Dodaj do ulubionych

Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, Dal...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 14:57
Cała Polska buduje imperium Kulczyka. Ty też czy chcesz tego, czy nie. Jako dojną krowę sprzedała cię klasa polityczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: jeruzalem51 Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, Dal... IP: *.pools.spcsdns.net 11.06.11, 15:02
      tak jest,oddac wszystko Zydom
      • Gość: niki Re: Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 15:13
        Nie wiem jak kolego, ale ja ani Kulczykowi ani innym nie zaglądałem w spodnie. I na szczęście nie jest to (przynajmniej dla niektórych) konieczne - wystarczy mi prawdziwie konkurencyjny rynek, bez przywilejów dla p. Kulczyka i kogokolwiek innego.
        • Gość: swan Re: Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, D IP: 89.174.254.* 11.06.11, 16:28
          wystarczy mi prawdziwie konkurencyjny rynek, bez przywilejów dla p. Kulczyka i kogokolwiek innego.

tia... tyle, ze to teoria bo zadbali o to politycy by prawdziwej konkurencji u nas nigdy nie było... To dlatego masz dziś 280 różnego rodzaju koncesji, zezwoleń, pozwoleń etc.. bo przy ich pomocy politycy budują swoje strefy wpływów..
          Jak mimo tego co wdzisz w Polsce nie wierzysz w to co wyżej napisałem to wskażmi prosze np; jakikolwiek biznes pana Kulczyka, który nie opierałby się o kasę publiczną ?

Kiedyś ten facet otwierając jakiś sklep w Poznaniu ("stary Browar" to się nazywa czy jakoś tak..) nazwał tą inwestycję "klejnotem w swojej koronie" a potem okazało się, ze przetarg na ten "klejnot" był oczywiście ustawiony... Czyli jakby nazwać rzecz po imieniu to się okaże, ze nawet ten "klejnot do swojej korony" społeczeństwu podpie...ł..
          • Gość: niki Re: Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.11, 17:29
            "tia... tyle, ze to teoria bo zadbali o to politycy by prawdziwej konkurencji u nas nigdy nie było." ale ja to napisałem na samym początku, więc po co ten sarkazm?
          • Gość: TyskiLech Stary Browar IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 10:30
            Nie, żebym zamierzał bronić interesów pana doktora (nawiasem mówiąc, wspomniany "klejnot" w stolicy Wielkopolski chyba przeszedł na własność ex-żony Kulczyka i sam J.K. już "nie siedzi w temacie")...

Czy jednak istotnie po Stary Browar inwestorzy ustawiali się w długiej kolejce ze swymi biznes-planami, z których co jeden to lepszy był? Osobiście nic o tym nie wiem, ale może jestem kiepsko poinformowany.
            Z drugiej strony, znam conieco moich rodaków-szaraków i wiem, że gdyby w centrum dużego miasta nadal stała & niszczała niezagospodarowana ruina, to pretensji znikąd by nie było. A że natomiast stanął w tym miejscu całkiem efektowny obiekt handlowy - to teraz teoriom spiskowym nie będzie końca.

PS Co do tego, iż pan Jan jako ewentualny nabywca SPEC-u okaże się li-tylko pośrednikiem - wątpliwości nie ma żadnych, bo nie będzie to po raz pierwszy ani po raz drugi, ani...
        • Gość: 1_facet Prawdziwie konkurencyjny rynek - utopia IP: *.e-wro.net.pl 11.06.11, 18:33
          To jest jakas utopia, wystarczy sie pojawic na takim rynku zeby stwierdzic ze najskuteczniejsza forma konkurencji jest wlasnie ograniczanie wolnego rynku.

I tak bledne kolo sie zamyka.
        • Gość: jeruzalem51 homoseksualista sie odezwal IP: *.pools.spcsdns.net 12.06.11, 05:13
          zeby rozpoznac Zyda, nie trzeba "zagladac w spodnie",murzyna tez itd.
    • fajnybanqier Jak zaczynał Kulczyk... 11.06.11, 16:25
      ...przeczytaj na NowymEkranie w blogu Stanislawa Balceraca pt.: "Goodbye ITI".
      • Gość: swan Re: Jak zaczynał Kulczyk... IP: 89.174.254.* 11.06.11, 16:54
        przeczytaj na NowymEkranie w blogu Stanislawa Balceraca pt.: "Goodbye ITI".

poczytałem... To jest przerażające ale ten facet ma rację; pobieżnie bardzo posprawdzałem parę informacji które on podaje i wszystko się zgadza...
        Nie wyszła Polakom druga Japonia czy druga Irlandia ale drugą Sycylię mamy w pełnej wersji..
        • Gość: aam mnichnik Re: Jak zaczynał Kulczyk... IP: *.wist.com.pl 11.06.11, 17:26
          Kulczyk szemrany facet, przekretas , jaki tam przedsiebiorca
    • Gość: tt Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, Dal... IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 11.06.11, 18:46
      politycy! co by tu jeszcze sprzedac kulczykowi janowi? zreszta , komu innemu mozna sprzedac jak nie jemu. to pewna inwestycja, kolejne miejsca pracy, wplywy podatkowe i powszechny dobrobyt . przeciez kulczyk jan wszystko robi dla ojczyzny i narodu. wszyscy polacy wiedza o tym i zycza kulczykowi janowi powodzenia , duzo zdrowia , powodzenia w zyciu osobistym i nastepnych udanych projektow biznesowych. polacy powierzaja swoj los w rece kulczyka jana. gdyby nie bylo kulczyka jana trzeba byloby go wymyslic.lubu dubu, lubu dubu, niech zyje jan kulczyk, prezes naszgo klubu, niech zyje nam.
    • Gość: bisnesszmindes Kulczyk i tak zaraz to odsprzeda z zyskiem, więc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 18:57
      może by tak ominąć znanego pośrednika w handlu państwowymi przedsiębiorstwami i sprzedać bezpośrednio temu komuś. Chyba że w nagrodę za spolegliwość jakiś urzędnik z miasta planuje zatrudnić się u najbogatszego Polaka.
    • Gość: repoman Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, Dal... IP: *.icpnet.pl 11.06.11, 19:19
      Poinformujcie choć raz, ale wyraźnie: w którym kraju wszystkie spółki Kulczyka płacą podatki, bo do tej pory słyszłem już różne opinie!
      • Gość: gosc Re: Nieoficjalnie: W grze o SPEC zostały Penta, D IP: *.lsanca.fios.verizon.net 11.06.11, 21:47
        jarek Kochaniak, jak cie uczyli finansow w MIIS, dlaczego sprzedajesz spolke za 2/3 wartosci
      • Gość: Edzio Warszawiacy wrzuccie do googla "Alojz Lorenc Penta IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.11, 22:11
        ej
    • Gość: franek Uwaga!!! Klub Bilderberg spiskuje w Szwajcarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 22:26
      Czytajmy! Czy wiesz co to jest klub Bilderberg? Szukaj w google, czytaj interesuj się!
      wolnemedia.net/wiadomosci-ze-swiata/zjazd-bilderbergow-w-szwajcarii/
      www.prisonplanet.pl/polityka/bilderberg_2011_pelna,p1344284058
      monitorpolski.wordpress.com/
      monitorpolski.wordpress.com/2011/06/10/szwajcaria-proba-aresztowania-zbrodniarza-wojennego-h-kissingera/
      To jest naprawde ważne. Pozdrawiam
      • Gość: wojtasek Co tam za SPEC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.11, 23:30
        Kupić, nie kupić - potargować się warto!
        • Gość: ? Re: Co tam za SPEC IP: 77.236.16.* 12.06.11, 08:19
          Kulczyk bohater ratujący miejsca pracy itd...

znowu ofiarnie uratuje jakieś upadające przedsiębiorstwo :-)

swoim gospodarskim zarządem wyprowadzi go na krzywą wznoszącą
          i sprzeda za 2 miliardy,

i co zazdrościcie mu zawistnicy ???
          • Gość: czesio Re: Co tam za SPEC IP: *.105.75.238.spec.waw.pl 13.06.11, 07:52
            ale SPEC nie jest upadającym przedsiębiorstwem.
            • Gość: swan Re: Co tam za SPEC IP: 89.174.254.* 13.06.11, 14:20
              ale SPEC nie jest upadającym przedsiębiorstwem.

dokładnie; te 750 mln za które ferajna chce to sprzedać to trzy letni zysk tej spółki...
              Za zeszły rok mają ponad 200 mln zysku..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka