Dodaj do ulubionych

Streżyńska: Oszukańcze loterie SMS trzeba bezwz...

IP: *.182.104.115.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.02.11, 08:27
Redakcja GW od roku prowadzi niuczciwy i ukryty lobbing na rzecz Anny Strezynskiej.Promuje bardzo słabego regulatora,który w okresie kadencji narobil tyle zamieszania na rynku.Powszechnie wiadomo,że bzikiem AS było zlamanie TPSA.To sie udało!Dzieki temu wzrosło w PL bezrobocie o kilkadziesiat tysiecy.Z drugiej strony upasła Netię.W-wa huczy od plotek w tej sprawie.
Nagłosnienie sprawy SMS-ów to ucieczka do przodu i przykrycie niedolości Pani Strezyńskiej.
Jesli wie o przestepstwie to nich wystapi do prokuratury lub zleci UKOiK zbadanie sprawy a nie robi scieme o stole bez kantów.

Obserwuj wątek
    • Gość: daro73 Streżyńska: Oszukańcze loterie SMS trzeba bezwz... IP: 212.160.175.* 10.02.11, 09:18
      Witam wszystkich! Niestety na własnej skórze przekonałem się że to prawda. Pozwoliłem synowi na wysłanie 1 (JEDNEGO!!) SMS-a a opłata została pobrana za dwa, po kilku dniach chcąc sprawdzić czy to przypadek czy "norma" wysłałem 1 osobiście i po sprawdzeniu bilingu było to samo, lecz najgorsze mialo dopiero nadejść... Mój telefon w "cudowny" sposółb zaczął sam wysyłać sms-y seriami po 3-4 i to o2-giej lub 3-ciej w nocy !!! Odpowiedź od szanownej ERY na złożoną reklamację była utrzymana w tak wulgarnym tonie iż nie ulegało wątpliwości kto tu jest winien, dopiero po przeniesieniu numerów do PLAY otrzymałem fakturę korygującą, na dwa z wysłanych18-tu!! Od 5-ciu miesięcy jestem w PLAY i jak na razie jestem bardzo zadowolony-skończyły się złodziejskie praktyki i głupkowate konkursy.
      • Gość: gofer Re: Streżyńska: Oszukańcze loterie SMS trzeba bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 10:59
        Coś mi się tu nie zgadza, jak to można sprawdzić, że coś samo się wysyła i nawet nie wyjaśnić tego w BOA, takie rzeczy załatwia się od razu a nie czeka na dalszy rozwój wydarzeń, tym bardziej, że przypuszczalnym rezultatem będzie wysoki rachunek.
    • najlepszylula Niech UKE przyjrzy sie podwykonawcom..! 10.02.11, 11:01
      Większość konkursów organizują specjalne firmy działające na zlecenie operatorów, więc to podwykonawcy kantują swoich zleceniodawców, bo w takich sytuacjach dostają tylko cześć zysków z loterii, a spada na nich cała wściekłość klientów i zła sława...! druga rzecz, że nie wszyscy operatorzy działali jak ERA, a ostatnie publikacje w prasie wywołały posty i komentarze internautów z falą nienawiści, oskarżające wszystkich na równi o złodziejstwo... :/
      • Gość: lendek Re: Niech UKE przyjrzy sie podwykonawcom..! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 13:18
        Wyzywanie wszystkich od złodziei jest zwykłym pieniactwem, które niewiele wnosi i do niczego nie prowadzi. Taka prawda.
        • Gość: mery Re: Niech UKE przyjrzy sie podwykonawcom..! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 17:14
          Co za bzdury. Wypowiadam się tylko w sprawie np. Orange, a ty widzisz tu pewnie resztę operatorów. Niestety nie mam wpływu co ty widzisz ale i tak mi cię szkoda.
          Co do tematu, taka ustawa, która przeciwdziała oszustwom na masową skale jest potrzebna na juz, a nie tylko po to by zrobić szum medialny
          • Gość: darek Re: Niech UKE przyjrzy sie podwykonawcom..! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 16:14
            A co dokladnie o orange? Sporo na ten temat wiem, to i pogadac mozemy.
    • Gość: Ania 21 Ludzie po prostu rezygnujcie z ERY IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.11, 16:33
      Ludzie po prostu rezygnujcie z ERY
      Bicie po kieszeni jest najskuteczniejsze
      ERA to najbardziej złodziejska firma !!!
    • Gość: Satyr A gdyby wszyscy wypisali się z ERY !!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.11, 16:38
      A gdyby wszyscy wypisali się z ERY ?
      • Gość: aaa Re: A gdyby wszyscy wypisali się z ERY !!! IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 00:46
        Erze to zwisa bo i tak wkrótce wykupi ją niemiecki koncern.
    • Gość: s4321r Jak tylko skończy mi się umowa ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.11, 16:42
      Jak tylko skończy mi się umowa
      Zmienię operatora !
    • Gość: gość Streżyńska: Oszukańcze loterie SMS trzeba bezwz... IP: *.nplay.net.pl 10.02.11, 17:04
      Zasada ograniczonego zaufania ??
      Czy to znaczy że należy przyjąć że operator to złodziej ???!!!
      • Gość: eemeryt Re: Streżyńska: Oszukańcze loterie SMS trzeba bez IP: *.vx.pl 10.02.11, 17:48
        > Zasada ograniczonego zaufania ??
        > Czy to znaczy że należy przyjąć że operator to złodziej ???!!!

Przynajmniej konkurent.
        Od ery dostałem propozycję zmiany stawek, wg których mógłbym dzwonić za 40 gr (ale do Play
        80 gr).
        Czy tonie (to nie) zdrowa konkurencja ?
    • Gość: spam Streżyńska: Oszukańcze loterie SMS trzeba bezwz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 17:40
      A nie można podciągnąć tego jako spam !
      Chyba jest jakaś parafka za rozsyłanie spamu ?
      Dziś dostałem dwa SMS. Zablokowałem przychodzące z prefiksem +48725......
    • Gość: fuuuu Obudzili się po 21 latach ? Dbają o prawa ludzi ? IP: *.spray.net.pl 10.02.11, 17:45
      jak do tej pory oszukiwanie osób prywatnych przez duże firmy było bezkarne, a co to się nowego pani Minister wydarzyło, że nagle taki rejwach?
    • Gość: maskonur Duże firmy mają prawników, grają na nosie klientom IP: *.spray.net.pl 10.02.11, 17:47
      tak było zawsze i zapewne będzie w tym dzikim kraju
      • Gość: eemeryt Re: Duże firmy mają prawników, grają na nosie kli IP: *.vx.pl 10.02.11, 17:56
        Dwa razy dziennie dzwonię pod darmowy nr 8043, 4x otrzymuję propozycje, a nawet żądania
        wysłania sms na 75400, które oczywiście ...lekceważę. Mam na koncie 40 gr.
        Dotyczy oczywiście ery. Co mi mogą.....?
    • Gość: PiSdzielec Tematy zastępcze IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 17:52
      To są tematy zastępcze! Wymyślone tylko po to żeby przyćmić obchody rocznicy smoleńskiej!
    • chateau Streżyńska ma rację 10.02.11, 18:16
      choć zjawisko jest niestety szersze.

Bo oto okazuje się, że firma telekomunikacyjna (operator) nie widzi nic zdrożnego w działaniu na szkodę swoich klientów! Takie postępowanie kojarzy mi się z niedawnymi działaniami banków, które doprowadziły do światowego kryzysu.

Na dokładkę widać, że ustawodawca nie "nadanża" za technologią, zaś rząd upatruje zagrożeń nie tam, gdzie one są - próbując odcinać dostęp do hazardu w internecie, a nie reaguje na kwitnące sms-owe loterie, które jak najbardziej pod działalność hazardową podpadają.
    • Gość: CCCP Streżyńska: Oszukańcze loterie SMS trzeba bezwz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 18:19
      piepsznięcie w smoleńsku jest ważniejsze
    • placebo_99 Złodziejem jest też TVN 10.02.11, 19:52
      Który oszukuje ludzi reklamami o darmowych konkursach i ciągnie kasę z tego oszustwa.
    • wyborca135 szybko się ku... obudziliście !!!!! 10.02.11, 21:07
      po dwoch latach naciagania ludzi !!!!! ku... tyle to musi trwac zeby ruszyc dupy do roboty i dobrac sie do dupy tym cwaniakom !!!!

a politycy ku... co???? dupy nie rusza aby poprawic prawo tylko chodza po tv i pie... głopoty
    • mara571 do goscia andi 10.02.11, 21:44
      nie mam pojecia, czy nalezysz do zwolnionych z TP SA, czy nie.
      To zreszta niewazne.
      W calej Europie zlkwidowano w latach 90-tych monopol panstwowych gigantow telefonicznych.
      Rachunki placone przez Niemcow, Brytyjczykow, Holendrow itd spadly i to w szybkim tempie.
      W Polsce telefon pozostal nadal drogim sposobem komunikacji miedzy ludzmi. Ceny za internet byly rowniez wysokie i pewnie TPSA zadalaby jeszcze wiecej, gdyby w miedzyczasie nie rozwinela sie telewizja kablowa. Anna Strezynska walczy od prawie pieciu lat o polskich klientow, bo jak moglam stwierdzic w miedzyczasie rodzina i przyjaciele placa za telefon i internet mniej.
      Ale nadal duzo za duzo w relacji do zarobkow.
      PS. Ciekawa jestem, kiedy rzad wezmie sie za oplate zwiazana z uzywaniem "marki" Orange".
      PS2. Ciekawe kto sieje te plotki w Warszawie.
      • marter7 andi łże 10.02.11, 23:24
        Od roku 2000 do 2006 zatrudnienie w TP spadło z 70 do niecałych 34tys (czyli o 51%). Od 2006, kiedy p.Streżyńska objęła UKE, zmniejszyło się raptem o 7tys (25%).
        Można więc powiedzieć, że za jej urzędowania redukcje zatrudnienia w TP S.A. spadły ;)
      • myslacyszaryczlowiek1 Jeszcze jeden oszołom wolnorynkowy 11.02.11, 01:54
        Ceny spadły? Jeszcze kilka lat temu mogłem pomarzyć o dysku 1500 giga. A teraz mnie stać na kupno. To i ceny spadły.
        Cudów nie ma, jeśli się wpuszcza kilka firm na te same druty które płacą za używanie tych drutów tyle samo, to czym one mogą konkurować? Reklamami i cennikami wielkości książeczki do nabożeństwa.
        Za reklamy płacimy my wszyscy, a media za nasze pieniądze z tych reklam robią wodę z mózgu takim jak ty.
        Najwyżej można mówić o źle zarządzanej firmie państwowej. Tylko że od jakiegoś momentu konkurowania prywatnych zaczyna się okradanie pracowników zatrudnionych w tych prywatnych firmach. A to niepłacenie nadgodzin, praca na zlecenie itd. Czy chcemy tak pracować, na takich warunkach i gófno z tego mieć.
    • Gość: Weteran Re: Streżyńska: Oszukańcze loterie SMS trzeba bez IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 22:37
      Też dałem się oszukać przez Erę
      • Gość: mreck Re: Streżyńska: Oszukańcze loterie SMS trzeba bez IP: 78.8.25.* 11.02.11, 07:49
        dobrze postawione pytanie: ile naprawdę kosztuje SMS. Niestety w artykule jest odpowiedź na pytanie ile on przynosi przychodu operatorowi. Ja bym chciał wiedzieć ile operatora kosztuje 1 SMS. 0,0001 gr?
    • Gość: kolo no to na co czeka p.Streżyńska?? Do roboty IP: *.143.163.10.rev.kbt.pl 03.03.11, 19:57
      a nie gadać!!!!!!!!!!
    • Gość: Gosc Popieram działania A.Strężyńskiej IP: 151.193.120.* 13.04.11, 10:22
      Niszczą mafię oszustów i naciągaczy.
      Kary za systemowe naciąganie powiny być wieksze.
      Wyplenić żebraków, złodziei i naciągaczy w sieciach komórkowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka