Dodaj do ulubionych

TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku

IP: 203.185.240.* 25.02.02, 05:36
no pewnie nie napisze nic nowego bo wszyscy ktorzy mieli cos wspolnego z TPSA
wiedza dlaczego taki tytl sobie wybralem
na podlaczenie do SDI czekalem 1,5 roku bo na mojej centarli caly czas mieli
problemy techniczne
jak sam chcialem otworzyc firme rozprowadzajaca internet to uslyszalem ze nie
ma wolnych laczy i miejsca na centrali po 2 godzinach dostalem telefon od
prywatnej firmy ze miejsce sie jednak znajdzie ale tylko oni moge je zalatwic
jak sie dowiedzialem pozniej szefem tej firmy byl dyrektor okregu TPSA
oczywiscie
moja rada jak tylko morzecie korzystajcie z innych firm
Obserwuj wątek
    • Gość: Credo Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.tebo.chelm.pl 25.02.02, 07:32
      Chyba się cieszę, że wreszcie ktoś zaczął przyglądać się praktykom stosowanym
      przez TP S.A. w kontaktach z prywatnymi dostawcami Internetu. Pomysły na
      wymuszanie dzierżaw kanałów cyfrowych stosowane są przez TP S.A. na przykład w
      Lublinie od prawie 2 lat. Odbywa się to oczywiście przy drobnym szantażyku -
      kanał cyfowy o pokreślonej przepustowości, na którym zainstalujemy dławiki nie
      pozwalające na wyższy transfer, albo wcale. TP S.A. w Chełmie, po prostu
      stwierdza, że nie posiada żadnych wolnych łącz praktycznie w żadnej lokalizacji
      na terenie miasta. Ostatnie plotki głoszą, że już lada dzień prywatni dostawcy
      otrzymają ultimatum: albo będą dzierżawione łącza wraz z ich zakończeniami,
      albo wcale. Wszystko to dzieje się tuż po zarządzeniu jednego z wiceprezesów TP
      S.A. o weryfikacji zasad dzierżaw łącz telekomunikacyjnych. Ciekawe co będzie
      dalej?
    • Gość: oko Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.tpsa.lublin.pl 25.02.02, 08:53
      Tak, nie ma co, artykuł o TP S.A. jest niezły.

Jedyna prawda, która w nim jest zawarta to wysokie ceny
      za łącza cyfrowe, która powinna być NATYCHMIAST obniżona.

A reszta ... senne mary, pobożne życzenia, i niestety brak wiedzy
      (czy aby na pewno ??)o prawie w naszym kraju. Wstyd.
      Proszę pana redaktora, jeżeli już się o czymś pisze to przynajmniej
      trzeba mieć na ten temat blade pojęcie. Odsyłam do miłej lektury na temat
      przepisów o prawie telekomunikacyjnym.

Sam korzystam z 020... i oczekuję na lepsze łącze i tańsze.
      Czytanie kolejnego artykułu o tym znienawidzonym monopoliście
      TP S.A. po prostu doprowadza mnie do wymiotów szczególnie w porównaniu
      z opisem tych wszystkich firm, które tak dzielnie próbują zniszczyć tego
      wielogłowego smoka.
      A prawda jest bardzo prozaiczna. Kolejna grupa "nowych biznesmenów"
      próbuje się dorobić. Legalnie czy też nie - nie ważne, ale pod jakimi
      sztandarami. Znamy to, komuchy też tak kiedyś robiły a masa robotniczo
      chłopska wiwatowała.
      Koniec.
    • Gość: gaduła Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.IOd.krakow.pl 25.02.02, 09:21
      do momentu gdy na rynku nie pokaże sie prawdziwa konkurencja to TPSA bedzie nas
      miało w graści, i nic im nie podskoczysz - patrzy przykład Netia czy NOM !
      przy połaczeniach międzynarodowych proszę dzwońcie do mnie, internet sztywne
      łącze do konkurencji jedyna rada lub po cichu talerz na dach i via satelitę,
      lub "callback" z zagranicy, próbowali blokować numery ale po awanturze
      skończyli z tym, ale telefon mam w TPSA niestety, teraz zaczynam działać by
      gadać przez internet i ograniczyc rozmowy w TPSA
      pozdrowienia dla tych co walczą i piszą o wolnej telekomunikacji o tej hydrze,
      to samo dotyczy PKP i Lotu !
      • Gość: Goody Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.univ.gda.pl 25.02.02, 10:03
        Po przeczytaniu najnowszego artykulu o praktykach TPSA zaczalem sie
        zastanawiac, czy nie zamierzaja tez znow dokuczyc indywidualnym odbiorcom.
        Ostatnio moje polaczenia z internetem wygladaja wlasnie tak jakby szly przez
        omawiany dlawik. Kiedys bylo lepiej!

A PKP sie nie czepiac. Najpierw nauczcie swoje dzieci zeby nie bazgraly po
        wagonach i nie wypruwaly foteli, to bilety beda tansze i komfort jazdy sie
        poprawi (i wcale nie pracuje na kolei).
        • Gość: stefan Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: 192.168.0.* 27.02.02, 14:12
          Chyba nie bardzo rozumiesz czym sie objawia zalozenie dlawika na linii
          analogowej (galwaniczne) na ktorej siedza jakie DSLe. A co do PKP to ostatnie
          kontrole NIKu pokazaly co tam sie wyrabia
    • Gość: ziutek Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.komrel.net 25.02.02, 09:47
      Otoz i chamstwo....
      A co to ich obchodzi, co robie z laczem analogowym?
      Abym innym nie przeszkadzal. Powinni durnie
      stosowac "zarob sam i daj zarobic innym", a nie byc
      psem ogrodnika.
      Chyba przyjdzie kupic koparke i samemu rozgrzebywac
      ulice... Kable kupic mozna.
      BTW: ten Glowny Kontroler to sie dluuugo nie doczeka
      oficjalnie cennika od TP SA. Moze moglby go sobie
      NIEOFICJALNIE sciagnac ze stron telepsa?
    • Gość: niemiec Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: 141.39.41.* 25.02.02, 10:19
      Die Tarife aus BRD:

www.heise.de/ttarif/
      • Gość: anka Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.proxy.aol.com 15.03.02, 04:51
        Kiedy bedzie w Polsce otwarty rynek telekomunikacyjny i normalna konkurencja?
    • Gość: SF Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.it.pl 25.02.02, 14:32
      Szanowni przedmówcy,

Myślę, że nadszedł już czas, żeby odpowiednie Urzędy Państwowe wzięły się ostro
      do pracy ( mam tu na myśli Urząd regulacji Telekomunikacji i Urząd
      Antymonopolowy ),wszcząć natychmiast postępowanie administracyjne z urządu, nie
      czekając na skargi klientów. To co się ostanio dzieje, to nic innego jak
      przejaw arogancji ze strony monopolisty, który potwierdza swoim postępowaniem,
      iż jest niereformowalny i nie jest w stanie skutecznie konkurować na rynku z
      innymi podmiotami, stosując chwyty "poniżej pasa". W prawie antymonopolowym
      istnieje stosowny zapis o możliwości likwidacji lub podziału podmiotu
      zajmującego pozycję dominującą i chyba nikt co do tego nie ma wątpliwości, że
      TPSA do tego typu podmiotów się zalicza. Według mnie stosowne Urzędy powinny
      wyciągnąć surowe konsekwencje w stosunku do stosowanych praktych monopolisty,
      które spowodują, że nikomu wiecej nie urodzą się w kwadratowych głowach Panów
      Prezesów - dżentelmenów ze słomą w butach podobne pomysły.

Moja konkluza jest następująca:
      - podzielić monopolistę na kilka mniejszych podmiotów, w tym firmę zajmującą
      się wyłącznie udostępnianiem infrastruktury innym podmiotom, dzierżawieniem
      łącz i dać wtedy szansę TPS-ie uczciwie pokonkurować. Jak sami będą skazani na
      dzierżawienie miedzi, światłowodów, które do niedawna wydawałoby się że należą
      do nich to może wtedy będę mógł sobie swobodnie wybrać Operatora, który
      dostarczy mi internet, telefony i inne usługi - a wybiorę oczywiście tego,
      który przedstawi mi korzystniejszą ofertę. Szanse będą mieć wtedy jednakowe.

pozdrawiam,

SF

• color Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku 25.02.02, 22:11
        Nie cieszylbym sie za wczesnie liczac na podzial firmy na mniejsze. Moze sie
        okazac, ze te mniejsze tepsiarckie firemki nie beda juz podmiotami
        dominujacymi na rynku i nie bedzie juz ich dotyczyl zapis w prawie
        telekomunikacyjnym, a ceny i zasady pozostana te same - i nie bedzie mozna sie
        luz nigdzie odwolywac.
    • Gość: 2dope Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: 213.231.15.* 25.02.02, 15:05
      Ja również mam to "szczęście" że dzierżawię linię analogową od tepsy do mokego
      dostawcy internetu. Nie dość że kabel jest ciągle kradziony to tpsa faktycznie
      odgraża się od pewnego czasu że założy filtry i zmusi nas do wzięcia kanału
      cyfrowego (fantastyka) albo ich Polpaka-T. Jest jednak alternatywa: w moim
      mieście jest już 2 providerów (i ten którego jestem teraz klientem dołączy do
      nich w najbliższych tygodniach) którzy oferują dostęp za pośrednictwem radia.
      Nie ma kabli, studzienek, złodziei i monopoli a ceny są zbliżone (jeśli nie
      niższe). I myślę że to jest odpowiedź: nie decyzje administracyjne jak tu
      niektórzy proponowali ale technologia która otwiera co chwilę nowe możliwości
      (w tym wypadku postęp jeśli chodzi o prędkość, zasięg i cenę urządzeń) pozwoli
      na prawdziwą konkurencję w telekomunikacji.
      • Gość: oko Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.tpsa.lublin.pl 25.02.02, 15:32
        Dobrze powiedziane.
      • vas Re: TPSA 25.02.02, 23:50
        A czy TP SA jest firma budowlana zeby za grube pieniadze budowac kanalizacje,
        kable, swiatlowody i dzierzawic za grosze innym cwaniackim firmom ktore
        odsprzedaja je dalej z przebitka kiklunastokrotna?????/
        I jeszcze masz pretensje ze ktos kradnie kable.... TP ma wiec budowac i
        jeszcze pilnowac... a kase zgarniac ma provider?.... Science fiction!
        Miejmy nadzieje ze skonczy sie wreszcie dzierzawa analogow a providerzy zajma
        sie jakim uczciwszym zajeciem niz bezczelne posrednictwo z kilkunastokrotna
        przebitka!
        • Gość: staff Re: TPSA IP: 212.14.44.* 26.02.02, 13:26
          vas napisał(a):

> A czy TP SA jest firma budowlana zeby za grube pieniadze budowac kanalizacje,
          > kable, swiatlowody i dzierzawic za grosze innym cwaniackim firmom ktore
          > odsprzedaja je dalej z przebitka kiklunastokrotna?????/
          > I jeszcze masz pretensje ze ktos kradnie kable.... TP ma wiec budowac i
          > jeszcze pilnowac... a kase zgarniac ma provider?.... Science fiction!
          > Miejmy nadzieje ze skonczy sie wreszcie dzierzawa analogow a providerzy zajma
          > sie jakim uczciwszym zajeciem niz bezczelne posrednictwo z kilkunastokrotna
          > przebitka!

Ciekawe czemu mam internet od providera "z kilkunastokrotną przebitką" i jest 4
          razy tańszy niż to samo od tepsy. Ceny które dyktuje tepsa są po prostu
          złodziejskie. Ich prawo, mogą sobie takie zarządzać (choć to świństwo), ale nie
          mają prawa zmuszania providerów do wykupywania wielokrotnie droższych kanałów
          cyfrowych, ani tym bardziej do dławienia dzierżawionych łączy, co odbija się
          przecież na końcowych użytkownikach.

Pozdrawiam.
          staff
          • vas TPSA 26.02.02, 20:20
            > Ciekawe czemu mam internet od providera "z kilkunastokrotną przebitką" i jest 4

z przebitka masz lacze analogowe... za ktore provider placi grosze a od Ciebie
            zdziera kase

> razy tańszy niż to samo od tepsy. Ceny które dyktuje tepsa są po prostu
            > złodziejskie. Ich prawo, mogą sobie takie zarządzać (choć to świństwo), ale nie
            >
            > mają prawa zmuszania providerów do wykupywania wielokrotnie droższych kanałów
            > cyfrowych,

a niby dlaczego nie? w koncu to dla dobra klientow i providerow ;))).. w trosce
            p jakosc ;)).. a ze cena troszke wyzsza?... no coz ..tak juz jest :)

ani tym bardziej do dławienia dzierżawionych łączy, co odbija się
            > przecież na końcowych użytkownikach.

jesli sprzedajse sie 9,6 kb to nie po to aby ktos puszczal po tym 2 MB!

Vas

• Gość: Robert Re: TPSA IP: 157.25.126.* 27.02.02, 10:06
              vas napisał(a):

> > Ciekawe czemu mam internet od providera "z kilkunastokrotną przebitką" i j
              > est 4
              >
              > z przebitka masz lacze analogowe... za ktore provider placi grosze a od Ciebie
              > zdziera kase

Ty się człowieku stuknij mocno w głowę a następnie dowiedz się o co w tym
              wszystkim chodzi bo z twoich wypowiedzi wynika że jedyne łącze do internetu
              jakie widziałeś na oczy to modemowe.
              Łącze analogowe opłaca abonent.
              Provider daje dostęp do internetu za powiedzmy 1500 zł.
              >
              > > razy tańszy niż to samo od tepsy. Ceny które dyktuje tepsa są po prostu
              > > złodziejskie. Ich prawo, mogą sobie takie zarządzać (choć to świństwo), al
              > e nie
              > >
              > > mają prawa zmuszania providerów do wykupywania wielokrotnie droższych kana
              > łów
              > > cyfrowych,
              >
              > a niby dlaczego nie? w koncu to dla dobra klientow i providerow ;))).. w trosce

Jakie to jest wspólne dobro skoro zamiast płacić 300 zł za dzierżawę pary
              miedzianej (nikt tu nie mówi o specyfice czy to analog czy cyfra to jest
              przedmiot, towar, trakt cyfrowy czy linia analogowa to USŁUGA!!! realizowana na
              tych 2 miedzianych drutach.

>
              > p jakosc ;)).. a ze cena troszke wyzsza?... no coz ..tak juz jest :)

Troszkę?!?!?! Jeśli 2100 zł miesięcznie to dla Ciebie troszkę to proszę
              przelewaj mi tę troszkę na moje konto co miesiąc.

>
              > ani tym bardziej do dławienia dzierżawionych łączy, co odbija się
              > > przecież na końcowych użytkownikach.
              >
              > jesli sprzedajse sie 9,6 kb to nie po to aby ktos puszczal po tym 2 MB!

Sprzedaje się dzierżawę pary miedzianej.
              Teraz TPSA chce wymusić na dzierżawcach tego TOWARU, przymusową USŁUGĘ w postaci
              traktu cyfrowego.

Pozdrawiam

Robert
              • vas Re: TPSA 27.02.02, 22:57

> Łącze analogowe opłaca abonent.

> Provider daje dostęp do internetu za powiedzmy 1500 zł.

czyli provider zarabia 1500 z TP np 100... paranoja (oby nie trwala za dlugo) ;)

> Sprzedaje się dzierżawę pary miedzianej.
                > Teraz TPSA chce wymusić na dzierżawcach tego TOWARU, przymusową USŁUGĘ w postac
                > i
                > traktu cyfrowego.

Zrozum... chodzi o to ze teraz nie ma uslugi "dzierzawa pary miedzianej"
                sprzedawalbys cos po cenie kilkuset razy mniejszej niz koszt budowy tego czegos?

• Gość: FIN Re: TPSA IP: *.it.pl 28.02.02, 11:21
                  VAS, co ty wiesz o kosztach i metodach ich kalkulacji? Wąchasz jakąś here czy
                  palisz trawke?
                • Gość: Robert Re: TPSA IP: 157.25.126.* 28.02.02, 11:43
                  vas napisał(a):

>
                  > > Łącze analogowe opłaca abonent.
                  >
                  > > Provider daje dostęp do internetu za powiedzmy 1500 zł.
                  >
                  > czyli provider zarabia 1500 z TP np 100... paranoja (oby nie trwala za dlugo) ;
                  > )

TPSA za to samo bierze 2400! Sorki zapomniałem dopisać. Pisałem w pośpiechu i na
                  raty.

>
                  > > Sprzedaje się dzierżawę pary miedzianej.
                  > > Teraz TPSA chce wymusić na dzierżawcach tego TOWARU, przymusową USŁUGĘ w p
                  > ostac
                  > > i
                  > > traktu cyfrowego.
                  >
                  > Zrozum... chodzi o to ze teraz nie ma uslugi "dzierzawa pary miedzianej"
                  > sprzedawalbys cos po cenie kilkuset razy mniejszej niz koszt budowy tego czegos

Ale ja nie kupuję tylko dzierżawię. Jaki koszt TPSA ponosi za dzierżawę kabli?
                  Jak wiadomo kable dostała od klientów. Za studzienki nie płaci, należą do niej.
                  Jedyny koszt to gotowość monterów TPSA do naprawy uszkodzonej linii.
                  Doliczmy także koszty stałe utrzymania molocha biurokratyczneg podzielone na
                  wszystkich abonentów TPSA bez względu na rodzaj usług.
                  Pierwszy koszt to niech będzie 100zł. Drugi nie jest większy niż abonament za
                  telefon czyli 35zł.
                  Wychodzi mi 135zł. Moja firma płaci za to 300zł.
                  Czy wiesz jakie koszty ponosi provider (nie "prowajder" z Koziej Wólki bo poziom
                  usług takiego "prowajdera" jest podobny do tego z TPSA, zresztą korzysta on z
                  najprawdopodobniej z PolpakT)? Mam na myśli prawdziwych providerów takich jak
                  np. IPartners który ma swój szkielet i wyjście na świat przez EBone.
                  Musi opłacać całą rzeszę ludzi do utrzymania szkieletu, opłacić łącza
                  zagraniczne itp.
                  Jednocześnie poziom usług jest 100 razy lepszy niż w TPSA.
                  Wytłumacz mi teraz w jaki sposób działania TPSA leżą w moim interesie skoro
                  zamiast płacić za dzierżawę pary miedzianej z mojej firmy do węzła IPartners 300
                  + 1500 za dostęp do internetu firmie IPartners. Po działaniach TPSA mam wybór
                  albo płacić 2400 za cyfrowe połączenie do szkieletu IPartners + 1500 za dostęp
                  do internetu firmie IPartners (usługi na dotychczasowym poziomie) albo płacić
                  2400 za dostęp do internetu przez PolpakT (usługi na 100 niższym poziomie)?

Proszę o sensowne argumenty.
                  • vas PODSUMOWANIE :) 28.02.02, 22:46
                    > Ale ja nie kupuję tylko dzierżawię.

a to dziezaw sobie ..od inne firmy :)

> Jaki koszt TPSA ponosi za dzierżawę kabli?
                    > Jak wiadomo kable dostała od klientów. Za studzienki nie płaci, należą do niej.

OSLE jeden (sorki ale na taka glupote inaczej nie moge zareagowac) Czy wiesz
                    jaki jest koszt budowy kanalizacji... potem polozenia w niej kabli????
                    A argument ze "to zostalo z dawnych czasow" jest przejawem debilizmu... przez
                    ostatnie lata TP zainwestowala w infrastrukture ggantyczna kase i jesli myslisz
                    ze bedzie dzierzawoic to za grosze to ctba miales jakis wypadek ;)

> Wychodzi mi 135zł. Moja firma płaci za to 300zł.

jesli w swojej firmie odpowiadasz za finanse/ksiegowosc to wspolczuje tej
                    firmie... twoje wyliczenia sa na pziomie: "kali liczyc i tak musi byc"

> Czy wiesz jakie koszty ponosi provider (nie "prowajder" z Koziej Wólki bo pozio
                    > m
                    > usług takiego "prowajdera" jest podobny do tego z TPSA, zresztą korzysta on z
                    > najprawdopodobniej z PolpakT)? Mam na myśli prawdziwych providerów takich jak
                    > np. IPartners który ma swój szkielet i wyjście na świat przez EBone.
                    > Musi opłacać całą rzeszę ludzi do utrzymania szkieletu, opłacić łącza
                    > zagraniczne itp.

a TP to ma to za darmo???

PODSUMOWANIE:
                    przypomina mi sie taki smieszny obrazek :)
                    Szybujacy Malysz z Tepka (logo TPSA) na kombinezonie a pod spodem napis:
                    "mozecie nam naskoczyc" .. :)))))))

• Gość: Robert Re: PODSUMOWANIE :) IP: 157.25.126.* 01.03.02, 11:30
                      Prosiłem o sensowne argumenty.
                      O moja naiwności.
                      • Gość: rog Re: PODSUMOWANIE :) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 12:04
                        nie da się ukryć twej naiwności czytając twoje opinie o kosztach budowy i
                        utrzymania sieci, współczuję tym którzy powierzyli ci cokolwiek
                        • Gość: Robert Re: PODSUMOWANIE :) IP: 157.25.126.* 01.03.02, 14:10
                          Gość portalu: rog napisał(a):

> nie da się ukryć twej naiwności czytając twoje opinie o kosztach budowy i
                          > utrzymania sieci, współczuję tym którzy powierzyli ci cokolwiek

Może jakieś konkrety? Alternatywne zestawienie kosztów?
                          Tylko nie próbuj wszem i wobec udowadniać że to dzierżawa wyceniona przez TPSA
                          na 300zł obciąża ją kosztami przekraczającymi cenę końcową.
                          Nikt nie uwierzy w działalność filantropijną TPSA.

• antyvas Re: PODSUMOWANIE :) 01.03.02, 12:16
                        VAS, należy ubolewać, że wypowiadasz się w imieniu również mojej firmy i jest
                        wstyd nie tylko mnie, ale wielu naszym kolegom. Doskonale wiesz, że tak napradę
                        to chcemy wykończyć konkurencję nieuczciwymi metodami, nie przestrzegamy wielu
                        umów i kpimy sobie ze wszystkich urzędów, dziennikarzy, klientów. Cała jednak
                        sztuka polega na tym, żeby otoczenie z którym się komunikujesz zachowało
                        szacunek do firmy i nie naruszało jej image. Swoim działaniem eskalujesz
                        konflikt, obrażasz ludzi i potwierdzasz powszechnie istniejącą opinię, i tu
                        Ciebie zacytuję: "i tak mogą nam skoczyć". Kto ci płaci za działanie na szkodę
                        naszej firmy, narażanie jej reputacji i wszelkie inne prowokacje z Twojej
                        strony. Nie potrafisz komunikować się z otoczeniem i więcej tego nie rób. Nie
                        dość,że nie masz nic merytorycznie sensowanego do powiedzenia, to jeszcze
                        swoimi nieprzemyślanymi tekstami doprowadzasz do wrzenia. Kto Cię upoważnił do
                        niszczenia naszej firmy? Z byle g.... tłumika zrobiła się afera, której
                        konsekwencje mogą być głeboko odczuwalne przez naszą firmę i pracowników. Nie
                        jesteś krystalicznie czysty, więc nie podskakuj kolego, bo im wyżej siedzisz,
                        tym upadek jest bardziej bolesny. Filozofujesz na Forum, a w pracy wszyscy na
                        czele z Toba trzęsą teraz dupami, jedyne na co możecie się zdobyć na odprawach
                        to ciągłe słanie k.... dziennikarzom i paniczne wymyślanie do obrony jeszcze
                        większych durnot. Dzisiaj dla odmiany Rataj się wygłupił, twierdząc w
                        Rzeczpospolitej, że prowajderzy nie przestrzegają umów, wykorzystując łącza do
                        innych celów. Wiemy wszyscy, że ten argument nie ma żadnego uzasadnienia i jest
                        nie do udowodnienia; dziecko w przedszkolu wymyśliłoby sensowniejszą bajkę.

JEst takie stare polskie przysłowie, które do Ciebie i jeszcze kilku cwaniaków
                        ze "zrzutu spadochronowego" pasuje jak ulał: "Nie pchaj się na afisz, jak nie
                        potrafisz."
                        • vas Re: PODSUMOWANIE :) 01.03.02, 23:45
                          antyvas napisał(a):
                          burku.... wymysl sobie jakis oryginalniejszy nick .... nie bazuj na innych :))))
                          V
                        • antyvas1 Re: PODSUMOWANIE :) 04.03.02, 11:00
                          Wiele już zostało na temat TPSA powiedziene, często przedmówcy kierowali się
                          emocjamii może z tego powodu zabrakło wyczerpującego podsumowania zaistniałej
                          sytuacji.

Na wstępie odsyłam do opublikowanego w piątek dokumentu - strategii firmy.
                          Tekst jest ogólnie dostępny, z tego powodu ograniczę się do dwóch wątków
                          strategii wzrostu na najbliższe lata. Dotyczy ona powiększenia udziału firmy na
                          rynku telefonii komórkowej i usług transmisji danych, w tym internetu.

Zwykle cel uświęca środki, nie powinno zatem nikogo dziwić postępowanie i dobór
                          metod dojścia do założonego celu.
                          Kilka miesięcy temu na naradzie zastanawiano się nad sposobem osiągnięcia
                          przyjętych założeń i jak widać wymyślono sposoby. Mają one niewiele wspólnego z
                          nazwijmy to uczciwymi, kupieckimi zwyczajami i dlatego postanawiam zabrać głos
                          w tej sprawie.

Żeby nie być gołosłownym, odsyłam na do artykułu Rzeczpospolitej z dnia
                          28.02.02, w którym autor Paweł Blajer ostrzega potencjalnych klientów Plusa GSM
                          i Ery GSM na czyhające na nich pułapki, zastawiane przez marketingowców
                          tychże firm. Artkykuł powinien mieć podtytuł " artykuł sponsorowany",
                          przekornie nazywanym przeze mnie " posmarowanym". Czytelnik ma zapewne odnieść
                          wrażenie, że wymienieni Operatorzy tak naprawdę to nie są uczciwi,
                          bo ukrywają prawdę przed klientami. Ani słowa w nim nie ma o pułapkach Idei
                          chyhających, a jakżeżby inaczej. Zostało to przemilczane, poprzez próbę
                          nakierowania czytelnika na wybór tego trzeciego, bo każdy przecież wie, że jest
                          ich trzech,a skoro o nim się nic nie pisze, to znaczy że jest OK.

Drogi dziale Public Relations, pozwolę sobie zwrócić Wam uwagę, że jest to
                          niezwykle uczciwe postępowanie, naprawdę bardzo etyczne, a przy tym nadwyraz
                          rzetelne i oczywiście w dobrej wierze.
                          ( wąsko oczywiście pojmowanej ). Jestem pod wrażeniem. Na temat samej gazety
                          nie będę się wypowiadał, żeby nie zostać posądzony o jakąś stronniczość.
                          Doświadczony i rozumny pracownik działu marketingu i PR doskonale wie, że do
                          informacji, którą chce się przekazać, należy wybrać właściwe medium.
                          Rzeczpospolitą czytają ludzie trochę bardziej zaawansowani
                          w rozwoju i wiedzą, że coś tu jest nie w porządku. Efekt: strzał kulą w płot,
                          a nie o to chodziło.

Wtrącę tylko jeden komentarz ze swej strony, żeby co poniektórzy zrozumieli o
                          co chodzi:
                          Jak tam sprawuja się telefoniki, rabaciki, gadżeciki i inne pierdalaski, jak
                          tam samopoczucie wynikajacez mamienia z wpływów reklamowych, wszystko poza tym
                          w porządku?

Przejdźmy teraz do punktu drugiego strategii TPSA, czyli do naszych właściwych
                          baranów. Najprostszym sposobem do osiągnięcia celu, jest intensyfikacja
                          działań, zmierzająch do "przejmowania" klientów korzystających z usług
                          innych Operatorów i pozyskiwanie nowych. Założenia obejmują:

1. ograniczanie udostępniania własnych zasobów innym Operatorom. Wielu
                          providerów z pewnością zetknęło się
                          z odmową zestawiania tzw. linii bezpośredniej, uniemożliwianiem dokonywania
                          pewnych prac na terenie obiektów, wykorzystywania studzienek
                          kanalizacyjnych i inne utrudnienia.
                          Zasoby oczywiście są, ale nie są udostępniane. Najczęstą formą odmowy jest
                          tzw. brak warunków technicznych i na końcu formułka, że jak tylko warunki
                          się pojawią, to oczywiście zapraszamy. W razie jakiejś kontroli
                          możemy wtedy powiedzieć: przecież nie powiedzieliśmy, że czegoś tam nie
                          chcemy zrobić, tylko nie mieliśmy jak.
                          Nie powiedzieliśmy, że nigdy nie będziemy mieli możliości, a akurat właśnie
                          w czasie kontroli się pojawiły, dlaczego się nas czepiacie?

Po wprowadzeniu zarządzenia Nr 2 Bertranda le Guern pojawia się jeszcze
                          inna formułka, mianowiecie:
                          Z uwagi na negatywną opinię jednostki nadrzędnej, nie wyrażamy zgody na:
                          ( cokolwiek ). Wszystkich, którzy spotkali się z tego typu argumentacją
                          kieruję do Urzędu Regulacji Telekomunikacji w Warszawie,
                          Ul. Kasprzaka 18/20. Niech autor odpowiedzi wyjaśni, co miał na myśli i
                          jakie przyjęto kryteria decyzyjne, powodujące Waszą dyskryminację.

2. Równolegle należy prowadzić działania powodujące odchodzenie od korzystania
                          dotychczasowych klientów z usług providerów i ich przejmowanie. Temu właśnie
                          mają służyć tłumiki i negatywna kampania medialna według schematu
                          z telefonami komórkowymi.

Na spokojnie, bez towarzyszących emocji zastanówcie się Państwo nad sensem
                          wypowiedzi przedstawicieli firmy.
                          Na początku mówiono, że TPSA występuje w interesie tych nieszczęsnych klientów,
                          kórzy korzystają z usług providerów, jacy oni muszą być z tego powodu
                          nieszczęśliwi, są oszukiwani i teraz my zrobimy Wam dobrze podnosząc znacznie
                          ceny wykorzystywanych dotychczas przez Was łącz podkładowych ( inni nazwą to
                          medium transmisyjnym, jeszcze inni parą kabli miedzianch).

Mijasz się z prawdą. Rynek providerów internetowych jest w Polsce
                          konkurencyjny. Opertorzy oferują usługi o zróżnicowanym poziomie cen i jakości.
                          To klient decyduje, jaki poziom cenowy i jakościowy jest dla niego
                          akceptowalny i satysfakcjonujący, a nie dostawca drutów. Może sobie wybrać
                          dostawcę i w każdej chwili go zmienić, lepiej jest nic klientowi nie narzucać.
                          Provider dostarcza klientowi kompleksową usługę dostępu do internetu,
                          wykorzystując do tego posiadaną przez siebie infrastrukturę techniczną oraz
                          fizyczne łącze, traktowane jako usługa obca innego operatora, a nie jak co
                          poniektórzy sugerowali, że z dużym zyskiem odsprzedaje dzierżawione od TPSA
                          kable.
                          Koszty tego co po tym gołym kablu jest transmitowane ustalane są już przez
                          providera jako jego usługa i kalkulowane na podstawie kosztów własnych,
                          determinowanych działaniami marketingowymi i innymi czynnikami.
                          Odsyłam do raportu spółki, z którego na przykładzie spółki zależnej "
                          Centertel"jednoznacznie wynika, że sprzedaż usług po cenach dumpingowych jest
                          nieopłacalna i w dłuższym okresie bardzo szkodliwa.
                          Niektórym przekornie jednak wydaje się, że ten model prowadzenia biznesu można
                          przenieść wprost na usługi internetowe, podwyższając ceny łącz podkładowych dla
                          firm konkurencyjnych, powodując ich nieopłacalność, a samemu sprzedawać
                          tańsze usługi. Wtedy ucierpią na tym klienci końcowi, którzy pozbawieni zostaną
                          możliwości wyboru.
                          Genialne i uczciwe nieprawdaż?

Problem jest zgoła inny, należy sobie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego klienci
                          wolą korzystać z usług niezależnych providerów, a nie akurat TPSA. Odpowiedź
                          jest prosta i oczywista. Uczciwie, chyląc czoła należy uznać, że providerzy
                          lepiej znają się i wiedzą jak to robić. Nie jest to kwestia cen usługi, lecz
                          przemyślanych działań marketingowych, technik sprzedaży, usług dodatkowych,
                          wsparcia technicznego, dostaw dodatkowego sprzętu, oprogranmowania
                          specjalistycznego, reagowania na problemy palące klienta - tzw. Customer
                          Service etc. TPSA z przykrością muszę stwierdzić, nie jest w stanie spełnić
                          oczekiwań wielu klientów.

I tu jest wyzwanie przed organizacją,żeby ten stan rzeczy zmienić, a
                          niekorzystny trend odwrócić. Z całą pewnością dobrą metodą na to nie jest
                          hamowanie rozwoju konkurencji.

Po nieudanych wystąpieniach, przyszły inne argumenty, równie chybione.
                          Znaleziony został argument zastępczy, który mówi o kosztach budowy kanalizacji
                          i konieczności urealnienia stawek. Zajrzyj sobie do raportu, który właśnie
                          został opublikowany i zobacz ile rocznie buduje się kanalizacji. Policz sobie,
                          ile mamy zasobów kablowych razem, ile wykorzystwanych, ile wolnych i podstaw
                          do prostego wzoru, w którym wstawisz w liczniku łączną ilość linii
                          wykorzystywanych przez providerów w Polsce, w mianowniku łączną ilość zasobów,
                          pomnóż przez 100% i w wyniku działania matematycznego otrzymasz ułamki promila.
                          Ponadto argument kosztowy jest również nietrafny z jeszcze innego powodu,
                          mianowicie TPSA buduje studzienki tam, gdzie widzi interes ekonomiczny, a nie
                          na wyłączne potrzeby providerów. Za poś
                          • vas1 Re: PODSUMOWANIE :) 05.03.02, 16:28
                            przepraszam panie prezesie ze do tej pory nie szczekałem, byłem chory ,mam
                            zwolnienie, juz wszystko rozumiem i się poprawiam:

łubu dubu łubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu, nieeeeech żyyyyje nam.

to szczekałem ja, jarząbek - trener 2 klasy.

p.s. kaganiec wydaje się niedopasowany.
                            • pou Re: PODSUMOWANIE :) 08.03.02, 10:25
                              niezły jest ten inwestor strategiczny

D.Telekom and F.Telecom debt plans a tough task
                              >
                              > February 18, 2002 11:46 AM ET
                              >
                              > By Alex Clelland
                              >
                              > LONDON, Feb 18 (Reuters) - Deutsche Telekom DTEGn.DE and France Telecom
                              > FTE.PA face an uphill struggle cutting their debt mountains as troubled
                              > assets sales and contingent liabilities complicate plans to hit their
                              > targets on time. . .

France Telecom ma tez ciekawa strategie np. sprzedazy czesci swoich posiadlosci
                              na zebranie pieniedzy na splacanie swoich dlugow. Jedna z bardziej
                              interesujacych to planowana sprzedaz 56 milionow akcji firmy Sprint ktora
                              France
                              Telecom kupilo we Wrzesniu za 2 miliardy euros. Teraz, czyli 5 miesiecy
                              pozniej,
                              firma ludzi sie ze odzyska zaledwie $530 milionow. Wedlug raportu
                              przygotowanego
                              przez Goldman Sachs w polowie Stycznie wszystkie z tych desperackich prob
                              zebrania pieniedzy sa niewystrczajace aby osiagnac zamierzane wyniki
                              ograniczenia dlugow.

VQ

nie tylko posiadlosci, czas przyszedł i na inne aktywa...

Friday March 8, 1:02 am Eastern Time
                              France Telecom Poised to Sell Assets to Cut Debt

PARIS
        • Gość: Wu Re: TPSA IP: *.supermedia.pl 28.02.02, 10:19
          vas napisał(a):

> A czy TP SA jest firma budowlana zeby za grube pieniadze budowac kanalizacje,
          > kable, swiatlowody i dzierzawic za grosze innym cwaniackim firmom ktore
          > odsprzedaja je dalej z przebitka kiklunastokrotna?????/

wiem ze pozno odpisuje ale wczoraj nie bylo mnie przy komputerze.
          Zastanawiam sie dlaczego wypisujesz takie bzdury? czy to totalna nieznalomosc
          tematu czy tez celowo starasz sie wprowadzic wszystkich w blad, wybielajac
          niewinnego monopoliste?
          Providerzy internetowi, czy jak to ty ich nazywasz "cwaniackie firmy" nie zajmuja
          sie odsprzedaza lacz nalezacych do TPSA, tymbardziej z jakakolwiek przebitka.
          Lacze od TPSA dzierzawi klient koncowy. W wiekszosci cennikow providerow
          znajdziesz zreszta taki zapis "Do opłaty instalacyjnej należy doliczyć koszt
          zestawienia łącza telekomunikacyjnego przez operatora. Do opłaty abonamentowej
          należy doliczyć koszt dzierżawy łącza telekomunikacyjnego od operatora."
          Provider moze jedynie posredniczyc w uzyskaniu dzierzawy takiego lacza.
          To na czym provider zarabia, to swiadczenie konkretnej uslugi (zazwyczaj dostepu
          do internetu) na tym wydzierzawionym laczu. Dla wyjasnienia, jesli nie wiesz (lub
          udajesz ze nie wiesz), to w takim golym laczu TPSA nie ma internetu, nic nie ma,
          to tylko drut, dobrze jesli miedziany, ktory nawet wydzierzawiony nadal jest
          wlasnoscia TPSA. To provider (a nie TPSA) dostarcza tym laczem internet, ktorego
          sam zreszta nie dostaje "z powietrza" i za darmo. To za usluge dostepu do
          internetu klienci placa providerom. A jesli provider chce swiadczyc usluge na
          odpowiednio wysokim poziomie to za dostep do swiatowej sieci przez normalnych
          operatorow takich jak Ebone, Telia czy Teleglobe trzeba zaplacic naprawde grube
          pieniadze. Nawet glupa para modemow DSL, ktore trzeba dostarczyc kazdemu
          klientowi za free by moc swiadczyc ta usluge kosztuje ok. 6 000 PLN. Do tego
          wlasna infrastruktura, pracownicy podatki, zusy itp itd jak w normalnym zyciu.
          Slowem skoro twoim zdaniem bycie providerem to lezenie na plecach i sprzedawanie
          z ogromnym zlodziejskim zyskiem niczego nieswiadomym biednym klientom uslug,
          ktore w pocie i znoju, za marne pieniadze wykonuje biedna i jeszcze za to
          szykanowana TPSA to moze powinienes sie za to wziac - obnizysz ceny, bedziesz
          zdrowa konkurencja, ktora wyczysci sytuacje rynkowa i jeszcze zarobisz. To nic
          trudnego i nie trzeba do tego ani czasu ani pieniedzy, przeciez to tylko
          odsprzedawanie z zyskiem ...
          • Gość: SF Re: TPSA IP: *.it.pl 28.02.02, 10:37
            Bardzo trafnie to ująłeś, ale z tego co robi VAS i spółka jednoznacznie wynika,
            że uczciwy model biznesowy nie bardzo jest dla nich do przyjęcia, trzeba
            uaktywnić szare komórki - a to jest za trudne i zatem niemożliwe, poczytaj
            więcej wypowiedzi na Forum tego Gentelmena i podejrzewam, że dojdziesz do
            podobnego wniosku.

pozdrawiam,
            SF
            • Gość: Wu Re: TPSA IP: *.supermedia.pl 01.03.02, 15:55
              Gość portalu: SF napisał(a):

> Bardzo trafnie to ująłeś, ale z tego co robi VAS i spółka jednoznacznie wynika,
              > że uczciwy model biznesowy nie bardzo jest dla nich do przyjęcia, trzeba
              > uaktywnić szare komórki - a to jest za trudne i zatem niemożliwe, poczytaj
              > więcej wypowiedzi na Forum tego Gentelmena i podejrzewam, że dojdziesz do
              > podobnego wniosku.

Zanim zaczalem odpowiadac wiedzialem, ze moja odpowiedz nic nie zmieni w tresci
              dalszych wypowiedzi tamtego Pana. Jest on znakomitym przykladem osoby, ktora
              bierze udzial w dyskusji tylko po to zeby sie klocic - nie wazne o co. Im
              wiecej "przeciwnikow" tym lepiej, im bardziej absurdalne argumenty tym
              smieszniej - to chyba taki model cyberrozrywki, "wszyscy sa przeciw mnie ale i
              tak mi nic nie moga zrobic". Na wiekszosci grup newsowych sie tacy pojawiaja, a
              biorac pod uwage czestotliwosc ich wypowiedzi nie wiem czy robia cos oprocz tego,
              moze to po prostu ich zawod i ktos im za to placi ;-)
              Jedyna metoda walki z ich slowotokiem to ignorowanie ich wypowiedzi, niektorzy
              coprawda nie wytrzymują wtedy psychicznie odtrącenia, zaczynaja histeryzowac,
              machac rączkami, używac brzydkich wyrazów - w newsach problem wtedy na szczescie
              zazwyczaj zalatwia abuse TPSA (czasem i oni moga zrobic cos milego ;-)

Odpisalem jedynie dlatego, ze w textach tego Pana pojawilo sie sporo klamstw, nie
              chcialem zeby sie utrwalily, w koncu to co piszemy zawsze moze byc bekapowane i
              żyć wiecznie ;-) Wolalem po prostu wyjasnic niektore rzeczy.

pozdrawiam
              Wojtek
          • vas Re: TPSA 28.02.02, 22:55

> Zastanawiam sie dlaczego wypisujesz takie bzdury? czy to totalna nieznalomosc
            > tematu czy tez celowo starasz sie wprowadzic wszystkich w blad, wybielajac
            > niewinnego monopoliste?
            po prostu pisze prawde... tyle ze niewygodna dla innych

> Providerzy internetowi, czy jak to ty ich nazywasz "cwaniackie firmy" nie zajmu
            > ja
            > sie odsprzedaza lacz nalezacych do TPSA, tymbardziej z jakakolwiek przebitka.
            > Lacze od TPSA dzierzawi klient koncowy.
            KAZDY provider chce lacze dzierzawic "na siebie" aby przywiazac klienta (sam
            pracowalem w taliej firmie)... wymieniane IPartners robi dokladnie tak samo

> Provider moze jedynie posredniczyc w uzyskaniu dzierzawy takiego lacza.
            namawiajaz np. na rezygnacje z linii telefonicznej ..co juz uderza bezposrednio
            w TPSA .. i co... jeszcze im za to ta linie dziezawic?... paranoja!
            Na szczescie ta paranoja juz sie skonczyla :)))))))))))))))))))))))))

> To na czym provider zarabia, to swiadczenie konkretnej uslugi (zazwyczaj dostep
            > u
            > do internetu) na tym wydzierzawionym laczu. Dla wyjasnienia, jesli nie wiesz (l
            > ub
            > udajesz ze nie wiesz), to w takim golym laczu TPSA nie ma internetu,

ech coz za wyniosly ton.. widze masz wszystkich za idiotow? ;)

>nic nie ma
            > ,
            > to tylko drut, dobrze jesli miedziany, ktory nawet wydzierzawiony nadal jest
            > wlasnoscia TPSA.
            taka jest definicja slowa "dzierzawa" ..polecam zajrzec do jakiegokolwiek
            slownika ;)

>Nawet glupa para modemow DSL, ktore trzeba dostarczyc kazdemu
            > klientowi za free by moc swiadczyc ta usluge kosztuje ok. 6 000 PLN.
            wiekszosc providerow sama dzierzawi modemy .. wiec ten koszt odpada

>Do tego
            > wlasna infrastruktura, pracownicy podatki, zusy itp itd jak w normalnym zyciu.

a TPSA to nie dotyczy?

> Slowem skoro twoim zdaniem bycie providerem to lezenie na plecach i sprzedawani
            > e
            > z ogromnym zlodziejskim zyskiem niczego nieswiadomym biednym klientom uslug,
            > ktore w pocie i znoju, za marne pieniadze wykonuje biedna i jeszcze za to
            > szykanowana TPSA to moze powinienes sie za to wziac - obnizysz ceny, bedziesz
            > zdrowa konkurencja, ktora wyczysci sytuacje rynkowa i jeszcze zarobisz. To nic
            > trudnego i nie trzeba do tego ani czasu ani pieniedzy, przeciez to tylko
            > odsprzedawanie z zyskiem ...

to juz nie ma sensu ... dzierzawa par sie skonczyla :)))))

patrz wypowiedz powyzej pt "podsumowanie" ...:))))))))
            • Gość: Robert Re: TPSA IP: 157.25.126.* 01.03.02, 11:40
              vas napisał(a):

>
              > > Zastanawiam sie dlaczego wypisujesz takie bzdury? czy to totalna nieznalom
              > osc
              > > tematu czy tez celowo starasz sie wprowadzic wszystkich w blad, wybielajac
              >
              > > niewinnego monopoliste?
              > po prostu pisze prawde... tyle ze niewygodna dla innych

I tu się mylisz. Piszesz nieprawdę

> KAZDY provider chce lacze dzierzawic "na siebie" aby przywiazac klienta (sam
              > pracowalem w taliej firmie)... wymieniane IPartners robi dokladnie tak samo

Nieprawda. IPartners nie dzierżawi linii do klienta na siebie.
              Może pracowałeś w takiej firmie co TPSA się nazywa.

>
              > > Provider moze jedynie posredniczyc w uzyskaniu dzierzawy takiego lacza.
              > namawiajaz np. na rezygnacje z linii telefonicznej ..co juz uderza bezposrednio
              >
              > w TPSA .. i co... jeszcze im za to ta linie dziezawic?... paranoja!
              > Na szczescie ta paranoja juz sie skonczyla :)))))))))))))))))))))))))

Odsyłam do słownika w poszukiwaniu wyjaśnienia pojęcia "Paranoja".
              To TPSA namawia do rezygnacji z linii telefonicznej z powodu "braku możliwości
              technicznych".

>
              > > To na czym provider zarabia, to swiadczenie konkretnej uslugi (zazwyczaj d
              > ostep
              > > u
              > > do internetu) na tym wydzierzawionym laczu. Dla wyjasnienia, jesli nie wie
              > sz (l
              > > ub
              > > udajesz ze nie wiesz), to w takim golym laczu TPSA nie ma internetu,
              >
              > ech coz za wyniosly ton.. widze masz wszystkich za idiotow? ;)

NIE. Wszyscy rozumieją szkodliwość działania TPSA. TYLKO TY TEGO NIE ROZUMIESZ.

>
              > >nic nie ma
              > > ,
              > > to tylko drut, dobrze jesli miedziany, ktory nawet wydzierzawiony nadal je
              > st
              > > wlasnoscia TPSA.
              > taka jest definicja slowa "dzierzawa" ..polecam zajrzec do jakiegokolwiek
              > slownika ;)

No i? Czy powyższe twierdzenie stoi w sprzeczności z definicją dzierżawy?

> >Nawet glupa para modemow DSL, ktore trzeba dostarczyc kazdemu
              > > klientowi za free by moc swiadczyc ta usluge kosztuje ok. 6 000 PLN.
              > wiekszosc providerow sama dzierzawi modemy .. wiec ten koszt odpada
              >
              >
              > >Do tego
              > > wlasna infrastruktura, pracownicy podatki, zusy itp itd jak w normalnym zy
              > ciu.
              >
              > a TPSA to nie dotyczy?

Dotyczy, tylko w parze miedzianej nic z tych rzeczy nie ma.
              Porównywalna do Providerów usługa w TPSA kosztuje 2400 (u providerów 1500) i kto
              tu bandycko zarabia?

> to juz nie ma sensu ... dzierzawa par sie skonczyla :)))))

I to jest właśnie to za co wszyscy plują na TPSA.

> patrz wypowiedz powyzej pt "podsumowanie" ...:))))))))

Zapraszam serdecznie.

• vas Re: TPSA 01.03.02, 23:50

> Może pracowałeś w takiej firmie co TPSA się nazywa.
                pracowalwm w IPartn... i wiem co mowie!

> NIE. Wszyscy rozumieją szkodliwość działania TPSA. TYLKO TY TEGO NIE ROZUMIESZ.
                wierze po prostu w bliski koniec providerow ...:))))))))))))))))))))

> Dotyczy, tylko w parze miedzianej nic z tych rzeczy nie ma.
                a co ?..para miedziana rosnie sama?... jak cebula na twoim ogrodzie? ;))

V
                • Gość: Robert Re: TPSA IP: *.piaseczno.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 09:04
                  vas napisał(a):

>
                  > > Może pracowałeś w takiej firmie co TPSA się nazywa.
                  > pracowalwm w IPartn... i wiem co mowie!

Chyba jako goniec.
                  Pewnie i do tego się nie nadawałeś więc kopnęli Cię w tyłek tak mocno że do tej
                  pory skomlesz.

IPartners to mój ISP. Osobiście załatwiałem wszystkie formalności i to właśnie
                  TPSA namawiała mnie do rezygnacji z numeru telefonicznego na rzecz linii
                  dzierżawionej.
                  Dzierżawa linii między moją firmą a węzłem IPartners jest zawarta między moją
                  firmą a TPSA. IPartners pośredniczyło jedynie w finalizowaniu umowy, dostarczyli
                  informacji TPSA o tym gdzie linia ma się kończyć po stronie IPartners.
                  Comiesięczne rachunki za linię dzierżawioną dostaję i płacę TPSA.

>
                  > > Dotyczy, tylko w parze miedzianej nic z tych rzeczy nie ma.
                  > a co ?..para miedziana rosnie sama?... jak cebula na twoim ogrodzie? ;))

Pogratulować, takie rymy, a jakie głębokie przesłanie. To może już nie idź do
                  tego neurochirurga, nic nie zmieniaj, potrzeba nam poetów, możesz pisać wiersze
                  dla pensjonariuszy domu "Niespokojnej Starości".

>
                  > V

• Gość: Artur M. Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: 157.158.77.* 25.02.02, 18:03
      Co ja mogę dodać.
      Wredni złodzieje - Samoobrona, tylko że w garniturkach i ze sprzętem
      odziedziczonym po komuniźmie.
      Jak nasz kraj ma się rozwijać informatycznie?!?

Wstydem jest tam pracować, wstydem jest korzystać z ich usług.
      To przechodzi wszelkie granice. Nie lubię się unosić, ta wredna firma dławi
      polski internet od lat? Kiedy to się skończy?
    • vas Re: TPSA 25.02.02, 23:41
      A czy TP S.A ma byc firma charytatywna?
      Jesli provider placi TP SA 50 zl za lacze (ktore zestawia i utrzymuje TPSA) a
      sam kasuje za nie kilkaset zlotych (albo wiecej) to jest to w porzadku???
      BAAAAAARDZO dobrze ze wreszcie TP S.A. ma zamiar przerwac praktych providerow,
      ktorzy tak naprawde sa posrednikami narzucajacymi kilka tysiecy procent marzy.
      Powtwrzam BARDZO DOBRZE !!!!
      • Gość: ssr Re: TPSA IP: *.MultiCon.PL 26.02.02, 01:04
        Vas tak czytam twoja wypowiedz i mam pewne watpliwosci czy aby rozumiesz o czym
        piszesz czy tez pracujesz gdziesz na gorze w TPSA. dzierzawa lini analogicznej
        pozwala na transmisje danych po miedzi za niewielkie pieniadze co obecnie
        pozwala na dotarcie z tanim internetem do klientow. Jesli piszesz ze to
        zlodziejstwo ze strony posrednikow to wytlumacz mi glupote tysiecy odbiorcow
        uslug takich firm ktorzy (twoim zdaniem) masowo przeplacaja (tysiackrotnie) za
        uslugi oferowane przez tpsa. Jak sie nie znasz to juz lepiej nie pisz. Slawetny
        jest bowiem przyklad z niesmiertelnym Brakiem mozliwosci technicznych dzierzawy
        czegokolwiek. Jesli chodzi o tpsa i kable sam bym je ukladal lub dzierzawil
        gdyby bylo to mozliwe w polsce ale niestety nie jest. a co do tpsa to jest ono
        wybudowane przez polakow w polsce i przez dlugi czas zylo i zyje pod
        plaszczykiem ochronnym panstwa. to jesli jestes taki madry wytlumacz mi dla
        czego panstwo nie chroni tak i mojej firmy he?
        • Gość: KR Re: TPSA IP: *.it.pl 26.02.02, 10:08
          Oczywiście, że i nie rozumie i wyglada na TPsiarza, który się trzęsie o swoją
          posadę, jednym słowem merytoryczne dno.
          Gdyby uważał na to co dzieje się na świecie, to takich bzdur by nie pisał i nie
          śmiał wogóle zabierać głosu na forum publicznym.
          W ubiegłym tygodniu francuski regulator telekomunikacyjny obniżył stawki dla
          innych Operatorów za korzystanie z łącz tamtejszego monopolisty- France Telecom
          o 10-20%. Niezależni Opertorzy będą teraz płacić mniej niż klienci końcowi.
          Powinniśmy brać przykład z doświadczeń w tępieniu monopoli i wyciągać wnioski.

Oszołom powinien poczytać sobie depesze Agence France Press, lub chćby artykuł w
          Rzeczpospolitej z dnia 22 lutego br na stronie B4.

Z poważaniem,
          KR
          • Gość: SF Re: TPSA IP: *.it.pl 26.02.02, 11:01
            Polecam autorom poniższy artykuł:
            Jak sobie radzić z monopolistą
            12:55 22 lutego 2002
            Sąd w Munster podtrzymał decyzję niemieckiego urzędu nadzoru
            telekomunikacyjnego (RegTP), nakazującą Deutsche Telekom (DT)udostępnić
            konkurencyjnym operatorom swoją sieć dostępową, prowadzącą do klienta
            końcowego. Spór trwał od 1998 r., a DT starało się udowodnić, że konkurencyjny
            operator, o którego chodziło w tym wypadku, może instalować radiołącza pomiędzy
            swoją siecią szkieletową a lokalami klientów.

Sąd orzekł jednak, że bezprzewodowa sieć nie działa równie efektywnie, co
            stacjonarna. W sentencji dodał jeszcze, że blokowanie dostępu do infrastruktury
            może być próbą zmuszenia konkurencji do ponoszenia - zbędnych w zasadzie -
            wydatków, skoro można dzierżawić istniejącą sieć.

Źródło: Europemedia

www.biznesnet.pl/index.phtml/akt/4203
          • vas Re: TPSA 26.02.02, 20:27
            Gość portalu: KR napisał(a):

> Oczywiście, że i nie rozumie i wyglada na TPsiarza, który się trzęsie o swoją
            > posadę, jednym słowem merytoryczne dno.

a Ty wygladasz na "gospodarza domu" ...a prznajmniej piszesz takim jezykiem :)

> Gdyby uważał na to co dzieje się na świecie, to takich bzdur by nie pisał i nie
            >
            > śmiał wogóle zabierać głosu na forum publicznym.

tak tak ... forum jest tylko dla tych co maja takie zdanie jak ty?.. to jest
            wlasnie chlopczyku oszolomsto

> W ubiegłym tygodniu francuski regulator telekomunikacyjny obniżył stawki dla
            > innych Operatorów za korzystanie z łącz tamtejszego monopolisty- France Telecom
            > o 10-20%. Niezależni Opertorzy będą teraz płacić mniej niż klienci końcowi.
            > Powinniśmy brać przykład z doświadczeń w tępieniu monopoli i wyciągać wnioski.

nie sadze

> Oszołom powinien poczytać sobie depesze Agence France Press, lub chćby artykuł
            > w
            > Rzeczpospolitej z dnia 22 lutego br na stronie B4.

co do "oszolomstwa" juz ci odpisalem

> Z poważaniem,
            > KR

• Gość: Ziutek Re: TPSA IP: *.it.pl 27.02.02, 11:17
              Przeczytałem wypowiedzi na Forum członka pod ksywką VAS i sytuacja dojrzała do
              tego, żeby ci durna pało ktoś w końcu powiedział:
              Chłopie, masz rozum na poziomie pantofelka, do niczego się nie nadajaesz i
              lepiej idz na ryby, albo zacznij ciemniaku paść krowy. Wychodzi z ciebie
              jedynie cwaniactwo i awanturnicwo.
              • vas Re: TPSA 27.02.02, 22:58

> Przeczytałem wypowiedzi na Forum członka pod ksywką VAS i sytuacja dojrzała do
                > tego, żeby ci durna pało ktoś w końcu powiedział:
                > Chłopie, masz rozum na poziomie pantofelka, do niczego się nie nadajaesz i
                > lepiej idz na ryby, albo zacznij ciemniaku paść krowy. Wychodzi z ciebie
                > jedynie cwaniactwo i awanturnicwo.

odpisze ci tylko ten jeden raz:
                jestes po prostu prostym grzbietem skoro piszesz cos takiego.
                wspolczuje!
            • Gość: bobas Re: TPSA IP: *.it.pl 27.02.02, 12:34
              vas napisał(a):

> Gość portalu: KR napisał(a):
              >
              > > Oczywiście, że i nie rozumie i wyglada na TPsiarza, który się trzęsie o sw
              > oją
              > > posadę, jednym słowem merytoryczne dno.
              >
              > a Ty wygladasz na "gospodarza domu" ...a prznajmniej piszesz takim jezykiem :)
              >
              > > Gdyby uważał na to co dzieje się na świecie, to takich bzdur by nie pisał
              > i nie
              > >
              > > śmiał wogóle zabierać głosu na forum publicznym.
              >
              > tak tak ... forum jest tylko dla tych co maja takie zdanie jak ty?.. to jest
              > wlasnie chlopczyku oszolomsto
              >
              > > W ubiegłym tygodniu francuski regulator telekomunikacyjny obniżył stawki d
              > la
              > > innych Operatorów za korzystanie z łącz tamtejszego monopolisty- France Te
              > lecom
              > > o 10-20%. Niezależni Opertorzy będą teraz płacić mniej niż klienci końcowi
              > .
              > > Powinniśmy brać przykład z doświadczeń w tępieniu monopoli i wyciągać wnio
              > ski.
              >
              > nie sadze
              Człowieku, ty nie sądź, tylko sięgnij do źródła, zadałem sobie trud, sprawdziłem
              i potwierdzam. Swoją drogą jesteś marnym autorytetem i używanie przez ciebie
              słów, których sam nie rozumiesz coś niecoś świadczy o twoim poziomie
              intelektualnym.
              >
              > > Oszołom powinien poczytać sobie depesze Agence France Press, lub chćby art
              > ykuł
              > > w
              > > Rzeczpospolitej z dnia 22 lutego br na stronie B4.
              >
              > co do "oszolomstwa" juz ci odpisalem
              >
              >
              > > Z poważaniem,
              > > KR
              >

• vas Re: TPSA 27.02.02, 23:02

> Człowieku, ty nie sądź, tylko sięgnij do źródła, zadałem sobie trud, sprawdziłe
                > m
                > i potwierdzam. Swoją drogą jesteś marnym autorytetem i używanie przez ciebie
                > słów, których sam nie rozumiesz
                czyli ktorych... ?

• Gość: Alan Re: TPSA IP: *.ipartners.pl 27.02.02, 19:42
              Vas,

Masz jeszcze coś do powiedzenia w tej sprawie?

Tak się składa, że korzystam z usług alternatywnego Operatora i obiecuję ci i
              pozostałym twoim kumplom Kulczykom, Żabojadom i innemu tpsianemu ścierwu, że
              jeżeli stwierdzę pogorszenie jakości internetu i potwierdzę że wynika to z
              obecności jakiegoś dławika, to osobiście na waszych dupach przetestuję analne
              jego zastosowanie
              Prezes URT żąda wyjaśnień od TP SA sprawy łączy dzierżawionych

Po naszym artykule prezes Urzędu Regulacji Telekomunikacji Kazimierz Ferenc
              zażądał w środę od prezesa TP SA wyjaśnienia praktyk ograniczania dostępu do
              łączy dzierżawionych.

Prezes URT podejrzewa, że w tym przypadku mogło dojść do naruszenia art. 61
              prawa telekomunikacyjnego. Z uwagi na wielką wagę sprawy TP SA ma na odpowiedź
              7 dni.

Przypomnijmy, w poniedziałek opisaliśmy praktyki TP SA: największy krajowy
              operator telefonii stacjonarnej wymusza na dostawcach internetu wyższe stawki
              na dzierżawę łączy telekomunikacyjnych. Proponowane ceny są wyższe od dostępu
              do Internetu sprzedawanego przez TP SA, przez co nie sposób konkurować z
              ofertą tej firmy. Jednocześnie, by wymusić podpisanie nowej umowy na TP SA
              zakłada na łączach tzw. tłumiki, które czynią łącza bezużytecznymi z punktu
              widzenia transmisji danych internetowych.

Niestety do URT, oprócz wielu nieoficjalnych sygnałów, wpłynęły tylko dwie
              oficjalne prośby o interwencję. Z naszych ustaleń wynika, że firmy po prostu
              boją się zadzierać z potężną TP SA i po cichu liczą, że sprawa tłumików
              zostanie rozwiązana bez ich udziału. Dlatego właśnie URT postanowił wszcząć
              postępowanie z urzędu. Rzecznik URT Jacek Strzałkowski wciąż jednak apeluje do
              dostawców internetu o składanie oficjalnych skarg.

Jednocześnie w środę URT dostał cennik TP SA na usługi łącz dzierżawionych.
              Nie obyło się bez problemów, ponieważ cennik podpisany był przez pracownika TP
              SA, a nie członka zarządu, więc prezes Ferenc ma wątpliwości czy dokument ma w
              tym wypadku moc prawną. Mimo to URT już rozpoczął badanie zgodności cennika z
              prawem telekomunikacyjnym.

Jednocześnie jak twierdzi nasz anonimowy rozmówca z TP SA, dyrektor jednego z
              okręgów podjął decyzję, że nowe tłumiki nie będą instalowane, a stare zostaną
              usunięte.
              • Gość: CMYK Re: TPSA IP: *.it.pl 28.02.02, 13:01
                Jest nadzieja, że w końcu im sie do d... dobiorą, gratulacje dla Gazety
                Wyborczej i innych mediów, za poważne potraktowanie tego tematu. Nie bójcie się
                utraty rynku reklamowego, w końcu jak napisał jeden z autorów pozostaje TPSIE
                umieszczanie swoim reklam na "papierze toaletowym". Brawo!
              • vas Re: TPSA 28.02.02, 23:01
                Gość portalu: Alan napisał(a):

> Tak się składa, że korzystam z usług alternatywnego Operatora i obiecuję ci i
                > pozostałym twoim kumplom Kulczykom, Żabojadom i innemu tpsianemu ścierwu, że
                > jeżeli stwierdzę pogorszenie jakości internetu i potwierdzę że wynika to z
                > obecności jakiegoś dławika,

oj potwierdzisz potwierdzisz ... i to wkrotce :)))

>to osobiście na waszych dupach przetestuję analne
                > jego zastosowanie

patrz moja wczesniejsza wypowiedz pt "PODSUMOWANIE"

> Prezes URT żąda wyjaśnień od TP SA sprawy łączy dzierżawionych

i jakies tam wyjasnienia pewnie beda ..hahaha

> Po naszym artykule prezes Urzędu Regulacji Telekomunikacji Kazimierz Ferenc
                > zażądał w środę od prezesa TP SA wyjaśnienia praktyk ograniczania dostępu do
                > łączy dzierżawionych.

coz ... i pewnie je otrzyma :)

> Prezes URT podejrzewa, że w tym przypadku mogło dojść do naruszenia art. 61
                > prawa telekomunikacyjnego. Z uwagi na wielką wagę sprawy TP SA ma na odpowiedź
                > 7 dni.

podejrzewa... i co z tego? .. zobaczymy za 7 dni :)))))

> Przypomnijmy,

a po co?.. jakis order za to chcesz?

> w poniedziałek opisaliśmy

masa gazet to opisala... i co z tego.. dzinnikarzyny od tego są :)

> Niestety do URT,...
                wycinam to ..bo to glupoty przklejone z ktorejs tam wyborczej

> Jednocześnie ...
                kolejna przeklejka .. wycinam z wielka frajda :)

popatrz na moja wypowiedz "PODSUMOWANIE"
                :))))))))))))))))

• Gość: Robert Re: TPSA IP: 157.25.126.* 01.03.02, 11:48
                  vas napisał(a):

> patrz moja wczesniejsza wypowiedz pt "PODSUMOWANIE"
                  >
                  > popatrz na moja wypowiedz "PODSUMOWANIE"
                  > :))))))))))))))))

Odnoszę nieodparte wrażenie że jesteś dumny ze swej wypowiedzi "PODSUMOWANIE".
                  Jeśli to prawda to proponuję udać się do swego lekarza neurochirurga i zapytać
                  czy przy ostatniej lobotomii nie zawieruszyło mu się coś takiego małego szarego
                  okrągłego. Może wpadło gdzieś pod stół operacyjny albo poturlało się pod szafkę
                  z narzędziami?
                  • vas TPSA !!!!!!!!! 01.03.02, 23:55
                    > Odnoszę nieodparte wrażenie że jesteś dumny ze swej wypowiedzi "PODSUMOWANIE".
                    no pewnie!!!
                    bo TPSA moze kazdy naskoczyc !!!'a takie durne forum rozkrecone przez
                    dzienikarzyny wyborczej moga sobie pogadac i .... tyle !!!
                    bawcie sie dobrze a TP i tak bedzie gora... i dobrze o tym wiecie ...hahah
        • Gość: killer Re: TPSA IP: 212.76.37.* 26.02.02, 19:36
          Masz rację, to wygląda na wypowiedź starego bolszewika, który przed emeryturą
          złapał wiatr w żagle i zapisał się do stajni Kulczyka.
          Swoją drogą czytałem ostatnie Teleinfo, w którym jest artykuł na temat łącz i
          internetu. W podobnym tonie w tym artykule wypowiedał się niejaki Trzewik -
          guru od zafajdanego Polpaka, który twierdził o zgrozo, że TPSA była do tej
          pory okradana przez nieuczciwych providerów internetu i teraz on to zmieni.
          Może to zbieg okoliczności, a może nie. W każdym bądź razie wypowiedzi
          Trzewika były dokładnie tak samo pozbawione sensu. Ten Jegomość nigdy więcej
          nie powinien udzielać wywiadu w gazetach, bo wykazuje daleko posunięty stopień
          indolencji merytorycznej i kompromituje siebie, swoją firmę.
          • Gość: Dominik Re: TPSA IP: *.it.pl 27.02.02, 11:10
            Oglądałem w poniedziałek Biznes Informacje w Polsacie, też mówili na ten temat.
            Przemówił nawet rzecznik prasowy TPSA, który czytając z kartki przekonywał
            widzów, że TPSA udostępniając jedynie droższe łącza cyfrowe działa w interesie
            klienta.
            Był już jeden taki, który przekonywał mnie do słuszności wprowadzenia stanu
            wojennego. Też czytał z kartki, też miał podobne okulary i tak samo nie
            rozumiał tego co czyta i chyba też nie bardzo wierzył w to co mówi.
        • vas Re: TPSA 26.02.02, 20:22
          piszesz ze ja nie rozumien co pisze?... widze ze to ty slyszales ze gdzies
          trabia tylko nie weisz gdzie ... nie "lini analogicznej" tylko "lini
          analogowej" .. chlopczyku czytaj uwazniej gazety zanim cos z nich przepiszesz ;)
          V
      • Gość: Andrzej Powyzszy list jest chyba od dyrektora TPSA IP: 192.168.101.* 26.02.02, 12:26
        Durny i nie wymaga komentarza
        • Gość: SF Re: Powyzszy list jest chyba od dyrektora TPSA IP: *.it.pl 26.02.02, 12:57
          Kolego,
          Nie obrażaj mnie, jestem przekonany, że nie zrozumiałeś tekstu artykułu. Jest
          on odpowiedzią na poprzedni, z którego jednoznacznie wynika, że świat
          cywilizowany tępi praktyki monopolistyczne nie tylko we Francji, ale i w
          Niemczech. Nie wystarczy umieć czytać, ale jeszcze trzeba rozumieć to co jest
          napisane.
          A co robią nasze urzędy?
          I co ma znaczyć tekst Gościa, który pisze że Gazeta Wyborcza będzie bała pisać
          na ten temat z powodu utraty rynku reklam?
          A może artykuł o Panu Kulczyku i jego koneksjach:
          wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=450964&dzial=01200207
          jest też ostatnim w życiu Gazety?
          • vas Re: Powyzszy list jest chyba od dyrektora TPSA 26.02.02, 20:46
            > I co ma znaczyć tekst Gościa, który pisze że Gazeta Wyborcza będzie bała pisać
            > na ten temat z powodu utraty rynku reklam?

oooooooo... widze pracownik gazety ;)

> A może artykuł o Panu Kulczyku i jego koneksjach:
            > <a href="http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=450964&dzial=01200207">w
            > yborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=450964&dzial=01200207</a>
            > jest też ostatnim w życiu Gazety?

NIESAMOWITE!! coz za "niesamowity bohaterski wyczyn"... haha

V
        • vas Re: Powyzszy list jest chyba od dyrektora TPSA 26.02.02, 20:29

> Durny i nie wymaga komentarza

och jaki twoj list jest madry ... ma duzo tresci i cala mase argumentow...
          gratuluje i podziwiam styl ;)
    • Gość: Fred Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: 192.168.101.* 26.02.02, 12:21
      W dobie internetu potrzebnego do edukacji,w szczególności nienajlepiej
      wykształconego społeczeństwa,zakładanie tłumików na łącza jest nie tylko
      skurwysyństwem TPSA,ale świadzczy tez o tym ze ekipa rzadzaca albo bierze
      gigentyczne łapówki i na to pozwala,albo jest kąpletnie niezorientowana w
      problemie co tez o niej nienajlepiej świadczy.
      Gdzie Urząd antymonopolowy ?Po co utrzymujemy go z naszych podatków?A może
      wzieli juz tyle ,że musza teraz zrekompensowac to TPSA.
      • Gość: Agnieszk BRAWO FRED MASZ 100% RACJI !!!!!!!!!!! IP: 192.168.101.* 26.02.02, 12:23
        TO ŁAPOWNICTWO I GŁUPOTA RZĄDU
    • Gość: Julek X Pogadacie pogadacie a Gaz.Wyb.i tak nic nie zrobi IP: 192.168.101.* 26.02.02, 12:29
      Zobaczycie ze Wyborcza i tak nie bedzie publikować wiecej na ten
      temat.Wystraszą sie utraty reklam.
      • Gość: kamil Re: Pogadacie pogadacie a Gaz.Wyb.i tak nic nie zrobi IP: 212.76.37.* 26.02.02, 21:35
        Nieładnie kolego, najpierw Gazeta opisuje próby szantażu klientów TPSA, teraz
        próbujesz szantażować redakcję największego i najbardziej opiniotwórczego
        dziennika w Polsce utratą wpływów z reklam kupowanych przez TPSA w przypadku
        nagłaśniania nieuczciwego procederu. I tu popełniasz bład: Redakcja Gazety
        Wyborczej z pewnością nie wystraszy się tych zapowiedzi. A nawet gdyby komuś z
        WAS przychodziły do głowy podobne pomysły, to miej świadomość, że do
        komunikowania się z otoczeniem i najstosowniejszym miejscem pozostaje
        Telekomunikacji Polskiej wyłacznie papier toaletowy; tak jak miejsce TPSy
        powinno znaleźć się na śmietniku historii.

Powinieniesz się wstydzić!
    • vas Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku 26.02.02, 20:42
      > moja rada jak tylko morzecie korzystajcie z innych firm

a moja rada ...zajrzyj do slownika ortograficznego :)
      ..pod literka "M"
      • Gość: Jack Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: 212.76.37.* 26.02.02, 21:37
        VAS,
        Ty już żadnych porad nie udzielaj, przyjrzyj się swojemu tekstowi i zobacz ile
        tam jest błędów
        • Gość: Alan Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.tlsa.pl 27.02.02, 11:31
          A mnie g........obchodzi ile procent marzy narzuca posrednik (moze i milion %)
          interesuje mnie cena wyjsciowa oferowana mi
          odpowiada mi lub nie
          i tyle

• Gość: Nicky To tylko glupota wszystkich rzadow po 89 IP: *.mazowiecka.wroclaw.top.pl 27.02.02, 14:50

TP SA wykorzystuje jedynie swoja pozycje, ktora zawdziecza wszystkim rzadom po
      89. Zamiast postawienia na rozwoj uslug telekomunikacyjnych nasi glupi wlodarze
      woleli:
      - utrzymywac monopol by dostac wiecej kasy z prywatyzacji tepsy. Mozna dzieki
      temu odsunac pewne problemy spoleczne w czasie i jeszcze dodatkowo z tego
      strumienia pieniedzy cos uszczknac,
      - miec poki co mozliwosc obsadzenia stanowisk w Zarzadzie i Radzie a co za tym
      idzie na kazdym tak naprawde stanowisku w firmie (mnostwo posad)
      - nie zaczynac wojny ze zwiazkami zawodowymi dosc silnymi w tepsie a od dawna
      bylo wiadomo, ze prawie polowe z zatrudnionych trzeba kiedys i tak bedzie
      zwolnic.
      etc.....

Zal dupe sciska jak sie na to wszystko patrzy. Gdzie nie spojrzysz tam przede
      wszystkim balwany i zlodzieje. Na przykladzie naszego narodowego operatora
      wyraznie widac, ze wiekszosc politykow w tym kraju ma jego interes w glebokim
      powazaniu.
      • Gość: SAM Re: To tylko glupota wszystkich rzadow po 89 IP: *.it.pl 28.02.02, 09:38
        Głupota to jeszcze mało powiedziane, w świetle wypowiedzenia wojny Narodowi
        przez TPSA należy się zastanowić, czy w nazwie firmy "Polska" nie jest
        nadużyciem i obrazą Najjaśniejszej.

Gdzie te UOP-y, niech wezma sie do pracy i sprawdza kto i z kim pod stołem
        negocjował i kto przy transakcji zapewnił finansowanie politycznego trupa.
        Gdzie ten kurdupel - minister skarbu, przypominający z wyglądu Hilarego Minca -
        Ministra Handlu za czasów Bolesława Bieruta i gdzie ta tępa Mary z pakamery,
        dlaczego jeszcze nie siedzą za działanie na szkodę Państwa?

Podpowiedź:
        Wszyscy wiedza kto dał i komu w łapę, problemem jest na razie w ustaleniu ile
        • vas Re: To tylko glupota wszystkich rzadow po 89 28.02.02, 23:04
          > Głupota to jeszcze mało powiedziane, w świetle wypowiedzenia wojny Narodowi
          > przez TPSA należy się zastanowić, czy w nazwie firmy "Polska" nie jest
          > nadużyciem i obrazą Najjaśniejszej.

Ej z takimi textami to do radia Maryśka..albo do LAgi Polskich Rodzin :)
    • Gość: Marek Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.02, 16:15
      Gość portalu: kuba napisał(a):

> no pewnie nie napisze nic nowego bo wszyscy ktorzy mieli cos wspolnego z TPSA
      > wiedza dlaczego taki tytl sobie wybralem
      > na podlaczenie do SDI czekalem 1,5 roku bo na mojej centarli caly czas mieli
      > problemy techniczne
      > jak sam chcialem otworzyc firme rozprowadzajaca internet to uslyszalem ze nie
      > ma wolnych laczy i miejsca na centrali po 2 godzinach dostalem telefon od
      > prywatnej firmy ze miejsce sie jednak znajdzie ale tylko oni moge je zalatwic
      > jak sie dowiedzialem pozniej szefem tej firmy byl dyrektor okregu TPSA
      > oczywiscie
      > moja rada jak tylko morzecie korzystajcie z innych firm

Oczywiscie ze ma Pan racje,

TPSA to zlodziej , ale moim zdaniem trzeba tego zlodzieja zamienic na uczciwego
      bo jest to firma strategiczna dla Polski.

TPS-a jest strasznie skorumpowane i ma wtyki wszedzie.

Daje w .. wiadomo co kazdemu wysokiemu urzednikowi jak chce cos zahamowac .

Po prostu korupcja , hamowanie wolnej konkurencji.
      Moze by sie w tej materii SLD teraz wykazalo !!! Zamiast klapac
      i klapac, tu jest pole do popisu.

Marek

• Gość: BOSS Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.ipartners.pl 28.02.02, 20:01
        MAsz rację, dzisiaj wkrótce po opublikowaniu przez prasę komunikatu prezesa
        URT o wszęciu postępowania przeciwko TPSiE, wkrótce pojawiła się depesza
        wydawałoby się szacownej Agencji Reutera. Zaprzyjazniony z TPSA Dziennikarz
        jak przystało, jakże gładką polszczyzną przekazał komunikat ni mniej ni więcej
        następującej treści:
        Kochany rządzie, jak się od nas nie odczepisz, to nie licz na żadne wpływy od
        nas do budżetu państwa. Zatroskany losem TPSY dziennikarz biadolił, że w
        czwartym kwartale monopolista nagle osiągnął kolosalne straty (a w pierwszych
        trzech kwartałach dla odmiany pokaźny zysk ) Nie omieszkał również
        zaakcentować, że odbije się to na wpływach budżetowych skarbu państwa. To
        bardzo smutne, nie tylko dla skarbu państwa, ale i dla pracowników TPSA
        ( ponad 10.000 out w tym roku ). A jak do tego doszło? Otóż przez pozbawienie
        skarbu państwa wpływu na to co się dzieje w tej firmie. Towarzystwo wzajemnej
        adoracji musiało przecież pomóc wyjść z kłopotów swojemu koledze Krauzemu z
        Prokomu i kupiło sobie od niego zadłużonego bankruta - Wirtualną Polskę, potem
        doszedł następny bankrut Getin itd, itd. Pozornie legalnie wyprowadzono
        pieniądze z firmy, transferując je dalej ( i tu nie powiem gdzie, niech
        niektórzy popracują głowami ). Rzeczywiście można tylko współczuć tym uczciwym
        nieszczęśnikom, którym przyszło pracować ze złodziejami i to na róznym
        szczeblu kierowania.

Ten model zachowania monopolisty został już kiedyś przećwiczony w USA.
        Tamtejsze władze długo nie mogły sobie poradzić z ówczesnym monopolistą na
        tamtym rynku - firmą AT&T. Po wielu latach prób okazało się, że istnieje tylko
        jeden sposób na przerwanie praktyk monopolistycznych - podział spółki na 24
        podmioty. Dokonał tego sędzia Harold Greene i wszyscy byli mu za to wdzięczni.

Kochany rządzie!

Daj już sobie spokój z utrzymywaniem tego stanu rzeczy, pieniędze z tej firmy
        wędrują do prywatnych portfeli i tak już nie wpływają do skarbu państwa, który
        jest o zgrozo akcjonariuszem większościowym!!! i jest szantażowany podobnie
        jak klienci TPSY, dziennikarze i Wydawcy.
        To nie jest normalny model biznesowy, w którym większościowy wspołwłaściciel
        spólki kapitałowej jest na oczach wszystkich obywateli okradany przez bandę
        cwaniaków i nie ma nic w tej sprawie do powiedzenia! Dlaczego ten
        współwłaściciel nie upomina się o swoje? A może czas już ujawnić pewne pikatne
        szczególy kontraktu?

Państwo utrzymuje monopol tylko i wyłącznie dla zysków, które co najmniej
        kilkunastokrotnie muszą przewyższć wpływy do budżetu, w porównaniu z sytuacją
        kiedy monopolu by nie było. JAk to mówią Rosjanie diengi uszli i czas ich
        poszukać w niektórych portfelach.
        • Gość: u-t-b. Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: 192.168.1.* 04.03.02, 13:26
          SZczgólnie nowe władze z "coca-coli" i itp. firm działających wTPSA..
        • kvas Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku 11.04.02, 14:01
          Brawo Towarzyszu Miller! Brawo!

Dzisiaj TPSA poinformowala, ze guzik z pętelką dostaniecie, dywidendy nie ma i
          nie bedzie. Gratulacje. Jak długo jeszcze będziecie mieli otwarty ten
          Wasz "parasol osłonowy" nad tym ścierwem? Weżcie się Towarzysze ostro do roboty!
          Czas skończyć z tym sobie-państwem. Na razie konkurencja w telekomunikacji jest
          fikcją i między innymi dzięki Wam Towarzysze.
    • Gość: PitFalle Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.gazeta.pl 05.03.02, 01:46
      Przejrzałem duża cześć listy dyskusyjnej i doszedłem do bardzo niepokojących
      wniosków.
      - Kłótnia o to czy Vas jest głupi czy nie ? <- osobiście uważam że dla takich
      wymyślili tortury, kastrowanie, i elektrowstrząsy, ale to już tylko moje
      prywatne zdanie, które mieć posiadać mam prawo. (A TAKŻE JE TU NAPISAĆ !)
      - Krzyczy w niebogłosy że TPSA "biedactowo" traci na liniach analogowych, a
      czemu sama nie zacznie dzierżawić w takich cenach ??? (a zaraz, zaraz a
      Neostrada to na czym może chodzi ??? na liniach cyfrowych ???) TYLKO ZE CENA
      JAK ZWYKLE BANDYCKA !!! No i limity :) za 1000 PLN limit na miesiąc !!! Ja
      wiem że ktoś tu się urodził w dawnym komunistycznym państewku i tęskni bo się
      teraz boi czy go nie wyrzucą z ciepłej posadki :) OBY WRZUCILI!
      - Jakos caly świat może tylko biedaczka TPSA nie daje rady ? No tak jak
      prezes ma 100'000 PLN pensji to może i brakować kaski!

A problem cały sprowadza się do tego że państwo broni tego cholernego
      monopolistę. Do moich marzeń zalicza się zobaczyć jak TPSA BANKRUTUJE!!!
      Niestety jest to calkowite SF.
      Pozostaje mieć nadziję że URT ma jakąś władzę w tym kraju (inaczej okaże się
      tylko kolejną badną biorącą kasę za nic :() i pomoże nam zwykłym ludziom,
      którzy tak jak ja dzierżawią linie analogową :) i przesyłają nią ile się da
      (PRZESYŁALI ZANIM TE KURW..... NIE ZAŁOŻYŁY TŁUMIKÓW!). A to że firmy na CAŁYM
      BOŻYM świecie produkują urządzenia do słania po parce miedzi nawet 10 MBit/s
      świadczy o tym że tak ma właśnie być :) Bo ani Vas, Ani TPSA nie jest niczym
      (NICZYM) co by się liczyło na rynku prawdziwej Telekomunikacji :)

Pozdro dla wszystkich normalnych :) I mam nadziję, że możę w końcu to rozdanie
      wygramy !
      • Gość: ramzes Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.nalkowskich.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 11:10
        myślę że jednak większego złodzieja niż ZUS to nie ma...
      • vas Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku 05.03.02, 22:40
        > - Krzyczy w niebogłosy że TPSA "biedactowo" traci na liniach analogowych, a
        > czemu sama nie zacznie dzierżawić w takich cenach ??? (a zaraz, zaraz a
        > Neostrada to na czym może chodzi ??? na liniach cyfrowych ???) TYLKO ZE CENA
        > JAK ZWYKLE BANDYCKA !!! No i limity :) za 1000 PLN limit na miesiąc !!!

DURNIU!!!
        jaki 1000?
        zobacz cennik a potem cokolwiek mow
        www.neostrada.pl
        www.tpsa.pl/sdi/cennik.php?menu=a

>Ja wiem

poejrzewam ze tak naprawde to g... wiesz

>że ktoś tu się urodził w dawnym komunistycznym państewku i tęskni bo się
        > teraz boi czy go nie wyrzucą z ciepłej posadki :) OBY WRZUCILI!
        > - Jakos caly świat może tylko biedaczka TPSA nie daje rady ? No tak jak
        > prezes ma 100'000 PLN pensji to może i brakować kaski!

a ile ma zarabiac preses firmy zatrudniajacej ok 70 000 ludzi?
        Jednej z najwekszych firm w tej czesci Europy
        moze 3 tys zł?

> Do moich marzeń zalicza się zobaczyć jak TPSA BANKRUTUJE!!!
        > Niestety jest to calkowite SF.

W jednym masz racje ..to CALKOWITE SF :))))))))))

> Pozostaje mieć nadziję że URT ma jakąś władzę w tym kraju (inaczej okaże się
        > tylko kolejną badną biorącą kasę za nic :() i pomoże nam zwykłym ludziom,
        > którzy tak jak ja dzierżawią linie analogową :) i przesyłają nią ile się da

haha...juz nie przesylaja :))))))))))) na szczescie

> (PRZESYŁALI ZANIM TE KURW..... NIE ZAŁOŻYŁY TŁUMIKÓW!).

tym slowem na K zwracaj sie do swojej mamy i babci :)

> A to że firmy na CAŁYM
        > BOŻYM świecie produkują urządzenia do słania po parce miedzi nawet 10 MBit/s
        > świadczy o tym że tak ma właśnie być :)

nie no ..ty naprawde jestes kretynem

> Bo ani Vas, Ani TPSA nie jest niczym
        > (NICZYM) co by się liczyło na rynku prawdziwej Telekomunikacji :)

znow SF?

> Pozdro dla wszystkich normalnych :) I mam nadziję, że możę w końcu to rozdanie
        > wygramy !

hahahah.... zapaomnij :)
        • Gość: PitFalle Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.waw.satnet.pl 06.03.02, 15:17
          Za ten tekst o mojej mamie i babci (ta juz nie żyje) należy ci się
          najzwyczajnieszy na świecie wpierdol. Bo wszystko jest ok dopóki nie zaczynasz
          zaczepiac czyjejś rodziny. Rodzina rzecz święta i lepiej to sobie zapamiętaj :)
          tłuku.

Neostrada - 1MBit 887zł/miech (1000 było przybliżeniem ale widać na to jesteś
          za głupi).

TPSA nie będzie się bronić wiecznie :) w końcu rynek się otworzy na światowych
          operatorów, za rok 2 3 ale na pewno. A wtedy ty i tobie podobni zacznieciec się
          w pas kłaniać, jak ktoś przyjdzie i poprosi o analogowy kabelek pod ADSL :).
          Teraz się ciesz :) potem głód cię pokona :). Miłych zwolnień W TPSA :).

• Gość: duke Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.it.pl 06.03.02, 17:02
            Vas, pytam grzecznie czy ty wierzysz w to co piszesz czy ktos toba kieruje?
            Czy odróżniasz monolog od dialogu? Chciałbym z tobą podyskutować merytorycznie,
            ale mam wątpliwości czy jest to mozliwe - mógłyś mnie utwierdzic w przekonaniu
            że reagujesz tylko emocjonalnie i po wzięciu relanium sprobujeny znalezc
            wspolny jezyk?
            Będę wdzięczny za odpowiedz i uprzejmie narazie pozdrawiam
            • rijn Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku 10.03.02, 13:33
              Duke!
              A jak sie zarazisz tym debilezmem jaki rozsiewa wokół siebie Vas!!! przemyśl
              czy na pewno tego chcesz!!!
            • vas Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku 14.03.02, 23:40

> Vas, pytam grzecznie czy ty wierzysz w to co piszesz czy ktos toba kieruje?

mowisz jak zwolennik radyja ;)

> Czy odróżniasz monolog od dialogu? Chciałbym z tobą podyskutować merytorycznie,
              > ale mam wątpliwości czy jest to mozliwe - mógłyś mnie utwierdzic w przekonaniu
              > że reagujesz tylko emocjonalnie i po wzięciu relanium sprobujeny znalezc
              > wspolny jezyk?
              > Będę wdzięczny za odpowiedz i uprzejmie narazie pozdrawiam

a czy sadzisz ze "argumenty" wiekszosci osob zabiarajacych glos na tym forum w
              stylu "TP SA jest zlodziejem, krzywdzi providerow (czyli konkurencje) nie chce
              czegos tam dac za darmo" sa MERYTORYCZNE???????
              Bije z nich tylko jakis chory jad!!! za wysokie rachunki ktore placi sie TP SA.
              Rachynki sa wysokie gdyz osiolki (sorki za wyrazenie ale ineczej ich nie
              okresle) po prostu dlugo siedza w necie i tyle.
              A TP SA jest firma ktora ma przynosic zyski a nie uszczesliwiac za drmo ludzi
              uzaleznionych od netu (dla normalnych wprowadzony jest ryczalt 60za30)
              Zreszta cale to gadanie nie ma chyba sensu. Ludziki zawsze chca czegos taniej
              a ...nie koniecznie musza to doastac.
              Pzd
              VAs

• rijn i kto kretyn??? 10.03.02, 13:50
          > > A to że firmy na CAŁYM
          > > BOŻYM świecie produkują urządzenia do słania po parce miedzi nawet 10 MBit
          > /s
          > > świadczy o tym że tak ma właśnie być :)
          >
          > nie no ..ty naprawde jestes kretynem

zanim zaczniesz kogoś nazywać kretynem to moze byś sie troszeczkę douczył. Podaje
          ci link (strona po polsku, bo po angielsku mozesz nic z tego nie zrozumieć)
          bg.awf.wroc.pl/~bryan/projekty/adsl/r2.html

• vas rijn osle!!! 14.03.02, 23:33
            rijn ..jestes oslem!

• Gość: Rijn Co może wymyślić Debilus V. -> rijn osle!!! IP: *.gazeta.pl 18.03.02, 23:35
              Wybaczcie Vas'owi, ale miał on naprawdę trudne dzieciństwo, znam go troche,
              więc wiem co piszę... Dzieciaki nie chciały się z nim bawić.... praktycznie
              nikt.... żeby chociaż psy chciały się bawić, to jego matka wieszała mu
              kiełbasę na szyi.
    • Gość: Moro STOWARZYSZENIE POSZKODOWANYCH by TPSA IP: *.acn.waw.pl 06.03.02, 16:01
      Stowarzyszenie poszkodowanych przez Tepsę założyć trzeba Panowie !
      • vas bzdury piszesz chlopczyku 14.03.02, 23:42

> Stowarzyszenie poszkodowanych przez Tepsę założyć trzeba Panowie !

"poszkodowanych"??...hahahahah
        przestan siedziec w necie nocami to nie bedziesz tak poszkodowany (finansowo)
        Zreszyta zakladaj sobie co tam chcesz ...i tak g... to Ci pomoze ;)))))

pzd
        Vas
    • vas PODSUMOWANIE__________________________________ 15.03.02, 00:08
      Telekomunikacja Polska SA w żaden sposób nie ogranicza dostępu do usługi
      dzierżawy łączy. Takie stanowisko spółka przekazała Prezesowi URT.

Kroki, które TP SA podjęła w sprawie dzierżawy łączy, mają na celu jedynie
      egzekwowanie zasad ich użytkowania zgodnie z warunkami umowy, a nie ograniczanie
      dostępu do usługi. TP SA odnotowuje nadużycia niezgodne z umową i cennikiem,
      polegające na wykorzystywaniu przez część dzierżawców
      np. łączy telefonicznych do budowy łączy cyfrowych o przepustowości powyżej 64
      kb/s. Takie zachowania zakłócają pracę sieci i pogarszają jakość usług
      świadczonych na rzecz innych użytkowników.
      Aby przeciwdziałać tym praktykom, TP SA rozpoczęła instalację urządzeń, które
      zapewniają wykorzystanie dzierżawionego łącza zgodnie z parametrami określonymi
      w umowie. Działania takie podjęto jedynie w kilkudziesięciu przypadkach na wiele
      tysięcy łączy dzierżawionych w całym kraju. Dzięki temu wszyscy abonenci TP SA
      otrzymują usługi o odpowiedniej jakości.

* * *
      TP SA została w dniu 31 grudnia 2001 r. uznana przez URT za podmiot dominujący
      na rynku dzierżawy łączy. Spółka natychmiast zastosowała się do decyzji i pomimo
      braku odpowiednich aktów wykonawczych do Prawa telekomunikacyjnego podjęła
      stosowne działania. Ich efektem była między innymi Decyzja Wiceprezesa - Członka
      Zarządu TP SA ds. Techniki, wprowadzająca na okres przejściowy zasady zawierania
      umów na dzierżawę łączy. Realizacja postanowień ww. decyzji nie spowodowała
      odmowy dzierżawy łączy żadnemu klientowi. Na początku marca b.r. TP SA przesłała
      do URT projekt zmian w dotychczas obowiązującym cenniku.
      • kvas VAS - GŁUPI KAOWIEC_______________________________ 15.03.02, 10:09
        Piszesz ewidentne kłamstwa, skopiowane ze strony TPSA, coś w twoim łbie jest
        jednak nie końca w porządku, na leczenie jest już jak widzę niestety za późno.
        Nie potrafisz odróżnić zarabiania pieniędzy od czystego złodziejstwa,
        połączonego z kurestwem. Takich ideologów jak ty kiedyś sądzono w Norymberdze,
        a historia lubi się powtarzać debilu.

By
        • vas _ 24.03.02, 03:17
          sam jestes debilem ... jak cala twoja rodzinka

• Gość: PitFalle Re: PODSUMOWANIE__________________________________ IP: *.gazeta.pl 18.03.02, 00:59
        Ano lubi się historia powtarzać. Ale jemu nie Norymberga tylko Oświęcim własny
        trzeba by zbudować jak i pier..... 50% z 70000 nierobów z TPSA. I pieprzenie o
        tym że TPSA ma zarabiać nie ma nic wspólnego z tym co się widzi idąc do BOKu i
        patrząc jak pani ma nas łąskawie w dupie bo musi wypić 50 kawę. Wywalą na
        bruk... zrozumie. No ale niestety trzeba poczekać. To że pracuję tam prawie
        same głąby myslące jak za PRL'u to nic na to nie poradzimy.

A ty Vas nigdy nie odpowiedziałeś na jedno pytanie ... Czemu na Całym świecie
        dzierżawienie LB pod xDSL sprawia problem tylko i wyłącznie TPSA ???

A i nie wkłądaj że dukty, kanały, kabelki i wszystko należy do TPSA :) Bo
        należało jak powstało do PRLowkiego państwa, a to że jakiś złodziej położył na
        tym łapę tylko świadczy o rodowodzie TPSA. (Z którym najwyraźniej się
        identyfikujesz :))

jak już ktoś napisał "... w umowach nie ma słowa sposobie wykorzystania łącza,
        a tym bardziej o częstotliwości transmistowanych przez linię sygnałów.
        Odpowiedni zapis umowy mówi o przekazaniu linii bezpośredniej analogowej w
        celu jej wykorzystania do przesyłania sygnałów elektrycznych zgodnie z Polską
        Normą przewidzianą dla sieci telekomunikacyjnych. A tam też nie ma słowa o
        ograniczaniu."
        Poza tym SDI też idzie na zwykłym LB i co ??? tam tłumików TPSA nie
        zakłada ??? Dlaczego ??? To samo z ISDN, Neostradą itd itp.

Pozdro.
        • Gość: greg40 do wszytkich złodziei i debili z tpsa IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.03.02, 16:59
          tpsa oferuie 30 godz dostępu do internetu za 60 pln ------DIALOG oferuje za 90
          pln dostęp bez ograniczen---------jeszcze ze 2 operatorów na rynku i latać
          będziecie po klientach z tańszymi ofertami----------na całe szczęście od roku
          nie mam do czynienia z tymi kurwami z tpsa
          • Gość: PitFalle Re: do wszytkich złodziei i debili z tpsa IP: *.waw.satnet.pl 21.03.02, 12:30
            Pozazdrościć :) i Pogratulować :)
            Niestety w wiekszych miastach z stolicą na czele TPKu..SA robi dalej co chce. A
            inni providerzy nawet nie mogą marzyć o dobraniu się do kopania by kłaść własne
            kable.

Ale ... ciągle jeszcze widać światełko w tunelu :) Więc może kiedyś polska
            zacznie doganiać 3 świat :). Czego wszystkim (normalnym [wiemy o kogo mi nie
            chodzi :)]) szczerze życzę :)
            • Gość: rem Re: do wszytkich złodziei i debili z tpsa IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 21:11
              Gość portalu: PitFalle napisał(a):

> Pozazdrościć :) i Pogratulować :)
              > Niestety w wiekszych miastach z stolicą na czele TPKu..SA robi dalej co chce. A
              >
              > inni providerzy nawet nie mogą marzyć o dobraniu się do kopania by kłaść własne
              >
              > kable.
              > bo są ciule, niech biorą szufle i do roboty !!!
              > Ale ... ciągle jeszcze widać światełko w tunelu :) Więc może kiedyś polska
              > zacznie doganiać 3 świat :). Czego wszystkim (normalnym [wiemy o kogo mi nie
              > chodzi :)]) szczerze życzę :)

• vas Re: do wszytkich złodziei i debili z tpsa 24.03.02, 03:19
            Gość portalu: greg40 napisał(a):
            >całe szczęście od roku
            > nie mam do czynienia z tymi kurwami z tpsa

ale masz do czynienia z innymi k*** ... ze swojej rodziny
        • vas Re: PODSUMOWANIE__________________________________ 24.03.02, 03:24

> Odpowiedni zapis umowy mówi o przekazaniu linii bezpośredniej analogowej w
          > celu jej wykorzystania do przesyłania sygnałów elektrycznych zgodnie z Polską
          > Normą

zgodnie z UMOWA jest 9600 i tyle bedzie ... i zadne tak gadanie na takich
          listach nic nie zmieni ... a poszczekac sobie zawsze mozecie .. to NIC nie
          zmieni i ju :))
          > Poza tym SDI też idzie na zwykłym LB i co ??? tam tłumików TPSA nie
          > zakłada ??? Dlaczego ??? To samo z ISDN, Neostradą itd itp.

OSLE... SDI i NEO nie pojdzie na ISDNie
          • Gość: aqw TPSA na Madagaskar!!! Precz z komuną !!! IP: *.it.pl 02.04.02, 13:47
    • Gość: Ed Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 22:59
      Pamiętaj również o tym, że w podziale łupów TPSA przypoadło dla ZChN. Dzisiaj
      są to skutki tych działań.
    • Gość: Tomson Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.zlo.cxt.pl 12.04.02, 13:38
      Prawda jest taka
      Wszystkie firmy dostarczające internet poza TP SA
      sa firmami pracowników wyższego szczebla
      ...
      wiecej nie bede pisał
    • Gość: Magis Re: TPSA najwiekszy zlodziej na polskim rynku IP: *.zabki.net.pl / 10.4.5.* 29.06.02, 13:47
      Ja z usług tej firmy TP S.A nie korzystam juz od roku. I jestem szczęśliwy. NIe
      cierpię takich ogligopoli.
      A ze to złodziej to fakt. Jakośc usług fatalna, klienta mają gdzieś. Ja mam w
      Neti i jestem zadowolony z tej firmy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka