Gość: Szyszek IP: *.server.ntli.net 28.03.05, 18:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sdf Re: Wizz Air nie poleci do Gdańska IP: *.su.krakow.pl 28.03.05, 19:11 Gdyby Air Polonia latała z Krakowa do Gdańska (a nie z Katowic) pewnie by nie upadła. Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: Wizz Air nie poleci do Gdańska 28.03.05, 20:07 Coś mi się wydaje, że ktoś tutaj kręci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Wizz Air nie poleci do Gdańska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.05, 19:57 Nie wiem co ma na myśli Straż Graniczna - przez lata latały samoloty na trasie Warszawa - Gdańsk - Hamburg i Warszawa - Poznań - Dusseldorf i jakoś nikt ze straży granicznej nie miał problemu pomimo tego że nie byliśmy w UE. Coś Wizz za bardzo zakręcił ze Strażą i tak to wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolawdowka Re: Wizz Air nie poleci do Gdańska 28.03.05, 20:21 A może na ten temat wypowie siĘ Straż Graniczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: Wizz Air nie poleci do Gdańska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.05, 21:04 Latałem wielokrotnie z Gdańska samolotem rejsu Hamburg-Gdansk-Warszawa. Pasażerowie krajowi i zagraniczni siedzieli razem przemieszani. W Warszawie podczas wysiadania stały 2 autobusy - jeden dla krajowych z Gdańska, drugi dla zagranicznych z Hamburga. Gdy wszyscy wsiedli do autobusów sprawdzano czy ilości zgadzaja sie. Zawsze zgadzały się. Jedni jechali na odprawe paszportową do hali dla przylotów zagranicznych, a drudzy do hali przylotów krajowych (bez odprawy paszportowej). Działało to tak wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Liczenie w 2 autobusach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.05, 23:29 Z tym liczeniem to różnie bywało i zależało od obsługi naziemnej - wiem bo miałem okazje się z tym spotkać. I tak przy samolocie nie było nikogo ze Straży Granicznej więc nawet jak ktoś nie chciał przechodzić przez długą odprawę graniczną i celną kierował się tylko z bagażem podręcznym do autobusu krajowego to prawie nikt się na to nie łapał - sprawdzane wielokrotnie -osoba miała przynajmniej 4 minuty do przodu i nie musiała się tłumaczyć celnikom dlaczego wychodzi tak szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Wizz Air nie poleci do Gdańska IP: *.1.77.83.cust.bluewin.ch 28.03.05, 20:32 Czyzby? Pisaliscie czy przepisywaliscie z Gazety Wyborczej i Rzeczpospolitej? mac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan kontynuowany dalej... ;-) IP: *.dclient.hispeed.ch 28.03.05, 21:15 "z Katowic do Gdańska będzie kontynuowany dalej do Sztokholmu" A może kontynuowany bliżej? W sprawie a proposu dla proformy sądzę że to nie jest najoptymalniejsze rozwiązanie. A poza tym idąc do szkoły padał deszcz. Ja tam wolę konwencjonalną gramatykę. Odpowiedz Link Zgłoś
leo_bulero Ryanair 28.03.05, 21:17 Wiadomo, ze tylko Ryanair to powazny, tani przewoznik. Fajnie, ze zawital do Polski, chociaz na razie tylko do Wroclawia. Mam nadzieje, ze bedzie latal tez do innych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr-39 Re: Ryanair- nie wie jak to załatwić? Nie wierzę?. IP: *.net.autocom.pl 28.03.05, 21:32 No bo u nas w Polsce zawsze to co jest bardzo proste dla całego świata jest bardzo skomplikowane dla nas Polaków, nie mówiąc już o naszych służbach granicz- nych lub paszportowych. A póżniej się dziwimy skąd sie biorą Kawały o Polskim Rządzie, służbach czy urzednikach. Właśnie przez tych mądrali którzy na wszyst- kim sie znają i są najmądrzejsi. Ale mam propozycję dla tego taniego przewoźnika ,,Ryanair^a". Niech odpali okrągłą sumkę na,,Pałac Opatrzności" dla Glempa i nikt mu wstrętów czynił nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruxelles Re: Wizz Air nie poleci do Gdańska IP: *.242.81.adsl.skynet.be 28.03.05, 21:51 A Air Polonia latala z miedzyladowaniami do Brukseli - Katowice - Poznan - Bruksela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyszek Re: Wizz Air nie poleci do Gdańska IP: *.server.ntli.net 28.03.05, 22:33 Ale APN nie sprzedawała biletów na krajowy odcinek tego połączenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senator Re: Wizz Air nie poleci do Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:54 Mozna bylo sie tego spodziewac! W tym kraju urzednicy szczegolnie z urzedow centralnych w Warszawie zrobia wszystko, zeby ograniczyc rozwoj kazdego biznesu. Szkoda, ze Polska to nie kraj federacyjny jak Niemcy wtedy wszystko rozwijaloby sie rownomiernie bez nadzoru warszawki. Traci na tym caly kraj. Oczywiscie interpretacja dotyczaca lotu Wizz'a do strazy granicznej w Pyrzowicach przyszla z Warszawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: Wizz Air nie poleci do Gdańska IP: *.chello.pl 28.03.05, 23:15 Ludzie, do cholery. Jak straż graniczna jest niereformowalna to odprawiajcie wszystkich jak zagranicznych. Co to za problem? Tak i tak musisz mieć dowód przy sobie. Najwyżej z Katowic do Gdańska polecisz przez zagranicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc polskie dupki - a to Polska wlasnie ... IP: *.idea.pl 28.03.05, 23:40 Polskie dupki cos widzialy, cos slyszaly i wszystko sp..... Popatrzcie na super polski wynalazek: nowy dowod rejestracyjny. Niby podobny do niemieckiego no i pewnie jakis dupek warszawski dostal premie! A dowod nawet i dziecko podrobi a sprobojcie na miejscu okreslic czy chloptas jadacy samochodem ma dodatki np. rozmiar kol zgodny z homologacja! G.. pawda, papierek zawiera same bzdury potrzebne nie wiadomo komu a takiej informascji nie ma. Itd, itp. Juz ksiaze Bismarck powiedzial: chcecie Polakom zaszkodzic dajcie im sobie porzadzic. Oni juz sie urzadza.... Cytat w roku rejowskim: Polska nierzadem stoi. We wspolczsnej polszczyznie brukowo-fekaliowej brzmi to bardziej dosadnie. Mimo tego minorowego nastroju pozdrawiam wszystkich forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budap Re: Wizz Air nie poleci do Gdańska IP: 5.5R6D* / *.delphiauto.com 29.03.05, 17:30 Ty masz jakis point - z ta zagraniczna odprawa :) Jestem z Gdyni - i tak czekalam na to polaczenie... :( wlasciwie to na jakiekolwiek, gdyz dopoki nie zbuduja nam autostrad, jedyna logicza metoda teleportacji po Polsce bedzie samolot, a tymczasem.... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 A ja latam do Waszyngtonu z...PYRZOWIC!:-)))))))) 29.03.05, 22:51 A ja sobie latam regularnie z K-c do Waszyngtonu Lufthansa z Pyrzowic przez Frankfurt (92 minuty czekania na polaczenie we F.)- i odwrotnie. Jedyny minus: czesto (bez anonsu) ) polaczenie Lufthansy realizuje..."Lot". Jesli to Boeing 737-400, to pol biedy. Ale jak sie czasem tak syfowty turbosmiglowy ATR trafi, to...Hosopody pomyluj! :-((( P.S. Wizz lata z K-c do Londynu (Luton) i Dusseldorfu. Do F. niestety nie, bo to tania linia, a "sloty" we F. rownie drogie jak na Heathrow czy JFK.:-((((( Odpowiedz Link Zgłoś