Gość: mk IP: 2.4.STABLE* / 10.80.2.* 02.04.02, 20:48 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bogaty Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: 2.4.STABLE* / 10.80.2.* 02.04.02, 20:50 2 pażdziernika przeniosę oszczedności do Austrii, legalnie Odpowiedz Link Zgłoś
komentator Przenosic? 03.04.02, 07:16 Gość portalu: bogaty napisał(a): > 2 pażdziernika przeniosę oszczedności do Austrii, legalnie A bank z Austrii zainwestuje je w Polsce liczac na lepszy uzysk, legalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwasek Re: Przenosic? IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 03.04.02, 09:11 To przerobię buraka na ćwikłę! Odpowiedz Link Zgłoś
halu Zainwestuje w Polsce rządzonej przez Leppera ? 03.04.02, 09:23 komentator napisał(a): > Gość portalu: bogaty napisał(a): > > > 2 pażdziernika przeniosę oszczedności do Austrii, legalnie > > A bank z Austrii zainwestuje je w Polsce liczac na lepszy uzysk, legalnie... Gdy Lepper zostanie premierem, wszystko co ma trochę rozumu ucieknie z Polski i wtedy masz szansę zostać ministrem finansów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Zainwestuje w Polsce rządzonej przez Leppera ? IP: *.acn.pl / 10.133.128.* 04.04.02, 09:47 Ponieważ na codzień spekuluję to dopiero przy Lepperze będzie można zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Przy Lepperze zarobisz, ale w .... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 15:38 ...pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Przenosic? IP: *.sylaba.poznan.pl 19.04.02, 08:22 Ja jako eksporter zaczne w koncu zarabiac pieniadze bo zlotowka natychmiast padnie euro zlotych dolar 6. a ze Polska tez padnie to co wejdziemy w pakt z Lukaszenka A Balcerowicz umrze ze smiechu Jan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.acn.pl / 10.133.128.* 04.04.02, 10:03 www.manhattan.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re:Do Michała IP: *.acn.pl / 10.133.128.* 04.04.02, 23:38 Wiesz chyba,że im głupszy przy władzy tym gorzej dla uczciwych,a tym lepiej dla kombinatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Do Rycha IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 06:35 Niby tak, ale kombinatorów to on ma swoich ( sam jest największym ) i nie dopuści konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U_Bolt Re: Do Rycha IP: *.chello.pl 07.04.02, 08:34 Celem nadrzednym Pana Przewodniczacego A.Leppera jest postawienie przed Trybunalem Stanu nijakiego L.Balcerowicza za wszystkie krzywdy i upodlenia doznane przez jego elektorat. I zeby tego dokonac pan przewodniczacy A.Lepper nie musi byc wcale Premierem. Ktos zapomnial w przeszlosci, ze Polska to nie tylko Walesa, AWS i UNIA WOLNOSCI !!! Bylo o tym pomyslec we wlasciwym czasie, to dzisiaj nie byloby tylu i tak aktywnie zatroskanych o "dobro ojczyzny" .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pank Re: Do U-bolta IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 20.04.02, 01:37 Dobry dowciap . Odpowiedz Link Zgłoś
malgosikk Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? 20.04.02, 02:50 przeniose sie za ocean. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.04.02, 03:55 Potrzebuje opiekunki do moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosikk Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? 20.04.02, 05:11 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > Potrzebuje opiekunki do moich dzieci. Do oferta dla mnie? Jesli tak - to dzieki... ale mam to szczescie, ze moge pracowac po obu stronach oceanu "w wykonywanym" zawodzie (i nie jest to opiekunka do dzieci). :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.04.02, 05:21 Moich dzieci jeszcze nie widzialas. Zadna praca biurowa nie rozwinie Cie tak intelektualnie jak przebywanie z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosikk Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? 20.04.02, 21:09 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > Moich dzieci jeszcze nie widzialas. > Zadna praca biurowa nie rozwinie Cie tak intelektualnie jak przebywanie z nimi. Jesli sa takie jak moje to nie mam watpliwosci (btw: tez szukam niani)....ale jak powiadaja "za oceanem" moje "comperative advantages" leze zupelnie gdzie indziej. Nie mowiac juz o tym, ze bylabym chyba najdrozsza niania w historii (no, moze sultan Brunei placil wiecej ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
gruppe_n Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? 20.04.02, 15:55 malgosikk napisał(a): > przeniose sie za ocean. Malgosikk... Welcome to America, all American trollops need you to keep them company Odpowiedz Link Zgłoś
malgosikk Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? 20.04.02, 21:13 gruppe_n napisał(a): > malgosikk napisał(a): > > > przeniose sie za ocean. > > Malgosikk... Welcome to America, all American trollops need you to keep them > company > Trollops????? Wrong address... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Le Niuch Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.gwl.koszalin.tpnet.pl 21.04.02, 13:12 Prawdę mówiąc nie wierzę by już było aż tak źle aby Lepper legalnie zyskał poparcie pozwalające mu na zostanie premierem. Może co najwyżej próbować zrobić to nielegalnie i potem ogłosić się "premierem". Wtedy ja ogłoszę się "parlamentem" i proklamuję niepodległość :) Szukam innych chętnych do ewentualnej konfederacji stanów niepodległych Lechistanu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Accorn_C Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.chello.pl 21.04.02, 13:42 Lepper konsekwentnie powtarza ze "Balcerowicz musi odejsc" a "zlodziei trzeba osadzic". Rzad nie ma jakiegos ad hoc pozytywnego rozwiazania na wyciszenie gawiedzi i pozyskanie pozytywnych opinii o swej dzialalnosci. Opozycja jest niewyrazna i zatroskana sprawami interesujacymi waskie grono odbiorcow.(np. LPR) Dlatego bez specjalnego trudu i wysilku Lepperowi pojdzie calkiem dobrze w wyborach jesiennych. Ludzie z jego list moga stanowic powazna grupe we wladzach regionalnych. Bez gwaltownych ruchow i bez rewolucji, ale konsekwentne przypominanie przez Leppera i jego ludzi we wladzach przez nastepne 3 lata(od jesiennych wyborow regionalnych do wyborow parlamentarnych i prezydenckich !!) kto -wg niego - odpowiada za taki a nie inny stan kraju, moze powaznie przewrocic scene polityczna w Polsce. Obym sie mylil....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 17:02 Jest to dobre pytanie.Większość forumowiczów za wyjątkiem Accorna podchodzi do tej sprawy z lekceważeniem.Uważam,że to błąd.Nie chodzi,że przewodniczący Burak zostanie premierem.Wystarczy,że jego partia wejdzie do koalicji rządowej,a to jest wysoce prawdopodobne w bliższej lub dalszej przyszłości.Zwłaszcza,że rządy Komuchów wśród ludzi rozumnych już teraz nie rokują nadziei poprawy.Wkrótce również straci cierpliwość pospólstwo.Burak ma również zwolennika w tym wątku.Nie wiem tylko w czym poprawi się sytuacja U-bolta,jeżeli jego buraczny idol wsadzi Balcerowicza do kicia.Gdyby był kobietą to bym przypomniał,że"baba mściwa nie wygrywa". Skrzętnie notuję wszystkie sposoby na rządy Buraka,bo niestety w Polsce w dalszym ciągu ma zastosowanie przysłowie "mądry Polak po szkodzie",a obecni zwolennicy Buraka to dziwni uczeni.Zamiast uczyć się na błędach innych wolą do niepotrzebnych doświadczeń nastawiać swój głupi łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 17:09 Burak Jędruś jest teraz marionetką w rękach Lesia. Ma tyle spraw sądowych, że tylko dzięki Lesiowi nie siedzi. Lesio każe mu głosować tak jak chce LSD ( proszę sprawdzić np.lustracja, walka z prywatnymi mediami, supermarketami ) i szczuć na Balcerowicza, prezydenta, szefa MSZ, marszałka sejmu ( to Jędruś jest szczery ). Jędruś udaje opozycję, ale może zerwać się ze smyczy, a wtedy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GłupEdek Będę nosił paczki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 12:51 Przypuszcam, że przyda się nieco świeżego pożywienia Aaronowi Bucholtzowi /ksywka profesor Leszek Balcerowicz/ & CO. Wiem, że sami sobie nie poradzą o czym świadczy choćby to, że nie stać ich na bilety lotnicze. Podobno najlepiej nosić do kicia miód i cebulę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 23:02 Większość forumowiczów lekceważy tytuł tego wątku.To prawda,że prawdopodobieństwo awansu Jędrusia Buraka na fotel premiera jest małe,ale myślę,że autor tego wątku miał głębszą myśl,którą można wyrazić w pytaniu:"Co zrobisz jak dowiesz się,że kryzys[katastrofa] finansów Polski jest pewny i bardzo bliski".Moja wiedza w tym temacie jest znikoma dlatego proszę o mądre rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewawa Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: 217.153.32.* 30.04.02, 11:38 Gość portalu: ula napisał(a): > Większość forumowiczów lekceważy tytuł tego wątku.To prawda,że > prawdopodobieństwo awansu Jędrusia Buraka na fotel premiera jest małe,ale > myślę,że autor tego wątku miał głębszą myśl,którą można wyrazić w pytaniu:"Co > zrobisz jak dowiesz się,że kryzys[katastrofa] finansów Polski jest pewny i > bardzo bliski".Moja wiedza w tym temacie jest znikoma dlatego proszę o mądre > rady. A może być jeszcze gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 13:04 Na tym forum istnieje spora grupa dyskutantów,która uważa,że ma odpowiedż na wszystkie zadawane pytania.Zwłaszcza Ci co śpią przy włącznych komputerach.Niestety ja chyba jestem na tym forum pechowa.Jeżeli o coś zapytam to otrzymuję najczęściej odpowiedż nieudokumentowaną,nie na temat,lub w formie żartu bagatelizującego temat.Zaczynam podejrzewać,że w tym wątku mam do czynienia: A/z biedotą,która nie ma żadnych oszczędności, B/z ludżmi biernymi,dla których działalność gospodarcza to czarna magia, C/z rodakami pracującymi zagranicą dla których wszystko jedno co się w Polsce stanie,a w duchu chcą żeby finanse w kraju się zawaliły,bo wtedy ze swoimi dolcami mogliby więcej w Polsce porządzić, C/z pracownikami,którzy są nieświadomi,że inflacja to wzrost cen czyli w konsekwencji zmnieszenie dochodów, D/z pijawkami,którzy żyją na koszt innych[budżetu,rodziców]i nie obchodzą ich kłopoty innych. Ja nie należę do żadnej z tych grup.Staram się być przewidująca i myśleć daleko do przodu.To się opłaca.Życie to potwierdza. Kryzys finansów w Polsce jest realny w przypadku dojścia do władzy populistów różnej maści.Jeżeli nie chcesz znależć się w kolejce do banku,tak jak pokazywano w TVP w Argentynie to przestań żartować z poważnej sprawy i pomyśl jak się przed tym uchronić. Wynikami tych przemyśleń podziel się z innymi na tym forum.Jeżeli nie masz nic interesującego do powiedzenia to lepiej nie zapaskudzaj ekranu komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał A może zwyczajnie sami się boimy, a śmiech ... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 22:15 Gość portalu: ula napisał(a): ..jest lekarstwem na strach ! Zaczynam podejrzewać,że w tym wątku mam do > czynienia: > A/z biedotą,która nie ma żadnych oszczędności, Biedota nie korzysta z internetu, a biedota to 70% Polaków, bo ci nie mają oszczedności. Do tego nich Pani doliczy 20% z oszczędnościami symbolicznymi i mamy katastrofę ! > B/z ludżmi biernymi,dla których działalność gospodarcza to czarna magia, Ludzie nie żyja na księżycu ( pomijając komentatora ) > C/z rodakami pracującymi zagranicą dla których wszystko jedno co się w Polsce > stanie,a w duchu chcą żeby finanse w kraju się zawaliły,bo wtedy ze swoimi > dolcami mogliby więcej w Polsce porządzić, Trzeba się ich spytac! > C/z pracownikami,którzy są nieświadomi,że inflacja to wzrost cen czyli w > konsekwencji zmnieszenie dochodów, Już średnio intelegentne małpy wiedzą, że inflacja to wzrost cen ! > D/z pijawkami,którzy żyją na koszt innych[budżetu,rodziców]i nie obchodzą ich > kłopoty innych. Pani też była pijawką przed podjęciem pracy, więc może grzeczniej wobec studentów i uczniów ! > Ja nie należę do żadnej z tych grup.Staram się być przewidująca i myśleć daleko > > do przodu.To się opłaca.Życie to potwierdza. Ja tak samo, ale świat jest tak pokopany, że wszystkiego nie da się przewidzieć ! > Kryzys finansów w Polsce jest realny w przypadku dojścia do władzy populistów > różnej maści.Jeżeli nie chcesz znależć się w kolejce do banku,tak jak > pokazywano w TVP w Argentynie to przestań żartować z poważnej sprawy i pomyśl > jak się przed tym uchronić. Wynikami tych przemyśleń podziel się z innymi na > tym forum.Jeżeli nie masz nic interesującego do powiedzenia to lepiej nie > zapaskudzaj ekranu komputera. A co my jako forumowicze możemy ? Przecież są tutaj zgłaszane konkretne pomysły poprawy sytuacji, a rząd i tak to wszystko ma gdzieś !!!! Mało tego wesoły Lesio ściska się z Lepperem i ma jego poparcie w głosowaniach sejmowych. Jesteśmy pionkami w rękach czerwonych i zostaje nam tylko śmiech !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Co zrobicie gdy Lepper zostanie premierem? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 00:09 Przeczytaj tytuł wątku i odpowiedz dokładnie na zadane pytanie.Jeżeli nie rozumiesz pytania to przeczytaj je jeszcze dwa razy.Jeżeli dalej nie zrozumiesz to nie pisz nic.Napewno w szkole wielokrotnie uczono Cię,że należy dokładnie odpowiadać na zadane pytanie.Jeżeli odpowiedż była nie na temat to nauczyciel lub profesor przerywał egzamin i stawiał dwóję.Wprawdzie internet to nie szkoła,ale tymbardziej powinny obowiązywać szkolne zasady bo to jest forum publiczne.Ucieczka przed odpowiedzią na postawione pytanie poprzez zmianę tytułu wątku jest chwytem sztubackim. Jeżeli boisz się i śmiech jest dla Ciebie lekarstwem na ten strach to nie pisz,że inni też to odczuwają.Strach jest wprost proporcjonalny do niewiedzy.Ludzie mają różny poziom wiedzy,a tym samym i strachu. W tym wątku pisz co Ty w określonej sytuacji zrobisz lub czujesz,a nie co czują i mają zrobić inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał A może tak bez tych nerwów ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 07:26 To forum dyskusyjne, a nie klasówka w szkole ! A ja nie jestem Pani uczniem ! A śmiech to zdrowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
martijn Re: A może tak bez tych nerwów ! 25.05.02, 17:38 Dokładnie, to jest forum dyskusyjne, a twoje posty niczego konstruktywnego nie nie wniosą do dyskusji. Pozdrawiam i odsyłam do tematu "Czas wolny", "Zdrowie" lub "Edukacja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: 2.4.STABLE* / 10.80.2.* 03.05.02, 21:48 Poparcie dla Samoobrony podobno rośnie. Jeśli wszyscy, którzy uważają, że jest to niegroźne zjawisko zostaną w domu podczas jakichkolwiek wyborów, to obudzą się w Polsce, przy której Mrożek wysiada. 70% społeczeństwa nie posiada jakichkolwiek oszczędności ( to odpowiedź na pytania Uli ), i Argentyna ich nie przekona. Pamiętacie jeszcze Tymińskiego ? Lepper jest bardziej opalony i wygadany...... A potem - "wszystkie zwierzęta są równe, ale niekóre są równiejsze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TexasBoy Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.mpls.uswest.net 04.05.02, 09:31 .... Wypije duzego kielicha za jego zdrowie!!!!!!!! Bo bedzie to triumf wszystkich co rozumieja ze pewnym dzialaniom towarzysza logiczne konsekwencje i kleska innych co ciagle wierza w cuda i w 'jakosc to bedzie". Historia nie tylko lubi sie powtarzac ale zwykle dla kazdej obecnej sytuacji mozna znalezc analogie w przeszlosci. I czerpac z niej wiedze i madrosc. Republika Weimarska po ponad dekadzie nieudolnych rzadow liberalow przygotowala wspanialy grunt dla Hitlera. Mieszanka solidarnosciowo-liberalno-komunistyczna po ponad dekadzie nieudolnych, skorumpowanych rzadow dostarcza elektoratu Lepperowi. Nie zamierzam porownywac Leppera z Hitlerem, bo to roznica klas (na korzysc tego drugiego - roznica jak miedzy Polonezem i Mercedesem). Lepper bedzie logiczna konsekwencja tego polskiego balaganu i nepotyzmu. I Unia w tym nie pomoze. Wszystko ma swoje granice. I spoleczenstwo polskie predzej czy pozniej zrobi to co zrobili Niemcy w 1933. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 21:37 Niestety wiele nie dowiem się w tym wątku na postawione w tytule pytanie.Do tego potrzebna była rzeczowa dyskusja,a tego tu raczej nie było.Każdy pisał co wiedział,ale odpowiedzi na postawione pytanie było niewiele. Jedynie "mk" i "bogaty" zaproponowali rozsądne [ale nie jedyne] zagospodarowanie złotówkowych oszczędności.Rzeczywiście od pażdziernika b.r. będzie można legalnie bez zezwolenia otworzyć konto w banku zagranicznym.Ale to zbyt mało,aby żyć dobrze pod rządami nieodpowiedzialnych i ciemnych populistów. Bo czy będzie opłacało się pracować i uczyć?.Cena pracy i wiedzy spadnie bardzo szybko i mocno.Co zrobić z nieruchomościami?.Może [jak kiedyś Komuchy] znacjonalizować,albo obłożyć drakońskimi podatkami itd. Nie będę wyliczała dalszych zagrożeń bo tu nie znajdę odpowiedzi.Dlatego uczestnikom tego wątku mówię cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.opi.org.pl 07.05.02, 19:29 Odrzućmy skrupuły i przesądy jakimi są sumienie i moralność. Strach przed rządami Przewodniczącego zniknie jeśli nauczymy się postępować i działać jak On lub gdy będziemy razem z Nim współpracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 08.05.02, 15:18 ustrzele psubrata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
defunct Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? 20.05.02, 23:45 mam nadzieję, że to się nigdy nie stanie, bynajmniej nie z przyczyn polityczno- światopoglądowych, ale z czysto estetycznych... no jak by takie ścierwo w telewizorze wyglądało? zawsze można go zastrzelić. i to nie jest żart. jeśli ktoś bezpośrednio zagraża Twojej osobistej pokojowej, spokojnej egzystencji, to myślę, że po prostu powinieneś to *jakoś* rozwiązać. tak, dopuszczam użycie siły w "demokratycznym ładzie rzeczywistości". śmiertelnie poważny I R defunct Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Ludzie!!! Nie razi was to? IP: *.tsl.uu.se 27.05.02, 22:11 Na poczatek oswiadczam: bardzo nie lubie Leppera, ale to przekracza juz wszelkie granice. defunct napisal: > zawsze można go zastrzelić. i to nie jest żart. jeśli ktoś > bezpośrednio zagraża Twojej osobistej pokojowej, > spokojnej egzystencji, to myślę, że po prostu > powinieneś to *jakoś* rozwiązać. tak, dopuszczam użycie siły w > "demokratycznym ładzie rzeczywistości". > Jakby ktos nie zrozumial, on uwaza, ze nalezy zabic __demokratycznie wybranych przedstawicieli__, jesli sie komus nie podobaja. Pomijam juz ten drobiazg, co poczac z elektoratem, (moze na Lubianke?) fundamentami demokracji itp. Ale za nawolywanie do zabojstwa, zwlaszcza publiczne prokuratura, sciga z urzedu! Drodzy, ktorzy z takim zapalem walczycie o inne, mniej oczywiste sprawy, czy naprawde was to nie razi? A moze to mnie sie cos pomieszalo? Zdesperowany F. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory7 Re: Ludzie!!! Nie razi was to? 28.05.02, 09:00 Autor krytykowanego przez ciebie postu sam się przyznał do tego, że lubi dragi. Zapewne napisał swoje przemyślenia po wypaleniu tłustego skręta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Ludzie!!! Nie razi was to? IP: 217.98.124.* 28.05.02, 16:46 Nie ma demokracji dla wrogów demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: Ludzie!!! Nie razi was to? IP: 130.238.67.* 28.05.02, 17:21 Czy prawo jest takie samo dla wszystkich? Kto jest wrogiem demokracji, ten kto wygrywa wybory, czy ten, ktory usiluje zniweczyc wynik wyborow? Kto i jak osadza, ze ktos jest "wrogiem demokracji" lub nie jest? Jesli Lepper jest bandyta politycznym, to kim sa ci, ktorzy sugeruja morderstwo, jako narzedzie polityczne? Czy ktos jeszcze pamieta, ze Hitlera dopuszczono do wladzy, zeby uratowac kraj przed komunistami - wrogami demokracji? Tak, sposob myslenia Leppera i jego niektorych wrogow sa sobie blizsze niz chcialo by sie przyznac i jest to przerazajace. F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Fizyk to gość ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 18:32 Zabijanie kogoś, kto ma inne poglądy to czysty nazizm lub komunizm. Leppera trzeba za łamanie prawa zamknąć do pierdla, ale to trochę inna kara . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Ludzie!!! Nie razi was to? IP: 217.98.124.* 28.05.02, 18:46 Przykład Hitlera dowodzi do czego prowadzi pobłażanie początkującym dyktatorom, że Lepper ma takie ciągotki to widać choćby po jego wypowiedziach albo po zapisach w projekcie statutu samoobrony. Nie broniona demokracja z czasem gnuśnieje i staje się łatwym łupem różnych buraków. Wtedy nie wystarczają już pokojowe metody i zwolennicy demokracji muszą uciec się do siły (o ile jeszcze ją mają). Dlatego tak ważne jest wczesne i stanowcze reagowanie. Lepper kipi nienawiścią i pogardą do instytucji demokratycznych i jeżeli politycy i społeczeństwo będą mu dalej pobłażać to wariant siłowy jest bardzo prawdopodobny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysy Re: Ludzie!!! Nie razi was to? IP: *.client.attbi.com 03.06.02, 03:43 Bruno ilu w Lodzi mysli podobnie jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
defunct Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? 28.05.02, 14:06 auto-re, nie w najlepszym stylu ;-) wyobraźcie sobie, moi mili parafianie - oops, przepraszam, post-nicy, że jesteście Żydami w Rzeszy, rok 1933... też byście tak z uśmiechem chwalili demokrację? bo ja poszedłbym po mausera, co to po dziadku z I wojny w piwnicy został, kupił lornetkę w sklepie z różnościami, i cóż - jedno ścierwo mniej. kontemplujący leppera I R defunct Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TexasBoy Goodbye from TexasBoy IP: *.rasserver.net 25.05.02, 10:56 Ladies and Getlemen! Szanowni Panowie i Panie! Dla TexasBoy nadszedl czas aby powiedziec do wszystkich forumowiczow "Good-Bye". Bylo mi milo czytac Wasze posty i czasem wtracic swoje "piec groszy". Robiac maly rozrachunek z przeszloscia powiem tylko ze na tym forum jestem juz od dluzszego czasu, znacznie dluzej niz zywot TexasBoy'a. Jako TexasBoy jestem tutaj od poczatku tego roku, poprzednio wystepowalem jako Liberty, Babilon, Viking, i ... kilka innych. W sumie bylo 9 nickow (nigdy jednoczesnie). I teraz juz z tego dziewiatego wcielenia duch powoli uchodzi. A poniewaz nawet kot nie moze marzyc o wiecej niz 9-ciu zyciach nastepcy TexasBoy juz nie bedzie, przynajmniej w najblizszej przyszlosci. Jak juz wspominalem w niektorych watkach, ze wkrotce, ze wzgledow osobistych zamierzam sie przeniesc (czasowo) ze srodka Ameryki do srodka Europy. A ze slowo cialem sie stalo szybciej niz zalozylem "wkrotce" znaczy juz mniej niz tydzien. Oczywiscie w czasach zdominowanych przez fakty i paranoje terrorystyczne, niczego nie mozna byc pewnym do konca, szczegolnie gdy sie kupuje bilet w jedna strone i bedzie wiozlo troche bagazu naszpikowanego elektonika. Bede w koncu na wlasnej skorze sie przekonac jak wyglada ta obecna polska rzeczywistosc i choc tyle sie demonizuje tutaj Leppera, ojca Dyrektora i LRP, nie sadze aby Marines musieli mnie wyciagac z klopotow. Wystepujac pod roznymi nickami na przestrzeni czasu prezentowalem rozne podejscie. Czasem bylem nawet tzw. advocatus diaboli czy smrodzilem we wlasne gniazdo co szczegolnie denerwowalo niektorych moich countrymen (bywalem rowniez na forum miedzynarodowym i krajowym). Zawsze preferowalem zrownowazone, pragmatyczne podejscie i dlatego dosc czesto sie obrywalo sie ekstremistom zarowno z lewa jak i z prawa. Wiele z zyciu podrozowalem i widzialem i dlatego opowiadalem sie i nadal opowiadam za rozwiazaniem zdroworozsadkowym, nawet jezeli jest to w sprzecznosci w wielkimi teoriami i teoretykami. Bo nie ma nic gorszego niz marnowanie zwyklego ludzkiego zycia w imie jakiejs teorii czy dogmatu. Majac tych pare osobowosci nie jest wiec niczym szczegolnym ze ci sami forumowicze mieli diametralnie rozny stosunek do mnie w roznym okresie (to bylo chyba glowna idea tych zmian - zaczac cos od poczatku). W koncu o punkt widzenia a nie o osobe tu chodzi. Pragna pozdrowic wszystkich na tym forum. Adwersarzy i poklepywaczy. Niezaleznie od narodowosci, koloru skory, religii i roznych tam preferacji i aberacji ( to taka amerykanska formulka). Dziekuje za wszystkie wypowiedzi. I te co poprawialy samopoczucie jak i te co przysparzaja siwych wlosow. Bo jak pisal JOrl z kazdej wypowiedzi mozna sie cos nauczyc i wyluskac ziarno prawdy. Szczegolnie gdy sie jest rozrzuconym po swiecie i opieranie sie na jedynym zrodle informacji moze byc zludne. Dziekuje wszystkim i God Bless You!!!! TexasBoy P.S. Do wszystkich tych ktorzy starali sie zlokalizowac moje miejsce na mapie, szczegolnie do MACIEJA powiem tylko ze istotnie mieszkam na Mississippi (dokladnie pol kilometra od niej) choc moglem sie pomylic w jej pisowni. Caly ten obszar jest zdominowny przez nazwy indianskie - zakupy zwykle robie w mall'u o nazwie "Apache Plaza". Mieszkam jednak nie na tym odcinku rzeki ktory by wynikal z mojego nicku. Problemem tego obszaru nie sa okropne upaly w czasie lata, a raczej dluga (6-7 miesiecy) i sroga zima. Teraz to juz latwo zgadnac ze to miejsce to........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Co za wizja ??? IP: *.osmez.eu.org / *.gazeta.pl 26.05.02, 16:11 Dwie możliwości: 1. Nauczy mnie kraść i kombinować. 2. Poproszę o azyl i zrzeknę sie obywatelstwa kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Co zrobicie gdy Lepper zostanie Premierem ? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 23:58 dwa warianty, albo chwilowe wakacje w St. Moritz, albo co prawdopodobniejsze: mam rodzine w Bundesrepublice, wyjadę i wróce jak będzie po wszystkim, ktoś będzie musiał odbudować ten burdel, jaki zostawi po sobie Jędrek Lepiej :-) Konstruktywnie nic innego nie można wymysleć, no bo co ? Niezbędnik przetrwania w warunkach skrajnie szkodliwych ? Jędruś zafunduje polsce taki sajgon, że nawet Argentyna to przy tym będzie malutki pikuś. Hasło dna w momencie zaprzysiężenia Jędrka: "ostatni gasi światło". Odpowiedz Link Zgłoś