alboalboalbo Rok wakacji od pracy 25.02.11, 12:09 Co za dziwaczne pomysły. W głowie mi sie nie mieści, że partia na która głosowałam zajmuje sie w dobie kryzysu takimi dziwolągami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Rok wakacji od pracy IP: *.mtp.pl 25.02.11, 12:37 Wreszcie sobie zoperuję hemoroidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Rok wakacji od pracy IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.11, 13:20 Jestem nauczycielem i mam 18 miesięcy urlopu na tzw. "poratowanie zdrowia". A tu wielka mi nowość, że rok. Zresztą i tak nie macie co na to liczyć. Trzeba być nauczycielem, żeby cieszyć się takimi przywilejami. Inni mogą pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widak Kłamiesz i się podszywasz pod nauczyciela IP: *.220.118.7.dsl.dynamic.eranet.pl 25.02.11, 15:41 Zgodnie z treścią art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 26 stycznia 1982 r. - Karta Nauczyciela (tekst jedn.: Dz. U. z 2006 r. Nr 97 poz. 674 ze zm.) – dalej KN, nauczycielowi zatrudnionemu w pełnym wymiarze zajęć na czas nieokreślony, po przepracowaniu co najmniej 7 lat w szkole, dyrektor szkoły udziela urlopu dla poratowania zdrowia, w celu przeprowadzenia zaleconego leczenia, w wymiarze nieprzekraczającym jednorazowo roku. Urlop przysługuje nauczycielowi zatrudnionemu w pełnym wymiarze zajęć na czas nieokreślony. Odpowiedz Link Zgłoś
mazoe71 a niewolnicy z działalnością gospodarczą!??! 25.02.11, 13:53 Pracodawcy nabijają sobie kasę nie zatrudniając ludzi - jest jednoosobowa działalność gospodarcza najczęściej rozliczana godzinowo. Zastępy takich niewolników funkcjonują w Polsce. Czy oni też mają prawo do takiego urlopu, czy tylko i tak już spasione panie kierowniczki i panowie dyrektorzy? To będzie bardzo niesprawiedliwe. Zajmijcie się najpierw tą patologią samozatrudnienia, która nosi wszelkie znamiona zatrudnienia na pełen etat, ale jednak umowy nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Rok wakacji od pracy 25.02.11, 14:07 No dobrze..., a jak to funkcjonuje w Belgii i kto tam korzysta z takiego urlopu? Kto płaci? Jak jest z powrotem do firmy itp? Odpowiedz Link Zgłoś
55_latek Rok wakacji od pracy 25.02.11, 14:09 Taki urlop powinien być płatny, a koszty jego spędzenia na Kanarach dodatkowo zwracane po przedstawieniu faktur. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Donald Tusk: Podarujmy sobie odrobinę luksusu... 25.02.11, 14:51 Np. płatny roczny urlop od roboty. Stać nas, a co. Po raz kolejny potwierdza się, że Tusk i jego banda - to debile. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Donald Tusk: Podarujmy sobie odrobinę luksusu 26.02.11, 14:24 Co ty z bzdury w sygnaturkę wstawiasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee testują czy ludzie zgodzą się na przedłużenie wiek IP: 195.117.188.* 25.02.11, 14:58 testują nas, czy ludzie zgodzą się na przedłużenie wieku niby na naszą korzyść ten rząd to porażka, zawsze doszukuj się drugiego dna! zawsze pytaj co stracisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyczny To już nawet nie kiełbasa wyborcza... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.11, 15:08 Toż to WYBORCZA POLĘDWICA! Kur..a , durni politycy, jeszcze trochę i w Europie też będą do was strzelać, bo jesteście kłamcami i złodziejami i tylko zależy wam na korycie i własnym interesie. Ale ile można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insdko Rok wakacji od pracy IP: *.psychz.net 25.02.11, 15:59 popatrz sobie tez tu: bardzo-dobra-praca.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ji Rok wakacji od pracy IP: *.ceti.pl 25.02.11, 17:08 chory przywilej czyli ciktórzy nie wykorzystają mogą iść rok wcześniej na emeryturę? Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Rok wakacji od pracy 25.02.11, 17:43 Co to ma na celu ! Przetrzyjcie oczy okłamywany narodzie ! Oto zbliżają się wybory ! Narodowi należy się jak za rzymskich czasów igrzysk i chleba ! Trzeba coś dać by wszystko wziąć ! W ten sposób ukryje się bezrobocie ! ! ! I tak naród weźmie na utrzymanie tych co na urlopie bo przecież nie Rząd ! Statystyki bezrobocia się poprawią i zaś osiągnięcie wiekopomne Platformy ! Premierze Tusku, kuźwa zacznij sam myśleć, bo zaś wpuszczają Cię w maliny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski prywaciarz Re: Rok wakacji od pracy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.11, 17:45 Kiedy polski pracownik zrozumie, że zarabia tylko wtedy gdy pracuje? Na szczęście sam nauczył mnie, że mam go kontrolować na każdym kroku i patrzyć na ręce, bo inaczej mnie okradnie, pokazywać palcem jak i co ma robić. Lewe L4 i pijackie urlopy na żądanie to nie u mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMG.... Rok wakacji od pracy IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.11, 18:07 OMG... Lepiej 10 razy wziąć po 28 dni bez żadnych psychologów niż raz cały rok. Rozłożone po 2 lata daje niezły wypoczynek w ciągu 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Rok wakacji od pracy 25.02.11, 18:22 O co tu qrwa chodzi? Jakie urlopy? Płatne, bezpłatne, a jeżeli płatne, to ile płatne i kto będzie za nie płacił? W firmach prywatnych czy w budżetówce? Jako "święte prawo" każdego pracownika czy do uzgodnienia z pracodawcą? Bo jeżeli taki urlop będzie "świętym prawem" pracownika, a jego sfinansowanie obciąży pracodawcę, to żaden przedsiębiorca prywatny już nikogo nie zatrudni na etacie, tylko na samozatrudnienie lub zlecenie (już dziś 1/3 pracujących nie ma stałych umów o pracę). Jeśli zaś urlop będzie finansowany z budżetu, to w sektorze prywatnym i tak mało który pracownik się na niego zdecyduje w obawie o utratę pracy (dziś kobiety boją się nawet zajść w ciążę, a co dopiero mówić o "rocznym urlopie wypoczynkowym"). Siłą rzeczy skorzystają z tego tylko parszywe świnie zatrudnione na fikcyjnych etatach w urzędach, co dodatkowo zwiększy obciązenie budżetu, więc parszywe świnie z rządu nałożą jeszcze większe podatki i obciążenia na tych, którzy wytwarzają jakąś realną wartość, czyli na sektor prywatny, co prowadzi prostą drogą do samozniszczenia gospodarki. Nie wiem, kto chce na tym ugrać i co, ale ja już na PO na pewno nie zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Rok wakacji od pracy 25.02.11, 19:04 nie zgadzam się ze stwierdzeniem że świnie są parszywe. świnie są smaczne. i dlatego świnie trzeba pod nóż. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Po tej kiełbasie wyborczej 25.02.11, 18:28 w przyszłym roku podwyżka VATu do 25% i wieku emerytalnego do 70! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Rok wakacji od pracy 25.02.11, 18:40 tak kretyńskiego pomysłu dawno PO nie miała. została pobita słynna sprawa wykorzstania stanowiska w celu zakupu kawałka ryby o wartości ok. 2 zł do kanapki 9śledztwo niejakiej Pitery), czy klasyka szkolna czyli pomysły Hallowej. Jeżeli jakiś młody debil po kilku latach pracy jest wypalony to gie mnie to obchodzi. to sprawa między debilem a jego firmą. Rola państwa winny ograniczyć się tylko do ukarania firmy, która musiała po drodze złamać cały kodeks pracy i konstytucję i do przypilnowania by firma wyrównywała wszelkie straty społeczeństwa wynikłe z owego wypalenia. Dlaczego mam płacić z moich podatków za chorego na umyśle idioty który myślał że może bezkarnie zarabiać fortunę pracując przysłowiowe 20 godz na dobę? Niech spada razem z firmą na drzewa, najlepiej gdzieś w Afryce. Równie inteligentny jest drugi wariant - mam leżeć przez rok w domu bykiem po to by później o 1 rok dłużej pracować na emeryturę. Przecież straszy o ten rok będę o ten rok słabszy fizycznie, zdrowotnie i umysłowo. Wszak to dla mężczyzny ma być 66 rok życia. Inna rzecz że jaka firma przyjmie z powrotem do pracy takiego urlopowicza? W ciagu roku dochowa się nowego, młodszego, tańszego, z większym zasobem sił i zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Rok wakacji od pracy IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 20:19 Moja koleżnka mieszkajaca w Kanadzie miałą taki roczny urlop. Zazdrościłąm jej tego, a najbardziej tej normalności, ze wraca po roku do pracy i nikt nie widzi w tym niczego złego, ani dziwnego. Boję się, że w Polsce pójdzie na ten urlop od razu połowa pracujących, wszyscy jesteśmy wypaleni. Czy 20 lat zmian gospodarczych i ustrojowych wystarczy na uzasadnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Wypaleni pracą POsłowie ... na roczny urlop !!! IP: *.xdsl.centertel.pl 25.02.11, 22:48 Wyczerpująca jest ta kadencja sejmu, tyle ustaw napisanych, zreformowane zdrowie, finanse, usprawniona kolei, ... W zupełności rozumiem posłów PO i PSL. Uważam że ten wspaaaaniały pomysł rocznego płatnego urlopu poprą także inne kluby PiS i SLD, PJN. W pierwszej kolejności na urlop powinni pójść posłowie - na cały rok ! Już się rozmarzyłem jak będzie wspaniale - CAŁY ROK BEZ SEJMU, BEZ POLITYKÓW....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no pasaran Praca w korporacjach wykańcza ludzi!!! IP: 178.73.32.* 26.02.11, 07:37 Korporacje nie są dla ludzi tylko dla niewolników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanos Rok wakacji od pracy IP: *.dyn.iinet.net.au 27.02.11, 04:17 Jak sobie poscielisz tak sie wyspisz ...( Life is good as you make it !... Jestem na wakacjach od ponad 8 lat i mieszkam na paradisdse))))... Mieszkam w QLD Bywam tez w PL. i EU. mam 60 lat , malego pieska i gosposie ...Gadajaca papuga uciekla mi 2 tygodnie temu))) ... Odpowiedz Link Zgłoś