Dodaj do ulubionych

Rok wakacji od pracy

• alboalboalbo Rok wakacji od pracy 25.02.11, 12:09
      Co za dziwaczne pomysły. W głowie mi sie nie mieści, że partia na która głosowałam zajmuje sie w dobie kryzysu takimi dziwolągami.
    • Gość: Anula Rok wakacji od pracy IP: *.mtp.pl 25.02.11, 12:37
      Wreszcie sobie zoperuję hemoroidy.
    • Gość: nauczyciel Rok wakacji od pracy IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.11, 13:20
      Jestem nauczycielem i mam 18 miesięcy urlopu na tzw. "poratowanie zdrowia". A tu wielka mi nowość, że rok. Zresztą i tak nie macie co na to liczyć. Trzeba być nauczycielem, żeby cieszyć się takimi przywilejami. Inni mogą pomarzyć.
      • Gość: widak Kłamiesz i się podszywasz pod nauczyciela IP: *.220.118.7.dsl.dynamic.eranet.pl 25.02.11, 15:41
        Zgodnie z treścią art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 26 stycznia 1982 r. - Karta Nauczyciela (tekst jedn.: Dz. U. z 2006 r. Nr 97 poz. 674 ze zm.) – dalej KN, nauczycielowi zatrudnionemu w pełnym wymiarze zajęć na czas nieokreślony, po przepracowaniu co najmniej 7 lat w szkole, dyrektor szkoły udziela urlopu dla poratowania zdrowia, w celu przeprowadzenia zaleconego leczenia, w wymiarze nieprzekraczającym jednorazowo roku.
        Urlop przysługuje nauczycielowi zatrudnionemu w pełnym wymiarze zajęć na czas nieokreślony.
    • mazoe71 a niewolnicy z działalnością gospodarczą!??! 25.02.11, 13:53
      Pracodawcy nabijają sobie kasę nie zatrudniając ludzi - jest jednoosobowa działalność gospodarcza najczęściej rozliczana godzinowo. Zastępy takich niewolników funkcjonują w Polsce. Czy oni też mają prawo do takiego urlopu, czy tylko i tak już spasione panie kierowniczki i panowie dyrektorzy? To będzie bardzo niesprawiedliwe. Zajmijcie się najpierw tą patologią samozatrudnienia, która nosi wszelkie znamiona zatrudnienia na pełen etat, ale jednak umowy nigdy nie będzie.
    • pompompom Re: Rok wakacji od pracy 25.02.11, 14:07
      No dobrze..., a jak to funkcjonuje w Belgii i kto tam korzysta z takiego urlopu? Kto płaci? Jak jest z powrotem do firmy itp?
    • 55_latek Rok wakacji od pracy 25.02.11, 14:09
      Taki urlop powinien być płatny, a koszty jego spędzenia na Kanarach dodatkowo zwracane po przedstawieniu faktur.
    • w.i.l Donald Tusk: Podarujmy sobie odrobinę luksusu... 25.02.11, 14:51
      Np. płatny roczny urlop od roboty.
      Stać nas, a co.

Po raz kolejny potwierdza się, że Tusk i jego banda - to debile.
      • tomekjot Re: Donald Tusk: Podarujmy sobie odrobinę luksusu 26.02.11, 14:24
        Co ty z bzdury w sygnaturkę wstawiasz???
    • Gość: bleee testują czy ludzie zgodzą się na przedłużenie wiek IP: 195.117.188.* 25.02.11, 14:58
      testują nas, czy ludzie zgodzą się na przedłużenie wieku niby na naszą korzyść

ten rząd to porażka, zawsze doszukuj się drugiego dna!
      zawsze pytaj co stracisz
    • Gość: klasyczny To już nawet nie kiełbasa wyborcza... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.11, 15:08
      Toż to WYBORCZA POLĘDWICA!
      Kur..a , durni politycy, jeszcze trochę i w Europie też będą do was strzelać, bo jesteście kłamcami i złodziejami i tylko zależy wam na korycie i własnym interesie. Ale ile można...
    • Gość: insdko Rok wakacji od pracy IP: *.psychz.net 25.02.11, 15:59
      popatrz sobie tez tu:

bardzo-dobra-praca.blogspot.com
    • Gość: ji Rok wakacji od pracy IP: *.ceti.pl 25.02.11, 17:08
      chory przywilej czyli ciktórzy nie wykorzystają mogą iść rok wcześniej na emeryturę?
    • kruk51 Rok wakacji od pracy 25.02.11, 17:43
      Co to ma na celu ! Przetrzyjcie oczy okłamywany narodzie ! Oto zbliżają się wybory ! Narodowi
      należy się jak za rzymskich czasów igrzysk i chleba ! Trzeba coś dać by wszystko wziąć !
      W ten sposób ukryje się bezrobocie ! ! ! I tak naród weźmie na utrzymanie tych co na urlopie
      bo przecież nie Rząd ! Statystyki bezrobocia się poprawią i zaś osiągnięcie wiekopomne Platformy
      ! Premierze Tusku, kuźwa zacznij sam myśleć, bo zaś wpuszczają Cię w maliny !
    • Gość: polski prywaciarz Re: Rok wakacji od pracy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.11, 17:45
      Kiedy polski pracownik zrozumie, że zarabia tylko wtedy gdy pracuje? Na szczęście sam nauczył mnie, że mam go kontrolować na każdym kroku i patrzyć na ręce, bo inaczej mnie okradnie, pokazywać palcem jak i co ma robić. Lewe L4 i pijackie urlopy na żądanie to nie u mnie!
    • Gość: OMG.... Rok wakacji od pracy IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.11, 18:07
      OMG... Lepiej 10 razy wziąć po 28 dni bez żadnych psychologów niż raz cały rok.
      Rozłożone po 2 lata daje niezły wypoczynek w ciągu 20 lat.
    • mikado111 Rok wakacji od pracy 25.02.11, 18:22
      O co tu qrwa chodzi? Jakie urlopy? Płatne, bezpłatne, a jeżeli płatne, to ile płatne i kto będzie za nie płacił? W firmach prywatnych czy w budżetówce? Jako "święte prawo" każdego pracownika czy do uzgodnienia z pracodawcą? Bo jeżeli taki urlop będzie "świętym prawem" pracownika, a jego sfinansowanie obciąży pracodawcę, to żaden przedsiębiorca prywatny już nikogo nie zatrudni na etacie, tylko na samozatrudnienie lub zlecenie (już dziś 1/3 pracujących nie ma stałych umów o pracę). Jeśli zaś urlop będzie finansowany z budżetu, to w sektorze prywatnym i tak mało który pracownik się na niego zdecyduje w obawie o utratę pracy (dziś kobiety boją się nawet zajść w ciążę, a co dopiero mówić o "rocznym urlopie wypoczynkowym").

Siłą rzeczy skorzystają z tego tylko parszywe świnie zatrudnione na fikcyjnych etatach w urzędach, co dodatkowo zwiększy obciązenie budżetu, więc parszywe świnie z rządu nałożą jeszcze większe podatki i obciążenia na tych, którzy wytwarzają jakąś realną wartość, czyli na sektor prywatny, co prowadzi prostą drogą do samozniszczenia gospodarki.

Nie wiem, kto chce na tym ugrać i co, ale ja już na PO na pewno nie zagłosuję.
      • olias Re: Rok wakacji od pracy 25.02.11, 19:04
        nie zgadzam się ze stwierdzeniem że świnie są parszywe. świnie są smaczne. i dlatego świnie trzeba pod nóż.
    • zablokowany-obrazliwy-nick Po tej kiełbasie wyborczej 25.02.11, 18:28
      w przyszłym roku podwyżka VATu do 25% i wieku emerytalnego do 70!
    • olias Rok wakacji od pracy 25.02.11, 18:40
      tak kretyńskiego pomysłu dawno PO nie miała. została pobita słynna sprawa wykorzstania stanowiska w celu zakupu kawałka ryby o wartości ok. 2 zł do kanapki 9śledztwo niejakiej Pitery), czy klasyka szkolna czyli pomysły Hallowej.
      Jeżeli jakiś młody debil po kilku latach pracy jest wypalony to gie mnie to obchodzi. to sprawa między debilem a jego firmą. Rola państwa winny ograniczyć się tylko do ukarania firmy, która musiała po drodze złamać cały kodeks pracy i konstytucję i do przypilnowania by firma wyrównywała wszelkie straty społeczeństwa wynikłe z owego wypalenia. Dlaczego mam płacić z moich podatków za chorego na umyśle idioty który myślał że może bezkarnie zarabiać fortunę pracując przysłowiowe 20 godz na dobę? Niech spada razem z firmą na drzewa, najlepiej gdzieś w Afryce.
      Równie inteligentny jest drugi wariant - mam leżeć przez rok w domu bykiem po to by później o 1 rok dłużej pracować na emeryturę. Przecież straszy o ten rok będę o ten rok słabszy fizycznie, zdrowotnie i umysłowo. Wszak to dla mężczyzny ma być 66 rok życia. Inna rzecz że jaka firma przyjmie z powrotem do pracy takiego urlopowicza? W ciagu roku dochowa się nowego, młodszego, tańszego, z większym zasobem sił i zdrowia.
    • Gość: natalia Rok wakacji od pracy IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 20:19
      Moja koleżnka mieszkajaca w Kanadzie miałą taki roczny urlop. Zazdrościłąm jej tego, a najbardziej tej normalności, ze wraca po roku do pracy i nikt nie widzi w tym niczego złego, ani dziwnego. Boję się, że w Polsce pójdzie na ten urlop od razu połowa pracujących, wszyscy jesteśmy wypaleni. Czy 20 lat zmian gospodarczych i ustrojowych wystarczy na uzasadnienie?
    • Gość: abb Wypaleni pracą POsłowie ... na roczny urlop !!! IP: *.xdsl.centertel.pl 25.02.11, 22:48
      Wyczerpująca jest ta kadencja sejmu, tyle ustaw napisanych, zreformowane zdrowie, finanse, usprawniona kolei, ... W zupełności rozumiem posłów PO i PSL. Uważam że ten wspaaaaniały pomysł rocznego płatnego urlopu poprą także inne kluby PiS i SLD, PJN.

W pierwszej kolejności na urlop powinni pójść posłowie - na cały rok !
      Już się rozmarzyłem jak będzie wspaniale - CAŁY ROK BEZ SEJMU, BEZ POLITYKÓW.......
    • Gość: no pasaran Praca w korporacjach wykańcza ludzi!!! IP: 178.73.32.* 26.02.11, 07:37
      Korporacje nie są dla ludzi tylko dla niewolników!
    • Gość: Stanos Rok wakacji od pracy IP: *.dyn.iinet.net.au 27.02.11, 04:17
      Jak sobie poscielisz tak sie wyspisz ...( Life is good as you make it !...
      Jestem na wakacjach od ponad 8 lat i mieszkam na paradisdse))))... Mieszkam w QLD Bywam tez w PL. i EU. mam 60 lat , malego pieska i gosposie ...Gadajaca papuga uciekla mi 2 tygodnie temu))) ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka