Gość: Kwasek IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 01.03.02, 16:09 To co słychać w sejmie podczas debaty nad RPP to jakto skomentować? Buraki gnój nosić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rycho Re: Poselskie matolstwo IP: *.astercity.net / 10.133.128.* 01.03.02, 19:50 Demagodzy z wyboru przesłuchują ludzi z wykształceniem. O czym Balcerowicz mógłby rozmawiać z takim głąbem jak np:Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Poselskie matolstwo IP: *.bydgoska.krakow.pl 02.03.02, 15:06 Ale najgorsze jest to, ze ludzie wierza matolom, bo sami nic nie rozumieja. To jest skutek 50 lat braku wiedzy jako funkcjonuje gospodarka i pokazuje jak PZPR straszliwie wyniszczyla ludziom mozgi, ze ida za tymi co glosno krzycza a idiotyzymy mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Poselskie matolstwo IP: *.ipt.aol.com 14.03.02, 23:22 Zgadzam sie w 100%. W Sejmie jest wielu ludzi, ktorych tam nie powinno byc, bo sa demagogami, cwiercinteligentami itd. To jest tylko stwierdzenie, ktore niczego nie zmienia. Trzeba byloby skonczyc z biernoscia polityczna wyksztalconego, mlodego pokolenia.Zakladac partie polityczne albo przystepowac do takich, ktore sie podobaja. Jakie jest inne wyjscie? Trzeba tez wspierac moralnie inteligentnych poslow kiedy tylko jest to mozliwe.Oni maja biedni dosc i wykanczaja sie psychicznie. Brutalny cham niestety czesto wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ochucki Re: Poselskie matolstwo IP: *.elartnet.pl 20.03.02, 14:48 Lepperów jest 30 milionów a Balcerowiczów może być kilkaset tysięcy, czyli 0,15 na 1000 kilometrów kwadratowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Re: Poselskie matolstwo IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 15:57 W sejmie jest dokladnie to samo co tutaj na liscie!, z ta roznica ze na liscie wystepuja wysokiej klasy "specjalisci". A le to zrozumiale, wszyscy sa czytelnikami GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Poselskie matolstwo IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 19:49 Gość portalu: stachu napisał(a): > W sejmie jest dokladnie to samo co tutaj na liscie!, > z ta roznica ze na liscie wystepuja wysokiej klasy "specjalisci". > A le to zrozumiale, wszyscy sa czytelnikami GW. Pan się myli ja nie czytam tego brukowca /znam trafniejsze słowa ale nie lubię ich używać/. Szkoda miejsca na dyskusję o LB on się po prostu nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Reprezentanci Narodu IP: *.proxy.aol.com 04.03.02, 05:36 Demokratycznie wybrane Sejm, Senat, Prezydent itp.sa lustrzanym odbiciem tego co sie dzieje w Polsce.Sa tacy jak ci co ich wybierali Odpowiedz Link Zgłoś
wpich Re: Reprezentanci Narodu 09.03.02, 16:49 Gość portalu: Toto napisał(a): > Demokratycznie wybrane Sejm, Senat, Prezydent itp.sa lustrzanym odbiciem tego > co sie dzieje w Polsce.Sa tacy jak ci co ich wybierali Raczej jest odbiciem dramatycznego niedouczenia (pozostałość po komunie) i wiary w cudowne i proste (prostackie) rozwiązania jakie serwują narodowi ekonomiczmi dyletanci z prawa i lewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Reprezentanci Narodu -do Wpicha IP: *.astercity.net / 10.133.128.* 09.03.02, 17:12 I to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Reprezentanci Narodu -do Wpicha IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 18:03 100% zgody ! Komuna wbiła ludziskom do głowy magiczne słowo "bezpłatne" i przekonanie, że nawet kucharka może rządzić krajem oraz pogardę dla prawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
wpich Re: Reprezentanci Narodu -do Wpicha 09.03.02, 21:37 Gość portalu: Michał napisał(a): > Komuna wbiła ludziskom do głowy magiczne słowo "bezpłatne" i przekonanie, że > nawet kucharka może rządzić krajem oraz pogardę dla prawa ! "S" także ma w tej sprawie sporo za uszami. Pamiętasz lansowaną w latach 80-tych teorię jednakowych żołądków? W żaden sposób nie udało się jej zwalczyć teorią niejednakowych głów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Reprezentanci Narodu -do Wpicha IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 21:43 Ale to komuna tę teorię najpierw wbiła ludziom do głowy. Sol. tylko to naśladowała ! Odpowiedz Link Zgłoś
wpich Re: Reprezentanci Narodu -do Wpicha 09.03.02, 22:37 Autorstwo jest niezaprzeczalne. Ale czy to ma jakieś znaczenie? Efekt jest ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Reprezentanci Narodu -do Wpicha IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 23:10 Czytałem wywiad prezydenta dla niemieckiego szmatławca "Bilda" . Facet opowiada takie farmazony, ze głowa boli ( prosze poczytać w "Interii ). Jak tak myśli naprawdę, to nic tylko płakać nad jego naiwnością. Odpowiedz Link Zgłoś
wpich Re: Reprezentanci Narodu -do Wpicha 10.03.02, 12:20 Gość portalu: Michał napisał(a): > Czytałem wywiad prezydenta dla niemieckiego szmatławca "Bilda" . > Facet opowiada takie farmazony, ze głowa boli ( prosze poczytać w "Interii ). > Jak tak myśli naprawdę, to nic tylko płakać nad jego naiwnością. Nie udało mi się znaleźć. Ale domyślam się. To facet który nie ma żadnych poglądów. Zetknąłem się z nim podczas studów. Mało ciekawe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Oto cytacik z wywiadu IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 12:37 "Gdy Polska znajdzie się w Unii, nasza gospodarka szybko dostosuje się do standardów niemieckich. Ludzie nie będą musieli emigrować, aby znaleźć dobrą pracę. Niemcy nie muszą więc obawiać się 'inwazji'". Mnie opadła szczeka , jak to czytałem ! Odpowiedz Link Zgłoś
wpich Re: Oto cytacik z wywiadu 10.03.02, 18:24 Gość portalu: Michał napisał(a): > "Gdy Polska znajdzie się w Unii, nasza gospodarka szybko dostosuje się do > standardów niemieckich. Ludzie nie będą musieli emigrować, aby znaleźć dobrą > pracę. Niemcy nie muszą więc obawiać się 'inwazji'". Ot typowe wishfull thinking. Niemcy mogą nie obawiać się inwazji bo jesteśmy narodem bardzo mało mobilnym i wolimy siedzieć w PGR bez perspektyw i narzekać niż podjąć trud szukania pracy. A standardy niemieckie - niczego takiego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Oderwanie od rzeczywistości obecnej ekipy ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 19:19 wpich napisał(a): > > Ot typowe wishfull thinking. No właśnie, a do tego strasznie naiwne ! Niemcy mogą nie obawiać się inwazji bo jesteśmy > narodem bardzo mało mobilnym i wolimy siedzieć w PGR bez perspektyw i narzekać > niż podjąć trud szukania pracy. Młodzi jednak mają troszkę inną mentalność i pojadą licznie na Zachód, bo zawsze to lepsze od wegetacji w Polsce ! > A standardy niemieckie - niczego takiego nie ma. Jasne, ze nie ma ! Facet gada nie mając pojęcia ! Ale najbardziej w tym wszystkim wesołą jest ta cudowna wiara, ze SAMO WSTĄPIENIE DO UNII ROZWIĄŻE NASZE PROBLEMY ! Unia jawi się polityklom jako dojna krowa, która ma dawać pieniądze i nie pytać się na co ! Trochę mieszkałem w Niemczech i wiem, ze tamtejsza ludność "nadaje na zupełnie innych częstotliwościach" niż nasi politycy tzn. twardo stąpa po ziemi i takie opinie jak prezydenta mogą tylko wzbudzić rozbawienie. Oni doskonale wiedzą, że jeśli sami nie rozwiązemy swoich problemów , to Unia tego też nie zrobi. Wiedzą, ze mamy totalny bajzel w gospodarce i jak tego sami nie uporządkujemy ( zostało bardzo mało czasu ), to nas zwyczajnie przyjmą do Unii ! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Oderwanie od rzeczywistości obecnej ekipy ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 19:21 W ostatnim zdaniu oczywiście miało być "nie przyjmą" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Oderwanie od rzeczywistości obecnej ekipy ! IP: *.stacje.agora.pl 28.03.02, 11:33 Gość portalu: Michał napisał(a): > Młodzi jednak mają troszkę inną mentalność i pojadą licznie na Zachód, bo zawsz > e > to lepsze od wegetacji w Polsce ! wegetacji w Polsce. Stary, zyczy Ci, zebys tak wegetowal w Polsce jak ja... W Polsce sa szanse na wysoki poziom zycia. I mam nadzieje, ze coraz wiecej osob bedzie je wykorzystywac. Tak jak w kazdym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Reprezentanci Narodu -do Wpicha IP: *.pai.net.pl 20.03.02, 13:40 Nie wiem czy kucharka w Polsce może rządzić,ale pamiętam dobrze rządy pewnego elektryka . Odpowiedz Link Zgłoś
wpich Re: Reprezentanci Narodu -do Wpicha 20.03.02, 14:06 Gość portalu: s napisał(a): > Nie wiem czy kucharka w Polsce może rządzić,ale pamiętam dobrze rządy pewnego > elektryka . A wtedy wydawało się, że nic gorszego już nas spotkać nie może. Okazuje się jednak, że wszystko jest możliwe. Potrafię już sobie wyobrazić rządy pewnego indywidualnego rolnika z PGRowskim rodowodem. Narazie to tylko koszmar senny ale kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ochucki Re: Reprezentanci Narodu IP: *.elartnet.pl 20.03.02, 15:06 Urodził się 21 stycznia 1874 roku w Dwudniakach k. Wierzchosławic. Był przywódcą ruchu ludowego, politykiem, publicystą, członkiem Polskiego Stronnictwa Ludowego. W latach 1908-1914 był posłem do Sejmu Krajowego Galicji, a w latach 1911-1918 do parlamentu austriackiego. Jednocześnie w latach 1908- 1913 pełnił funkcję wójta gminy Wierzchosławice koło Tarnowa. W 1931 roku należał do współzałożycieli PSL "Piast", a od 1919 roku był prezesem tego stronnictwa. Podczas I wojny światowej był zwolennikiem współpracy z państwami centralnymi, od 1914 wiceprezes Naczelnego Komitetu Narodowego 1915 zrezygnował z popierania proaustriackiej polityki i pod koniec wojny w swych wystąpieniach w parlamencie wiedeńskim składał jednoznaczne oświadczenia o dążeniach Polaków do odbudowy wolnego i suwerennego państwa, niezależnego od żadnego z dotychczasowych państw zaborczych. 1917-1918 członek Ligi Narodowej. W październiku 1918 stanął na czele Polskiej Komisji Likwidacyjnej w Krakowie. Poseł na sejm 1919-1930, do 1931 (z przerwami) przewodniczący klubu parlamentarnego PSL Piast. Desygnowany na premiera Rządu Obrony Narodowej pod koniec lipca 1920, w okresie bezpośredniego zagrożenia Warszawy podczas wojny polsko-bolszewickiej (1919-1921), wszedł w skład Rady Obrony Państwa. Pozostawał na stanowisku szefa rządu do września 1921. 1923 utworzył pierwszy rząd koalicji Chrześcijańskiego Związku Jedności Narodowej i PSL Piast (tzw. Chjeno-Piast, w grudniu tego samego roku podał się do dymisji. W maju 1926 utworzył rząd obalony przez Józefa Piłsudskiego. W 1929 był jednym z współtwórców Centrolewu przeciwnemu rządom sanacji. W 1930 został uwięziony w Brześciu nad Bugiem a następnie skazany na 1.5 roku więzienia co zadecydowało o jego wyjeździe na emigrację do Czechosłowacji, gdzie przebywał do 1939 roku. Jednocześnie pełnił funkcję prezesa SL. We wrześniu 1939 roku został uwięziony przez Niemców, a od marca 1941 roku przebywał w areszcie domowym pod stałym nadzorem gestapo. Nakłaniany do rządu kolaboracyjnego przez Niemców odrzucił propozycję. Nie skorzystał także z zaproszenia do wzięcia udziału w rozmowach moskiewskich w sprawie utworzenia Tymczasowego Rządu Jedności Narodowej. Od sierpnia 1945 roku piastował funkcję prezesa PSL wspierając politykę Stanisława Mikołajczyka, który faktycznie zastępował go w funkcji przywódcy stronnictwa. Zmarł 31 października 1945 roku w Krakowie. Podkradzione ze strony Publicznego Gimnazjum im Wincentego Witosa w Borowej k Mielca Odpowiedz Link Zgłoś
wpich Re: Reprezentanci Narodu 21.03.02, 07:53 I ciekawe dlaczego Piłsudski musiał przerwać tę oszałamiającą karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Reprezentanci Narodu IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 22:37 To,że nasz sejm,senat,rząd czy ogólnie władza jest odbiciem całego społeczeństwa jest oczywistym banałem,z którego tutaj prawie nic nie wynika.Może byłoby lepiej podyskutować jak wyjść z tego zaklętego kręgu. Może zamiast epitetów i kłótni należałoby ludziom tłumaczyć co jest dobre dla nich,a co złe i co oraz kto jest winień ich trudnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piast Re: Reprezentanci Narodu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 22:40 Gość portalu: ula napisał(a): > To,że nasz sejm,senat,rząd czy ogólnie władza jest odbiciem całego > społeczeństwa jest oczywistym banałem,z którego tutaj prawie nic nie > wynika.Może byłoby lepiej podyskutować jak wyjść z tego zaklętego kręgu. > Może zamiast epitetów i kłótni należałoby ludziom tłumaczyć co jest dobre dla > nich,a co złe i co oraz kto jest winień ich trudnej sytuacji. Sztukę tłumaczenia ludowi co jest dla niego dobre, a co złe świetnie opanowali bolszewicy. Skutki do dziś odczuwamy! Odpowiedz Link Zgłoś
wpich Re: Reprezentanci Narodu 16.03.02, 19:57 Zgadzam się, że jest potrzebny program pozytywny. Po pierwsze jeśli już musimy mieć taką reprezentację to może ograniczyć ją liczebnie. Będzie tak samo głupio, ale przynajmniej taniej. Nie ma żadnego powodu sądzić, że 460 głupców wymyśli coś mądrzejszego niż jeden. Ograniczmy liczbę posłów do 46 a senatorów do 10. Skutki mogą być lepsze a z całą pewnością nie gorsze. W końcu i tak decyzję w parlamencie podejmuje gremium mniej więcej tak liczne jak zaproponowałem. Pozostali tylko podnoszą ręce i naciskają przyciski zgodnie z partyjnymi wytycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: objektyw Re: Reprezentanci Narodu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 22:20 wpich napisał(a): > Zgadzam się, że jest potrzebny program pozytywny. Po pierwsze jeśli już musimy > mieć taką reprezentację to może ograniczyć ją liczebnie. Będzie tak samo > głupio, ale przynajmniej taniej. Nie ma żadnego powodu sądzić, że 460 głupców > wymyśli coś mądrzejszego niż jeden. Ograniczmy liczbę posłów do 46 a senatorów > do 10. Skutki mogą być lepsze a z całą pewnością nie gorsze. W końcu i tak > decyzję w parlamencie podejmuje gremium mniej więcej tak liczne jak > zaproponowałem. Pozostali tylko podnoszą ręce i naciskają przyciski zgodnie z > partyjnymi wytycznymi. >popieram, z tym,że senat należy wyrzucić! Odpowiedz Link Zgłoś