Dodaj do ulubionych

Pomysł PO na rynek medialny

IP: *.chello.pl 24.09.04, 17:50
dla publicznej albo abonament albo reklamy !!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: czytacz PO - ok, chce płacić abonament na PR II,nie mam TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 17:56
      • Gość: chrongen abonament tak! ale za co? oto jest pytanie! IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.04, 20:49
        w obecnej formie abonament to jeszcze jeden pieprzony podatek. niestety,
        płacimy go od posiadania telewizora lub radioodbiornika, a nie od ogłądania
        tvp czy słuchania państwowego radia. nie ogladam tvp, ale mam telewizor.
        używam go do montażu telewizyjnego. i co? muszę płacić podatek! bezsens.

a żeby to rozwiązać, wystarczyłoby... puścić telewizję w kabel i zlikwidować
        emisję w eterze. opłatę za abonament można wtedy wpuścić w koszty kablówki.
        ktoś chce wykupić tvp - proszę bardzo - wykupuje pakiet tvp. ktos inny nie
        wykupuje tego pakietu - i co - i nie ma tvp. wtedy płaci pakiet za kablówke. a
        ktoś taki jak ja, kto nie ma kablówki, a używa telewizora to przeglądania
        zmontowanych filmów i oglądania dvd nie musiałby w ogole płacić abonamentu.
        czyż to nie proste. w niektórych miastach, gdzie jest kablówka można to zrobić
        już teraz!
        i niech waniek nie opowiada dub smolonych publiczna telewizja albo śmierc! dla
        mnie tvp nie rozni sie niczym od hbo. a skoro nie place za hbo to dlaczego mam
        placic za tvp, skoro nie chce.
        chrongen
        • Gość: wędrowiec3 Re: abonament tak! ale za co? oto jest pytanie! IP: *.man.bydgoszcz.pl 25.09.04, 21:23
          w tym kraju gdzie jest 3mln.bezrobotnych nawet płacenie abonamentu{15/80}co
          miesiąc jest dużym obciążeniem-za te pieniądze mają 17 bochenków chleba.Nie
          płacą i mogą przeżyć oglądając tv.Nie każdy ma DWD,ale ma telewizor i
          radio.Dlatego też Twój pomysł jest niezły,aby puścić telewizję w kabel.Zapewne
          wielu ludzi płaciłoby raz a nie dwa razy.W pomyśle przydupasów Rokity kryje się
          duże niebezpieczeństwo,PO po wygranych wyborach będzie chciało całkowicie
          opanować media publiczne i podporządkować nadawców niezależnych.KRRiT zostanie
          zlikwidowana{tylko Sejm}może to zrobić.Będą mieć większość{PO,PiS,PSL}kto im
          wtedy "podskoczy"Jeszcze będą robić takie przekręty,że AWS i SLD to mały pikuś.
      • Gość: Misiek Brawo PO! IP: 193.0.122.* 25.09.04, 19:18

Mam telewizor ale nie ogladam ani programyu 1 ani programu 2. To dlaczego do
        diabla mam placic ? Jeszcze zeby program byl na poziomie ale nie jest, TVP to
        tuba propagandowa SLD.

Ogladam i place za DVD, ogladam i place za Discovery.
    • Gość: Sceptyk Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.rene.com.pl 24.09.04, 18:01
      Oczywiście Rokita już opracowuje sposób na pożarcie telewizji publicznej. A kto
      ją pożre? , Oczywiście Platformersi a z anteny telewizyjno - radiowej będą
      płyneły tylko reklamy iklerykalny bełkot. Dla czarnych idzie pogoda. Polacy
      opamiętajcie się na kogo chcecie głosować. Platformersi juz rozdrapali Polskę
      pozostało już niewiele między innymi radio i telewizja publiczna. Przychodzi na
      nią kolej. Konkordaciarz już złapał wiart w żagle.
      • Gość: szry do sceptyka IP: 212.182.115.* 24.09.04, 20:39
        Coś się koledze pomyliło z tym rozdrapaniem majątku narodowego. Już zapomniał
        ile zarabiał Kwiatkowski. I wystarczy porównać ile ksztuje TVP i telewizja
        komercyjna. A misja TVP i PR? Już mi sie rzygać chce od tych naukawych wywodów
        na temat biosteronu i melatoniny.
      • Gość: Wojtek Sceptyk.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 23:16
        Ty sceptyk chyba zle sie poczules. Zawsze mozesz placic abonament dalej. I zadac
        wprowadzenia piatej skali podatkowej dla jeszcze lepiej zarabiajacych - np. w
        wysokosci 100%. Wtedy PO napewno upadnie. Razem z czarnymi.
      • Gość: kondorek Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.chomiczowka.waw.pl 24.09.04, 23:34
        co Ty chrzanisz? Niech sobie rozdrapuje telewizję kto chce, byle bym nie musiał
        za to płacić!!! A osobiscie wolę bełkot klerykalny niż bełkot lewacki.
      • antykagan Przestań debilu... 25.09.04, 16:28
        Gość portalu: Sceptyk napisał(a):

> Oczywiście Rokita już opracowuje sposób na pożarcie telewizji publicznej. A
        kto
        >
        > ją pożre? , Oczywiście Platformersi a z anteny telewizyjno - radiowej będą
        > płyneły tylko reklamy iklerykalny bełkot. Dla czarnych idzie pogoda. Polacy
        > opamiętajcie się na kogo chcecie głosować. Platformersi juz rozdrapali Polskę
        > pozostało już niewiele między innymi radio i telewizja publiczna. Przychodzi
        na
        >
        > nią kolej. Konkordaciarz już złapał wiart w żagle.

zlituj się.
    • Gość: BOLIGLOWA EMERTY ROKITA MA PROBLEMY Z WIATRAMI IP: *.sympatico.ca 24.09.04, 18:04
      Emeryt Rokita ma problemy z wiatrami. Odchodza mu nie z tego miejsca co
      niepotrzeba. Moze sobie popsuc glowe. Te pomysly sa wcale infantylne. Kazde
      pnstwo lub narod musi posiadac kontrole nad swoja egzystencja. Kontrola winna
      istniec na dwoch poziomach. Primo, podstawowy, ustawowy. Secundo, posiadania
      minimum 33.33 % akcji niezbywalnych. Wzrost przdsiebiorstwa atomatycznie
      powinien powodowac wzrost akcji narodowych bez inwestycji. To bylby jakoby
      podatek na rzecz narodu od chcacych zarabiac na narodzie. Pewne
      przedsiebiorstwa strategiczne musza miec kontrole rzadu nad swoja
      dzialalnosci. Pewien obszar prasy musi byc przeznaczony na rzecz wyrazania
      pogladow i opinii przez rzad. Rzad musi byc niezalezny i ten sektor musi byc
      w 100 % niezalezny od innych prywatnych biznesow.
      • szczurbiurowy Re: EMERTY ROKITA MA PROBLEMY Z WIATRAMI 24.09.04, 18:32
        Co to za bełkot ? Przemyslałeś konsekwencje takich pomysłów?
      • Gość: Wojtek Re: EMERTY ROKITA MA PROBLEMY Z WIATRAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 23:17
        Ty tez masz chyba problemy z wiatrami i slepa milosc do czerwonego.
      • Gość: Boli ryj. Re: EMERTY ROKITA MA PROBLEMY Z WIATRAMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:03
      • Gość: Boli ryj. Boli głowa, bo mózg nie pracuje. Czerwony łeb to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:08
        dobry nick dla ciebie.
      • antykagan Re: EMERTY ROKITA MA PROBLEMY Z WIATRAMI 25.09.04, 16:30
        Gość portalu: BOLIGLOWA napisał(a):

> Emeryt Rokita ma problemy z wiatrami. Odchodza mu nie z tego miejsca co
        > niepotrzeba. Moze sobie popsuc glowe. Te pomysly sa wcale infantylne. Kazde
        > pnstwo lub narod musi posiadac kontrole nad swoja egzystencja. Kontrola winna
        > istniec na dwoch poziomach. Primo, podstawowy, ustawowy. Secundo, posiadania
        > minimum 33.33 % akcji niezbywalnych. Wzrost przdsiebiorstwa atomatycznie
        > powinien powodowac wzrost akcji narodowych bez inwestycji. To bylby jakoby
        > podatek na rzecz narodu od chcacych zarabiac na narodzie. Pewne
        > przedsiebiorstwa strategiczne musza miec kontrole rzadu nad swoja
        > dzialalnosci. Pewien obszar prasy musi byc przeznaczony na rzecz wyrazania
        > pogladow i opinii przez rzad. Rzad musi byc niezalezny i ten sektor musi byc
        > w 100 % niezalezny od innych prywatnych biznesow.

Dlaczego tylu czerwonych debili wyjechało do USA i Kanady, a nie na Kube,
        Białorus albo do KRLD? Fe, zdradziliscie ideały rewolucyjne, towarzyszu.

PS. Wyziewy z kibli i azbest szkodzą na tkankę mózgową Proponuję maskę p-gaz.
    • Gość: andys Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.chello.pl 24.09.04, 18:08
      Kolejny idiotyczny pomysł PO
    • Gość: Precz z abonament Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 18:26
      Nareszcie !!!!!
      Popieram zdecydowanie !
      Państwowa telewizja i radiofonia to anachronizm !
      • szczurbiurowy Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 18:34
        Precz z faszyzmem biurokratycznym!!!
        Jednym z jego przejawów jest państwowa telewizja i pozaprawne podatki nakładane
        przez urzędników a nie parlament - abonament, winiety, akcyzy itd.
        Niech się odczepią od naszych pieniędzy.
      • Gość: gdf Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.dhcp.kabelnettet.dk 24.09.04, 18:37
        Ale tys glupi i naiwny burak bedziesz mial ale platne platformy po stowie na
        miesiac.
        • szczurbiurowy Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 18:41
          Mógłbyś wyrażać się jaśniej i bez wyzwisk?
          Rozumiem że w z Danii (Autor: Gość: gdf IP: *.dhcp.kabelnettet.dk ) wszystko
          lepiej widać, wobec tego wytłumacz o co chodzi?
        • jusup Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 18:43
          No i właśnie o to chodzi.. będę chciał będe płacił... W momencie kiedy PO
          zaczęłó szermowac referendum 4 razy tak, przy której nie podoba mi się
          likwidacja Senatu (choć jestem za ograniczeneim liczebności obu izb), że
          Platforma ma jedną szansę, bym ją poparł - kiedy będzie domagała się zniesienia
          abonamentu RTV.. I słowo stał się ciałem.. Dla wszystkich stękających - w
          ostatecności niech TVP się zakoduje i jak chcecie płacić, to płaccie dalej..
          Jak ja będę chciał - będę płacił.. Ale nie zmuszajcie mnie, bym płacił wtedy
          kiedy nie chcę
        • Gość: mm Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.chello.pl 24.09.04, 18:44
          Na razie mam TVN i POLSAT i to za darmo
          • Gość: k Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:28
            czy chcialbys zeby telewizja publiczna wygladala tak jak polsat?!? albo
            przerywala wszystkie programy 10 minutowymi spotami reklamowymi tak jak dzieje
            sie to na tvn?
      • Gość: antek Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: 216.223.64.* 24.09.04, 19:18

Gość portalu: Precz z abonament napisał(a):

> Nareszcie !!!!!
        > Popieram zdecydowanie !
        > Państwowa telewizja i radiofonia to anachronizm !
        Likwidacja finansowania telewizji i radiofonii publicznej spowoduje jej upadek
        w efekcie odbiorcy o jakichs potrzebach intelektualnych zostana kompletnie
        pozbawieni dobrych programow artystycznych i publicystycznych, ich (tych
        programow) miejsce zajmie konkurencyjna komercyjna sieczka, mam chyba ze 60
        kanalow komercyjnych i wieczorami nie ma nic do ogladania

"Paweł Dobrowolski, absolwent Harvard University pracujący w firmie Trigon
        Polska zajmującej się " slepota dla rynku amerykanskiego nie zna granic,
        absolwent Harvarda brzmi w Polsce jak patent na wszystko, na nieomylnosc, a
        jest to uniwersytet jak kazdy inny , moze slawniejszy niz inne, produkuje
        durnych i madrych, porzadnych i bandytow (wlasnie przed sadem w usa stoi mlody
        absolwent Harvarda oskarzony o zaciukanie nozem innego faceta)i z faktu ze
        jest absolwentem nie koniecznie cos wynika
        Bez TV i radia publicznego bedziemy ubozsi intelektualnie! O amerykanizacji
        naszego zycia kulturalnego nie tak dawno mowil Andrzej Wajda, mistrzow nalezy
        sluchac.Grozi nam zchamienie.
        • Gość: Dziadek Re: Pomysł PO na rynek medialny bardzo dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:53
          Nie biadolcie że upadną dobre programy. Discovery nadaje kilka dobrych
          programów i za darmo. A PO proponuje aby forsa za wynajmowanie częstotliwości
          radiowych i telewizyjnych szła na produkcję dobrych programów. Jeśli będą dobre
          i tanie (lub za darmo) to przecież prywatne stacje będą je koniecznie chciały
          nadawać.
        • Gość: Misiek Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: 193.0.122.* 25.09.04, 19:23
          > Likwidacja finansowania telewizji i radiofonii publicznej spowoduje jej upadek
          > w efekcie odbiorcy o jakichs potrzebach intelektualnych zostana kompletnie
          > pozbawieni dobrych programow artystycznych i publicystycznych, ich (tych
          > programow) miejsce zajmie konkurencyjna komercyjna sieczka, mam chyba ze 60
          > kanalow komercyjnych i wieczorami nie ma nic do ogladania

Sorry ale komerycyjna sieczka i brak dobrych programow to dla mnie TVP1 i TVP2.

Zdecydowanie wole kanaly Discovery albo DVD.
    • Gość: mm Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.chello.pl 24.09.04, 18:55
      Brawo PO. Pomysł bardzo mi się podoba.
      1. Państwowy powinien być 1 program tv i 1 program radiowy
      2. Tzw misję będzie finansować państwo a nie społeczeństwo a realizować wybrana
      telewizja, niekoniecznie państwowa
      3. Istnienie krajowej rady będzie bezprzedmiotowe
      4. Dla biednych 15 pln miesięcznie dodatkowo to kupa forsy
      5. No i zniknie ten absurd = opodatkowanie comiesięczne posiadania telewizora
      • Gość: antek Re: Pomysł PO na rynek medialny-mm IP: 216.223.64.* 24.09.04, 19:35
        Gość portalu: mm napisał(a):

2. Tzw misję będzie finansować państwo a nie społeczeństwo a realizować
        wybrana > telewizja, niekoniecznie państwowa

Drogi mm, panstwo nie bedzie finansowac zadnej
        telewizji ani zadnego radia bo panstwo nie ma pieniedzy, panstwo ( rozumiem ze
        piszac panstwo masz na mysli organy rzadzace)zajmuje sie dzieleniem tego co
        wyciagnie od obywateli czyli spoleczenstwa; pozostaje wiec pytanie czy lepiej
        jest miec osobne konto na publiczne media , czy oddawac wszystko do wspolnej
        kasy panstwowej i prosic pozniej o dotacje na finansowanie tych mediow;uwazam
        ze osobna kasa jest lepsza poniewaz nikt nie moze uzyc argumentu: mamy w
        panstwowej kasie x mln i co mamy z tym zrobic,dac Wajdzie na adaptacje
        telewizyjna "Dziela" czy wyremontowac szpital w Chlapkowicach czy moze zakupic
        cieple bambosze dla naszych wojakow w Iraku
        Wzorowanie sie na USA ktore nie maja mediow publicznych (PBS to firma
        utrzymywana glownie przez grono zapalencow-darczyncow) jest bledem,my mamy
        swietne tradycje teatru i radiowego i telewizyjnego, kabaretow,
        publicystyki,filmu tv , muzyki i powinnismy za wszelka cena utrzymac i
        zatrzymac ten dorobek
        • jusup Re: Pomysł PO na rynek medialny-mm 24.09.04, 19:54
          Za wszelką cenę to znaczy za moje pieniądze.. Tak? Skoro uważasz, że to jest
          warte utrzymania tak bardzo, to płać 4-krotnie wyższy abonament.. Dobrowolny...
          A tym, którym to nie jest potrzebne, pozwól nie płacić...
    • Gość: antypopulista Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.rdc.pl 24.09.04, 18:58
      Łatwo podejmować złe decyzje
      Łatwo naprawiać błędy ale najtrudniej podejmować dobre decyzje
      Jezeli PO uda sie pomysł zrealizować , to po latach ,jesli trzeba bedzie wrócić
      z powrotem do stany porzedniego trzeba bedzie ponieść nadzwyczaj duze kosztu
      odbudowy .Przywracanie stanu,który był będzie niemożliwe lub bardzo trudne ,
      pracochłonne i kosztowne
      Media publiczne stoją na straży standardów zachowania mediów , wyznaczają im
      jakościowy próg kultury zachowania , kultura słowa
      Media publiczne sprawują mecenat i sponsoring kultury a wkład w kulturę
      narodową jest nie do przecenienia. Media publiczne są narzędziem dialogu
      społecznego obywateli z państwem.Media publiczne tworza narzedzi ładu
      demokratycznego w Polsce.
      Media publiczne są uznaną częścia polskiej rzeczywistości.
      Media publiczne to kultura i dziedzictwo narodowe.
      Kto bedzie tał na strazy satndardów wyokiej kultury jesli media publiczne
      znikną.
      Media publiczne stoją na straży standardów zachowania innych mediów ,
      wyznaczają im jakościowy próg kultury zachowania , kultura słowa
      • Gość: ____ Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:03
        Media publiczne nie stoją na straży niczego, no chyba że liczyć dbanie o
        zachowanie oglądalności i wpływów z reklam.
      • Gość: trampek smrodek Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.it / 62.233.189.* 24.09.04, 19:05
        bezsens totalny bezsens, bedziemy mieli kolejne komercyjne, z przerywaniem
        filmów i programów blokami reklamowymi
        nie mowie ze tvp jest swieta, ale ocalmy chociaz resztki NIEKOMERCYJNOSCI w tv
        szanowałem kiedys rokite za zasady i jak wydawało mi sie zdrowy rozsadek-
        kiedys współtworzyl miedzy innymi "wolnośc i pokój"
        ale jest chorobliwie żadny władzy i pełen politycznej buty, której nawet nie
        próbuje maskowac
      • Gość: Stefan Czarzasty to dziedzictwo narodowe IP: *.pl / *.enterpol.pl 24.09.04, 19:17
        > Media publiczne stoją na straży standardów zachowania mediów , wyznaczają im
        > jakościowy próg kultury zachowania , kultura słowa
        > Media publiczne sprawują mecenat i sponsoring kultury a wkład w kulturę
        > narodową jest nie do przecenienia. Media publiczne są narzędziem dialogu
        > społecznego obywateli z państwem.Media publiczne tworza narzedzi ładu
        > demokratycznego w Polsce.
        > Media publiczne są uznaną częścia polskiej rzeczywistości.
        > Media publiczne to kultura i dziedzictwo narodowe.

Czarzasty, Kwiatkowski, Jakubowska, mecze pilki noznej, Malysz, Klan,
        Zlotopolcy to kultura i dziedzictwo narodowe?

Dawno sie tak nie usmialem
        • Gość: mega Re: Czarzasty to dziedzictwo narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:56
          Też mi bardzo wesoło! Mnóstwo dobrych programów mogę
          polecić w TVP, szczególnie nastolatkom ;)))).
          Filmy? - same starocie
          Wiadomości? - docierają z każdej strony
          Teatr? - raz na pół roku jak się uda
          Gadające głowy i tym podobne spotkania z których nic nie
          wynika - za pieniądze odbiorców? Niech idą na piwo.
          Mogę płacić, ale za tyle ile oglądam. mam więcej pożytku z pralki niż z
          TVP
      • Gość: Franek Re: Antypopulisto chrzanisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:01
        Ty chyba jestes z tych co żyją z naszego abonamentu. Piszesz jakieś
        idealistyczne farmazony. Jeśli z kulturą w USA jest tak źle to czemu oni
        zgarniają najwiecej nagród za filmy itp? Czemu my tak sie podniecamy jak nasz
        twórca otrze sie o Oscara, a w USA tak sie nie podniecaja jak ich człowiek
        wystepuje na festiwalu w Sopocie - dumie TV?
    • Gość: z Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: 80.51.229.* 24.09.04, 19:03
      prywatna czy nie to i tak ci sami zlodzieje,durczok terentiew drozda i reszta
      tej bawi sie za nasze pieniadze
    • Gość: Super DidżeJ Heniu Licytacja to jest to! IP: *.pl / *.enterpol.pl 24.09.04, 19:03
      Wszystkie przedsiebiorstwa panstwowe powinno sie sprzedawac na jawnej licytacji
      a nie metoda tajnych negocjacji.
    • Gość: zly jarek Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.zielman.pl 24.09.04, 19:14
      Kiedy powstawala platforma, to myslalem ze to bedzie moja partia. A teraz to
      zamiast likwidowac TV publiczna, niech sie sami zlikwiduja. Unia Wolnosci rulez
    • Gość: micek Rokita chce cwaniakom odebrac konfitury. Nieźle. IP: *.adlex.com 24.09.04, 19:19
      TVP1, TVP2, TVP3, Polonia, PR1, PR2, PR3, etc. Ile tego jest ? Zabierają spory
      kawalek rynku reklam i jeszcze wyciągają ludziom z kieszeni jakis abonament.
      Komu to potrzebne ? Tym to tam pracuja, KRRiT i firmom producenckim co po
      kolesiowemu dostaja zlecenia.
    • Gość: pogonićich Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: 80.50.28.* 24.09.04, 19:26
      No i dobrze, może w końcu jedna gromada darmozjadów (KRRiT) musiałaby znależdz
      jakąś inną,normalną pracę i przestałaby wymyślać trójkąciki, kółeczka czy inne
      bzdurne oznaczenia filmów. Jakby nie można by przed filmem ostrzec przez czy to
      napis czy prezentera,że film zawiera jakieś treści niezgodne z "wartościami".
      • Gość: gene Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:37
        to sie chyba nie uda zbyt wiele pieniedzy i etatow siedzi w panstowym radio i telewizji
        zreszta czy zwrociliscie uwage na bardzo agresywna propagande ze strony mediow panstwowych wynika z nich ze likwidacja abonamentu to zamach na demokracje,
        dzisiaj bredza ze w sondazach wiekszosc polakow jest za mediami ppublicznymi
        • jusup Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 19:52
          Gość portalu: gene napisał(a):

(...) > dzisiaj bredza ze w sondazach wiekszosc polakow jest za mediami
          ppublicznymi

Dokładnie... A zresztą - jeśli teoretycznie nawet 90% Polaków chce TVP z
          abonamentem, to niech te 90% Polaków płaci za nią... A mi niech odetną, a nie
          każą płacić za sam fakt posiadania telewizora.. I przestać opowiadać głupoty
          o "cywilizowanych krajach", w których też się płaci.. W wielu krajach,
          szczególnie europejskich, to nie jest jedyny przejaw głupoty socjalistycznej i
          to jest żaden argument
    • jusup Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 19:48
      Strasznie mnie wkurzają ci wszyscy pseudointelektualiści na forum rzucający
      hasłami "misja", "kultura" i "cele wyższe" i w imię ochrony
      przed "amerykanizacją" domagający się po prostu moich pieniędzy... Jeśli
      uważacie że coś jest potrzebne, to róbcie to za własne pieniądze, a nie
      zmuszajcie innych do wykładania swojej kasy na wasze pragnienia.. A za waszymi
      pięknymi słówkami stoi po prostu masa pasożytów żyjących za te pieniądze... I
      wy zresztą jesteście również ludźmi, którym chodzi właśnie tylko o pieniądze -
      bo za cudze chcecie mieć to, co wam się podoba... Nauczcie się spełniac Wasze
      marzenia za swoje.
      • Gość: antek Re: Pomysł PO na rynek medialny-jusup IP: 216.223.64.* 24.09.04, 21:51
        Autor: jusup
        Data: 24.09.2004 19:48 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
        Strasznie mnie wkurzają ci wszyscy pseudointelektualiści na forum rzucający
        hasłami "misja", "kultura" i "cele wyższe" i w imię ochrony
        przed "amerykanizacją" domagający się po prostu moich pieniędzy... Jeśli
        uważacie że coś jest potrzebne, to róbcie to za własne pieniądze, a nie
        zmuszajcie innych do wykładania swojej kasy na wasze pragnienia.. A za waszymi
        pięknymi słówkami stoi po prostu masa pasożytów żyjących za te pieniądze... I
        wy zresztą jesteście również ludźmi, którym chodzi właśnie tylko o pieniądze -
        bo za cudze chcecie mieć to, co wam się podoba... Nauczcie się spełniac Wasze
        marzenia za swoje.

Nie moj drogi, sa rzeczy ktore robimy jako spoleczenstwo i bez znaczenia czy
        jestesmy tych rzeczy odbiorcami.Dlatego mamy szkoly i teatry i opery i sale
        koncertowe,i policje , i szpitale, i wiele innych i. Rynek sztuki to nie rynek
        natki i marchewki. A sprawa gospodarowania funduszami to zupelnie inna sprawa i
        poniewaz pieniadze wyciekaja, to trzeba zamknac odplyw do zlodziejskich
        kieszeni a nie zamknac publiczne media. Czy jak w ktoryms szpitalu ksiegowa
        kradnie to zamykamy szpital czy ksiegowa?
        • jusup Re: Pomysł PO na rynek medialny-jusup 25.09.04, 13:04
          I tu się właśnie różnimy - tym, że Ty chcesz mieć oprócz rzeczy, do których
          państwo jest rzeczywiście stworzone (policja), także całą masę innych rzeczy za
          pieniądze z podatków. A ja uważam, że szpitale, szkoły, tym bardziej teatry,
          sale koncertowe powinny być opłacana z pieniędzy tych, którzy z nich
          korzystają. Bałamutne, lecz ulubione przez niektórych stwierdzenie, że sztuka
          nie powinna podlegać takim prawom rynkowym jak inne dobra. A niby dlaczeg nie?
          Bo Ty chcesz korzystać ze sztuki, ale wolałbyś żeby na nią składali się
          wszyscy? TSkoro to nie "rynek natki i sztuki", to niech artyści nie domagają
          się za tę sztukę pieniędzy zarobionych na tamtym rynku. Ale nie - sztuka to
          jest coś więcej, więc niech inni się na nią zrzucają, a jak nie chcą obejrzeć
          sztuki pt "Obieranie ziemniaków" to niewelka strata, ważne by artysta dostał
          zapłatę, a Pani Rotenberg miała posadę w Zachęcie. A dlaczego na tę listę nie
          dołożyć jeszcze klubów piłkarskich, domów emeryta, darmowych wczasów - to tylko
          kwestai umowy, co nazwiemy "dobrem na którego rynek to nie rynek "natki i
          pietruszki".
          I tak tworzą się socjalistyczne potworki - i różni pseudoartyści którzy nie
          mieliby szans by ich "dzieła" ktoś zechciał obejrzeć - za pieniądze podatników
          tworzą sobie a muzom, a krąg ich znajmoych przekunje, że to wielka sztuka i
          dlatego "ta cała hołota zajmującva się rynkiem natki i pietruszki musi na to
          płacić"
          A Twe ostatnie zdania jako żywo przypominają teksty niektórych socjalisów przy
          upadku PRL - że socjalizm jako usstrój założenia ma świetne, tylko ludzie do
          niego nie dorośli - o tym, czy zamknąć szpital jak kradnie księgowa powinien
          decydować właściciel szpitala a nie Antek z Jusupem na forum gazeta.pl czy
          nawet demokratyczne referendum
        • Gość: Misiek Re: Pomysł PO na rynek medialny-jusup IP: 193.0.122.* 25.09.04, 19:29
          > poniewaz pieniadze wyciekaja, to trzeba zamknac odplyw do zlodziejskich
          > kieszeni a nie zamknac publiczne media. Czy jak w ktoryms szpitalu ksiegowa
          > kradnie to zamykamy szpital czy ksiegowa?

Nie, ale jak jak szpital mialby brac kase i z podatkow i prywatnie i mial 10x
          wieksze zatrudnienie niz prywatne szpitale a do tego mial marne uslugi to dla
          dobra spoleczenstwa taki szpital trzeba sprywatyzowac.
    • Gość: xxxx Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.04, 20:00
      Tyle razy pisałem zakodować TVP, zobaczycie ile pieniędzy ludzie przyniosą.
      Teraz narzekają i oglądają!Będą pieniądze na darmowy program tak jak to robi
      Polsat i TVN.
    • wpia pani Danuto wybieram śmierć. 24.09.04, 20:03

• Gość: marood Nareszcie rozsadny glos!!! IP: *.elektro.agh.edu.pl 24.09.04, 20:19
      Tak! Zlikwidowac abonament! Wiwat PO!
    • Gość: j Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.tarnowiec.sdi.tpnet.pl 24.09.04, 20:23
      Wreszcie coś mądrego zaproponowali, bo prawie przez całą kadencję żałowałem że
      na nich oddałem głos.
      • Gość: roman z Radomia Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.waw.pl 24.09.04, 20:56
        ja tez glosowalem i nie zaluje. pomysl jakbys na innych glosowal to dopiero
        bylby obciach(zasiadajacy w parlamencie - bo o innych to nawet nie ma co mowic)
    • Gość: jerzy Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:25
      jestem za zniesieniem abonamentu!!!! jest to jawne okradanie ludzi.Jak chcą
      niech zakodują programy a kto będzie chciał to zapłaci i będzie
      oglądał,przecież to możliwe do zrealizowania.Śmieszne jest też ta kontrol
      listonoszy kto płaci a kto nie ,przecież jest to chore!!.
      • szczurbiurowy Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 20:38
        No to widzisz - faszyzm biurokratyczny rządzi ?
      • Gość: Seba Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 09:15
        jak dla mnie populistyczny pomysl przed wyborami. z drugiej strony dobrze ze
        ktos pomyslal o likwidacji kolejnego podatku... nie ogldam tvp1 czy tvp2 (nie ma
        tam nic) czesciej zasiadam przed Discovery Channel ewentualnie jak chce obejrzec
        jakis mecz przed Polsat Sport. TVP nie ma takich programow ktore by mnie
        wciagnely...
        kiedys byla Sonda. program juz jest przezytkiem pod wzgledem technicznym, ale to
        bylo ciekawe. a teraz kolko gospodyn wiejskich czy pielgrzymka to ... zenada.
        a juz do pasji mnie doprowadzaja wszytskie programy redkackji katolickich.
        maja swoje stacje tvp i radiowe to niech spierdzielaja tam a nie kase z
        abonamentow...
        tvp ma jeden swietny serial wyprodukowany po 89'. Sfora. ale jak zobaczeylem o
        ktorej oni to puscicili to myslalem ze padne. piatek 23 :) normalny czlowiek ale
        idzie spac bo musi wstac do pracy lub siedzie na imprezie czy w pubie...

pozdrawiam
        seba
    • Gość: repoman Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.icpnet.pl 24.09.04, 20:37
      To jedyny rozsądny pomysł Rokity! Zlikwidować(nawet oddać za darmo te zasraną
      TVP). Niech Durczokom, Olejnikom i Pieńkowskim płacą po 80 tys.zł prywatni
      właściciele a nie emeryci z abonamentu.
    • Gość: obywatel to smiec bardzo dobrze PO, popieram w pelni,ciekawe tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:40
      ciekawe tylko czy po wyborach spelnia to co mowia , i czy PiS to poprze, bo PO
      nie bedzie niestety w stanie rzadzic samodzielnie
    • Gość: cezary Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:41
      No i mam dylemat glosowac na oszolomow z po czy na sdpl
      To jest mocny as od po!
    • Gość: Ktoś Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:42
      FRAJERZY !!!!
      Myślicie, iż ten zadufany w sobie patafian w kapeluszu - Rokita, i jego kolesie
      z PO, tak całkowicie za friko prowadzą nagonkę na telewizje publiczną. To się
      mylicie.
      Jan Maria Rokita - takie piękne to drugie imię, niestety już nie używane -
      wstydzi się biedaczysko, że kiedyś brał udział w podatkowym i prywatyzacyjnym
      grabieniu Polaków razem z AWS, oraz że bratał się z innymi Mariami spod znaku
      Ojca Rydzyka. On i przyjaciele TVN-u, Polsatu grają na uczuciach ludzi,
      wk_rwionych na to, iż muszą płacić podatek ukryty pod postacią abonamentu kiedy
      bieda w kraju i bezrobocie.
      Po co ? Po to, by zagarnąć dla swych sponsorów i przyszłych chlebodawców,
      ogromny kawał rynku reklamowego i zniszczyć poważnego konkurenta.
      To tylko dla KASY, nie dlatego,że chcą ulżyć biednym.
      Biedny może oglądać reality dla głupków oraz wypociny redaktorów uzależnionych
      od przyszłych komercyjnych baronów telewizyjnych i ich kolesiów, polityków PO -
      mających wtedy, już ogromny medialny wpływ na wyborców. Bogatego jest stać na
      wykup abonamentu płatnej telewizji - na pewno wiele ciekawszej i lepiej
      zrobionej.
      Co po tym ? Nadawcy komercyjni zgarną kasę, Rokita i inni zgarną wpływy
      polityczne, a MY i tak zapłacimy podatek pod inną postacią, bo przecież kasa
      musi być !
      Na koniec.
      Wasze dzieci będą tylko oglądać Pokemony, Transformery i inne zabijające się
      dziwadła. Po to, aby Fakty TVN mogły później pokazywać zwyrodniałych małolatów
      mordujących jakiegoś dzieciaka lub staruszkę.
      • Gość: cgrongen abonament tak, ale za co? IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.04, 20:59
        w obecnej formie abonament to jeszcze jeden pieprzony podatek. niestety,
        płacimy go od posiadania telewizora lub radioodbiornika, a nie od ogłądania
        tvp czy słuchania państwowego radia. nie ogladam tvp, ale mam telewizor.
        używam go do montażu telewizyjnego. i co? muszę płacić podatek! bezsens.

a żeby to rozwiązać, wystarczyłoby... puścić telewizję w kabel i zlikwidować
        emisję w eterze. opłatę za abonament można wtedy wpuścić w koszty kablówki.
        ktoś chce wykupić tvp - proszę bardzo - wykupuje pakiet tvp. ktos inny nie
        wykupuje tego pakietu - i co - i nie ma tvp. wtedy płaci pakiet za kablówke.
        a
        ktoś taki jak ja, kto nie ma kablówki, a używa telewizora to przeglądania
        zmontowanych filmów i oglądania dvd nie musiałby w ogole płacić abonamentu.
        czyż to nie proste. w niektórych miastach, gdzie jest kablówka można to
        zrobić
        już teraz!
        i niech waniek nie opowiada dub smolonych publiczna telewizja albo śmierc!
        dla
        mnie tvp nie rozni sie niczym od hbo. a skoro nie place za hbo to dlaczego
        mam
        placic za tvp, skoro nie chce.
        chrongen
        • andrzom a kto płaci abonament? 24.09.04, 21:08
          oficjalne dane mówią, że 50%. Ale wliczają korzystających z ulg. Większość tych
          co mieli ulgi wymarło i wg mojego prywatnego sondażu abonament płaci ok.20%
          obłożonych tym podatkiem. Przy zerowej ściągalności jest to wystarczający powód
          do jego zlikwidowania.
        • Gość: chris calkowicie sie z Toba zgadzam, ale czy IP: *.dialsprint.net 25.09.04, 16:00
          rzeczywiscie nie widzisz roznicy pomiedzy HBO, a TVP :-)?
      • Gość: TRicky Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.net.flashnet.pl 24.09.04, 21:25
        Pewnie. Lepiej jak wszyscy podatnicy sponsorują ostatnie 8 lat albo i dłużej
        gęby SLDowskich polityków, PSLowskie dożynki i całe to gówno. Przestałem
        ogladać państwową telewizję i nie mam telewizora i nie słucham państwowego
        radia w zaludnionego przez pslowskie pociotki i nie mam zamiaru płacić podatku
        od posiadania radia.
        Co to za durne tłumacznie Ktosiu? Telewizja publiczna sie w Polsce nie
        sprawdziła, stała się łupem politycznym cwaniaków z SLD i PSL a jak zdechnie
        SLD to stanie się łupem innych cwaniaków. Dlaczego wszyscy mają finansować tubę
        jednej partii?
        • Gość: Ktoś Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:04
          Gość portalu: TRicky napisał(a):

> Pewnie. Lepiej jak wszyscy podatnicy sponsorują ostatnie 8 lat albo i dłużej
          > gęby SLDowskich polityków, PSLowskie dożynki i całe to gówno. Przestałem
          > ogladać państwową telewizję i nie mam telewizora i nie słucham państwowego
          > radia w zaludnionego przez pslowskie pociotki i nie mam zamiaru płacić
          podatku
          > od posiadania radia.
          > Co to za durne tłumacznie Ktosiu? Telewizja publiczna sie w Polsce nie
          > sprawdziła, stała się łupem politycznym cwaniaków z SLD i PSL a jak zdechnie
          > SLD to stanie się łupem innych cwaniaków. Dlaczego wszyscy mają finansować
          tubę
          >
          > jednej partii?

A co sobie myślałeś ? Pewnie że cwaniaki zawsze będą i zawsze będą żerować na
          innych.
          Większość cwaniaków nie płaci. Ty nie oglądasz, nie słuchasz i nie płacisz ale
          jesteś łupem kolesiów z PO.
          • Gość: Franek Re: Czy Ktoś to Czarzasty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:10
      • wodniczek6 Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 21:55
        Doskonale wytłumaczone. Żeby jeszcze ludziom chciało się ruszyć głową i
        cokolwiek zrozumieć.
      • Gość: Franek Re: Ktosiu ratuj TV1 ona nas obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:07
        Te straszne przewidywania i inny podział wpływów tak bardzo mnie niepokoją że
        aż zasnąć przed TV nie mogę!!!
        Argumentujesz jak Rydzyk w obawie przed Unia Europejską.
        • Gość: Ktoś Re: Ktosiu ratuj TV1 ona nas obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:30
          Gość portalu: Franek napisał(a):

> Te straszne przewidywania i inny podział wpływów tak bardzo mnie niepokoją że
          > aż zasnąć przed TV nie mogę!!!
          > Argumentujesz jak Rydzyk w obawie przed Unia Europejską.

Nie napisałem, że nie chcę więcej nadawców w Polce. Tego nam raczej potrzeba, a
          PO na pewno na to nie będzie chciała się zgodzić. Zagroziłoby to ich interesom.
          Rydzyk to FRAJER, tak kszyczał, a ile teraz ma więcej duszyczek do ogłupienia,
          i łatwiej pojechać za granicę po samochód.
    • Gość: Paweł W końcu jestem rękami i nogami ZA !!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:26
      konieć państaw w państwie . Normalne rynkowe reguły także w mediach !!!!!
      • Gość: Ktoś Re: W końcu jestem rękami i nogami ZA !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:12
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> konieć państaw w państwie . Normalne rynkowe reguły także w mediach !!!!!

Ignorant jesteś !
        Jakie rynkowe reguły !
        Bez publidcznej zostaną tylko dwaj nadawcy telewizyjni i jej zachodni sponsorzy
        oraz popierający je politycy. Potem znajdzie się jeden Berlusconi (przepraszam
        za ew. błąd) !
    • Gość: Franuś Jeśli za coś płacę, to chciałbym wiedzieć co kupię IP: *.aster.pl 24.09.04, 21:28
      W przypadku abonamentu płacę za "ogólne zainteresowanie tematem" przez naszą
      kochaną TVP. Niby coś tam realizują - jakąś misję, tylko konia z rzędem temu,
      kto tę misję rozliczy. Dla mnie główna "misja" TVP to po prostu branie moich
      pieniędzy. Nie dziwię się, że bronią owej misji jak niepodległości. Tylko ktoś
      fanatycznie uczciwy, albo mało rozsądny pozbawiałby się takiego łatwego źródła
      dochodu. Jednak ja - prosty obywatel za ową misję najchętniej bym NIE płacił.
      Wiem, że większość uprzywilejowanych pracowników TVP ma znacznie większe
      dochody niż ja, wiem, ze o oferty TVP korzystam mało, a gdy decyduję się na
      płatną TV (a opłacam abonament HBO), to przynajmniej mogę się z tego wycofać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka