Dodaj do ulubionych

Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują

• Gość: ooops W Niemczech full cukru i cena 0,64€ czyli 2,6 zł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 15:08
    • Gość: zzz Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 15:11
      chciałem zagłosować w sondażu niestety brakuje jak dla mnie jeszcze jednej możliwości "Nie, bo nie jestem idiotą"
    • Gość: xxx Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.ibd.gtsenergis.pl 11.03.11, 15:13
      gdyby wiedział że zdążę, to kupiłbym kilkanaście wagonów cukru za granicą i sprzedawał z rampy po 3 PLN
    • aarvedui Po to zamknięto polskie cukrownie, dla spekulacji 11.03.11, 15:18
      urzędnicy eurokołchozu siedzą w kieszeniach rozmaitych korporacji, i podejmują takie decyzje które opłacą się ich sponsorom...

np nakaz traktowania ziół jako leków i wycofanie ze sprzedaży wszystkich - nieraz sprawdzonych i stosowanych od tysięcy lat - mieszanek ziołowych i ziół.

jako głosujący niegdyś "za", teraz biję się w pierś - wstępowanie do UE to był wielki błąd.
    • v-gent Megamanipulacja przez polskich spekulantów !!! 11.03.11, 15:18
      Popatrzcie na ceny cukru w innych krajach UE:

- img856.imageshack.us/i/1299266324407984.jpg/
      - www.lidl.de/de/Billiger/Zucker

• three-gun-max A robiliście wariata z Janowskiego 11.03.11, 15:24
      Specsłużby zrobiły wariata z Janowskiego dzięki czemu dzisiaj kupujemy nie polski a europejski cukier.
    • sekmet to, że cześć rodaków wykupuje na zapas, 11.03.11, 15:24
      jest namacalnym dowodem na to, że Tischnerowski "homo sowieticus" żyje i ma się słodko...
    • Gość: sweet Czy ograniczenie spożycia cukuru to taki problem? IP: *.zb.osi.pl 11.03.11, 15:39
      Hej Hej komentatorzy sportowi opisujący ten wyścig o surowiec (wcale niepotrzebny) nie robcie komedii z tragedii... to co się stalo w Australii to tragedia przez nią brakuje surowca ale to co Wy robicie czyli podpuszczanie ludzi do tego WYŚCIGU O CUKIER to juz jakaś parodia To już któryś artykuł z kolei nawołujący do wykupu cukru i straszący cenami zresztą niestety nie tylko u Was. Co osoby podatne na Waszą i nie tylko Waszą sugestię mają później robić z tym cukrem? Najpierw bić się o niego a potem garściami jeść? Bo domyslam sie ze sprzedawać go nie będą !! po za tym niepotrzebnie windujecie tym cenę cukru i tak już wysoką...Jaki macie w tym interes??? A przecież przyjdzie czas że cukier stanieje...po co ta nagonka? Dla kogo??

Żadnych Zapasów Cukru
      • Gość: jürgen_roth Re: mafia ruska rzadzi IP: *.pools.arcor-ip.net 11.03.11, 15:45
        1992 Aliexy K expeiert od kontaktow elektrycznych. sprzedal/poddal, bo na sprzedazy trzeba sie znac, Polakow
      • Gość: stefanek Re: Czy ograniczenie spożycia cukuru to taki prob IP: *.chello.pl 11.03.11, 15:59
        z tym cukrem to faktycznie jakiś debilizm, ja ostatnio kupiłem cukier jakiś rok temu jak teściowa miała przyjechać, był drogi bo w kostkach ale i tak tańszy od bombonierki. Sam używam rakotwórczego słodzika i dla mnie cena cukru nie ma znaczenia, jak był za 2 zł nie kupowałem to i za 12 też nie kupię. Słodyczy nie używam, więc też mi nie straszna ich podwyżka. Jedynie dobry bimber podrożeje, ale tu też zachowuję wstrzemięźliwość więc jakoś to przeżyję.
        Pozdrawiam cukromaniaków.

Mam jedynie nadzieję że podatku mi nie zwiększą bo mieszkam na ul. Cukrowej.
    • Gość: WK RWPG bis IP: 156.17.73.* 11.03.11, 15:51
      Znowu spekulanci wykupują towary! No jakbym się obudził w PRL-u. Kiedy będą europejskie kartki na cukier? (muszą być europejskie bo przecież jest "europejski wolny rynek"). Kolejna kompromitacja Brukseli.
    • kolumb24.only Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują 11.03.11, 16:00
      Ja w "Normie" kupuje po 0,79€, wiec nie wiem skad te ceny w Polsce. Pretensje do posrednikow a nie do rzadu, ktory z tym niema nic wspolnego.
    • Gość: biała śmierć ludzie za dużo go żrą i słodzą ile wlezie... IP: *.acn.waw.pl 11.03.11, 16:10
      potem siadają przed TV i tyją. Cukier powinien być traktowany jak papierosy i kosztować powyżej 10 zł...
    • Gość: DarekT Polakow robia w balona IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.11, 16:23
      W Niemczech 0,65EUR = 2,60 PLN

www.discounter-archiv.de/de/preisliste/ALDI-Sued/Salz-Zucker/Zucker/1829/
    • Gość: mitoogorkach Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: 92.29.49.* 11.03.11, 16:34
      W zyciu by nie przyszlo mi do glowy wykupowac cukier bo rozni sie o 1,5zl.... po co, do herbaty ?
      Nie slodz, lepiej smakuje.

Tylko malo rozwiniete kraje tak postepuja, a raczej malo rozwinieci ludzie i dziwne tylko na wschodzie.
    • Gość: arsen Ilu takich debilów mieszka w Polsce co to myślą, IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 16:41
      że ceny na cukier i żarcie ustala tak jak w PRL rząd ? czy naprawde znaczny procent mieszkańcow tego kraju to sredniowieczna ciemnota ?
      • kolumb24.only Re: Ilu takich debilów mieszka w Polsce co to myś 11.03.11, 16:46
        Tak wlasnie mysle, ze Polska obecnie to najbardziej zacofany kraj swiata.
    • kolumb24.only Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują 11.03.11, 16:43
      Dzisiejsze ceny swiatowe cukru to 0,29$ za funt czyli 0,45 kg to policzcie sobe kto robi Polakow w konia i zbija olbrzymia kase. Rzad RP chyba nie sprowadza cukru. Nie jestem pewien gdyz nie mieszkam w Polsce juz 25 lat ale jak czytam prase i ogladam TV to jedynie Polska jest krajem w ktorym sa takie ceny.
    • Gość: bagrownia Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 16:47
      O co ta cała afera. Kilogram cukru zużywam przez rok. Gdyby zabrakło soli to mógłby być problem. Ale i tak potrafię sól na własne potrzeby wyprodukować. Czyli - "wiele hałasu o nic"
    • Gość: horn A ja w ogóle nie uzywam cukru i mam to gdzieś ! IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 16:50
      Nich sie chołota zabija za tym cukrem i gromadzi po kilka worków az jej to skamienieje i bedzie wyrzucać, bo juz na jesieni moze byc tego cukru od groma i nikt go nie będzie kupowal
    • art.usa Polacy masowo gonią bimber, bo z cukru najlepszy. 11.03.11, 17:02
      Nie Polacy ale handlarze paliwem ekologicznym,
      ci robią braki w cukrze.
    • madonna89 Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują 11.03.11, 17:23
      Skad ta polska obsesja z cukrem? Ponad 300 komentarzy!!!
    • Gość: to ja Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.176.202.84.customer.cdi.no 11.03.11, 17:50
      Czy juz mam wysylac paczki z cukrem. Ile kg ? Moze tez wsadzic pare kilo maki i makarony?
      Powiedzcie bo tu nic nie mowia.
    • luni8 Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują 11.03.11, 17:54
      > Nadwyżki eksportowano do krajów trzecich, dopłacając do tego. To nie podobało się
      > europejskim podatnikom i Międzynarodowej Organizacji Handlu. Unia wprowadziła wiec
      > reformę, zmuszając rolników i cukrownie do ograniczenia produkcji.

No tak Unia zamiast zrobić logicznie czyli zlikwidować dopłaty wolała ustawowo ograniczyć ilość towaru. Genialne.
    • Gość: ktoś Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.11, 18:06
      Ciekawe dlaczego cukier za naszą zachodnią granicą kosztuje ok.2,60 zł ( przyjmując,że 1 EUR=ok. 4 zł) a u nas ponad 5 zł???????????? Wiem bo sam kupowałem i to 2 dni temu.
    • sselrats Polacy po prostu nauczyli sie inwestowac 11.03.11, 18:08
      teraz moda na cukier
    • princealbert no i dobrze, prostaki. Po co wam tyle cukru? 11.03.11, 18:11
      dam glowe, ze polowa tego cukru zalega teraz po piwnicach. Ale polactwo sie rzuca do sklepu bo jesli cos moze zdrozec o 50 groszy, to przeciez lepiej wykupic od razu 20 kg i bedziesz 10 zl do przodu. Chlopska prymitywna mentalnosc trzyma sie mocno.
    • marek610.0 Prosze o kartki i niższą cenę 11.03.11, 18:18
      Przygłupkom krytykującym PRL przypominam, że kartki na cukier słuzyły głównie temu by cukier był tani. Wtedy też mozna było uwolnić cenę i cukir byłby na wszystkich pólkach bo byłby drogi. Zapasy to mieli wszyscy w domach a niektorzy używają kupionego wtedy cukru do dziś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka