Dodaj do ulubionych

Polaku,inwestuj w atom

13.11.12, 07:42
wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,12844649,Ile_kosztuja_nas_atomowe_spolki_.html
Obserwuj wątek
    • Gość: gonzo Re: Polaku,inwestuj w atom IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.12, 12:43
      Mnie to nie dziwi. Żadne polskie sku...syństwo i złodziejstwo mnie nie dziwi.
      • www.businesstimes.pl Re: Polaku,inwestuj w atom 18.11.12, 19:25
        Bo u nas jest tak, że jak już ktoś sie dorwie do stołka to bierze garściami :)
        • erka-4 Re: Polaku,inwestuj w atom 19.11.12, 07:33
          www.businesstimes.pl napisał:

> Bo u nas jest tak, że jak już ktoś sie dorwie do stołka to bierze garściami :)

...jesteś w błędzie,był taki kiedyś co to już zbadał i opisał dokładnie,a więc nie jest to jakiś polski wynalazek,jest to normalka,a tobie jedynie jest przykro,bo siedzisz nie po właściwej stronie barykady społecznej.

cytat:
          ...... wierzył, że cykl rozwój-zapaść-rozwój będzie przerywany coraz poważniejszymi kryzysami. Co więcej, długofalowym następstwem opisanego procesu miał być dalszy wzrost bogactwa klas posiadających i postępująca nędza proletariatu. Tylko przejęcie środków produkcji przez proletariat dokonałoby zasadniczych zmian stosunków społecznych. Korzyści z rozwoju gospodarczego objęłyby wszystkich, a ekonomika byłaby mniej narażona na cykliczne kryzysy. Może to umożliwić tylko rewolucja proletariacka przeciwko władzy kapitalistów.

Wierzył,a wiara jego okazuje się faktem.

Ktoś kiedyś twierdził,że historia kołem się toczy,a ci co się bogacą o tym dobrze wiedzą i robią to szybko,bo pragną pożyć już teraż wyśmienicie,jednak się dziwię się im nieco,że nie wyciągają wniosków wypływających z przeszłości.
          • erka-4 a tu masz dowód ... 19.11.12, 07:40
            ...na to o czym napisałem powyżej:
            cytat:

Niemiecki resort pracy opracował właśnie raport na temat biedy i bogactwa w Niemczech. Takie raporty publikowane są regularnie co cztery lata. Z informacji na temat raportu, które wyciekły do mediów, m.in. do "Süddeutsche Zeitung", wynika, że o ile w 1998 roku 10 proc. najbogatszych Niemców było w posiadaniu 45 proc. bogactwa w Niemczech, o tyle 10 lat później już 53 proc. To jasno pokazuje, że rośnie dysproporcja pomiędzy dochodami bogatych i biednych Niemców.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,12545499,Przybywa_biednych_Niemcow__bogaci_sie_bogaca.html#ixzz2CeF0mRjO
            • adherent1 Re: a tu masz dowód ... 19.11.12, 11:31
              erka-4 napisał:
              > To jasno pokazuje, że rośnie dysproporcja pomiędzy dochodami bogatych
              > i biednych Niemców.

To może wynikać z różnych przyczyn, może to tendencja ogólnoświatowa?
              Zdaje się różnica między bogatymi a biednymi (rozwarstwienie) w Polsce
              jest jednym z największych w krajach OECD - czy jest jakiś analityk
              co potrafi to zweryfikować?
              W sprawie inwestowania w elektrownie jądrowe - niech Rosjanie dadzą
              możliwość inwestowania w elektrownię kaliningradzką poprzez polską
              giełdę - zobaczycie jak zostanie ośmieszona nasza polityka zagraniczna.
              • erka-4 Re: a tu masz dowód ... 19.11.12, 17:42
                adherent1 napisał:
                > erka-4 napisał:
                > > To jasno pokazuje, że rośnie dysproporcja pomiędzy dochodami bogatych
                > > i biednych Niemców.

...to przykład w jednym z najbogatszych państw świata

> To może wynikać z różnych przyczyn, może to tendencja ogólnoświatowa?
                ...tym gorzej dla świata,a czemu,bo brak jest stosownego "bata"

> Zdaje się różnica między bogatymi a biednymi (rozwarstwienie) w Polsce
                > jest jednym z największych w krajach OECD - czy jest jakiś analityk
                > co potrafi to zweryfikować?

...można to zwalić na karb pierwotnego polskiego kapitalizmu,może się kiedyś poprawi w co wątpię patrząc na te światowe tendencje.Zmienić mogą to proletariusze,ale do nich nie dotarła wiedza o tym,że są proletariuszami.

> W sprawie inwestowania w elektrownie jądrowe - niech Rosjanie dadzą
                > możliwość inwestowania w elektrownię kaliningradzką poprzez polską
                > giełdę - zobaczycie jak zostanie ośmieszona nasza polityka zagraniczna.

...dlaczego tak sądzisz ?
                • adherent1 Re: a tu masz dowód ... 19.11.12, 18:31
                  erka-4 napisał:
                  > Zmienić mogą to proletariusz e,ale do nich nie dotarła wiedza o tym,
                  > że są proletariuszami.
                  Proletariusze swoje już osiągnęli, zrobili (nawet rękoma Bismarcka :-) )
                  pod koniec XVIII wieku - likwidacja głodu, wprowadzenie standardów
                  socjalnych itp. "Proletariusz" staje się takim pojęciem jak niewolnik,
                  chłop feudalny. Dzisiaj na topie powinien być człowiek wykształcony
                  i mądry (nie zawsze to idzie w parze).
                  Oczywiście to co powyżej to tylko mój pogląd.
                  Co do elektrowni jądrowej to lepiej stworzyć spółkę akcyjną,
                  ulokować ją na polskiej giełdzie której zadaniem będzie finansowanie
                  budowy elektrowni w Kaliningradzie (może być też na Białorusi)
                  i jej eksploatacja. Dobrze przygotowany statut takiej spółki
                  może zapewnić prąd północy i wschodowi naszego kraju
                  z elektrowni jądrowej, bez budowania jej w naszym kraju.
                  Wiem, wiem - bezpieczeństwo energetyczne Polski jest
                  ważniejsze niż zmiany zachodzące na całym świecie :-(.

• erka-4 Re: a tu masz dowód ... 20.11.12, 07:21
                    adherent1 napisał:

Wiem, wiem - bezpieczeństwo energetyczne Polski jest
                    ważniejsze niż zmiany zachodzące na całym świecie .

...no właśnie,czyżbyś nie wiedział ile Polska płaci Ruskim za gaz,a ile reszta świata ?
                    Pozatem tak myślę,że jeśli o ten Kaliningrad chodzi to musiałaby być na to zgoda UN-ii,wszak Polska jest krajem WOLNYM lecz nie jest NIEZALEŻNYM i sama o sobie nie decyduje.chyba wiesz o tym ?
                    No bo gdybyśmy byli NIEZALEŻNI to za ten gaz płacilibyśmy nadal jak dotąd,a podobno od Nowego Roku,jak dożyjemy,a może być różnie w/g Majów,ma być taniej.
                    Oby ci Majowie nie mieli racji,bo jesli ją mają to nie będziemy mieli okazji czy warto było rezygnować z NIEZALEŻNOSCI Polski.
    • Gość: FinanseFakty.pl Re: Polaku,inwestuj w atom IP: *.189.218.66.skyware.pl 30.11.12, 14:55
      Bardzo kontrowersyjny temat.W skrócie można go nazwać niewyjaśniony odpływ pieniędzy.
      Jeszcze jedna sprawa na celowniku !

FinanseFakty.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka