Dodaj do ulubionych

Program do prowadzenia księgowości

IP: *.itsa.net.pl 08.10.13, 14:50
Witam zacne grono ;-)

Pytanie do praktyków: moglibyście mi polecić jakieś konkretne programy do prowadzenia pełnej księgowości? Korzystałam już z pomocy Wujka Google i teraz chciałabym przeczytać Wasze uwagi, spostrzeżenia w tym zakresie.

Pozdrawiam! :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Program do prowadzenia księgowości IP: *.itsa.net.pl 15.10.13, 15:44
      Prowadząc biuro rachunkowe, przetestowałem kilka tych programów i kilka z nich jest wart uwagi. Raks, Varico, Symfonia i LeftHand. Na większa uwagę zasługują dwie pozycję: Symfonia i LeftHand. Pozostałe pozycje sprawdziłem, przetestowałem ale nie spełniły do końca moich oczekiwań.

Co do Symfonii, funkcjonalna, przejrzysta, można ją dostosować do swoich indywidualnych potrzeb. Jednak uważam, że jest stanowczo za droga, a ich niektóre rozwiązania przestarzałe. Mimo to przyjemnie mi się na niej pracowało.

Aktualnie korzystam z oprogramowania firmy LeftHand Pełne Księgi Handlowe + K.P. i R. i stwierdzam, że nie mam większych zastrzeżeń co do pracy na tym programie. Dla mnie dużym atutem, była możliwość instalacji programu na systemie Linux, co zniwelowało koszy kupna nowego systemu operacyjnego. Ponadto mogę zainstalować program na dowolnej liczbie stanowisk komputerowych i obsługiwać dowolną liczbę klientów. Uważam, że ta pozycja jest godna polecenia.
      • roach77777 Re: Program do prowadzenia księgowości 17.06.15, 11:41
        Nazwa tego programu powinna brzmieć SRAKS, a nie RAKS. Nie kupujcie tego szajsu. Ostrzegam. Sam program jest pełen błędów, nieczytelny, wolny, często się zawiesza. Sklep internetowy to już w ogóle jakiś kiepski żart. Takie gó..., że przy 50 zamówieniach dziennie zawieszona jest cała firma. Infolinia za ktory każą sobie placić kilka tysięcy rocznie to kpina. Ciężko się dodzwonić, a każdy problem konczy sie prosba o przeslanie calej bazy danych do serwisu. Szczerze odradzam to ścierwo.
        • grasia123 Re: Program do prowadzenia księgowości 18.06.15, 12:39
          Ja od około 10 lat korzystam z Optimy, może czasem mi czegoś brakuje, ale może że mam za wysokie wymagania. Ogólnie mogę powiedzieć, że jestem zadowolona program jest intuicyjny nie zawiesza się i wprowadzam wszystko bez użycia myszki (z poziomu klawiatury)- ogromna oszczędność czasu. Dodatkowo dane klientów zaczytują się z GUSu, wiele danych mogę wyeksportować do excela lub zaimportować np. faktury, wyciągi bankowe. Jeśli chodzi o kontakt mam świetnego opiekuna (kontakt telefoniczny super, a jak trzeba to także przyjedzie).
    • Gość: Beata Re: Program do prowadzenia księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.13, 09:53
      Witaj lilian
      Obawiam się, że "zacne grono" to w większości ludzie, którzy piszą "opinie" o programach za pieniądze. Zamiast tracić czas na szukanie po forach przetestuj kilkanaście programów. Dla dużych firm przejrzyj np. RAKSA, INSERTA Symfonię a dla mniejszych np. OGNIKa lub lefthanda.
      Ja sama mam w biurze dwa, do małych firm OGNIKA bo jest bardzo prosty, szybki i stosunkowo tani, a dla dużych RAKDA.
    • Gość: ona Re: Program do prowadzenia księgowości IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.13, 10:53
      Pełna księgowość to dosyć rozległe zagadnienie. Zastanów się, czy w twoim przypadku nie sprawdzi się lepiej doradca podatkowy Drezdenko. Jeśli prowadzisz średnią lub dużą firmę, warto mieć doradcę, który nie dość, że zajmie się całą księgowością, to jeszcze przeprowadzi optymalizację podatkową. Taka inwestycja naprawdę się zwraca. Pozdrawiam
    • Gość: dotorka Re: Program do prowadzenia księgowości IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.13, 15:53
      Zeby mi nikt nie zarzucił polecania - polecę tylko zaglądać od czasu do czasu na b2bdeal.pl, tam się pojawiają wszystkie te wymienione programy i wiele innych od czasu do czasu - jest taniej więc dlaczego nie skorzystać :)
    • Gość: MENEK Re: Program do prowadzenia księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.13, 18:58
      JEST ICH WIELE I MAJĄ RÓŻNY STOPIEŃ TRUDNOŚCI, JEDNAKŻE JAK NA POCZĄTEK RADZĘ WYBRAĆ NIEDROGI I PROSTY
    • Gość: forumowiczka Re: Program do prowadzenia księgowości IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 11:55
      Jeśli chodzi o księgowość firmy, to nie ryzykuję, wolę kontakt z osobistym księgowym i doradcą podatkowym w jednym: doradca podatkowy Drezdenko. Pozdrawiam!
    • Gość: JAN.ZBĘDNY Re: Program do prowadzenia księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 11:04
      Ja przy kilku firmach prowadzonych naraz w ramach mlm network marketing używam Księgowy SX...bo darmowy, bo łopatologicznie wręcz prosty itp.
    • Gość: kura Re: Program do prowadzenia księgowości IP: *.pl 28.01.14, 16:22
      Przed chwilą wypowiadałam się w innym topicu na ten temat. :) W Internecie jest pełno opinii, jedni polecają to, drudzy polecają tamto, ale chyba najlepiej będzie samodzielnie sprawdzić działanie programów do prowadzenia księgowości i przekonać się na własną rękę, który Ci się spodoba.
      Na rynku jest kilka programów, które mozesz przetestować za darmo, bez pakowania się w zbędne wydatki. Ja w ten sposób przesiadłam się ze wieloletniego SUBIEKTa na darmowy program do faktur w ifirmie, no i jestem zadowolona, bo zmniejszyłam firmę i zaczęłam więcej jeździć do klientów, więc ifirma mi odpowiada. Mam tam bazę kontrahentów, raporty wydatków, mogę wystawiać faktury poza siedzibą firmy (aplikacja). No i nic nie płacę. Przez 3 miesiące miałam też za darmo księgowość internetową. Ale sprawdź sobie kilka programów i podejmij decyzję sama.

Swoją drogą ostatnio księgowość internetowa jest strasznie popularna, dużo osób się nią interesuje. Korzystasz teraz z jakiegoś biura stacjonarnego, czy dopiero zakładasz działalność?
    • Gość: mariusz88 Re: Program do prowadzenia księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 14:41
      Nie lepiej jednak w takich kwestiach korzystać z pomocy fachowców? Biura rachunkowe nie muszą być drogie. Ja powierzyłem sprawy księgowe firmy profesjonalistom z Biura Rachunkowego Mc2 i nie żałuję.
    • Gość: Andrzej Re: Program do prowadzenia księgowości IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 11:01
      sam prowadzę sobie ksiegowosć i z czystym sumieniem mogę polecic Ci program Księga Pakietu Przedsiebiorcy. Moim zdaniem przed kupnem programu pobierz jego wersję testową i przekonaj sie czy jest dla Ciebie odpowiedni. Zanim kupiłem testowej rozne oprogramowania - droższe, tańsze, darmowe...moj wybór padł na Pakiet Przedsiebiorcy przede wszystkim za jego prostote, posiada wszystko co jest niezbędnie no i cena nie ukrywam również zachęcająca. Wersje testowa mozna pobrac stad:

pakietprzedsiebiorcy.pl/ksiega
    • michalina155 Re: Program do prowadzenia księgowości 14.01.15, 15:22
      Trudno wybrać odpwiedni program, każdemu pasuje co innego. Ja natomiast przetestowałam pitprojekt.pl i www.pit-format.pl i zdecydowanie do mnie nie trafiły. Wciąż szukam najlepszego ;)
    • kfkexpert Re: Program do prowadzenia księgowości 16.01.15, 23:55
      Mała księgowość dobrze sobie radzi lub księgowość internetowa Infakt.
    • juli_ssss Re: Program do prowadzenia księgowości 21.01.15, 23:45
      Witam, jak pełna księgowość to tylko finka.pl/ - program jest szybki i prosty, co dla mnie jest priorytetem. Testowałam ostatnio ognika, ale jakoś mnie nie przekonał... W fince szybko technicy reagują na problemy, jeśli się pojawiają, a to też jest bardzo ważne dla codziennej pracy biura.
    • viola378 Re: Program do prowadzenia księgowości 12.03.16, 11:33
      Uważam, że dobrym rozwiązaniem będzie skorzystanie zusług i programów do księgoeości tej firmy: lefthand.pl dzięki programom wszystko ma swoje miejsce.

;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka