Gość: harry murarz Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:16 W niedzielę w ramach realizacji misji, nasza droga TVP emitowała trzydziestoletniego gniota serialowego pod nazwą Dynastia. jak byłem mały (lata 70te)to był taki program "W starym kinie" i tam pokazywali wszelkie ramoty z lat 50tych 40tych i starsze. może czas wrócić to tej pozycji. I własnie dlatego mam gdzies ten chory abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp444 A to takie proste!! Wystarczy, aby operator telewi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:17 zji kablowej na polecenie TVP, zakodował programy TVP. Kto chce oglądać, powinien opłacić abonament na poczcie, gdzie dostanie dekoder bedący własnością telewizji polskiej. Gdy przestanie opłacać abonament, pracownik poczty odbiera dekoder. Po uregulowaniu zaległości w opłatach, poczta zwraca dekoder abonentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
sigus Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr 05.07.05, 10:24 programy tvp przyciągają połowe widowni najtanszego abonamentu? chyba brakuje słowa promila po połowe (a i to niewiem czy nie zawyżona wartość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Auster Panie Gaweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:55 Szanowny Panie Gaweł, Pan powinien iść do seminarium... zostań Pan księdzem, zajmij się Pan misją publiczną w wymiarze duchowym. Każdy Pana pomysł i wspomnienie Pańskiego nazwiska w mediach budzi dreszcze przerażenia "co tym razem?" Zostań Pan programowym u o. Rydzyka to się Pan spełnisz w końcu. Audiencja odpowiednia i współpracownicy o podobnych przekonaniach, szczerze namawiam. A publiczna? Zastanów się Pan nad sensem tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik tvp -misja wobec narodu 05.07.05, 11:03 oni musza wypelniac misje bo maja to w statucie. jest ona narzucona wiec nie moga nam kazac za to placic.ale i tak placimy abonament. wiec w tym momencie tvp lamie prawo karzac nam placic za cos za co nie powinnismy. no ale gdybysmy nie placili abonamentu to z czego tvp by sie utrzymywala i z czego jej "gwiazdy" pobieralyby kokosy? ktos powie z reklam.skoro z reklam to dlaczego nam karza placic abonament? przeciez gdyby tvp zostala zakodowana jeje ogladalnosc wynioslaby kilka procent,tak jak teraz ma polonia jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pustelink Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr IP: 217.153.224.* 05.07.05, 11:00 TVP nie ma ABSOLUTNIE NIC do zaoferowania w swoich programach. Wiec jak chetnie zrezygnuje. Niech mi moj operator TV kab. odetnie TVP nawet w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
yagres Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr 05.07.05, 11:08 Według mnie nikt nikomu nie powinien płacić bo każda ze stron ma z tego korzyści. Telewizja publiczna, bo ma więcej odbiorców i jej sygnał dociera do większej liczy abonentów co ma z kolei przełożenie na większe dochody z usług reklamowych. Platformy i kablówki tez mają z tego korzyść bo włączenie pięciu programów poskojęzycznych stanowi na pewno uatrakcyjnienie ofery kablówek. A więc remis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Aster City przecież kasuje za programy TVP IP: *.crowley.pl 05.07.05, 11:08 Aster City mi powiedziało, że programy TVP 1, TVP 2, TVP 3 i TVP Polonia mam w podstawowym pakiecie (czyli nie płacę za nie ekstra), ale TVP Kultura już nie, i muszę z tego tytułu ekstra piątkę miesięcznie im odpalać. Skoro kasują mnie za ten program, to nie widzę powodu, dlaczego Aster nie miałby płacić TVP. Nie, teraz serio. Uważam, że Aster nie ma prawa kasować dodatkowych pieniędzy za dostarczanie TVP. I uważam, że TVP nie powinna brać kasy od kablówek, bo to jej zasmarkany obowiązek dostarczać program. Abonament na tych gó..arzy z Woronicza i ich politycznych kolesi wszelkiej maści i tak, jak ostatni debil, płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.05, 11:12 nie posiadam zarejestrowanego odbiornika na swoje nazwisko więc nie płace abonamentu rtv , i niby jak mój operator(Cyfra+) ma sprawdzić czy płace abonament czy nie, przecież nie musze mieć zarejstrowanego odbiornika na siebie aby kupic i płacić abonament Cyfry+. Zresztą i tak TVP puszcza same starocie, co roku to samo,więc za co mamy płacić im dodatkowo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@@@@@@@@@@@@@@ TV publiczna - czyli burdelowa - spieprzaj dziadu IP: *.promax.media.pl 05.07.05, 11:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pada deszcz celem TVP - okradanie społeczenstwa IP: *.promax.media.pl 05.07.05, 11:26 Rozpieprzyc tę bande złodzieji i darmozjadów , tj "pawłów i gawłów " , opuchłą Nine , zadufany zarząd , i pokraczną rade nadzorcza , propagandowy dziennik tv, "gwiazdy " ... . Ten twór nadaje sie tylko do podpalenia , a darmozjadów do powieszenia z Waniek-ową na czele . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WitK Re: celem TVP - okradanie społeczenstwa IP: *.bg.am.lodz.pl 05.07.05, 12:46 Tak mi się skojarzyło z "opuchłą Niną" Był rok 1989, może 1990. Jeden z pierwszych oficjalnych koncertów Gintrowskiego W pewnym momencie między jedym a drugim utworem ze sceny słyszę taki tekst: "Proszę państwa, komunizm w Polsce skończy się w momencie gdy Nina Terentiew odejdzie z telewizji" jest rok 2005, tkwimy nadal po uszy w komunie... Odpowiedz Link Zgłoś
zen16 Jako płatnik abonamentu TVP wyrażam, zgodę na 05.07.05, 11:26 udostępnianie opłaconego przezemnie progamu nieodpłatnie wszystkim chętnym. I proszę TVP, sie już na mnie nie powoływac. A najlepiej jakby tego abonamentu nie było a TV publiczna była finansowana z budżetu. A najlepiej jakby nie było TV publicznej, tylko jeden skromny program rządowy z którego bym sie dowiadywał co rząd sądzi o tym burdelu którym kieruje i po co to wszystko robi. Jasny obraz w tej sprawie zakłócają mi lobbiści ulokowani właśnie w TV publicznej za moje pieniądze i w stacjach komercyjnych już nie za moje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmierć TVP Abonamentu nie płace poniewaz ustawa nakazująca .. IP: *.promax.media.pl 05.07.05, 11:35 opłatę za posiadanie telewizora czy radia jest absurdalna i wielkim bublem prawnym ,jest najgłupszą ustawą w UE . Ten bubel nadaje sie do zaskarzenia w Trybunale w Strasburgu . Nasuwa sie pytanie dlaczego nie ma opłaty czyli abonamentu za posiadanie wyrka czy sedesu w kiblu . Najgorsze jest to , ze ten bubel prawny podpisał najmądrzejszy niby prezydent Polski . Głupota w Polsce i w sejmie nie zna granic . Głupich mamy rządzących , ale cóz sie dziwic , przecież to rządzi czerwona zaraza rodem z zsrr. [zalegam 35 miesiecy z tą zasraną opłatą i mogą mi skoczyć. -Wężykiem? - Wężykiem !!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horn Re: Abonamentu nie płace poniewaz ustawa nakazują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:54 > opłatę za posiadanie telewizora czy radia jest absurdalna i wielkim bublem > prawnym ,jest najgłupszą ustawą w UE . Ten bubel nadaje sie do zaskarzenia w > Trybunale w Strasburgu Bardzo śmieszne - aż szkoda że abonament RTV to nie jest polski wymysł. W dodatku co dziwne nie jesteśmy jedynym krajem UE, w którym pobiera się opłaty za posiadanie odbiornika. Mam nadzieję, że nie załamała się twoja wizja świata po przeczytaniu powyższego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIII Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr IP: *.b.jawnet.pl 05.07.05, 11:52 Kocham Kaje Paschalska,kocham Zenka ze Zlotopolskich,kocham psa(bez pancernych),ogladam kazdy odcinek Jaka to melodia,mieszkam na Plebanii-wszystko to M jak milosc do Lesnej Gory.Prosze podniesc abonament do 1000zl bo uwazam,ze jeszcze kilka seriali i durnowatych teleturniejow brakuje.Prosze jeszcze o zakupienie kolejnych 100.000 odcinkow Mody na sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mexico Po co oglądać tv? - tam emitują tylko reklamy... IP: *.block.alestra.net.mx 05.07.05, 12:13 A nie lepiej byłoby zlikwidować tv publiczną? nie spełnia żadnej misji, a służy tylko do ogłupiania i odmóżdżania społeczeństwa... i to za publiczne pieniądze... przykład> Media wespół z tv ustaliły już wynik wyborów: do parlamentu wygra PO a preziem będzie Cimoszewicz - więc po co chodzić na wybory? Dzieki tv ludzie są odmóżdżeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alekx Propozycja dla Cyfry i Polsatu IP: 81.6.128.* 05.07.05, 23:19 Mam propozycję dla "cyfrówek", jeżeli nadajecie spoza granic kraju, to przecież nie musicie się stosować do debilnych Polskich przepisów. Także proponuję wtedy wyrzucić "publiczne dziadostwo" z oferty lub zrobić osobny pakiet - nawet bezpłatny. I w tym momencie poddać weryfikacji rynku, czy będzie zainteresowanie. Inna propozycja: myślę, że sporządzenie ankiety dla abonentów może monopolistom podciąć "władcze skrzydełka"! Alekx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horn Re: Propozycja dla Cyfry i Polsatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:56 Rzecz w tym że platformy już teraz w świetle polskiego prawa nie muszą transmitować programów TVP - tylko że same się o to biją, i to im zależy na obecności TVP w ich ofercie. W innym przypadku nie byłoby żadnego problemu z Canal+ i Polsatem Cyfrowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdzie ja zyję ? Re: TVP ! Są jeszcze inne rezerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 06:44 Przecież każdy kto posiada antenę indywidualną na dachu równiez winien płacić np 10 zł miesięcznei w końcu to takie same urządzenie. A ile kasy dla kolesi pozatrudnianych w administracji i zarządach TVP Odpowiedz Link Zgłoś