Dodaj do ulubionych

Herra: Poczułem sportową złość

08.06.11, 08:16
I tacy jak Herra to mają być ci fachowcy zatrudnieni specjalnie do budowy infratsruktury i nagradzani finansowo sowicie przez ministra sportu? Przecież facet jest kretynem. Podpowiem mu lepsze rozwiązanie, niech wstrzyma całkowicie ruch samochodów, nie tylko TIR-ow nie związanych z EURO będzie jeszcze lepiej.":))
Obserwuj wątek
    • marian391 Herra: Poczułem sportową złość... na siebie I PO 08.06.11, 08:39
      Podstawowe pytanie to po ci istnieje spółka euro 2012? Chyba tylko dla lukratywnych posad. W przypadku przygotowań do euro mamy sprawdzian starego przysłowia "Gdzie kucharek sześć...". Wypowiedzi odpowiedzialnych za stan przygotowań do euro, są żenujące i zakrawają na arogancję. Na pewno zaś świadczą o kompletnym braku profesjonalizmu w zakresie prowadzenie i nadzorowania inwestycji. Wypowiedzi polityków PO na temat przygotowań, a zwłaszcza autostrady A2 są kpiną ze zdrowego rozsądku. Pitera, Niesiołowski w sposób autorytarny negują oczywisty stan faktyczny i opinię wszystkich specjalistów. Sami zaś nie mają chyba pojęcia o prowadzenie takich inwestycji. Chwalenie się liczba podpisanych umów i rozpoczętych inwestycji nie jest żadnym powodem do chwały. Zamiast kompleksowej realizacji inwestycji mamy działanie na kilku frontach, nieadekwatne do możliwości wykonawczych i sprawowania profesjonalnego nadzoru inwestycyjnego. Przykładem tego jest trasa S2, najdroższy bubel. Rozgrzebanie Polski nie jest powodem do dumy, ale na pewno do wstydu!!!
      • Gość: mk Re: Herra: Poczułem sportową złość... na siebie I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 10:45
        no właśnie, po co istnieje ta spółka? Dróg czy kolei nie ma możliwości budowania czy finansowania, stadiony poza SN w gestii samorządów są, centra pobytowe też, czym ona się zatem zajmuje?
        • Gość: www Re: Herra: Poczułem sportową złość... na siebie I IP: 222.128.41.* 08.06.11, 10:49
          Taka spolke powoluje sie w kazdym kraju, ale ty tego nie zrozumiesz bo u Ciebie na wsi takiej nie ma...

Dlaczego? Na przyklad dlatego, zeby ulatwic podpisywanie umow. Dalej drogi buduje ministerstwo, stadiony zwykle miasta, ale koordynuje to ta spolka i to ona ponosi odpowiedzialnosc za negocjacje z UEFA itp....

Wiem, takie rzeczy sa zbyt trudne dla wyborcow PISu... latwiej krzyczec spisek i bronic krzyza..
          • Gość: farfocel Re: Herra: Poczułem sportową złość... na siebie I IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 10:59
            > ale koordynuje to ta spolka i to ona p
            > onosi odpowiedzialnosc za negocjacje z UEFA itp...

a Tuske? słup? Prezes Hera ważniejszy?

> Wiem, takie rzeczy sa zbyt trudne dla wyborcow PISu.

OK, ale żeby własnego premiera tak mieszać z błotem...
          • Gość: mk Re: Herra: Poczułem sportową złość... na siebie I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:00
            tak, tak, tak, tylko czemu SN to też osbna spółka, czemu Wrocław ma osobną spółkę d.s. Euro itd.? A co ma moja wieś z tym wspólnego to też wiem - moja wieś m.in. finansuje wybryki matołow i budowę SN w Warszawie, ale też posadki w tych spółkach.
            • Gość: mk Re: Herra: Poczułem sportową złość... na siebie I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:02
              PS partnerem UEFY to jest w przypadku Euro - czy się to komuś podoba czy nie - PZPN.
          • polsz podasz przykłady? 08.06.11, 12:52
            bo UEFA strasznie się o tę "spółkę" piekliło.
    • bodzio151 Herra: Poczułem sportową złość 08.06.11, 09:40
      teraz jest wszystko wiadomo,jak sie slucha takich specjalistow
    • Gość: A1 W 3Rzeszy nie było urzędu ds/ Holokaustu IP: 89.78.27.* 08.06.11, 10:03
      Zadanie wykonano sprawnie powierzając je różnym "podwykonawcom":
      policja kryminalna i polityczna, MSZ, kolej, wojsko, itd...

I dali radę w przeciwieństwie do popaprańców z Bolandii
    • Gość: absmaker władza jest jak dziecko - naiwne, nic nie umie, IP: 77.222.234.* 08.06.11, 10:20
      rozumu nie zauważa się. Szkoda że tacy bzdeciarze zostali wybrani na zasadzie marketingowej ściemy
    • Gość: iza Herra: Poczułem sportową złość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 10:21
      Kolejny przykład PR PO plują w twarz a on gada ,że to deszcz
      • bykk Herra: podupcyło cię? 08.06.11, 10:29
        Właśnie takich "fachowców" ma PełO!
        Herra, jesteś super!
        A jak będą problemy ze stadionami, to zamkniecie stadiony dla kibiców, nie?
        Mecze się odbędą i i sukces murowany!
        Gościu, chiba Cię podupcyło deko, hę?
        hej!
    • Gość: w Herra o Euro 2012: Niektóre harmonogramy prac b... IP: *.siemens.16.pl 08.06.11, 10:30
      ale wstyd. koleś wydaje 90 mld zł a i tak głównie podpiera się tym że przed i po meczu policja bedzie reorganizować ruch zeby nie bylo calkowitego paralizu. wielki LOL
    • bialoczerwoni4 Rok do EURO 2012 - wywiady 08.06.11, 10:39
      Budują nam stadiony, drogi i autostrady... A czy do EURO 2012 gotowi są w ogóle nasi reprezentanci? Polecamy cykl wywiadów. Co o EURO sądzą sami piłkarze, kogo się boją, z kim chcą zagrać? youtube.com/bialoczerwonicompl?gl=PL&hl=pl#p/c/F70F6115C3089186
    • Gość: zenek "naszym priorytetem było ..." IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 10:39
      co za różnica czy kasę wywalono na kościoły czy stadiony? Jedno i drugie dla sekciarzy, profity czerpie jedynie "zarząd", płacą za to wszyscy a pożytku z tego zero ...
    • Gość: mk Herra o Euro 2012: Niektóre harmonogramy prac b... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 10:43
      stadiony, poza narodowym, prawie w całości finansowały i budowały samorządy, gdyby rząd był za to odpowiedzialny to powstałyby pewnie 2 zamiast czterech.
    • Gość: wwww Zenujace komentarze... IP: 222.128.41.* 08.06.11, 10:51
      Naprawde ludzie opamietajcie sie!!

Pewnie, ze nie wszystko sie udalo, ale Grecy konczyli stadion w noc przed igrzyskami (montowali krzeselka w nocy)

Jestesmy lata swietlne przed tym!!!

Potraficie tylko narzekac i opluwac sensownie mowiacego faceta. Czepiacie sie fragmentu o tirach... ale przeciez to sensowne rozwiazanie!!!

Budowa drog to kompleksowe zajecie i na pewno ta spolka nie ma nad tym pelnej kontroli. Probuje wiec znalezc rozwiazanie i grac z tym co ma i chwala mu za to... co ma zaczac plakac?

Cos mi sie wydaje, ze PIS to najchetniej by zrezygnowal z mistrzostw i budowal tylko repliki tupolewa w kazdej wiosce!!
      • Gość: mk Re: Zenujace komentarze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:04
        No i co? Że w Grecji IO były nieudane (a były, bo trybuny pustkami świeciły - choćby dlatego) to mamy się pocieszać, ze nie tylko Polak głupi?
      • Gość: Macho Re: Zenujace komentarze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:20
        Ja ci przypominam, że to PiS załatwił te mistrzostwa i na dodatek dobrał pomarańczową hołotę.
        • Gość: wdr mistrzostwa załatwił nam Surkis IP: *.Router.Korbank.pl 08.06.11, 11:21
          jak się załatwia sprawy w UEFA i FIFA wszyscy wiedzą
          • Gość: Macho Re: mistrzostwa załatwił nam Surkis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:24
            OK, ale przecież Listkiewicz musiał mieć podkładkę od rządu, że ten się zgadza na kandydaturę. I to chce wiedzieć. Kto to podpisał.
            • Gość: pogromca oszołomów Re: mistrzostwa załatwił nam Surkis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:42
              A czym rząd ryzykował? POdpisał bo miał nadzieje, że i tak kandydatura przepadnie. I o Matko Boska nie przepadła, wtedy obudzili się z ręką w nocniku. Pamiętam panią Jakubiak jak się lansowała w mediach. Tez była jakąś szyszką od Euro, dziś Herra jest menadżerem spoza świata politycznego, ma za zadanie koordynować prace. Jak na dziś nie widać jego gęby lansującej się w mediach. BO ON NIE JEST POLITYKIEM DO LANSOWANIA! Dobra robota panie herr
      • Gość: wdr popieram. koleś ma rację IP: *.Router.Korbank.pl 08.06.11, 11:20
        przecież wprowadzenie zakazu ruchu dla tirów na kilka godzin przed meczem i kilka godzin po meczu w okolicach stadionu rozwiąże sporą część problemu zwiększonego ruchu.

gość spokojnie i sensownie odpowiada a wg was wszystko jest źle. PO było zdeterminowane, podpisało umowy i budują. czasem lepiej, czasem gorzej, ale praca postępuje.

PiS to banda nieudaczników, sztandarową sprawą jest to jak Polaczek załatwił nas z A1. najpierw wypowiedział umowę, później przegrał sprawę w sądzie i ta sama firma buduje obecnie autostradę za duuużo więcej. kto za to płaci? MY
        www.wirtualny.poznan.pl/forum/showthread.html?t=16800
        • Gość: Macho Re: popieram. koleś ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:23
          Firma zeszłaby z budowy niezależnie od wyczynów Polaczka. Po prostu za zaoferowane pieniądze nie udałoby się tego zbudować, a nikt nie przewidział aż takiego wzrostu cen materiałów jaki miał miejsce.
        • Gość: mk Re: popieram. koleś ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:26
          Bzdura, jak chodzi o A1 to nie będzie ona w całości gotowa do przyszłego roku PRZEZ RZĄD TUSKA. Zapierniczyli odcinek Śląsk - łódzkie, bo zachciało im się PPP.
          Gdyby nie rzad Tuska A1 byłaby W CAŁOŚCI gotowa przed Euro.
          • Gość: gosc Ciemny lud kupi wszystko IP: *.xdsl.centertel.pl 08.06.11, 11:34
            gdyby dalej rządził PIS to nie mówilibyśmy, że gdzieś jest problem z terminem ale że jest problem z UE, Rosją i krasnoludkami, które nie pozwalają nam zacząć budowy autostrad. Po porstu zamiast inwestycji byśmy mieli gadki o spiskach i Macierewicza z Kamińskim w szklanym pudle. Widać dziennikarzom marzy się powró do tych czasów, wtedy ludzie ich oglądali, teraz bredni mówionych w TV czy gazetach nie da się przetrawić
            • Gość: mk Re: Ciemny lud kupi wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 12:08
              brednie, zmanipulowany jesteś jak dziecko, wszystkie, również te poodwoływane przez Tuska budowy dróg, przygotowywane były jeszcze za PiS. Cały program, czego nawet nie ukrywają twoi idole, przejęli (i częściowo rozpieprzyli) po PiSie.
      • Gość: infrastruktura jesteś niemądrym misiaczkiem IP: 77.222.234.* 08.06.11, 11:24
        Euro 2012 miało być szansą Polski na wybudowanie dróg, autostrad i szlaków kolejowych.
        Tobie tylko krzesełka na stadionach w głowie... kup sobie nowy rozum
        • Gość: Macho Re: jesteś niemądrym misiaczkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:26
          Szansą był, i szansą pozostanie, a dróg nie będzie.
          • fagusp Re: jesteś niemądrym misiaczkiem 08.06.11, 12:11
            Znaczy się - tych dróg, których nie zdążą skończyć na Euro2012 dalej już nie będą budować. A te które zdążyli wybudować - zaraz po mistrzostwach zwiną asfalt i zaorają. Inaczej nie może być. I nikt nas nie przekonana że białe jest białe a czarne jest czarne.
      • martiner123 Re: Zenujace komentarze... 08.06.11, 11:29
        Masz racje robimy co możemy.
        Harmonogramy zawsze robi się ambitne, bo ZAWSZE zdarzaja sie "obsuwy". Dlatego harmonogram prac przewidywal zakonczenie prac na rok przed mistrzostwami a nie tydzien bo wtedy stadiony faktycznie nie byly by gotowe na mecze.

PAMIETAJMY, ZE NIE JESTESMY ARABIA SAUDYJSKA. TAM BUDUJA 10 LAT NA CALYM FRONCIE ROBOT PRZY NIE OGRANICZONYCH FUNDUSZACH A KONCA NADAL NIE WIDAC.

Pozdrawiam. malkontentow (zwykle ludzi zakompleksieni, o niskim poziomie inteligencji i zyjacy w niskim standardzie zycia, gdzies musza dać upust swoim flustracjom) :)

Pomimo nie wylosowania mnie w loteri biletowej bede bardzo szczesliwy i dumny z mojego kraju podczas tych mistrzostw.

ps. nie podsuwaj "im" takich pomyslow z tymi samolotami w kazdej wsi bo znowu napisza w tej sprawie do baraka
    • Gość: Macho Kto podpisał zgodę na kandydaturę - pod sąd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:18
      Nie pamiętam czy to Marcinkiewicz czy Kaczyński, ale jeden i drugi już powinni się uczyć obsługi łopaty.
    • kruk51 Herra o Euro 2012: Niektóre harmonogramy prac b... 08.06.11, 11:19
      Do całkowitego blamażu jest jeszcze trochę czasu ! Nie ma rady ! Trzeba kłamać ! Od czego
      jest propaganda ! Najważniejsze wygrać wybory a potem mając władzę jakoś się wykręcimy !
      Już wszystkie media obstają za Rządem ! No bo co ? Rząd Tuska upadnie a Kaczyński i PiS
      zrobi nam dopiero łaźnię. A więc wmawiajmy sobie dziecko do brzucha ! Może w końcu wszyscy w to uwierzymy, że nic się nie stało. I nie policzymy finansowych strat i niechcianych dopłat z naszych portfeli, do interesu ! " Boże miej w opiece naszego Tuska ! " Powoli przyznajemy się żeśmy sprawę zasrali, ( że ambicje były nazbyt wygórowane ) . W polityce wygórowane ambicje równają się z idiotycznymi i nieodpowiedzialnymi decyzjami. Za takie coś płaci się banicją polityczną !
      polityczną !
      • Gość: Macho Re: Herra o Euro 2012: Niektóre harmonogramy prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:21
        O to chodzi. I lud się powinien nad tym zastanowić, bo pozostawienie PO przy władzy to wystawienie jej "carte blanche" na wszystko co zawali przy EURO.
    • Gość: Macho Zakopane 2006, Warszawa 2012. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:25
      Na szczęście z tych poronionych olimpijskich mrzonek nic nie wyszło.
    • rudi46 Herra o Euro 2012: Niektóre harmonogramy prac b... 08.06.11, 11:37
      Najzabawniejsze jest to ze przyslowie mowi ze powinno sie uczyc na bledach ale nie powiedziano na ktorych i dlatego musimy je popelnic conajmniej kilka razy zeby je zidentyfikowac a olimpijska droge do Zakopanego budujemy juz 20 lat i jak idzie wiadomo
    • boewulf 366 DNI !!! 08.06.11, 11:53
      366 dni a nie 365 ! Od rana w każdym serwisie informacyjnym słyszę tę nieprawdziwą wiadomość. Ja rozumiem że 365 dni jest w powszechnej świadomości synonimem roku, ale to nie znaczy, że z ludzi można robić idiotów. Do 8 czerwca 2012 od dziś upłynie jeszcze 366 dni. Dziennikarz to profesjonalista, ja tymczasem widzę samych stażystów w polskich mediach. Już lepiej piszcie że te 365 to dopiero od jutra jeżeli nie chcecie zmieniać wszystkich swoich nagłówków i banerów.
    • krakusik2.0 Euro w Portugalii i Igrzyska w Grecji też 08.06.11, 11:54
      Euro w Portugalii i Igrzyska w Grecji też się opłaciły długoterminowo jak widać po ich obecnych wynikach ekonomicznych.
      • fagusp Re: Euro w Portugalii i Igrzyska w Grecji też 08.06.11, 12:16
        Niestety, uwaga jak najbardziej na miejscu. Zamiast skoncentrować się na budowie infrastruktury drogowo - kolejowej trwonimy czas i pieniądze na budowę stadionów i terminali lotniczych. Za ten numer ze zgłoszeniem naszej kandydatury do Euro2012 Listkiewicza i Latę powinni zapuszkować na dożywocie bez możliwości przedterminowego zwolnienia warunkowego.
    • Gość: sponsor Ile ten pan przytula miesięcznie za swoją PRacę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 12:03
      Ja czuję "sportową złość" już na samą myśl o ERROR 2012
    • Gość: kibic Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 12:14
      Marudzicie i tyle, ja przemieszczam się po Polsce i widzę, jak wygląda teraz ten kraj, to jeden plac budowy, ruszcie się to się przekonacie, ostatnio tak było za Gierka, a Niemcy tak naprawdę oczy przecierają, żaden normalny Niemiec już nie mówi polnische Wirtschaft, zreszta co oni mają u nas do gadania, będzie turniej, a najwyzej resztę sie dokończy po, mi tam się podoba i na Donka będe głosował, a jak powiedział z tą łopatą to tym bardziej będę głosował, jak się ktoś obija to trzeba go pogonić...
      • Gość: jes Re: Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 12:26
        no, ja ostatnio zwiedziłem kilka dworców kolejowych - 3. świat. Ostatnio takie obrazki to można było oglądac po bombardowaniach w 39.
        • Gość: pogromca oszołomów Re: Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 20:21
          I do kogo te pretensje ch...u!?
    • Gość: as a to sobie spryciarz wymyślił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 12:27
      "Jeśli gdzieś będziemy mieli problemy z drogami, to we współpracy z policją można będzie np. na krótko ograniczyć ruch tirów, a główne drogi przeznaczyć na ruch przed i po meczu"

przed i po meczu? to znaczy dzień przed i dzień po ?
    • mireksitek Gdyby Pan Redaktor miał mózg.... 08.06.11, 12:32
      To zostałby informatykiem i nie musiał pisać takich bzdur dla imbecyli ekonomicznych. Pomyśl tylko, drogie dziecko, jak kilka tysięcy kibiców może spłacić dług 15 mld zł wydany na nowe stadiony i infrastrukturę??? Ile musiałby kosztować bilet na mecz? Opowiadam: Co najmniej, około 150 tys. Euro!!! Ekonomia bez matematyki nie ma sensu. A Ty, drogie dziecko, pewnie nie zdawałeś egzaminu z matematyki na Egzaminach Maturalnych, bo twoja mama i pani od polskiego uznały Cie za wybitnego humanistę.
    • polsz mecz trzeba było przełożyć 08.06.11, 12:43
      a ten "pan" twierdzi, że stadion jest gotowy?? Jaki gotowy skoro nie można na nim grać??
    • Gość: Jeśli Złość wyzwala murawa, telebimy, kuchnie, 44k krzes IP: *.customers.ownit.se 08.06.11, 13:25
      Dlaczego temu panu sportową złość wyzwala piękna murawa, telebimy, 44k krzesełek i podłączone kuchnie?
      Kontrakt na kiełbaski zaklepali źli, z wrogiego obozu temu panu?
    • Gość: Wojtek Herra o Euro 2012: Niektóre harmonogramy prac b... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 19:18
      Spolka Euro 2012 to doskonala fucha dla kolesi i taki Prezes otrzymuje 6o tys mies. a zast po 40 tys i NIC nie robia bo nie maja pojecia o robocie.Oni sa do brania pieniedzy i w zeszlym roku sami sobie przyznali nagrody za nierobstwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka