Dodaj do ulubionych

"Jezus cię kocha" - religijny pracownik stracił...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 18:57
Gdyby zyd tak robil, pierwszy wyrok zostalby podtrzymany i wyplaconoby mu gigantyczne odszkodowanie.
Gdyby muzulmanin tak zrobil, nikt nie odwazylby sie zaprotestowac.
Gdyby swiadek Jehowy tak zrobi, nikt by nie zwrocil uwagi.

Czy katolik jest gorszym czlowiekiem ?
Obserwuj wątek
    • curtislemay Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac 20.04.11, 19:05
      Słusznie że go zwolnili praca nie jest do tego by kogokolwiek nawracać
      • Gość: moloch No i nawracaj tu głąbów, kuźwa! Rozmyśliłem się! IP: *.elartnet.pl 20.04.11, 19:11
        • Gość: biedron Kocha aż parą w ucho dmucha... IP: *.elartnet.pl 20.04.11, 21:43
          • parazyd Jezus cię kocha- religijny pracownik stracił pracę 21.04.11, 11:12
            widać jego Jezus nie kochał...
        • strikemaster Re: No i nawracaj tu głąbów, kuźwa! Rozmyśliłem s 20.04.11, 22:11
          A co, w pracy tutaj jesteś? :)
      • Gość: muzzyczny Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac IP: *.ip.telfort.nl 20.04.11, 19:12
        Mało wiesz a się wypowiadasz
        • jimmyjazz niech powie, że jest gejem 20.04.11, 22:00
          to wtedy zaraz wygra w sądzie i jeszcze odszkodowanie dostanie.
          • Gość: :))) Re: niech powie, że jest gejem IP: *.uznam.net.pl 21.04.11, 07:00
            jimmyjazz napisał:

> to wtedy zaraz wygra w sądzie i jeszcze odszkodowanie dostanie.

Jeśli jest gejem i dobiera się do kolegów, może zostać zwolniony i odszkodowania nie dostanie. Jeśli jest gejem i zostanie za ten fakt zwolniony - odszkodowanie mu się należy. Bohater notki może sobie być katolikiem-alkoholikiem czy wyznawcą religii pastafariańskiej i nikt go nie ruszy. Nie może tylko swojej religii wtykać innym ludziom na siłę. I za to zwolnienie mu się należy.
            • Gość: mixer Gdyby mówił - mój partner mnie kocha IP: *.icpnet.pl 22.04.11, 00:32
              Nikt nie odważyłby się go zwolnić. A pracodawca musiałby dać mu podwyżkę, żeby udowodnić że nie jest homofobem, ha, ha haaaaaaaa..................
          • czarno_to_widze Re: jeżeli facio pieprzy mi że józuś mnie kocha 21.04.11, 10:34
            to promuje gejostwo
        • marl57 napadł mnie jeden taki na Ożarowskiej kiedyś, 21.04.11, 11:21
          d.pę kwadrans mi zawracał,
          że pogoda ładna, albo że go ktoś kocha ....
      • Gość: PsssSs Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 20:24
        Zgadzam sie, ze praca od tego nie jest i powinna byc wolna od religii. Problem wlasnie w tym, ze niektore wyznania sa traktowane z wieksza wyrozumialoscia nie wiedziec dlaczego.
        • janci0 Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac 20.04.11, 21:04
          Przykład podaj. Pracodawca płacił mu za rozmowy z klientami i miał prawo ingerować w temat rozmowy.
          • szczur_wedrowny Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac 21.04.11, 12:27
            Przede wszystkim mógł oczekiwać, że pracownik nie będzie działał na szkodę firmy. A gdyby mnie jakikolwiek pracownik jakiejkolwiek firmy próbował nawracać, to bym poszedł do konkurencji. I wielu innych ludzi również (pewnie nawet jakaś część wierzących). A więc poruszanie tematu religii w rozmowach zawodowych jest działaniem na szkodę firmy (chyba że firma to sklep z dewocjonaliami).
        • strikemaster Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac 20.04.11, 22:09
          > Zgadzam sie, ze praca od tego nie jest i powinna byc wolna od religii. Problem
          > wlasnie w tym, ze niektore wyznania sa traktowane z wieksza wyrozumialoscia nie
          > wiedziec dlaczego.

To tylko subiektywne wrazenia antysemity. :)
    • naczelny_frustrat Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac 20.04.11, 19:05
      NAJgorszym
    • sselrats Bardzo dobrze, niech sobie oltarzyk zrobi w domu 20.04.11, 19:18
      ...
    • Gość: dzisas "Jezus cię kocha" - religijny pracownik stracił... IP: *.044.vip-net.pl 20.04.11, 19:20
      u nas dostałby awans i wysoką premię.... zapraszamy
    • Gość: mick Też bym takiego wywalił... IP: *.radiolan.sk 20.04.11, 19:27
      Swoją religię i wiarę pielęgnuj w domu. Ja jako klient takiej firmy nie życzyłbym sobie, żeby ktoś mi wciaskał religijny kit. Od tego są kościoły...
      • Gość: wiosenka Re: Też bym takiego wywalił... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 19:40

Nie tylko kościoły. Również państwowe szkoły, uniwersytety, przedszkola (katecheza), uroczystości państwowe (nie odbędą się bez księży), służby mundurowe i szpitale (kapelanaty), cmentarze (w wielu miejscach nie ma cmentarzy komunalnych), osiedla mieszkalne (nagłośnienie na zewnątrz murów kościelnych), urzędy państwowe (na ścianach sal sesyjnych krzyże, portrety biskupów i papieża), "krzyże w przestrzeni publicznej" (te stare przydrożne i nowe które się zbuduje), a będzie tego z roku na rok jeszcze więcej i jeszcze wszędziej.
        • strikemaster Re: Też bym takiego wywalił... 20.04.11, 22:11
          > a będz
          > ie tego z roku na rok jeszcze więcej i jeszcze wszędziej.

Aż sie KośKat skończy.
        • inkwizytorstarszy Re: Też bym takiego wywalił... 21.04.11, 02:03
          Brawo "wiosenka", dobry komentarz, popieram i pozdrawiam.
    • eland56 Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac 20.04.11, 19:43
      ...miałeś na myśli chrześcijanina ?
      • Gość: moa Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac IP: *.doc.ic.ac.uk 20.04.11, 19:48
        BOZE CHRON MNIE PRZED FANATYKAMI
    • Gość: xx jakiej sprzedazy ??? IP: *.multi-play.net.pl 20.04.11, 19:57
      telewizyjnej czy telefonicznej?
    • Gość: em Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac IP: *.adsl.alicedsl.de 20.04.11, 19:58
      1. Tak, kazdy chrzescijanin jest automatycznie katolikiem...
      2. Gledzienie durnowatej formulki przez telefon jest spelnianie wymogow kultu...
      • Gość: ka Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 21:46
        Raczej- każdy katolik jest chrześcijaninem
        • wit.grabowski Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac 20.04.11, 22:13
          Gość portalu: ka napisał(a):

> Raczej- każdy katolik jest chrześcijaninem
          Rany boskie! Ojciec dyrektor też?
        • tom.gorecki tjaaa 21.04.11, 09:22
          Katolik jest chrześcijaninem, niewinną leliją, ostoją wiary, wieżą z kości słoniowej - jak się nazwie, tym jest...

A i tak poznaje się ich po owocach. Zwykle gruszkach na wierzbie.
    • rozsadek.ltd Nie był zbyt koszerny, tylko taki powód 20.04.11, 20:16
      www.youtube.com/watch?v=fD-p54CroD8
      • Gość: drygający fallus Re: Nie był zbyt koszerny, tylko taki powód IP: *.dynamic.mm.pl 20.04.11, 20:30
        www.filmy-dokumentalne.pl/zrodlo-wszelkiego-zla-wirus-wiary.html
      • Gość: rydzyk czerwony Re: Nie był zbyt koszerny, tylko taki powód IP: *.unitymediagroup.de 21.04.11, 10:07
        "rozsądek" - jesteś wyjątkowo głupi a twój link na YT naprawdę wyjątkowo parszywy.Obawiam się,że sam ten filmik tam wsadziłeś.Jesteś po prostu zwykłą gnidą i do tego faszystowską.
        • verte34 Re: Nie był zbyt koszerny, tylko taki powód 21.04.11, 11:01
          ...bo on jest rozsądek ltd (limited - ograniczony) :))
        • rozsadek.ltd Re: Nie był zbyt koszerny, tylko taki powód 23.04.11, 17:52
          Gość portalu: rydzyk czerwony napisał(a):

> "rozsądek" - jesteś wyjątkowo głupi a twój link na YT naprawdę wyjątkowo parszy
          > wy.Obawiam się,że sam ten filmik tam wsadziłeś.Jesteś po prostu zwykłą gnidą i
          > do tego faszystowską.

Nie wiem, kto jest autorem filmu, więc przestań mnie pomawiać. Prezentuje on ciekawe treści. Pokazano tam kilka interesujących faktów, więc niech ludzie oglądają.
          Faszyści to ludzie, którzy blokują dostęp do prawdy.
    • Gość: imsocool I to nie w zaściankowej Polsce? IP: *.porta.man.szczecin.pl 20.04.11, 20:26
      Jak to?
    • Gość: twoja_stara "Jezus cię kocha" - religijny pracownik stracił... IP: *.nyc.res.rr.com 20.04.11, 20:29
      QVC zrobiło potworny błąd. Przyszłość biznesu należy do fuzji z religią. Od przywiązania do siebie pracownika/konsumenta nie tylko wynagrodzeniem ale i obrządkiem religijnym oraz wiarą. Pierwsze sygnały tego nowego trendu napływają z USA. Wielka kongregacja w Colorado ratuje od upadku miejscowy Wall-Mart. Ten "duchowy supermarket" należący do Flatirons Community Church to dopiero początek.
      -----
      Megafaith Church populations swell, despite some backlash
      • Gość: hehe Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 23:02
        A marketingiem zajmie się Westboro Baptist Church ?
    • lucky81 "Jezus cię kocha" - religijny pracownik stracił... 20.04.11, 20:30
      Dobre, mógłby też poświęcić ten "czas antenowy" na reklamy. Na przykład mógłby kończyć każdą rozmowę z klientem 3-sekundowym "pij Coca-Colę" za drobną opłatą od Coca-Coli :)

Bardzo dziwny jest wyrok sądu pierwszej instancji.
    • zablokowany-obrazliwy-nick PsssSs masz 100% racji 20.04.11, 20:31
      Gość portalu: PsssSs napisał(a):

> Gdyby zyd tak robil,
      • amenominakanushi-pan-poczatku A może 200%? 20.04.11, 23:03
        Po pierwsze - Co ma Dżizas do judaizmu?
        Po drugie - Gdzie wyczytaliście, że to był katolik?
        • rozsadek.ltd Re: A może 200%? 23.04.11, 17:54
          amenominakanushi-pan-poczatku napisał:

> Po pierwsze - Co ma Dżizas do judaizmu?
          > Po drugie - Gdzie wyczytaliście, że to był katolik?

Jasne, że ma. Przede wszystkim pojawienie się Jezusa (a jest to fakt historyczny, niezależny od wiary) dezaktualizuje judaizm.
          • amenominakanushi-pan-poczatku Fakt historyczny? 23.04.11, 19:47
            Poparty czym? Jedną fałszywką?
            www.youtube.com/watch?v=kXlC2LCL6Vc&feature=related
    • Gość: xman Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac IP: *.40.212.157.threembb.co.uk 20.04.11, 20:37
      w tekscie nie jest powiedziane ze jest katolikiem,pozatym Zydzi nieprowadzą działalnosci misyjnej ,jako takiej
      • Gość: klakier Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac IP: *.nyc.res.rr.com 20.04.11, 20:48
        Gość portalu: xman napisał(a):

> w tekscie nie jest powiedziane ze jest katolikiem,pozatym Zydzi nieprowadzą dzi
        > ałalnosci misyjnej ,jako takiej.

