Gość: Palikota Fan IP: *.tktelekom.pl 06.10.11, 08:10 oto hit internetu www.youtube.com/watch?v=bMbZEiOyOLY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: juznieogladam To nie (tylko) przez internet, laptopa itp IP: *.ip.jarsat.pl 06.10.11, 22:08 Prosze spojrzeć co oferuje telewizja a co oferowała np 10-15 lat temu. Mimo że jesteśmy coraz bogatsi a reklamodawcy płaca coraz więcej telewizja coraz bardziej schodzi na psy. Klinicznym przykładem TVN - to co dziś ma w ramówce ta stacja trudno nazwac inaczej niż rynsztok Dzień dobry TVN - program głównie do emisji reklam, ale to jeszcze nic seriale najnizszych lotów Sedzia Anna Maria to masakra - jak można to oglądać (nie mówiac o pracy przy "tym" np w roli kamerzysty - współczucia, naprawdę), dalej też "ciekawie" Detektywi W11, Rozmowy w toku (dziś juz tylko z wytatuowanymi pederastami - rozumiem że normalni ludzie nie są tak ciekawi ale czy ludzi interesuje margines? Zamiast dojść od Oprah Winfrey Show Drzyzga dryfuje w strone Jerry Springer Show (rynsztok), w międzyczasie zadufany Dupczok albo nie lepsza Ruchanke, na deser 184 edycja Tańca z piz.. Po takiej dawce "wrażeń" nawet Szymon nie śmieszy... ps. Pozostałe kanały "ogólnodostępne i ogólnotematyczne" to tez dno - gdzie np na TVP programy typu "Luz" czy nawet "Tik-tak"? Wszędzie ogłupiąjace i denne, naprawde denne, seriale i "szoły" Odpowiedz Link Zgłoś
hermilion Re: To nie (tylko) przez internet, laptopa itp 10.10.11, 10:24 Od jakiegos czasu staram sie przegladac program głównych kanałów i nagrywać co ciekawsze programy a oglądać potem z pominięciem reklam i zauważyłem jedno zjawisko - o ile zdarza mi się sporadycznie nagrać coś na Polsacie, czasami coś w TVP to od kilku miesięcy nic nie nagrałem na TVN - tam leci taka siekana masakra że nie ma nawet po co patrzeć w program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzemski Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 212.182.35.* 06.10.11, 08:15 Telewizor posiadam, jednak nie posiadam telewizji. Nie mam anteny, a telewizor służy do oglądania filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 06.10.11, 08:16 > Telewizor posiadam, jednak nie posiadam telewizji. Nie mam anteny, a telewizor > służy do oglądania filmów. jakie filmy ogladasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dzemski Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 09:01 Kupione na DVD i BR. Mój telewizor ma także wbudowaną obsługę internetu w tym iplex, a tam to już cała masa naprawdę dobrego kina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo I młodzi nie ogladają TeVałEnu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 09:20 Bez prania mózgóff Peło traci wyborców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: I młodzi nie ogladają TeVałEnu IP: *.icis.pcz.pl 06.10.11, 14:08 Ogladaja TVN tyle tylko ze w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Mam Sony Bravia z funkcjami internetowymi IP: *.uwm.edu.pl 06.10.11, 11:51 Oglądam programy (nie tylko filmy) z internetu: ipla, Youtube, swoją stronę ma też tvn, tvp i sporo zagranicznych stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja też Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 11:55 Kurde, ja też! Mam 50 calową plazmę do oglądania zdjęć (kocham fotografię), koncertów DVD i filmów. No szok! Super że nie jestem sam takim "wariatem". Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... IP: 78.133.249.* 06.10.11, 08:18 Może nie mają, bo ich nie stać albo chcą na siłę być "oryginalni", hehe. Ekran laptopa? Wolne żarty. Nic nie zastąpi 46-60" porządnego ekranu HD czy 100" rzutnika też HD. Już nie wspominając o tym, że wiszący na ścianie nowoczesny panel tv może być również elegancką ozdobą pomieszczenia (tyle, że nie mam tu na myśli plastikowej tandety za 2000zł z pierwszego lepszego marketu). Telewizja ma kontrolować życie? Przecież to od nas zależy co oglądamy. W TV można nie tylko oglądać gó...ane programy na tvn czy polsacie ale również ciekawe mecze, filmy z płyt blu-ray, można grać w gry na konsoli czy wreszcie można pokazywać zdjęcia z wakacji na rodzinnych spotkaniach. Nie da się tego zastąpić malutkim ekranem laptopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 195.158.247.* 06.10.11, 08:21 dokładniem, już widzę rodzinę skupioną na ogladaniu filmu wokłoł ekranika 15,6" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozna Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 80.50.134.* 06.10.11, 10:28 ogladamy tak czasem i nikomu nie przeszkadza, nikt nigdy nuie wpsomnial ze lepiej miec tv :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 78.133.249.* 06.10.11, 11:54 Wiesz, kiedyś całe rodziny jeździły Fiatami 126p. Dzisiaj singiel wozi się S-klasą. Po prostu zanim nie posmakujesz czegoś lepszego nie wiesz, że dotychczas jadłeś gó.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gasja Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 109.255.107.* 06.10.11, 12:39 zgadzam się, tylko przeciętnej polskiej rodziny raczej nie stać na takie luksusy, a nawet jak stać - to wolą kupić telewizor za 2 tysiące, a reszte środków przeznaczyć na coś innego. Nie każdy przywiązuje wielką wagę do jakości obrazu - dla większości obraz ma być widać i tyle :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa konsumenci IP: *.nplay.net.pl 06.10.11, 12:53 Ja pierniczę, ale wam mózgi tym marketingiem wyprali. 100 cali i już nie da się kurde wiadomości inaczej obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: konsumenci 06.10.11, 14:59 Przy oglądaniu wiadomości na 100 calach ma się poczucie, że nasz kraj jest na dobrej drodze. Nasi mali politycy na takim ekranie wyglądają na wielkich ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 78.133.249.* 06.10.11, 08:22 Zapomniałem dodać, że w artykule jest mowa o tym, że ludziom telewizor wydaje się urządzeniem wstecznym, bo oni wolą dostęp do internetu. Widać właśnie jakich ludzi oni pytali o zdanie w tych ankietach. Otóż nowoczesne telewizory mają wbudowane bezprzewodowe karty sieciowe co pozwala podłączać je do internetu i mieć te wszystkie facebooki, youtuby, iple i mnóstwo innych serwisów w samym telewizorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.xdsl.centertel.pl 06.10.11, 08:50 Chyba handlujesz telewizorami.Jak chcę obejrzeć film w dobrej jakości to idę do kina , jak serial to w dogodnym terminie na laptopie tam gdzie mi jest wygodniej a nie tam gdzie jest telewizor .Wiadomosci i inne bla bla w radiu jak jade samochodem.I wcale nie jestem taki młody Odpowiedz Link Zgłoś
dzemski Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 09:04 Gość portalu: gm napisał(a): > Chyba handlujesz telewizorami.Jak chcę obejrzeć film w dobrej jakości to idę do > kina , jak serial to w dogodnym terminie na laptopie tam gdzie mi jest wygodni > ej a nie tam gdzie jest telewizor .Wiadomosci i inne bla bla w radiu jak jade s > amochodem.I wcale nie jestem taki młody Dziękuję za oglądanie filmów w kinie. Tłumy żrących popcorn i inne batoniki dzieciaków skutecznie potrafią zniechęcić do oglądania w ten sposób filmów. Do tego zanim się film zacznie pół godziny debilnych reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.xdsl.centertel.pl 06.10.11, 09:18 Trzeba chodzic na filmy dla dorosłych a nie na bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 06.10.11, 10:07 Bajki to ty wypisujesz, byles w Sydney w IMAX? chyba nie, ekran o przekatnej jak twoj blok mieszkalny. Ja nie mam tv i telewizora tez. Jak chce film to ide do kina albo ogladam wlasnie na swoim laptopie i jakos zyje i nie narzekam. Podniecanie sie 40" ekranem 3D i innymi pierdulkami pozostawiam facetom z malutkim no wiesz z czym (przyrodzeniem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksdh Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 109.255.107.* 06.10.11, 12:42 AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 88.220.76.* 06.10.11, 12:54 IMAX w Sydney hehehe Bo w tej czarno -białej Polsce tego nie ma, co? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bezsenna_pani Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 10:55 To zależy na jakie filmy i do jakich kin się chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiot Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.11, 14:10 i przede wszystkim - o której godzinie! we wrocku jak nagle zrobili masakrycznie dużo kin, to i kultura oglądania wzrosła. Kiedyś rzeczywiście wszyscy 'chrupali i ciamkali', a teraz starają się podjadać tylko w głośnych scenach - tego nie słychać i nie przeszkadza. Sam osobiśćie mam strategię - kupić mały/średni pop-corn i colę/sprite/soczek. Zjeść popcorn na reklamach/zwiastunach. Na filmie pociągać tylko soczek. Siedzę ciuchutko jak trusia, reszta ludzi podobnie. Jak masz niewychowany motłoch i lubisz z nim przebywać (bo na pewno są seanse we wro, w których kultury nie uświadczysz) to już twoja sprawa. Ja staram się wybrać dogodną dla siebie godzinę z zastrzeżeniem, aby to był taki dzień tygodnia i taka pora, żeby się nie natknąć na gimnazjalistów/licealistów/studentów (tych ostatnich jeszcze trawię, bo nie przeszkadzają). Wystarczy myśleć. TV nie oglądam, choć telewizor posiadam. Służy jako 'dodatkowy' monitor do komputera - aby dobry film obejrzeć, aby mecz strumieniowo przez ipla puścić (nie mam takich super-bajerów, że telewizor to drugi komputer) - generalnie nie mam najmniejszego zamiaru patrzeć ZA DARMO na reklamy i nabijać komuś kasy. Jak ktoś chce, abym coś obejrzał (w sensie reklamowego) to niech mi za to zapłaci. Wiadomości wolę czytać rano, do śniadania, z gazet. Po pracy lubię wskoczyć na internet i kilka najpopularniejszych dzienników przejrzeć. Czasem komentarz napisać. Mieć własne zdanie - tylko sprawdzenie kilku dzienników daje jakiś 'wybór', czytanie jednego, oglądanie jednego kanału w TV to skrajna głupota i nieodpowiedzialność. Najlepiej z dwóch przeciwnych obozów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srb.srooba Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.internetia.net.pl 06.10.11, 14:43 Ja mam inny sposób - wybieram terminy i seanse gdzie jest niewiele osób oraz siadam sobie z przodu (3-5 rząd). Wszyscy preferują tył lub środek, więc między mną a najbliższymi widzami jest zazwyczaj kilka rzędów "buforu". Dzięki temu ani ja nikomu nie przeszkadzam, ani nikt nie przeszkadza mnie, a dodatkowo mam poczucie seansu na wyłączność i brak poczucia, że koło mnie siedzi mnóstwo osób. Wszyscy zadowoleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman z kasa Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.home.aster.pl 06.10.11, 15:18 Ja kupujem całom salem, wszystkie bilety na film i nikt mi nie hrupie popkornem bo tylko ja hrupie, checheche - rze siem zaśmieje tak z fracózka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbylut Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 15:54 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 78.133.249.* 06.10.11, 09:47 Nie sprzedaję telewizorów, po prostu lubię mieć wybór - jak chcę oglądać to oglądam, jak nie chcę, to nie oglądam. Prosta sprawa. Nie mając telewizora nie masz wyboru. Do kina też chodzimy, nie bój się ale na mecz ligi hiszpańskiej też pójdziesz do kina? Nie grają :) A co 2 tygodnie jechać do Hiszpanii, żeby obejrzeć mecz na żywo to jeszcze nie dla mnie. 2x w sezonie to max. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.xdsl.centertel.pl 06.10.11, 10:31 To właśnie trzeba uszanować wybór ludzi , którzy uważaja ,że im telewizor nie jest potrzebny.Ja np. sportu nie ogladam ( może czasem siatkówkę) i ten argument do mnie nie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litości Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.home.aster.pl 06.10.11, 15:21 mam bardzo podobnie jak Ty, gm. jak to jest, ze tolerancji i wolnosci chca nas uczyc ci, ktorzy za grosz jej nie maja? Jak można widzieć wybór jedynie między 42"TV, ekranem laptopa i 2 metrowym obrazem wyświetlonym? Kim oni są ci ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
benek56 Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 10:24 Jak chcę obejrzeć film w dobrej jakości to idę do > kina , jak serial to w dogodnym terminie na laptopie tam gdzie mi jest wygodni > ej a nie tam gdzie jest telewizor .Wiadomosci i inne bla bla w radiu jak jade s > amochodem.I wcale nie jestem taki młody Ha ha ha! Jakość w kinie. Dobre. NIE NAWIDZE MULTIPLEKSÓW z ich popcornowo-colową "kulturą" oglądania, a normalnych kin jest już stosunkowo moało. Choć nie jestem fanem TV i w sumie mało oglądam, to posiadam telewizor, a na laptopie filmy oglądają dzieci w podróży. A co do reklamodawców, to szanowni Państwo, od kilku lat posiadam nagrywarkę, zanim obejrzę wycinam wszystkie przerwy i nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem reklamy nadawane w trakcie filmu. Czółko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbylut Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 10:03 > Otóż nowoczesne telewizory mają wb > udowane bezprzewodowe karty sieciowe co pozwala podłączać je do internetu i mie > ć te wszystkie facebooki, youtuby, iple i mnóstwo innych serwisów w samym telew > izorze! Bzdura. Nie WSZYSTKIE a WYBRANE przez producenta TV. Dodatkowo w tych wybranych dostep do polowy tresci jest ograniczony. Ergo, taki "internet" wbudowany w TV jest g. warty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 195.116.30.* 07.10.11, 12:49 dokładnie - porządny TV może być przydatny, ale jako dodatkowy ekran do kompa, standalone to jeszcze nie te czasy Odpowiedz Link Zgłoś
klaun.szyderca Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 08:46 Nie uogólniaj na siłę. Są tacy których spokojnie stać, a nie mają. Nawet nie poczułbym w budżecie wydatku na telewizor, ale raz, że na telewizję nie mam czasu, dwa filmy też rzadko oglądam i wystarczy mi, że obejrzę coś na komputerze. Minimalizm? Pewnie tak, ale skoro dobrze mi z tym, po co to zmieniać? Internet w telewizorze to zaś już bzdura - naprawdę wygodniej skorzystać z tego albo siedząc przed komputerem, albo jak już chcesz na kanapie, to wziąć do ręki tablet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 195.158.247.* 06.10.11, 08:49 "na telewizję nie mm czasu" czyżby modny obecnie lans "na nic nie mam czasu"? Odpowiedz Link Zgłoś
klaun.szyderca Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 08:57 Skądże. Mój czas mam dla rodziny, aby wyjść z kumplami na piwo i codziennie czas aby po pracy przejechać 50 km na rowerze. W takim układzie na bzdury typu gapienie się w TV czasu po prostu nie starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 195.158.247.* 06.10.11, 09:10 tjaa...a świstak siedzi i zawija... Odpowiedz Link Zgłoś
klaun.szyderca Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 09:21 No jeżeli takimi argumentami dyskutujesz, to faktycznie pozostaje nam to zakończyć :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 195.158.247.* 06.10.11, 09:30 po prostu za dużo znam przypadków "zapracowanych, dynamicznych, poswięcajacych się rodzinie i kolegom" daruj więc sobie ściemy na temat niemożności obejrzenia od czasu do czasu ciekawego programu tv sztywne schematy przestrzegane do bólu szkodzą, bez względu na to czy jest to codzienna obowiązkowa kanapa piwko i tv czy też spotkanie z kolegami i 50 km na rowerze Odpowiedz Link Zgłoś
klaun.szyderca Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 09:36 Pewnie, ja nie znam Ciebie, Ty nie znasz mnie, więc siłą rzeczy przyjmujesz schematy. Mogę napisać, że jestem trochę nietypowy, ale co z tego? Jeden drugiego nie przekona. A bardziej merytorycznie - z dostępu do mediów komputery i tablet mi wystarczają, interesujących programów w TV po prostu nie znajduję. Discovery itp. również mnie nie interesują - w swojej popularnonaukowości są zbyt "popularne" i bardzo zgrubnie traktują każdy temat. Po obejrzeniu tam filmu czuję zawsze wielki niedosyt informacji. Czy bym znalazł czas na gapienie się w TV? Jakbym się uparł to na pewno, ale po co? A rower to masz rację, sztywny schemat - większość moich znajomych tak zasuwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 07.10.11, 12:23 klaunie, my zyjemy podobnie i tez nie mam czasu na telewizje, choc spedzam w domu wiekszosc dnia i moglabym zyc przy wlaczonym tivi ale nie chce mamy laptopy, rzutnik, pewnie tanszy od niejednego telewizora, wiec ogladamy z mezem wieczorami i filmy i seriale bez reszty moge zyc ;) a czasu i tak wciaz brak na wszystko, co by sie chcialo zrobic choc zastanawiam sie, jak zafunkcjonuja nasze dzieci odciete od reklam, bajek, nie znajace bentenow pokemonow i calej tej plejady postaci tak niezbednej dzieciom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 06.10.11, 10:14 Fajnych masz znajomych bo ja tez nie mam czasu poswiecac czasu na gapienie sie w tv. male dziecko i praca wystarczy. a w sobote czy niedziele to wole isc gdzies pospacerowac do restauracji czy odwiedzic rodzine. Jak ty wolisz psuc sobie oczka przed 42" to twoja sprawa . wierzyc nam tez nie. A moze ci poprostu zal. wiesz mi stac mnie na dobry LCD ale poprostu nie chce. 30 lat mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 195.158.247.* 06.10.11, 10:24 tjaaa od świtu do nocu w restauracji i u rodziny nie neguje, że cię stać, dzisiaj każdego stać na 36 rat w 3 lata za sprzęt za 2000 zl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.teoc.pl 06.10.11, 11:18 Dzieciak. Ile ty masz lat w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 78.133.249.* 06.10.11, 09:50 Nie mówię o czytaniu gazety internetowej w telewizorze. Chodzi o treści typu filmy z vod, wideoklipy czy muzykę - to możesz sobie wyświetlać na telewizorze jeśli masz go podłączonego do internetu. Na tablecie mogę co najwyżej poczytać książkę w samolocie ale nie obejrzeć film - nie jestem masochistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamala Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.11, 08:47 Widać, że tym, którzy oglądają tv naprawdę nie starcza wyobraźni... choćby na to, ze do laptopa można podłączyć rzutnik... i w ten sposób nie ślęczeć z rodziną przed 15 calowym monitorem... wybierasz wtedy naprawdę filmy, które lubisz nie przerywane reklamą proszku naprzemian z najbardziej badziewskim jogurtem.... Osobiście moja rodzina nie ma telewizora od 10 lat a sami zbliżamy się do 40 więc nie dotyczy to tylko młodego pokolenia! Dodam jeszcze, że wśród moich znajomych nie należymy do wyjątków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.xdsl.centertel.pl 06.10.11, 08:59 A dlaczego z rodziną.Właśnie komputery umozliwiaja oglądanie nie stadne ale indywidualnie , każdy to co chce i lubi.Coraz wiecej ludzi ma komputery dosłownie osobiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 78.133.249.* 06.10.11, 09:54 Weź mnie nie rozśmieszaj. Oczywiście nie mam nic lepszego do roboty i co chwilę będę podłączać rzutniki, kino domowe itp. do laptopa, bo akurat mam ochotę coś obejrzeć? Wolę wcisnąć 2 przyciski na pilocie. A reklam nikt normalny nie ogląda - w tym czasie zmieniasz kanał albo wyłączasz dźwięk i idziesz zrobić coś pożytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raskolnikov74 Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:02 Nie chciałem być niegrzeczny, ale skoro ty zacząłeś. Telewizor jest dla bezrobotnych ze wsi, służy do grania cały dzień i patrzenia na w11, rozmowy w toku i m jak miłość. Jeśli nie potrafisz wyobrazić sobie bez tego życia, szczerze współczuję, nigdy nie miałem telewizora od kiedy wyprowadziłem się od rodziców i nie chciałbym tego szczekającego gówna znosić w domu. A ty bezrobotny wieśniaku nie wyobrażasz sobie bez tego życia. współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 10:04 Widzę ciężko u ciebie z czytaniem ze zrozumieniem. W badaniu chodziło o telewizor do oglądania telewizji, nie do DVD czy innego iplexa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:24 Gość portalu: Ja napisał(a): > Może nie mają, bo ich nie stać albo chcą na siłę być "oryginalni", hehe. Ekran > laptopa? Wolne żarty. Nic nie zastąpi 46-60" porządnego ekranu HD czy 100" rzut > nika też HD. Kiedyś ludzie oglądali filmy całą rodziną na czarno-białych 14-calowych telewizorach marki Junost i też się doskonale bawili. Ja oglądam z rodziną filmy na 20-letnim, 21-calowym philipsie i też się doskonale bawię. A jak ktoś jest życiowym nieudacznikiem to do dobrej zabawy zamiast towarzystwa najbliższych i dobrego filmy potrzebuje gadżetów w postaci lcd 50-100 cali, HD, blureja, etc., aby przez chociaż przez chwilę móc zapomnieć o swojej samotności (często wśród tłumu znajomych i "przyjaciół") i swoim nieudacznictwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.pl.netia.com.pl 06.10.11, 11:48 Mam projektor i ekran 130", ale podłączam do niego komputer. Oglądam też filmy z Bluray. Ale tu chodzi o oglądanie programów z TV, a tych nie oglądam, bo są beznadziejne. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 12:05 Gość portalu: Ja napisał(a): > Może nie mają, bo ich nie stać albo chcą na siłę być "oryginalni", hehe. (...) Już nie > wspominając o tym, że wiszący na ścianie nowoczesny panel > tv może być również elegancką ozdobą pomieszczenia (tyle, że nie mam tu na myśl > i plastikowej tandety za 2000zł z pierwszego lepszego marketu). assssssiewylansowal :D ten telewizor do ozdoby scian to z aukcji, czy z galerii telewizorow? warto wybrac sie do muzeum telewizorow, poogladac, zastanowic sie, jaki model i rozmiar najlepiej ubogaci nasza sciane. nic tak nie zdobi sciany jak cieklokrystaliczny panel w ramie z tworzywa sztucznego. na polkach mozna zas ustawic mikser, czajnik elektryczny i wiertarke bezprzewodowa, te bezpretensjonalne bibeloty sprawia, ze mieszkanie (przepraszam, "apartament") nabierze prawdziwego hipsterskiego sznytu :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 78.133.249.* 06.10.11, 12:48 Już pisałem, że nie mam na myśli plastikowej tandety z marketu ale widzę, że twoja "znajomość" świata nie pojmuje, że są telewizory z magnezowymi obudowani i prawdziwą szybą czołową. No ale jak oglądasz nowinki techniczne jedynie w sklepie dla idiotów to nie dziwię się, że masz takie "pojęcie" o elektronicznych gadżetach. Dla przykładu - ciekawy design (www.sony.pl/product/tv-139-55-lcd/kdl-55hx820) ale dla ciebie to pewnie obciach, bo wolisz na ścianie mieć otwory po szafkach zostawione przez poprzedniego wynajmującego kawalerkę w zgniłym bloku z lat 70-tych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 88.220.76.* 06.10.11, 13:03 Zjechał Cię jak psa i miał rację. Typowy Kiepski z Ciebie kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 14:18 koles, ty chyba nie kumasz bazy, za duzo telewizji ogladasz :) telewizor z "prawdziwa szyba" czolowa to mialem, niech policze, 24 lata temu, w niezapomnianym 87-ym, kiedy pewnie jeszcze nie bylo cie w planach. wtedy byla taka moda, ze wstawiali przyciemniany "filtr", dajacy efekt plaskiego telewizora, a tak naprawde poprawialo troche barwy, przypominalo ustawienia "naturalne" z dzisiejszych Philipsow. a obudowa, imaginuj sobie, byla z prawdziwej plyty pazdzierzowej, z prawdziwych japonskich pazdzierzy :) ale rzecz nie w tym, z czego jest telewizor, tylko ze dekorowanie sciany telewizorem jest jakies pincet razy bardziej pretensjonalne, niz niemanie telewizora (niemanie dla mody, ja tam nie mam, bo wole net) :))) swoja droga znow zes sie nie popisal - myslalem, ze jakiegos B&O nam tu wkleisz, ale Sony? to byla hipsterska marka w latach 80tych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 178.73.29.* 06.10.11, 12:41 > Nic nie zastąpi 46-60" porządnego ekranu HD czy 100" rzut > nika też HD. Jak ktoś się interesuje tylko gadżetami w życiu, to faktycznie, nic nie zastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 78.133.249.* 06.10.11, 12:54 Nigdzie nie napisałem, że trzeba się interesować tylko gadżetami, żeby mieć dobry telewizor. Niemniej jednak jak ktoś lubi odpowiedni poziom życia to zapewni sobie i odpowiedni telewizor i odpowiedni samochód i odpowiednie rozrywki towarzyskie i rekreacyjne i kulinarne itp. itd. Przykre, że są ludzie, którzy myślą, że drugi człowiek tak jak oni sami jest ograniczony i interesuje się tylko jedną sferą życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michcio Yeaaaahhh niech żyją ludzie bez tv poprowadźmy IP: *.onninen.pl 06.10.11, 08:32 kampanię anty telewizorową bo mają wprowadzić podatek od tv i radia. Od nowego roku każdy będzie musiał zabulić kase na rtv. Won z tym szajsem który zabiera wolny czas a telewizje cyfrowe są dla bezmózgowców bo oferują szajs za grubą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Mój Syn nie ma telewizora, bo ... IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 08:39 Mój Syn wynajmuje mieszkanie. Od dwóch lat staram się mu "wcisnąć" telewizor, bo jak to tak bez telewizora? Wiadomości, ciekawy film fabularny lub przyrodniczy ... ja bym nie mogła wytrzymać bez telewizora, choć włączam go na powiedzmy dwie godziny dziennie, nie dłużej. A Syn mi cały czas tłumaczy, że on ma wszystko w laptopie - wiadomości, filmy i takie tam ... Widocznie to pokolenie młodych tak ma. Poza tym nie stać ich na nowy, dobry telewizor. Ja zamiast telewizora kupiłam Synowi dobry laptop i jest szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Mój Syn nie ma telewizora, bo ... IP: 195.158.247.* 06.10.11, 08:50 jasne, że ma wszystko w laptopie, zwłaszcza ściągnięte nielegalnie filmy... Odpowiedz Link Zgłoś
galaktycznypulpet Re: Mój Syn nie ma telewizora, bo ... 06.10.11, 09:16 I co cię tak boli? W TVP pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anunnaki Re: Mój Syn nie ma telewizora, bo ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.11, 10:22 Gość portalu: gtw napisał(a): > jasne, że ma wszystko w laptopie, zwłaszcza ściągnięte nielegalnie filmy... Przepraszam, bo nie jestem za bardzo zorientowany w meandrach polskiego prawa - który paragraf którego kodeksu mówi, że mam obowiązek sprawdzać, czy treści przeze mnie pobierane są legalne? Udostępnianie - to zupełnie inna bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tv mowimy nie Re: Mój Syn nie ma telewizora, bo ... IP: *.home.aster.pl 06.10.11, 10:26 gtw, a ty płacisz abonament rtv??? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: Mój Syn nie ma telewizora, bo ... 06.10.11, 14:31 a slyszales o takim wynalazku jak DVD? mozna je kupic przez internet, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Mój Syn nie ma telewizora, bo ... IP: 78.133.249.* 06.10.11, 09:58 Jak byłem studentem to też mi wystarczał laptop i przesłaba jakość filmów, muzyki i szeroko pojętej rozrywki ale z wiekiem i wzrostem zamożności z reguły rosną też wymagania i oczekiwania ludzi :) Przynajmniej tak było u mnie i moich znajomych. Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krzak164 pierdu pierdu, a kto kupuje te 40" lcd? Może moher 06.10.11, 08:38 nie. Po prostu 700 000 nie płaci abonamentu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: pierdu pierdu, a kto kupuje te 40" lcd? Może IP: *.itsa.net.pl 06.10.11, 09:35 kupują o gier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady Re: pierdu pierdu, a kto kupuje te 40" lcd? Może IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.11, 09:39 I tutaj się mylisz, bo w dużych miastach, szczególnie na osiedlach zamkniętych, telewizor od dawna jest obciachem. Pasztet, który funduje telewizja jest czymś uwłaczającym dla współczesnych wyższych sfer. Te 40 cali kupują ci, co kupują ciuchy w lumpeksach i chinszczyznę - biorąc to badziewie na kredyt. Potem ich nawet nie stać na zapłacenie abonamentu Odpowiedz Link Zgłoś
tym-oteusz Nuworysze. 06.10.11, 09:46 Ja nie mam TV, bo to obciach w dzisiejszych, zinternetyzowanych czasach. Kojarzy mi się z patologią społeczną, która żyjąc z zasiłku przez cały dzień przesiaduje w domu i ogląda telewizję popijając alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nuworysze. IP: 78.133.249.* 06.10.11, 10:00 Współczuję ci dzieciństwa ale wyobraź sobie, że nie każdy kto ma telewizor jest automatycznie alkoholikiem i nie każdy ogląda go 24h na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
tym-oteusz Nie napisałem, że "KAŻDY" 06.10.11, 12:22 Napisałem jak mi się kojarzy telewizor. Aż tyle i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Gościu, właśnie opisałeś wolnego człowieka. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.10.11, 12:27 tym-oteusz napisał: > Ja nie mam TV, bo to obciach w dzisiejszych, zinternetyzowanych czasach. Kojarz > y mi się z patologią społeczną, która żyjąc z zasiłku przez cały dzień przesiad > uje w domu i ogląda telewizję popijając alkohol. Ja czasami marzę, żeby siedzieć przed TV i popijać alkohol. Obejrzeć jakiś film z wielu zgromadzonych, czy rodzinę sprzed kilku-, kilkunastu lat. Pstrykać pilotem, zamiast przechodzić instalacje ActivX, Adobe, czy innej cholery. A po pewnym czasie nowej wersji jakiegoś sresza, z dodanym '-x' w rozszerzeniu, bo wersje sprzed pół roku nie będą obsługiwały nowego formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kia Re: Nuworysze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 12:04 Właśnie ty kojarzysz mi sie z takim nuworyszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macius Re: pierdu pierdu, a kto kupuje te 40" lcd? Może IP: 217.96.21.* 06.10.11, 10:21 Może ktoś kto chce podpiąć sobie kompa, DVD, albo konsole pod TV przez HDMI ;/ Jesteś chyba zacofany Odpowiedz Link Zgłoś
kajetanb52 Re: pierdu pierdu, a kto kupuje te 40" lcd? Może 06.10.11, 10:36 Telewizji jako takiej nie oglądałem od nie pamiętam kiedy, ale mam 50" plasmę Full HD super duper intergalactic. Pod coś PS3 i Xboxa trzeba podpiąć w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk_poz Re: pierdu pierdu, a kto kupuje te 40" lcd? Może IP: 46.227.246.* 06.10.11, 10:43 jak to kto? pozostałe 35 milionów obywateli.... ja nie mam TV od 2004 roku - przy przeprowadzce nie było miejsca, gdzye można by go postawić w nowym mieszkaniu - i tak już zostało - trafił do ubogich krewnych... Odpowiedz Link Zgłoś
ceide.fields Re: pierdu pierdu, a kto kupuje te 40" lcd? Może 06.10.11, 11:51 Trzeba było wiąć większy kredyt i kupić nie 30m2 tylko 36... Gość portalu: wk_poz napisał(a): > jak to kto? pozostałe 35 milionów obywateli.... > ja nie mam TV od 2004 roku - przy przeprowadzce nie było miejsca, gdzye można b > y go postawić w nowym mieszkaniu - i tak już zostało - trafił do ubogich krewny > ch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek nie pierdu IP: 151.193.120.* 06.10.11, 11:14 osoby ktore znam ogladaja filmy / seriale lub poprostu graja uzywajac telewizora robiac to kiedy chca bez przywiazania do tego co leci w telewizji i jakimi akurat reklamami ktos nas pragnie w niej uraczyc wiec to nie takie pierdu jak mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert Re: pierdu pierdu, a kto kupuje te 40" lcd? Może IP: *.ip.netia.com.pl 06.10.11, 13:01 Nie moher, tylko ludzie kupują TV nie do oglądania telewizji. Pomyślałeś o tym? BRAKUJE podstawowej odpowiedzi w ankiecie: "Mam telewizor, ale nie używam go do oglądania telewizji". Telewizor służy młodym ludziom do oglądania filmów, grania na konsolach/PC, przeglądania internetu. Ale na pewno nie oglądania telewizji!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srb.srooba Re: pierdu pierdu, a kto kupuje te 40" lcd? Może IP: *.internetia.net.pl 06.10.11, 14:35 Dokładnie, też brakowało mi tej opcji w ankiecie. Ja telewizor mam, po części ze względów zawodowych, a po części po to, żeby wieczorem przed snem walnąć się wygodnie na łóżku i obejrzeć film z MediaPC bez konieczności siedzenia w fotelu przed monitorem. Telewizja to dno - filmy nie dość że tragiczne to jeszcze sprzed paru lat i do tego z gó...anym lektorem (żeby przypadkiem naszego yntelygentne społeczeństwo nie musiało czytać nawet napisów) i przerywane co chwila reklamami... Po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista kto kupuje te 40" lcd? 06.10.11, 15:58 Do konsoli i do blue raya. Do domowego centrum multimediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarhead A tam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 08:49 Po prostu, nie chcą uczestniczyć w badaniach jakiegoś "biurka" dla jakiegoś "domku" więc na pytanie o odbiornik odpowiadają "nie mam telewizora" i wysyłają ankieterów "na drzewo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 08:52 Mam tv i zestaw n-ki ale telewizje oglądam w spoób internetowy. Raz na dwa trzy dni robie przegląd po programach w nawigacji dekodera i zazznaczam do nagrywania te, co chcę oglądać.Z Nagrywam a jak mam chęć i czas pooglądac tv to przeważnie w tzw. bieżącym prgramie nic nie ma więc włączam listę programów nagranych - z pięciu wybieram przeważnie jeden. Oglądam więć co chcę i kiedy chce a nie to co narzuca mi w moim wolnym czasie tv. Wychodzi mi, ze tv oglądam jakieś 3 h tygodniowo. Filmów nie oglądam bo nie lubię. Nagrywam sobie jakieś programi informacyjne , filmy dokumentalne , historyczne, dla dwóch seriali robie czasami wyjątek - ale nie moga byc to tzw. tasiemce tylko takie seriale gdzie w każdym odcinku jest osobna historia zebym nie musiała śledzićna bieżąco (np.Ojciec Mateusz ;), czasami Haus). IO to jest kierunke w którym musi podążać telewizja.Wielu ludzi nie chce oglądac badziewia a programy tzw. inetresujące sa o godzinach dla bezsennych lub bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 09:03 Nie lubisz ogladac filmow????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżejms Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 09:55 siedemset tysięcy i ...jeden... panowie: Dworak, Farfał,Pospieszalski programy typu: Tańce na rurze przekonały mnie że nie warto posiadać telewizji, za który trzeba płacić abonament. A program Galileo, jedyny wart oglądania, można obejrzeć w sieci lub u sąsiadów. ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małpa Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:27 Nie lubię. Nudzą mnie po 10 minutach w 98%. Jestem w stanie obejrzeć cały film tylko w kinie jak nic mnie nie rozprasza. Za to lubię czytać :) więc jeśli ma wybór to wolnym czasie lubie poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
konsument-1 "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... 06.10.11, 09:08 Telewizor służy mi tylko do oglądania filmów, ale kino, zone europy i neo i discovery jak czasem włączę obojętnie tvp czy tvn to na wymioty mnie bierze. A już po tvn to w ogóle tv dla ludzi po trepanacji czaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one2one Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.aster.pl 06.10.11, 14:26 też tak miałem i podobne klimaty oglądałem. Aż dziecko popsuło mi tv. I teraz już nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz "Kąsek dla reklamodawców" - hehehe... 06.10.11, 09:22 i jak, drodzy reklamodawcy, do nich dotrzecie? Przez internet? Wyskakujące potworki, które każdy natychmiast zablokuje? :-) Prawda jest taka, że młodzi nie mają TV, bo mają dość wszechobecnych, głośnych i debilnych reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: "Kąsek dla reklamodawców" - hehehe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 13:28 Fakt, tradycyjna reklama się przeżyła - przydałaby się targetowana, bo co mnie interesuje jakiś cholerny proszek do prania albo wyprzedaż vanów dla monterów instalacji elektrycznych Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat To proste... i tansze niz reklama w TV 07.10.11, 11:29 Product placement w Twoich ulubionych filmach i serialach, budujacy odpowiedni wizerunek produktu. Przejmowane konta na Twitterze, popularne profile na facebooku, gdzie nawet nie spostrzezesz sie kiedy, a zareklamowane zostanie cos ciekawego (dla Ciebie i nie odczujesz tego jako reklamy). Porady na forach czy w opiniach o produkcie na porownywarkach cen, ktore dziwnym trafem nie beda pisane przez zadowolonych uzytkownikow, ale pracownikow agencji marketingowych. Guerilla marketing, gdzie nawet sie nie spostrzezesz, a dostaniesz ciekawa reklame od najlepszego przyjaciela, jako cos 'smiesznego', lub sam takowa wyslesz. Wymieniac dalej?;-) Glosne i debilne reklamy zostana, bo sa dla klienta masowego, od producenta masowego. My, 'swiadomi konsumenci', jestesmy mniej masowi, ale dosc szczegolnie okresleni, do tego przeswiadczeni o wlasnej madrosci i przebieglosci, wiec tez dosc latwo manipulowac naszymi zachowaniami konsumenckimi. Jako, ze mamy zazwyczaj wiekszy dochod rozporzadzalny, jestesmy zbyt lakomym kaskiem do pominiecia... Tak wiec jakos trzeba w naszych glowach umiescic nowy model BMW, iCosniepotrzebnego z nowym, zupelnie rewolucyjnym, choc niemal niezmienionym iOS, czy wreszcie zegarek, no bo jak lepiej wyroznic sie z tlumu, niz zegarkiem za xxxxxx zl, ktory sprawi, ze bedziesz naprawde wyjatkowy (w swoim mniemaniu)? Odpowiedz Link Zgłoś
cisowystarylas "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... 06.10.11, 09:32 Nie tylko młodzi mam prawie pięćdziesiąt lat TV przestałem oglądać parę lat temu i jestem bardziej szczęśliwi nikt przynajmniej tą drogą nie grzebie mi w mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile Może i tak być. TV to zbędny "mebel" dzisiaj. 06.10.11, 09:36 sam też nie mam TV w domu, a TV odbieram przez komputer i obraz rzucam na ścianę pomalowaną specjalną farbą. Obraz jest wg mnie dużo lepszy niż na monitorze czy dużym LCD. Skoro abonament ma być płacony od odbiornika TV to nie podlegam, a zresztą polskich kanałów poza HBO i Filmboxem i tak nie oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Jesteś w duzym błędzie IP: *.tktelekom.pl 06.10.11, 10:15 Z punktu widzenia płacenia abonamentu nie ma znaczenia czy TV ogladasz na tradycyjnym telewizorze czy w komputerze. Abonament płacisz za posiadanie odbiornika TV, a za taki jest uważany także tuner komputerowy. Nie ma też znaczenia jakie kanały oglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile Re: Jesteś w duzym błędzie - otóż nie 06.10.11, 11:03 abonament jest opłatą za odbiornik radio-TV. tuner komputerowy sam w sobie nie jest podstawą do płacenia abonamentu, tuner cyfrowy radio-TV (digital box) już tak. sygnał pakietów komputerowych programów polskojęzycznych nie jest nadawany z terytorium Polski, wiem bo sam płacę w EUR operatorowi w Belgii. pakiet ten nie zawiera nawet programów publicznych TVP. więc za co mam w Polsce płacić abonament? za rzutnik na ścianę czy za komputer w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Re: Jesteś w duzym błędzie - otóż nie IP: *.tktelekom.pl 06.10.11, 13:23 Ja nie mówię o tunerze komputerowym tylko o tunerze TV do komputera. Według ustawy abonament należy się za samo posiadanie urządzenia do przetwarzania sygnału TV więc nie ma znaczenia czy jest to standardowy telewizor czy też karta TV do komputera. I nie ma tez znaczenia czy ktoś ogląda TV1, MTV czy też POLSAT. Nie pochwalam abonamentu, piszę tylko jak stanowi ustawa i jak interpretuje to ustawodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Jesteś w duzym błędzie IP: *.itsa.net.pl 06.10.11, 11:37 Oglądanie stacji internetowych wymaga płacenia abonamentu? Ciekawy pomysł...... ale wszyscy rozsądni wyślą go na drzewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guaira "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 09:37 Ktoś tu chyba ma problem z odróżnieniem telewizora od telewizji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwer a abonament i tak mają płacić, kuuuu..., i to już! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 09:48 ja nie mam tv od 5 lat, co mam oglądać, klan, reklamy, klan i głupie wiadomosci rzadowe? a zapomaniłem jeszcze bezcenne teleturnieje poglebiajacde wiedze o swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: a abonament i tak mają płacić, kuuuu..., i to IP: 78.133.249.* 06.10.11, 10:03 Człowieku bez wyobraźni - telewizor to nie tylko tvp1 i polsat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... IP: *.10-87-r.retail.telecomitalia.it 06.10.11, 09:50 Nie mam i nie miałam telewizora, co zawsze wzbudzało zdumienie u innych. Ja jestem szczęśliwa. Mam więcej czasu dla siebie i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raskolnikov "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:05 Telewizor jest wyłącznie dla debili którzy oglądają z lubością reklamy i familiadę. debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukk "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... IP: *.pocketkings.ie 06.10.11, 10:11 ciezko sie oglada TV,kiedy na kazde pol godziny przypada 10 minut reklam lekow. to jest chore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_xxx "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:15 Kiedyś było założenie: nadajemy ciekawy film/program, a przy okazji sprzedamy reklamy. Teraz sprzedaje się widzów, a przy okazji nadaje durny program. Kogo to jeszcze interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kazik12groszy Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 10:24 i bardzo dobrze bo to pożeracz czasu a laptop skutecznie zajmuje jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozna "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... IP: 80.50.134.* 06.10.11, 10:26 to ja zyje w patologii od 11 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_zajety "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... 06.10.11, 10:28 Tak teraz jest modne nie oglądanie telewizji i młodzi udają ,że wogóle nie oglądają. Za kilka lat uprawianie seksu przestanie być modne. Przy takim rozwoju i dostępności filmów porno za kilka lat ruchy przedramieniem będą dyscypliną olimpijską. Mężczyźni będą tylko grać w gry wideo i oglądać pornosy. Po co się strać skoro życie może być takie proste. Praca obowiązkowa bo to daje kase, a po pracy: gry wideo , porno ,a weekend chlanie. Życie jest łatwe i proste! Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez 06.10.11, 11:15 fajny_zajety napisał: > Tak teraz jest modne nie oglądanie telewizji i młodzi udają ,że wogóle nie oglą > dają. Za kilka lat uprawianie seksu przestanie być modne. Przy takim rozwoju i > dostępności filmów porno za kilka lat ruchy przedramieniem będą dyscypliną olim > pijską. Mężczyźni będą tylko grać w gry wideo i oglądać pornosy. Po co się stra > ć skoro życie może być takie proste. Praca obowiązkowa bo to daje kase, a po pr > acy: gry wideo , porno ,a weekend chlanie. Życie jest łatwe i proste! Sz.P. jest w błędzie (odnośnie TV). To nie jest moda, to uświadomienie sobie stopnia manipulacji, jaki jest w TV. Czytanie zmusza do myślenia, TV to gotowa "papka". Duża część społeczeństwa jest uległa TV mediom (około 85%, w tym wszyscy wyborcy PO, SLD i RPP). Co do seksu, to Sz.P. raczy żartować, że uprawianie lub nie podlega modzie :) Widać, że Sz.P. nie znajduje w tym zajęciu żadnej przyjemności. A przy "przedłużaniu gatunku" zapewne in vitro jest lepsze? :) Kiedyś coś takiego POdobnego nazywało się inseminacją, zajmowali się tym "inseminatorzy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domio Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: *.internetia.net.pl 06.10.11, 12:40 > Duża część społeczeństwa jest uległa TV mediom (około 85%, w tym wszyscy wyborc > y PO, SLD i RPP). Po pierwsze, uwielbiam, kiedy wtyka się politykę do absolutnie każdego wątku. Nawet o kupowaniu telewizorów. Po drugie, uwielbiam ten kretyński zabieg, polegający na pisaniu skrótów partii wielką literą, kiedy skrót ten można znaleźć w jakimś słowie (np. zaPiSywanie, oPOny). Po trzecie to zaszła pomyłka. Z badań wynika, że to własnie młodzi, wykształceni oraz lepiej sytuowani pozbywają się telewizorów, wiec bardziej do odbiornika przywiązany jest elektorat opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jury Re: "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez IP: 88.220.76.* 06.10.11, 13:12 100% / 100% Odpowiedz Link Zgłoś
mirafas "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... 06.10.11, 10:37 Hej, tu mowa o młodych ludziach, niekoniecznie o rodzinach. (Duży) telewizor nie jest konieczny - wystarczy właśnie projektor czy monitor 24". Ja oglądam filmy na iplex.pl właśnie na monitorze 24" czasem na ekranie laptopa (15,4") z bliska ekran 15 cali to jak z 3 m ekran 40 cali (upraszczam oczywiście, ale nie za bardzo ;)). Kult telewizora przechodzi do historii... Odpowiedz Link Zgłoś
musial04 TV jest do bani, same reklamy............. 06.10.11, 10:41 Mam 21 lat siedze tylko na laptopie, filmy są online. Nienawidze oglądać filmów w tv! Oglądam tylko wydarzenia sportowe w telewizorze, ale szlag mnie trafiał jak siatkarze grali na mistrzostwach przez reklamówi co chwile! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: TV jest do bani, same reklamy............. IP: 78.133.249.* 06.10.11, 12:37 Poczekaj aż będziesz miał 30-40 lat, będziesz miał swoje mieszkanie a nie pokój w klitce rodziców i nie będziesz wiedział co z kasą robić. Ciekawe czy wtedy też będziesz oglądał filmy czy sport na laptopie, hehe. Rozumiem, że twoje dzieci też będą na tym laptopie grały w gry? Hehehe, dorośnij i przestań wierzyć w bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: TV jest do bani, same reklamy............. IP: *.uznam.net.pl 06.10.11, 15:51 Masz więcej lat od niego, ale nadal mało rozumiesz niestety. I tacy jak ty mają prawo wyborcze. Mowa o oglądaniu rogramów nadawanych przez stacje telewizyjne, a nie urządzeniu na którym się to robi. Są przecież tanie tunery podłączane pod USB i można oglądać programy w laptopie. Ludzie zrezygnowali z żenująco głupiej ostatnimi laty telewizji, nie z posiadania urządzeń. I tylko tyle. Wyobrażam sobie, że obecnie nie da się tego wcale oglądać: wszędzie ryje bandy czworga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk oto skutki co raz durniejszej ramówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:42 Kiedy przestałem oglądać TV - wtedy, kiedy przestałem się z niej czegokolwiek dowiadywać i uczyć. Mnóżcie dalej oferty w stylu: telenowele na przemian z kicaniem cielebrytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a "Rzeczpospolita": 700 tys. polskich domów bez t... IP: 58.1.224.* 06.10.11, 10:53 Wywaliłem TV na śmietnik już dawno temu. Telewizja strasznie się zeszmaciła. Kiedyś jeszcze można było coś ciekawego dla siebie znaleźć - teraz nawet popularnonaukowe kanały pokroju Discovery prezentują sieczkę, na którą nie da się patrzeć. Większość kanałów osiągnęła poziom prezentowany przez papierowe brukowce w stylu Faktu i SE. Prezentują papkę dla mas od patrzenia na którą skręcają się kiszki. Wybrano ilość (widzów przekładającą się bezpośrednio na wpływy z reklam) zamiast jakości (tu powinna pokazać co potrafi telewizja publiczna ale robi dokładnie to samo). Na szczęście "Trójka" jeszcze trzyma jako taki poziom. Odpowiedz Link Zgłoś