Gość: zzz IP: *.cable.mindspring.com 12.05.11, 10:37 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiu-1 Niemcy: kawa, masło, frytki droższe nawet o 30 ... 12.05.11, 12:17 Kit wciskają tak samo, jak nam. To nie żadna "powiększająca się światowa populacja" odpowiada za rosnące ceny, tylko panoszenie się socjalizmu, a rosnąca populacja, owszem też, ale nie ogólnoludzka, a tylko czerwonych złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whatever trudne słowo: inflacja IP: 77.236.26.* 12.05.11, 13:09 "Rosnące ceny żywności przyczyniają się do wzrostu inflacji" nie wiem czy w życiu czytałem "głupszą głupotę"... żałosny pismaku wymiotny - nie krocz tą drogą, idź do szkoły a potem dopiero zabieraj się do pisania żałosna gazeto wymiotna - nie krocz tą drogą, idź po rozum (no na pewno nie do głowy bo tam go nie masz) a potem dopiero zabieraj się za zatrudnianie gimnazjalistów do pisania bełkotu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam zakupy? IP: 82.139.160.* 12.05.11, 12:19 Wszystko jest tańsze i wyższej jakości niż w POLSCE. Zrozumcie to w końcu. Polski cement z Ożarowa (cementownia kupiona przez kapitał niemiecki) w Niemieckich workach jest o 50% tańszy niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za 12.05.11, 12:25 Bo nie po to kupuje się cementownię, żeby obcy płacił tyle samo, co swój. Michnikowszczyzna wciska autochtonom ciemnotę o kapitale, co to nie ma narodowości, a naiwni wierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za IP: *.nyc.res.rr.com 12.05.11, 18:02 Racja ! Nie ma na tej pięknej i przez boga umiłowanej planecie większych szubrawców od ludzi którzy całkiem niedawno byli gorącymi wyznawcami komunistycznego internacjonalizmu a obecnie są beneficjentami globalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za 12.05.11, 12:31 Dokladnie nastepna propaganda w stylu "u nas jest zle ale u innych jeszcze gorzej" i ani slowa o zarobkach w Polsce i w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanley Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 13:02 Pełna zgoda. Co się z tą Gw dzieje? Ja rozumiem, że idą wybory, ale oni zaczynają przypominać już Trybunę Ludu. Czytałem ją prawie codziennie przez kilka lat. Ostatnio przestałem, niedobrze mi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za IP: 195.205.154.* 12.05.11, 13:19 Gość portalu: Stanley napisał(a): > Pełna zgoda. Co się z tą Gw dzieje? Ja rozumiem, że idą wybory, ale oni zaczyna > ją przypominać już Trybunę Ludu. Czytałem ją prawie codziennie przez kilka lat. > Ostatnio przestałem, niedobrze mi... Jak rozumiem trafiłeś tutaj przez przypadek, albo ktoś cię przymusił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszka komuszka Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.11, 17:44 > Czytałem ją prawie codziennie przez kilka lat. Ostatnio przestałem Nooo... właśnie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspen Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 14:28 No skoro tam jest taki raj, to zasuwaj tam czym predzej, szybko zostaniesz sprowadzony do parteru chlopczyku jak tam troche pomieszkasz, bo ja znam to z autopsji. No chyba ze jestes wysokowykwalifikowanym specjalista z b.dobra znajomościa niemieckiego, to wtedy dasz radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugo Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 14:32 Jednak jesteś durnym nieudacznikiem bo tylko tacy wracają. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za 12.05.11, 15:44 > No chyba ze jestes wysokowykwalifikowanym specjalista z b.dobra znajomości > a niemieckiego, to wtedy dasz radę. No jak ktoś jest specjalistą od konserwowania powierzchni płaskich, to faktycznie "400 Euro basis" i cudów nie ma. Ale zapewniam, że 2k netto można na luzie wyciągnąć specjalnie się nie przemęczając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbylut Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 14:37 > Dokladnie nastepna propaganda w stylu "u nas jest zle ale u innych jeszcze gor > zej" i ani slowa o zarobkach w Polsce i w Niemczech. A co wspolnego z zarobkami maja ceny TYCH SAMYCH produktow w Polsce i Niemczech ? Czy zarabiajacy 3x mniej od Niemca Polak kupuje vw golfa 3x gorszego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 16:54 A u was biją murzynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmk Propaganda! IP: *.acn.waw.pl 12.05.11, 13:38 Otoz to. Nawet podana cena kawy i masla jest nizsza niz w Polsce! Nie mowiac o tym, ze w Niemczech te produkty sa wysokiej jakosci, my dostajemy smieci za kotre musimy placic wiecej! O tym ze biedak w Niemczech zarabia 4000 do reki tez w artykule nie ma ani slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Propaganda! IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.11, 14:10 4tys na reka?...biedak z taka kasa juz nie jest biedakiem,hehehe, w tej Warszawie to ci nie za goraco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmk Re: Propaganda! IP: *.acn.waw.pl 12.05.11, 16:12 Dobrze przeczytales, tylko sa klopoty ze zrozumieniem, wiec wyjasmniam: w Niemczech tyle zarabia biedak (najnizsze pensje), a ceny zywnosci, samochodow, elektroniki sa takie same jak w Polsce, mieszkania w Berlinie sa tansze niz w Warszawie za porownywalny standard. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Propaganda! 12.05.11, 16:16 > w Niemc zech tyle zarabia biedak (najnizsze pensje) A o śmieciowych minijobs z "400 Euro basis" nie słyszał? > a ceny zywnosci, samochodow, elektroniki sa takie same jak w Polsce Korekta: ceny elektroniki są niższe niż w Polsce i to sporo, ceny żywności też bywają niższe niż w Polsce (poczynając od mąki i cukru). > mieszkania w Berlinie sa tansze niz w Warszawie za porownywalny standard. Tru, tru. Ale rozrzut cenowy ogromny. Tym niemniej średniej klasy dwupokojowe mieszkanko jest zazwyczaj tańsze niż w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Propaganda! IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.11, 16:52 400 Euro to co innego,dorabianie II Job bez podatku dla chetnych albo zmuszonych. Gostek z Warszawy to typowy polski znafca,bredzi o biedakach z 4 tys ,szkoda klawiatury na "speca" Ceny mieszkan czy komornego sa porownywane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Propaganda! IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 18:06 "mieszkania w Berlinie sa tansze niz w Warszawie za porownywalny standard." A może dlatego, że w Berlnie jest stopa bezrobocia 13%? Bo juz w takim Frankfurt (Main) sytuacja jest odwrotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Propaganda! IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.11, 17:22 A ile kosztuje przecietne mieszkanie 2-pokojowe w W-wie bez oplat? W Berlinie widze np. mieszkanie 2-pokoowe 52m² za 209 Euro (Bln-Steglitz). www.immobilienscout24.de/Suche/S-20/Wohnung-Miete/Berlin/Berlin/-/2,00-2,00 Wynajme takie rowniez w W-wie za 800 PLN? Pytam zupelnie powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Propaganda! 12.05.11, 17:55 > A ile kosztuje przecietne mieszkanie 2-pokojowe w W-wie bez oplat? Nie jestem na bieżąco, ale chyba coś 1200 zł stało, jak masz szczęście. > W Berlinie widze np. mieszkanie 2-pokoowe 52m² za 209 Euro (Bln-Steglitz). No ale to chyba KM, nie? Poza tym coś podejrzanie tanio, w Ruhr Gebiet ciężko zejść poniżej 280 Euro KM za podobną ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Propaganda! IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 18:08 Haha! Walcie do Berlina, tam na was na pewno czekają w swoich mieszkaniach opalanych na węgiel :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspen Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 14:25 a moze podasz adres i telefon tego sklepu co to rzekomo sprzedaje ten cement o 50% taniej niz w Polsce ? Wiesz, synku, przerost chorej wyobraźni powinno sie leczyc u psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Pitolicie Hipolicie..To dlaczego robie tam za IP: *.unitymediagroup.de 12.05.11, 17:52 Na Allegro sa propozycje - Cement CEM II B-V 32,5 R z Niemiec 1t 248zl czyli ok.7,5 zl za 25 kg i CEMENT PORTLANDZKI GÓRAŻDŻE 32,5R !!!SUPER CENA!!! za 25 kg - 10,45 zl. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Niemcy: kawa, masło, frytki droższe nawet o 30 ... IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.11, 13:12 Bild-Zeitung cytowany przez GW...w morde jeza do czego to doszlo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Niemcy: kawa, masło, frytki droższe nawet o 30 ... IP: *.uznam.net.pl 12.05.11, 13:17 Ale niemieckie masło jest z ...masła, polskie z oleju palmowego. Poza tym kostka niemieckiego waży 250g i jest tańsza od polskiej o wadze 200g. Drodzy rodacy - azrabiacie mniej, kupujecie drożej i do tego towar oszukany - wszystko to dlatego, że większość Polaków nie pracuje, żyje z zasiłków i przywiljeów. Z czegoś trzeba to sfinansować - więc wyprzedaż, zaciąganie długów i grabienie pracujących niedobitków. Aby rolnikom i górnikom nieba przychylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ukosa Calej mojej rodzinie woze maslo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.05.11, 13:45 z Niemiec. Kostka kosztuje ok 1,05 € / 250 g. Ile razy telefonuje, ze przyjezdzam, otrzymuje zamowienie na kilkanascie kostek. Nawet mam pudlo ze styropianu, wylozone folia, pelniace role lodowki. Od kiedy sprobowali, nie daruja. To jest, oprocz piwa, moj "drugi obowiazek" , gdy chodzi o przywozenie produktow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Calej mojej rodzinie woze maslo IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.11, 14:28 frajerow nie sieja,klepia cie po plecach w nagrode pewno . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ukosa Wcale mnie nie klepia. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.05.11, 16:03 Zwracaja za zakupy wedlug kursu wymiany. I dziwia sie, ze polskie produkty tak zeszly na psy. Oszusci, produkujacy "maslo" w Polsce powinni skonczyc w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ukosa Czemu nikt z tym nic nie robi? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.05.11, 16:06 www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masla-oszukuja-konsumentow-223.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z autopsji Skrzynka Tyskiego w Niemczech kosztuje 9,99 Euro! IP: *.netcologne.de 12.05.11, 16:09 Niech mi na milosc boska ktos wytlumaczy, dlaczego w okolicach Kolonii skrzynka piwa marki Tyskie kosztuje - i to nie w badziewiastych supermarketach - 9,99 Euro bez kaucji? Wychodzi mi po przeliczeniu 39,50 zlotych polskich. Niech ktos sprobuje za te cene kupic to piwo w Polsce. Jeszcze jedno o zarobkach: Managerowie i wlasciciele firm w PL oraz prywatni lekarze i adwokaci spijaja roznice miedzy cenami koncowymi produktow i kosztami wlasnymi (koszty pracy, podatki i ich omijanie, szara strefa). Dla tej grupy spolecznej dzisiejsza Polska to eldorado. Wiem z autopsji, mam znajomych, ktorzy maja na takim samym obrocie w podobnej branzy jak ich koledzy w Niemczech nawet 300% wieksze dochody! Bo pracownicy i robole dostaja cztery razy mniej niz ci w Niemczech, robiac te sama robote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ukosa Te relacje ekonomiczne sa "przypadkowe" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.05.11, 16:20 Im to tak wychodzi "niechcacy", poniewaz prawo jest "niedoskonale". Eldorado dla swoich to nie jest tylko polski pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAVARIAN Re: Calej mojej rodzinie woze maslo IP: *.pool.mediaWays.net 12.05.11, 19:23 Chleb tez woze do Polski. hofpfisterei.de. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Niemcy: kawa, masło, frytki droższe nawet o 3 IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.11, 17:31 Wczoraj kupiłem 11 kostek w Globusie w Gera za 10,45 Euro. 0,95 Euro kostka 250 G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gbur podatnik i po co to pisanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 20:35 Drodzy rodacy > - azrabiacie mniej, kupujecie drożej i do tego towar oszukany - wszystko to dla > tego, że większość Polaków nie pracuje, żyje z zasiłków i przywiljeów. Z czegoś > trzeba to sfinansować - więc wyprzedaż, zaciąganie długów i grabienie pracując > ych niedobitków. Aby rolnikom i górnikom nieba przychylić. Zaobserwowałeś, że masło w Niemczech jest tańsze i lepsze. I ok. Tylko wnioski masz populistyczne i nic nie wnoszące. Nie pomyślałeś, że może w Polsce nie opłaca się robić dobrego i w miarę taniego masła ? Chyba wiesz, że jest coś takiego jak kwoty mleczne ? A z mleka nie robi się tylko masła ? I może produkcja i eksport innych wyrobów mlecznych bardziej się kalkuluje ? I na to dobre masło mleka nie do końca starcza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ukosa Brednie. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.05.11, 09:42 To, co w Polsce opatrzone jest etykieta "maslo" juz od dawna maslem nie jest. To zwykle oszustwo. I nie bredz juz o kwoatch mlecznych. Podobnie jest z wysyconymi sola,woda i odpadami miesnymi wedlinami. Polska zywnosc jest po prostu nieskiej jakosci. Odwiedz targi zywnosci "Grüne Woche", to przekonasz sie, gdzie lezy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gbur masz jakiś argumenty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 22:57 bo oprócz bla bla bla nic nie napisałeś... nie zawracaj mi czasu matołku... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek490 Spoko, zarabiają 5 x więcej niż my 12.05.11, 13:32 Krzywda im się nie stanie. Zarabiają 5 razy więcej niż my. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Spoko, zarabiają 5 x więcej niż my 12.05.11, 15:45 > Krzywda im się nie stanie. Zarabiają 5 razy więcej niż my. Nie przesadzaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszka komuszka Re: Spoko, zarabiają 5 x więcej niż my IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.11, 17:48 No fakt, trochę przesadził, realnie to będzie koło 4 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Spoko, zarabiają 5 x więcej niż my 12.05.11, 18:01 > No fakt, trochę przesadził, realnie to będzie koło 4 razy. Realnie zarabiam niecałe 3 razy tyle co w PL przy kosztach życia najwyżej jakieś 20-30% wyższych. Jak łatwo policzyć, opłaca się i to mimo, że w PL wyciągałem powyżej średniej krajowej. Jeśli czegoś żałuję, to tylko tego, że wyniosłem się za Odrę tak późno, marnując parę młodych lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfd niech im Pis zaproponuje dodatek drozyźniany IP: *.limes.com.pl 12.05.11, 14:04 na pewno wygraja wybory w landach z takim programem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ken Na pewno to wina Tuska :) IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 14:23 Przecież wg pisuarow odpowiada za wszystkie nieszczęścia tego świata ! Za susze, powodzie, kataklizmy, słabe zbiory, wojny arabskie, a w rezultacie za wzrost cen paliw i zywności :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Nie mozna porównywac panstw Europy wsch. do Niemie IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 14:30 Niemcy budowali swa potege 200 lat a my 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Tia..A u Nas to potaniało :-) IP: 82.139.160.* 12.05.11, 15:28 Potaniał Cukier, olej , kawa, czekolada, energia, paliwa, gaz....... Nas globalne zwyżki cen nie ruszyły.....Pierdzielenie.....Wszedzie podrożało. Nawet w ZSRR i Izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiłam się:) Re: Niemcy: kawa, masło, frytki droższe nawet o 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 15:33 :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Naucz się polska język ciemniaku z gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 16:15 Mówi się 1 gram, 2 gramy lub 250 GRAMÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrns Gramów. 12.05.11, 16:46 Odmienia się to słowo tak: Jeden gram. Dwa gramy. Trzy gramy. Cztery gramy. Pięć gramów. Sześć gramów. ... Sto gramów. Sto pięćdziesiąt gramów. Tysiąc gramów. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat debili z ludzi robicie???? 12.05.11, 17:29 "Ceny żywności w niemieckich sklepach urosły w ciągu roku średnio o 7 procent. Poszczególne produkty są jednak dużo droższe, nawet o 43 proc" Ale to znaczy że średnio większość nie wzrosła więcej jak 7%. Kto to pisał? Dobrze że matma już jest z powrotem na maturze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: debili z ludzi robicie???? IP: *.pool.mediaWays.net 12.05.11, 19:27 Po co komu ta matura jak se magistrem mozna zostac. Albo poslem jakims. Odpowiedz Link Zgłoś