Dodaj do ulubionych

Autostrady Tuska

09.05.11, 09:26
Trasa krajowa A 1, prawdopodobnie najważniejsza trasa w kraju na rok przed Euro:

www.youtube.com/watch?v=DM5h7pHBvWE&feature=related
Brawo PRemier, brawo Grabarczyk!
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Autostrady Tuska 09.05.11, 09:32
      Piszesz o autostradzie a pokazujesz krajówkę. poproś by podsyłano ci lepsze wytyczne.
      • kiemlicz88 Re: Autostrady Tuska 09.05.11, 09:35
        Bo to polska autostrada, tuskówka.
        Na rok przed Euro
        • obraza.uczuc.religijnych Autostrada Tuska na tamtym odcinku 09.05.11, 09:49
          na rok przed Euro wygląda np. tak:
          www.a1kowal-strykow.pl/ kliknij w galerię
      • pajacykotusk8 ja mam lepsze wytyczne: 09.05.11, 09:35

www.zyciewarszawy.pl/artykul/596252_Po-Euro-2012-stanie-budowa-autostrad.html

Po Euro 2012 stanie budowa autostrad
        Agnieszka Stefańska 08-05-2011, ostatnia aktualizacja 08-05-2011 21:15

Kończą się pieniądze, rząd nie ogłosi już żadnego przetargu, wydatki na trasy tną też samorządy. Nowe środki mogą być dopiero w 2015 r.
        autor: Michał Walczak
        źródło: Fotorzepa
        +zobacz więcej

Jak podaje Marcin Hadaj, rzecznik Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad, w tym roku ma być rozstrzygniętych 20 przetargów na budowę 250 km dróg i autostrad. Wszystkie zostały już ogłoszone. – Na razie nie planujemy ogłaszania kolejnych. Realizujemy prace przygotowawcze, które nie wymagają nakładów finansowych, tak by można było je kontynuować, gdy pieniądze się pojawią – mówi Hadaj. Rynek szacuje, że trwające przetargi są warte 11 – 12 mld zł.

– Kolejne duże przetargi drogowe mogą się pojawić dopiero po 2015 r. – prognozuje Wojciech Malusi, p
        • rydzyk_smigly Re: ja mam lepsze wytyczne: 09.05.11, 09:48
          Obowiązujący budżet UE, z którego finansowana jest budowa dróg kończy się w 2013, wszystkie środki należne w jego ramach Polsce zostały rozdysponowane do realizacji do 2012 włącznie, rok 2013 jest rokiem rozliczania wydatków. Następny budżet, nadal nie wiadomo jeszcze w jakiej wysokości będzie obowiązywać w latach 2014-2020, przyznane i rozdzielone unijne środki spłyną najwcześniej w II połowie 2014.
          Dla znającego sprawę to dość proste, dla dyletanta to rzecz nie do ogarnięcia.
          • pajacykotusk8 wiec nasz premier to dyletant?przykre 09.05.11, 10:00
            skoro chwali grabarc zyka, ze obecne budowy to jego zasluga
        • obraza.uczuc.religijnych Re: ja mam lepsze wytyczne: 09.05.11, 09:51
          A tymczasem budowa tuskowej autostrady na odcinku Kowal-Stryków postępuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka