Gość: grubakrowa "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... IP: *.cable.net-inotel.pl 30.08.11, 23:35 IDIOCI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juan Biedę stać nawet na cudaka Tuska IP: *.artdom.com.pl 30.08.11, 23:42 Nawet rudy cudak występował w reklamie "Biedy", więc o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
talsen "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... 31.08.11, 00:28 Ten Jeronimo jakiś tam, to jest niewyobrażalny "żyłacz". Doprowadził do bankructwa tysiące małych sklepów i robi w Polsce co chce. Jedyna sieć handlowa w Polsce, gdzie nie można płacić kartami. Oszczędza Harpagon na osprzęcie do kas i żal mu kasy na operatora systemu.Ciekawe ,że żadna służba państwowa odpowiedzialna za handel zgodny z polskim prawem, nie dobierze mu się do ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltn Re: "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 10:18 a w innych sieciach kto płaci za tego Twojego operatora? Klient płaci. Więc w Biedronce jest o 3% taniej tylko z tego tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 31.08.11, 00:39 ch w d biedronce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss a Banki to ku... niby jak robią? IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 07:13 a Banki do ku... niby jak robią? wszystkim po równo? przestancie pie...ć i się czepiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skł IP: *.netcorp.pl 31.08.11, 07:26 to niech sobie zamówią opakowanie np 600 gramów, jakis problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr. inż. "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... IP: *.vlan399.dengo.lubman.net.pl 31.08.11, 08:44 Już nie macie co robić! Weźcie się za leczenie Polskiej gospodarki, to ludzie nie będą szukali oszczędności w Biedronce! Gdyby nie biedronka nie starczyłoby mi pieniędzy na miesiąc żywności. Ostatnio poszłam do "normalnego sklepu" i połowę rzeczy musiałam zostawić "na taśmie" czy to jest normalne? Mam 27 lat a czuje się jak emerytka idąc na zakupy i licząc na kalkulatorze czy wystarczy mi kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tradycja Re: "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skł IP: 94.42.81.* 31.08.11, 08:52 " Jeśli konsumenci mogą nabyć towar o danej gramaturze jedynie w sieci dyskontowej Biedronka, to podmioty handlu nowoczesnego z tradycjami są tym samym stawiane na gorszej pozycji" A co to za twór - handel nowoczesny z tradycjami??? Chyaba redaktor nie wie o czym pisze, bo powinno być "handel nowoczesny i tradycyjny", ewentualnie w handlowym slangu "sieci i tradycja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinN. "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... IP: *.tktelekom.pl 31.08.11, 09:03 Witam, może istotnie zdarzają się takie gramatury, ale nikt nie jest mamiony, chyba, że pozytywnie - produkt o większej gramaturze jest tańszy w Biedronce niż ten o standardowej w (niby)tradycyjnych marketach. Nie pomoże czarny PR, gdy wystarczy wziąć 50 zł iść na zakupy do Biedronki, a następnym razem do "tradycyjnego" marketu. Oferta Biedronki skierowana jest do zwykłych obywateli, którzy pragną kontrolować codzienne wydatki, w czym jeszcze pomaga płacenie gotówką. Oczernianie - nazywanie biedą jest bardzo niesmaczne i bezpodstawne, gdyż jest w ofercie Biedronki wiele wysokogatunkowych artykułów. Oczywiście nikt nie broni nikomu kupowania np. wina Carlo Rossi "tradycyjnie" po 25 zł zamiast za 18. Uważam, że Biedronka powinna dostać nagrodę za dbanie o konsumenta oraz stałe podnoszenie standardów i wychodzenie naprzeciw jego potrzebom, czego dowodem jest np. wstawienie bankomatów, w których można wypłacić nawet 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rws Re: "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skł IP: 193.0.236.* 31.08.11, 14:16 carlo rossi czy za 25 czy za 18 to nie wino tylko napoj malowinopodobny. Odpowiedz Link Zgłoś
bratstrach "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... 31.08.11, 09:04 Orwel kiedyś napisał Folwark Zwierzęcy gdzie wszystkie zwierzęta były równe... ale świnie równiejsze. Możesz mieć inne zdanie, ale nie możesz nie czytać - pereztaste.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... 31.08.11, 09:14 Wiele krzyku o nic.Naraz znalazł ktoś wydumany problem.Myślę że producentom jest obojętne w jakich opakowaniach sprzedają swój produkt.Każdy może zamówić interesujący ich towar w takiej gramaturze jaka jest im potrzebna.Gdy producent odmawia pakowania w żądanej gramaturze,zmienia się producenta.Sztuczny problem.To nie gramatura decyduje o sprzedaży,lecz bardziej przystępna cena.To jest ból małych sklepów,które nie potrafią sprostać konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerta "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... IP: *.204.126.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.08.11, 09:44 w mojej firmie gdzie średnia zarobków netto to 5 tyś wszyscy praktycznie robią podstawowe zakupy w biedronce.Bardzo dobry sklep.Polaków nie stać na inne sklepy , nasze zarobki są niskie. Nabiał , cukier, suszone owoce, mrożonki ( pierogi , krewetki) , łososia, pstrąga , chemię , artykuły higieniczne, czasami jakieś gadżety,pieczarki, owoce południowe, awokado, jaja, mix salat kupuje w biedronce. Mąkę i kasze kupuję w młynie, świeżą wędlinę w mięsnym, chleb i czasami ciasta sama piekę , no i jeszcze oliwę z oliwek gdzieś po drodze. Nie rozumiem po co mam przepłacać w drogim hipermarkecie. W dobie spłacania kredytów nie stać mnie na rozrzucanie kasy i wożenie się wózkiem. Robiąc zakupy w biedronce nie czuję się biedna , nie wstydzę się.Super sklep i jest konkurencyjny.Producenci - proszę sprawdzać w wyszukiwarce kodów kreskowych , wpisujecie kod z produktu i wyskakuje wam producent. Wyszukiwarkę producenta po kodzie znajdziecie w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Delicje IP: *.radixkom.pl 31.08.11, 09:46 "Rozwaliło mnie" jak kupiłem delicje (opakowanie wyglądało jak w innych sklepach) a w środku było 2 mniej. Waga na opakowaniu była mniejsza. Dla mnie to było oszukiwanie klientów, bo nikt nie jest w stanie pamiętać gramatury każdego produktu. Tutaj jeszcze wielkość opakowania wyglądała identycznie jak w innych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltn Re: Delicje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 10:23 no dobrze, ale o jaki procent cena była niższa? bo jeśli o większy niż wartość tych dwóch delicji, to i tak zapłaciłaś mniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M wino portugalskie IP: 195.242.190.* 31.08.11, 11:39 W Biedronie marże mają niskie. Przykład: Byłem 2 tyg temu w Portugalii. Braga, sklep Pingo Doce (czyli ichni Jeronimo Martins). Wino Moscatel Setubal 2005 za 4,5 EUR. Kupiłem dla rodziny. Idę w Poznaniu do Biedronki, identyczne wino za 14,99 zł! Wniosek: realizują niższe marże w Polsce niż w Portugalii, potwierdza się, że maja czasem dobre produkty w naprawdę dobrych cenach. Więc model biznesowy zarówno dla mniej zamożnych, jak i dla bogatszych, ale świadomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre Po co się do tego mieszają??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 10:01 Na tym polega wolny rynek, żeby gracze rynkowi układali się tak, by jak najwięcej sprzedać i zarobić. Skoro obu stronom się to opłaca, to dlaczego państwo już chce w tym maczać paluchy? To jest taka sama sprawa, jakby badali, dlaczego salony Volkswagena nie sprzedają samochodów LandRover, przecież one są "bardziej terenowe" od VW. Tak sobie ustalili i już, zostawcie to mącące urzędasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... IP: *.vlan13.enoch.lubman.net.pl 31.08.11, 10:44 Z tego co zauważyłem, to Carlo Rosi (16,50)i Żubrówka (17,80) są najtańsze akurat w Biedronce. Carlsberg za 2,19 też jest najtaniej. Kto chce niech przepłaca w "zwykłym" sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr kwaśniewski Nistandardowe gramatury robią dla tuSSka, IP: *.aster.com.pl 31.08.11, 10:55 który jak wiadomo, namiętnie kupuje towary w tej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Produkować dla Biedronki - sen niejednego IP: 80.50.234.* 31.08.11, 11:17 Każdemu producentowi marzy się i śni po nocach aby móc produkować i sprzedawać do Biedronki. Cena może i niższa, ale ilości ogromne. Nie każdy może jednak sprostać warunkom jakości, dostaw, odpowiedniego pakowania, ciągłości dostaw, bardzo wysokim wymaganiom ich kontroli jakości. Każdy produkt zanim wejdzie do sklepu Biedronka długo jest poddawany testom, badaniom. Wiem o tym bardzo dobrze, bo mam znajomego, który czyni te starania od bardzo długiego czasu. Marzy mu się aby sprzedawać dla Biedronki, bo biorą ogromne ilości i dobrze płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 11:59 Trzeba przyznać że tu Polska izba handlowa ma rację. Chipsy Lays np. w Biedronce zawsze mają 40 gram gratis. Ketchup Pudliszki - specjalnie dla Biedronki jest większy. Woda Żywiec tak samo. Przypuszczam że do tego jeszcze dochodzą lody Algida Big "XXL", w żadnym innym sklepie na razie takich nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
dilmah0 "Tylko dla Biedronki" 31.08.11, 12:04 A ja zapytam - i co z tego? Mają podpisane umowy na inne opakowania, a producent chętnie je wykonuje bo mu się opłaca przy takich ilościach. I co z tego, że na wyłączność biedronki? Przy wolnym rynku na prawdę nie rozumiem czemu to miało by kogoś dziwić. Powiedzmy, że biedronka ma tylko te normalne opakowania jak w innych sklepach to i tak cena będzie niższa i tak ludzie kupią w biedronce. Odpowiedz Link Zgłoś
polinfor "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... 31.08.11, 12:34 Ot kwestia rynku. Silny dyktuje warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.janwinnicki Przecież tak robi Coca Cola od dawna 31.08.11, 12:37 To jakie to "podejrzenie". Wystarczy wejść do Biedronki po Coca Colę. I znajdźcie taką samą w innym sklepie. Nie mówimy tu o 0,5l , 1l i 2l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romanov2 Re: "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skł IP: *.lodz.dialog.net.pl 31.08.11, 15:39 krótka piłka Carlsberg butelka - sugerowana cena 3,40; cena w Biedronce 1,79 (produkt identyczny) Mleko (nie pamiętam firmy) - real 2,39; w Biedronce 1,99 (produkt identyczny) Serek 7 zbóż Jogobelli - real opakowanie 320g 2,89; w biedronce opakowanie 270g 1,89 można tak bez końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkoholik polski Re: "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 16:46 Zapomniałeś byznesmenie dopisać Dzonego Łokera za 30 zł, który smakiem ma się do oryginału jak pięść do nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skł IP: *.rwd.prospect.pl 31.08.11, 17:51 Pewnie masz rację jeżeli chodzi o ceny, tylko że to myślenie krótkoterminowe. Jeżeli koncern Jeronimo Martins do spółki z koncernem Zott, Danone Carlsberg, Coca Cola wykończy małe sklepy to wraz z nimi padną mali producenci nabiału tacy jak SM Mlektar, czy SM Bochnia, małe browary robiące jeszcze prawdziwe piwo, małe ZPOW robiące smaczne przetwory czy lokalne zakłady mięsne. Nie ma dla nich miejsca w sieciach bo to nie ta skala produkcji, kiedy braknie małych sklepów padną i one i małe hurtownie zapatrujące je. Być może Twoja firma jest w jakiś sposób związana z małymi producentami więc poczujesz to także Ty. Także bezpośrednio bo gdy nie ma konkurencji hulaj dusza piekła niema można podnosić ceny jak się chce. A małe sklepy sie nie odrodzą podobnie jak małe zakłady produkcji spożywczej nikt nie podniesie rękawicy rzuconej przez giganta. Zostanie Ci więc picie Coca Coli jedzenie Gratki i chleb z odpieku TESCO po 1 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysioo Re: "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 20:16 Witam. Chyba nie do konca tak jest. Sa slepy firmowe, sa delikatesy. Kolo mnie jest i biedronka( sam kupuje) i sa male sklepy ( byc moze na wykonczeniu? nie wiem). Oprocz tyego jest maly sklep z alko. Oczywiscie pelen wybor piw regionalnych i alko niedosteonych w biedronce. No i zawsze jest tam mala kolejeczka. Wydaje mi sie ze generalnie problem dotyczy sklepow o wielkosci biedronki a nie malych, niszowych nastawionych na innego rodzaju klientele. pozd rysioo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skł IP: *.rwd.prospect.pl 31.08.11, 20:51 sklepy zapewne nie są JESZCZE na wykonczeniu ale za 2tys Biedronek będą, już teraz w branżowych pismach przy nowościach są podane dwie ceny dla handlu nowoczesnego i zazwyczaj ten sam produkt 20-30% drożej dla handlu tradycyjnego, tak producenci nadrabiają marżę tracona na dostawach do sieci wysokimi cenami w małych sklepach tylko kto przy zdrowych zmysłach kupi to samo za 30% więcej. A kiedy w mieście 40-50tys zostaknie 7-10sklepów sieciowych i 1-2 niszowe z alkoholami to jaki browar wyśle auto z 5 skrzynkami piwa????? Teraz do 2 alkoholowych i 20-30 małych sie opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz "Tylko dla Biedronki". Kupcy protestują i skład... IP: *.radixkom.pl 31.08.11, 17:42 Mi nie chodzi o cenę tylko o gramaturę. Opakowanie sugeruje, że jest pełna gramatura jak wszędzie, a nie 2 ciastka mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auwmen kupcy? czyli skumali sie tesco, real żeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 22:21 wykopać Biedronkę? powód z tymi opakowaniami jest tak sztuczny ze wyć sie chce. trzeba mieć kasę i pomysł na biznes a nie ze jak nie wychodzi to się idzie na skargę do mamy czyli do UOKiK. żenada... Odpowiedz Link Zgłoś