Dodaj do ulubionych

BGŻ Optima - opinie

23.11.12, 10:56
BGŻ odpalił swój "elektroniczny bank " tak mniej więcej rok temu, ale jak na razie cichutko o nim.
Jakieś doświadczenia? Ktoś ma konto w BGŻ Optima?
Obserwuj wątek
    • areckin Re: BGŻ Optima - opinie 12.12.12, 13:40
      Po blisko roku współpracy z nimi mówię: jest nieźle.

Generalnie nie jest to bank pierwszego wyboru, do trzymania kasy na co dzień - nadaje się do oszczędności na koncie - lokaty nie wzbudzają szału. Generalnie bank działa od poniedziałku do piątku - w weekend nic nie załatwisz finansowo (maile odbierają i odpisują w sobotę 15 minut)

Mam konto z tokenem (teraz jest opcja przejścia na uwierzytelnianie sms) - wkurzająca forma, ale za to nie za często ruszam oszczędności :-)

Oprocentowanie -jak poszukasz znajdziesz lepsze.
      • martiin.s Re: BGŻ Optima - opinie 14.12.12, 14:59
        Piszesz "nadaje się do oszczędności na koncie" (jak rozumiem do trzymania oszczędności), ale zaraz potem dodajesz: "lokaty nie wzbudzają szału". To jak to jest warto trzymać tam oszczędności, czy nie?
        No i dalej: "w weekend nic nie załatwisz finansowo", a dalej " maile odbierają i odpisują w sobote co 15 minut".
        Czyli jak jest? Bo 15 minut to wg. mnie nienajgorszy czas na reakcję.<br />
        No i dodam jeszcze trzymanie kasy na lokacie: przy obecnym ich oprocentowaniu trzymanie kasy w żadnym banku się nie opłaca (za bardzo).
    • pr3cel Re: BGŻ Optima - opinie 17.12.12, 17:03
      Mnie to tylko interesuje, czy maja darmowe konta.
      Ale jak niby BGŻ Optima jest bankiem kolejnego wyboru, to raczej liczą na płacących lemingów...]:->
      • stugots2 Re: BGŻ Optima - opinie 19.02.13, 15:08
        Konto za free, założenie proste jak w Aliorze.
        No ale karty do tego nie ma. Czyli kasę tam trzeba gromadzić a nie nią szastać. I ten token/Digipass. Nie przemawia do mnie. Obecnie można się bez tego obejść, to jakaś dziwna proteza.
    • Gość: antyhiena Re: BGŻ Optima - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 01:01
      OSZUŚCI !!! Ściągneli kasę i nagle, bez uprzedzenia obniżyli oprocentowanie.
      Nigdy więcej BGŻ !!!!!!!!!!!!!!
      • too_long_dont_read Re: BGŻ Optima - opinie 05.02.13, 16:33
        1 pytanie:
        przed zawarciem umowy- czy przeczytałeś regulamin. Oraz czy go zrozumiałeś?

2 pytanie:
        jeśli przeczytałeś ( i zrozumiałeś), to czy złożyłeś/-aś reklamację?
    • Gość: M Re: BGŻ Optima - opinie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.03.13, 20:10
      Kto się podzieli numerem Klienta? chciałaby skorzystać ze zniżki 20% dot. ubezpieczenia w Link4 w związku z promocją dla Klientów BGŻ Optima. Będę wdzięczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka