Gość: alef zero IP: 12.104.180.* 10.02.05, 20:15 Mercedesy sa za drogie. Niech spuszcza cene, to ludzie beda kupowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Welcome to Poland Zatrudniają fajfusów - to jest efekt :) IP: *.spray.net.pl 10.02.05, 20:32 Super-duper Salon i Centrum na Polskę Wawa, Al. Jerozolimskie była rekrutacja pół roku temu. Wysłałem kilka razy CV i duuuupa. 11 lat dośw. w obsłudze Klienta, MBA, języki, topowe szkolenia, wiedza na poziomie euro - to na nic dla ich rekruterów (też fajfusów). Pewnie zatrudnili dobrze wyglądające panienki :) Powodzenia - tak trzymajcie ! Kiedyś i tak kupię Toyotę lub Audi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Zatrudniają fajfusów - to jest efekt :) IP: *.dynamic.mts.net 11.02.05, 00:53 Totalnie zgadzam sie z uwagami na temat jakosci.Porownywalem z kolezanka ile musielismy dokladac do napraw za ostatnie 4 lata ( kupilem auto w tym samym miesiacu co ona ). Kolezanka do swojej Mazdy dolozyla 45 dolarow a ja do swojego 2000 !!! Z kolei kolezanka mojej zony ma VW Golfa. Klnie jak jasna cholera, a auto ciagle - regularnie u mechanika w naprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Re: Kiepskie wyniki Mercedesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:37 Dolar za tani :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alef zero Re: Kiepskie wyniki Mercedesa IP: 12.104.180.* 10.02.05, 21:30 Gość portalu: Red napisał(a): > Dolar za tani :)) To tez fakt. Gdyby rynek amerykanski sie zalamal, to te wszystkie BMW i Mercy zbankrutowalyby w try miga. Bo zakupy afrykanskich kacykow i Kima z Korei to za malo. A saddam biedaczek tez juz nic nie kupi... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us Re: Kiepskie wyniki Mercedesa IP: 130.76.32.* 10.02.05, 20:39 Przede wszystkim malzenstwo Mercedesa z Chryslerem spowodowalo znaczny spadek jakosci samochodow. To samo sie stalo z Mitsubishi. Mercedes teraz to nie to samo co 20 lat temu - niestety, ale konkurencja robi o wiele lepsze samochody (szczegolnie jezeli chodzi o elektryke). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Kiepskie wyniki Mercedesa IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 10.02.05, 21:27 Ale Mercedes nie produkuje samochodow elektrycznych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merc Re: Kiepskie wyniki Mercedesa IP: 212.65.27.* 10.02.05, 23:34 a ja jezdzielem juz toyota , honda i ordem....teraz jezdze Mercem E klasa...to jest autko..te inne auta to byla kupa blaych nic wiecej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Kiepskie wyniki Mercedesa IP: 67.71.88.* 11.02.05, 00:15 Niestety jakosc samochodow produkowanych w Niemczech, w tym i Mercedesa, spada drastycznie. Powodow jest wiele: silne zwiazki zawodowe i swiadczenia socjalne zagwarantowane na wiele lat oraz silna waluta europejska zmuszaja producentow do szukania tanszych metod produkcji i drastycznych oszczednosci. Stad kiepska jakosc samochodow produkowanych w Niemczech. Na rynkach Kanady i USA samochody z Niemiec w ostatnich latach rowniez obnizyly jakosc. Dla przykladu podam, ze Mercedes klasy SUV ma problemy ze wspomaganiem kierownicy, ktore przestaje dzialac. To tylko jedna z bolaczek. Problemow jest wiecej. Wystarczy poczytac na internecie ile samochodow zostalo wezwanych do serwisow z powodu wykrycia usterek fabrycznych. O ile pamietam to w 2004 okolo 980 tys pojazdow Made in Germany wzywano do naprawy. Tymczasem Honda, Toyota i Nissan bija na glowe pozostale firmy jakoscia, cena, atrakcyjnoscia oraz zajmuja pierwsze miejsce w najlepiej sprzedajacych sie samochodach osobowych na rynkach USA i Kanady. W USA i w Kanadzie z pojazdow pierwsze miejsce zajal Ford F150 - pickup, natomiast w klasie sedan w USA Toyota Camry, a w Kanadzie Honda Civic. I jeszcze jedno slowo do mojego szanownego przedmowcy: nie przesadzaj z ta znajomoscia pojazdow i nie lekcewaz samochodow japonskich. Mieszkam na tym kontynencie dosyc dlugi i mialem okazje juz nie jednym samochodem jezdzic i nie jeden miec (co nie jest takie trudne w USA i Kanadzie. Wiem jedno, ze zadnego VW w zyciu nie kupie. Mialem i to mi wystarczy. Skandal, ze takie g... sie jeszcze wytwarza. Nic dziwnego, ze VW z jakoscia znalazl sie na 16 miejscu na liscie najlepszych jakosciowo samochodow, ktora zostala wykonana w ..... Niemczech m. innymi przez TUV (?). Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merc Re: Kiepskie wyniki Mercedesa IP: 212.65.27.* 11.02.05, 12:06 a jezdzieles juz mercem!!nie..a VW to nie merc...wiec nie wiesz o czym mowisz...po prostu nie stac cie na merca ani bmw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal tylko japan IP: 62.233.162.* 11.02.05, 00:27 kto kupuje niemiecki szmelc wiadomo ze jest bogaty.normalnego czlowieka nie stac na serwis...ja mam toyote starlet ma 18 lat w serwisie spedzila zero dni:) oczywiscie elementy zuzywajace sie byly wymieniane a reszta?? niemcy i inni mog sie schowac...tylko w japoni produkuje sie samochody reszta robi wyroby samochodopodobne. sklada sie na to mentalnosc japoncow oraz technologiczna przewaga...to co sie montuje w japoncach teraz u innych producentow pojawi sie zapewne za lat 5.....pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Re: tylko japan 11.02.05, 10:26 Trafiles kula w plot z tym porownanie aut prawie dwudziestoletnich. Jestes pewien, ze chcesz porownywac produkcje, nawet japonskie, z tamtego okresu z produktami mercedesa (w123, w116 i w126)? A moze chcesz porownac stan aut ponad trzydziestoletnich japonskich i niemieckich producentow (np. w114,w115 czy 116) Mozliwe, ze obecne produkcje mercedesa sa przecietnej jakosci, ale ilosc jezdzacych aut 20, 30 letnich mercedesa i marek japonskich jasno pokazuje, ktore fabryki robily bardziej wytrzymale i lepsze jakosciowo auta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To nie koniec Re: Kiepskie wyniki Mercedesa IP: *.abhsia.telus.net 11.02.05, 01:26 Niezadlugo zostanie podpisany uklad na produkcje samochodow z Korea Polnocna, cena takiego samochodu: 1000 Dolarow. Bedzie to wielka konkurencja dla Mercedesa. I Mercedes musi wtedy obnizyc ceny swoik samochodow. Lusia P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Kiepskie wyniki Mercedesa IP: 212.65.27.* 11.02.05, 12:11 bogaci zawsze beda kupowac mercedesa, Bmw audi, porsche etc...Japance sa moze dobre...jak sa nowe ...dokladnie 30 letnie mercedesy jeszcze dzisiaj jezdza po drogach afryki....nowe mercedesy maja za duzo elektroniki..czego japonskie puszki nie maja...dlatego tak czesto sa problemy z gwiazda Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus hehe,a wczesniej co poniektorzy zachwycali sie 11.02.05, 08:49 ze euro jest wysoko a DaimlerChrysler ma swietne wyniki..ot,od rynku nie uciekniesz....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpifresh Czas na plajtę! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.05, 10:37 Jak się produkuje psujące się buble co więcej stoją w serwisach niż jeżdżą to takie są efekty. Koszty napraw gwarancyjnych wykończą tą firmę. Chyba, że wróci do starej dobrej i to własnej zasady: "mniej ekstrawagancji i pościgu za pseudo wynalazkami, tylko najważniejsza jest NIEZAWODNOŚĆ!!! i jakość aut. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś