Dodaj do ulubionych

Obszarpany luksus LOT-u

• Gość: Polonus Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: 209.123.37.* 15.03.05, 16:59
      To nie tylko jakosc Eurolotu, w samolotach LOT-u jest podobnie. Ja juz od
      dluzszego czasu nie latam z NY do Polski LOT-em. Poziom uslug jak za komuny.
      Panie stewardesy sa niemile (nie wspomne o sredniej wieku), sa zawsze nadasane,
      obsluguja jakby mialy ze wszystkim problem co odbija sie na podroznych. Sa
      przemeczone wiec cesto gesto kogos obleja a to kawa a to sokiem itp.
      Raz podrozojac w biznes klasie moja zona poszla do toalety a stewardesa pyta
      sie jej bardzo niemilym tonem "A pani to dokad? Gdzie pani siedzi?"
      Tym podobnych przykladow moglbym mnozyc. Tak jak na przyklad, kazdy mieszkajacy
      w NY wie ze roznica czasu pomiedzy Stanami a Polska jest 6 godzin. Ale
      pracownicy LOT-u chyba o tym nie wiedza bo uparcie sprzedaja towary wolnoclowe
      na pokladzie w srodku nocy, kiedy podrozni amerykanscy spia w najlepsze. Bo co
      tam, obsuga polska to i czas tez polski 7 rano (nie 1 w nocy EST).
      Natomiast odkad latam Finnair, czy Continental nigdy mi sie nic takiego nie
      przydazylo.

Lataj z LOT-em tylko tam ale juz nie z powrotem!

Pozdrawam
    • Gość: x Kolejny ktory pomylil pub z samolotem! IP: *.crowley.pl 15.03.05, 17:18
      ...i stewardessy nie daja dupy co?
      a tak by bylo fajnie!

Ale z was idioci!!!
    • Gość: Tomek Z LOTem nie jest dobrze, ale... IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.05, 17:43
      ...nie jest tragicznie. Herbate, piwo, czy wino wciaz mozna dostac za friko na
      miedzynarodowych lotach. A to nie jest juz prawda w Austrian Airlines czy SASie.
      Mowie o klasie economy. Jakas linia lotnicza ostatnio chciala ode mnie 3 euro za
      herbate, nie pamietam niestety ktora, ale nie byl to zaden low-cost...
    • Gość: Okecie- jaki smrod Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:29
      a byl ktos na Okeciu w meskiej toalecie, jaki smrod -10 par drzwim, zero
      wentylacji i niedosprzatane, zapach jak w kiblu na stacji benzynowej fuj.....
      • Gość: bbb ...a byle na de Gaulle'a w Paryzu?? IIIswiat! IP: *.crowley.pl 15.03.05, 18:35
    • Gość: august Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:40
      Polacy,Polacy,trochę rozsądku i dumy ztego co macie!Opamietajcie się,niedługo
      będziecie tylko wyrobnikami u obcych
      • Gość: x ...z mentalnoscia niektorych forumowiczow IP: *.crowley.pl 15.03.05, 20:57
        i "czarnym PR" wybiorczej-stanie sie tak bardzo szybko.
        Niestety tym ktorzy uwazaja tak jak ja i ty przykleja sie etykiety
        "oszolomow", "antysemitow", "nacjonalistow"

Zauwaz ze wg GW to nie Lepper jest zagrozeniem a Rokita i Tusk itp.
        • Gość: bangi Re: A z mentalnoscia twoja to wszystko dobrze??? IP: 129.81.192.* 15.03.05, 22:21
          Zmieniasz internauto z "crowley'a" pseudonimy
          jak rekawiczki, ciagle narzekasz na poziom
          lotnisk w Paryzu (jakis kompleksik sie ma,
          czy co?) i - nie wiem po co - jeszcze mieszasz
          do tego wszystkiego swoje fobie oraz sympatie,
          czy raczej antypatie polityczne...
          A to jest (li tylko) dyskusja na
          temat poziomu uslug jaki
          oferuje jedna linia lotnicza!
          • Gość: x Nie narzekam, ale zal mi ciebie IP: *.crowley.pl 15.03.05, 22:46
            O przepraszam ja podpisuje sie "x"
            ...a fobie to ma twoj "autorytet moralny"-GW dodam fobie antypolskie.
            Przyklady juz podawalem, ale moze nie czytales wiec:
            Zauwazylem kiedys taka sekwencje "badan naukowych" w GW:

Czwartek- POLACY OLADAJA SEX W INTERNECIE NAJCZESCIEJ ZE WSZYSKICH NARODOW
            Piatek- POLACY SPIA NAJDLUZEJ A ROBIA TO I TAK "po polsku czyli niechlujnie"
            Sobota- POLACY ROZCZAROWANI POLSKA
            ...ostanio-POLKI CHCA WYGLADAC JAK BARBIE.

Tlumacz to sobie jak chcesz, ale nie pisz ze jestem od Rydzyka.
    • Gość: marek Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.tayco.com 15.03.05, 21:19
      Latam czasami z Kanady Lotem i co widze male porcje jedzenia / byly wieksze /,
      ludzie zajadaja swoje kanapki i zapijaja piwem , winem ktore zaraz sie konczy.
      Bilety na promocji sa moze ale ceny promocyjnej nie mozna znalezsc / mozecie
      sprobowac w tej chwili jest promocja na loty z Toronto / Wyslalem E-M z
      zapytaniem do Lot -u na jakie daty sa te ceny promocyjne tydzien temu ale
      odpowiedzi nieudzielono
      • m-classic Re: Obszarpany luksus LOT-u 15.03.05, 22:46
        Gość portalu: marek napisał(a):

> Latam czasami z Kanady Lotem i co widze male porcje jedzenia / byly wieksze /,
        > ludzie zajadaja swoje kanapki i zapijaja piwem , winem ktore zaraz sie
        konczy.
        > Bilety na promocji sa moze ale ceny promocyjnej nie mozna znalezsc / mozecie
        > sprobowac w tej chwili jest promocja na loty z Toronto / Wyslalem E-M z
        > zapytaniem do Lot -u na jakie daty sa te ceny promocyjne tydzien temu ale
        > odpowiedzi nieudzielono

A mnie udzielono takiej to odpowiedzi po dwóch dniach:

Dzien dobry,

uprzejmie informujemy, ze nie mozna dokonac powierdzenia rezerwacji
        poprzez
        e-mail. Prosimy o bezposredni ontakt z naszym Call Center w celu
        potwierdzenia rezerwacji.

Z Pozdrowieniami,
        Polskie Linie Lotnicze LOT

> www.lot.com - Pytanie użytkownika

Po oficjalnej odpowiedzi zamieszczono jeszcze zestaw numerów, o których
        działaniu już pisałam wcześniej.
        Komunikacja przez internet to jednak nowość dla Lotu, a podobno mamy wiek XXI.

• Gość: zadra Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.sympatico.ca 15.03.05, 23:10
        no tak, narzekamy ale bedzie tylko gorzej wiec moze chwalmy to co jeszcze mamy.
        personel ograniczono, na glowe stewy wypada teraz wiecej pasazerow a ona ma
        tylko dwie rece, pensja ta sama wiec zaczely olewac wszystko , niekoniecznie
        pasazerow ale i tak na nich sie konczy obcinanie budzetu w locie. kiedys sie
        mowilo lataj teraz, lataj potem ale nigdy lotem, to w nawiazaniu do
        wczesniejszego haselka po angielsku. syfiasto jest w ameryce ale na trasach
        kontynentalnych daja jeszcze jesc. skoro wszystko w locie jest na dol to
        dlaczego w cenach na transatlantykach lot przoduje. co roku drozej ten rok jest
        najdrozszy w historii. Ale ludziska (litwa, ukraina, rumunia etc ) chca latac.
        otoz mili panstwo lot bedzie latal w lato DWA razy dziennie do Chicago przez 7
        dni tygodnia raz do NY i raz do Toroncia, ludzie co to bedzie jak cos strzeli,
        jeszcze nigdy guma w majtkach LOTu nie byla tak napieta, a teraz kazdy pasazer
        ma prawo do pienieznej rekompensaty za spoznienie wieksze niz 5 godzin. Rany
        Boskie wspolczuje pracownikom lotu za te gromy co beda zbierac.
        ludzie cieszcie sie tym co macie bo niedlugo i tak wszystko pier2yknie.
        ostatnio lecialem z paryza do nowej zelandi z postojem na tahit Air Tahiti Nui.
        klasa ekonomiczna. Pich fotelowy jak w I klasie, kazdy fotel ma swoj ekranik z
        filmami i grami video, stewki same mlodki, slodkie i mile a przebieraly sie w
        trakcie lotu z piec razy w swoje rozne stroje narodowe, menu drukowane i
        podawane wszystkim z mozliwoscia wyboru dan, zarelko super hiper, szampan
        francuski skolko ugodno dla kazdego. kawa prawdziwe ekspresso miod nie kawa,
        rogaliczki maslane gorace palce lizac, kazdy pasazer w economy dostal swoj
        gifcik lepszy niz w business class w Locie, a tam skarpetki klapki na oczy
        kolki do uszu, szczoteczka pasta, i sam juz nie wiem co jeszcze.
        sluchawek nie zbieraja tylko mozna brac do domu ale po co.
        Polecam Air Tahiti kazdemu to juz ostatni mohikanin chyba.
        Bilet byl bardzo tani za lot zaplacilem tyle co za trase atlantycka w LOCIE,
        czyli jak sie chce to mozna. A czy wy wiecie ile lot stracil i przebalowal na
        spolce ze Swissem, teraz to trzeba jakos odrobic wiec bulmy i nie narzekajmy.
        pozdrowka
        zaderka
    • Gość: miecio Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.03.05, 23:42
      W grudniu lecialem do Polski na lezaco (zepsute oparcie) i z rozlozonym
      plastikowym stolikiem calkiem zepsutym. Stewardessa powiedziala, ze nic nie da
      sie zrobic, bo bylismy juz w powietrzu. Powiedziala to bez zadnych przeprosin
      ani nawet zakichanego usmiechu. Po jej odpowiedzi poczulem sie, jakby to byla
      moja wina. Nastepnym razem wezme chyba ze soba srubokret i obcegi. Tylko czy
      wpuszcza na samolot? Pogodzilem sie z tym na te 8 godzin lotu, bo nie chcialem
      wkurzyc pilota. Jeszcze by pieprznal o glebe z nerwow ... Oj, bolaly plecki w
      Warszawie. Bol wyleczylem na lotnisku piwem marki Zubr za jedyne 12 zlotych.
      Wspaniale piwo. Po kilku dniach jednak bardzo wkurzylem sie, bo w sklepie za to
      samo piwo zaplacilem 2,50 zlociszkow. Napisalbym wiecej o mojej egzotycznej
      wycieczce do Polski ale temat jest LOT wiec bede konczyl.
      • Gość: Miro Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.arcor-ip.net 16.03.05, 00:35
        Trzeba przyznac, ze glownym problemem LOTu jest brod i niedbalstwo. Wczoraj
        lecialem do Monachium nowiutkim Embraerem 170, gosc obok mnie nie mogl rozlozyc
        stolika, bo byl juz zepsuty. W Niemczech cos takiego jest nie do pomyslenia.

Trzeba jednak przyznac, ze brod i tumiwisizm to nie tylko problem LOTu, ale
        generalnie calego naszego kraju. Z tego powodu zadne polskie miasto nie
        znajdzie sie jeszcze dlugo na liscie miast o najlepszym standardzie zycia.

Okecie w warszawie to tragedia, mozna je porownac chyba tylko do Schoenefeld w
        Berlinie, no ale Schoenefeld to lotnisko dla low-costow, a ceny Lotu do
        najnizszych ie naleza.

NAtomiast odnosnie obslugi oraz jedzenia na pokladzie to wg mnie jest OK, wiele
        linii (SAS, KLM, BA) ma obsluge na duzo gorszym poziomie.

Ktos napisal, ze Niki mial lepszy serwis za nizsza cene. Dlaczego sie w takim
        razie wycofal? LOT mu zabieral klientow???
        • Gość: by-walec Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 04:56
          stewy z Airfrance serwują najlepiej loda, kudy lotówkom do tego!!!!no i nie
          dziwię sie narzekaniom na kanapki- jak już zapłaciliśmy pareset euro za wyżerkę
          to kanapki powinny być pierwsza klasa a soczku nie może zabraknąć. co prawda
          można mieć to dużo taniej w barze za rogiem, ale jeśli komuś zależy na barowym
          żarciu w przestworzach to mu wolno - jest przeca demokracja i wolny rynek- nie?
          czy Aerofłot zapodaje kawior czarny czy czerwony, bo nie latałem?
          • Gość: k5 Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.mia.bellsouth.net 16.03.05, 06:42
            Latam dosc czesto, glownie przezs Atlantyk. Latam czym sie da, liczy sie cena.
            Spostrzezenia: wiek i plec obslugi bez znaczenia. Najlepsza obsluge spotkalem w
            Iberii, sami dojrzali mezczyzni (na moje oko najmlodszy mial dobrze po 50, ale
            moze sie myle), kultura i profesjonalizm. Najgorsza w AA, murzynki (nic nie mam
            do kolorowych) po prostu chamskie. Spoznienia sa wszedzie, wiec nie
            narzekajcie, ze to specjalnosc LOT-u. Jedzenie wszedzie z roku na rok gorsze i
            coraz go mniej. Ale jak do tej pory najlepsze w Iberii (co prawda kilka lat
            temu), najgorsze znowu w AA (chyba McDonald's ma lepsze). Jak do tej pory na
            trasach transatlantyckich jedynie w AA musialem placic za napoje i drinki ($4),
            no, ale pewnie nie wszystkim jeszcze lecialem:) Ceny: sprawdzam wszystkich
            przewoznikow i nie zdarzylo mi sie spotkac ani jednej oferty LOT-u, ktora by
            byla przynajmniej zblizona do konkurencji. Z reguly jest to od 200$ roznicy
            wzwyz. Zdarzylo mi sie rowniez widziec oferte Lotu (economy za Stanow) za ponad
            2000$ podczas gdy konkurencja oscylowala w granicach 700-800. Ale nie drazylem
            tematu, moze byl to blad wyszukiwarki:) Z reguly najkorzystniej cenowo wypada
            BA, tuz za nimi LH. Aczkolwiek zdarzylo mi sie kupic round trip ticket
            (Warszawa-Miami-Warszawa) za 387 dolcow! Co prawda bylo to w 2002 ale byla to
            znowu Iberia. Od tamtej pory pilnie ja sledze, ale cos sie chyba im stalo, bo
            ostatnio sa duuzo "lepsi" od LOT-u. Piszecie, ze posilki na trasach
            europejskich sa niewazne. Otoz pozwole sobie nie zgodzic sie z tym. Z regulu na
            przesiadke do Warszawy (najczesciej Paryz, Londyn, Frankfurt) mam okolo dwoch
            godzin. Z reguly nie ma czasu na jakies lotniskowe jedzenie. Z przyjemnoscia
            wiec wsiadam do samolotu, w ktorym podaja troche obfitszy posilek. Pod tym
            wzgledem moj faworyt to LOT. Zdarza sie cieple danie. Wierzcie, ze po 9-10
            godzianch w powietrzu mysli sie tylko o tym, zeby cos zjesc (zwlaszcza jesli
            leci sie AA) i jak dla mnie jest to b. wazne kryterium przy wyborze
            przewoznika. Lotniska: najgorsze wrazenie jak dotad zrobil de Gaulle. byc moze
            z powodu awarii toalet. Pomimo napisow "nieczynne" wszystko bylo zasrane do
            wysokosci sufitu. Zdarzylo sie to tylko raz ale wrazenie pozostalo. Okecia,
            chyba z racji na wielkosc, nie ma do czego porownac. Obsluga naziemna.
            Dwugodzinne opoznienie do Londynu, ucieka mi samolot. Pracownicy BA dwoja
            sie,zeby mi cos znalezc i po 45 minutach juz lece, chociaz zupelnie innymi
            liniami. Po odwolaniu samolotu z Warszawy panie na Okeciu sprawialy wrazenie
            nieobeznanych z takimi przypadami. Wsadzona mnie do innego samolotu "juz" po 9
            godzinach. Wczesniej zapytalem o mozliwosc noclegu (do W-wy musze dojechac) i
            tu konsternacja byla jeszcze wieksza.
        • Gość: WuMike Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.gdynia.mm.pl 16.03.05, 15:09
          Miro, a moze to ty zepsules ten stolik? Narzekasz, jak typowa polska baba. I
          jeszcze pieprzysz, ze w Niemczech to nie do pomyslenia!! Wszystko sie moze
          zespuc w kazdej chwili. Nie pisze juz o wpadkach niemieckich koncernow
          samochodowych i tysiacach samochodow do poprawek, bo obieglbym zasadniczo od
          tematu.
          W LOT-cie wiele rzeczy musi sie zmienic, zaczynajac od wladz firmy, poprzez
          mechanikow, konczywszy na obsludze kabiny pasazerskiej ale to przedsiebiorstwo
          caly czas tkwi w komunistycznym betonie i zwiazanym z nim obyczajach. Jesli tego
          nikt nie zmieni, bedziemy mieli bankruta albo ledwo zipiaca, nikomu nie
          potrzebna narodowa linie lotnicza :(
    • Gość: md. Re: Obszarpany luksus LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:51
      Moją ostatnią podróżą LOT-em był przelot w trakcie którego steward chamskim
      gestem przypominajacym chęć wsadzenia mi pięści do brzucha nie zamanifestował
      swej przynależności do "ichniego" gangu.Zbaraniałem i tylko temu i swej
      wyjątkowo pokojowej naturze przypisuję fakt, że nie przyp.. cherubinkowi w
      jasnych, ślicznych loczkach.A wy tu o brakach.Na siebie trzeba uważać.
    • Gość: Dal JEST TO SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dyn.iinet.net.au 16.03.05, 10:26
      Jest to po prostu SKANDAL i WSYTD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Co pan Grabarek o tym zrobie, napewno NIC!
      Niech ATR42 i ATR 72 tylko leca na trasach krajowych!
      Do Berlina juz trzeba lecic Embraer 170 a nie ATR42 czy ATR72!
      Fakt jest taki, LOT MA ZA MALO SAMOLOTOW DUZYCH!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: zadra Re: JEST TO SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sympatico.ca 16.03.05, 14:21
        no wlasnie bedzie kupowac (lisowac) nowe i przy tym ktos sie na Polske obrazi.
        do tego odkurza na pustyni cos tam jeszcze aby pokryc 4 loty dziennie przez
        atlantyk w to lato
        • Gość: ppp Re: JEST TO SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:07
          a nie przyszlo ci do lba za lata taki samolot jakie oblozenie???????????
          inteligent cholerny
    • meerkat1 LOT sie ROZPADA, a wy tu o Airbusach i Boeingach!! 16.03.05, 14:26
      LOT sie rozpada, a wy o tym czy kupowac Airbusy czy Boeingi???!:-((((

W ubiegłą sobotę oba ATR-72, które leciały do Berlina (jednym z nich
      podróżował dziennikarz "Gazety"), miały niewygodne postrzępione siedzenia,
      prujące się wykładziny, brudne stoliki. Zasłonka oddzielająca klasę
      ekonomiczną i biznes była obszarpana. Pasażerowie z biletami Lufthansy lecący
      m.in. do Meksyku z zażenowaniem kręcili głowami. Cena na tej trasie w obie
      strony kosztuje dziś 2,5 tys. zł.

LOT sie rozpada, a wy perorujecie czy kupowac Airbusy, czy Boeingi???!:-((((
      • Gość: zadra Re: LOT sie ROZPADA, a wy tu o Airbusach i Boeing IP: *.sympatico.ca 16.03.05, 15:53
        rozpada to pol biedy oby nie spada lotem pikowym w dol
      • Gość: Thea do meerkat1 Re: LOT sie ROZPADA, a wy tu o Airbusach i Boeing IP: *.arcor-ip.net 16.03.05, 20:02
        Zasłonka oddzielająca klasę
        > ekonomiczną i biznes była obszarpana. Pasażerowie z biletami Lufthansy lecący
        > m.in. do Meksyku z zażenowaniem kręcili głowami. Cena na tej trasie w obie
        > strony kosztuje dziś 2,5 tys. zł.

Nie tylko LOT ma zaslonke miedzy tymi dwoma klasami, lecialam juz innymi
        liniami z zachodu i tez widzialam zaslonke. Nie sadze zeby Niemcy krecili
        glowami, ci maja wiecej wyrozumienia jak inni. 2,5 tys zlotych z Europy do
        Meksyku w obydwie strony to strasznie tanio.
        • Gość: ppp Re: LOT sie ROZPADA, a wy tu o Airbusach i Boeing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:11
          ... a podsumowanie tematu jest smutne: polak jak nie ponarzeka to nie zasnie
          szczesliwy.
          dla malkontetow zla wiadomosc: eurolot nie padnie tak szybko, jakos prawie
          pelne samoloty lataja i male oblozenie nalezy do rzadkosci. Soryyy:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka