Dodaj do ulubionych

Wizualizacja projektu

21.09.12, 13:54
Witam szanownego eksperta,

czy do biznesplanu może być dołączona jakaś dotatkowa wizualizacja projektu? Np. krótki film o projekcie lub prezentacja power point. Jeśli tak, to chciałbym wiedzieć jaki może być największy rozmiar załącznika, bo przecież wszystko wysyłamy elektronicznie na adres pomyslnafirme@raiffeisen.pl

Drugie pytanie: Mieszkam obecnie w Niemczech. Pomysł dotyczy oczywiście rynku polskiego i w Polsce byłby realizowany w przypadku otrzymania nagrody. Czy więc obecne miejsce zamieszkania jest jakimś ograniczeniem uczestnictwa w konkursie? W regulaminie konkursu jest napisane, że konkurs obejmuje terytorium RP, ale mam nadzieję, że chodzi o realizacje projektu a nie o miejsce zamieszkania uczestnika.

Ostatnie pytanie: Ile mniej więcej napływało w ostatnich latach biznesplanów do konkursu?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi:-)
Łukasz
Obserwuj wątek
    • Gość: Klombu Re: Wizualizacja projektu IP: *.rudcom.pl 22.09.12, 22:45
      Ekspert nie odpowiedział! :)

A ja Ci odpowiem, że w ubiegłym roku wyglądało to żenująco. Człowiek się napracował, po nocach nie spał, żeby zdążyć na czas z dobrym biznesplanem, a leniom z Rajfajzena nie chciało się nawet wysłać potwierdzenia przyjęcia biznesplanu (taki problem zrobić automat?), ani informacji typu 2-3 zdania: "z żalem zawiadamiamy, że Pański projekt jest o pupę rozbić".

W zeszłym roku między ostatecznym terminem wysłania prac a ogłoszeniem wyników było kilka miesięcy. Wysłałem i zapomniałem. Grubo po terminie ogłoszenia wyników musiałem napisać maila z pytaniem, co jest grane, bo nawet im się nie chciało kilku słów napisać do przegranych.

Ogólnie żenada i wielki zawód. Rajfajzen stracił w moich oczach i jako organizator konkursu i jako bank w ogóle. Jak się ktoś bierze za sponsorowanie czegoś, to trzeba to robić chociaż z głową i sensem, jeśli nie z klasą!
    • ekspert.raiffeisen-bank Re: Wizualizacja projektu 24.09.12, 13:12
      Witam,

Wizualizacja musiałaby być w wersji statycznej. W ostatnich latach napływało ponad tysiąc BP.
      Co do Pana zamieszkania czekamy na odpowiedź.

Pozdrawiam
      • ekspert.raiffeisen-bank Re: Wizualizacja projektu 24.09.12, 13:14
        Witam,

Bank przesyłał potwierdzenia otrzymania biznes planu.

Pozdrawiam
      • glogowski81 Re: Wizualizacja projektu 24.09.12, 13:48
        Witam i dziękuję za odpowiedź,

wizualizacja w formie statycznej oznacza, że dodatkowo poza samym 10 stronicowym biznesplanem dopuszczalne są zdjęcia, screenshoty, rysunki itp., ale nie filmy lub gotowe interaktywne strony. Tak to przynajmniej rozumiem. Proszę mnie poprawić, jeżeli się mylę.

Pozdrawiam.
        Łukasz
        • ekspert.raiffeisen-bank Re: Wizualizacja projektu 24.09.12, 13:56
          Tak, dokładnie tak jak Pan pisze.
      • glogowski81 Re: Wizualizacja projektu 26.09.12, 14:50
        ekspert.raiffeisen-bank napisał:
        > Co do Pana zamieszkania czekamy na odpowiedź.

Czy wiadomo już coś na ten temat?
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka