freejazzy odrepresjonowanie?!? 07.10.11, 10:52 Od..co??? Tego słowa nie zna nawet Google, nie mówiąc już o standardowym użytkowniku POPRAWNEJ polszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.janwinnicki chwilę wcześniej namaszczona na eksperta...!!!!!!! 07.10.11, 10:58 Czyli u tych PiSd nie trzeba BYĆ ekspertem!! Wystarczy, że małemu karzełkowi podstawią stołeczek, Hoffman pomoże mu sie na niego wdrapać, Płaszczak podtrzyma a WIELKI PREZES dokona NAMASZCZENIA i już jest PiSowski EXPERT. Alleluja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapralzbrujev PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 11:05 No i wyszło Szydło (Beata) z worka ... Z zawodu katechetka, z zamiłowania ekonomiczna wizjonerka, przyszła - nie daj Bóg - minister finansów tego biednego kraju ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat kas potzrebna na pomniki lecha i marsze z pochodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 11:05 i dla kleru za modly o zwyciestwo..zaczyna brakowac na waciki... Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 I to jest prawdziwa twarz kurdupla 07.10.11, 11:05 Spoleczenstwo ma sie bac.. Strach ma byc podstawa rzadow... Ta metode juz widzielismy, chyba kazdy widzial zawzieta gebe ziobry na konferencjach prasowych po "spektakularnych" zatrzymaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: I to jest prawdziwa twarz kurdupla 07.10.11, 11:33 kontik_71 napisał: > Spoleczenstwo ma sie bac.. Strach ma byc podstawa rzadow... Ta metode juz widzi > elismy, chyba kazdy widzial zawzieta gebe ziobry na konferencjach prasowych po > "spektakularnych" zatrzymaniach. Za które teraz odszkodowania płaci państwo - czyli my, podczas gdy "spektakularny zatrzymujący" utopił laptopa i przeniósł dupsko do Brukseli... Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid A co wtym dziwnego, przecież PiS wcale nie chce... 07.10.11, 11:16 ... wygrać tych wyborów. A na liberalizację systemu kar ze strony kaczora i spółki, to może liczyć tylko hołota skacząca ludziom na plecy i demolująca państwowe mienie, o ile tylko będzie karnie głosować na PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herp_derp Re: A co wtym dziwnego, przecież PiS wcale nie ch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 18:40 Szczerze mówiąc to wszyscy zasiadający w Sejmie chcą te wybory przegrać. Stąd zerowa kampania wyborcza, zero prawdziwych debat, zero konkretów w sprawie programów. Tylko naprawimy, poprawimy, zmienimy... Ale co będzie przedmiotem zmian i jakie one będą - pewnie sami nie wiedzą. Jeden Korwin ma zapał, może jeszcze Palikot, ale ten drugi nie widzi mi się w roli premiera, przynajmniej nie teraz. Jego partia-ruch jest za mała i młoda, program w powijakach, kierunek prowadzenia polityki nie zachwyca. A Mikke? Nie żebym był złosliwy, ale te 20-25% poprarcia w internecie nie przekuło się nawet na wystarczającą ilość podpisów pod listami. Na dzisiaj, żeby JKM objął stanowisko PRM, jest tylko jeden sposób - po wyborach Tusk albo Kaczyński z niewyjaśnionych przyczyn desygnują go na to stanowisko [o ile jest to mozliwe w świetle prawa]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azet Podziękowania dla J.Kaczynskiego IP: 178.73.48.* 07.10.11, 11:17 Dziękuję Ci Panie J. Kaczyński! Z całego serca dziękuję Ci, że nauczyłeś mnie nienawiści do wszystkich! Teraz stosuję to już nieustannie! Dziękuję za liczne lekcje – jak kłamać z pięknym cynicznym uśmiechem. To może być bezcenne dla mnie w biznesie. Dziękuję za: Pana Macierewicza z jego fantastycznymi pomysłami o spadających samolotach! Naśladownictwo pozwoli mi w trudnych sytuacjach zasłonić się niepełnosprawnością umysłową co nie przeszkodzi redaktorom prosić mnie o wywiady, Panią Fotygę i mistrzowskie niezrozumienie niczego oraz zabawianie eurodeputowanych śmiesznym tańcowaniem wbrew rozsądkowi. Też słabo tańczę ale teraz tym będę brylował, Pana Dorna – eeeee, z talentem do niechcianych powrotów i eleganckich skarpetek. Mam już pokupowane takie do kolan, Pana Kurskiego, który w każdym wystąpieniu przypomina postać wspaniałego niegdyś Dzierżyńskiego. Jestem tamtemu wdzięczny za wytłuczenie tysięcy bolszewików. Żaden Polak nie może z nim się równać! Pana Ziobrę z nadzieją, że powróci i dokończy wykańczanie nieżyczliwych planom JK grup społeczeństwa. Zrobię to wokół siebie. Pana Czarneckiego od którego uczę się bełkotać niezrozumiale co pozwala mi być stale obiektem zainteresowania, Pana Mularczyka za mistrzostwo wybrnięcia z sytuacji „posądzenia” o oszustwo Trybunału Konstytucyjnego i umiejętne wyciąganie JK z każdej głupiej sytuacji. Szukam takiego mistrza. Panią Nelly za cudowną, nieustanną karierę mimo porażających głupotą teorii. Teraz i ja nie boję się wypowiadania publicznie kosmicznych bzdur. Redaktorzy to kochają! Dziękuję za Hofmana, Porębę, Kempę, Kruk, Kuchcińskiego i innych za umiejętność bezkrytycznego kalkowania każdego słowa JK. Teraz wiem, że będąc nikim pójdę do góry tak działając jak oni. Nie jestem w stanie wymienić wszystkiego za co dziękuję Ci Jarosławie ale będę o tym pamiętał w dniu głosowania. Podobnie jak większość Polaków myślących jak ja z radością zagłosuję na P.O. No bo obawiam się, że opuszczenie przez ulubiony PiS miejsca głównego opozycjonisty kraju zmieni wasze osobowości i nie będę miał na kim się wzorować. Proszę mi to wybaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Super! Dołączam się do podziękowań. 07.10.11, 11:58 Dodając jeszcze od siebie - dzięki ci J. Kaczyński, za darmowy kurs pasożytnictwa doskonałego. Za pokazanie, jak można - nie robiąc przez całą polityczną karierę kompletnie NIC pożytecznego, nie płodząc choćby jednego sensownego pomysłu i funkcjonując bez programu, bazując wyłącznie na obrzydzaniu i obrzucaniu błotem konkurentów - zainstalować się wspaniale w strukturach państwa. Jak można - zbłaźniwszy się swoimi rządami i sparzywszy na nich - wcale nie wypaść z obiegu, tylko dalej tkwić w parlamencie z pokaźną rzeszą popleczników, niby to walcząc zajadle o powrót do władzy, ale tak naprawdę zadowalając się całkowicie rolą najliczniejszej opozycji, która w czasach kryzysu świetnie sobie żyje z budżetowych dotacji, robi co chce i w nieskończoność chwali się, że WSZYSTKO może, chociaż NIC nie musi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piada jest człowiek znajdzie się IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 11:22 paragraf czyli dalszy ciąg marzeń o państwie Orwela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Prokuratorzy i S-ka IP: *.host.witnet.pl 07.10.11, 11:28 A w zasadzie, Prokuratorzy i Sabotażyści [gospodarczy]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 11:29 No to jak Modzelewski toto napisał to może być tam jeszcze wiele ciekawych rzeczy , o których nic nie wie przeciętny obywatel...(jak np. w przypadku darowizn).. Najwazniejsze, to zadbać o własne interesy, odpowiednio pisząc ustawę... Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 salon robi w spodnie skoro wymyśla takie bzdety 07.10.11, 11:29 32 lata glosuje za Pis bo to oni zmniejszyli podatki Odpowiedz Link Zgłoś
an_konta PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 11:31 A może by tak zgodnie z prawdą, że PiS szykuje bat na nieuczciwych podatników?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monarchista Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: 213.17.138.* 07.10.11, 18:44 an_konta napisał: > A może by tak zgodnie z prawdą, że PiS szykuje bat na nieuczciwych podatnikó > w?! Tak, tylko że o tym, kto jest uczciwy a kto nie, to nie ty będziesz decydował (a). Nie ma ludzi uczciwych, są tylko tacy, którzy nie jeszcze zostali przyłapani. Tak samo, jak nie ma uczciwych firm, są tylko źle skontrolowane. "Społeczeństwo dzieli się na tych, którzy siedzieli, tych, którzy siedzą i tych, którzy z braku dowodów pozostają na wolności". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Pierwszy troll podatkowy III RP IP: 91.230.58.* 07.10.11, 11:32 Modzielewski i wszystko w temacie. To jakby czytać Kublika o motoryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzystasiódemek PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: 94.40.92.* 07.10.11, 11:32 Drogi Panie Redaktorze. Bzdury Pan piszesz. I mieszasz Pan (świadomie, bądź przedwyborczo) sankcje, które znajdowały się w ustawie VAT. Przez wiele, wiele lat była sankcja (dodatkowe zobowiązanie podatkowe) za zaniżanie zobowiązań w VAT (w różnych jego rodzajach). Tę sankcję usunięto 1.grudnia 2008 r. Notabene później TS UE w Luksemburgu wypowiedział się, że ta sankcja nie jest niezgodna z unijnym VAT. Nie mam jej teraz w ustawie. Natomiast również przez wiele, wiele lat istniała sankcja za brak ewidencji sprzedaży w kasie rejestrującej. Początkowo jako wyłączenie możliwości odliczenia podatku naliczonego, później w formie dodatkowego zobowiązania podatkowego. Jako 30% podatku naliczonego od zakupów związanych ze sprzedażą nie wbitą do kasy. Ta sankcja była i nadal jest w ustawie. Polecam lekturę wciąż obowiązującego art. 111 ust. 2 ustawy VAT. 2. (561) W przypadku stwierdzenia, że podatnik narusza obowiązek określony w ust. 1, naczelnik urzędu skarbowego lub organ kontroli skarbowej ustala za okres do momentu rozpoczęcia prowadzenia ewidencji obrotu i kwot podatku należnego przy zastosowaniu kas rejestrujących, dodatkowe zobowiązanie podatkowe w wysokości odpowiadającej 30 % kwoty podatku naliczonego przy nabyciu towarów i usług. W stosunku do osób fizycznych, które za ten sam czyn ponoszą odpowiedzialność za wykroczenie skarbowe albo za przestępstwo skarbowe, dodatkowego zobowiązania podatkowego nie ustala się. I tego właśnie dotyczy ów "wytropiony" art. 377 projektu. Więc bardzo proszę - nie róbcie ludziom wody z mózgu. Bo nie chcę mi się wierzyć, aby ta "pomyłka" miała charakter przypadkowy. Autor Komentarza do ustawy VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
signal pis to koszmar lodziarze co zabierają jednym 07.10.11, 11:34 a obiecująca drugim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: *.210.c81.petrotel.pl 07.10.11, 11:38 Sankacja, zawarta w art.111 ustawy o VAT dotyczy w istocie braku kasy fiskalnej, a nie sprzedaży nieewidencjonowanej. Wszyscy przywołujący ten art. nie wiedzą kompletnie o czym piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbicydy Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: 78.133.136.* 07.10.11, 13:08 Przeczytaj najpierw art. 377 projektu ustawy PIS, a nie opieraj się na wiedzy podanej w gazecie - porównaj go z art. 111 obecnej ustawy i zastanów się raz jeszcze, kto tutaj nie wiem o czym pisze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doradcaprezesa PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 11:39 gw szuka jak może tematów aby obrzydzić ludziom pis. Akcja propagandowa trwa. Dziennikarstwa nie uwidzisz w tych materiałach... Nie chodzi o to czy ja lubię PiS czy PO tylko o to że jest to nieobiektywne a w zasadzie cholernie stronnicze kreowanie opinii. Zero dziennikarstwa, 100% propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
wuzuwela PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 11:39 jestem zdania że aby komuś dać,trzeba komuś zabrać,to w wypadku państwa które w zasadzie nic nie produkuje dzieli to co zbierze w formie podatków,składek akcyzy itp.JarKacz obiecuje wszystkim że da,tylko komu zabierze?odpowiedź prosta,wszystkim,w formie podatku,czyli do jednej kieszeni włożył z drugiej nam wyciągnie,oby nie więcej!Jedyny wariant kiedy państwo może dać więcej to wtedy kiedy gospodarka rośnie,wpływy rosną,budżet pełny,wtedy można dzielić,ale PiS nie skupia się na tym jak zwiększyć wzrost gospodarki a tylko obiecuje i komu?niższym słojom społeczeństwa które często nie są w stanie logicznie dojść do tego że to puste obiecanki,za to głos na wyborach dadzą i o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 11:46 pojeby i spekulanci :) a co mają zrobić przecież z prawem i sprawiedliwościa mają tylko dwa słowa w nazwie wspólnego :) reszta to same przekręty i chęć bycia nowym Adolfem H. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0e GWno kłamie IP: 193.201.167.* 07.10.11, 11:50 forum.gazeta.pl/forum/w,30,129534507,129539520,Jak_mozna_tak_sciemniac_manipulowac_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: GWno kłamie IP: *.210.c81.petrotel.pl 07.10.11, 12:02 Żeby przedstawiac argumenty ( art.111) trzeba najpierw choć trochę wiedziec, o co biega i umieć ze zrozumieniem przeczytać chociaż kawałek ustawy! Jeśli się kompletnie nie kuma,co to za sankcja, to nie zabiera się głosu w temacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: GWno kłamie IP: 193.201.167.* 07.10.11, 12:16 ale gdzie tu niekonstytucyjność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbicydy Re: GWno kłamie IP: 78.133.136.* 07.10.11, 13:10 Przeczytaj więc maju dokładnie również art. 377 projektu, a nie porównuj przepisu z tekstem Pana Redaktora - sankcja z obu przepisów jest za to samo, inny jest sposób jej ustalenia (doprecyzowany w art. 377 projektu) - przemyśl i wypowiedz się Odpowiedz Link Zgłoś
wedry PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 11:51 Sekunde, kara jest - grzywna, wiec o chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Umiem czytać Beata Szydło - jakie ma kwalifikacje a raczej nie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.10.11, 11:52 Ekspert od finansów tak się oto zna na finansach. Poziom umysłowy polityków w tym kraju to przedszkole. W latach 1989–1995 była doktorantem na Wydziale Filozoficzno-Historycznym UJ. W 1997 ukończyła studia podyplomowe dla menedżerów kultury w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie, a w 2001 w Akademii Ekonomicznej w Krakowie w zakresie zarządzania terytorialnego. Od 1987 do 1995 pracowała jako asystent w Muzeum Historycznym Miasta Krakowa, następnie kierowała działem merytorycznym w Libiąskim Centrum Kultury w Libiążu. W latach 1997–1998 była dyrektorem Ośrodka Kultury Urzędu Gminy w Brzeszczach. W 1998 objęła stanowisko burmistrza gminy Brzeszcze, które zajmowała do 2005. Pełniła także funkcję radnej powiatu oświęcimskiego z listy Akcji Wyborczej Solidarność (1998–2002). W 2004 została wiceprezesem Ochotniczej Straży Pożarnej w gminie Brzeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 32-latek A ja myślałem, że 3 mln Polaków uciekło z PL IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 11:56 i dlatego spadają wpływy. Prowadzę firemkę w PL. Byłem jednak w UK i zastanawiam się czy tam nie uruchomić oddziału. Wtedy porównam sobie i zobaczę czy w PL warto zostać. Nadmienię , że w UK musiałbym zapłacić 170% wynagrodzenia w PL, jednak cena za którą mógłbym sprzedać swoje wyroby stanowi w UK ponad 300% tego co mogę dostać w PL. Poza tym ludność PL strasznie się kurczy, ci co mieli uciec to uciekli a ci co się mieli pobudować pobudowali. Wszystko przemawia za opuszczeniem PL, ale zobaczymy. PS nie wybaczę jednak platformie zatrudniania dodatkowych 75 tyś. urzędasów, a tezy Fedak , że ich nie wolno zwalniać , bo popyt się załamie uważam za skandaliczne (oni nie tworzą wartości dodanej tylko generują przeszkody) i świadczą o niekompetencji tego rządu. Wgląda na to, że tusek podniósł VAT aby móc zatrudnić tych urzędasów. Spełnię jednak swo obywatelski obowiązek i zagłosuję na Palikota, bowiem chłop wyraźnie zaznacza w swoim planie, że chce ograniczyć biurokrację. Pozdrawiam wszystkich trzeźwo-yślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: *.devs.futuro.pl 07.10.11, 11:59 Drodzy trzeźwo myślący Polacy Największą winę za obecną sytuację wzajemnej nienawiści ludzi o różnych poglądach politycznych , religijnych " i tu może niektórych zaskoczę a innych mam nadzieję , że nie" ponoszą tylko i wyłącznie dziennikarze (o Tobie też pisze "dziennikarzyku"), którzy na zlecenie swoich przełożonych mają do wykonania określony reportaż, wywiad do wykonania za z góry wyliczoną kasę. Tendencyjność reportażu jest wcześniej określona i decyduje o tym redaktor naczelny danej stacji. Ludzie informacja jest towarem, który się doskonale sprzedaje a widzów i słuchaczy jest miliony. Wykorzystuje się fakt, wygodnictwa społeczeństwa, które dostaje na tacy gotową informację biorąc za wiarę ich rzetelność nie wysilając się nawet aby trzeźwo pomyśleć w jakim celu jest przekazywana i czy jest prawdziwa. Żal mi jest Was tych, którzy za autorytet uznają jakiegoś pseudo-dziennikarza, który sprzedał się za " kilka talarów......" właścicielowi stacji. Won "zdrajcy Narodu Polskiego" mieszający w umysłach Polaków nienawiść. Patriota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: *.210.c81.petrotel.pl 07.10.11, 12:13 Patrioto, artykuł nie jest anonimowy i może podlegac ocenie sądu np., co innego twoje "mądrości" . Klawiatura wszystko przyjmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe tiaaa IP: 193.201.167.* 07.10.11, 12:18 chyba, że piszący ma kupę chajsu na prawników. wtedy może pisać co chce bo i tak ma sądy owinięte wokół palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: tiaaa IP: *.210.c81.petrotel.pl 07.10.11, 12:35 Co to znaczy- sądy owinięte wokół palca? Można rzucic każdą "świnię", jak się pisze anonimowo i ty rzucasz kolejną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe oczywiście, że anonimowo IP: 193.201.167.* 07.10.11, 12:45 pieniędzy na prawników tyle co Agora nie mam, więc wolę zostać anonimowym nickiem :) co to za 'sądy owinięte wokół palca?' wystarczy przejrzeć procesy jakie Michnik wytaczał swoim krytykom i trochę się rozjaśnia w głowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
felucjan Znowu ktoś nie zrozumiał poprawnie prezesa. 07.10.11, 12:05 Kurcze, głupi ten naród. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Znowu ktoś nie zrozumiał poprawnie prezesa. IP: *.210.c81.petrotel.pl 07.10.11, 12:08 Głupi faktycznie! Ale większość uważa się za znawców niestetty. Odpowiedz Link Zgłoś