Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net 30.12.04, 01:09 Nawet Kasia sie wydarla swego czasu na Biedronke! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojciech Re: Nieetyczne Biedronki IP: *.aporia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 01:30 Karty czasu pracy fałszowano również w hipermarkecie geant w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były geantowicz Re: Nieetyczne Biedronki IP: *.devs.futuro.pl 30.12.04, 09:19 nie tylko w krakowie (Wawa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Nieetyczne Biedronki IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 30.12.04, 07:31 jeden sad uznaje za winnych a drugi nie qrwa gdzie my jestesmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Nieetyczne Biedronki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:01 Sąd gospodarczy nie orzeka o winie , to rola sądów karnych.Dwa , w artykule jest wyraźnie napisane , że umorzyła prokuratura, a nie sąd. Trzy , prawo cywilne i prawo karne to odrębne(i ogromne) dziedziny,oparte na innych zasadach. I tych różnic nie da się wyjaśnić w paru zdaniach. Cztery ,tak , dla laika- nie wywiązanie się z umowy(kodeks cywilny) , nie oznacza od razu oszustwa (kodeks karny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel były piramidy, grobelny, argentyna, biedronka ... IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 09:46 We wczesnych formach rynkowych zawsze grupa cwaniaków oszwabi innych. Przypominam takiego cwaniaka jak grobelny, przypominam całą masę typowych piramid finansowych, auto tak, inne argentyńskie oszustwa. podobnie jest tez z sieciami zakupowymi, biedronką. To wszystko polega żeby na cudzy koszt robić własny biznes. ja omijam takie przybytki jak biedronka bo standard dla mnie za niski, wszystko jest stare, niskiej jakości i robią mnie w trąbę różnymi tzw promocjami. szczytem było dla mnie kiedy płaciłem w biedronce kilka lat temu w kasie gotówka: dałem cipci (kasjerce) 100zł kupiłem za jakieś 30zł, a ta cipcia wydaje mi reszty tylko 20zł i mówi że dał pan 50zł a nie sto. Odzyskałem 50zł kiedy zrobili złodzieje remanent i wyszło że jest w kasie więcej o te 50zł. Ale jeśli byłby błąd tej cipci z kasy np. cztery godziny przed moim zakupem lub nawet dwie po moim zakupie to by uznali że chciałem wyłudzic te 50zł. od tej pory oczywiście nie kupuje u tych k u tasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mawa Re: Nieetyczne Biedronki IP: *.de.deuba.com 30.12.04, 10:57 Nie rozumiem jak prokuratura moze uwierzyc, ze taka duza firma, ze sztabem prawnikow, umawia sie ustnie z dostawca i nie umieszcza tego w umowie! Umowic sie ustnie to moze dwoch straganiarzy - tu od razu czuc nieuczciwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowo sie rzeklo.. Re: Nieetyczne Biedronki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 16:53 I tu sie gleboko mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lomion Re: Nieetyczne Biedronki IP: 81.210.17.* 30.12.04, 11:06 JMd postepuje nieuczciwie, to fakt, ale robi to ze wzgledu na naiwnosc firm dostawczych. Nawet w duzych firmach bardzo duzo szczegow umowy zalatwia sie ustnie (choc sa to szczegoly a nie istotne fragmenty kontraktu), jednak po to w firmie jest ksiegowosc aby braki w platnosciach wychwycic i wyjasnic. Standardowy termin platnosci to 30 dni, wiec po pierwszym miesiacu dostaw ksiegowy dzwoni do biedronki, pyta cie co i jak, i jak nie udaje sie dojsc do porozumienia to po miesiacu jest koniec wspolpracy. Nie mozna dac sie skubac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prok Re:"na gębę" to chłop w szpitalu umarł IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 30.12.04, 14:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,./\., Re: POŁ Polski daje sie robic w CH... w Biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 11:43 a sady w tym kraju wydają wyroki , ktore obrazaja poczucie uczciwosci , sprawiedliwosci i tego co ludzie nauczyli sie po zejsciu z drzewa.... Odpowiedz Link Zgłoś