Gość: batman Niedlugo wam sie skonczy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 02:31 Juz za miesiac, dwa, skonczy sie import zlomu. Jak oplata rejestracyjna bedzie wyzsza od ceny rozlatujacego sie wraka to przestanie sie to wszystko oplacac i zatesknicie za nowymi seicento prosto z salonu. A jak nie to zdzierac zelowki. :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Niedlugo wam sie skonczy ...Tobie też! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:48 Gość portalu: batman napisał(a): Jak oplata rejestracyjna bedzie > wyzsza od ceny rozlatujacego sie wraka to przestanie sie to wszystko oplacac i > zatesknicie za nowymi seicento prosto z salonu. typowy przykład homosovieticusa: nieważne, że jak podniosą opłaty rejestracyjne to sam będzie więcej bulił za rejestrację, nawet za tego swojego seicento czy innego cieniasa prosto z salonu. Najważniejsze, że już nie będą go inni drażnić swoimi wypasionymi mercedesami kupionymi za Odrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Taki jest wlasnie wolny rynek IP: *.dialsprint.net 18.12.04, 05:55 Taki jest wlasnie wolny rynek. Jestesmy sasiadem panstwa pelnego dobrych uzywanych samochodow i wreszcie mozemy z tego korzystac. poniewaz nie mamy wystarczajaco duzo kasy mamy do wyboru z trudem uzbierac na seicento lub kupic 5 letniego passata z pelnym wyposarzeniem, klima w idealnym stanie po zajezdzeniu 5 fiatow i poloneza powiem - frajer co kupil seicento, niech raz przejedzie sie passatem a peknie z zalu, dobry samochod nawet uzywany jest niebo lepszy niz kiepski nowy dla przykladu za 36 tys 4 latek ktory w salonie kosztuje 116 tys, turbodiesel za 24 tys 6 latek ktory w salonie 120 tys, 190 km, szesciocylindrowy, zawsze garazowany, auto zony przedsiebiorcy budowlanego, nowe opony , klocki, olej wymieniany co 5 tys km w serwisie, kto w polsce tak dba o samochod, pierwszy wlasciciel mial tyle kasy ze moglby oddac to auto za darmo, ale ze nie jest frajerem chcial 500 euro wiecej niz dealer byl sklonny dac w rozliczeniu za nowe dobrze ze zdazylem przed zachlannym nowym podatkiem po za tym takich aut w polsce nie ma, bo albo sa kradzione albo powypadkowe albo maja po 500 tys przebiegu w firmach i poprzekrecane liczniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Fala gratów wciąż płynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 07:45 Pracuję zawodowo już 10 lat i niestety nie dorobiłem się na tyle aby kupić nowy samochód w salonie, choć jest kilka modeli które mi się podobają.Jednakże gdy pracy szuka sie poza miejscem stałego zamieszkania to trzeba tam dojechać. I właśnie po to potrzebny mi sprowadzany z zagranicy samochód, bo kosztuje niewiele, jeżdzi, jestem niezależny od PKS'u, a kupiłem go za jedyne 3000 złotych.Nie będę nim jeźdźił 10lat. za rok kupię nowszy i lepszy, bo może będę miał pracę do której muszę dojechać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Re: Fala gratów wciąż płynie IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.04, 10:29 dobre perspektywy dla grabarzy i ksiezy tutaj powstana nowe miejsca pracy , i miejsca na cmentarzu, wojenko wojenko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nówka graty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 12:35 Panie Szanowny Kublik! Pańska definicja "grata" winna wyeliminować z ruchu publicznego wszystkie (!!!) Polonezy, Fiaty 125, 126, Lady, Niwy i jeszcze parę innych, niezależnie od ich wieku. Klópnij Ty się chłopie w ten swój łeb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwj Re: graty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 13:54 Ciekaw jestem, pod czyje lobby zmieniono przepisy, by móc praktycznie za darmo sprowadzać złom. Tu nie chodzi już o samochody do 6 lat, o sprawnym układzie spalania. Sprowadza się wszystko, im starszy tym lepiej, łatwiej pójdzie do ludzi. I to niezgodnie z przepisami UE. Może ktoś powęszy, o co tu chodzi, bo nie wierzę, by fiskus tak łatwo zrezygnował z dochodów, gdyby jego urzędnicy nie zwęszyli dla siebie eldorado. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fargo Re: Fala gratów wciąż płynie IP: 195.175.37.* 18.12.04, 15:02 ta sobie sprawdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooo Re: Fala gratów wciąż płynie IP: 5.5R* / *.spectranet.com 18.12.04, 15:07 proba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: Fala gratów wciąż płynie IP: 217.30.143.* 18.12.04, 15:52 Dobrze,że Państwo nareszcie dało szansę wzbogacenia się ludziom o niższych dochodach niż przeciętne. Państwo jest bogate bogactwem swioch obywayeli. W którymś momencie nasycenie rynku nastąpi. Ci co kupilisobie używane samochody nie będą mogli ich po latach nikomu sprzedać tak jak to w bogatych krajach Unii. Będą je sprzedawać na wschód, albo zasilać złomem huty co jest nie do pogardzenia. Pąństwo nie powinno zaosrzać polityki fiskalnej celem ograniczenia inportu używanych samochodów. Powinno zaostrzyć tylko wymogi techniczne dopuszczające samochody do ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Czyzby artykul sponsorowany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:09 Pan redaktor dobrze byloby gdyby w koncu wyrobil sobie paszport i pojechal za granice i zobaczyl jakie to graty w komisach sie sprzedaje, bo najwyrazniej nie wie co mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danziger Re: Czyzby artykul sponsorowany? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.12.04, 17:34 > Pan redaktor dobrze byloby gdyby w koncu wyrobil sobie paszport i > pojechal za granice i zobaczyl jakie to graty w komisach sie sprzedaje, > bo najwyrazniej nie wie co mowi. Nie musi mieć paszportu, wystarczy mu dowód osobisty. Ale po co skoro do sponsorujących do dilerów jest wieeeele bliżej niż do jakiegokolwiek autokomisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Czyzby artykul sponsorowany? IP: *.broker.com.pl 18.12.04, 20:55 No właśnie!I tylko oto chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Fala gratów wciąż płynie a świstak zawija sreberka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:32 kiedy Ci wszyscy homosovieticus zauważą, że ktoś im robi wodę z mózgu bo takim się lepiej łoi dupę podatkami, akcyzami, opłatami itd. itd....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex produkcja aut w Polsce wzrosła o 62%! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 12:39 ciekawe co na to Pan Kublik i inni wyznawcy teorii, że napływ używanych samochodów z UE jest szkodliwy dla naszej gospodarki? Widać teraz, że rwetes w rodzaju "spada sprzedaż nowych aut" "rośnie fala złomu" itd. był motywowany nie interesem naszej gospodarki, zmniejszeniem produkcji czy ograniczeniem miejsc pracy w polskim przemyśle motoryzacyjnym. Pomimo otwarcia naszego rynku na używane pojazdy z UE, nic takiego nie nastąpiło: produkcja aut rośnie, przybywa miejsc pracy a rodzimy przemysł motoryzacyjny ma się dobrze! O co zatem chodzi? O mniejsze zyski importerów nowych aut! Tych, którzy sprowadzając nowe samochody z zagranicznych fabryk wspierają zagraniczne a nie polski rynek pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: google is the best P. Kublik - mail?? IP: 82.139.16.* 23.12.04, 00:30 www.biznespolska.pl/firmy/company.php?companyID=26473&search%5BbranchID%5D=ZARZFLOTA Andrzej Kublik prezes zarządu andrzej.kublik@sixt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koala Re: Fala gratów wciąż płynie IP: *.devs.futuro.pl 03.01.05, 11:03 Zamieniłem malucha rocznik 1991, który rozpadał się z każdej strony na peugeota 306, rocznik 1996, z katalizatorem, stan dobry, przejechane 100 tys. Zapłaciłem uczciwie akcyzę od faktycznej ceny, ale i tak zyskałem na tym kilka tysiączków porównując ceny w kraju. Więc co lepsze i bezpieczniejsze? Pomijając skrajne przypadki starych aut i totalnych rozbitków większośc ludzi sprowadza wozy podobnej jak ja klasy, czyszcząc drogi z maluchów, polonezów, dużych fiatów i innych paści. Nie rozumiem więc histerii. Odpowiedz Link Zgłoś