Racja ! Po co żydzi mają nawracać gdy inni to robią za nich ? Zarówno islam jak i chrześcijaństwo to religie wywodzące się od Abrahama a różniące się tylko modelem zarządzania uzależnionym od otoczenia biznesu, tradycją konsumpcji i lokalnym folklorem.
    • Gość: biskup polowy "Jezus cię kocha" - religijny pracownik stracił... IP: *.pool.mediaWays.net 20.04.11, 20:46
      Jak ktos mi tak z usmiechem powie "Jezus cie kocha" albo "Bede sie za ciebie modlil"
      to mam autentyczny odruch wymiotny jak patrze na te falszywa gebe .
      Bo on mi daje do zrozumienia, ze ma kontakt, stoi bardzo, bardzo wysoko ...nad takim jak ja.
    • szczypopasku "Jezus cię kocha" - religijny pracownik stracił... 20.04.11, 21:11
      niech przyjedzie 10-tego,otrzyma ważne stanowisko na Krzkowskim Przedmieściu w niesieniu krzyża !!
    • marajka Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac 20.04.11, 21:11
      Skąd wiesz, że katolik? Bardziej mi pasuje do jakiegoś ewangelicznego nurtu chrześcijaństwa.
    • Gość: markopolo "Jezus cię kocha" - religijny pracownik stracił... IP: *.raciborz.vectranet.pl 20.04.11, 21:20
      W Polsce zostałby natychmiastowo kierownikiem albo i lepiej :-) Taki to nasz dziwny kraik niestety :-(
      • sherman-doberman Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac 20.04.11, 23:14
        nic z tego. nikt by go nie przyjął ani na kierownika ani na Krakowskim Przedmieściu - facet jest czarny ż w sam raz dla naszych rasistów.
    • patriota21wieku "Jesus loves you, the rest of us..." 20.04.11, 21:46
      ... think you are just an asshole!"

To najlepszy slogan jaki kiedykolwiek widzialem.
      • Gość: lepsze Re: "Jesus loves you, the rest of us..." IP: *.nyc.res.rr.com 21.04.11, 00:27
        I've found Jesus. Is in my trunk.
    • patriota21wieku Do PsssSs i obrazliwego-nicka: 20.04.11, 21:50
      Zydzi i muzulmanie by nie byli tak durni zeby sie swoja religia afiszowac. Zydzi bo w judaizmie sie dziedziczy wiare przez matke, muzulmanie podobnie (po rodzicach), przy czym oni karza smiercia za odstapienie od wiary

Tylko chrzescjianizm za wszelka cene chce ludzi przerobic na wlasna wiare. Widac ma malo do zaoferowania.
      • alfalfa Re: Do PsssSs i obrazliwego-nicka: 20.04.11, 22:50
        "chrzescjianizm" ??

A.
        • patriota21wieku Re: Do PsssSs i obrazliwego-nicka: 20.04.11, 23:23
          Nie rozumiesz roznicy? Chrzescjianstwo to religia, chrzescjainizm to instytucja wokol religii chrzescjanskiej.
    • Gość: alpepe Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac IP: *.pools.arcor-ip.net 20.04.11, 21:55
      Gdyby to był muzułmanin i pozdrawiał klientów równie religijnie, tchórzliwi Niemcy by go nie zwolnili.
    • Gość: zyd Re: "Jezus cię kocha" - religijny pracownik strac IP: *.centertel.pl 20.04.11, 21:58
      A Ty niby skad wiesz co by bylo gdyby?
    • marzyciel45 Wiara powinna zostać w domu lub w kościele. 20.04.11, 22:23
      Praca jest od pracowania a nie od propagandy. Dobrze, że sądy też są tego zdania. Precz z fanatyzmeme.
    • anonim111.1 "Jezus cię kocha" - religijny pracownik stracił... 20.04.11, 22:24
      Pracownik stal sie 'meczennikiem' swojej religii. Przeciez Jezus mowil; 'Beda was przesladowac w moim imieniu'. Teraz facet czuje sie dowartosciowany i pewny wlasnego swiatopogladu. Pewnie nieswiadomie dazyl to tego 'przesladowania'. Doskonale wiedzial,ze zyje w panstwie nie-religijnym iw pracy nie nalezy wygadywac takich rzeczy do klientow.
      Na miejscu dyrekcji tlumaczylbym mu,ze do dzwoni takze ludzi,ktorzy maja inny swiatopoglad. Moze nalezaloby jego 'poped religijny' zwrocic w kierunku tworzernia internetowej gazetki religijnej,dzialanosci charetatywnej po godzinach pracy. Znalem kiedy pewngo goscia, ktory czesto modlil sie do boga podczas pracy.Doradzilem mu,ze wg biblii nalezy modlic sie w 'zamknietym, cichym pomieszczeniu'. Chyba to do niego dotarlo,.
      Ateista
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka