Gość: Pasażer Oszczędnośc na husteczkach do mycia rąk IP: *.roehlig.pl 15.03.05, 08:35 Lot przestał nawet dawać husteczki do mycia rąk. Obrzydzenie bierze gdy narodowy przewoźnik oczekuje od pasażera zajadania kanapek brudnymi rękami. Ile kosztuje taka husteczka - 10 groszy? Odpowiedz Link Zgłoś
bat56 Re: Oszczędnośc na husteczkach do mycia rąk 16.03.05, 00:12 Ja tam się myję, jak się w podróż wybieram. A już teraz, jak się dowiedziałem o robieniu laski, to nawet dokładniejszy w tym myciu będę. A tak poważniej, to mdło się robi jak się czyta o wielkopańskich manierach kmiotków wszelakich. Wychodzi, jeden z drugim, taki z domu na dwie godziny i nażreć się musi, ale chusteczki kosmetycznej nie ma przy sobie, czyścioch jeden. Miskę porcelanową z wodą i płatkami różanymi podać mu, rzymianinowi, trzeba do szezląga. Taki światowiec, jego pretensjonalność w tunikę szarpana. Tfu. Wczoraj dzierżył grabie w grabie, dziś udaje hrabie(go), ale chusteczkę przez "h" pisze. Sio do służbówki, bo jak Pan wróci i przy kompie złapie, to gębę obije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Oszczędnośc na husteczkach do mycia rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:46 bat56,kocham Cie za Twoja wypowiedz!Precz z "husteczkami" lepsze jest juz "robienie laski" Odpowiedz Link Zgłoś
okrutnik1 Widac roznice 15.03.05, 08:40 Ostatnio latam na 'kombinowanych' trasach Lufthansa i LOTem i niestety musze stwierdzic ze nasza obsluga jest malo profesjonalna - nie znaja angielskiego, spoufalaja sie z pasazerami, wylewaja napoje itd. Moze to drobiazgi - ale znaczace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.acn.waw.pl 15.03.05, 09:07 LOT wciaz przewyzsza wiekszosc europejskich i chyba wszystkie amerykanskie linie lotnicze! Nie ma olewactwa, placenia za kanapke, czy nawet szkalnke wody, sa mili i profesjonalni! A co do serwetek- od kiedy to Jasnie Panstwo tak nagle zapragnelo wytrzec raczki przed kanapka? Widzialem, ze Polacy to nawet zalatwiaja sie do umywalek w samolotach, wiec NO COMMENTS na temat serwetek! A LOT podaje gorace reczniczki- w calej klasie Bizness w Europie i w obu klasach na transatlatykach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: Obszarpany "luksus" LOT-u... IP: 129.81.192.* 15.03.05, 21:49 Nooo patrzcie - towarzyszu "xyz"... Do umywalek sikaja! Piszesz "widzialem" - czyzby wiec podgladactwo stosowane? I jeszcze chusteczek, czy jakistam serwetek pasazerom sie zachciewa! Trzeba im to wybic z glowy - raz i na zawsze!! A jak nie - to won od Najlepszej Linii Postkomunistycznej, tzn. od LOT-u!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: 65.127.91.* 15.03.05, 23:54 Może w business klasie LOTu jeszcze jest OK, ale ostatnio w Economy lecąc przez ocean do Polski zauważyłem brudne siedzenia oraz popękane plastiki, posklejane przylepcem lekarskim. Muszę powiedzieć, że za cenę jaką LOT bierze za bilety powinno wystarczyć na posprzątanie kabin przed wylotem. Jedzenie było znośne, chociaż pamiętam lepsze czasy. Latam często American i United - muszę powiedzieć, że w tej chwili standard mają dużo wyższy od LOTu. Która linia w USA każe sobie płacić za wodę? Jeszcze takiej nie spotkałem - chyba za piwo lub inne napoje alkoholowe. Na połączeniach wewnątrz USA na ogół nie ma żadnych posiłków poza drobnym poczęstunkiem i czymś do picia, chyba, że leci się dłużej niż dwie godziny. Na międzynarodowych połączeniach posiłki są standardem. A moim zdaniem dzięki temu, że za piwo i alkohol się płaci nie ma "zawianych" pasażerów, co nie jest czymś niezwykłym w LOT-cie. Więc może to jest jakiś sposób... A teraz druga sprawa. Czytasz Gazetę, więc korzenie chyba masz polskie. Zastanów się co mówisz o Polakach. Nie sądzę, żebyś podglądał ludzi w toalecie, choć wszystko możliwe. A może po darmowym piwku w business klasie ulżyłeś sobie do umywalki i wnioski wyciągasz ze swoich własnych zachowań? Nie uogólniaj. Ja nie lubię uogólniać, ale mogę powiedzieć, że Polacy ostatnio bardzo siebie nawzajem nie szanują. I dziwią się potem, że inni nie mają o nich najlepszej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodo Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:51 A fe.. tak podgladac w toalecie!No tak ale po takim odlaniu sie w umywalke potrzebna jest wlasnie serwetka.No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latak Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: 148.81.190.* 15.03.05, 09:12 to prawda LOT strasznie obnizyl LOTY glownie jakosciowo, wszyscy powoli przenosza sie na inne linie. Ciekawe czy czyta to ktos z Lotu i pomysli. A polaczenia, niech biora przyklad z Czechow. Stajemy sie podrzednym lotniskie. JAK ZWYKLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Cena na tej trasie w obie strony kosztuje dziś 2,5 IP: 212.191.169.* 15.03.05, 09:22 Gazecie gratulujemy dziennikarzy...po raz kolejny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicha Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 09:47 Co za amatorstwo!niedosć,że każdy obcokrajowiec przylatujący do Polski jest zmuszony widziec jeden z najbrzydszych lotnisk na świecie (nie mówiąc już o otoczeniu Okęcia) to na dodatek narodowy przewoźnik psuje image oszczędzając na samolotach. Jednak nie kupiłbym biletu LOTu, a nawet Centralwingsu. Wolę konkurencję z innego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRIS Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:11 Staram się nie korzystać z usług tej "naszej" linii lotniczej bdb się lata ze swissair- Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal LOT to przede wszystkim BRUD i SMRÓD IP: *.crowley.pl 15.03.05, 10:23 A stewardessy są nieuprzejme i nieprofesjonalne, zachowują się jak kelnerki z baru GS. Pytanie: jak można złożyć zażalenie lub opinię do LOTu on-line? Nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: LOT to przede wszystkim BRUD i SMRÓD IP: *.crowley.pl 15.03.05, 14:11 A ty frustracie chcialbys by stewardessy powaly ci topless wodke i dzus tak? Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile01 Re: LOT to przede wszystkim BRUD i SMRÓD 15.03.05, 19:14 www.lot.com.pl i kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: LOT to przede wszystkim BRUD i SMRÓD!:-((((((( 16.03.05, 16:58 Lecialem LOT-em dwa razy: PIERWSZY i OSTATNI! A co Airbusow: lecialem ostatnio z Wiednia na Gran Canaria i z powrotem A-321 Niki Laudy. Powiem tylko tyle: No Boeing? - I ain't going! P.S. A LOT, jesli ktokolwiek zechce uchronic go od bankructwa, potrzebuje w pierwszym rzedzie nie Boeingow 787, czy nawet nowej wersji 777, tylko co najmniej z 10ciu Boeingow 737-600, na obsluge lotow 2-3 godzinnych i krotszych. Sek w tym ,ze nawet z tym sprzetem, jego ceny beda nadal niekonkurencyjne. Osobiscie latam: 1.w Europie Lutfhansa lub KLM (nigdy Al Italia, Lot czy Iberia!) 2. Na daleki Wschod z USA (Thai lub Singapoor Airlines; rowniez ANA do Narita). [ z Europy tamze- BA lub Lufthansa] 3. Europa - USA (Lufthansa, KLM lub Northwest) 4.Z K-c do Londynu( na dolot do USA)- Wizzair 5. Do Australii- Quantas 6. Do Nowej Zelandii- Air New Zealand 7. Na Hawaje - United 8. do RPA (i okolic)- South African Airlines 9. Do Rosji - odmawiam latania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Swiss? przeciez to bankrut! kupila go Lufthansa IP: *.crowley.pl 15.03.05, 16:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapa Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:29 Oprócz powyższych zarzutów, z którymi się w pełni zgadzam, dorzucę swoje "trzy grosze": obsługa LOT-u jest wielce nieprzyjazna dla swoich rodaków!!! Restrykcyjnie podchodzi do najmniejszego nawet przekroczenia bagażu i to nawet wtedy, gdy samolot jest zapełniony jedynie w trzydziestu procentach! Ktoś może przyznać rację LOT-owi, iż przestrzega procedur, więc dlaczego inne linie lotnicze są dla nas bardziej wyrozumiałe? SAS, na przykład, w razie sporego nadbagażu, wręcza ci oryginalne pudło, do którego możesz przełożyć część rzeczy i BEZPŁATNIE umieszcza w luku bagażowym! A nasz LOT? Uważam, iż są to nieprzyjazne linie dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szym. Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: 213.17.128.* 15.03.05, 10:48 Leciałem z Krakowa do Berlina przez Warszawę. Konfort na pierwszym odcinku był znacznie lepszy. Widok ATRów na lotnisku w Warszawie budził zdziwienie wielu pasażerów. W środku padła nawet propozycja aby obciać sobie nogi tuz powyzej kolan żeby wcisnac się w siedzenie. Generalnie żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik wystarczy, że dziennikarz poleci samolotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 11:08 i od razu ma przemyślenia. Esteta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkyEurope Re: LOT powinien zbankrutowac IP: *.securenet.net / *.securenet.net 15.03.05, 15:28 Od kilku lat nie latam LOT-em na trasach transatlantyckich, lecz wole SAS, Al Italia, Swiss, Lufthansa,British Airways, bo milsza obsluga, lepsze jedzenie ( w LOT-cie kroluje miecho i wodka), wiecej wygody, no i przede wszystkim duzo, duzo taniej! Mam nadzieje, ze ta linia lotnicza rodem z PRL-u splajtuje, bo jest kiepska i napewno nie konkurencyjna ze swoimi zawyzonymi cenami i jakoscia obslugi a la PGR. Do Polski bardziej oplaca sie dolatywac z duzych lotnisk, takich jak Heathrow,Frankfurt, Charles de Gaule liniami SkyEurope czy Wizzair, bo zaoszczedza sie w ten sposob duzo pieniedzy i nie daje sie zarobic komunistycznym zlodziejom, ktorzy nadal sa przy zlobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x W AirFrance komunistow jest wiecej! IP: *.crowley.pl 15.03.05, 16:12 Zapewniam cie ze w AirFrance jest wiecej komunistow niz w LOT... i to komunistow z przekonania. (A Francuz, Niemiec, Anglik chociazby jego produkt byl 1000x gorszy od konkurecji nigy by tego publicznie nie przyznal i nie zachcal bo bojkotu- takie sa roznice w mentalnosci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkyEurope Re: W AirFrance komunistow jest wiecej! IP: *.securenet.net / *.securenet.net 15.03.05, 16:37 A co mnie to obchodzi co mowi Francuz,Anglik czy Niemiec na temat swoich linii - ja patrze na cene i jakosc obslugi. Nie mam zamiaru doplacac do LOT-tu,ktory jest obciachowy i ponadto drogi. A jesli zmniejszy sie ilosc pasazerow, to moze cos sie zmieni na lepsze, bo inaczej to w Polsce nie mozna nikogo zmusic do poprawienia poziomu uslug, uprzejmosci wobec klienta, a przede wszystkim Polakow wobec wlasnych rodakow. Masz jeszcze mentalnosc z czasow PRL-u - mowisz, ze deszcz pada gdy ktos na ciebie pluje! A swoja droga, to dzieki GW za ten artykul, bo nikt o tym pisze, ale kazdy z podrozujacych Polakow zna te realia. Moze tez przydaloby sie napisac na temat polskich placowek konsularnych,przypominajace wygladem dawne dworce PKP z PRL-u pobierajacych bajonskie sumy za swoje obslugi (w NYC $130 za polski paszport, za paszport USA placi sie tylko $40, duza roznica co nie?). Moze ten komunistyczny syf pojdzie wreszcie do lamusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: W AirFrance komunistow jest wiecej! IP: *.crowley.pl 15.03.05, 16:59 ...a dlaczego nic nie napisales o komunistach z AirFrance? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re:W AirFrance komunistow wiecej! i co z tego? IP: 129.81.192.* 15.03.05, 21:57 Roznica jest panie "x" taka, ze na - tak zwanym - Zachodzie nawet jak ktos uwaza siebie za "komuniste" to i tak stara sie (lub wrecz musi) wykonywac swoja prace porzadnie i bez zbednych grymasow! p.S. A poza tym - "AirFrance" dziala teraz razem z "KLM-em" pod wspolnym kierownictwem i zarzadem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x We Francji wykonuja swoja prace porzadnie? hahaha IP: *.crowley.pl 15.03.05, 22:39 ...stary czy ty byles kiedys w jakiejs firmie we Francji?? Z tego co napisales to chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: W AirFrance komunistow jest wiecej! IP: *.fornet.waw.pl 15.03.05, 16:49 wlasnie to tylko u nas tak gazeto najpierw zastanow sie nad trescia artykulu zanim zaczniesz cos pisac i zapoznaj sie ze wszystkimi aspektami czy naprawde chcesz bankructwa polskich linii lotniczych LOT? mozna artykul napisac oczywiscie tylko ze polacy wierza we wszystko co przeczytaja aprzez takie glupoty mamy zla opinie o nas samych a ona odbija sie na naszej opinii wsrod innych. Drogi redaktorze jestes Polakiem czy obcokrajowcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Ty sie spodziewasz sie ze GW bedzie bronic Polski? IP: *.crowley.pl 15.03.05, 16:58 Przepraszam ale wydaje mi sie ze jestes bardzo naiwny. Przypomnij sobie kiedy cos dobrego o Polsce czytales w GW? Ich dewiza jest zohydzic Polakom polskie panstwo. Ale jesli ktos to powie glosno to jest: "antysemita", "mowi jezykiem radykalizujacej sie prawicy" itp. Pamietam taka sekwencje: Gazeta Wyborcza podaje wyniki "naukowych badan" Czwartek- POLACY OLADAJA SEX W INTERNECIE NAJCZESCIEJ ZE WSZYSKICH NARODOW Piatek- POLACY SPIA NAJDLUZEJ A ROBIA TO I TAK "po polsku czyli niechlujnie" Sobota- POLACY ROZCZAROWANI POLSKA ...POLKI CHCA WYGLADAC JAK BARBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAX Re: W AirFrance komunistow jest wiecej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:56 Kiedy Francuz wsiada do ATRa pyta czy to ruski samolot i czy doleci a kiedy się dowiaduje, że został zaprojektowany przez jego rodaków to przestaje narzekać. My natomiast, Polacy życzymy bankructwa naszemu przewoźnikowi. To dopiero ABSURD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: W AirFrance komunistow jest wiecej! IP: *.crowley.pl 15.03.05, 20:26 Dobrze ze jest nas coraz wiecej ktorzy to rozumiemy i dostrzegamy. Niestety ciagle obowiazuje moda do ktorej przyczynia sie walnie GW. Moda na plucie na wlasne gniazdo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkyEurope Re: W AirFrance komunistow jest wiecej! IP: *.securenet.net / *.securenet.net 15.03.05, 21:03 Tak, Francuzi maja czym sie szczycic w dziedzinie techniki,kultury i filozofii, Polakom bardzo daleko do tego. Polakom to brakuje przedsiebiorczosci, a przede wszystkim jednosci i szacunku do wspolobywateli. I tak to juz chyba jest od 18stego wieku, a wine sie zwala albo na Niemcow albo na Ruskich. A trudno bronic polskich firm czy urzedow, bo one napewno nie dbaja o dobro Polakow, lecz o wlasny egoistyczny interes. Dlaczego wiec mam popierac zlodziei i oszustow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: W AirFrance komunistow jest wiecej! IP: *.crowley.pl 15.03.05, 21:23 ...jasne ze Polacy sie myla!! Rosjanie i Niemcy zawsze przychodzili tu dbac o naszych naukowcow, inteletualistow, profesorow, inteligencje. Tak jakos wychodzilo przypadkiem ze potem do nich strzelali i umieszczali w obozach koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
m-classic Re: LOT powinien zbankrutowac 15.03.05, 17:43 Gość portalu: SkyEurope napisał(a): > w > LOT-cie kroluje miecho i wodka), Wódki i jej pochodnych już w Locie nie serwują- mała to co prawda strata, bo i tak rozcieńczali ją bez umiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fret Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: 212.160.172.* 15.03.05, 11:25 Szkrzypiące siedzenia, kołyszące sie oparcia foteli i wszechobecny syf to standard Eurolotu. Standard jak w PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . śmigłowymi?? może jeszcze helikopterami?? IP: 212.126.9.* 15.03.05, 12:07 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bidi Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.05, 12:08 Z Wroclawia mozna lecieć do Monachium w ramach biletow Lotu i Lufthansy - Eurowingsem, a więc odrzutowcem i na dodatek czystym. Przez rok wymieniono ten odrzutowiec rowniez na ATR, ale skargi pisemne do Lufthansy pomogly i zaczely znowu latac odrzutowce - Canadair. O serwisie na tych trasach należy zapomniec, bo po co się denerwowac. Przewaznie rozdawane sa stare bulki z szynka lub serem, a ostatnio amerykanskie kanapki dla bezzebnych (bez skorki). Linie tlumacza to krotkim czasem lotu, a w rzeczywistosci Lauda Air na trasie Wroclaw - Wieden, pare lat temu, dawal rade z serwowaniem goracego super obiadu z restauracji w Wiedniu i to w trakcie 40 minut lotu. Jeszcze wiekszym skandalem jest kasowniem za zakup biletu, chociaz i Lufthansa i Lot ostatnio te skandaliczne oplaty zmniejszyly. Wszystko to jest powodem braku konkurencji - obie linie maja monopol i tak podroz z wrocalwia do monachium - najtanszy bilet - koszujte okolo 1200 zl, a z Wroclawia do Nowego Jorku - 1100 zl (z przesiadka w Monachium) oba bilety Lufthansy. Wniosek z tego - monopol sluzy i Lotowi i Lufthansie znakomicie, tylko nie klientowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baronmokotowa Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.pcr.univie.ac.at / *.pcr.univie.ac.at 15.03.05, 12:10 Mowia LOTem blizej... ...chyba ziemii :) Odpowiedz Link Zgłoś
pjeczarek Re: Obszarpany luksus LOT-u 15.03.05, 12:24 LOT na trasie Chicago-Warszawa-Chicago w marcu 2005 wygladal tak: W drodze do Warszawy zapowiedziano ze nie wolno zbierac sie pod toaletami. To co, robic na siedzenie czekajac na swoja kolej? Angielski personelu LOT-u jest malo zrozumialy. Trzeba cwiczyc konwersacje, a po za tym angielski amerykanski rozni sie od brytyjskiego angielskiego. Drzwi nad polkami nad glowa otwieraja sie same, najczesicej przy starcie i ladowaniu. Wg magazynu Kalejdoskop obywatele USA moga wwozic na teren USA przedmioty wartosci 400USD. Na deklaracji celnej jest to suma 800USD. Personel pokladowy zglasza sie na wezwanie pasazera z duzym opoznieniem lub w ogole sie nie zglasza. Tenze personel jest tez zdziwiony tym ze ktos moze konsumowac wiecej niz dziecko czy karzel. Personel nadziemny nie wie ze istniej cos takiego jak bagaz niewymiarowy i odsyla pasazerow na Okeciu od Annasza do Kajfasza. Personel nadziemny w Chicago pomimo ze w wiekszosci nie kojarzy czasow PRL, to bardzo szybko je powoluje do zycia z pamieci z opowiadan przodkow. I tak do dalej bo juz mnie boli glowa od tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviator LOT - obsluga, ceny, inne linie IP: *.arcor-ip.net 15.03.05, 12:29 Na podstawie moich obserwacji stwierdzam ze stewardessy w LOT sa w porzadku. Nie mam zastrzezen. Co do jedzenia to nie przesadzajmy - na krotkiej trasie nie musi byc obiadu. Natomiast kicha bylo jak w salatce znalazlem wlosy. Bleee... Natomist obsluga naziemna LOTu to juz inna historia. Kupilem raz bilet za mile (FRA-WAW-FRA). Lot nie mogl/nie chcial mi wystawic eTixa, wiec nim mnie skasowali napisalem 2 majle czy bede mogl odebrac bilet na lotnisku we FRA. Odpowiedzi (mam je do dzis) ze tak, jak najbardziej. Ale cos mnie tknelo i jeszcze zadzwonilem zeby sie upewnic. Odpowiedz taka sama - moze pan odebrac swoj bilet przy naszym okienku na lotnisku we FRA. Jade na lotnisko i oczywiscie pancia biletu (za ktory juz zaplacilem i za ktory mi skasowali mile) mi wystawic nie moze. Biedzi sie, biedzi i w koncu daje mi genialna rade zebym: ODEBRAL TEN BILET W WARSZAWIE!!! Toc ja wlasnie potrzebuje tego biletu zeby poleciec do Warszawy! W koncu w Lufthansie sie nade mna ulitowali i wystawili za darmo w imieniu LOTu. Sam komfort podrozy ATRami jest fatalny ale najwieksza zbrodnia LOTu sa ceny. Przeloty z Polski do Niemiec w granicach 300 euro - kiedy LH lata wewnatrz DE (a takze do Francji, Szwajcarii, Austrii, Anglii) juz od 100-150 euro - to po prostu zbrodnia! Prymitywne wydaje mi sie roznicowanie ceny w zaleznosci od tego kto kupuje. Ten sam bilet na wewnetrzne polaczenie w PL moze kosztowac 130 zl jesli sie zaplaci polska karta kredytowa, albo... 250 euro jesli zagraniczna. To metody z Ameryki Lacinskiej... Ale co by nie mowic, LOT i tak jest o niebo lepszy od dowolnej linii amerykanskiej, gdzie syf, malaria i chamstwo sa na porzadku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hun Lataj LOTem - beziesz potem :-) IP: *.crowley.pl 15.03.05, 12:39 albo jak mówi mój znajomy ze Stanów - "LOT. A lot of trouble" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewka Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:52 Można też by napisać Pani/Panie redaktorze artykuł o tytule "obszarpany wizerunek pasażerów". Służę anegdotami do artykułu o pasażerach LOT-U i Euro- LOT.Pasażerom również wiele brakuje np.: klasy, kultury, UŚMIECHU itp. Standardem jest odpowiadanie na "dzień dobry" stewardesy: "Rzepa"/ "KOSZERNA" (Co ma oznaczać Rzeczpospolita/ Gazeta wyborcza :)) Zacznijmy od siebie krytykę i mili pasażerowie nauczcie się, że na powitanie odpowiada się powitaniem. Pozdrawiam wszystkich miłych pasażerów :) SZCZĘŚLIWYCH LOTÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybiorcza =kloaka NIE MA DNIA BEZ PLUCIA NA POLSKE W GW. IP: *.crowley.pl 15.03.05, 14:19 Juz cholera mozna zwariowac, albo do jakiejs sekty wstapic!! Co dzienne plucie i bluzgi czy "autorytety moralne" z GW dostaja jakies premie za plucie na wszysko co ma przymiotnik "polski" Pamietam taka sekwencje: Gazeta Wyborcza podaje wyniki "naukowych badan" Czwartek- POLACY OLADAJA SEX W INTERNECIE NAJCZESCIEJ ZE WSZYSKICH NARODOW Piatek- POLACY SPIA NAJDLUZEJ A ROBIA TO I TAK "po polsku czyli niechlujnie" Sobota- POLACY ROZCZAROWANI POLSKA ...POLKI CHCA WYGLADAC JAK BARBIE No co to jest do cholery!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: NIE MA DNIA BEZ PLUCIA NA POLSKE W GW? IP: 129.81.192.* 15.03.05, 22:10 Wydaje sie, iz ty (zmieniajacy pseudonimy) internauto (a piszacy ciagle z tego samego serwera, tzn. z "crowley'a") juz lekko, a moze nawet ciezko zwariowales! Czyzby twoj glos plynal z klubu przyjaciol Radia co Ma (Wielkiego) Ryja? Uwiera cie berecik?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: NIE MA DNIA BEZ PLUCIA NA POLSKE W GW? IP: *.crowley.pl 15.03.05, 22:41 ...nie nie to ja jestem ten sam ciagle "X" Wiedzialem ze tak napiszesz!! Jesli ktos nie lubi ze pluja na Polske (a wyborcza robi to najlepiej) to od razu jest od Rydzyka. Co z ta Polska sie stalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kevin Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:54 nie rozumiem po pierwsze, jak lecieć lufthansą do Meksyku przez Berlin... cóż. poza tym ATR-42 to bardzo fajna maszyna, LOT ubrał małe ATR-y w skóry i nie wiem, kto na nie może narzekać! Luyfthansa też lata na regionalnych liniach różnym tałatajstwem i ATR w wielu przypadkach u nich to tez szczyt techniki... nie bronię LOTu bo go nie lubie za mocno ale trochę obiektywizmu by sie przydało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: 194.154.219.* 15.03.05, 14:57 Nie lepiej jest na trasie Frankfurt-Warszawa. Permanentne opoznienia. W klasie biznes, gdzie bilet kosztuje 700 euro do jedzenia podaja trzy kupki zwane "kuchnia fusion" serwowane w ten sam sposob od miesiaca. Latam na tej trasie regularnie od roku i obserwuje jak ilosc miejsc w biznesie zmniejsza sie z kazdym lotem, a ponoc to na tym robi sie zyski. Proponuje wprowadzenie plastikowych, skladanych krzeselek w klasie biznes oraz menu skladajcego sie z wody mineralnej i paczki krakersow. Sukces murowany....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.crowley.pl 15.03.05, 15:15 ...a ty jestes tak glodny ze nic tylko czekasz na to co jakas linia poda ci do zarcia (zawsze w kazdej linii jest to "junk food")Tak? ...no i dobrze byloby jeszcze gdyby mozna bylo przy zamawianiu "wodka i dzus" klpeknac stewardesse w tylek. Co za wiesniactwo.Byznesmen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: 194.154.219.* 15.03.05, 15:31 A Ty jestes totalnym jelopem, ktory ma za soba najwyrazniej doswiadczenia z lotow wycieczkowych samolotem Wilga nad Morzem Baltyckim. Junk food? Ty chyba czlowieku naprawde leciales ostatnio Aeroflotem z Kurska do Murmanska???? A moze robisz w jakims Ministerstwie i masz takie doswiadczenia z lotow ze swoimi szefami lub jestes na etacie w Locie i musisz, biedaku, sledzic te wszystkie ponad 100 skarg???? Wspolczuje. Serwis na pokladzie jest (serwis znaczy miedzy innymi jedzenie dla twojej wiadomosci) jednym z podstawowych kryteriow wyboru linii na danej trasie w przypadku lotow biznesowych, gdy koszty biletu graja mniejsza role. Jak sie taki serwis proponuje na poziomie "Economy" Lufthansy, to potem sie ma wyniki finansowe jak Swiss. I przemysl to sobie bo premii szybko w Locie nie bedzie, wiec moze poszukaj nowej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.crowley.pl 15.03.05, 15:37 Lecialem francuskimi, niemieckimi, angielskimi, kilkoma amerykanskimi, syryjskimi, jordanskimi,tureckimi, indyjskimi,polskimi. (przyznaje zawsze w economy) ...a takiego bajzlu jak na de Gaulle w Paryzu to nie ma nawet w Delhi czy w Damaszku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: 194.154.219.* 15.03.05, 15:45 No i chyba wlasnie do roznicy w klasach sprowadza sie nasza dyskusja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.fornet.waw.pl 15.03.05, 15:46 zgadzam sie bajzel na de Gaulle maja straszny istny koszmar a panie z air france jak poprosilam o cole to spytala sie orange juice?ja rozumiem halas i wogle ale ona raczej miala zalosny angielski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:12 Mili Panstwo, niestety trzeba sie pogodzic ze stopniowym obnizaniem sie uslug w wielu dziedzinach. Przewozy lotnicze nie sa tu wyjatkiem. Europejscy przewoznicy poszukuja oszczednosci, a mozna je tylko uzyskac kosztem podroznych. Co wiecej, pamietajmy, ze loty staly sie bardzo ludowe. Na Zachodzie ludzie traktuja je jak pociag czy autobus i chyba nie oczekuja wielkiego komfortu. Co do kanapek, chyba przez 2 godziny nikt nie oslabnie z glodu, zgoda cukierki z koszyczka zalosne. Mozna jeszcze wspomniec o Okeciu, niby nowe lotnisko, a straszny grajdol, taki w stylu Tesco lub Dworca Centralnego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: 194.154.219.* 15.03.05, 15:37 Jasne, to wszystko racje, tyle, ze slyszalem ostatnio jakas madra glowe mowiaca, ze 75% przychodow finansowych z lotow europejskich to klasa biznes. I o ile kupujac bilet w Economy kierujemy sie tylko kryterium ceny i nikt z glodu nie umrze to wydajac 1000 euro na bilet bierze sie pod uwage a) punktualnosc i b) serwis. I tu jest problem bo kabiny klasy biznes w naszych samolotach kurcza sie w szybkim tempie i jesli tak delej pojdzie to trzeba bedzie zrobic fuzje miedzy Centralwings i Lotem bo roznicy miedzy nimi nie bedzie a i sytuacja stanie sie klarowniejsza. Tu rodzi sie pytanie o strategie firmy. Ja slysze, ze LOT chce utrzymac mocna pozycje w sektorze biznesowym i cos tu sie nie zgdza. brak konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
pozi Re: Obszarpany luksus LOT-u 15.03.05, 15:50 Moja kolezanka pracuje w nowojorskim biurze LOTu. Nie ma dnia, zebym - kiedy sie widzimy - nie opowiadala mi, jak ludzie narzekaja na balagan w tej linii, opoznienia, skasowane loty, skradzione bagaze lub takie, ktore dolatyja po tygodniu. Ona musi przyjmowac te bluzgi, ale sama nic nie moze zrobic, bo jest tylko szeregowa telefonistka. Z drugiej strony jestem przekonany, ze LOT sie utrzyma na trasach PL-USA, bo Polonusi to jej najwierniejsza klientela, z drugiej strony babcie i dziadkowie z Podhala odwiedzajacy potomkow za oceanem. Inny argument - AMTA, duze polskie biuro sprzedazy biletow w Nowym Jorku - na prosbe o podanie ceny Austrian, mila - to trzeba jej przyznac - pani od razu mowi, ze odradza, bo bilet jest bardzo drogi, i poleca LOT. Z tego tez wzgledu LOT nie upadnie. A wrzucajac swoj grosik do Okecia - nigdy nie zapomne grubego pana w zoltym podkoszulku siedzacego w punkcie informacyjnym najwiekszego lotniska w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.red-81-184-25.user.auna.net 15.03.05, 16:36 pozi napisał: > Moja kolezanka pracuje w nowojorskim biurze LOTu... I tak dobrze, ze jest biuro. Wiele innych juz pokasowano: Budapeszt. Barcelona, Nicea, Lyon, Niemcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zob.: tanieloty.pl Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.6.12.vie.surfer.at 15.03.05, 15:46 Modernizacja sprzętu niestety nie zmieni sytuacji LOT-u pod względem opłacalności dalszej działalności. Nazwijmy to - "modernizacja" - musi się zacząć od głowy przędsiębiorstwa. Tylko znajomość rynków konkurencyjnych i kreatywność działań może przynieść pozytywne efekty. Wszystkie inne działania typu "kosmetyki powierzchniowej" skazane są na zagładę. A na wolnym rynku konkurancji nie brakuje co można zobaczyć również na stronie: tanieloty.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m-classic Re: Obszarpany luksus LOT-u 15.03.05, 18:03 Gość portalu: zob.: tanieloty.pl napisał(a): > Modernizacja sprzętu niestety nie zmieni sytuacji LOT-u pod względem > opłacalności dalszej działalności. Nazwijmy to - "modernizacja" - musi się > zacząć od głowy przędsiębiorstwa. Tylko znajomość rynków konkurencyjnych i > kreatywność działań może przynieść pozytywne efekty. Wszystkie inne działania > typu "kosmetyki powierzchniowej" skazane są na zagładę. A na wolnym rynku > konkurancji nie brakuje co można zobaczyć również na stronie: tanieloty.pl A czy ktoś próbował potwierdzić rezerwację e-mailem? Nie znałam adresu rezerwacji więc wysłałam pytanie do głównego serwisu z prośbą o podanie takiegoż. W odpowiedzi otrzymałam wyjaśnienie, że na naszym "unijnym lotnisku" nie da się potwierdzić rezerwacji e-mailem i podano różne telefony, których i tak nikt przez 3 godz. nie był w stanie odebrać (potem dałam już sobie spokój). Fakt- było po 22.00 - chyba nikt w rezerwacji o tej godzinie nie pracuje, a lata się pewnie do 20.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zob.: tanieloty.pl Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.6.12.vie.surfer.at 15.03.05, 20:59 Przy kilku tysiącach rezerwacji nie było do tej pory żadnych reklamacji !!! A podane nr telefonów działają również 24h na dobę (potwierdzenia e-mailem przesyłane są automatycznie na podany adres - pod warunkiem jego poprawności). Odpowiedz Link Zgłoś
m-classic Re: Obszarpany luksus LOT-u 15.03.05, 22:32 Nie pisałam o innych liniach lotniczych tylko o naszym szacownym Locie. Odesłaną przez nich odpowiedź odnośnie możliwości (a właściwie jej braku) potwierdzenia rezerwacji e-mailem zatrzymałam jako "pamiątkę", ponieważ wszyscy, którym ją pokazuję nie mogą w to uwierzyć. To, że w innych liniach lotniczych można zrobić rezerwacje i kupić bilet przez internet jest mi wiadome za to zupełnie obce Lotowi. W dobie komputeryzacji sama byłam zaskoczona ich odpowiedzią. Gość portalu: zob.: tanieloty.pl napisał(a): > Przy kilku tysiącach rezerwacji nie było do tej pory żadnych reklamacji !!! > A podane nr telefonów działają również 24h na dobę (potwierdzenia e-mailem > przesyłane są automatycznie na podany adres - pod warunkiem jego poprawności). Odpowiedz Link Zgłoś