Gość: te analityk IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.05, 20:24 naprawde wierzysz w spadek cen uslug?????!!!! Bo ja nie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nawiedzona Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.telia.com 14.06.05, 23:39 Bank niemiecki od kilku lat jest na minusie (byl nawet gdy kupowal BPH, co mu troche podreperowalo kase ale nie na tyle, zeby wyjsc na plus musialby zwolnic wiekszosc swoich pracownikow w Niemczech lub nawet zlikwidowac tam czesc oddzialow. Wiadomo ze nie zrobi tego, gdyz niemiecki rzad nigdy nie dopuscilby do takiej sytuacji. Banki zachodnie tak jak i wiele zachodnich firm, w ramach tzw, inwestycji ratowaly sie finansowo, ponadto ograniczaly lub likwidowaly konkurencje. Opowiesci wszystkich tych, ktorzy oczekuja lepszego serwisu, nizszych oplat lub zwalaja na polskie rzady jest tylko dowodem naiwnosci, poboznych zyczen i slepej wiary, ze zachod chce tylko dobrze a wschod tylko zle. Tam sie liczy zysk, zysk i tylko zysk najlepiej cudzym kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wama Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 15.06.05, 00:31 co nas czeka? juz teraz w PKO nie wystarcza odsetek na podatek i prowizje dla banku czyli pieniedzy mi ubyw a trzymam je w u tych zlodzieji bo niemam innego wyjscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Dla Ciebie Pekao i PKO to ten sam bank? IP: *.mn.agh.edu.pl 15.06.05, 07:56 jw Odpowiedz Link Zgłoś
avant-garde BANK - oplaty: 0 prowizje: 0 ubezpieczenie : 0 15.06.05, 11:36 tyle wynosza oplaty za konto w brytyjskich bankach (nie internetowych, tylko zwykluch) do tego nawet jesli dopiero po 2 tygodniach zorientujesz sie, ze ktos ukradl pieniadze z konta, bank odda te pieniadze (nawet tysiace funtow) i nie muszisz placic za ubezieczenie karty VISA karty kredytowe masz za darmo - nie ma oplaty za wydanie, ani za posiadanie (tylko odestki po 50 dniach) do tego mozesz na koncie trzymac 10 funtow i przez piec lat nikt nie ma z tym problemu wiec jak sie chce, to mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: 193.111.166.* 15.06.05, 08:11 witam chyba nie do końca rozumiesz swoje myśli a piszesz. odsetek zawsze musi wystarczyć na podatek ponieważ on stanowi 19% naliczonych odsetek, prowizje też można płacić minimalne tylko trzeba czytać, rozumieć co się czyta i dobrze interpretować . Sytuacja o której piszesz może wystąpić jedynie w przypadku: nie mam nic --> odsetki nic --> podatek nic --->>>>>i do zapłacenia pozostaje prowizja za rachunek, ale wtedy bądż PANEM oddaj wszystkie karty i żyj za swoje będzie taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmk Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: 62.89.110.* 15.06.05, 09:02 czytać i MYŚLEĆ trzeba umieć. Liczba naliczonych odsetek NIE MUSI pokrywać np. opłaty za prowadzenie rachunku. Wtedy trzeba dopłacać do interesu. Czy to tak trudno zrozumieć? Swoją drogą, jeśli gość ma więcej kasy, niech trzyma ją na lokacie, a nie na RORze. ROR, wbrew mylącej trochę nazwie, nie służy do oszczędzania. Zawsze można się wynieść z banku i trzymać pieniądze w skarpecie. Banki NIE SĄ INSTYTUCJAMI CHARYTATYWNYMI!!! U nas ludzie nie są w stanie tego zrozumieć. Nie podoba się - do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salki Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 10:09 To samo, co po fuzji BPH i PBK - ogromne zwolnienia, wielka ściema ze wszystkim (firmowana wtedy przez obecnego szefa PKO Podsiadłę i jego szczekaczkę Kłucińskiego), sabotowanie pracy przez zastraszonych pracowników ("skoro i tak mnie wyleją, to po co mam się starać?") i kilkunastomiesięczna zapaść zysków. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? 15.06.05, 16:12 Sądzę, że beneficjentami są akcjonariusze, executive level management, ale na pewno nie klienci szeregowi. No może VIP-y. Ale to nie ja. Gość portalu: nawiedzona napisał(a): > Bank niemiecki od kilku lat jest na minusie (byl nawet gdy kupowal BPH, co mu > troche podreperowalo kase ale nie na tyle, zeby wyjsc na plus musialby zwolnic > wiekszosc swoich pracownikow w Niemczech lub nawet zlikwidowac tam czesc > oddzialow. Wiadomo ze nie zrobi tego, gdyz niemiecki rzad nigdy nie dopuscilby > do takiej sytuacji. Banki zachodnie tak jak i wiele zachodnich firm, w ramach > tzw, inwestycji ratowaly sie finansowo, ponadto ograniczaly lub likwidowaly > konkurencje. Opowiesci wszystkich tych, ktorzy oczekuja lepszego serwisu, > nizszych oplat lub zwalaja na polskie rzady jest tylko dowodem naiwnosci, > poboznych zyczen i slepej wiary, ze zachod chce tylko dobrze a wschod tylko > zle. Tam sie liczy zysk, zysk i tylko zysk najlepiej cudzym kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Pekao S.A. to najdrozszy bank w Polsce. Ich oferta 15.06.05, 07:58 nijak sie ma do ofert konkurencji (przez grzecznosc nie wymieniam).. Przyklad: Konto dla firm - oplata w Pekao 54zl (u konkurencji 9zl (17zl po 6 miesiacach) W bankach wirtualnych jest jeszcze taniej, ale pomine je.. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Maria Wiśniewska,na szefa fuzji-marnuje się kobiet 15.06.05, 08:25 Wybitna Maria Wiśniewska na szefa fuzji połączonych banków w Polsce - kobieta ta marnuje się,teraz nie ma szczególnej posadki. Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo Wybitny Tadeusz 15.06.05, 11:29 Wiesz jaki ona kiedys edykt w pekaosiu wydala??? Zeby ograniczyc zuzycie licnecji MS oFfice o 30%. Taka sama ona wybitna jak Henia prezydent. Prezes z przypadku i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.crowley.pl 15.06.05, 08:56 " Prezes Pekao Jan Krzysztof Bielecki wyznaje zupełnie inne zasady - stawia na przejrzystość oferty, unika pełnych pułapek promocji, mało wydaje na reklamę (jakieś 20 mln zł rocznie) i koncentruje się głównie na wykorzystaniu potencjału własnych klientów, a nie agresywnym podbieraniu ich konkurencji." Ha ha ha ! Pewnie dlatego się wkurzyłem w PEKAO S.A. i się stamtąd wyprowadziłem z rachunkiem (a byłem tzw. VIP-em) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bloob Mam nadzieję, że nie Pekao IP: 217.97.136.* 15.06.05, 08:59 By nie mieć nic wspólnego z takim, rzekłbym, "drętwym" bankiem jak Pekao, wybrałem BPH. Jeżeli gigant zacznie przypominać Pekao, poszukam sobie innej skarbonki. -- Pozdrawiam, Bloob Odpowiedz Link Zgłoś
obaryb Re: Mam nadzieję, że nie Pekao 15.06.05, 11:24 Zrobię to samo w odwrotnym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wick Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 08:59 W artykule ekspert mówi, że przy 5 procentach lokaty rocznej BPH daleko do Pekao. Bzdura, lokata roczna w Pekao zmienna 2,10 procent a standard 3,10. Krotsze od 1 do 1,7 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: A ja ucieklem z "zubra" do BPH IP: 62.119.151.* 15.06.05, 09:04 A ja ucieklem z "zubra" do BPH bo jak Pekao zmienial system komputerowy to przez rok mialem tylko 2 banki w Gdyni (kolejki jak piorun) w ktorym moglem wziac swoje pieniadze ,bo konto mialem innym miescie.A raz dostalem propozycje ,ze moge dokonac transakcji tylko w macierzystym oddziale. A teraz znowu,szkoda bo BPH maja zupelnie inne podejscie ,personal bankig etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:28 Oba Banki sa tak naprawde kiepskie. W BPH przez 2 lata nie potrafili mi napisac poprawnej umowy kredytowej na mieszkanie. Inne jaja sa z karta kredytowa BPH- póB roku temu zrezygnowalem a dalej mi przychodza wyciagi!! Wsród moich znajomych którzy maja ROry w BPH regularnie zdaza sie ze : bankomat nieczynny, bankomat nie drukuje potw, bankomat polyka karte albo nie wydaje pieniedzy a z konta kasiora ubywa. Teraz PEKAO sa. Moloch ze stara powolna obsluga. Kolejki w gBownych oddziaBach niemilosierne. Kiedys straznik I oddziale w Rynku Gl w Krakowie chcial mnie pobic!! bo nieopatrznie odebralem telefon komórkowy. jestem w tym banku klientem od ponad 10 lat. Nie potrafili mnie zachecic do zadnego produktu w ich ofercie. Wszystkie kredyty które bralem pochodzily od konkurencji. Reasumujac- polaczenie tych dwóch banków to jak polaczenie febry z kokluszem. Trzeba wszystkimi ppotrzasnac- duza czesc nadaje sie do zwolnienia. Przy wymianie zalogi moze cos sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catani Re: do klienta IP: 193.111.166.* 15.06.05, 09:41 i prawidłowo, strażnik powinien cię wynieść na kopach jeśli nie potrafisz się zachować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farciarz Panie klient, a który bank jest dobry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:48 Wygrałem właśnie w totka. I coś muszę z sianem zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Re: Panie klient, a który bank jest dobry? 15.06.05, 10:25 BZWBK jest drogi ale bardzo dobry. Obsługa w oddziałach młoda i chętna do pomocy, kolejek mało, wszystko działa bez zarzutu, dobre produkty. Jestem zadowolony. Tańszych banków, które są OK też jest sporo. Ja mam konta w VW Direct, mBank i Millenium i z pewnymi zastrzeżeniami wszystkie są w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Panie klient, a który bank jest dobry? 15.06.05, 16:16 Zgłoś się do mnie, coś rozkręcimy ... Gość portalu: farciarz napisał(a): > Wygrałem właśnie w totka. I coś muszę z sianem zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patricia Frierson Re: Panie klient, a który bank jest dobry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:47 Ja też wygrałam właśnie w totka i nie wiem co mam z tym sianem zrobić!!! Może mi pomożesz głuptasie:) ho ho ho www.calottery.com/WinnersGallery/AmazingStories/patriciafrierson.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Panie klient, a który bank jest dobry? 15.06.05, 18:59 Najchętniej w sypialni!!! Gość portalu: Patricia Frierson napisał(a): > Ja też wygrałam właśnie w totka i nie wiem co mam z tym sianem zrobić!!! Może > mi pomożesz głuptasie:) ho ho ho > www.calottery.com/WinnersGallery/AmazingStories/patriciafrierson.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 12:09 błąd w rozumowaniu prostych ludzi polega na tym, ze myślą sobie - winna jest obsługa :-) Nie mój panie, winny jest zarząd, właściciel i jego pazerność. Pazerność schodzi falą (upsss.. przepraszam... przedsiębiorczość) z góry na dół, z tym, że dół jest tak przygnieciony, że oddychać nie może. Wiec z założenia będzie kiepski. Bo nie jest przeznaczony do obsługi, a do okradania :-) Jeżeli uwierzyłeś, że jako klient masz jakieś prawa to jesteś w błędzie. Jesteś jednym z wielu leszczy, których się skubie puki jest z czego. Objawienie na wszystkich zstąpiło i "klient" napisał: "Trzeba wszystkimi ppotrzasnac- duza czesc nadaje sie do zwolnienia. Przy wymianie zalogi moze cos sie zmieni" A więc działa to tak jak działa dlatego własnie, że już jest spienione i prawie cała "obsługa" jest nowa (= nic nie umie prócz okradać według procedur) Rada jest tylko jedna - myśleć. Zawsze. Gdy otwierasz konto, gdy bierzesz pożyczkę, gdy zastawiasz swoje mieszkanie... Zawsze. Bo bank nie jest Twoim przyjacielem, bank chce na Tobie zarobić . :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grgr wyciagi z bph IP: *.f.ddk / 193.24.34.* 15.06.05, 14:33 Nie przejmuj sie. Ja nadal dostaje wyciagi mimo iz minely prawie dwa lata od kiedy zrezygnowalem z karty. grgr Odpowiedz Link Zgłoś
majak Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? 15.06.05, 09:46 Uciekać z Pekao do BPH to jak z Titanica na Andrea Dorię :-0 Oba banki reprezentują wyrównany poziom - który jest ostatni a który przedostatni to szczegół techniczny. To zadziwiające że jeszcze jacyś klienci zalegają w tych bankach przy takiej ofercie na rynku. Chyba z lenistwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidudidu Masz świetną ksywę, kolego. BARDZO adekwatną. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:49 Odpowiedz Link Zgłoś
majak Re: Masz świetną ksywę, .. ty też niezłą... 15.06.05, 10:13 ... jeszcze nieźle pasowało by ci "fiu-bździu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wajha Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: 193.111.166.* 15.06.05, 09:58 tak sie składa że łączy sie drugi z trzecim bankiem na rynku (pod względem udziału) więc "jacyś klienci którzy zalegają w tych bankach" - jak piszesz - stanowią istotną część populacji. Są tak leniwi, czy też nie jest tak tragcznie jak to przedstawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
majak Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? 15.06.05, 10:19 Jeśli posumować głosy wyborców to większość przypadnie na LPR, Samoobronę, LSD i jej pochodne itp. Jeśli uważasz że większość ma zawsze rację... Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Łączą się dwa najgorsze banki w Polsce... 15.06.05, 10:04 .pod względem systemów informatycznych, kolejek, poziomu obsługi i "jakości" pracowników zatrudnianych w oddziałach. BPH to czysta żywa komuna zakonserwowana jakiś czas temu umowami ze związkami zawodowymi podczas prywatyzacji. A Pekao w skutek bandyckich opłat za każda usługę i marnej jakości tychże dorobił się okreslenia Unibandito. Co więcej prezes jednego z tych banków, dawniej liberał ma swoich klientów za idiotów i woli sterować ich zachowaniami, wiedząc lepiej co dla nich dobre. "Prezes Pekao uważa, że oferowanie kredytów w walucie jest zbyt ryzykowne i sprzedaje tylko złotowe, by - jak twierdzi - nie narażać klientów na ryzyko." Pewnie w tej socjalistycznej instytucji jaką jest EBOR był na jakiś kursach nie całkiem wolnego rynku :-) No żal mi ogromnie klientów obu banków. Ja bym póki czas poszukał sobie innego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekkrzysztof Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? 15.06.05, 10:17 nie może zmienić jednostronnie żadnych już zawartych umów - a co niby robi notorycznie bank BPH ? Podnosi prowizje, wprowadza nowe opłaty i możesz tylko zaakceptować zmiany lub zrezygnować z usług i to wtedy ty rozwiązujesz umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredyt 501 360 686 Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 10:53 ludzie....tylko nigdy nawet jak by wam płacili nie bierzcie kredytu mieszkaniowego w Pekao S.A.....to jest totalna ściema i okradanie klienta..sam osobiście już trzech klientów wyciągnołem z PROBLEMÓW związanyuch z w/w bankiem i jego kredytami. dodatkowo mają sprzedawców którzy kłamią w czasie rozmowy z klientem a jak się podpisze umowę to trzeba płacić za wszystko o czym oczywiście wcześniej nie informują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holdek Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: 195.117.149.* 15.06.05, 11:48 5% na lokacie 10-cio dniowej a nie rocznej!!! Niezależnie od wysokości środków na lokacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remikane Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 12:06 My tu o pierdołach a Bioton został dofinansowany z Ministerstwa Gospodarki i Pracy kwotą 26 mil!!!! FU*K! że nie kupiłem BIO na debiucie! gospodarka.gazeta.pl/gielda/1,49582,2766600.html Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 To po BPH !! 15.06.05, 12:17 kolesie z PKO załatwią BPH jak nic, a klienci BPH będą musieli płacić prowizje jak w PKO - czyli za wszystko i to słono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pooh To smieszne, jak pismakom sie wydaje... IP: 193.111.166.* 15.06.05, 13:04 ze wszystko wiedza! Zarzadzanie Polska w rece ludzi z HVB - jjjasne. Poczekajcie jakis czas, az sytuacja sie troche uspokoi. Zobaczycie jak Wlosi wykosza HVBowskich Niemiaszkow i Kaiserow z Polski. I zeby nie bylo, ze nie mowilem! ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert50l Różnica w podejściu klientów Pekao i BPH IP: 195.205.28.* 15.06.05, 13:01 Mam tylko nadzieję, że po fuzji zmieni sie także podejście do klienta. Mam konto w PEKAO SA i w BPH. Zdecydowanie berdziej wole podejście i obsługe klienta w BPH (bardzo mili). W PEKAO SA czuje się atmosferę PRL'u, gdzie klient musi usilnie prosić, aby ktokolwiek sie nim zajął, a jak już ktoś pościęci Ci trochę czasu, to przez cały czas ma sie wrażenie, że jestes natrętem. Oby po fuzji było lepiej z podejściem do klienta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remikane Re: Różnica w podejściu klientów Pekao i BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:14 Gość portalu: bert50l napisał(a): > Mam tylko nadzieję, że po fuzji zmieni sie także podejście do klienta. Mam > konto w PEKAO SA i w BPH. Zdecydowanie berdziej wole podejście i obsługe > klienta w BPH (bardzo mili). W PEKAO SA czuje się atmosferę PRL'u, gdzie klient > > musi usilnie prosić, aby ktokolwiek sie nim zajął, a jak już ktoś pościęci Ci > trochę czasu, to przez cały czas ma sie wrażenie, że jestes natrętem. Oby po > fuzji było lepiej z podejściem do klienta... ....dlatego teraz zlikwiduj oba rachunki w obu bankach, załuż jeden rachunek (konto) główny w banku z oddziałami (polecam www.deutsche-bank-pbc.pl/) i załuż rachunek podstawowy w banku internetowym ( sam mam w Inteligo ale chyba zmienię w lipcu na mBank, bo mają wprowadzić w ramach konta usługę brokerską a to oznacza że środki będą księgowane tego samego dnia BANK<--->BROKER. Teraz czekam jeden dzień aż środki przepłyną z jednego konta na drugie!!!) Ten internetowy po to aby w przypadku kradzieży PIN'u lub kradzierzy tożsamości (www.cardcops.com)nie wypłynęły Tobie wszystkie pieniądze:) Poza tym dokonanie przelewu online to koszt od 0,00 do 0,99 groszy niezależnie od sumy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golem_t Re: Różnica w podejściu klientów Pekao i BPH IP: 195.116.43.* 15.06.05, 13:28 A w czym DB-PBC jest lepszy od PKO czy BPH? Może w liczbie oddziałów? Zaraz czy to nie pora w tym roku na kolejną członu po DB? A poważnie - pożyjemy zobaczymy - biorąc pod uwagę skalę obu banków to będzie może być różnie. Wszystko będzie zależeć od tego jak do Polski podejdą właściciele. Jeśli tak jak France Telecom do TP.SA to faktycznie może być źle. Polacy będą ponosić koszty zmian gdzieś w Austrii i Włoszech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remikane Re: Różnica w podejściu klientów Pekao i BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:40 .... TYM, ŻE OBSŁUGA NIE JEST NAPIĘTNOWANA SPUŚCIZNĄ CZASÓW PRL'u JAK W PEKAO SA I PKO BP MÓJ DROGI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silencio! Ciekawy eufemizm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:20 "wykorzystaniu potencjału własnych klientów" - czyli mniej elegancko mowiac, polega to na maksymalnym dojeniu wlasnych klientow (z czego znane jest Pekao) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba narazanie klientow na ryzyko? On ma nas za durni? IP: *.globalintech.pl 15.06.05, 13:25 "Prezes Pekao uważa, że oferowanie kredytów w walucie jest zbyt ryzykowne i sprzedaje tylko złotowe, by - jak twierdzi - nie narażać klientów na ryzyko." on ma nas za durni? to moze z bankomatu powinienem moc wyjac tylko 50zl bo jeszce strace, po co narazac mnie na ryzyko? To bzdura, najeiwcej zarabiaja na zlotowkach, bo moje konto jest oprocentowane 0.01 procenta !! tak a kredyt np. debet daja po kilkanascie procent , niedawno bylo 19% to 190 krotna przebitka ! na szczecie juz w tym miesiacu opuszcam Pekao, bye bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:36 Sz.Redakcjo. Byłem klientem Banku BPH w Nowej Hucie-Krakow,ale nie zachwalam tego Banku gdyż miałem znim problemy mimo że wszyskie pobrane pożyczki konsumenckie także i ROR były przed terminem spłacone.To mimo,tak jak w Banku Cukrowniczym też w Krakowie nie otrzymalem zwrotu odsetek za przed terminową spłatę.Pona to tenże Bank BPH nalicza sobie przerużne opłaty nawet za to że rzekomo prowadzi jakies konto choć już pól roku temu zamknołem kazałem zamknąć konto tym bardziej że przelewy z ZUS szły na inny Bank.Dopiero po pół roku musiałem prosić o zaświadczenie,(gdyż Bank w/w nie pofatygował się wystawić z chwilą zamknięcia)i to jeszcze za opłatą 20 zł.PL co jak dla emeryta jest to za kawałek papiera wysoka cena.Kidyś wierzyłem że Bank jest przyjaźny klientowi,teraz to już nie.Tak się ma i do Banku Cukrowniczego wspomnianago w cześniej.Może inne opinie są lepsze,to już nie mój dylemat. Dziekuję za wyrozumiałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Zwolnią tysiące ludzi i utrzymają ceny spadnie jak IP: 217.153.132.* 15.06.05, 14:05 jakość. W zależności od tego kto będzie prezesem jakość może po kilku latach wzrosnąć. Nie wyobrażam sobie przenoszenia klientów z jednego systemu informatycznego do drugiego. Oba są bardzo silnie skastomizowane. To będzie jak wdrożenie nowego systemu. Życzę powodzenia ekipie IT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIOM Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.pbern.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:14 nikt w to nie wierzy a skoro dobrze zdajesz sobie z tego sprawe to zmien bank, ja mam konto w citibanku handlowym i jestem na maxa zadowolony, 5 kont walutowych, wyplaty w bankach za granica za free, a jak biora prowizje z bankomatow to tylko 5 zl w walucie polskiej i reszte jedziez z konta walutowego ile chcesz, normalnie luzik, a to je..e pekao to tak naprawde mozesz sie pochwalic domem maklerskim, bo reszta to istne zlodziejstwo. ach. no bylbym zapom,nial, dla fanow WSZYSTKO ZA FREE polecam konto studenckie w Millennium;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remikane Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:45 Ziomal:) Cdm.net dopiero od 1,5'a roku jest wporzo, po tym jak całkowicie zmienili aplikacje brokerską bo wcześniej była KICHA! Wiem co mówię, bo u nich mam rachunek ale jak wyżej napisałem mBbank ma wprowadzić 2 w jednym:KONTO ROR+KONTO BROKERSKIE(!), więc napewno zmienie bank. Poprzednia aplikacja nawet nie obsługiwała innych przeglądarek opróch IE. Teraz jest inaczej, system naprawdę jest mocną stroną CDM'u www.cdm.net.pl/cdm2/pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great A bezrobocie rośnie, i rośnie. 20% to przecież nic 15.06.05, 16:15 A bezrobocie rośnie, i rośnie. 20% to przecież nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remikane Re: A głupota ludzka rośnie, i rośnie. 20% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:49 mike-great napisał: > A bezrobocie rośnie, i rośnie. 20% to przecież nic ...Bezrobocie istnieje tylko w Twojej głowie człowieku! Cała gospodarka jest wirtualna tak jak pieniądze w niej krążące!!!! Poczytaj sobie może to zrozumież!!!! www.federalreserveeducation.org/fed101/policy/money.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: A głupota ludzka rośnie, i rośnie. 20% 15.06.05, 19:00 Najpierw naucz się zasad ortografii. Potem rozwiń intelekt. Gość portalu: remikane napisał(a): > mike-great napisał: > > > A bezrobocie rośnie, i rośnie. 20% to przecież nic > > ...Bezrobocie istnieje tylko w Twojej głowie człowieku! Cała gospodarka jest > wirtualna tak jak pieniądze w niej krążące!!!! > > Poczytaj sobie może to zrozumież!!!! > www.federalreserveeducation.org/fed101/policy/money.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi1953 Re: Co czeka klientów Pekao i BPH po fuzji? IP: *.devs.futuro.pl 15.06.05, 17:22 Wielkie zachęty dla nowych klijentów w BPH.A dla starych co? Kto będzie łożył na te nowe rachunki bez opłat-starzy.O jakich to promocjach mówi autor,chyba tylko dla nowych.Może by tak za każdy rok w BPH obniżyć o 10% opłatę za prowadzenie konta,aż do 0.Inaczej to jestsprawiedliwość-ale socjalistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Bałagan organizacyjny? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.06.05, 17:32 Zmiana numerów rachunków? Kłopoty z pobieraniem gotówki w bankomatach? Więcej marmuru w placówkach detalicznych? Większe prowizje? Odpowiedz Link Zgłoś