Dodaj do ulubionych

Likwidacja Posterunku Celnego

IP: 195.94.204.* 25.04.02, 08:29
Witam,
przeczytałem o zamieszaniu w "cle" .... jest ono jeszcze szersze niż opisano w
artykule, np. u nas w Staszowie (18-tysięczne miasto powiatowe w
świętokrzyskim) będzie likwidowany Posterunek Celny - dlaczego?... bo krakowski
Urząd Celny uważa, że należy postawić na "duże, silne punkty odpraw celnych".
Wszystko pięknie... tylko, że my przedsiębiorcy, będziemy musieli na odprawy
jeździć teraz 50-60 km do Kielc lub Ostrowca Św. (przy przywozie i jednoczesnym
wywozie jest to 2 kursy TIR-a czyli ok.200-240 km dodatkowo).
Czy to jest "wychodzenie frontem do przedsiębiorcy" - takie utrudnianie rozwoju
przedsiębiorczości nazwałbym SKANDALEM!
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: Likwidacja Posterunku Celnego IP: 2.4.STABLE* / 10.80.2.* 25.04.02, 10:03
      Ja prowadzę działalność export-import ( całkiem sporo odpraw ) w mieście 130-
      tysięcznym. W zeszłym roku dowiedziałem się, że posterunek zostanie
      zlikwidowany i przeniesiony do miasteczka 25-tysięcznego, do siedziby firmy,
      której włąścicielka miała zadziwiająco dobre układy z GUC. Wszyscy exporterzy
      podpisali się pod listem do Prezydenta Miasta ( ambitny facet ), do Prezesa
      GUC, i pomogło. Nie musimy jeżdzić 25 km......
      • Gość: wildcat Re: Likwidacja Posterunku Celnego IP: 195.94.204.* 30.04.02, 10:50
        > Ja prowadzę działalność export-import ( całkiem sporo odpraw ) w mieście 130-
        > tysięcznym. W zeszłym roku dowiedziałem się, że posterunek zostanie
        > zlikwidowany i przeniesiony do miasteczka 25-tysięcznego, do siedziby firmy,
        > której włąścicielka miała zadziwiająco dobre układy z GUC. Wszyscy exporterzy
        > podpisali się pod listem do Prezydenta Miasta ( ambitny facet ), do Prezesa
        > GUC, i pomogło. Nie musimy jeżdzić 25 km......

Tutaj nic nie pomogło:-( od 1.05.2002 Posterunek Celny w Staszowie został
        zlikwidowany. Będziemy więc bezsensownie jeździli tam i z powrotem (za każdym
        razem po ponad 200 km) po naszych drogach (i tak już w marnym stanie), tracili
        pieniądze i czas.
        Jeszcze raz - to jest SKANDAL !!!
        PS. Informacja o likwidacji (tzn. nie ma Posterunku w Staszowie w spisie
        aktualnych miejsc do odpraw) ukazała się w D.U. wczoraj tzn. 29.04.2002 -
        obowiązuje od 1.05.2002 - cóż za szybkośc działania :-)
        • Gość: mk Re: Likwidacja Posterunku Celnego IP: 2.4.STABLE* / 10.80.2.* 04.05.02, 00:17
          To w ramach pakietu rządowego.....wspieranie przedsiębiorczości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka