Gość: niki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 14:57 Cała Polska buduje imperium Kulczyka. Ty też czy chcesz tego, czy nie. Jako dojną krowę sprzedała cię klasa polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jeruzalem51 Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, Dal... IP: *.pools.spcsdns.net 11.06.11, 15:02 tak jest,oddac wszystko Zydom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 15:13 Nie wiem jak kolego, ale ja ani Kulczykowi ani innym nie zaglądałem w spodnie. I na szczęście nie jest to (przynajmniej dla niektórych) konieczne - wystarczy mi prawdziwie konkurencyjny rynek, bez przywilejów dla p. Kulczyka i kogokolwiek innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, D IP: 89.174.254.* 11.06.11, 16:28 wystarczy mi prawdziwie konkurencyjny rynek, bez przywilejów dla p. Kulczyka i kogokolwiek innego. tia... tyle, ze to teoria bo zadbali o to politycy by prawdziwej konkurencji u nas nigdy nie było... To dlatego masz dziś 280 różnego rodzaju koncesji, zezwoleń, pozwoleń etc.. bo przy ich pomocy politycy budują swoje strefy wpływów.. Jak mimo tego co wdzisz w Polsce nie wierzysz w to co wyżej napisałem to wskażmi prosze np; jakikolwiek biznes pana Kulczyka, który nie opierałby się o kasę publiczną ? Kiedyś ten facet otwierając jakiś sklep w Poznaniu ("stary Browar" to się nazywa czy jakoś tak..) nazwał tą inwestycję "klejnotem w swojej koronie" a potem okazało się, ze przetarg na ten "klejnot" był oczywiście ustawiony... Czyli jakby nazwać rzecz po imieniu to się okaże, ze nawet ten "klejnot do swojej korony" społeczeństwu podpie...ł.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 17:29 "tia... tyle, ze to teoria bo zadbali o to politycy by prawdziwej konkurencji u nas nigdy nie było." ale ja to napisałem na samym początku, więc po co ten sarkazm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TyskiLech Stary Browar IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 10:30 Nie, żebym zamierzał bronić interesów pana doktora (nawiasem mówiąc, wspomniany "klejnot" w stolicy Wielkopolski chyba przeszedł na własność ex-żony Kulczyka i sam J.K. już "nie siedzi w temacie")... Czy jednak istotnie po Stary Browar inwestorzy ustawiali się w długiej kolejce ze swymi biznes-planami, z których co jeden to lepszy był? Osobiście nic o tym nie wiem, ale może jestem kiepsko poinformowany. Z drugiej strony, znam conieco moich rodaków-szaraków i wiem, że gdyby w centrum dużego miasta nadal stała & niszczała niezagospodarowana ruina, to pretensji znikąd by nie było. A że natomiast stanął w tym miejscu całkiem efektowny obiekt handlowy - to teraz teoriom spiskowym nie będzie końca. PS Co do tego, iż pan Jan jako ewentualny nabywca SPEC-u okaże się li-tylko pośrednikiem - wątpliwości nie ma żadnych, bo nie będzie to po raz pierwszy ani po raz drugi, ani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1_facet Prawdziwie konkurencyjny rynek - utopia IP: *.e-wro.net.pl 11.06.11, 18:33 To jest jakas utopia, wystarczy sie pojawic na takim rynku zeby stwierdzic ze najskuteczniejsza forma konkurencji jest wlasnie ograniczanie wolnego rynku. I tak bledne kolo sie zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeruzalem51 homoseksualista sie odezwal IP: *.pools.spcsdns.net 12.06.11, 05:13 zeby rozpoznac Zyda, nie trzeba "zagladac w spodnie",murzyna tez itd. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Jak zaczynał Kulczyk... 11.06.11, 16:25 ...przeczytaj na NowymEkranie w blogu Stanislawa Balceraca pt.: "Goodbye ITI". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Jak zaczynał Kulczyk... IP: 89.174.254.* 11.06.11, 16:54 przeczytaj na NowymEkranie w blogu Stanislawa Balceraca pt.: "Goodbye ITI". poczytałem... To jest przerażające ale ten facet ma rację; pobieżnie bardzo posprawdzałem parę informacji które on podaje i wszystko się zgadza... Nie wyszła Polakom druga Japonia czy druga Irlandia ale drugą Sycylię mamy w pełnej wersji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aam mnichnik Re: Jak zaczynał Kulczyk... IP: *.wist.com.pl 11.06.11, 17:26 Kulczyk szemrany facet, przekretas , jaki tam przedsiebiorca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, Dal... IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 11.06.11, 18:46 politycy! co by tu jeszcze sprzedac kulczykowi janowi? zreszta , komu innemu mozna sprzedac jak nie jemu. to pewna inwestycja, kolejne miejsca pracy, wplywy podatkowe i powszechny dobrobyt . przeciez kulczyk jan wszystko robi dla ojczyzny i narodu. wszyscy polacy wiedza o tym i zycza kulczykowi janowi powodzenia , duzo zdrowia , powodzenia w zyciu osobistym i nastepnych udanych projektow biznesowych. polacy powierzaja swoj los w rece kulczyka jana. gdyby nie bylo kulczyka jana trzeba byloby go wymyslic.lubu dubu, lubu dubu, niech zyje jan kulczyk, prezes naszgo klubu, niech zyje nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bisnesszmindes Kulczyk i tak zaraz to odsprzeda z zyskiem, więc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 18:57 może by tak ominąć znanego pośrednika w handlu państwowymi przedsiębiorstwami i sprzedać bezpośrednio temu komuś. Chyba że w nagrodę za spolegliwość jakiś urzędnik z miasta planuje zatrudnić się u najbogatszego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repoman Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, Dal... IP: *.icpnet.pl 11.06.11, 19:19 Poinformujcie choć raz, ale wyraźnie: w którym kraju wszystkie spółki Kulczyka płacą podatki, bo do tej pory słyszłem już różne opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, D IP: *.lsanca.fios.verizon.net 11.06.11, 21:47 jarek Kochaniak, jak cie uczyli finansow w MIIS, dlaczego sprzedajesz spolke za 2/3 wartosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edzio Warszawiacy wrzuccie do googla "Alojz Lorenc Penta IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.11, 22:11 ej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Uwaga!!! Klub Bilderberg spiskuje w Szwajcarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 22:26 Czytajmy! Czy wiesz co to jest klub Bilderberg? Szukaj w google, czytaj interesuj się! wolnemedia.net/wiadomosci-ze-swiata/zjazd-bilderbergow-w-szwajcarii/ www.prisonplanet.pl/polityka/bilderberg_2011_pelna,p1344284058 monitorpolski.wordpress.com/ monitorpolski.wordpress.com/2011/06/10/szwajcaria-proba-aresztowania-zbrodniarza-wojennego-h-kissingera/ To jest naprawde ważne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtasek Co tam za SPEC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.11, 23:30 Kupić, nie kupić - potargować się warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Co tam za SPEC IP: 77.236.16.* 12.06.11, 08:19 Kulczyk bohater ratujący miejsca pracy itd... znowu ofiarnie uratuje jakieś upadające przedsiębiorstwo :-) swoim gospodarskim zarządem wyprowadzi go na krzywą wznoszącą i sprzeda za 2 miliardy, i co zazdrościcie mu zawistnicy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: Co tam za SPEC IP: *.105.75.238.spec.waw.pl 13.06.11, 07:52 ale SPEC nie jest upadającym przedsiębiorstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Co tam za SPEC IP: 89.174.254.* 13.06.11, 14:20 ale SPEC nie jest upadającym przedsiębiorstwem. dokładnie; te 750 mln za które ferajna chce to sprzedać to trzy letni zysk tej spółki... Za zeszły rok mają ponad 200 mln zysku.. Odpowiedz Link Zgłoś