Dodaj do ulubionych

Polskie kosmetyki chcą podbić Europę

07.02.05, 03:05
Hehe, poki co dowalilismy producentom maksymalna akcyze 65%, maksymalna, jakie mozna bylo w swietle prawa wspolnotowego. Teraz, gdy kosmetyki uczynilismy tak drogimi, tylko podboj Europy ma sens, albowiem juz w Polsce nikogo na nie stac. I potem w autobusie robi sie latem... nieprzyjemnie.
polityka -> ocean.blox.pl/html
media -> sea.blox.pl/html
Obserwuj wątek
    • Gość: zax Pierre Rene firma z Ustki IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 06:16
      Ma sie bardzo dobrze ,produkuje kredki,tusze.Pozdro
      • Gość: sds BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 DO PRZODU DO PRZODU!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:17
        • Gość: rarara Ale że te ohydne mazidła z Kolastyny łykają?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:45
    • Gość: Bartek Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: *.server.ntli.net 07.02.05, 08:30
      kto podal Ci te dane o kremach Eris, w Boots`ach leza na najnizszych polkach,
      zakurzone...i zaden Anglik na nie nie spoglada...bajki,bajki...pewnie dane
      podala Ci pani Eris co?
      • Gość: kobitka Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: *.swidnica.mm.pl 07.02.05, 09:22
        Nie demonizuj, te najniższe półki też czemuś służą, w przeciwnym wypadku by je
        zlikwidowali, a wiadomym jest że na wyższych pozycjach leży to co ma przynieść
        najwyższy zysk, a nie najlepsze, i świadomy klient wie o tym doskonale i radzi
        sobie ;)
      • Gość: kasik Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: *.as15444.net 07.02.05, 17:03
        bartek ma calkowita racje mieszkam w angli a te informacje sa falszywe czysta
        reklama.
        • Gość: DEDER Należy się cieszyć, że mieszkacie w Angli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:52
          Po piersze zamieszkiwanie w pobliżu Elektrowni nie czyni jeszcze nikogo
          ekspertem od rynku energetycznego. :-)
          Nie wiem jakie informacje są według Ciebie fałszywe, a już zupełnie nie jest
          jasne co ma wspólnego fakt zamieszkiwania w Anglii, z orientacją w rynku
          kosmetycznym Wielkiej Brytanii?
      • Gość: Thea Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: *.arcor-ip.net 07.02.05, 21:13
        nie opowiadaj bajek, polskie kosmetyki sa bardzo dobre, sama kupuje od lat na
        zapas jak jestem w Polsce. Pisze z przekonania. Mozna sobie tak pieknie
        dopasowac je do cery ze efekty sa naprawde widoczne. O ich efektach przekonala
        sie sama pani magister u nas w aptece, kiedy badala mi sköre jako osoby do
        ochotniczego testu na twarzy i szyji a potem padlo pytanie jakie kosmetyki
        stosuje i czy moge jej powiedziec w jakim wieku jestem. Jak jej zdradzilam to
        zaniemöwila ze zdziwienia, poprosila o nazwy polskich kosmetyköw i firme, mam
        jej spisac i jak by szlo prosze mi podac siedzibe tej firmy.
        Prosze bardzo, jednak cos möwi samo za siebie. Odwagi.
        Same kosmetyki, wiadomo nie dadza tak rewelacyjnych efektöw ale kosmetyki
        polskie polaczone z naturalnymi srodkami wytwarzaja wspaniale efekty.
        Ze sa drogie w poröwnaniu z zachodnimi dla nas nie sa tak drogie w kazdym badz
        razie tansze jak zachodnie i z lepszymi efektami. Wiadomo, jest to tez logiczne
        musza byc lepsze zeby podbic swiat i wejsc na rynek swiatowy. Przeciez to jest
        jasne. A jak kobiety w Angli nie znaja produktu i nie maja odwagi cos nowego
        wypröbowac sa same sobie winne, dlatego stoja zakurzone. Ja jestem innego
        zdania i posiadam wiecej odwagi jak i ciekawosci, pieniadz tez gra wielka role.
        Nie mam zamiaru mase pieniedzy wydawac na cos co nie daje efektöw.
        Och chyba za pochlebnie napisalam o polskim produkcie, zaraz Polacy beda
        okropnie dumni, ale pisze to z przekonania.
    • k_r_m Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę 07.02.05, 11:44
      " Transport z Polski nie wchodzi w grę, wielkopowierzchniowe sklepy wymagają
      realizacji zamówień w ciągu 48 godzin. "

to może taniej było by wybudować tam tylko magazyn, który i tak będzie musiał
      powstać, a miejsca pracy zostawić w polsce,
      więcej takich "kochanych" firm i bezrobocie będzie jeszcze większe
      • Gość: ana Re: Polskie... do krm IP: 80.248.193.* 07.02.05, 14:10
        Panie KRM - co ma jedno z drugim. Boots jest najwieksza siecia drogerijna w
        Wielkiej Brytani. To sukces dla Eris! Jezeli jej kremy sie przyjma to firma sie
        bedzie rozwijala i powiekszala, czyli moze sobie pozwolic na zatrudnienie nowych
        pracownikow. Poza tym nie ma jakis tam 48 godzin dla firm majacej swoja siec ma
        drugiej stronie Europy!!! A wiec nie badz Pan zawisny i ciesz sie Pan, ze
        business idzie do przodu.
      • Gość: dr zrehabilitowany Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:20
        Transport z Polski nie wchodzi w grę, drogi są zbyt dziurawe - połowa tirów nie
        dojechałaby.
        Natomiast kolej jest w stanie upadku, a kolejarze wszystko by rozkradli nawet
        gdyby gdzieś tam parę wagonów się znalazło.
    • Gość: komar Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: *.221.119-80.rev.gaoland.net 07.02.05, 12:00
      Swietny artykul, ach... gdyby bankow nie sprzedano, mogloby byc podobnie...
      • Gość: ana Re: Polskie-do KOMARA IP: 80.248.193.* 07.02.05, 14:15
        Panie Komar - gdzie Pan zyjesz na tej planecie? Co maja z tym banki. Czy Pan
        sadzi, ze w Szawjcarii np. wszystkie banki naleza do Szwajcarow? Wiekszosc
        bardzo znanych marek zegarkowych w Szwajcarii nalezy do cudzoziemcow! I co?
        Stoja przed ruina?
        Wstyd - byc takim glupim lomem!
    • Gość: anna czekam na sukces Ziaji! IP: *.wohnheimg.uni-frankfurt.de 07.02.05, 15:03
      Z radością obserwuję poprawianie się marki Ziaja (coraz większy wybór,
      ładniejsze opakowania) bo od wielu lat cenię ją za przystępne ceny i odpowiednią
      jakość. A moja alergiczna skóra jeszcze nigdy od nich nie ucierpiała! pzdr
      • Gość: Basia Re: czekam na sukces Ziaji! IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.02.05, 15:49
        A czy w pięknym Frankfurcie można gdzieś kupić te kosmetyki?
        • Gość: aga Re: czekam na sukces Ziaji! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:00
          Popieram, Ziaja jest super, widac że firma się rozwija, dobra jakość i naprawde
          rozsądna cena... u niemców tego nie kupisz niestety
    • Gość: jet Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:12
      najlepsze są kremy z floriny
    • Gość: Izabela Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: *.dsl.pipex.com 07.02.05, 17:36
      Podzielam glos Bartka na temat kosmetykow Ireny Eris w Anglii. Bardzo lubie jej
      kosmetyki i kupuje je bedac w Polsce. Niestety, nie moglam ich znalezc w Boots-
      ach, az do ub. tygodnia. Faktycznie, stoja na dolnych polkach, zadnych
      reklam!!!!!!!, i jeszcze te ceny. Np. w grudniu kupilam w Polsce ujedrniajacy
      peeling myjacy-Lirene za jedyne 14.50 zlotych, a w Boots-ie wycenoino ten
      produkt na £8.95. To lekka przesada, jesli chcemy wejsc a ten rynek to nie z
      tymi cenami. Ludzie nic ie wiedza o tej firmie i jeszcze maja tyle placic?! Cos
      to chyba nie tak. Nadal bede kupowala te produkty, ale napewno nie w Anglii
      tylko podczas pobytow w Polsce.
    • Gość: As Widocznie Europa jeszcze nie wie, IP: *.oswiecim.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 17:43
      ze polskie kosmetyki nadal testuje sie na zwierzetach. Jak sie zorientuje, to
      polscy producenci moga sie niemile zdziwic.
      • Gość: abc Re: Widocznie Europa jeszcze nie wie, IP: 130.60.5.* 07.02.05, 18:34
        A co wolisz by od razu testowano na ludziach?
        • Gość: dr zrehabilitowany Re: Widocznie Europa jeszcze nie wie, IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:22
          nie na ludziach, niech testują na babach!
          Chłopy tego g... nie używają, tylko stare baby.
          • Gość: Thea do zrechabili Re: Widocznie Europa jeszcze nie wie, IP: *.arcor-ip.net 07.02.05, 21:29
            alez ty jestes nieprzyjemny i zawistny. Potrzebuja takich ochotniköw jak ty,
            (zarobisz troche drobnych) nie widze przeszköd w tym zebys sie zglosil na
            ochotnika do firm kosmetycznych dla testöw, wtedy nuczysz sie troche
            uprzejmosci i zrozumienia dla kobiet.
      • Gość: inis Re: Widocznie Europa jeszcze nie wie, IP: 5.5R6D* / *.pg.com 08.02.05, 09:05
        A ty widocznie jeszcze nie wiesz, ze prawo unijne wymaga testowania niektórych
        substancji na zwierzetach - tych, które są nowe w kosmetyce. I muszą to robić
        wszyscy producenci, którzy wprowadzają na rynek europejski innowacyjny produkt.
        a z tego co wiem, to zwykłych kosmetykow eris nie testuje na zwierzetach, tylko
        na komórkach skóry i in vivo.
    • Gość: Anonim Galllllllll Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:33
      Z całego sercza życzę sukcesu!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jak to?? Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.02.05, 19:04
      To byoby b. dobrze, ale czy top rawda??? Nigdy nie widzialam kremu Eris w
      zadnej z angielskich drogerii.Co prawda wpadla mi w oko w gazecie reklama kremu
      do rak tej firmy ,ale na tym sie skonczylo.Anglicy maja mnostwo swoich b.
      dobrych i tanich produktow kosmetycznych, poza tym sklepy , gdzie wszystko
      kosztuje funta, wiec malo prawdopodobne, ze rzucili sie na Erisa> Chcialabym
      sie mylic oczywiscie.Powodzenia !!!
    • Gość: jolita Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: *.mclink.it 07.02.05, 20:10
      Im wiekszy popyt, tym wieksza produkcja i tym nizsze ceny. Tak przynajmniej
      powinno byc ale ja sie obawiam ze polskie kosmetyki robiace kariere na
      zachodzie, w Polsce i dla Polakow podrozeja.
    • Gość: ąę Re: Polskie kosmetyki chcą podbić Europę IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 07.02.05, 20:28
      nieprzyjemnie to się robi od kosmetyków
      powiedziała mi to pewna znajoma koleś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka