Gość: Tantrum IP: *.ip.netia.com.pl 18.10.11, 17:48 Super! Oby to piwo było tak dobre jak inne piwa marki Ciechan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PIWOSZ Właściciel Ciechana stawia nowy browar. Nawarzy... IP: *.play-internet.pl 18.10.11, 18:58 I to tak bez specjalnej strefy, uzbrojenia terenu, zwolnień podatkowych bo jeśli tak to są gorsi i lepsi w tym Bantustanie. Życze powodzenia dobrej jakości piwka przy umiarkowanej cenie i gardło moje a zdrowie właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwo - napój bogów Re: Właściciel Ciechana stawia nowy browar. Nawar IP: 109.74.100.* 18.10.11, 20:18 Jak do tej pory Pan Jakubiak radził sobie nieźle z zapewnianiem jakości piwa, nie ma więc powodu by przypuszczać, że teraz będzie inaczej. A cena? Wyższa, niż piwa wielkoprzemysłowego, ale tak już ten świat urządzono, że jakość rzadko kiedy bywa tania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger45 Postawilby fabryke elektroniczna lub inna to bym IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 08:06 Postawilby fabryke elektroniczna lub inna to bym podziwial. A tak to zginie na drogach po jego piwie troche ludzi, w tym przypadkowych. A tez zaden to powod do dumy. Gdzies tu jest artykul o gigantycznych stratach spowodowanych alkoholem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Postawilby fabryke elektroniczna lub inna to IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 09:35 No ba! A producenci noży kuchennych powinni zostać pociągnięci do współodpowiedzialności za morderstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Postawilby fabryke elektroniczna lub inna to IP: *.uznam.net.pl 14.11.11, 02:59 Gość portalu: mkrs napisał(a): > No ba! A producenci noży kuchennych powinni zostać pociągnięci (...) Nie zrozumiałeś wypowiedzi poprzednika. On tylko stwierdził, że nie warto zajmować się następnym, alkoholowym biznesem. Wiadomo, że wóda czy inny uwalacz zawsze są w kraju pijaków pewnym interesem. Czym tu się fascynować? Gdyby facet postawił fabrykę produkującą coś zaawansowanego, to wtedy byłby news i nasz szacunek. A tak? Będzie więcej pijanych łbów, więcej rozrób, rozbitych rodzin, wypadków, zniszczeń - słowem więcej "dobra" wynikającego z picia alkoholu. Może nie? Zarabiać na słabościach marginesu społecznego to jedno, ale chwalić się produkcją piwska? Ciszej nad tą patologią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubalonek Właściciel Ciechana stawia nowy browar. Nawarzy... IP: *.13.radom.pilicka.pl 18.10.11, 21:45 Mam nadzieję ,że będzie jeszcze lepsze od Ciechana . Trzymam kciuki za powodzenie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam miód Właściciel Ciechana stawia nowy browar. Nawarzy... IP: *.finemedia.pl 18.10.11, 22:03 a właśnie żłopie sobie sobie Ciechana mocnego,tak na zakończenie dnia.jedno dobre,smaczne piwo zamiast 3 przemysłowych,po których skręca mnie przez całą noc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonewall Re: Właściciel Ciechana stawia nowy browar. Nawar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.10.11, 22:32 ja wlewam właśnie Lwówek Książęcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regionalnesmaki W polsce przecież nie ma żadnego regionalnego piwa IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 08:06 Niech ktoś wskaże mi choć jedno piwo regionalne, w tym rozumieniu jakie obowiązuje w UE, w szczególności w Czechach, Niemczech, Belgii czy Wielkiej Brytanii. Czesi mają kilkanaście piw zarejestrowanych jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, z określoną recepturą i obszarem wytwarzania, którego nie można zmieniać. Jak kupuje Budweisera Budvar, Cerną Horę czy niemieckiego Koelsha to wiem, że kupuje piwo regionalne, produkowane tak samo jak rok, 2 czy 25 lat temu, na tych samych składnikach i w tym samym miejscu. W Polsce, mamy jedno piwo tradycyjne czyli Ciechana, który posiada Jakość Tradycja, obligujący do zachowania składu lub technik wytwarzania, ale bez określenia miejsca produkcji. Kupiłem ostatnio Noteckie, które kiedyś było produkowane w Czarnkowie i było jednym z najlepszych piw, jakie piłem. Teraz, po prywatyzacji i przenosinach tam gdzie robią obrzydliwego Gniewosza, wstało się równie wstrętne. Od tej chwili przestałem kupować polskie piwa lokalne, wolę pić sikacze koncernowe+piwa regionalne z Czech czy Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: W polsce przecież nie ma żadnego regionalnego IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 09:38 Nie wim jak jest teraz, ale przez pewien czas ewidentnie zamieniali etykietki Gniewosza i Czarnkowskiego ;) Poważnie: Czarnkowskie z dnia na dzień zrobiło się obrzydliwe, a Gniewosz stał się podejrzanie dobry... Trochę żałosna to praktyka - kupujesz, a nie wiesz co znajdziesz w środku - więc profilaktycznie zrezygnowałem z produktów tego browaru. Stawiam na Ciechana i Ambera oraz Corneliusowego pszeniczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
herbat Cichan Wyborne ... 19.10.11, 08:15 i pszeniczne oceniam wysoko w porównaniu z innymi krajowymi ale do jakości belgijskich czy czeskich browarów mu jeszcze daleko. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Właściciel Ciechana stawia nowy browar. Nawarzy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.11, 08:42 A koncernowym browarom produkcja spada. Niech to będzie nauczka. Reklamy z ciężarówkami pełnymi chmielu im nie pomogą. Siki wyprodukowane przez nich mają niewiele wspólnego z nim. Tego się nie da pić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Właściciel Ciechana stawia nowy browar. Nawar IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 09:41 Tutaj akurat nie do końca masz rację - wszystkie browary (włącznie z Ciechanem, co przyznał jego właściciel w jednym z wywiadów) nie korzystają już z chmielu, a z granulatu chmielowego. Na szczęście na smaku piwa się to nie odbija. Problem z "koncerniakami" jest taki, że praktycznie nie występuje w ich produkcji etap leżakowania - produkcja piwa zostaje zamknięta na etapie fermentacji i rozlewania. Stąd całkowicie "pusty" smak bez jakiejkolwiek nuty. Odpowiedz Link Zgłoś
konsument-1 Właściciel Ciechana stawia nowy browar. Nawarzy... 19.10.11, 09:07 Gratulacje uwielbiam Ciechana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Właściciel Ciechana stawia nowy browar. Nawarzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 23:37 znamienne jest to, ze da prace tylu ludziom ile zatrudnia supernowoczesny, skomputeryzowany browar spod znaku "piwo masowe"... w takim browarze najwiecej ludzi pracuje w magazynie, w ktorym pakuje sie piwo na tiry. Odpowiedz Link Zgłoś