Gość: FSO 1500 IP: *.jjs.pl 06.06.05, 00:07 ale się świat zmienia! Chyba trzeba będzie z Polski wyjechać, jestem poniżej progu masowej motoryzacji :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: steffi Rowery przenieśli do Koszalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 00:46 "W większych chińskich miastach, gdzie jeszcze niedawno codziennym widokiem była rzeka rowerów na ulicach, pojawiły się korki samochodowe. W Szanghaju władze zabroniły nawet poruszania się po ulicach na rowerze, co doprowadziło do protestów ze strony przedstawicieli 9-mln rzeszy właścicieli tradycyjnych dwóch kółek". Fabryki rowerow przenosza do Koszalina. Tutejszy prezydent ich wpuscil w ramach "przyciagania kapitalu", a Polacy montuja je za pensje z pogranicza minimum socjalnego. Przy okazji wykanczaja resztki polskiego przemyslu rowerowego i tworza boczna furtke do ekspansji na rynek europejski. Tak wyglada "madrosc" naszych specow od gospodarki i zadnych sukcesow karierowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: Rowery przenieśli do Koszalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:47 nie wiesz o czym piszesz.W tej chwili polscy producenci rowerów rozwijają sie lepiej ,niż kiedykolwiek wcześniej.Dzięki temu ,że są prywatne i stawiają na jakość.Pomogła im też UE,bo rowery chińskie,które "królowały" w marketach są obłożone 30% cłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Rowery przenieśli do Koszalina IP: *.dint.wroc.pl 06.06.05, 16:34 vide, artykuł w ostatnim Forbes. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Siedzi moderator i kasuje wcześniejsze posty 06.06.05, 19:17 Siedzi moderator i kasuje wcześniejsze posty. Pozdrawiam czynownika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE obraza Ojca Sw Wzgardz srebrnikami - nie sprzedaj – NIE IP: *.dyn.optonline.net 07.06.05, 03:31 NIE – obraza Ojca Swietego Dlaczego Ojciec Swiety zrezygnowal z pochowku w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_comments a pod koniec 2004 r. - aż 34 tys. km autostrad... IP: *.aster.pl 06.06.05, 01:26 Jeszcze 17 lat temu w Chinach nie było w ogóle autostrad, a pod koniec 2004 r. - aż 34 tys. km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chickenrun Polakom gratulujemy Kulczyka, Pola i innych IP: *.autocom.pl 06.06.05, 19:50 naprawde widac postep w autostradach. No nie? Glupie pytanie kto zyskał 4 czerwca 1989 roku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód IP: *.twcny.res.rr.com 06.06.05, 02:12 Dlaczego Chinczycy potrafia, a Polacy nie potrafia ? Na przyklad budowac autostrady, nie mowiac o samochodach. Ale myslimy , ze od "zoltkow" jestesmy "lepsi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk39 Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.05, 02:56 Gość portalu: as napisał(a): > Dlaczego Chinczycy potrafia, a Polacy nie potrafia ? > Na przyklad budowac autostrady, nie mowiac o samochodach. > Ale myslimy , ze od "zoltkow" jestesmy "lepsi". Chiny, to ciaglosc, historii i tradycji. (No moze komunizm im troche poprzestawial) Przez to zdyscyplinowanie Poz tym co zdroznego jest, jak GW pisze: "Li Shufu, jej założyciel, syn rolnika," Znaczy sie ze wsi, i chowany na zdrowej zywnosci (organicznej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pdek Re: Tuż za rogiem IP: 217.8.163.* 06.06.05, 10:48 Polacy wolą narzekać na rząd i wszystko - Chińczyk w tym czasie pilnie pracuje. Każdy Polak uważa się za niewiadomo jakiego mądralę i panisko. Chińczyk zamiast "wiedzieć lepiej" po prostu pracuje. Każdy Polak ciągnie do siebie, najważniejsze aby jemu było dobrze, i innym Polakom w tym czasie "im gorzej, tym lepiej". Chińczycy w tym czasie pracują zespołowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan a mozemy pracować po 12 godz i se ponarzekać? IP: *.chello.pl 06.06.05, 11:45 tak pytam z ciekawości... Odpowiedz Link Zgłoś
belzebub00 Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód 06.06.05, 03:55 wszystko to co z chin albo tajwanu to gowno i szajs,tu w kanadzie jestesmy tym po prostu zalani ,nie ma juz normalnych dobrych produktow tylko to chinskie gowno co to wytrzyma pare dni,polacy nie dajcie sie tym zalac jak to jest juz w ameryce,taki samochod to dopiero bedzie smrod co to wytrzyma 1 rok,my mamy tutaj za oceanem problem ze ciezko jest cos znalezc co nie pochodzi z chin-wszystko bez zadnej jakosci,smutne to Odpowiedz Link Zgłoś
faqu Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód 06.06.05, 14:03 To co z Chin czy Tajwanu nie zawsze musi byc bublem. Poprostu kupujesz tanie produkty, takie na jakie cie stac. Idea tych producentow jest miec duzy obrot. To jest latwe do osiagniecia na rynku amerykanskim, przez oferowanie produktow jednorazowego uzytku, gdzie ludzie sa leniwi i nie wymieniaja np. baterii, tylko kupuja nowy produkt. Chcesz lepszej jakosci produkt, to nie kupuj w supermarkecie! Odpowiedz Link Zgłoś
belzebub00 Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód 07.06.05, 00:44 w jakim markecie,kupilem pile elektryczna do drzewa 250$ -szajs,pozniej inne rzeczy do ogrodu znowu szajs,problem ze nie ma innych wyrobow,tylko z chin a oni nie potrafia zrobic cos solidnego,tak ze ta cala ich ekonomia runie niedlugo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruti Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód IP: *.lns1-c7.dsl.pol.co.uk 07.06.05, 14:17 Tak tez kiedys mowiono o japonskich i koreanskich produktach. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód 06.06.05, 21:22 Wydaje ci się, bo nie jeździłeś, np., limuzyną Daewoo Tico. To jest odlot!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co dalej Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód IP: *.abhsia.telus.net 06.06.05, 04:03 Co bedzie dalej? napiszcie. LusiaP. Przepowiednie Napoleona Bouonaparte'go sie sprawdzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Re: Tuż za rogiem jest Syberia (na szczescie) IP: 202.59.23.* 06.06.05, 04:27 Ruski nie zdaja sobie sprawy, ze przejecie slabo zaludnionej Syberii przez Chiny to kwestia 15-20 lat. Juz w terenach przygranicznych Rosji mieszka 3,5 mln Cinczykow, i naplywa coraz wiecej, a ludnosc Rosji zmniejsza sie co roku o prawie 1 mln osob. Rosja juz sprowadza robotnikow z Turcji i Pakistanu, ale te kraje maja o wiele mniej ludnosci niz Chiny, wiec predzej czy pozniej beda musieli sami otworzyc granice dla Chinczykow. I taki to bedzie koniec mocarstwowych mrzonek Putina i jego nastepcow. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 A U TEGO ZNOWU CHOROBA 06.06.05, 06:54 W artykule nie ma mowy o Rosji ale o Chinach,USA i UE.Ale tobie chodzi o Rosjan.A moze pomyslalbys co stanie sie z robotnikami w USA bez zasilku o milionach ktorzy tam straca prace?Mit amerykanskiego snu peka i peknie jak banka mydlana. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A U TEGO ZNOWU CHOROBA 06.06.05, 07:06 Zapomnialem dodac.Przeciez w USA zyja nie tylko chinczycy ale i maksykanie (wielki problem)polacy i inne narodowosci.Widzisz w tym problem?A jest Odpowiedz Link Zgłoś
johngalt Koniec cywilizacji bialego czlowieka 08.06.05, 17:58 presentation1 napisał: > Mit amerykanskiego snu peka i peknie jak > banka mydlana. To raczej mit cywylizacji bialego czlowieka upada. Tak, kiedys byla to wielka cywilizacja, ale zastapiono ja systemem socjalnym, wiec w sumie dobrze, ze diabli ja wezma. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Tuż za rogiem jest Syberia (na szczescie) 06.06.05, 21:24 Nie zapominajcie o Indiach, gdzie przyrost naturalny jest większy niż w Chinach, i wkrótce ich populacja przewyższy chińską, czyli Indie bedą NO.1 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalton A w Polcse jest 150 km autostrad IP: *.bremultibank.com.pl 06.06.05, 09:37 I to Już po 16 latach rozwoju kapitalistycznego!! Brawo dla wszytskich ekip rządzących od 1989r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierwszy kupię chi Pierwszy kupię chiński samochód! jak będzie dobry! IP: *.k1.pl 06.06.05, 09:45 Pierwszy kupię chiński samochód! jak będzie dobry! Nie obchodzi mnie skąd jest produkt - ma być tani i dobry jakościowo. Jeździłem japońskimi, koreańskimi, niemieckimi i włoskimi - chiński CAR też może być!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pdek Były pretensje o Hyuyndaia... IP: 217.8.163.* 06.06.05, 10:43 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050606/ekonomia/ekonomia_a_6.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel dajcie im Pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:50 dajcie im Pola,to już nie zbudują ani kilometra autostrady,te które są będą dziurawe,ale obłożone podatkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: dajcie im Pola ? 06.06.05, 12:06 Gość portalu: hajnel napisał(a): > dajcie im Pola,to już nie zbudują ani kilometra autostrady, > te które są będą dziurawe,ale obłożone podatkami!!! Czy tak naprawdę myślisz ? Czy ktoś kazał tak napisać? Zauważ że gdyby Pol przeforsował swój model odpłatności za korzystanie z autostrad to kupywał byś tylko winetę. Tak to będziesz płacił za przejechania każdego odcinka autostrady różne kwoty, niezależnie od stanu tej autostrady. Mamy gorzej nie dlatego że mamy różnie myślących polityków tylko dlatego że mamy głupio myślących wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: dajcie im Pola ? 06.06.05, 13:06 2berber napisał: > Gość portalu: hajnel napisał(a): > > dajcie im Pola,to już nie zbudują ani kilometra autostrady, > > te które są będą dziurawe,ale obłożone podatkami!!! > > Czy tak naprawdę myślisz ? Czy ktoś kazał tak napisać? > Zauważ że gdyby Pol przeforsował swój model odpłatności > za korzystanie z autostrad to kupywał byś tylko winetę. > Tak to będziesz płacił za przejechania każdego odcinka > autostrady różne kwoty, niezależnie od stanu tej autostrady. > Mamy gorzej nie dlatego że mamy różnie myślących polityków > tylko dlatego że mamy głupio myślących wyborców. Pol nie proponował systemu opłat za korzystanie z autostrad, tylko ze WSZYSTKICH DRÓG KRAJOWYCH, która to winieta nie miała zastąpić opłat na bramkach, tylko byc DODATKOWĄ opłatą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel sorry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:28 oczywiście to co napisałem dotyczy 2berber-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód IP: *.36.99-84.rev.gaoland.net 06.06.05, 12:21 A co z polska motoryzacja??? Moze tak zebrac w kupe paru polskich inzynierow i wylansowac polski samochod...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Straszne IP: *.76.classcom.pl 06.06.05, 12:29 Straszne, nie dlatego że odpłyną miejsca pracy, ale przecież oni strasznie skażą środowisko. Oprócz 2 wielkich trucicieli USA i Europy rośnie trzeci. Niczym się nie przejmują tylko prą do przodu. Czy nikt nie widzi tego zagrożenia? Odpowiedz Link Zgłoś
johngalt Re: Straszne 08.06.05, 17:23 No tak, bo Europie i USA wolno, a powstrzymac nalezy Chinczykow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogo Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód IP: 59.37.0.* 06.06.05, 12:36 Jestem przekonany, ze euforia bedzie trwala dopoki pierwsi nabywcy odkryja co za bagno kupili. Jakosc w Chinach jest rozumiana inaczej. Wiem co pisze bo jestem w Chinach od ponad 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
faqu Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód 06.06.05, 14:10 Jak jestes juz tak dlugo w Chinach, to powinienes zrozumiec, ze tu nie chodzi o jakosc tylko o ilosc. Tego wielu producentow nie moze zrozumiec (szczegonie w Polsce) co zrobic aby podbic rynek swoim produktem. Niech sie naucza od Chin! Odpowiedz Link Zgłoś
johngalt Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód 08.06.05, 17:37 > Wiem co pisze bo jestem w Chinach od ponad 3 lat. Masz przynajmniej skosnooka dziewczyne? Odpowiedz Link Zgłoś
chestburster Czy Was ludzie POKOPALO?????????? 06.06.05, 12:54 rafal napisal: >"Straszne, nie dlatego że odpłyną miejsca pracy, ale przecież oni strasznie >skażą >środowisko. Oprócz 2 wielkich trucicieli USA i Europy rośnie trzeci. Niczym się >nie przejmują tylko prą do przodu. Czy nikt nie widzi tego zagrożenia?" Czy tobie czlowieku ODBILO??? Ludzie na Zachodzie maja byc bogaci ( w Polsce tez ), a w Chinach z powodu jakis ekologicznych BZDUR ludzie maja zyc w biedzie?????????? Zagrozeniem sa tacy psychopaci jak TY widzacy tylko czubek wlasnego nosa.... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Czy Was ludzie POKOPALO?????????? 06.06.05, 13:46 Slynny chinski model 302: Dwoch jedzie, a trzystu pcha! Zas korki drogowe i skazenie powietrza sa powodem wladz ChRL do dumy? Ale dobrze chociaz, ze samochody chinskie bedzie wprowadzala na rynek USA ta sama firma, ktora wprowadzila nan... YUGO :-))))))))))))))))))))))))))))))))) P.S. "Financial Times", to nie <tygodnik> tylko dziennik, chyba ze autorka przepisywala rowniez z innego, niezacytowanego zrodla na przyklad z "Economist". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Czy Was ludzie POKOPALO?????????? IP: *.devs.futuro.pl 06.06.05, 17:03 Odnoszę wrażenie, że ty za to bardziej się martwisz o Chiny i ich zamożność niż o własną pensję (i czyste powietrze). Ja martwiłabym sie na twoim miejscu dosyć poważnie ponieważ całkiem realnie grozi ci utrata pracy(Chińczyk jest tańszy), następnie eksmisja (za brak opłaconego czynszu) i noclegi pod gołym niebem (niezbyt, jak sie pewnie już domyślasz, czystym)..... Fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
chestburster A Ty kobieto widzisz jedynie czubek wlasnego nosa? 06.06.05, 19:01 Wlasnie terroryzm np. jest wynikiem twojego myslenia, a ono jest takie: Jedynie biala rasa moze zyc zamoznie, gdyz reszta swiata musi gnic w biedzie. Jestes przesiaknieta eurosocjalizmem ( czytaj dbaniem wylacznie o wlasny interes ) i rasizmem. Po prostu Zachod juz przerobil epoke ktora obecnie przechodza kraje rozwijajace sie ( nota bene Zachod odpowiada za najwiecej zanieczyszczen tak obecnie jak i w przeszlosci ), a teraz Zachod chce pouczac innych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: A Ty kobieto widzisz jedynie czubek wlasnego IP: *.devs.futuro.pl 08.06.05, 15:16 Chyba kolego mylisz pojęcia i nie bardzo do tego rozumiesz po polsku.. Po pierwsze: skoro tak ci się podoba wolny handel to nie powinno ci przeszkadzac, że dbam o własną pensję. Co wiecej, jak już ktoś zauważył, gospodarka chińska to nie demokracja- ludzi pracują tam za grosze (poczytaj sobie o niewolnictwie) i wręcz żal mi tych ludzi bo to Ty się cieszysz gumowymi trampkami za 19,99, które robią po kilkanaście godzin dziennie nawet dzieci za przysłowiową miskę ryżu. I to ja im życzę biedy??? Sam się do tego przyczyniasz. Podkreślam (odpierając posądzenie o rasizm): kiepsko się powodzi zarówno chińskim robotnikom co polskim (również tym zwolnionym z BUT-S). Problem niestety nadal pozostaje: grozi nam masowe bankrutctwo polskich przedsiębiorstw i dalsze zwolnienia. Masz pomysł co z tymi ludżmi zrobić? Chyba, że w ślad za tobą mają wyruszyć do Chin..... Terroryzm rodzi się z fanatyzmu a ten niestety często z biedy. Pomyśl sobie nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Ciekawe jak dlugo... 08.06.05, 16:34 Ten "cud gospodarczy" bedzie trwal po uwolnieniu juana, ktore nastapi wkrotce pod silnym naciskiem USA, ktore ma olbrzymi deficyt w handlu z ChRL wlasnie wskutek szucznie zanizonego kursu chinskiej waluty (wedlug ekspertow od 60% do ok. 100%!). A Waszyngton ma srodki nacisku, bowiem USA sa najwiekszym rynkiem zbytu dla chinskich produktow. :-) Zas UE juz ogranicza import chinskich tekstyliow na swoj rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
johngalt Powiedz mi dlaczego tak nas nienawidzicie 08.06.05, 17:29 Niewolnictwo jest wtedy jak ktos ma prawo Ciebie do czegos zmusic, np. Twoj sasiad zmusza cie za posrednictwem rzadu do finansowania jego zycia, przez zasilek. Chinczykow nikt do pracy nie zmusza. Moga zostac w swojej wsi i ginac z glodu, ale jakos nie maja na to ochoty. Ty bys pewnie wolala, zeby gineli no bo dzieki temu ocalisz miejsca pracy bialemu czlowiekowi, a co Cie tam obchodzi, ze miliony gloduja. Poziom zycia na swiecie pewnego dnia sie wyrowna. Biale lenie chore z nienawiscie beda sie bronic, moze wybuduja Wielki Mur Europejski Chroniacy Sluszne Zdobycze Klasy Robotniczej, moze posla jakies czolgi na Chiny, choc tego drugiego rozwiazania bym nie polecal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Powiedz mi dlaczego tak nas nienawidzicie IP: *.devs.futuro.pl 15.06.05, 13:29 Skąd u Ciebie ten fanatyzm? Dlaczego martwiąc się się o obiad dla własnego dziecka narażam się na epitety typu rasistka? Wydaje mi się, że piszę wyraźnie, że żal wszystkich ludzi żyjących w biedzie!!!! Dlaczego według Ciebie każdy biały człowiek to leń? Trochę sam wychodzisz na rasistę... Nie widzę nic złego w tym, że chcę mieć prace i zarabiać na swoje utrzymanie i jedzenie. Nie pozwolę powiedzieć o sobie biały chory leń!!! Samo to wyrażenie jest oznaką rasistowskich poglądów!!!!!! Mam takie samo prawo jak każdy człowiek na Ziemi do pracy i zapewnienia swoim dzieciom "dachu nad głową". Problem polega na tym, że niestety może mi się to nie udać jeśli mój pracodawca postanowi przenieść swoją firmę poza Polskę bo gdzieś tam będzie mógł zapłacić mniej swoim pracownikom. Próba ochrony własnych miejsc pracu nie ma swoich korzeni w nienawiści!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód IP: *.crowley.pl 06.06.05, 15:11 > ale się świat zmienia! Chyba trzeba będzie z Polski wyjechać, jestem poniżej > progu masowej motoryzacji :) Jeśli "próg" to 6000 USD rocznie, to to = 19000 PLN, tj. ok. 1650 PLN miesięcznie. Jeśli nie jesteś w stanie zarobić w Polsce 1650 pln miesięcznie, to jesteś zbyt nieudolny, żeby udało ci się to za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid_usa ale bredzisz kolo IP: 192.5.109.* 06.06.05, 19:49 na moje (bardzo wysokie) kwalifikacje nie bylo popytu w ziemniakolandzie, moze dostalbym z 800 pln poza zawodem. teraz jestem w stanach, gdzie wiedzie mi sie znakomicie, pracuje jako specjalista w swoim zawodzie. wiec przestan pieprzyc o radzeniu sobie w polsce, jak g... wiesz zarowno o niej jak i o swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 06.06.05, 17:01 No i trzeba wyciagnac z artykulu wnioaki. Na wstepie wyslal bym wszystkich poslow z polskigo Sejmu na miesiecna wycieczke do Chin. Hong-Kong, Szanghai, Pekin ...... Kazdy powinien dostac z przydzialu prywatnego polsko-angielskiego tlumacza (niestety, nasi poslowie sa w wiekrzosci niekumate w angielskim) i chinskiego lokalnego studenta anglistyki. Wszelkie obrady Sejmu zawiesil bym natychmiast i wrocil do nich po takiej wycieczce. PODROZE KSZTALCA Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem D. Bardzo ładne tłumaczenie IP: *.l4.c5.dsl.pol.co.uk 06.06.05, 19:35 Pani Agnieszka Mitraszewska zapomniała zacytować źródło artykułu (The Economist). Ciuś! Ciuś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid_usa jeszcze raz gratulacje dla ksiegowego balcerowicza IP: 192.5.109.* 06.06.05, 19:46 i jego kolegow. no genielane reformy, po prostu lepszych byc nie moglo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laskar Re: jeszcze raz gratulacje dla ksiegowego balcero IP: *.aster.pl 06.06.05, 22:40 Balcerowiczowi zabraklo dwoch rzeczy: - milionow wiezniow w obozach pracy, ktorzy przez lata byli (bo juz nie sa; ich liczba bardzo sie zmniejszyla) wazna sila napedowa chinskiej gospodarki. - zamordystycznej wladzy, ktora krwawo tlumila protesty i bunty glodujacych i podtapianych chlopow i biedujacych robotnikow. Poza tym nie wiem, kiedy uciekles z Polski, ale my tu oceniamy reformy jako udane. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: jeszcze raz gratulacje dla ksiegowego balcero 06.06.05, 23:42 Jak oceniasz reformy jako udane - to zreformuj swój umysł, bo chyba nie potrafisz zanalizować otaczającej rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
chestburster Udane to moga byc proby wystrzelenia Cie na Ksiezy 07.06.05, 01:20 c i obserwowanie jak morda przywalisz o powierzchnie naszego jedynego naturalnego satelity....... W Polsce udane reformy...HAHAHA.....wzrost gospodarczy spada na leb na szyje, podatki ogromne, bezrobocie maleje tylko dlatego bo ludzie wyjezdzaja za granice ( a i tak maleje tylko w granicach bledu statystycznego ), korupcja i przestepczosc sie szerzy a autostrad nie widac....wiec gdzie tu te twoje udane reformy???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid_usa kto ci powiedzial, ze z polski ucieklem? IP: 192.5.109.* 07.06.05, 03:06 mimo swietnego wyksztalcenia nie bede pracowal za 800 zl., tylko dlatego, ze nie mam znajomosci i ukladow. bo nie po to sie uczylem. a jak spoleczenicstwo ocenia reformy... ty w ogole wiesz, co sie w okol ciebie dzieje? btw. znam chinczykow, byc moze ich model (najpierw gospodarka potem demokracja) jest lepszy od polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek literówka IP: *.vc-graz.ac.at 06.06.05, 20:03 Ta austriacka firma to nie AVI tylko AVL... www.avl.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Poloneza czas zacząć! produkować znów! Teraz PL! 06.06.05, 21:28 Poloneza czas zacząć! produkować znów! Teraz PL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym ZWYCZAJNIE KRADNA POMYSLY INNYCH KONCERNOW IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.05, 00:17 ZACZECAM DO LEKTURY TEJ STRONY.SA TAM TEZ ZDJECIA :))) I JESZCZE SIE KLOCA ZE OSKARZENIA SA BEZPODSTAWNE.PUSTY SMIECH CZLOWIEKA OGARNIA. :)))))))))) www2.chinadaily.com.cn/english/doc/2004-12/18/content_401235.htm Odpowiedz Link Zgłoś
chestburster Chyba to normalne ze Chinczycy bronia Chin.... 07.06.05, 01:09 ....bo przeciez powszechnie wiadomo ze Polacy to zlodziejskie, rozmodlone do Czestochowy i Watykanu, klamliwe i smierdzace osobniki, ktore jedynie potrafia krasc samochody i oddawac produkty przemiany materii na chodnikach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruti Re: ZWYCZAJNIE KRADNA POMYSLY INNYCH KONCERNOW IP: *.lns1-c7.dsl.pol.co.uk 07.06.05, 14:22 Japonczycy i Koreanczycy robili to samo :D Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny To przecież nasz Matiz! 15.06.05, 15:06 Oba te samochody to są podróbkami naszego Polskiego Matiza z FSO! To nam się należy odszkodowanie: 100 milionów yuanów od Chińczyków i 100 milionów dolarów od Amerykanów i jeszcze 100 milionów Euro dotacji z Unii! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannaniedziela AGNESZKA MITRASZEWSKA TEN TEKST TYLKO PRZETLUMACZL 07.06.05, 02:31 ZAZNACZCIE TO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynia A kto wynalazl kolo? JAk nie Chiny? Czego my sie b IP: *.pit.edu.pl 07.06.05, 07:38 boimy. Oni zawsze byli dobrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybek0011 Re: Tuż za rogiem jest chiński samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:30 naród stłamszony a rozwija się nadzwyczajnie, my wolni i co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
johngalt Wolnosc nasza a ich 08.06.05, 17:36 > naród stłamszony a rozwija się nadzwyczajnie, > my wolni i co ??? Oni maja (a przynajmniej zmierzaja w tym kierunku) wolnosc gospodarcza (wolnosc desydowania o SWOIM zyciu), my mamy wolnosc policzyna (wolnosc decydowania o CUDZYM zyciu). Rezultaty po woli widac. Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: Wolnosc nasza a ich 12.06.05, 21:01 Może to jest tak, że Chiny mają wolność w zakresie decydowania na najwyższych szczeblach władzy - wolność jednostek jest ograniczona. W Polsce być może jest odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś