Dodaj do ulubionych

PiS kręci bat na podatników. Mają się bać

07.10.11, 01:57
A czego innego można było się spodziewać? PiS i liberalizacja przepisów kar? To śmieszność. PiS jest za zaostrzeniem kar we wszystkich rodzajach kodeksów, z jednym zastrzeżeniem. To nie może dotyczyć pisowskich polityków i sympatyków z RM oraz Kościoła.
A tak na marginesie: Rozwiązano zagadkę chwalenia programu wyborczego PJN przez prof. Gomułkę. Czy ktoś się domyśla dlaczego prof. Gomułka pokusił się nawet na spotkaniu w imieniu lewicy pochwalić ten program? Ano dlatego, że.... był jego jednym z współautorów (Rybiński i Gomułka). Trudno nie chwalić czegoś, co się samemu napisało...
Obserwuj wątek
    • logiczny1 Nie chodzi o podatki 07.10.11, 05:28
      Chodzi o strach Tuska i sąsiadów przed samodzielną Polską.
      I żeby odsunąć Kaczora PO zainspirowało zdradę stanu:

foros.salon24.pl/350874,pytanie-o-zrodla-merkelowskiej-histerii
      I to jest największa afera po 1989 roku. Niemcy nam wybiorą premiera...
      • dotdesign Samodzielnie przeczytaj to, co napisales i puknij 07.10.11, 07:03
        sie w potylice. Psychoza i Spisek nie koncza sie na wyborach, lecz w kaftanie. Zdrowiej pojsc na spacer.
        • Gość: M. [...] IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 09:53
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: mason Nie wybił paragonu? Jeszcze się nie spotkałem. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.11, 10:17
            Zapaliło mi się czerwone światełko po tej publikacji.
            Zdaje się, że neokomuchy z PO zaczynają się bać.
            Chyba przyłożę się do namieszania Kaczorami. To też neokomuchy, tyle, że bardziej zawzięte.
            Firmę już przeniosłem za wielką wodę, a w Polsce zamknąłem.
            Będę kibicem.
            • qniaczek Re: Nie wybił paragonu? Jeszcze się nie spotkałem 07.10.11, 10:23
              Przenosisz firmę za wodę? To pewnie jesteś prawdziwy GOROL z tater, moje uwagi po tegorocznych wakacjach w Zakopanem - od żadnego prywatnego przedsiębiorcy (przewozy amciu itp) nie otrzymałem paragonu bez uwagi, ze chcę sklepy sieciowe i TPN oczywiście. To bardziej wam "polakom katolikom" okradającym innych katolików zagraża "prezes". Módl się i płać/płacz.
              • Gość: mason Re: Nie wybił paragonu? Jeszcze się nie spotkałem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.11, 12:00
                Masz na myśli oscypki, koniki i noclegi? To jest agroturystyka. Kasy fiskalne mają sklepy i złotówy. Właśnie wstręt do rozpoznawania takich "problemów" kierował mną przy szukaniu miejsca bardziej businessfriendly. Na szczęście działam na rynku międzynarodowym i mogłem sobie na to pozwolić.
                • Gość: finansista A co z księżami ?? Oni tez opodatkowani ?? IP: 193.111.166.* 07.10.11, 14:58
                  finanse-dla-kazdego.blogspot.com
                  • Gość: n już są IP: 193.201.167.* 07.10.11, 15:43
                    płacą podatek dochodowy jak wszyscy, ryczałtem od wielkości parafii.
                    • Gość: moron Klecy dalej kręcą lody z VAT-em IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.11, 17:59
                      Kolo Zbynio bryk pokazał jak to robić w Stella Maris co kosztowało jego szefa Gocłowskiego aż pięć samochodów, meble i różne kościelne fatałaszki, które poszły pod młotek :)
                      • Gość: gosc test GWno 1 2 3 IP: *.opera-mini.net 08.10.11, 03:16
                    • Gość: nie płacą Re: już są IP: *.static.korbank.pl 08.10.11, 08:37
                      Nie płacą dochodówki do skarbu państwa tylko do kurii, a kuria nie oddaje państwu. Nie chrzań, jak nie wiesz.
              • Gość: Dubstep Re: Nie wybił paragonu? Jeszcze się nie spotkałem IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 12:55
                Już 9 kwietnia DZIEŃ ŚWIRA 2
                :D:D:D:D
              • Gość: jtomasz Re: Nie wybił paragonu? Jeszcze się nie spotkałem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.10.11, 09:03
                "GOROL"cepie to "nieślązak"" dla Ślązaka.
            • isanaltd Re: Nie wybił paragonu? Jeszcze się nie spotkałem 07.10.11, 11:39
              Polacy, w tym roku nie idziemy na wybory.
              Tusk i Palikot versus Kaczynski- to stara gra w dobrego i zlego policjata, ta sama drużyna.
              Dlatego nie idzcie na wybory , bo od 20 lat zawsze to samo , czyli nic.
              • palo_ma1 Re: Nie wybił paragonu? Jeszcze się nie spotkałem 07.10.11, 14:39
                isanaltd:
                > Polacy, w tym roku nie idziemy na wybory

A wiesz, nie idąc na wybory - tak na logikę oddajesz głos na tego, kto wygrał,
                inaczej mówiąc - nie robisz w zasadzie nic, aby _nie_ wygrał... :)
              • tymon99 Re: Nie wybił paragonu? Jeszcze się nie spotkałem 07.10.11, 14:50
                takie dziś wytyczne ze sztabu pis?
                nawoływać do bojkotu wyborów?
            • kralik111 Re: Nie wybił paragonu? Jeszcze się nie spotkałem 07.10.11, 15:14
              Gość portalu: mason napisał(a):

> Zapaliło mi się czerwone światełko po tej publikacji.
              > Zdaje się, że neokomuchy z PO zaczynają się bać.
              > Chyba przyłożę się do namieszania Kaczorami. To też neokomuchy, tyle, że bardzi
              > ej zawzięte.
              > Firmę już przeniosłem za wielką wodę, a w Polsce zamknąłem.
              > Będę kibicem.

Nie rozumiesz debilu znaczenia pojecia "neokomuch", bo gdybys rozumial, to wiedzialbys o tym, ze neokomuch to taki, ktory dazy do tego, by stworzyc wladze na wzor PRL, gdzie obywatel bedzie sie jej bal., wladze skierowanej na tworzeniu poczucia strachu obywatela przed wladza, a o tym wlasnie mowi ten artykul, debilu...:DDDDDDDDD
        • jmb2 Kreowanie strachu i lęku to droga do obłędu ... 08.10.11, 10:09
          cytat: ... "A pośrodku siedzi prezes, którego marzeniem jest (tylko) WŁADZA, której wszyscy będą się bali, nie znali dnia ani godziny, w pogotowiu mieli szczoteczkę do zębów."

Jest takie powiedzenie "To na czym się w swoim życiu skupiamy urasta do wiekich rozmiarów"

Już czas najwyższy, abyśmy wszyscy w Polsce ale przede wszystkim nasze kochane władze ... zaczeli skupiać się na inteligentnym myśleniu i inteligentnym zachowaniu, które to będzie przede wszystkim kreowało .... odpowiedzialne ... zachowania Polaków zarówno wobec siebie samych jak i swojej Ojczyzny.

Skupianie się na kreowaniu u Polaków ... strachu a później chorobliwego leku przed swoimi własnymi ... Urzędami ... w konsekwencji osłabia Polaków zdrowie, inteligencję oraz powoduje olbrzymie straty dla gospodarki poprzez ... miliony chorych niezdolnych do pracy ze strachu i lęku ludzi. Niezdolnych także do jakiegokolwiek kreatywnego myślenia.

Długotrwałe oddziaływanie strachu i leku na boguduchwinnych ludzi - wypacza im charaktery i osobowość oraz doprowadza w skrajnych wypadkach nawet do obłędu i paranoi czyli chorobliwego postrzegania wszędzie wkoło siebie tylko spisku, kapusiów i przestepców.

Wprowadzanie pomiędzy ludźmi całkowitego zamordyzmu, wynikajacego z przepisów jakiegokolwiek prawa jest droga do nikąd.

Wszyscy Ludzie popełniają jakieś tam błędy, bo sytuacja i przepisy w koło nas się nieustannie zmieniają i ci z nas którzy mają być zdrowi (a na takich członkach naszego społeczeństwa powinno nam zależeć) muszą mieć szansę na mocne postanowienie poprawy po złym uczynku oraz odkupienie winy. W innym przypadku będziemy utrwalali w polskim życiu społecznym stan permanentnej choroby ... może też i dobry ... do napędzania klientów, do przychodni i szpitali ale niedobry dla gospodarki i jej rozwoju jako cołości - w nieustannie konkurujacym ze sobą świecie.

Już od dawien dawna miliony Polaków wyjechało do pracy zagranicę i dalej wciąż wyjeżdza .... także poza granice naszego chorobliwego nastawienia do siebie samych. I to trzeba zmieniać.

pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzenia_urojeniowe
          Zaburzenia urojeniowe (dawniej paranoja prawdziwa, obłęd, z grec. παρά - "obok, poza" i νους - "rozum, sens") - usystematyzowane urojenia, najczęściej prześladowcze i oddziaływania, rzadziej wielkościowe lub inne. Omamy występują sporadycznie, struktura osobowości jest zachowana.
      • jo5348 Logiczny, ty też na pigułkach? 07.10.11, 09:48
        :)
      • Gość: flex Modzelewski znowu robi ustawę pod swoje potrzeby IP: *.telpol.net.pl 07.10.11, 12:45
        Skomplikowane przepisy podatkowe, pełne niejasności i sankcji są w interesie tego dziada, wtedy nakręca się interes doradców podatkowych i jego tzw. "instytutu" również. Kiedy słyszę co ten dziad wygaduje w telewizji, albo czytam go w gazecie to flaki mi się przewracają, w imię własnego krótkowzrocznego interesu jest przyczyną poważnych problemów tysięcy polskich podatników. Nie mogę się doczekać chwili kiedy wreszcie ta kreatura zniknie definitywnie z polskiej przestrzeni publicznej. Mam nadzieje że wyciągnięcie tego dziada z lodówki będzie gwoździem do trumny Pisu.
        • Gość: he1ku Re: Modzelewski znowu robi ustawę pod swoje potrz IP: *.efekt.net.pl 07.10.11, 13:16
          Kaczyński jak magnes przyciaga kreatury typu Ziobro,Kurski, Modzelewski , Hoffman,Fotyga i inni.Ci ludzie przysrane we własnym zyciu mają, sa nieudacznikami , a dopuszczeni do kierowania resortem, potrafia popsuć innym to zycie. Czy to obsesja by dokopać drugiemu, moze rodzice takiego zbyt mocno bili by człowieka porządnego z niego zrobić i to wypaczyło jego osobowość. Kaczyńskiemu to dzieci samochodzik na ulicy zabierały.Pozostałym co było ?
      • kralik111 Re: Nie chodzi o podatki 07.10.11, 15:10
        ogiczny1 napisał:

> Chodzi o strach Tuska i sąsiadów przed samodzielną Polską.
        > I żeby odsunąć Kaczora PO zainspirowało zdradę stanu:
        >
        > rel="nofollow">foros.salon24.pl/350874,pytanie-o-zrodla-merkelowskiej-histerii
        > I to jest największa afera po 1989 roku. Niemcy nam wybiorą premiera...

Po pierwsze. Nie potrafisz nawet idioto wkleic linka.
        Po drugie. Filozofia wladzy PiSu jest strach obywatela przed wladzami panstwa i o tym jest ten artykul, debilu.
        Po trzecie. Niemcy sa czlonkiem NATO, ktoremu PiS chce oddac sledztwo w sprawie tragedii smolenskiej, idioto...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • pikkollo Manipulacja Gazety 07.10.11, 15:22
        Nawet z treści artykułu wynika że chodzi o unikających zapłacenia należnego podatku. Więc kogo tu straszycie ? Bać się mogą tylko oszuści, chyba nie zakładacie że większość czytelników GW do nich należy.
        Bezmyślnie strasząc rzekomo złym PiSem tylko tracicie dziennikarską rzetelność
      • gownos Dosc POgardy 07.10.11, 16:34

Dosc pogardy vod.gazetapolska.pl/517-pogarda-caly-film-marii-dluzewskiej-i-joanny-lichockiej, bierzmy przyklad z rozliczen Orbana na Wegrzech wzzw.wordpress.com/2011/10/06/prof-jerzy-robert-nowak-pod-namiotem-solidarnych-2010-goraco-polecam/

Kazanie Ks. Piotra Natanka 2 pazdziernika 2011
        pl.gloria.tv/?media=201047
        vod.gazetapolska.pl/534-tusk-skrytykowal-lisa-za-debate-z-kaczynskim
        vod.gazetapolska.pl/538-toskobus-w-poznaniu
      • Gość: Bogdan Re: Nie chodzi o podatki IP: *.host.witnet.pl 07.10.11, 17:50
        @logiczny
        Cy piszące tu lemingi i stare komuchy mają wiele wspólnego z logiką? Wystarczy przeczytać zamieszczony link i ich wypowiedzi poparte takimi autorytetami jak "prof" Bydłoszewski
    • Gość: GęśIcka Dlatego głosuję na Palikota IP: *.ip.netia.com.pl 07.10.11, 08:04
      • milosniktrojki 20 lat temu głosowałeś pewnie na Tymińskiego a 07.10.11, 09:58
        a 10 lat temu na Andrzeja. Przyznaj się.
        • Gość: qwww Re: 20 lat temu głosowałeś pewnie na Tymińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 01:52
          Tymiński i ś.p. Lepper to święci ludzie w porównaniu do mend z POPiSu typu Kalkstein-Kaczyński, synuś Rajmunda akowca czy mgr historii TuSSk-nieudacznik
          w '89 żydokomuna została zastąpiona przez żydosolidarność
          a obywateli roluje się dalej
    • Gość: aaaaaaaaaaaaaaa PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: *.mofnet.gov.pl 07.10.11, 08:09
      Żadna rewelacja. Dokładnie takie same rozwiązanie obecnie obowiązuje - art. 111 VAT
    • 6.smiech PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 09:17
      jeszcze nie doszli do wladzy a juz pokazuja co zrobia z "niewiernymi". Takich psycholi jak
      klamczynski, Maciora, Z.Zero juz lapy swierzbia aby sie mscic.
    • hit.and.run PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 09:37
      Wiedzialem ze jak wejde w komentarze zobacze komentarze grupy indoktrynowanych idiotow dla ktorych TVN i GW to wyznaczniki prawdy. Bron Boze propaganda przedwyborcza. Przeciez to najprawdziwsza prawda.
      • nomadsoul Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 09:52
        W takim razie hit&run powiedz nam prosze jaka jest prawda.
        • hit.and.run Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 09:56
          nomadsoul napisał:

> W takim razie hit&run powiedz nam prosze jaka jest prawda.

Jak to mawial filozof "prawda lezy zawsze posrodku"

PS : mam w dupie PO, PiS, SLD itd, zwyczajnie nie cierpie balwanow. :)
          • mrrrwrrr Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 10:25
            Nienawiść do samego siebie może się źle skończyć, więc dla swojego dobra śmigaj do specjalisty.
            • hit.and.run Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 10:36
              mrrrwrrr napisał:

> Nienawiść do samego siebie może się źle skończyć, więc dla swojego dobra śmigaj
              > do specjalisty.

Oho! Kolejny o ktorych pisalem sie odezwal. Tym razem z kategorii "mistrzow cietej riposty" :))

buhahah ;))
          • Gość: wojtek Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 10:27
            > Jak to mawial filozof "prawda lezy zawsze posrodku"
            >
            > PS : mam w dupie PO, PiS, SLD itd, zwyczajnie nie cierpie balwanow. :)

dziwnym zbiegiem okoliczności jeśli piszesz negatywnie to zawsze o PO,jesteś bardzo 'wiarygodny" Bardziej już szanuję zadeklarowanych pisowców bo przynajmniej mają odwagę.A ty jesteś zwykłym .....
            • hit.and.run Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 10:35
              Gość portalu: wojtek napisał(a):

> > Jak to mawial filozof "prawda lezy zawsze posrodku"
              > >
              > > PS : mam w dupie PO, PiS, SLD itd, zwyczajnie nie cierpie balwanow. :)
              >
              > dziwnym zbiegiem okoliczności jeśli piszesz negatywnie to zawsze o PO,jesteś ba
              > rdzo 'wiarygodny" Bardziej już szanuję zadeklarowanych pisowców bo przynajmniej
              > mają odwagę.A ty jesteś zwykłym .....

Dziwnym zebiegiem okolicznosci od kilku lat "rzadzi" PO :)) Dziwne prawda ? Dziwne ze wysmiewam i kpie z ludzi ktorzy majac pelna wladze nie moga i nie potrafia nic zrobic zwalajac wszystko na kryzys i na PiS :))

Ale wiemy wiemy indoktrynowany idioto - to wszystko wina PiS :)))

Buhahaha

PS : twoj szacunek mam gleboko w dupie... :))

bez odbioru... :)
              • Gość: le Ming Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: 178.73.49.* 07.10.11, 11:41
                > kpie z ludzi ktorzy majac pelna wladze nie moga

To teraz przypomnij nam dwie rzeczy:
                - z kim PO zawarła koalicję i jak to się ma do "pełni władzy"?
                - od kiedy mamy sensownego prezydenta, który tę "pełnię władzy" potencjalnie ucieleśnia?

Aha, i na koniec: czy informacja podana w artykule jest nieprawdziwa? Jeśli tak, to podaj źródło, proszę. I nie pisz więcej głupstw...
                • Gość: n0e Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: 193.201.167.* 07.10.11, 11:53
                  jest nieprawdziwa.

forum.gazeta.pl/forum/w,30,129534507,129539520,Jak_mozna_tak_sciemniac_manipulowac_.html
                • hit.and.run Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 11:54
                  Gość portalu: le Ming napisał(a):

> > kpie z ludzi ktorzy majac pelna wladze nie moga
                  >
                  > To teraz przypomnij nam dwie rzeczy:
                  > - z kim PO zawarła koalicję i jak to się ma do "pełni władzy"?
                  > - od kiedy mamy sensownego prezydenta, który tę "pełnię władzy" potencjalnie uc
                  > ieleśnia?

Dyzurny "indoktrynowany glupek" forum - le Ming ..... Oczywiscie przeciez oni nic nie moga, swojego prezydenta maja zaledwie od 1,5 roku a w innych probach reform PSL nie pozwala..... biedne zablokowane PO.

> Aha, i na koniec: czy informacja podana w artykule jest nieprawdziwa? Jeśli tak
                  > , to podaj źródło, proszę. I nie pisz więcej głupstw...

Poczytaj sobie wpis "herbicydy" wtedy moze IG bedziesz wiedzial. Sprawdz tez definicje (o ile istnieje jesli nie sprobuj o tym pomyslec) "polprawdy". Przyda sie. Moze nie tobie ale mam nadziej innym czytajacym.
          • Gość: Enon Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 11:25
            A pośrodku siedzi prezes, którego marzeniem jest władza której wszyscy będą się bali, nie znali dnia ani godziny, w pogotowiu mieli szczoteczkę do zębów.
          • tymon99 Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 14:51
            a który to filozof tak mawiał?
      • kralik111 Re: PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 15:28
        hit.and.run napisał:

> Wiedzialem ze jak wejde w komentarze zobacze komentarze grupy indoktrynowanych
        > idiotow dla ktorych TVN i GW to wyznaczniki prawdy. Bron Boze propaganda przedw
        > yborcza. Przeciez to najprawdziwsza prawda.
        >
        >

Udowodnij, ze sam nie jestesidiota i w logiczny sposob obal teze gazety, jezeli jednak tego nie zrobisz, sam okazesz sie byc bezmyslnym debilem wierzacym tylko w to, co ci ustami prezesa (pierwszego sekretarza) partia do glupiego lba wpoi...;DDDDDDDD
    • a_weasley A Platforma to niby lepsza była? 07.10.11, 09:38
      To za Platformy pojawiły się zagrania typu grzywna dla właściciela stacji benzynowej, bo nie wydał paragonu fiskalnego za skorzystanie z kibla. Albo sądowne unieważnianie zrzeczenia się spadku, bo spadkobierca ma zaległości podatkowe.
      • krawiec6661 Re: A Platforma to niby lepsza była? 07.10.11, 10:09
        Dlaczego więc głosujecie na przemian na PiS i PO, skoro to ten sam socjalizm i zamordyzm? Dlaczego nie na Korwina, który od lat mówi o niskich podatkach, państwie sprawiedliwym i nie wtrącającym się zanadto do naszych spraw? TVNy i inne Radia Maryja wmówiły wam że są tylko dwie opcje?
        • a_weasley Dlaczego nie na Korwina 07.10.11, 13:46
          krawiec6661 napisał:

> Dlaczego nie na Korwina,

Gdyby kandydował w moim okręgu do Senatu, tobym może i zagłosował. Bo tylko w tym przypadku głosując na Korwina głosowałbym wyłącznie na Korwina.
    • Gość: mama72 już o tym pisałam kilka dni temu IP: *.toya.net.pl 07.10.11, 09:40
      To było szyte grubymi nićmi. Pan Modzelewski ma na koncie bankructwa kilkuset pewnie firm, które nie wytrzymały ustawy o VAT jak ją wprowadzał w latach 90-tych. Skandaliczne jest to, że facet, który zarabia KROCIE na tzw doradzaniu w sprawach ustawy napisanej osobiście (podatkowych), pisze kolejną ustawę!!! Czy to już jest układ czy jeszcze nie?
    • dewuwuzelator Rząd skubie, podatnicy kantują, tak było i będzie 07.10.11, 09:42
      Rząd skubie, więc podatnicy wymyślają fortele. Na to rząd wymyśla kontrfortele. Skądś państwo musi brać pieniądze.
      Jeden był, co chciał apetyt państwa ograniczyć radykalnie, to go PKW wyślizgała.
    • jo5348 wylazło szydło z worka 07.10.11, 09:47
      państwo policyjne w wymiarze gospodarczym (politycznym reż, ale to osobna bajka) . Etnografka Szydło powiedzie nas boomu gospodarczego. To byłoby śmieszne, gdyby nie było tragiczne

CFuhrerek jeden, kuźwa.
    • Gość: Stanley PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: 213.76.133.* 07.10.11, 09:50
      Po pierwsze się cieszę, że od jutra obowiązuję cisza wyboracza i GW przestanie w 3/4 składać się z artykułów jakie to PO nie jest cacy i jaki to PIS nie jest wredny. Wstydźcie się! Nie chodzi mi o PO czy o PIS, bo to tak naprawdę jedno i to samo, ale o jedyny dziennik, który mogłem jako tako do tej pory czytać. Zmieniliście się przed tymi wyborami w Trybunę Ludu i szkoda na Was tych 2 złotych.

PS. Ten cały Modzelewski to już niech się lepiej nie pojawia w mediach. Znam wiele osób, które utopiłyby go w szklance wody
      • a_weasley Gazwyb i b. Trybuna tzw. Ludu 07.10.11, 13:48
        Gość portalu: Stanley napisał(a):

> Zmieniliście się przed tymi wyborami w Trybunę Ludu

Dopiero teraz?
    • Gość: herbicydy Jak można tak ściemniać/manipulować? IP: 78.133.136.* 07.10.11, 09:51
      Droga redakcjo - analogiczny przepis obowiązuje już teraz. Jest to art. 111 ust. 2 ustawy o VAT. Więc albo nie wiecie o czym piszecie, albo manipulujecie. A zapewne i jedno i (nieumiejętnie) drugie.

Miałem w tych wyborach głosować na PO. Ale po pokazie wazeliniarstwa i indoktrynacji w wydaniu mediów i "autorytetów" wobec PO wiem, że nie mogę tego zrobić. Macie naprawdę ludzi w Polsce aż za takich idiotów!?
      • Gość: Olek Re: Jak można tak ściemniać/manipulować? IP: 89.78.112.* 07.10.11, 09:59
        Tak, najlepiej na złość mamie odmroź sobie uszy.
        • Gość: herbicydy Re: Jak można tak ściemniać/manipulować? IP: 78.133.136.* 07.10.11, 10:06
          O czy tym człowieku mówisz - GW na pierwszej stronie bije na alarm, że PIS chce wprowadzić średniowieczne metody, kiedy ten przepis obowiązuje już teraz - w zmienionej wersji od bodajże 2008. To nie ten przepis był kwestionowany przez TK, ale osławiona sankcja VAT. Ciekawe, że redaktor nie wspomina że ETS nie zakwestionował tej sankcji (jakoś przy każdej okazji na UE się GW powołuje) a tutaj nie.

Jeśli to nie przykład braku wiedzy albo celowego wprowadzania w błąd to czego? Jeśli tak jest z każda sferą, o której pisze GW, a których nie jestem w stanie zweryfikować to nie pozostaje mi nic innego jak GW nie wierzyć i wystrzegać się tego co ona poleca. Jak lekarz daje złą diagnozę trzeba go olać.
          • Gość: estete Re: Jak można tak ściemniać/manipulować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 10:59
            Podziwiam upór kolegi w niesieniu kaganka oświaty wśród tych fanatyków.
            Jak jutro GW napisze ze opozycja ma bombę atomową to ci idioci zaczną budować schrony.
            • Gość: L demokracja to jak sprzedawanie proszku do prania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 12:44
              Współczesna demokracja nie różni się prawie niczym od działań marketingowych przy sprzedaży choćby proszku do prania. Jedyna różnica polega na tym, że w wypadku proszku, kiedy okazuje się on zwykłą tandetą, ludzie przestają go po prostu kupować i nie reagują na działania marketingowe i reklamowe.
              Ten artykulik ma za zadanie tylko bić po oczach tytułem. To co dalej nie jest istotne. Główny przekaz dotarł do mięsa wyborczego i to się liczy.

W jutrzejszy, sobotni wieczór, wszystkie stacje telewizyjne powinny wyemitować poglądowy film "Fakty i Akty" z Hoffmanem i De Niro.
              Tak właśnie działa demokracja.
          • tym-oteusz Tylko co to ma wspólnego z PO? 07.10.11, 12:36
            Każda głupota (a może i manipulacja) GW obciąża Platformę? To nie jest oficjalna gazeta partyjna.
            • Gość: cf oficjalna na pewno nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 12:45
      • Gość: R9 GWno manipuluje od kiedy powstalo IP: *.acn.waw.pl 07.10.11, 10:08
        Dlatego wszystko co tu napisane trzeba sprawdzic 10x w innych zrodlach, zwlaszcza tego typu teksty bo przeciez wiadomo, ze GWno to najwieksza tuba antypisowska i zrobia wszystko zeby ich pokazac w zlym swietle. Na szczecie rozumny czlowiek cedzi brednie michnikowszczyzny.
    • flyb52 PiS kręci bat na podatników. Mają się bać 07.10.11, 09:58
      Program PISu to jest brunatno-bolszewicka bryja poswiecona przez Rydza. Po wyborach prezes spocznie w urnie.
    • shedows1969 GW kręci bat na PiS. Mają się bać? 07.10.11, 09:58
      PiS jeszcze niczego nie zrobił a GW już pluje. Wolę PiS od GW , bo przy PiS -ie celebryci, oszuści, łapownicy i złodzieje będą się bać Ciszę zapewnia PO, ale tym co kręcą lody
      • michal747 Re: GW kręci bat na PiS. Mają się bać? 07.10.11, 10:56
        PiS tylko swoim zapewniało ciszę; oni, jako jedyni prawi i sprawiedliwi, mogli kupować od państwa nieruchomości za 20 tysięcy.
      • antropoid Re: GW kręci bat na PiS. Mają się bać? 07.10.11, 11:31
        shedows1969 napisał:

> PiS jeszcze niczego nie zrobił a GW już pluje. Wolę PiS od GW...

Bo przecież PiS jest bardziej wiarygodnym dziennikiem od GW, a GW gorszą partią od PiS.

> ...bo przy PiS -ie celebryci, oszuści, łapownicy i złodzieje będą się bać

Z wyjątkiem tych, którzy tworzą, bądź popierają PiS.

Co do celebrytów - zgoda. W państwie "prawa" i "sprawiedliwości" nikt bowiem - oczywiście oprócz Najjaśniejszego Pieprzniętego - nie może mieć prawa (i sprawiedliwości...) do wychylania się przed szereg i wyróżniania czymkolwiek, czy to krzykliwy ubiór, czy też ekstrawagancka fryzura. Nie mówiąc już o pieniądzach, no bo przecież "jeśli ktoś je ma, to skądś musi je mieć"...

Dużo zdrówka życzę.
    • Gość: Woland PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: *.play-internet.pl 07.10.11, 10:00
      Modzelewski jest też autorem najwiekszego bubla w dziejach ustaw podatkowych - projektu ustawy o podatku katastralnym. Nigdy się tego nie wyparł, przeciwnie - twierdził że gdyby ją wprowadzono "kazdy rząd w Polsce miałby dosyć pieniędzy". Nic dziwnego - stawka podatku 2 proc. od wartości nieruchomości rocznie jestw stanie rozłożyć wszystkich właścicieli domków jednorodzinnych i spowodować, że domy w Polsce mieliby tylko tacy ludzie jak Gudzowaty czy Krauze. Reszta gnieździłaby się w barakach i blokowiskach.
      Jeśli to on byłby doradcą PiS-u - strach się bać...
    • krawiec6661 Państwo to mafia 07.10.11, 10:06
      Tyle, że legalnie działająca, więcej ludziom zabierająca i nie dająca nic w zamian. Policja to zbrojne ramie tej organizacji a urzędasy to ich sługusy. Nie dajcie sobie wmówić, że płacenie podatków to jakiś tam "patriotyczny obowiązek". To wmawiają wam ci, którzy z tego socjalu czerpią i ci którzy na tym systemie żerują. Oczywiście to wszystko są pieniądze tych, którym się jeszcze chce pracować w tym zakłamanym, wstrętnym kraju.

Wmawiają wam bzdury, to bełkot z którego nic nie wynika, równie dobrze można powiedzieć, że jak nie oddam kościołowi połowy swojej kasy to popełniam grzech śmiertelny. Bla bla bla... Dlaczego u nas są tak wysokie podatki, dlaczego trzeba płacić od razu po wystawieniu faktury, zanim nam klienci zapłacą? Dlaczego nie ma takich progów jak np. w Irlandii? Dlaczego mimo że mamy jedne z wyższych podatków w Europie, tak mało za to dostajemy? Odpowiedź: bo te pieniądze są potrzebne po to aby maskować nieudolność i niegospodarność posłów, urzędasów i tych wszystkich państwowych, nie dochodowych molochów. Krótko mówiąc: wy tyracie urabiając się po pachy po to aby poseł mógł załatać budżet po tym jak "obdaruje" swoich wyborców nierobów, albo żeby państwo mogło ufundować menelowi mieszkanie na który we będziecie pracować kilkadziesiąt lat.
      • Gość: Szcześliwy Re: Michnikowcy znowu srają z nerwów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 10:13
        Nie macie juz siły s-syni z Gównienej ? Michnikowcy wiedzą,ze ich wysiłki spełzy na niczym wiec wymyślili teraz POdnoszenie przez PIS po wygranaych wyborach, podnoszenie podatków.

Niech PIS je podnosi, byleby nie ogladać tym mafinych mord z PO. Szczególnie jednej !

tylko PIS !
      • Gość: Piada oczywiście że mafia bo takie były IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 11:31
        przecież początki państwowości przyjeżdżał bandyta (szlachcic) do wioski i mówił jak mi nie dacie (żarcia, kobiet ,chłopów do wojska) to ja was tak urządzę że następna wioska da nam wszystko bez pytania i to nazwał podatkiem (haraczem) a ponieważ z czasem urosła liczba bandytów to należało zwiększyć obciążenia i bronić swoje strefy wpływów ( patrz. podział stref wpływów mafii pruszkowskiej i wołomińskiej )
        • Gość: tay Re: oczywiście że mafia bo takie były IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 16:15
          To by się zgadzało. Ja tam nie widzę wielkiej różnicy między tymi konnymi co przyjeżdżali do wioski i brali co chcieli a dzisiajszymi "zmotoryzowanymi". Różnica co najwyżej taka, że dzisiaj ci bandyci zaczynają być niemili trochę później, nie biją i nie zabijają tylko wsadzają do pudła. Cywilizacja.
      • Gość: Julia Re: Państwo to mafia IP: *.krakow.pl 07.10.11, 12:17
        Super,ja też tak odbieram moje życie w tym kraj,w tym systemie.
      • sokolasty Re: Państwo to mafia 07.10.11, 17:41
        krawiec6661 napisał:

> i dlaczego trzeba
        > płacić od razu po wystawieniu faktury, zanim nam klienci zapłacą?

Metoda kasowa Ci pomoże, choć nie jest dla każdego.

OTOH jak Ty dostajesz fakturę, to od razu możesz sobie obniżyć VAT należny, mimo, że jeszcze nie zapłaciłeś.
    • wejsunek27 Pan Modzelewski powinien odpowiadać za 07.10.11, 10:14
      makabryczne schrzanienie ustawy o VAT... skompilował bez ładu i składu kilka VAT owskich ustaw z innych krajów..co to za przepis który doczekał się kilkuset zmian i był z obłędem w oczach różnie interpretowany przez różne urzędy skarbowe..i końca tego burdelu z VAT nie widać... ale różne guru od VAT z Modzelewskim na czele mają z czego żyć..
      Uchwalenie takiej ustawy to wstyd dla Sejmu... i generalnie obciach legislacyjny...
    • jedrek490 Straszcie PiSem to odkrywcze! 07.10.11, 10:15
      Jesteście żałośni w tej GóWnianej tym straszeniem PiSem. Lemingi wymierają.
    • Gość: r0b0l PIS zwycięży!!! ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.11, 10:21
      popieram, tylko PIS.
      Bo to gwarancja marginalizacji państwa nadwiślańskiego, wyprowadzenia na zewnątrz całego kapitału obcego, ucieczki kapitału rodzimego, emigracji kilku milionów młodych Polaków ( to jedyne co w tym kraju cenne i ma dla Europy i świata wartość ).

I nareszcie będzie uzasadnienie dla rury pod Bałtykiem, dróg i linii kolejowych z Rosji do Austrii przez Słowację.

Za kilka lat tow Jarosław otrzyma od Cara Putina najwyższe rosyjskie odznaczenia za antypolską działalność
      • Gość: Zka Prawdą jest, że brak sankcji uszczupla podatki. IP: *.ngm.net.pl 07.10.11, 10:28
        Tu zgadzam się z PIS-em.
        Ale robienie z p. Szydło /etnografa/ fachowca od finansów to kompromitacja.
        Ta pani pokazała jak się "zna na finansach" w swoim regionie - ludzie do dziś ją przeklinają.
    • Gość: ptasie guano pieniadze trzymam na lokatach antybelkowych, IP: *.static.virginmedia.com 07.10.11, 10:23
      jak tylko mogę zaniżam swoje dochody, próbuje oszukiwać państwo jak tylko mogę. przepraszam ale polandia sama do tego mnie zmusza i nie lubie być okradany kilka razy z tej samej puli
    • Gość: by pis już przygotowuje nowe ustawy podatkowe IP: *.icpnet.pl 07.10.11, 10:24
      pracują nad nimi: jolanta szczypińska, marzena wróbel i joachim brudziński!
    • 25000zl a gdzie ten "bat" na wszystkich podatników? 07.10.11, 10:25
      czy prorządowa prasa proponuje nie płacenie podatków i nie karanie za to?
    • wiesenblum Re: Mechanizm jest prosty 07.10.11, 10:25
      i żeby nie było ze dotyczy tylko PiS: dodatkowymi podatkami, dodatkowymi karami, mozliwosciami karania do stu lat wstecz, kilkakrotnym karaniem za to samo wyduszamy z podatnika co sie da, ale nie nie, za te pieniadze nie srawiamy ze podatnik dostaje lepsza skuzbe zdrowia, szkolnictwo, policje, kolej czy drogi - ze te pieniadze rozwijamy dalej biurokracje, zatrudniamy tysiace kolejnych urzednikow, korzy z wdziecznosci beda naszym wiernym elektoratem, w ten sposob utrwalamy nasza władze. Jedyny dyskomfort to ze co cztery lata musimy wymyslic kolejny kit i wcisnac go "ciemnemu ludowi".
      Ale to w sumie łatwe: wystarczy postraszyc ze ci "zli" ktorzy mogliby wygrac beda robili to co my sami robimy, albo mamy zamiar robic. A jak sie jakis madrzejszy i naprawde grozny przeciwnik dla naszego systemu znajdzie to albo zrobimy z niego wariata, albo go nie dopuscimy do mediow albo nie pozwoilmy w majestacie prawa (cos juz tam sie znajdzie) na niego głosowac.

• Gość: smurfmadrala Re: Mechanizm propagandy jest prosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 10:31
        Funkcjonariusze dyżurni żarliwie obiektywnej Gazety Ketmana Maleszki straszą PiSem
        w ramach skrupulatnie wypełnianych zadań służbowych
        • wiesenblum Re: Mechanizm propagandy jest prosty 07.10.11, 10:47
          PiS z kolei straszy Niemcami i Putinem, SLD straszy cyckami swojej kandydatki,
          PSL samym soba itd - kazdy czyms straszy. Tegoroczna kampania była kampania "przestrachu"
          A ja sie pytam, gdzie były KONKRETNE programy? A potem znow zdziwienie, ze frekwencja mała i ludzie głosowali przeciw a nie za.
          I oczywscie jak za kazdym razem idiotyczne stwierdzenia w kształcie, ze ten rzad nie ma legitymacji bo zagłosowało na niego (liczac wszystkich uprawnionych a nie tylko tych co głosowali) tylko 10% społeczenstwa. A ja sie zawsze mam ochote takiego medrka zapytac ( z tej czy innej partii - zaleznie ktow wygra akto jest drugi) a na was ile zagłosowało ? Widac jeszcze mniej, wiec pewnie mieliscie jeszcze gorszy "program". A w ogole jak straszycie w kampanii jednych drugimi to co sie dziwicie - ludzie sie boja i nie wychodza z domu to i frekwencja niska;-)
    • Gość: clew PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: 173.245.64.* 07.10.11, 10:27
      Modzelewski najpierw napisał gó...aną ustawę o vat ,pełną nieścisłości , błędów i niejasności, potem założył instytut studiów podatkowych , który to gó...ane zapisy wyjaśnia od 1996.
    • Gość: maciekgr PiS kręci bat na podatników. Mają się bać IP: 195.20.110.* 07.10.11, 10:33
      "PiS szykuje bat na podatników-mają się bać. Chcą zmian, które kwestionował Trybunał"

AJ! WAJ! SZYJE BARDZO GRUBYMI NIĆMI GAZECINA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka