Dodaj do ulubionych

TVP przyciska w sprawie reemisji swoich programów

• Gość: harry murarz Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:16
      W niedzielę w ramach realizacji misji, nasza droga TVP emitowała
      trzydziestoletniego gniota serialowego pod nazwą Dynastia. jak byłem mały (lata
      70te)to był taki program "W starym kinie" i tam pokazywali wszelkie ramoty z lat
      50tych 40tych i starsze. może czas wrócić to tej pozycji. I własnie dlatego mam
      gdzies ten chory abonament.
    • Gość: sp444 A to takie proste!! Wystarczy, aby operator telewi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:17
      zji kablowej na polecenie TVP, zakodował programy TVP. Kto chce oglądać,
      powinien opłacić abonament na poczcie, gdzie dostanie dekoder bedący własnością
      telewizji polskiej. Gdy przestanie opłacać abonament, pracownik poczty odbiera
      dekoder. Po uregulowaniu zaległości w opłatach, poczta zwraca dekoder
      abonentowi.
    • sigus Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr 05.07.05, 10:24
      programy tvp przyciągają połowe widowni najtanszego abonamentu? chyba brakuje
      słowa promila po połowe (a i to niewiem czy nie zawyżona wartość)
    • Gość: Paul Auster Panie Gaweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:55
      Szanowny Panie Gaweł, Pan powinien iść do seminarium... zostań Pan księdzem, zajmij się Pan misją
      publiczną w wymiarze duchowym. Każdy Pana pomysł i wspomnienie Pańskiego nazwiska w mediach
      budzi dreszcze przerażenia "co tym razem?" Zostań Pan programowym u o. Rydzyka to się Pan spełnisz
      w końcu. Audiencja odpowiednia i współpracownicy o podobnych przekonaniach, szczerze namawiam.
      A publiczna? Zastanów się Pan nad sensem tego słowa.
      • vitmik tvp -misja wobec narodu 05.07.05, 11:03
        oni musza wypelniac misje bo maja to w statucie. jest ona narzucona wiec nie
        moga nam kazac za to placic.ale i tak placimy abonament. wiec w tym momencie
        tvp lamie prawo karzac nam placic za cos za co nie powinnismy. no ale gdybysmy
        nie placili abonamentu to z czego tvp by sie utrzymywala i z czego
        jej "gwiazdy" pobieralyby kokosy?
        ktos powie z reklam.skoro z reklam to dlaczego nam karza placic abonament?
        przeciez gdyby tvp zostala zakodowana jeje ogladalnosc wynioslaby kilka
        procent,tak jak teraz ma polonia jeden.
    • Gość: Pustelink Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr IP: 217.153.224.* 05.07.05, 11:00
      TVP nie ma ABSOLUTNIE NIC do zaoferowania w swoich programach. Wiec jak chetnie
      zrezygnuje. Niech mi moj operator TV kab. odetnie TVP nawet w tej chwili.
      • yagres Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr 05.07.05, 11:08
        Według mnie nikt nikomu nie powinien płacić bo każda ze stron ma z tego
        korzyści. Telewizja publiczna, bo ma więcej odbiorców i jej sygnał dociera do
        większej liczy abonentów co ma z kolei przełożenie na większe dochody z usług
        reklamowych.
        Platformy i kablówki tez mają z tego korzyść bo włączenie pięciu programów
        poskojęzycznych stanowi na pewno uatrakcyjnienie ofery kablówek.
        A więc remis!
    • Gość: jaxa Aster City przecież kasuje za programy TVP IP: *.crowley.pl 05.07.05, 11:08
      Aster City mi powiedziało, że programy TVP 1, TVP 2, TVP 3 i TVP Polonia mam w podstawowym
      pakiecie (czyli nie płacę za nie ekstra), ale TVP Kultura już nie, i muszę z tego tytułu ekstra piątkę
      miesięcznie im odpalać. Skoro kasują mnie za ten program, to nie widzę powodu, dlaczego Aster nie
      miałby płacić TVP.

Nie, teraz serio. Uważam, że Aster nie ma prawa kasować dodatkowych pieniędzy za dostarczanie TVP.
      I uważam, że TVP nie powinna brać kasy od kablówek, bo to jej zasmarkany obowiązek dostarczać
      program. Abonament na tych gó..arzy z Woronicza i ich politycznych kolesi wszelkiej maści i tak, jak
      ostatni debil, płacę.
    • Gość: aaaa Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.05, 11:12
      nie posiadam zarejestrowanego odbiornika na swoje nazwisko więc nie płace
      abonamentu rtv , i niby jak mój operator(Cyfra+) ma sprawdzić czy płace
      abonament czy nie, przecież nie musze mieć zarejstrowanego odbiornika na siebie
      aby kupic i płacić abonament Cyfry+. Zresztą i tak TVP puszcza same starocie,
      co roku to samo,więc za co mamy płacić im dodatkowo ???
    • Gość: @@@@@@@@@@@@@@@@ TV publiczna - czyli burdelowa - spieprzaj dziadu IP: *.promax.media.pl 05.07.05, 11:18
    • Gość: pada deszcz celem TVP - okradanie społeczenstwa IP: *.promax.media.pl 05.07.05, 11:26
      Rozpieprzyc tę bande złodzieji i darmozjadów , tj "pawłów i gawłów " ,
      opuchłą Nine , zadufany zarząd , i pokraczną rade nadzorcza , propagandowy
      dziennik tv, "gwiazdy " ... . Ten twór nadaje sie tylko do podpalenia , a
      darmozjadów do powieszenia z Waniek-ową na czele .
      • Gość: WitK Re: celem TVP - okradanie społeczenstwa IP: *.bg.am.lodz.pl 05.07.05, 12:46
        Tak mi się skojarzyło z "opuchłą Niną"
        Był rok 1989, może 1990. Jeden z pierwszych oficjalnych koncertów Gintrowskiego
        W pewnym momencie między jedym a drugim utworem ze sceny słyszę taki tekst:
        "Proszę państwa, komunizm w Polsce skończy się w momencie gdy Nina Terentiew
        odejdzie z telewizji"
        jest rok 2005, tkwimy nadal po uszy w komunie...
    • zen16 Jako płatnik abonamentu TVP wyrażam, zgodę na 05.07.05, 11:26
      udostępnianie opłaconego przezemnie progamu nieodpłatnie wszystkim chętnym. I
      proszę TVP, sie już na mnie nie powoływac. A najlepiej jakby tego abonamentu
      nie było a TV publiczna była finansowana z budżetu. A najlepiej jakby nie było
      TV publicznej, tylko jeden skromny program rządowy z którego bym sie dowiadywał
      co rząd sądzi o tym burdelu którym kieruje i po co to wszystko robi. Jasny
      obraz w tej sprawie zakłócają mi lobbiści ulokowani właśnie w TV publicznej za
      moje pieniądze i w stacjach komercyjnych już nie za moje.
    • Gość: śmierć TVP Abonamentu nie płace poniewaz ustawa nakazująca .. IP: *.promax.media.pl 05.07.05, 11:35
      opłatę za posiadanie telewizora czy radia jest absurdalna i wielkim bublem
      prawnym ,jest najgłupszą ustawą w UE . Ten bubel nadaje sie do zaskarzenia w
      Trybunale w Strasburgu . Nasuwa sie pytanie dlaczego nie ma opłaty czyli
      abonamentu za posiadanie wyrka czy sedesu w kiblu . Najgorsze jest to , ze
      ten bubel prawny podpisał najmądrzejszy niby prezydent Polski . Głupota w
      Polsce i w sejmie nie zna granic . Głupich mamy rządzących , ale cóz sie
      dziwic , przecież to rządzi czerwona zaraza rodem z zsrr. [zalegam 35 miesiecy
      z tą zasraną opłatą i mogą mi skoczyć. -Wężykiem? - Wężykiem !!!!!!!!!!!1
      • Gość: Horn Re: Abonamentu nie płace poniewaz ustawa nakazują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:54
        > opłatę za posiadanie telewizora czy radia jest absurdalna i wielkim bublem
        > prawnym ,jest najgłupszą ustawą w UE . Ten bubel nadaje sie do zaskarzenia w
        > Trybunale w Strasburgu

Bardzo śmieszne - aż szkoda że abonament RTV to nie jest polski wymysł. W dodatku co dziwne nie jesteśmy jedynym krajem UE, w którym pobiera się opłaty za posiadanie odbiornika.

Mam nadzieję, że nie załamała się twoja wizja świata po przeczytaniu powyższego.
    • Gość: RIII Re: TVP przyciska w sprawie reemisji swoich progr IP: *.b.jawnet.pl 05.07.05, 11:52
      Kocham Kaje Paschalska,kocham Zenka ze Zlotopolskich,kocham psa(bez pancernych),ogladam kazdy odcinek Jaka to melodia,mieszkam na Plebanii-wszystko to M jak milosc do Lesnej Gory.Prosze podniesc abonament do 1000zl bo uwazam,ze jeszcze kilka seriali i durnowatych teleturniejow brakuje.Prosze jeszcze o zakupienie kolejnych 100.000 odcinkow Mody na sukces.
    • Gość: Mexico Po co oglądać tv? - tam emitują tylko reklamy... IP: *.block.alestra.net.mx 05.07.05, 12:13
      A nie lepiej byłoby zlikwidować tv publiczną? nie spełnia żadnej misji, a służy
      tylko do ogłupiania i odmóżdżania społeczeństwa... i to za publiczne pieniądze...
      przykład> Media wespół z tv ustaliły już wynik wyborów:
      do parlamentu wygra PO a preziem będzie Cimoszewicz - więc po co chodzić na
      wybory? Dzieki tv ludzie są odmóżdżeni...
    • Gość: Alekx Propozycja dla Cyfry i Polsatu IP: 81.6.128.* 05.07.05, 23:19
      Mam propozycję dla "cyfrówek", jeżeli nadajecie spoza granic kraju, to przecież
      nie musicie się stosować do debilnych Polskich przepisów. Także proponuję wtedy
      wyrzucić "publiczne dziadostwo" z oferty lub zrobić osobny pakiet - nawet
      bezpłatny. I w tym momencie poddać weryfikacji rynku, czy będzie zainteresowanie.

Inna propozycja: myślę, że sporządzenie ankiety dla abonentów może monopolistom
      podciąć "władcze skrzydełka"!

Alekx
      • Gość: Horn Re: Propozycja dla Cyfry i Polsatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:56
        Rzecz w tym że platformy już teraz w świetle polskiego prawa nie muszą transmitować programów TVP - tylko że same się o to biją, i to im zależy na obecności TVP w ich ofercie.
        W innym przypadku nie byłoby żadnego problemu z Canal+ i Polsatem Cyfrowym :)
    • Gość: Gdzie ja zyję ? Re: TVP ! Są jeszcze inne rezerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 06:44
      Przecież każdy kto posiada antenę indywidualną na dachu równiez winien płacić
      np 10 zł miesięcznei w końcu to takie same urządzenie.
      A ile kasy dla kolesi pozatrudnianych w administracji i zarządach TVP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka