Gość: plat22 IP: *.chello.pl 24.09.04, 17:50 dla publicznej albo abonament albo reklamy !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytacz PO - ok, chce płacić abonament na PR II,nie mam TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 17:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrongen abonament tak! ale za co? oto jest pytanie! IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.04, 20:49 w obecnej formie abonament to jeszcze jeden pieprzony podatek. niestety, płacimy go od posiadania telewizora lub radioodbiornika, a nie od ogłądania tvp czy słuchania państwowego radia. nie ogladam tvp, ale mam telewizor. używam go do montażu telewizyjnego. i co? muszę płacić podatek! bezsens. a żeby to rozwiązać, wystarczyłoby... puścić telewizję w kabel i zlikwidować emisję w eterze. opłatę za abonament można wtedy wpuścić w koszty kablówki. ktoś chce wykupić tvp - proszę bardzo - wykupuje pakiet tvp. ktos inny nie wykupuje tego pakietu - i co - i nie ma tvp. wtedy płaci pakiet za kablówke. a ktoś taki jak ja, kto nie ma kablówki, a używa telewizora to przeglądania zmontowanych filmów i oglądania dvd nie musiałby w ogole płacić abonamentu. czyż to nie proste. w niektórych miastach, gdzie jest kablówka można to zrobić już teraz! i niech waniek nie opowiada dub smolonych publiczna telewizja albo śmierc! dla mnie tvp nie rozni sie niczym od hbo. a skoro nie place za hbo to dlaczego mam placic za tvp, skoro nie chce. chrongen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędrowiec3 Re: abonament tak! ale za co? oto jest pytanie! IP: *.man.bydgoszcz.pl 25.09.04, 21:23 w tym kraju gdzie jest 3mln.bezrobotnych nawet płacenie abonamentu{15/80}co miesiąc jest dużym obciążeniem-za te pieniądze mają 17 bochenków chleba.Nie płacą i mogą przeżyć oglądając tv.Nie każdy ma DWD,ale ma telewizor i radio.Dlatego też Twój pomysł jest niezły,aby puścić telewizję w kabel.Zapewne wielu ludzi płaciłoby raz a nie dwa razy.W pomyśle przydupasów Rokity kryje się duże niebezpieczeństwo,PO po wygranych wyborach będzie chciało całkowicie opanować media publiczne i podporządkować nadawców niezależnych.KRRiT zostanie zlikwidowana{tylko Sejm}może to zrobić.Będą mieć większość{PO,PiS,PSL}kto im wtedy "podskoczy"Jeszcze będą robić takie przekręty,że AWS i SLD to mały pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Brawo PO! IP: 193.0.122.* 25.09.04, 19:18 Mam telewizor ale nie ogladam ani programyu 1 ani programu 2. To dlaczego do diabla mam placic ? Jeszcze zeby program byl na poziomie ale nie jest, TVP to tuba propagandowa SLD. Ogladam i place za DVD, ogladam i place za Discovery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.rene.com.pl 24.09.04, 18:01 Oczywiście Rokita już opracowuje sposób na pożarcie telewizji publicznej. A kto ją pożre? , Oczywiście Platformersi a z anteny telewizyjno - radiowej będą płyneły tylko reklamy iklerykalny bełkot. Dla czarnych idzie pogoda. Polacy opamiętajcie się na kogo chcecie głosować. Platformersi juz rozdrapali Polskę pozostało już niewiele między innymi radio i telewizja publiczna. Przychodzi na nią kolej. Konkordaciarz już złapał wiart w żagle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szry do sceptyka IP: 212.182.115.* 24.09.04, 20:39 Coś się koledze pomyliło z tym rozdrapaniem majątku narodowego. Już zapomniał ile zarabiał Kwiatkowski. I wystarczy porównać ile ksztuje TVP i telewizja komercyjna. A misja TVP i PR? Już mi sie rzygać chce od tych naukawych wywodów na temat biosteronu i melatoniny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Sceptyk.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 23:16 Ty sceptyk chyba zle sie poczules. Zawsze mozesz placic abonament dalej. I zadac wprowadzenia piatej skali podatkowej dla jeszcze lepiej zarabiajacych - np. w wysokosci 100%. Wtedy PO napewno upadnie. Razem z czarnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondorek Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.chomiczowka.waw.pl 24.09.04, 23:34 co Ty chrzanisz? Niech sobie rozdrapuje telewizję kto chce, byle bym nie musiał za to płacić!!! A osobiscie wolę bełkot klerykalny niż bełkot lewacki. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Przestań debilu... 25.09.04, 16:28 Gość portalu: Sceptyk napisał(a): > Oczywiście Rokita już opracowuje sposób na pożarcie telewizji publicznej. A kto > > ją pożre? , Oczywiście Platformersi a z anteny telewizyjno - radiowej będą > płyneły tylko reklamy iklerykalny bełkot. Dla czarnych idzie pogoda. Polacy > opamiętajcie się na kogo chcecie głosować. Platformersi juz rozdrapali Polskę > pozostało już niewiele między innymi radio i telewizja publiczna. Przychodzi na > > nią kolej. Konkordaciarz już złapał wiart w żagle. zlituj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLIGLOWA EMERTY ROKITA MA PROBLEMY Z WIATRAMI IP: *.sympatico.ca 24.09.04, 18:04 Emeryt Rokita ma problemy z wiatrami. Odchodza mu nie z tego miejsca co niepotrzeba. Moze sobie popsuc glowe. Te pomysly sa wcale infantylne. Kazde pnstwo lub narod musi posiadac kontrole nad swoja egzystencja. Kontrola winna istniec na dwoch poziomach. Primo, podstawowy, ustawowy. Secundo, posiadania minimum 33.33 % akcji niezbywalnych. Wzrost przdsiebiorstwa atomatycznie powinien powodowac wzrost akcji narodowych bez inwestycji. To bylby jakoby podatek na rzecz narodu od chcacych zarabiac na narodzie. Pewne przedsiebiorstwa strategiczne musza miec kontrole rzadu nad swoja dzialalnosci. Pewien obszar prasy musi byc przeznaczony na rzecz wyrazania pogladow i opinii przez rzad. Rzad musi byc niezalezny i ten sektor musi byc w 100 % niezalezny od innych prywatnych biznesow. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: EMERTY ROKITA MA PROBLEMY Z WIATRAMI 24.09.04, 18:32 Co to za bełkot ? Przemyslałeś konsekwencje takich pomysłów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: EMERTY ROKITA MA PROBLEMY Z WIATRAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 23:17 Ty tez masz chyba problemy z wiatrami i slepa milosc do czerwonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boli ryj. Re: EMERTY ROKITA MA PROBLEMY Z WIATRAMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boli ryj. Boli głowa, bo mózg nie pracuje. Czerwony łeb to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:08 dobry nick dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: EMERTY ROKITA MA PROBLEMY Z WIATRAMI 25.09.04, 16:30 Gość portalu: BOLIGLOWA napisał(a): > Emeryt Rokita ma problemy z wiatrami. Odchodza mu nie z tego miejsca co > niepotrzeba. Moze sobie popsuc glowe. Te pomysly sa wcale infantylne. Kazde > pnstwo lub narod musi posiadac kontrole nad swoja egzystencja. Kontrola winna > istniec na dwoch poziomach. Primo, podstawowy, ustawowy. Secundo, posiadania > minimum 33.33 % akcji niezbywalnych. Wzrost przdsiebiorstwa atomatycznie > powinien powodowac wzrost akcji narodowych bez inwestycji. To bylby jakoby > podatek na rzecz narodu od chcacych zarabiac na narodzie. Pewne > przedsiebiorstwa strategiczne musza miec kontrole rzadu nad swoja > dzialalnosci. Pewien obszar prasy musi byc przeznaczony na rzecz wyrazania > pogladow i opinii przez rzad. Rzad musi byc niezalezny i ten sektor musi byc > w 100 % niezalezny od innych prywatnych biznesow. Dlaczego tylu czerwonych debili wyjechało do USA i Kanady, a nie na Kube, Białorus albo do KRLD? Fe, zdradziliscie ideały rewolucyjne, towarzyszu. PS. Wyziewy z kibli i azbest szkodzą na tkankę mózgową Proponuję maskę p-gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andys Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.chello.pl 24.09.04, 18:08 Kolejny idiotyczny pomysł PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Precz z abonament Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 18:26 Nareszcie !!!!! Popieram zdecydowanie ! Państwowa telewizja i radiofonia to anachronizm ! Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 18:34 Precz z faszyzmem biurokratycznym!!! Jednym z jego przejawów jest państwowa telewizja i pozaprawne podatki nakładane przez urzędników a nie parlament - abonament, winiety, akcyzy itd. Niech się odczepią od naszych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdf Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.dhcp.kabelnettet.dk 24.09.04, 18:37 Ale tys glupi i naiwny burak bedziesz mial ale platne platformy po stowie na miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 18:41 Mógłbyś wyrażać się jaśniej i bez wyzwisk? Rozumiem że w z Danii (Autor: Gość: gdf IP: *.dhcp.kabelnettet.dk ) wszystko lepiej widać, wobec tego wytłumacz o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 18:43 No i właśnie o to chodzi.. będę chciał będe płacił... W momencie kiedy PO zaczęłó szermowac referendum 4 razy tak, przy której nie podoba mi się likwidacja Senatu (choć jestem za ograniczeneim liczebności obu izb), że Platforma ma jedną szansę, bym ją poparł - kiedy będzie domagała się zniesienia abonamentu RTV.. I słowo stał się ciałem.. Dla wszystkich stękających - w ostatecności niech TVP się zakoduje i jak chcecie płacić, to płaccie dalej.. Jak ja będę chciał - będę płacił.. Ale nie zmuszajcie mnie, bym płacił wtedy kiedy nie chcę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.chello.pl 24.09.04, 18:44 Na razie mam TVN i POLSAT i to za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:28 czy chcialbys zeby telewizja publiczna wygladala tak jak polsat?!? albo przerywala wszystkie programy 10 minutowymi spotami reklamowymi tak jak dzieje sie to na tvn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: 216.223.64.* 24.09.04, 19:18 Gość portalu: Precz z abonament napisał(a): > Nareszcie !!!!! > Popieram zdecydowanie ! > Państwowa telewizja i radiofonia to anachronizm ! Likwidacja finansowania telewizji i radiofonii publicznej spowoduje jej upadek w efekcie odbiorcy o jakichs potrzebach intelektualnych zostana kompletnie pozbawieni dobrych programow artystycznych i publicystycznych, ich (tych programow) miejsce zajmie konkurencyjna komercyjna sieczka, mam chyba ze 60 kanalow komercyjnych i wieczorami nie ma nic do ogladania "Paweł Dobrowolski, absolwent Harvard University pracujący w firmie Trigon Polska zajmującej się " slepota dla rynku amerykanskiego nie zna granic, absolwent Harvarda brzmi w Polsce jak patent na wszystko, na nieomylnosc, a jest to uniwersytet jak kazdy inny , moze slawniejszy niz inne, produkuje durnych i madrych, porzadnych i bandytow (wlasnie przed sadem w usa stoi mlody absolwent Harvarda oskarzony o zaciukanie nozem innego faceta)i z faktu ze jest absolwentem nie koniecznie cos wynika Bez TV i radia publicznego bedziemy ubozsi intelektualnie! O amerykanizacji naszego zycia kulturalnego nie tak dawno mowil Andrzej Wajda, mistrzow nalezy sluchac.Grozi nam zchamienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Pomysł PO na rynek medialny bardzo dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:53 Nie biadolcie że upadną dobre programy. Discovery nadaje kilka dobrych programów i za darmo. A PO proponuje aby forsa za wynajmowanie częstotliwości radiowych i telewizyjnych szła na produkcję dobrych programów. Jeśli będą dobre i tanie (lub za darmo) to przecież prywatne stacje będą je koniecznie chciały nadawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: 193.0.122.* 25.09.04, 19:23 > Likwidacja finansowania telewizji i radiofonii publicznej spowoduje jej upadek > w efekcie odbiorcy o jakichs potrzebach intelektualnych zostana kompletnie > pozbawieni dobrych programow artystycznych i publicystycznych, ich (tych > programow) miejsce zajmie konkurencyjna komercyjna sieczka, mam chyba ze 60 > kanalow komercyjnych i wieczorami nie ma nic do ogladania Sorry ale komerycyjna sieczka i brak dobrych programow to dla mnie TVP1 i TVP2. Zdecydowanie wole kanaly Discovery albo DVD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.chello.pl 24.09.04, 18:55 Brawo PO. Pomysł bardzo mi się podoba. 1. Państwowy powinien być 1 program tv i 1 program radiowy 2. Tzw misję będzie finansować państwo a nie społeczeństwo a realizować wybrana telewizja, niekoniecznie państwowa 3. Istnienie krajowej rady będzie bezprzedmiotowe 4. Dla biednych 15 pln miesięcznie dodatkowo to kupa forsy 5. No i zniknie ten absurd = opodatkowanie comiesięczne posiadania telewizora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Pomysł PO na rynek medialny-mm IP: 216.223.64.* 24.09.04, 19:35 Gość portalu: mm napisał(a): 2. Tzw misję będzie finansować państwo a nie społeczeństwo a realizować wybrana > telewizja, niekoniecznie państwowa Drogi mm, panstwo nie bedzie finansowac zadnej telewizji ani zadnego radia bo panstwo nie ma pieniedzy, panstwo ( rozumiem ze piszac panstwo masz na mysli organy rzadzace)zajmuje sie dzieleniem tego co wyciagnie od obywateli czyli spoleczenstwa; pozostaje wiec pytanie czy lepiej jest miec osobne konto na publiczne media , czy oddawac wszystko do wspolnej kasy panstwowej i prosic pozniej o dotacje na finansowanie tych mediow;uwazam ze osobna kasa jest lepsza poniewaz nikt nie moze uzyc argumentu: mamy w panstwowej kasie x mln i co mamy z tym zrobic,dac Wajdzie na adaptacje telewizyjna "Dziela" czy wyremontowac szpital w Chlapkowicach czy moze zakupic cieple bambosze dla naszych wojakow w Iraku Wzorowanie sie na USA ktore nie maja mediow publicznych (PBS to firma utrzymywana glownie przez grono zapalencow-darczyncow) jest bledem,my mamy swietne tradycje teatru i radiowego i telewizyjnego, kabaretow, publicystyki,filmu tv , muzyki i powinnismy za wszelka cena utrzymac i zatrzymac ten dorobek Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Pomysł PO na rynek medialny-mm 24.09.04, 19:54 Za wszelką cenę to znaczy za moje pieniądze.. Tak? Skoro uważasz, że to jest warte utrzymania tak bardzo, to płać 4-krotnie wyższy abonament.. Dobrowolny... A tym, którym to nie jest potrzebne, pozwól nie płacić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypopulista Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.rdc.pl 24.09.04, 18:58 Łatwo podejmować złe decyzje Łatwo naprawiać błędy ale najtrudniej podejmować dobre decyzje Jezeli PO uda sie pomysł zrealizować , to po latach ,jesli trzeba bedzie wrócić z powrotem do stany porzedniego trzeba bedzie ponieść nadzwyczaj duze kosztu odbudowy .Przywracanie stanu,który był będzie niemożliwe lub bardzo trudne , pracochłonne i kosztowne Media publiczne stoją na straży standardów zachowania mediów , wyznaczają im jakościowy próg kultury zachowania , kultura słowa Media publiczne sprawują mecenat i sponsoring kultury a wkład w kulturę narodową jest nie do przecenienia. Media publiczne są narzędziem dialogu społecznego obywateli z państwem.Media publiczne tworza narzedzi ładu demokratycznego w Polsce. Media publiczne są uznaną częścia polskiej rzeczywistości. Media publiczne to kultura i dziedzictwo narodowe. Kto bedzie tał na strazy satndardów wyokiej kultury jesli media publiczne znikną. Media publiczne stoją na straży standardów zachowania innych mediów , wyznaczają im jakościowy próg kultury zachowania , kultura słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ____ Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:03 Media publiczne nie stoją na straży niczego, no chyba że liczyć dbanie o zachowanie oglądalności i wpływów z reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trampek smrodek Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.it / 62.233.189.* 24.09.04, 19:05 bezsens totalny bezsens, bedziemy mieli kolejne komercyjne, z przerywaniem filmów i programów blokami reklamowymi nie mowie ze tvp jest swieta, ale ocalmy chociaz resztki NIEKOMERCYJNOSCI w tv szanowałem kiedys rokite za zasady i jak wydawało mi sie zdrowy rozsadek- kiedys współtworzyl miedzy innymi "wolnośc i pokój" ale jest chorobliwie żadny władzy i pełen politycznej buty, której nawet nie próbuje maskowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Czarzasty to dziedzictwo narodowe IP: *.pl / *.enterpol.pl 24.09.04, 19:17 > Media publiczne stoją na straży standardów zachowania mediów , wyznaczają im > jakościowy próg kultury zachowania , kultura słowa > Media publiczne sprawują mecenat i sponsoring kultury a wkład w kulturę > narodową jest nie do przecenienia. Media publiczne są narzędziem dialogu > społecznego obywateli z państwem.Media publiczne tworza narzedzi ładu > demokratycznego w Polsce. > Media publiczne są uznaną częścia polskiej rzeczywistości. > Media publiczne to kultura i dziedzictwo narodowe. Czarzasty, Kwiatkowski, Jakubowska, mecze pilki noznej, Malysz, Klan, Zlotopolcy to kultura i dziedzictwo narodowe? Dawno sie tak nie usmialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Czarzasty to dziedzictwo narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:56 Też mi bardzo wesoło! Mnóstwo dobrych programów mogę polecić w TVP, szczególnie nastolatkom ;)))). Filmy? - same starocie Wiadomości? - docierają z każdej strony Teatr? - raz na pół roku jak się uda Gadające głowy i tym podobne spotkania z których nic nie wynika - za pieniądze odbiorców? Niech idą na piwo. Mogę płacić, ale za tyle ile oglądam. mam więcej pożytku z pralki niż z TVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Antypopulisto chrzanisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:01 Ty chyba jestes z tych co żyją z naszego abonamentu. Piszesz jakieś idealistyczne farmazony. Jeśli z kulturą w USA jest tak źle to czemu oni zgarniają najwiecej nagród za filmy itp? Czemu my tak sie podniecamy jak nasz twórca otrze sie o Oscara, a w USA tak sie nie podniecaja jak ich człowiek wystepuje na festiwalu w Sopocie - dumie TV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: 80.51.229.* 24.09.04, 19:03 prywatna czy nie to i tak ci sami zlodzieje,durczok terentiew drozda i reszta tej bawi sie za nasze pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Licytacja to jest to! IP: *.pl / *.enterpol.pl 24.09.04, 19:03 Wszystkie przedsiebiorstwa panstwowe powinno sie sprzedawac na jawnej licytacji a nie metoda tajnych negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zly jarek Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.zielman.pl 24.09.04, 19:14 Kiedy powstawala platforma, to myslalem ze to bedzie moja partia. A teraz to zamiast likwidowac TV publiczna, niech sie sami zlikwiduja. Unia Wolnosci rulez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micek Rokita chce cwaniakom odebrac konfitury. Nieźle. IP: *.adlex.com 24.09.04, 19:19 TVP1, TVP2, TVP3, Polonia, PR1, PR2, PR3, etc. Ile tego jest ? Zabierają spory kawalek rynku reklam i jeszcze wyciągają ludziom z kieszeni jakis abonament. Komu to potrzebne ? Tym to tam pracuja, KRRiT i firmom producenckim co po kolesiowemu dostaja zlecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogonićich Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: 80.50.28.* 24.09.04, 19:26 No i dobrze, może w końcu jedna gromada darmozjadów (KRRiT) musiałaby znależdz jakąś inną,normalną pracę i przestałaby wymyślać trójkąciki, kółeczka czy inne bzdurne oznaczenia filmów. Jakby nie można by przed filmem ostrzec przez czy to napis czy prezentera,że film zawiera jakieś treści niezgodne z "wartościami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gene Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:37 to sie chyba nie uda zbyt wiele pieniedzy i etatow siedzi w panstowym radio i telewizji zreszta czy zwrociliscie uwage na bardzo agresywna propagande ze strony mediow panstwowych wynika z nich ze likwidacja abonamentu to zamach na demokracje, dzisiaj bredza ze w sondazach wiekszosc polakow jest za mediami ppublicznymi Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 19:52 Gość portalu: gene napisał(a): (...) > dzisiaj bredza ze w sondazach wiekszosc polakow jest za mediami ppublicznymi Dokładnie... A zresztą - jeśli teoretycznie nawet 90% Polaków chce TVP z abonamentem, to niech te 90% Polaków płaci za nią... A mi niech odetną, a nie każą płacić za sam fakt posiadania telewizora.. I przestać opowiadać głupoty o "cywilizowanych krajach", w których też się płaci.. W wielu krajach, szczególnie europejskich, to nie jest jedyny przejaw głupoty socjalistycznej i to jest żaden argument Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 19:48 Strasznie mnie wkurzają ci wszyscy pseudointelektualiści na forum rzucający hasłami "misja", "kultura" i "cele wyższe" i w imię ochrony przed "amerykanizacją" domagający się po prostu moich pieniędzy... Jeśli uważacie że coś jest potrzebne, to róbcie to za własne pieniądze, a nie zmuszajcie innych do wykładania swojej kasy na wasze pragnienia.. A za waszymi pięknymi słówkami stoi po prostu masa pasożytów żyjących za te pieniądze... I wy zresztą jesteście również ludźmi, którym chodzi właśnie tylko o pieniądze - bo za cudze chcecie mieć to, co wam się podoba... Nauczcie się spełniac Wasze marzenia za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Pomysł PO na rynek medialny-jusup IP: 216.223.64.* 24.09.04, 21:51 Autor: jusup Data: 24.09.2004 19:48 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Strasznie mnie wkurzają ci wszyscy pseudointelektualiści na forum rzucający hasłami "misja", "kultura" i "cele wyższe" i w imię ochrony przed "amerykanizacją" domagający się po prostu moich pieniędzy... Jeśli uważacie że coś jest potrzebne, to róbcie to za własne pieniądze, a nie zmuszajcie innych do wykładania swojej kasy na wasze pragnienia.. A za waszymi pięknymi słówkami stoi po prostu masa pasożytów żyjących za te pieniądze... I wy zresztą jesteście również ludźmi, którym chodzi właśnie tylko o pieniądze - bo za cudze chcecie mieć to, co wam się podoba... Nauczcie się spełniac Wasze marzenia za swoje. Nie moj drogi, sa rzeczy ktore robimy jako spoleczenstwo i bez znaczenia czy jestesmy tych rzeczy odbiorcami.Dlatego mamy szkoly i teatry i opery i sale koncertowe,i policje , i szpitale, i wiele innych i. Rynek sztuki to nie rynek natki i marchewki. A sprawa gospodarowania funduszami to zupelnie inna sprawa i poniewaz pieniadze wyciekaja, to trzeba zamknac odplyw do zlodziejskich kieszeni a nie zamknac publiczne media. Czy jak w ktoryms szpitalu ksiegowa kradnie to zamykamy szpital czy ksiegowa? Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Pomysł PO na rynek medialny-jusup 25.09.04, 13:04 I tu się właśnie różnimy - tym, że Ty chcesz mieć oprócz rzeczy, do których państwo jest rzeczywiście stworzone (policja), także całą masę innych rzeczy za pieniądze z podatków. A ja uważam, że szpitale, szkoły, tym bardziej teatry, sale koncertowe powinny być opłacana z pieniędzy tych, którzy z nich korzystają. Bałamutne, lecz ulubione przez niektórych stwierdzenie, że sztuka nie powinna podlegać takim prawom rynkowym jak inne dobra. A niby dlaczeg nie? Bo Ty chcesz korzystać ze sztuki, ale wolałbyś żeby na nią składali się wszyscy? TSkoro to nie "rynek natki i sztuki", to niech artyści nie domagają się za tę sztukę pieniędzy zarobionych na tamtym rynku. Ale nie - sztuka to jest coś więcej, więc niech inni się na nią zrzucają, a jak nie chcą obejrzeć sztuki pt "Obieranie ziemniaków" to niewelka strata, ważne by artysta dostał zapłatę, a Pani Rotenberg miała posadę w Zachęcie. A dlaczego na tę listę nie dołożyć jeszcze klubów piłkarskich, domów emeryta, darmowych wczasów - to tylko kwestai umowy, co nazwiemy "dobrem na którego rynek to nie rynek "natki i pietruszki". I tak tworzą się socjalistyczne potworki - i różni pseudoartyści którzy nie mieliby szans by ich "dzieła" ktoś zechciał obejrzeć - za pieniądze podatników tworzą sobie a muzom, a krąg ich znajmoych przekunje, że to wielka sztuka i dlatego "ta cała hołota zajmującva się rynkiem natki i pietruszki musi na to płacić" A Twe ostatnie zdania jako żywo przypominają teksty niektórych socjalisów przy upadku PRL - że socjalizm jako usstrój założenia ma świetne, tylko ludzie do niego nie dorośli - o tym, czy zamknąć szpital jak kradnie księgowa powinien decydować właściciel szpitala a nie Antek z Jusupem na forum gazeta.pl czy nawet demokratyczne referendum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pomysł PO na rynek medialny-jusup IP: 193.0.122.* 25.09.04, 19:29 > poniewaz pieniadze wyciekaja, to trzeba zamknac odplyw do zlodziejskich > kieszeni a nie zamknac publiczne media. Czy jak w ktoryms szpitalu ksiegowa > kradnie to zamykamy szpital czy ksiegowa? Nie, ale jak jak szpital mialby brac kase i z podatkow i prywatnie i mial 10x wieksze zatrudnienie niz prywatne szpitale a do tego mial marne uslugi to dla dobra spoleczenstwa taki szpital trzeba sprywatyzowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.04, 20:00 Tyle razy pisałem zakodować TVP, zobaczycie ile pieniędzy ludzie przyniosą. Teraz narzekają i oglądają!Będą pieniądze na darmowy program tak jak to robi Polsat i TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marood Nareszcie rozsadny glos!!! IP: *.elektro.agh.edu.pl 24.09.04, 20:19 Tak! Zlikwidowac abonament! Wiwat PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.tarnowiec.sdi.tpnet.pl 24.09.04, 20:23 Wreszcie coś mądrego zaproponowali, bo prawie przez całą kadencję żałowałem że na nich oddałem głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman z Radomia Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.waw.pl 24.09.04, 20:56 ja tez glosowalem i nie zaluje. pomysl jakbys na innych glosowal to dopiero bylby obciach(zasiadajacy w parlamencie - bo o innych to nawet nie ma co mowic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:25 jestem za zniesieniem abonamentu!!!! jest to jawne okradanie ludzi.Jak chcą niech zakodują programy a kto będzie chciał to zapłaci i będzie oglądał,przecież to możliwe do zrealizowania.Śmieszne jest też ta kontrol listonoszy kto płaci a kto nie ,przecież jest to chore!!. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 20:38 No to widzisz - faszyzm biurokratyczny rządzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 09:15 jak dla mnie populistyczny pomysl przed wyborami. z drugiej strony dobrze ze ktos pomyslal o likwidacji kolejnego podatku... nie ogldam tvp1 czy tvp2 (nie ma tam nic) czesciej zasiadam przed Discovery Channel ewentualnie jak chce obejrzec jakis mecz przed Polsat Sport. TVP nie ma takich programow ktore by mnie wciagnely... kiedys byla Sonda. program juz jest przezytkiem pod wzgledem technicznym, ale to bylo ciekawe. a teraz kolko gospodyn wiejskich czy pielgrzymka to ... zenada. a juz do pasji mnie doprowadzaja wszytskie programy redkackji katolickich. maja swoje stacje tvp i radiowe to niech spierdzielaja tam a nie kase z abonamentow... tvp ma jeden swietny serial wyprodukowany po 89'. Sfora. ale jak zobaczeylem o ktorej oni to puscicili to myslalem ze padne. piatek 23 :) normalny czlowiek ale idzie spac bo musi wstac do pracy lub siedzie na imprezie czy w pubie... pozdrawiam seba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repoman Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.icpnet.pl 24.09.04, 20:37 To jedyny rozsądny pomysł Rokity! Zlikwidować(nawet oddać za darmo te zasraną TVP). Niech Durczokom, Olejnikom i Pieńkowskim płacą po 80 tys.zł prywatni właściciele a nie emeryci z abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel to smiec bardzo dobrze PO, popieram w pelni,ciekawe tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:40 ciekawe tylko czy po wyborach spelnia to co mowia , i czy PiS to poprze, bo PO nie bedzie niestety w stanie rzadzic samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:41 No i mam dylemat glosowac na oszolomow z po czy na sdpl To jest mocny as od po! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:42 FRAJERZY !!!! Myślicie, iż ten zadufany w sobie patafian w kapeluszu - Rokita, i jego kolesie z PO, tak całkowicie za friko prowadzą nagonkę na telewizje publiczną. To się mylicie. Jan Maria Rokita - takie piękne to drugie imię, niestety już nie używane - wstydzi się biedaczysko, że kiedyś brał udział w podatkowym i prywatyzacyjnym grabieniu Polaków razem z AWS, oraz że bratał się z innymi Mariami spod znaku Ojca Rydzyka. On i przyjaciele TVN-u, Polsatu grają na uczuciach ludzi, wk_rwionych na to, iż muszą płacić podatek ukryty pod postacią abonamentu kiedy bieda w kraju i bezrobocie. Po co ? Po to, by zagarnąć dla swych sponsorów i przyszłych chlebodawców, ogromny kawał rynku reklamowego i zniszczyć poważnego konkurenta. To tylko dla KASY, nie dlatego,że chcą ulżyć biednym. Biedny może oglądać reality dla głupków oraz wypociny redaktorów uzależnionych od przyszłych komercyjnych baronów telewizyjnych i ich kolesiów, polityków PO - mających wtedy, już ogromny medialny wpływ na wyborców. Bogatego jest stać na wykup abonamentu płatnej telewizji - na pewno wiele ciekawszej i lepiej zrobionej. Co po tym ? Nadawcy komercyjni zgarną kasę, Rokita i inni zgarną wpływy polityczne, a MY i tak zapłacimy podatek pod inną postacią, bo przecież kasa musi być ! Na koniec. Wasze dzieci będą tylko oglądać Pokemony, Transformery i inne zabijające się dziwadła. Po to, aby Fakty TVN mogły później pokazywać zwyrodniałych małolatów mordujących jakiegoś dzieciaka lub staruszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cgrongen abonament tak, ale za co? IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.04, 20:59 w obecnej formie abonament to jeszcze jeden pieprzony podatek. niestety, płacimy go od posiadania telewizora lub radioodbiornika, a nie od ogłądania tvp czy słuchania państwowego radia. nie ogladam tvp, ale mam telewizor. używam go do montażu telewizyjnego. i co? muszę płacić podatek! bezsens. a żeby to rozwiązać, wystarczyłoby... puścić telewizję w kabel i zlikwidować emisję w eterze. opłatę za abonament można wtedy wpuścić w koszty kablówki. ktoś chce wykupić tvp - proszę bardzo - wykupuje pakiet tvp. ktos inny nie wykupuje tego pakietu - i co - i nie ma tvp. wtedy płaci pakiet za kablówke. a ktoś taki jak ja, kto nie ma kablówki, a używa telewizora to przeglądania zmontowanych filmów i oglądania dvd nie musiałby w ogole płacić abonamentu. czyż to nie proste. w niektórych miastach, gdzie jest kablówka można to zrobić już teraz! i niech waniek nie opowiada dub smolonych publiczna telewizja albo śmierc! dla mnie tvp nie rozni sie niczym od hbo. a skoro nie place za hbo to dlaczego mam placic za tvp, skoro nie chce. chrongen Odpowiedz Link Zgłoś
andrzom a kto płaci abonament? 24.09.04, 21:08 oficjalne dane mówią, że 50%. Ale wliczają korzystających z ulg. Większość tych co mieli ulgi wymarło i wg mojego prywatnego sondażu abonament płaci ok.20% obłożonych tym podatkiem. Przy zerowej ściągalności jest to wystarczający powód do jego zlikwidowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris calkowicie sie z Toba zgadzam, ale czy IP: *.dialsprint.net 25.09.04, 16:00 rzeczywiscie nie widzisz roznicy pomiedzy HBO, a TVP :-)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.net.flashnet.pl 24.09.04, 21:25 Pewnie. Lepiej jak wszyscy podatnicy sponsorują ostatnie 8 lat albo i dłużej gęby SLDowskich polityków, PSLowskie dożynki i całe to gówno. Przestałem ogladać państwową telewizję i nie mam telewizora i nie słucham państwowego radia w zaludnionego przez pslowskie pociotki i nie mam zamiaru płacić podatku od posiadania radia. Co to za durne tłumacznie Ktosiu? Telewizja publiczna sie w Polsce nie sprawdziła, stała się łupem politycznym cwaniaków z SLD i PSL a jak zdechnie SLD to stanie się łupem innych cwaniaków. Dlaczego wszyscy mają finansować tubę jednej partii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Pomysł PO na rynek medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:04 Gość portalu: TRicky napisał(a): > Pewnie. Lepiej jak wszyscy podatnicy sponsorują ostatnie 8 lat albo i dłużej > gęby SLDowskich polityków, PSLowskie dożynki i całe to gówno. Przestałem > ogladać państwową telewizję i nie mam telewizora i nie słucham państwowego > radia w zaludnionego przez pslowskie pociotki i nie mam zamiaru płacić podatku > od posiadania radia. > Co to za durne tłumacznie Ktosiu? Telewizja publiczna sie w Polsce nie > sprawdziła, stała się łupem politycznym cwaniaków z SLD i PSL a jak zdechnie > SLD to stanie się łupem innych cwaniaków. Dlaczego wszyscy mają finansować tubę > > jednej partii? A co sobie myślałeś ? Pewnie że cwaniaki zawsze będą i zawsze będą żerować na innych. Większość cwaniaków nie płaci. Ty nie oglądasz, nie słuchasz i nie płacisz ale jesteś łupem kolesiów z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Czy Ktoś to Czarzasty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:10 Odpowiedz Link Zgłoś
wodniczek6 Re: Pomysł PO na rynek medialny 24.09.04, 21:55 Doskonale wytłumaczone. Żeby jeszcze ludziom chciało się ruszyć głową i cokolwiek zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Ktosiu ratuj TV1 ona nas obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:07 Te straszne przewidywania i inny podział wpływów tak bardzo mnie niepokoją że aż zasnąć przed TV nie mogę!!! Argumentujesz jak Rydzyk w obawie przed Unia Europejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Ktosiu ratuj TV1 ona nas obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:30 Gość portalu: Franek napisał(a): > Te straszne przewidywania i inny podział wpływów tak bardzo mnie niepokoją że > aż zasnąć przed TV nie mogę!!! > Argumentujesz jak Rydzyk w obawie przed Unia Europejską. Nie napisałem, że nie chcę więcej nadawców w Polce. Tego nam raczej potrzeba, a PO na pewno na to nie będzie chciała się zgodzić. Zagroziłoby to ich interesom. Rydzyk to FRAJER, tak kszyczał, a ile teraz ma więcej duszyczek do ogłupienia, i łatwiej pojechać za granicę po samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł W końcu jestem rękami i nogami ZA !!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:26 konieć państaw w państwie . Normalne rynkowe reguły także w mediach !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: W końcu jestem rękami i nogami ZA !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:12 Gość portalu: Paweł napisał(a): > konieć państaw w państwie . Normalne rynkowe reguły także w mediach !!!!! Ignorant jesteś ! Jakie rynkowe reguły ! Bez publidcznej zostaną tylko dwaj nadawcy telewizyjni i jej zachodni sponsorzy oraz popierający je politycy. Potem znajdzie się jeden Berlusconi (przepraszam za ew. błąd) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franuś Jeśli za coś płacę, to chciałbym wiedzieć co kupię IP: *.aster.pl 24.09.04, 21:28 W przypadku abonamentu płacę za "ogólne zainteresowanie tematem" przez naszą kochaną TVP. Niby coś tam realizują - jakąś misję, tylko konia z rzędem temu, kto tę misję rozliczy. Dla mnie główna "misja" TVP to po prostu branie moich pieniędzy. Nie dziwię się, że bronią owej misji jak niepodległości. Tylko ktoś fanatycznie uczciwy, albo mało rozsądny pozbawiałby się takiego łatwego źródła dochodu. Jednak ja - prosty obywatel za ową misję najchętniej bym NIE płacił. Wiem, że większość uprzywilejowanych pracowników TVP ma znacznie większe dochody niż ja, wiem, ze o oferty TVP korzystam mało, a gdy decyduję się na płatną TV (a opłacam abonament HBO), to przynajmniej mogę się z tego wycofać. Odpowiedz Link Zgłoś