Gość: polonus IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 17:47 Borowski, szukasz sobie glosow wyborczych? Idz teraz razem z Hibnerowna, Geremkiem, Kwasniewskim i ta cala ferajna naprawiac teraz Izrael! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gatorinho panie borowski wroc pan do handlu dzinsami 11.07.04, 17:49 a nie zawracaj glowy ludziom co faktycznie chca cos zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymore Jak ty na przykład? Konkretnie co? IP: *.netten.pl 11.07.04, 18:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Propozycja Borowskiego jest bardzo dobra. IP: *.adsl.solnet.ch 11.07.04, 18:45 Pomoc spoleczna powinna byc zarezerwowana dla ludzi, ktorzy ja potrzebuja. To dotyczy rowniez pomocy dla dzieci dla rodzin, gdzie dochod na glowe wynosi okolo tysiace zlotych. Dawan tym rodzinom dodatkowych 80 zl za dziecko i miesiac jest wrecz niemoralna kpina z biednych dzieci, ktorym brakuje na wyposazenie szkolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondorek Re: Propozycja Borowskiego jest bardzo dobra. IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.07.04, 18:53 Ale czego Twoja uwaga dotyczy? Propozycja Borowskiego to dodatkowy podatek a nie żadna pomoc dla bogatych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ch Re: panie borowski wroc pan do handlu dzinsami IP: 195.116.198.* 11.07.04, 20:49 co za kretym, a mimo mojej niechęci względem lewicy miałem go za człowieka inteligentnego. jeśli myśli burak, że ludzie w drugim progu są zamożni to trzeba wysłać go na księżyc i to czym prędzej. tylko nasz nienormalny system podatkowy uznaje ludzi o takich dochodach za bogatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: panie borowski wroc pan do handlu dzinsami IP: 212.244.195.* 28.07.04, 13:44 Jeżeli w II i III progu mieści się górne 5% społeczństwa, to jacy to ludzie? MOże żebracy?? NIe rozśmieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzydal Panie bolszewiku Borowski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 18:18 Dość już oradania najbardziej wykształconych i aktywnych podatników. Dlaczego wy polityczne gnidy i trutnie zupełnie bez żadnychh zasad i ambicji, nie umiecie poszukać oszczędności w swoim korycie. Dlaczego nie zacząć od opodatkowania diet, pozbawienia waz praw , wy polityczne śmiecie, do darmowych przejazdów i przelotów, dlaczego nie ograniczyć administracji. Y Ty bolszewiku, nigdy się nie trudziłem zapewne własnym biznesem, przeczytałeś Marxa i Lenina i ciągle żyjesz pod ich wrażeniem. Dlaczego nigdy władza nie jest solidarna społecznie z r5eszta społeczeństw, tylko traktuje je jako bezmyślną hołotę Jeszcze jesna uwaga odnośnie sytuacji osób najuboższych. Sam się do nich kiedys zaliczałem, ale dzięki morderczej pracy wiedzie mi się nieźle. Boję się, że te pieniądze w reąkach osób o niskich dochodach zamienią się na zwiększone obroty towarów akcyzowych> to jest niestety paradoks, że wielu ubogim osobom( proszę zauważyć, że nie uogólniam) zawsze brakuje na ksiązki, a na alkohol i na papierosy zawsze pieniadze się znajdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondorek elektorat IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.07.04, 18:35 Partia Pana Borowskiego sprzeciwiła sie weryfikacji rent (czytaj: zabrania oszustom niesłusznie wyłudzanych pieniedzy) a zamiast tego chce zwiększyć podatki uczciwym podatnikom. Mam nadzieję, że elektorat przy okazji wyborów wexmie to pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Panie Borowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 20:39 Panie Borowski, Dotąd miałem o Panu dobre zdanie. Uważałem Pana za uczciwego i rozsądnego człowieka. Ale to już przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tum Solidarność społeczna - to frazes IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.07.04, 18:37 Panie Borowski jak Pan tak bardzo chce pomagać biednym to niech Pan oddaje na przykład połowę swojej pensji biednym - proszę być przykładem dla swoich pazernych kumplii z partii - a dopiero wtedy może część ludzi uwierzy że przejmuje się Pan losem biednych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Behemot Proponuję sfinansować ten szczytny cel IP: *.client.comcast.net 11.07.04, 20:17 poprzez obniżkę podatków (w tym drakońskiej "składki" na ZUS), dzięki czemu biedni mogliby dostać pracę i sobie zarobić, zamiast liczenia na łaskę pana Borowskiego i Jego kumpli od "sprawiedliwości społecznej". Hipokryzja do kwadratu - najpierw doprowadzić do 20% bezrobocia, a potem pochylać się z troską nad biednymi. Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhu Komunizm w czystej postaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:33 Pan Borowski pisze: "Fakt, że 1 proc. najbogatszych podatników dostarcza 33 proc. wszystkich wpływów z PIT, nie jest (...) skutkiem szczególnie wysokiego obciążenia podatkowego tych osób, ale przejawem ogromnych, nieakceptowanych społecznie rozpiętości dochodowych". Panie marszalku, prosze zaczac od siebie i wniesc projekt ustawy o opodatkowaniu diet poselskich. Dobrze byloby, gdyby podatek objal takze inne swiadczenia, ktore pobieraja poslowie,w tym towarzysze z SdPl np. pokrywane przez nas podatnikow koszty zakwaterowania w domu poselskim. A co z limuzynami sluzbowymi? Pan B moglby udowodnic, ze jest lewicowcem niekonunkturalnym i samoopodatkowac sie z tytulu swiadczenia, jakie jako marszalek otrzymal bedac wozonym na nasz koszt luksusowym autem. Itp. itd. Fajnie byloby tez, gdyby SdPl zaproponowala ustawe znoszaca dotacje otrzymywane przez partie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc To wszystko kłamstwa - czytać nie trzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 22:43 Cały ten tekst to wielkie kłamstwo, nawet czytać nie trzeba. Póki dwór niemiłościwie nam panującego Kwacha Pierwszego liczy tyle osób i jest ochronką dla starych towarzyszy a sam Kwach pomieszkuje w pałacu, póty wszelkie lewicowe teksty tego rodzaju ocenić należy jako zamydlanie oczu. Rozpasane bogactwo władzy (w tym mojego ulubionego nieroba Struzika) jest jedynym i wystarczającym dowodem na niemoralność i cyniczną kłamliwość "onych". CBDO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Solidarność społeczna - to nie frazes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 06:09 i ten wywód b.mi się podoba.Konkretnie z wyliczeniem bez frazesów jak u p.redaktora P.Skwirowskiego. Może to przywilej redaktorski własną tezę ubarwiać przymiotnikami typu "janosikowy" ,"populistyczny" itp. Trudniej napisać o konkretach .Brawo p.Borowski !!!Pomysł dobry tylko czy ten rząd to zrealizuje ? Jak do tej pory ( nie za Belki ) to tylko afery i korupcja. Cały czas "marzy" mi się połączenie Platformy ( a może UW ) z SDPL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małka Re: Solidarność społeczna - to nie frazes IP: 193.110.99.* 12.07.04, 10:13 a może pan Borowski by przypomniał, ile kosztuje nas utrzymanie wszelkich kancelarii, gospodarstw pomocniczych, rozbuchanej administracji i innych przywilejów dla władzy ? może tu by najpierw szukać oszczędności, a nie zajmować się rozdawaniem cudzych pieniędz? pozd, m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Sekretarz Tow.Borowski, jedzcie budowac socjalizm do Iraku.. IP: *.visp.energis.pl 12.07.04, 10:18 ...i weżcie ze sobą Pola i Leszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Każde zwiększenie podatków to nowi biedni IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 10:59 Trudno się dziwić że człowiek, który robi na stanowisku reprezentanta biednych dba o powiększanie swojego elektoratu. Należy się raczej dziwić, że biedni nie rozumieją, że zbiedninie bogatych automatycznie powoduje też ich zbiednienie i pojawienie się nowych biednych, przez co pomoc "na głowę" biednego zmaleje. Chociaż w zasadzie to dziwne nie jest, socjalizm bazuje na zawiści i zwolennicy socjalizmu rekrutujący się głównie z beneficjentów rabunku czyli biednych chętnie rabują bogatych nawet jeśli sami to negatywnie odczują. A oprocz tego bieda materialna najczęściej idzie w parze z biedą umysłową jak to w powiedzeniu: biednyś boś głupi, a głupiś boś biedny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Baca Wiarygodna GW drukuje wiarygodnego Bermana ! IP: 62.181.161.* 12.07.04, 11:21 Klamstwo na klamstwie, szkoda czasu zeby czytac i polemizowac z tymi debilizmami, jakie Borowski-Berman powtarza w RadioZet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Solidarność społeczna - to nie frazes IP: 212.234.205.* 12.07.04, 12:03 Jakże Pan Borowski potrafi pięknie mówić, żeby przekonać ludzi, że kolejna kradzież ich pieniędzy jest czymś dobrym. Podejrzewam, że niestety znajdzie się w Polsce wielu ludzi, którzy pokiwają głowami i zgodzą się z nim. A dzięki temu nasze wspaniałe Państwo będzie miało jeszcze więcej pieniędzy, które momentalnie zmarnuje. Dlaczego cała ta zakłamana, socjalistyczna banda nie została zamknięta w więzieniu? Czy w Polsce musi się pojawić jakiś Pinochet żeby mogło tu być normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieciolatek O to to Adi - widzę poprawę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 13:20 jeszcze będą z Ciebie ludzie... Łapiński jest ustawiony,Nauman, Miller to samo. Belka właśnie ustawia resztę towarzystwa To dlatego są przeciwko karze śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogg Re: Solidarność społeczna - to nie frazes IP: *.crowley.pl 12.07.04, 16:49 Zarabiam naprawdę sporo powyżej średniej, ale startowałem od zera. Nie miałem nic, poza chęcią do nauki. Skończyłem studia i znalazłem marnie płatną pracę. Kiedy się czegoś nauczyłem, zmieniłem pracę na lepiej płatną. A potem na jeszcze lepiej płatną. Teraz wziąłem kredyt na mieszkanie. Po spłaceniu wszystkich rat, odsetek, rachunków, odliczeniu kosztów dojazdów do pracy, na życie zostaje mi tyle, że jedząc najtaniej jak się da (wiecie, na ile sposobów da się przyrządzić ziemniaki?) na koniec miesiąca zostaje mi ZERO. Jak mi się trafi jakiś nieprzewidziany wydatek, to powiększam debet na koncie BO NIE MAM INNEGO WYJŚCIA!!! Zabranie mi kolejnych 40 złotych tylko dlatego, że ucząc się i studiując myślałem o przyszłości i robiłem wszystko żeby COŚ OSIĄGNĄĆ, to jakiś okrutny żart... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Do Ogg -masz rację, stary. IP: *.visp.energis.pl 13.07.04, 12:41 Czuję i przeżywam to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel-l Re: Solidarność społeczna - to nie frazes IP: 213.17.165.* 13.07.04, 12:44 Coraz więcej bezdomych i bezrobotnych... Hmm Czy to nie wynik opodatkowywania uczciwych i dawania nieuczciwym ? Więcej ludzi w Polsce pobiera zasiłki niż pracuje. Czy to jest normalna sytuacja ? Parę milionów ludzi na fałszywych rentach, lewych emeryturach, wycyganionych zwolnieniach lekarskich. To jest w porządku ? 500 tys. urzędników, kilknaście tysięcy służbowych samochodów w administracji, oddzielne szpitale, komórki do dyspozycji to jest cacy ? A młodzi uciekają na emigrację... Panie Borowski co pan robi w tym towarzystwie Sierakowskiej, Banach itp. Wydawało mi się że trochę więcej pan rozumie z ekonomii, ale w tym towarzystwie dryfuje pan na manowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Uważałem Pana Borowskiego za mądrzejszego IP: *.dami.pl 24.07.04, 22:33 Popieram pomysły zwalczania biedy ale nie poprzez podnoszenie podatków. Podatki Państwo zmarnotrawi - do biednych nie trafią. Parę lat temu byłem biedny i bezrobotny - państwo g. mi pomogło - teraz chca mi podnieśc podatek za karę ze dobrze pracowałem. Panie Borowski chcesz pan pomóc biednym?: - zrezygnujcie (partie) z dotacji - zrezygnujcie z samochodów słuzbowych - ograniczcie liczbę posłów i pracowników w sejmie - nie sprzeciwjajcie się kontroli/likwidacji lewych rent - sprzedajcie Telewizję Państwową (likwidacja 'abonamentu' i dotacji za jednym ruchem) - przestańcie umarzać długi źle zarządzanym firmom (huty, kopalnie, stocznie) ogólnie myślcie jak ograniczyć marnotrastwo a nie szukajcie nowych wydatków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d-s-z Jest jeden szkopul IP: *.ilawa.sdi.tpnet.pl 26.07.04, 09:17 to dobry pomysl, a nawet bardzo. Szkoda tylko ze tacy ludzie jak polonus, nie zdaja sobie sprawy z tego jak wazne sa kwestie prouszane przez pana Borowskiego. Sam fakt ze podjeto probe zrobienia cos z tym juz jest duzym sukcesem. Zauwaz prosze, jak ciezko jest dzialac politykom na rzecz ubogich i biednych. Jak ciezko jest im rezygnowac ze swoich pieniedzy, przywilejow i majatku. Jestem za, panie Borowski. Mam nadzieje, ze pan Belka sie zgodzi i w madry sposob wprowadzi te prawo w zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Jest jeden szkopul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:21 Jak ciężko jest zrezygnowac ze swoich przywilejów - to widzimy na przykładzie Borowskiego. O opodatkowanie diet jakoś nie walczy... Co do walki o zachowanie swojego dorobku - to po to się wlasnie dorabiam żeby miec to dla siebie czy swoich dzieci a nie zeby urzędnicy to roztrwonili. tak cie to boli to zapytam - a ile ty przekazujesz biednym? Prawda, ze łatwiej siegać do kieszeni INNYCH? Truzimem jest powtarzanie - wzrost fiskalizmu obraca sie przeciw państwu i biednym! Bogaci coraz bardziej przyciskani sobie poradzą - np płacąc podatki w rajach podatkowych. Stracą - naturalnie - biedni, a ambitni - chęć do cięższej pracy. Jeśli Borowski szuka prawdziwych oszeczedności - polecam uwadze poprzedni mail o rentach. Ale zabierając renty oszustom straci pareset tysięcy głosow popracia - a bogaci i tak go nie poprą... Bolesna prawda: Polacy zaaoprobują kapitalizm pod warunkiem, że kapitaliści będą biedniejsi od ludzi, których zatrudniają... Odpowiedz Link Zgłoś