marekeska 01.07.11, 09:16 ale to jak bedzie Rzepa dalej prawicowa czy nie??? i co z Uważam że??? czyje są te srebrniki za które wykupiono mecom i co to znaczy? Czyżby zby gazeta polska i nasz dziennik bedzie pisał coś innego niż wyborcza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marty25 Super! 01.07.11, 09:28 Może nareszcie będzie można poczytać część dot. bieżącej polityki, a nie ciągle tylko pisowska sieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Super! 01.07.11, 09:37 marty25 napisała: > Może nareszcie będzie można poczytać część dot. bieżącej polityki, a nie ciągle > tylko pisowska sieczka. Dalej wykluczajcie opozycję, a dochowacie się Al Kaidy. Odpowiedz Link Zgłoś
competent [...] 01.07.11, 09:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mbppolka Re: Super! 01.07.11, 10:04 a ja wolę mimry od mamrow. A tak na poważnie to mamy wybór między głupota i zacofaniem a rozumem i postepem. Wybor należy do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: Super! 01.07.11, 10:19 Uważam rze pewnie skreśli, bo od poczatku wygenerowało już 15 mln strat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naszdziennik 140 tysięcy? Widzę że pisowcy krok po kroku wykańc IP: *.ip.jarsat.pl 01.07.11, 10:51 wykańczają gazetę. Sam kupuje tylko dla stron biznesowych ale biała otoczka z tekstami Semki i spólki tak skutecznie mnie zniechęca że często biorę jednak PB albo Gazete prawną (ale tu tez podobna otoczka "Dziennika") Odpowiedz Link Zgłoś
superjacenty Re: 140 tysięcy? Widzę że pisowcy krok po kroku w 01.07.11, 11:37 To kupuj Wybiórcza i będziesz szczęsliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: 140 tysięcy? Widzę że pisowcy krok po kroku w IP: 89.174.254.* 01.07.11, 12:26 wykańczają gazetę? Sama rzepa bez "Uważam Rze" to w zeszłym roku 210 mln zysku a tygodnik wygenerował kolejne 80 mln zysku... Uważam Rze stał się najbardziej poczytnym tygodnikiem i to tylko dlatego, ze nie cenzurowano tekstów piszących tam dziennikarzy.. Po porstu ludzie mają już dość bzdur jakie serwują rządowe gadzinóki w rodzaju tutejszej gazety, niusłika czy lisiego Wprost... No ale teraz do redakcji dookoptują paru prawomyślnych dziennikarzy i za rok Uważam Rze upadnie a tutejszy Orliński będzie mógł wygenerować niusa, ze prawicowe oszołomy znowu zarżneły kolejny tygodnik... Zawsze do tej pory tak było; jak ludzie o prawicowo-konserwatywnych poglądach coś fajnego stworzyli na rynku to natychmiast pojawiał się inwestor i dokładał do redakcji jakiegoś Wołka i długo na koniec gazety nie trzeba było czekać... Hajdarowicz - ferajna donka obiecała ci jakąś rekompensatę za startę jaką za chwilę poniesiesz? Jakiś stadion dadzą ci do wybudowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SF Re: 140 tysięcy? Widzę że pisowcy krok po kroku w IP: *.159.50.35.static.crowley.pl 01.07.11, 12:41 dziwne. Jakoś prawicowcy nie są w stanie działać na wolnym rynku i okupują wydawnictwo z udziałem skarbu państwa. Kto im broni założyć własną gazetę i nie sprzedawać jej żadnym inwestorom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: 140 tysięcy? Widzę że pisowcy krok po kroku w IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 17:14 I po co się wściekasz. Niezależnych, prawicowych, obiektywnych dziennikarze stworzyli coś fajnego ?. Albo mylisz pismo, albo dziennikarzy. W zasadzie to ściśle związane. Już nie będą ukrywać się pod pseudonimami w Naszym Kochanym Dzienniku. Lubie takie wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Remuszko Jak to z "Rzeczpospolitą" było? IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 16:08 blog.rp.pl/wiadomoscdnia/2011/07/01/hajdarowicz-kupuje-presspublike/comment-page-2/#comment-15716 Stanisław Remuszko pisze: 01/07/2011 o 11:46 Byłbym wdzięczny za rzeczową odpowiedź na pytanie, czy ktoś gdzieś opisał (konkretnie i ze szczegółami), kiedy i w jaki sposób Rzeczpospolita Polska stała się mniejszościowym udziałowcem Presspubliki? Jakiś artykuł? Książka? Link? Stanisław Remuszko Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Jak to z "Rzeczpospolitą" było? 01.07.11, 17:17 Jeśli dobrze pamiętam, to w latach 1990-tych, kiedy generalnie prywatyzowano prasę należącą wcześniej do koncernu RSW, postanowiono też sprzedać należącą bezpośrednio do Skarbu Państwa Rzeczpospolitą. Działo się to chyba za rządu Suchockiej. Tylko że nabywca (to byli chyba Brytyjczycy) najpierw odkupił pakiet kontrolny 51% udziałów, a pozostałe 49% miał odkupić w drugim etapie, po sprawdzeniu czy jego model biznesowy działa, i zebraniu odpowiednich pieniędzy. Potem rzecz sprzedaży reszty się jakoś rozmyła, bo albo nabywca nie miał pieniędzy, albo nowy rząd miał inną koncepcję. Głowy nie dam, to było dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Remuszko To raczej nie jest odpowiedź na moje pytanie... IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 18:27 Z plotek oraz z wiarygodnych zweryfikowanych relacji wiem znacznie wiecej (notabene, nie było tak, jak asperamanka pisze). Pytam o twardą konkretną szczegółową rzeczowość: nazwiska, daty, fakty, nazwy, liczby. Niemniej dziękuję za dobre chęci. S.R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgaduj Re: To raczej nie jest odpowiedź na moje pytanie. IP: *.static.link.com.eg 03.07.11, 11:43 Chłopie! Wiesz? To pisz i nie zawracaj ludziom głowy. Co to jest zgaduj zgadula? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryt Re: Super! IP: *.etop.pl 01.07.11, 10:22 Matko :D Czy wy tam w młodzieżówce naprawdę nie macie co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Super! IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 10:40 Jego dziadziuś zapewne osiągał sukcesy w NKWD Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Presspub... 01.07.11, 09:32 Nie mam za grosz zaufania do niejakiego Hajdarowicza. Jego start w biznesie jest niejasny. Nie wiadomo skąd miał pieniądze na rozkręcanie biznesu? (jeżeli ktoś go zasponsorował i to grubo, to w zamian za co?, w życiu nie ma nic za darmo!) Jego postawa w Radzie Miasta Krakowa była też dziwna. Zaczął być znany za czasów "szalejącej udecji" w Krakowie i doprawdy nie wiem co teraz sobą reprezentuje. Na pewno nie kupiłbym od faceta używanego samochodu. Wydaje mi się, że jest to również kiepski menedżer o czy m świadczy nieumiejętność kierowania Przekrojem, który leci na łeb na szyję. Nie wiem czy ten "biznesmen" nie został wysłany przez kogoś po Rzeczpospolitą po to, żeby ją zniszczyć?! Odpowiedz Link Zgłoś
competent W odpowiedzi manfredowi 211... 01.07.11, 09:38 manfred211 napisał: > Nie mam za grosz zaufania do niejakiego Hajdarowicza. > Jego start w biznesie jest niejasny. > Nie wiadomo skąd miał pieniądze na rozkręcanie biznesu? (jeżeli ktoś go zaspons > orował i to grubo, to w zamian za co?, w życiu nie ma nic za darmo!) > Jego postawa w Radzie Miasta Krakowa była też dziwna. > Zaczął być znany za czasów "szalejącej udecji" w Krakowie i doprawdy nie wiem c > o teraz sobą reprezentuje. > Na pewno nie kupiłbym od faceta używanego samochodu. > Wydaje mi się, że jest to również kiepski menedżer o czy m świadczy nieumiejętn > ość kierowania Przekrojem, który leci na łeb na szyję. Nie wiem czy ten "biznes > men" nie został wysłany przez kogoś po Rzeczpospolitą po to, żeby ją zniszczyć? > ! Hajdarowicz to mafia.Obywatelska.Kase zdobyl uczciwie.Przekroj moze doluje,ale trwa.Natomiast "rzepe" trzeba ratowac,bo stala sie biuletynem kaczora.A moze byc gazeta dla wszystkich.Samochodu pan od niego nie kupilby...Ja od pana nie wzialbym nigdy zadnej gazety.Bo wiem,ze manfredy wildsteinowskie i ziemkiewiczowskie chca nadal miec bezplatny kaczy biuletyn partyjny.A teraz takiego wala.Hajdarowicz wybierze na pewno niezaleznosc od wszelkich partii.On chce na Rzepie zarabiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryt Re: W odpowiedzi manfredowi 211... IP: *.etop.pl 01.07.11, 10:24 Jasne. Przekrój przynosi straty, a "Rzepa" zyski. Trzeba ją ratować :D Odpowiedz Link Zgłoś
dejot7 Re: W odpowiedzi manfredowi 211... 01.07.11, 11:22 Przekrój byl w słabej kondycji, gdy zostal przejety przez Hajdarowicza, dopiero zobaczymy, jak on sobie z nim poradzi. A czy sytuacja w Presspublice jest bajkowa to nie jestem pewien, robione co pare miesięcy akcje zwalniania pracowników (linki poniżej) raczej o tym nie świadczą. wiadomosci.onet.pl/media/beda-zwolnienia-w-presspublice,1,4087585,wiadomosc.html gospodarka.gazeta.pl/IT/1,69805,9752359,Beda_zwolnienia_w_Presspublice__wsrod_dziennikarzy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajp Re: Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Pressp IP: *.play-internet.pl 01.07.11, 10:50 > Nie wiem czy ten "biznes > men" nie został wysłany przez kogoś po Rzeczpospolitą po to, żeby ją zniszczyć? > ! Jeśli istnieje taki spisek, to zapewne znajdzie się ktoś, kto założy nowe pismo i przygarnie chwalców PiS-u, a po pewnym czasie sprzeda je z zyskiem spiskowcom. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Pressp IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 17:18 Jarek nie ukrywaj się. Od razu Cię poznałem. Odpowiedz Link Zgłoś
competent Panie Grzesku!Wygnac z" Rzepy" kacze oszolomy 01.07.11, 09:33 Niech ta swietna kiedys gazeta wroci do dawnej slawy.Niech bedzie po prostu middle of the road.Ten zalosny przechyl kaczy,te Wildsteiny i Ziemkiewicze ze swoja moherowa "publicystyka" zarznely tytul... Odpowiedz Link Zgłoś
superjacenty Re: Panie Grzesku!Wygnac z" Rzepy" kacze oszolomy 01.07.11, 09:52 ty pewnie wolisz skrzeczącą na Polaków Paradowską czy obiektywnego Lisa. Oj lemingi, lemingi.. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Panie Grzesku!Wygnac z" Rzepy" kacze oszolomy 01.07.11, 11:18 uperjacenty napisał: > ty pewnie wolisz skrzeczącą na Polaków Paradowską czy obiektywnego Lisa. Oj lem > ingi, lemingi.. __________________________________________ Dla was, niewykształconych z małych miast wystarczy bazar jako giełda codziennych informacji o sztucznej mgle. Odpowiedz Link Zgłoś
superjacenty Re: Panie Grzesku!Wygnac z" Rzepy" kacze oszolomy 01.07.11, 11:30 Na temat mojego wykształcenia i miejsca zamieszkania to nic nie wiesz. Z a to jesteś typowym przykładem prostaczka który nie ma jakichkolwiek argumentów wiec powtarza to co zasłyszał z tuby propagandowej. Ot, każdy kto uważa inaczej niz niedouczony pryszcz jest niewykształcony i z małego miasta bo w Wybiórczej tak powiedzieli. Oj biedny młotku. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Panie Grzesku!Wygnac z" Rzepy" kacze oszolomy 01.07.11, 11:43 superjacenty napisał: > Na temat mojego wykształcenia i miejsca zamieszkania to nic nie wiesz. Z a to > jesteś typowym przykładem prostaczka który nie ma jakichkolwiek argumentów wi > ec powtarza to co zasłyszał z tuby propagandowej. Ot, każdy kto uważa inaczej n > iz niedouczony pryszcz jest niewykształcony i z małego miasta bo w Wybiórczej t > ak powiedzieli. Oj biedny młotku. _____________________________________________ Takim , jak ty wystarczy wyjątkowo bogata mimika i gestykulacja do przekazywania " wstrząsającej prawdy" w autobusach komunikacji podmiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
superjacenty Re: Panie Grzesku!Wygnac z" Rzepy" kacze oszolomy 01.07.11, 11:50 Potwierdziłeś ponownie to co o tobie napisałem. Zbieraj się zmywak i nie zanieczyszczaj powietrza...:) Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Panie Grzesku!Wygnac z" Rzepy" kacze oszolomy 01.07.11, 12:00 superjacenty napisał: > Potwierdziłeś ponownie to co o tobie napisałem. Zbieraj się zmywak i nie zanie > czyszczaj powietrza...:) ___________________________________ To ty spadaj , ja ty jestem u siebie. Nie wiem , co tu robisz analfabeto. Won , do Rzepy, niegramotna swołocz ! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Panie Grzesku!Wygnac z" Rzepy" kacze oszolomy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.11, 12:24 co za bydle z ciebie! Skąd się takie prymitywne śmieci biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Panie Grzesku!Wygnac z" Rzepy" kacze oszolomy 01.07.11, 13:03 Gość portalu: ?? napisał(a): > co za bydle z ciebie! Skąd się takie prymitywne śmieci biorą? _______________________________________________________________ To nie czytaj , kmiotku boży :-D W GW jest mało obrazków, to nie dla ciebie - literuj sobie gościa niedzielnego na sedesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Panie Grzesku!Wygnac z" Rzepy" kacze oszolomy IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 17:19 Się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stilonek Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Presspub... IP: *.tbs-net.rekin.net 01.07.11, 09:35 ostatni dziennik mający inne spojrzenie zapewne zmieni się w jedynie słuszne zwierciadełko dla władzuchny. salonowy "Wprost" opanowały autorytety moralne, teraz czas na "Rzepę" zapewne. tylko kto zostanie wysłany na red. naczelnego, za zasługi w cywilizowaniu Polski? bratkowski?? Odpowiedz Link Zgłoś
competent nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... 01.07.11, 09:40 Wazne,ze juz nie bedzie bicia kaczej piany. Jesli PiSdzielcy chca miec wlasny biuletyn,niech sobie go kupia na wolnym rynku.Tu wszystko maja za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
superjacenty Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... 01.07.11, 09:50 Jasne. Wszyscy muszą pisać jednym głosem. Nie wyciągać brudów władzy. Lemingi chcą żyć w swej błogiej nieświadomości. Kiedyś już tak było, że wszyscy pisali to samo: np. w komunizmie PRL. W krajach demokratycznych tak raczej nie jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... 01.07.11, 10:54 Do kogo pisdzielcu masz pretensję że swołocz pisowska niszczy każdą gazetę, którą opanuje i doprowadza ją do upadku? Masz pretensję, to załóż z innymi kundelkami tu ujadającymi gazetę antyrządową. Dziwne tylko, że normalny czytelnik nie chce czytać takiego szamba i wszystkie piśdzielskie gazety prędzej czy później upadają, chyba, że są ostro dofinansowane jak gadzinówka Rydzyka z wyłudzeń od emerytów. A wiesz, ze 49% udziałów w tym gó...e ma rząd polski? Te bezczelne złodziejskie śmiecie pisowskie zrobiły sobie "gazetę opozycyjną" z czegoś, co należy w 49% do zaciekle opluwanego przez nich rządu? Niech plują parszywe gnoje za własne pieniądze. OJ, muszą mieć teraz już mokro w gaciach, oj muszą... superjacenty napisał: > Jasne. Wszyscy muszą pisać jednym głosem. Nie wyciągać brudów władzy. Lemingi c > hcą żyć w swej błogiej nieświadomości. Kiedyś już tak było, że wszyscy pisali t > o samo: np. w komunizmie PRL. W krajach demokratycznych tak raczej nie jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
superjacenty Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... 01.07.11, 11:35 Dlaczego nazywasz mnie "pisdzielcem". Jesteś typowym ćwietrćmuzgiem chorym z nienawisci Odpowiedz Link Zgłoś
niepokojacy Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... 01.07.11, 11:49 Panie superjacenty!Mozg piszemy przez o.Wlasnie tacy analfabeci,jak Pan sa za PiS-em.Ja tez kupie nowa Rzepe.Bez zlodzieja z IPN,ktory stan wojenny spedzil w Paryzu w bistro z kumplami "opozycjonistami" oraz bez nieogolonego nigdy,cuchnacego szczynami Ziemkiewicza,ktory jakos nie moze zrozumiec,ze ze stu dziennikarzy jest znacznie lepszych od niego. Jak kaczor chce miec biuletyn,to niech sobie kupi tytul lub zalozy dziennik pt.IV kacza res publica. Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... 01.07.11, 12:00 > Jak kaczor chce miec biuletyn,to niech sobie kupi tytul lub zalozy dziennik pt. > IV kacza res publica. ..rzec by się chciało, że podobnie naczelnik GW - skoro chciał mieć własny dziennik powinien był go kupić, a nie dostać w prezencie od bolka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczki Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... IP: *.acn.waw.pl 01.07.11, 12:47 Wszyscy, którzy o Pana Kaczyńskiego nazywają "Kaczorem" powinni wiedzieć że odnosi się to też do "Kaczora Donalda". Odpowiedz Link Zgłoś
edgar92 Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... 01.07.11, 11:58 akkj ma rację! Pamiętacie, co Janecki zrobił z "Przekrojem"?! Z lidera tygodników doprowadził tytuł na dno. Po prostu nie dało się tego czytać. W tej chwili "Przekrój" wrócił do dawnego poziomu, jest profesjonalnie zarządzany, są ciekawe teksty i - co najważniejsze - nie ma tego pisdzielstwa, które charakteryzowało "Przekrój" w latach 2006-2009. "Rzepy" też nie da się czytać, bo to ortodoksyjne pisdzielstwo semkowo-ziemkiewiczowe. Wystarczy posłuchać tego sapiącego grubasa rano w Trójce i już nie trzeba zaparzać kawy, bo ciśnienie skacze do 200/140. Odpowiedz Link Zgłoś
edgar92 Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... 01.07.11, 12:01 Przepraszam! Oczywiście miałem na myśli "Wprost"! Janecki sprawił, że nie można było wziąć tego tygodnika do ręki. Sorry za pomyłkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... IP: *.acn.waw.pl 01.07.11, 12:50 To samo można powiedzieć o bełkocącym i sapiącym Wojciechu Manie. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... 01.07.11, 13:26 edgar92 napisał: > Przepraszam! Oczywiście miałem na myśli "Wprost"! Janecki sprawił, że nie można > było wziąć tego tygodnika do ręki. Sorry za pomyłkę!< Nie masz frędzlu POjęcia o czym piszesz,żeby POmyliś Wprost z Przekrojem to trzeba być prawdziwym MWzWM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... IP: *.acn.waw.pl 01.07.11, 12:53 To samo można powiedzieć o Manie. Grubas sepleniący i sapiący. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: nie jest wazne,kto bedzie naczelnym... 01.07.11, 13:23 edgar92W tej chwili " > Przekrój" wrócił do dawnego poziomu, jest profesjonalnie zarządzany, są ciekawe > teksty i - co najważniejsze - nie ma tego pisdzielstwa, które charakteryzowało > "Przekrój" w latach 2006-2009.< No i głównym 'pisd*ielcem był pewnie Najsztub? Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 [...] 01.07.11, 09:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
superjacenty [...] 01.07.11, 09:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz [...] 01.07.11, 10:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SF [...] IP: *.159.50.35.static.crowley.pl 01.07.11, 12:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj [...] 01.07.11, 10:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niepokojacy [...] 01.07.11, 11:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psoe [...] IP: 82.177.196.* 01.07.11, 13:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdr powinno: "zaczynało" IP: *.emea.ibm.com 01.07.11, 09:40 niestety prawicowe pieski swoim ujadaniem odstraszyli wielu czytelników swoim ujadaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rade Re: powinno: "zaczynało" IP: 80.50.231.* 01.07.11, 10:30 > niestety prawicowe pieski swoim ujadaniem odstraszyli wielu czytelników swoim u > jadaniem Ty masz może świadomość jak wygląda w ostatnich latach poziom sprzedaży konkretnych dzienników i tygodników? Jak myślisz, skąd w Presspublice 8mln zysku w zeszłym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Presspub... 01.07.11, 09:45 Jeśli Rzepa przynosi zysk to błędem byłoby robić w niej jakiekolwiek zmiany, ale gdyby zmienił się nieco jej profil, to znaczy przestałaby być katolicko-narodowa to być może wróciłbym do jej prenumeraty jak dawno temu, gdy Rzepa była w miarę obiektywna i miała najlepszy dodatek kulturalny Plus-Minus, który teraz jest redagowany w duchu RM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Pressp IP: *.160.c75.petrotel.pl 01.07.11, 09:53 "...który teraz jest redagowany w duchu RM." - znaczy słuchasz RM skoro wiesz jaki jest tam styl? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: znaczy słuchasz RM skoro wiesz IP: *.icpnet.pl 02.08.11, 12:00 Pewnie tak slucha RM jak czyta "P-M" ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
mitko32 Wolność prasy? 01.07.11, 09:55 Żebyśmy tylko nie doczekali się kolejnej GW... Lizusostwa typu Lis, Olejnik, Michnik itd. jest aż za dużo, co pokazują zresztą kiepskie wyniki sprzedaży Wprostu itp. Niech chociaż Rzepa pozostanie obiektywna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agryppa_wawa rzepa obiektywna????? hehehehehe IP: *.pwpw-it.pl 01.07.11, 10:09 Odpowiedz Link Zgłoś
mitko32 Re: rzepa obiektywna????? A nie? 01.07.11, 10:16 Bo co, PO wolno tylko chwalić, a nie krytykować? Bo Wałęsa nigdy nie współpracował z SB, mimo iż dokumenty mówią co innego (tym gorzej dla dokumentów)? Odpowiedz Link Zgłoś
gamma_m Re: rzepa obiektywna????? A nie? 01.07.11, 11:01 Gdyby Wałęsa rzeczywiście był tajnym i świadomym współpracownikiem, to w latach 80. nie musieliby na niego nic fałszować... Komitetowi Noblowskiemu i naszemu społeczeństwu władza pokazałaby oryginały :). Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: rzepa obiektywna????? A nie? 01.07.11, 11:25 Po co mieli niby go niszczyć skoro był to ich człowiek? Lepszy był Wałęsa który im podpisał lojalkę i trzymają go za jaja (wiedząc że transformacja jest nieunikniona) niż Wałęsa skompromitowany. Jak pozakzała historia komuniści dobrze to sobie wymyślili i przy pomocy swoich przyjaciół typu Michnik czy Maleszka szybko powrócili do władzy pod szyldem SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbylut Re: rzepa obiektywna????? A nie? IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 15:36 > Po co mieli niby go niszczyć skoro był to ich człowiek? To po co do komitetu noblowskiego wysylano falszywki dowodzace "wspolpracy" ? Co im szkodzilo by ich czlowiek dostal pokojowa nagrode Nobla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: rzepa obiektywna????? hehehehehe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.11, 10:18 kCała merytoryka twojej wypowiedzi. "hehehehe", na więcej "módżku" nie wystarczyło,. Oj leming bezmyślny z ciebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodzi.popieraja Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Presspub... 01.07.11, 10:07 Brawo. Może w końcu "Rzepa" przestanie być tubą propagandową pisdzielców, a szmatławiec "Uważaj Łżę" zostanie zlikwidowany, ewentualnie po u normalnieniu przestanie siać nienawiść i nie będzie już siedliskiem faszystowskich nienawistników jak Lisiecki, Łysiak, Ziemkiewicz i inne podejrzane persony. Odpowiedz Link Zgłoś
joli_cyc Re: Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Pressp 01.07.11, 10:13 Sam siejesz nienawisc, faszystowski szmatlawcu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodzi.popieraja Re: Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Pressp 01.07.11, 10:20 Nerwy puszczają, pisiorku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Pressp IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.11, 10:16 Kolejny bezmyślny bydlak Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Pressp 01.07.11, 10:25 mlodzi.popieraja napisała: > Brawo. Może w końcu "Rzepa" przestanie być tubą propagandową pisdzielców, a szmatławiec "Uważaj Łżę" zostanie zlikwidowany, Obawiam się, że płonne twe nadzieje, za dobrze się sprzedaje, aby go likwidować. ewentualnie po u normalnieniu przestanie siać nienawiść Jasne, najlepiej byłoby, aby uprawiał politykę jedynie słusznej miłości, zawsze zgodnie z najnbowszymi wytycznymi Partii. i nie będzie już siedliskiem faszystowskich nienawistników jak Lisiecki, Łysiak, Ziemkiewicz i inne podejrzane persony. O, to to właśnie. Od razu tych którzy mają inne zdanie, mają czelność myśleć samodzielnie nazywamy faszystami i są załatwieni na amen, bo przecież nikt nie lubi faszystów. Bodajże w „Uważam Rze” był niedawno taki fajny artykuł, o wykorzystywaniu przez lewaków, homosiów, i inne popłuczyny komunizmu wtrychu „faszysta” do stygmatyzacji niezależnie myślących. Widzę chłopie, że w locie łapiesz obowiązującą linię, jesteś na topie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w tym kra 01.07.11, 10:17 To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w tym kraju. Rzeczpospolita zapewne wroci do roli cienia "Wyborczej" i zapewne straci czytelnictwo. I byc moze o to chodzi w calej tej transakcji, zeby zalatwic Rzeczpospolita i Uwazam Rze. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w tym kra 01.07.11, 10:25 To zes sie wspial na wyzyny intelektu... Poziom red. michnika, pogratulowac! Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.moneta Re: To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w ty 01.07.11, 10:33 poziom intelektu zniżyłem do poziomu adwersarza. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w ty 01.07.11, 10:48 Junkier tchórzliwy szmaciarzu odpowiesz mi w końcu na pytanie: 1.Czy przewielebny Rydzyk miał rację także wtedy, gdy nazwał Wielkiego Lecha "oszustem", jego pałac "szambem" a żonę "czarownicą, która powinna poddać się eutanazji"?? Czy w świetle jego wypowiedzi, że od 1939 roku w Polsce nie rządzili Polacy, zgadzacie się piśdzielcy, że Kaczyńscy, Macierewicze, Fotygi, Kempy i cała reszta pisowskiej hołoty to tez nie Polacy??? 2.Co byście kundelki rydzykowe powiedziały, gdyby Agora zebrała na Stocznie 150 mln złotych, a potem Michnik ogłosił, ze przeznacza te pieniądze na budowę biurowca albo drukarnię dla Gazety? Jakbyś wtedy ujadał? 3. Jak to jest możliwe, że w okresie wzmożonego szykanowania księży katolickich w Rosji (żeby nie powiedzieć prześladowania) szczekaczki Rydzyka zaczynają nadawać z nadajników wojskowych na Uralu? Czy to jest wyraz patriotyzmu Rydzyka? 4. Dlaczego na 10-leciu bodajże szczekaczek Rydzyka jest jako jedna z niewielu oficjalna delegacja z ambasady Rosji? Dlaczego radio z ryjem NIGDY nie powiedziało złego słowa na Putina, Łukaszenkę czy Rosję? Dlaczego nie mówi o prześladowaniach Polaków na Białorusi, natomiast wściekle na każdym kroku atakuje polski rząd i Unię? To przejaw patriotyzmu Rydzyka? 5. Dlaczego Rydzyk w popłochu uciekł z Niemiec? Czy dlatego że zaczęła się nim interesować policja niemiecka za złodziejstwa, których zaczął wtedy dokonywać na tamtym terenie? junkier napisał: > To zes sie wspial na wyzyny intelektu... Poziom red. michnika, pogratulowac! Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w ty 01.07.11, 10:25 Hmm tak ostatnio zyskiwała czytelnictwo aż 140 tys. Gdyby takie szuje jak dzikie kamienie i semki w rz nie pisały z pewnością byłby to lepszy dziennik. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w ty 01.07.11, 10:27 Przesledz czytelnictwo Rzeczpospolitej, spadek jest bo caly rynek spada ale nie tak drastyczny jak w przypadku tuby propagandowej wladzy - czerwonej gazetki. Ciekawe kto stoi za ta spolka Gremi bo to nie jest wcale prosta sprawa zebrac 80 mln zl jesli, jak dowiadujemy sie z roznych komunikatow, wydaje ona tytuly przynoszace straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 10:40 Kasa się znalazła, bo idą wybory. Czas na medialną rekonkwistę "polityki miłości". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądrala Re: To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w ty IP: *.acn.waw.pl 01.07.11, 11:30 No, a kto może za tym stać? Przecież to wiadomo. Muszą POpaprańcy przejąć i opanować przed wyborami jak największą ilość mediów. Może im się uda nadal mamić głupie społeczeństwo. Nawiasem mówiąc - jak czytam komentarze POpaprańców to widzę jacy są agresywni i chamscy. Im bardziej się boją tym bardziej atakują. Jak wściekłe psy. Odpowiedz Link Zgłoś
superjacenty Re: To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w ty 01.07.11, 11:33 Wystarczy poczytać na temat początków faszyzmu. Oni też są tak szczuci. Niedługo być może bezmyślne lemingi dokonają pogromów inaczej myślących. Tyle autentycznej nienawiści ile stworzyła propaganda PO dawno nie było.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądrala Re: To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w ty IP: *.acn.waw.pl 01.07.11, 11:40 Moim zdaniem chyba nigdy nie było takiej nienawiści i agresji jak teraz. Tego co teraz się dzieje trudno nazwać. Ci ludzie są chorzy z nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To juz jest zapewne koniec wolnego slowa w ty 01.07.11, 11:39 Jak powiedzial idol obecnej wladzy, komunista Gomulka, raz zdobytej wladzy nie oddamy nigdy! A nikt nie umial tak jak komunisci eliminowac przeciwnikow politycznych i klamac przy pomocy poslusznych mediow! Przeciez media popierajace rzad wywodza sie tak naprawde z KPP - komunistycznej partii Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.moneta Piękny lament pisdzielnych na forum 01.07.11, 10:32 Śmiać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok Re: Piękny lament pisdzielnych na forum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.11, 10:42 Jesteś chyba najgłupszy na tym forum. Tak wynika z analizy twoich smętnych wpisów... Nienawistny lemingu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Presspub... IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 10:46 Ośmornica zaciska ramiona, ja pierd.. co za mafia,to jest demokracja? To jest wielkie oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Przekroj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 10:48 to co Hajdarowicz zrobił z Przekrojem woła o pomstę do nieba! w momencie, gdy P zaczał wychodzic na prostą- spojna koncepcja graficzna, nowi ciekawi autorzy, swietne rysunki, Hajdarowicz strącil go do iPadowego podziemia zostawiajac w kioskach kilkanascie stronek w 50% zapełnionych reklamami. dzieki niemu wrociłam do lektury Polityki. nie wierze, ze ten gosc ma jakiekolwiek pojecie o mediach. ma kase, fantazje, ale za grosz szacunku do gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Oby Rz oraz URz utrzymała swój wysoki poziom 01.07.11, 11:07 oraz dziennikarzy i publicystów. Polacy zasługują na chociaż jednen dziennik i jeden tygodnik, który można przeczytać i wyrobić sobie opinię bez chamskich propagandowych zagrywek, które w polskim dziennikarstwie upowszechnił Michnik, Maleszka i inni plującem jadem pseudodziennikarze (Kuczyński i cyngle GW). No i niech właściciel cały czas pamieta co się stało z Wprost, który po zmianie wydawcy i naczelnego, na zadufanego w sobie lewackiego narcyza stracił całkowicie wypracowaną pozycję na rynku tygodników, spadł na 4 miejsce daleko za URz i stał się właściwie kopią Polityki (a w zasadzie przytułkiem dla tych szechterowców którzy do polityki się nie dostali bo byli za słabi). Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Presspub... 01.07.11, 11:35 "- O mój Boże - zareagowała na wieść o sprzedaży "Rzeczpospolitej" Janina Jankowska, wieloletnia dziennikarka radiowa, obecnie członek zarządu Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich. - Ja jestem przerażona. To jest burzenie pluralizmu w polskich mediach. Będziemy mieć bardzo podobne dzienniki, w których wszystko informacje będą takie same. Boję się, że skończy się jak z tygodnikami gdzie "Polityka", "Newsweek" i "Wprost" są niemal identyczne - dodaje dziennikarka, która od Wirtualnej Polski dowiedziała się o transakcji." finanse.wp.pl/kat,104130,title,Gremi-Media-kupuja-ponad-51-proc-udzialow-w-Presspublice,wid,13557710,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Media Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Presspub... IP: *.acn.waw.pl 01.07.11, 11:38 Najlepiej nie kupować żadnej prasy. Na ogół same kłamstwa i głupoty. Jak kiedyś w Trybunie Ludu. Jak to czytam to robi mi się niedobrze. Niech przejmują Rzeczpospolitą tak samo jak Przekrój, Wprost i niech sami to czytają. Kłamliwa Gazeta Wyborcza pada. W kolejce czekają następne. Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny oby tylko redaktorami Rz i URz nie zostali teraz 01.07.11, 11:45 jacyś "ludzie honoru"... Odpowiedz Link Zgłoś
shedows1969 Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Presspub... 01.07.11, 12:03 Oby nie było w pobliżu "wielkiego Adama" i jego kabotynów Odpowiedz Link Zgłoś
niepokojacy Wildstein i Ziemkiewicz zaraz popelnia seppuku 01.07.11, 12:04 Gdzie najlepsze piora kacze beda teraz pisaly?Grzegorz postanowil odswiezyc zespol i wygnac zwolennikow IV kaczej prowincji.Lisicki bedzie ulotki rozdawal na Nowym Swiecie.Semka pojdzie wreszcie na niezasluzona emeryture. PiSdzielska kacza gazetka pojdzie w PiS-doo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzzz Re: Wildstein i Ziemkiewicz zaraz popelnia seppuk IP: *.acn.waw.pl 01.07.11, 12:58 Chciałbyś ale się tego nie doczekasz. Ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Presspub... 01.07.11, 12:08 Jakby wszyscy pisali jak gw to jakbyście odróżnili jednych od drugich? Jeśli kłamią to można pozwać ich do sądu, jeśli nie i mają swoje zdanie to przecież nikt nie zmusza do czytania danej gazety. Każdy ma być po środku? Czyli bez wyrazu i liżący (chociaż trochę) tyłek zawsze temu kto jest u władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny Re: Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Pressp 01.07.11, 12:21 Szkoda Twoich wywodów, młodzi mają teraz wakacje i muszą sie wyszumieć. Po tym forum widać jak są dobrze oczadzeni propagandą sukcesu. Są przebojowi i dynamicznie idą przez życie podrygując w rytmie lady gaga. Spora część nie ma wszakże roboty i trochę dziadują ale wiedzą czyja to wina. Bardzo chętnie zobaczę ich miny po kolejnej kadencji PO.. wszak wiadomo, że to partia reform, postępu, niskich podatków i umiarkowanych wydatków, partia swobód obywatelskich i wolności słowa, a taki pis... cóż tylko podwyższał podatki i składki, no i zamykał studentów za niepokorne strony www.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bURBON Uwarzam Ze -Janke, Wildsztajn;Ziemkiewicz, Lisick IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.11, 12:15 od dawna zanizali poziom intelektualny Rzepy swoim prymitywnym warsztatem pseudo-dziennikarskim. Nie beda po nich plakal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatar Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Presspub... IP: *.raabe.com.pl 01.07.11, 12:40 Dostojewski napisał w "Braciach Karamazow" ,iż pozbawieni wolności ludzie gotowi są nawet na śmierć aby ją osiągnąć. A kiedy ją osiągną i zżyją się z nią trochę gotowi nawet na śmierć aby dla świętego spokoju oddalić ją od siebie. Żeby nie musieć myśleć samodzielnie, nie musieć dokonywać samodzielnych wyborów, które są balastem dla sumienia. Do niedawna myślałem, że rosyjski mistrz przesadził. Myliłem się - to on miał rację. Szczególnie zadziwia mnie postawa młodych jak sądzę forumowiczów (może się mylę) wyrażających radość z możliwości zniknięcia najpoważniejszego opozycyjnego medium. Jest w tym niekłamana chęć powrotu do świata, który wydawałoby się już minął - świata jednej idei, jednej opinii, podawanej apriorycznie i bezdyskusyjnie. Jeśli jest tak w istocie - to my pokolenie średnie i starsze ponieśliśmy ciężką klęskę wychowawczą. Nie wychowaliśmy pokolenia "do wolności" (to zresztą cytat z Jacka Kuronia), wychowaliśmy pokolenie "od wolności". Oczywiście, sytuacja jednomyślności pozornie wiele ułatwia - nie zmusza do samodzielnego myślenia, brania odpowiedzialności za swoje postępowanie, rozdziela odgórnie "dobrych" i "złych". Jest w istocie parareligią tyle, że bez Boga. Jednak to "ułatwienie" to w rzeczy samej pozór. Zakładam bowiem (co jest zwykłą koleją rzeczy), iż część forumowiczów, którzy do tej pory raczej bezrefleksyjnie przyjmują dominujący przekaz mainstreamu nie wytrwa w tym zbyt długo. Zechce jednak mieć swoje zdanie. Ot, choćby po to aby zaakcentować swoją odrębność. I tu natknie się na przeszkodę, którą wybudowało własnymi rękoma - w państwie jednomyślnych nie ma miejsca dla myślących inaczej ! Nie będzie po prostu forum dla wyrażenia swojego zdania. A jeśli nawet zdanie owo przebije się do opinii publicznej to zostanie zbombardowane : oszołomstwem, neronizmem, nazizmem czy wreszcie jakże popularnym, excuse le mot, pisdzielstwem. Informuję czytajacą publiczność, że wszelkie bluzgi na mój temat łaskawie, odgórnie, wybaczam. Ubogość stosowanego języka nie jest wszak winą piszących tylko kiepskiego systemu edukacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący Re: Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Pressp IP: *.acn.waw.pl 01.07.11, 13:04 POPIERAM w 100%. Myślę dokładnie tak samo. Od dawna nie uczy się dzieci i młodzieży patriotyzmu i samodzielnego myślenia. Oni w tej chwili nie mają pojęcia że są wmanipulowani w ten chory system. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Pressp 01.07.11, 13:19 Gość portalu: Tatar napisał(a): > Dostojewski napisał w "Braciach Karamazow" ,iż pozbawieni wolności ludzie go > towi są nawet na śmierć aby ją osiągnąć. A kiedy ją osiągną i zżyją się z nią t > rochę gotowi nawet na śmierć aby dla świętego spokoju oddalić ją od siebie. Że > by nie musieć myśleć samodzielnie, nie musieć dokonywać samodzielnych wyborów, > które są balastem dla sumienia. Do niedawna myślałem, że rosyjski mistrz przesa > dził. Myliłem się - to on miał rację. > Szczególnie zadziwia mnie postawa młodych jak sądzę forumowiczów (może się m > ylę) wyrażających radość z możliwości zniknięcia najpoważniejszego opozycyjnego > medium. Jest w tym niekłamana chęć powrotu do świata, który wydawałoby się już > minął - świata jednej idei, jednej opinii, podawanej apriorycznie i bezdyskusy > jnie. Jeśli jest tak w istocie - to my pokolenie średnie i starsze ponieśliśmy > ciężką klęskę wychowawczą. Nie wychowaliśmy pokolenia "do wolności" (to zresztą > cytat z Jacka Kuronia), wychowaliśmy pokolenie "od wolności". Oczywiście, sytu > acja jednomyślności p _______________________________________________________ Dla ciebie wolność jest w przeszywającym spojrzeniu Macierewicza od którego bigos zamarza w żołądku, bo ten tekst to ten sam poziom pół na pół paranoicznej , na pół manipulatorskiej demagogii , co u mistrza Antoniego. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Presspub... 01.07.11, 13:10 W oparciu o posiadane przez nas tytuły prasowe będziemy rozwijać grupę w kierunku najnowocześniejszego w Polsce koncernu medialnego wykorzystującego w swoim działaniu zaawansowane technologie.< Pies je*ał technologie panie Hajdarowicz,najważniejsze żeby Rzepa nie POszła drogą gaz-wyb bo będzie to prawdziwa tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Gremi Media kupiło 51 proc. udziałów w Pressp 01.07.11, 13:24 mbl napisała: > W oparciu o posiadane przez nas tytuły prasowe będziemy rozwijać grupę w kierun > ku najnowocześniejszego w Polsce koncernu medialnego wykorzystującego w swoim d > ziałaniu zaawansowane technologie.< > > Pies je*ał technologie panie Hajdarowicz,najważniejsze żeby Rzepa nie POszła d > rogą gaz-wyb bo będzie to prawdziwa tragedia _____________________________________________________________ Darmowy edytor, używana kserokopiarka i jakoś dacie radę, chłopaki i dziewczyny o uduchowionych wejrzeniach. Prawda was wyzwoli. Nie lękajcie sie. :-D Odpowiedz Link Zgłoś