Dodaj do ulubionych

Ryanair leci na Polskę

03.08.05, 17:36
Oby, oby. Tylko żeby UE nie zrealizowała swoich planów likwidacji tanich
skrzydeł.
Obserwuj wątek
    • a_s_i_m_o Re: Ryanair leci na Polskę 03.08.05, 17:41
      Poniewaz tanie skrzydla stosuja niedozwolone praktyki monopolistyczne, tak
      ulubione przez republikanskich zwolennikow "wolnej" gospodarki?
      • mike-great Bo to Polacy chcą latać do innych miast, i boom 04.08.05, 20:15
        Bo to Polacy chcą latać do innych miast, i stąd ten boom, a nie Anglicy czy
        Francuzi do miast polskich. Ale to i dobrze - tanie linie do Londynu,
        Barcelony, Lizbony, Paryża, czy Rzymu - to jest to! Jakby tak jeszcze zaczęły
        jakieś tanie linie latać do Turcji, Grecji czy Egiptu - to byłby raj. Można by
        już zupełnie tanio spędzać wakacje np. w takim Sharm El Sheikh. Piękne miejsce.
      • Gość: m-a-r-i-u-s Dzięki ci, Wielki (nie)LOT IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 04.08.05, 23:59
        A kolesie w LOTcie mogli by się podac do dymisji, gdyby mieli odrobinę honoru.
        A tobie a_s_i_m_o bardziej odpowiada nieLOT? Gdyby nie ci sk...iele już ładnych
        kilka lat temu można by taniej latać. Ale nie, (nie)LOT - pies ogrodnika.
    • Gość: grr ale agresywny pieseczek z tego prezesa :-) IP: *.kgu.de 03.08.05, 17:47
      • a_s_i_m_o Re: ale agresywny pieseczek z tego prezesa :-) 03.08.05, 17:54
        Koles jest niezly. Kiedys wykupil w jednej gazecie mala czarnobiala reklame:
        Matka Teresa mowi do JPII na ucho: "Czwarta tajemnica fatimska: Ryanair lata
        najtaniej". Czy jakos tak... Zaplacil za to pewnie z 300 funtow, a w zamian mial
        wzmianke o "kontrowersyjnej reklamie" w kazdym dzienniku jako pierwsza albo
        druga wiadomosc. Wartosc darmowej reklamy... bezcenna.

Za wszystko inne zaplacisz MasterCard ;-)
    • Gość: Adam21 Wyzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 00:42
      Skoro prezen Ryanair jeszcze dwa lata temu szydził z Polski,to ja nie wsiadłbym
      do jego samolotu.Może to wydać się śmieszne,ale pieniąde to nie wszystko.Już
      nie raz było tak,że ktoś naśmiewał się z Polaków,a potem przepraszał bo widział
      w nas potenciał(rótwnież ekonomiczny).Poza tym ta linia jest bardzo agresywna-
      jak sam prezes stwierdził-chcą latać na swoich warunkach,a nie warunkach
      lotnisk.To jak latający hipermarket-byleby taniej,liczy się tylko zysk.
      • Gość: Toni Re: Wyzysk IP: *.pool8543.interbusiness.it 04.08.05, 01:46
        Wyzysk Adam to jest w Lot-cie, gdzie za bilet Rzym-Krakow musialem zaplacic dwa
        lata temu 590 Euro! (nie mialem wyjscia, lecialem na pogrzeb). Niech zyja tanie
        linie!
        • Gość: fifa Re: Wyzysk IP: *.qc.sympatico.ca 04.08.05, 04:14
          ba kazdy przedsiebiorca chce by jego warunki byly gora. Masz to za zle? To
          powiedz co by sie stalo z polskimi lotniskami w krakowie, katowicach, gdansku
          gdzyby nie tanie linie? nie wspomne juz o rzeszowie czy innych takich. 2 loty
          dziennie i wszysto w tym temacie
          • Gość: Geant Re: Wyzysk IP: 82.177.10.* 04.08.05, 10:56
            Ryan czy EJ to latające hipermarkety.
            Możecie ich nie kochać ale musicie tolerować.
            Większość z nas psy wiesza na hipermarketach a i tak robi tam zakupy.
            Kto nie chce latac z Ryanem to nie musi. A pitolenie pana O'Leary jest
            niezmienne od lat: "my way or no way". No i dlatego nie lata z WAW.
            Buuuuuu.... A mylslal, ze Polacy poszczaja sie ze szczescia jak objawi sie nam
            tu z calym dobrodziejstwem.
            No i szlag go trafia bo i tak musi tu wejsc i tak. Hue hue hue :)
      • Gość: Marc Re: Wyzysk IP: *.lexmedia.com.pl / 195.245.84.* 04.08.05, 11:49
        Popieram: mam wybór to bede latał czym innym niz Ryanair (za takie
        potraktowanie Polaków). Zreszta tak samo nikt mnie nie zmusi do zakupow w
        Biedronce czy kupna wedlin Constaru. Po prostu uwazam, ze w relacjach firma-
        klient musi byc uczciwosc i zaufanie, a jesli ktos tego naduzywa to sam sie
        prosi o bojkot.
        • cetriolo Re: Wyzysk 04.08.05, 20:20
          Jego warunki oznaczaja dla Ciebie tansza cene biletu i chyba oto chodzi :)
          Nie ma co porownywac tanich linii lotniczych do hipermarketow, bo kto tu
          wystepuje w roli drobnych sprzedawcow? LOT ze swoja beznadziejna strategia?
      • Gość: m-a-r-i-u-s Wyzysk to (nie)LOT, kolego! PRECZ warszawka IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 05.08.05, 00:04
        Do spółki z Portami Lotniczymi nieLOT trzymał w niedorozwoju polski rynek
        lotniczy. Lepiej autobusem do np. Brukseli za 100 euro niż ryanem za 30????
        Chyba że jako kuzyn kolesi z SLD stać cie na Luftanse i LOT i mieszkasz w warszawce.
        Precz warszawka, precz (nie)LOT.
    • Gość: kristof Zarozumiały Ajrisz IP: 193.109.244.* 04.08.05, 11:03
      Z Poznania też chciał latać na swoich warunkach. Chciał dofinansowania do
      biletów w kwocie kilku milionów PLN. I co ? Władze Poznania wraz z szefostwem
      lotniska podpisały umowę z wizair na tanie przeloty do londynu i zoobowiązały
      się do zasponsorowania kampanii reklamowej tych połączeń w kwocie 300 000 PLN.
      I nagle okazało się że ajrisze też chcą latać z Poznania i nawet dopłaty do
      biletów. Wrocław niestety nie poszedł tropem Poznania i będzie dopłacał. A
      kolegą z Warszawy radzę nie dać się zbałamucić temu aroganckiemu ajriszowi.
      Jeżeli nie chce robić interesów w Polsce to wypad na wyspę. Przyjdzie ktoś inny
      i z czasem firma tego irlandzkiego buca przestanie być największą tanią linią w
      europie. A tytułem podsumowania: Polska to nie Irlandia gdzie dwa banki
      zarządzają sektorem finansowym i dwóch przewoźników decyduje o rozwoju połączeń
      lotniczych.
    • Gość: Polonia :) BOG ZAPLAC ZA RYANAIR'A! IP: *.uk.ibm.com 04.08.05, 12:07
      Urazona polska duma - prawda jest taka ze bez tanich linii W-wa i Polska bedzie
      juz na zawsze na zadupiu;
      A komu sie nie podoba Ryan -hmm moze latac z Airpolonia :) (ktora sie wysoko
      nie wzniosla i spadla/padla)
      Ps. Niech zyje konkurencja! (dzieki Ryanair'owi wlasnie, narodowy przewoznik
      irlandzki, airlingus po wielu wielu latach strat zaczal przynosic zyski i..
      obnizyl ceny biletow co chyba powinno cieszyc )
    • bergman1 dlaczego stolica blokuje Pyrzowice? 04.08.05, 12:51
      to znowu pokazuje dyskryminację Śląska.
    • Gość: Welcome to Poland ALEŻ MA REFLEX TEN O'LEARY ! WOW ! :) IP: *.eranet.pl 04.08.05, 13:05
      Nie potrzeba Analityków stukających 500 GBP/h aby wiedzieć że tu jest i będzie
      dobry byznes ! :))

> kraj, z którego wszyscy chcą spier... (z różnych pobudek)
      > kraj z najładniejszymi laskami za grosze
      > kraj gdzie nie ma dróg
      > kraj skąd/dokąd lata(ł) głównie badziewiasty, nieefektywny LOT

- to jest dopiero rynek !

CZEKAMY NA POŁĄCZENIA KRAJOWE !!
      • Gość: nobo W DRESACH I SNIKERSACH NIE WPUSZCZA CIE NA POKLAD IP: *.phil.east.verizon.net 05.08.05, 00:54
    • Gość: Pawel Re: Ryanair leci na Polskę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.08.05, 13:07
      Oby to wyszlo.Polaczenia lotnicze pomiedzy Berlinem i Warszawa zlikwidowal
      najpierw Air Berlin a teraz Germanwings (jeszcze przed rozpoczeciem lotow).
      Powod ten sam: za niska frekwencja.Szkoda,bo za 58 Euro w dwie strony
      nie warto bylo ruszac samochodu.
    • Gość: adam Re: Ryanair leci na Polskę IP: *.247.81.adsl.skynet.be 04.08.05, 13:41
      Brawo, może jeszcze przejmą nasze autostrady
      • Gość: Qubak Dopłacanie do czyjegoś interesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:55
        Jak czytam, że Ryan chce żeby mu dopłacać za to, że chce do nas latać, to
        kojarzy mi się to ze wszystkim, tylko nie ze zdrową konkurencją. Na zachodzie
        mieli sprawę bo chyba Lufthansa i inni "normalni" przewoźnicy oskarżyli ich o
        nielegalne subsydiowanie ze środków publicznych - i w moim przekonaniu skarżący
        mieli rację.

to samo z Wizz - jeśli Poznań opłaca ich kampanię reklamową to nie jest to
        objaw zdrowej konkurencji. Inna sprawa, gdyby np. hotelarze i prywatni
        przedsiebiorcy zrobili zrzutkę na Ryana albo innego takiego - w końcu nikt nie
        może im mówić, na co wydają swoje pieniądze, ale tak się składa, że jako
        podatnik mieszkający w Katowicach dopłacam do tego, że Wizzair powiększa swoją
        sieć o Poznań. To nie powinno być dozwolone i powinien się tym zająć UOKiK. To
        samo jeśli to prawda, że Ryana sponsoruje jakkolwiek magistrat Wrocka. Ja
        podatnik nie chcę dopłacać do prywatnej kieszeni jakiegoś kolesia z drugiego
        krańca Europy. Mogę za to zapłacić mu więcej za bilet jego linii lotniczej, ale
        ostatecznie ja sam chcę decydować kiedy i komu przekazuję moje pieniądze.
        • Gość: kristof Re: Dopłacanie do czyjegoś interesu IP: 193.109.244.* 04.08.05, 15:01
          takie dopłaty to nic w porównaniu do kasy jaka jest dopłacana do stref
          ekonomicznych. także skończ z tą gadką. może głos zabiorą mieszkańcy tzw.
          polski b lub c gdzie nie tworzone są strefy ekonomiczne tak jak w krakowie,
          ludzie żyją w biedzie i płacą na strefy ekonomiczne biednych miast krakowa i
          wrocławia. aż dziw mnie bierze że jeszcze nie stworzono strefy w wawie.
        • Gość: Lukasz Ale policz ile te miasta ZYSKALY na podroznych! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:20
          sadze ze koszty jakie miasto ponioslo to zwrocilo sie juz kilkukrotnie!
          Pasazerowie to praca dla obslugi lotniska,dla taksowek i innych srodkow
          komunikacji,hoteli,przewodnikow,restauracji itd itd Osobiscie wole doplacac do
          tanich linii lotniczych ktore przywoza turystow niz do gornikow czy tez
          panstwowego Lotu
          • Gość: Qubak Re: Ale policz ile te miasta ZYSKALY na podroznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:43
            Niewątpliwie zyskały miasta, ale zrobiły to moim kosztem. Moim jako podatnika.
            Janse, że może i opłaca się dopłacać, ale proszę uprzejmie najpierw spytać mnie
            o zgodę na to. Ja też mogę założyć firmę i dzięki publicznym pieniądzom szybko
            ją rozwijać. W końcu pieniądz rodzi pieniądz i nieważne czy to prywatny, czy
            publiczny. Chodzi tylko o to, żeby publiczny pieniądz był wydawany zgodnie z
            przepisami.
            • Gość: pacal człowieku o czym ty bredzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:35
              może jeszcze premier ma wysyłać kuriera po zatwierdzenie każdego wydatku
              budżetowego powyżej 3000zł do szanownego pana Qubaka (który zasilił budżet
              całymi 200zł)?

Nie ośmieszaj się, i nie zachowuj jak szczeniak.
              "Zyskały miasta, ale zrobiły to moim kosztem".
              - Jak ci się nie podoba idea płacenia podatków to się wyprowadź na Bahamy.
              - Jak ci się nie podoba sposób ich wydawania w państwie to masz okazję do
              wypowiedzenia się raz na 4 lata (najbliższa okazja we wrześniu).
              - Jak Ci się nie podoba co robi z pieniędzmi przydzielonymi z budżetu
              Poznań/Wrocław, to się tam przeprowadź i głosuj na odpowiadających tobie radnych

Na marginesie akurat Wrocław, czy mój Poznań więcej wpłacają do budżetu niż
              dostają z powrotem, a Katowice i ich kopalnie dostają grube miliardy na te swoje
              nierentowne molochy.
              Tak że jesteś ostatnią osobą która może mieć zastrzeżenia do sposobu
              rozdysponowania środków budżetowych między regionami.
              • Gość: Qubak Re: człowieku o czym ty bredzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:24
                Oj brzydko piszesz, pacal.

> może jeszcze premier ma wysyłać kuriera po zatwierdzenie każdego wydatku
                > budżetowego powyżej 3000zł do szanownego pana Qubaka (który zasilił budżet
                > całymi 200zł)?

nie, nie chcę, żeby wysyłał do mnie kuriera. chcę, żeby wydawano pieniądze
                budżetowe zgodnie z przepisami. nie masz pojęcia, ile płacę podatków, więc nie
                wypisuj bzdetuff.

> Nie ośmieszaj się, i nie zachowuj jak szczeniak.
                > "Zyskały miasta, ale zrobiły to moim kosztem".
                > - Jak ci się nie podoba idea płacenia podatków to się wyprowadź na Bahamy.

czy to jest głos w dyskusji. i kto tu zachowuje się jak szczeniak? czy
                zaproponujesz wyprowadzę na Bahamy każdemu, komu nie podobają się finansowe
                decyzje niektórych magistratów?

> - Jak ci się nie podoba sposób ich wydawania w państwie to masz okazję do
                > wypowiedzenia się raz na 4 lata (najbliższa okazja we wrześniu).

owszem, nie omieszkam. nie mam jednak niestety wpływu, kto wydaje pieniądze w
                takim Poznaniu.

> - Jak Ci się nie podoba co robi z pieniędzmi przydzielonymi z budżetu
                > Poznań/Wrocław, to się tam przeprowadź i głosuj na odpowiadających tobie
                radnyc
                > h

wielkie dzięki za odkrywczą radę. to w końcu Bahamy czy Poznań???

> Na marginesie akurat Wrocław, czy mój Poznań więcej wpłacają do budżetu niż
                > dostają z powrotem, a Katowice i ich kopalnie dostają grube miliardy na te
                swoj
                > e
                > nierentowne molochy.

tak się składa, że podatki płacę w Warszawie, skąd też pochodzę. nie musisz
                więc truć na temat wkładu netto Twojego miasta do budżetu bo nie wiem, które
                miasto daje netto więcej, zresztą w dyskusji nie jest to żaden argument. jak Ci
                się nie podoba to (gdzie ja to słyszałem???) zawsze możesz się wyprowadzić na
                Bahamy. śląskie molochy to spuścizna czasów i możesz się tylko cieszyć, że w
                Poznaniu takich mało.

> Tak że jesteś ostatnią osobą która może mieć zastrzeżenia do sposobu
                > rozdysponowania środków budżetowych między regionami.

jak widzisz wcale nie jestem ostatni, który może mieć pretensje. regionom życzę
                powodzenia, tobie także.

qubak
              • Gość: ... Re: człowieku o czym ty bredzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:10
                Brednie to opisujesz ty. Miasta nie sa od zarabiania - od tego sa firmy. Jezeli
                ktos wydaje publiczne pieniadza na reklame prywatnej firmy, to ciezko jest
                obronic slusznosc takiego postepowania nawet w UE. Po za tym biznes wspierany
                publicznymi pieniędzmy śmerdzi "dawaniem w łapę" na odległość. Niestety do
                pewnych wniosków trzeba dorosnąć ;) Pewnie z równą chęcia jak wydatki Panstwa
                wspierasz akcje w stylu fundacja Polsat. Efektywność wydatków statutowych
                podobna.
                • Gość: Qubak Re: człowieku o czym ty bredzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:12
                  No stary, teraz właśnie przyznałeś mi de facto rację:

> Brednie to opisujesz ty. Miasta nie sa od zarabiania - od tego sa firmy.
                  Jezeli> ktos wydaje publiczne pieniadza na reklame prywatnej firmy, to ciezko
                  jest
                  > obronic slusznosc takiego postepowania nawet w UE

brawo, pacal, brawo, zgadzam się w całej rozciągłości. właśnie z takim czymś
                  mamy tu do czynienia. To firma (tu: Wizzair) ma zarobić sobie sama na swoję
                  kampanię reklamową, a nie dostawać budżetowe środki od miasta. jeżeli tak
                  uważasz, to jesteśmy po tej samej stronie.

ale jeśli uważasz inaczej, to co ma znaczyć "> Brednie to opisujesz ty"???

hę??

q
    • Gość: Łodzianin Zapraszamy do Łodzi na Lublinek !!!!!!!! :):):):) IP: 212.191.172.* 04.08.05, 13:58
      • Gość: Tadeusz Re: Zapraszamy do Łodzi na Lublinek !!!!!!!! :):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:12
        Dzięki. Już kupiliśmy bilety z Łodzi do Londynu: w jedną stron ez opłatami 48
        PLN. A Polski złodziej WIZZAIR za same opłaty lotniskowe liczy 130 PLN. Od
        teraz latam Raynerem z Łodzi.
        Warszawiak ze Szczecina
    • Gość: nobo KTO LATA DO GDANSKA I WARSZAWY IP: *.phil.east.verizon.net 04.08.05, 18:10
      Stwierdzenie tego goscia jest prawdziwe. Tak naprawde niewielu obcokrajowcow
      lata do Polski, zato Ryanair ma klientow w Polakach. Poki co cala relacja z UE
      wyglada podobnie. My mamy swobodny dostep do Europy a oni maja dostep do naszych
      portfeli.
      • Gość: nathan Re: KTO LATA DO GDANSKA I WARSZAWY IP: *.cpe.unwired.net.au 06.08.05, 02:18
        brawo!
        F_ _K Ryanair!
        Lataj Central Wings!
    • Gość: Marek <a href="http://www.ryan-be-fair.org/index_po.htm" target="_blank" IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.08.05, 19:04
      Poczytajcie sobie. Moze co niektorym otworza sie oczy. Rayanair to lotnicza
      BIEDRONKA.
    • Gość: Marek Oto link i troche prawdy o RAYANAIR. IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.08.05, 19:06
      www.ryan-be-fair.org/index_po.htm
      • Gość: KRAKUS A KRAKÓW jest HAPPY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:59
        Szanowni Państwo
        to neeeewwwwwwssssssss z wczoraj. W Niepołomicach k/Krakowa MAN wybuduje
        fabrykę samochodów ,a kropkę nad ... w rywalizacji z Koszycami/Słowacja/
        postawił kto?
        RAYANAIR!
        Dlaczego?
        Niemiecy inwestorzy stwierdzili ,że dużo łatwiej ich pracowniy z centrali
        dotrą do miejsca gdzie jest Rayanair i...za dwa lata HUB przesiadkowy w
        podkrakowskich Balicach!
        ps.Kraków to ma szczęście nie tylko MAN ,Motorolę ,ale i kilku fanów Tanich
        Linii .Cholernie konsekwentnych i skutecznych facetów...
      • cetriolo Re: Oto link i troche prawdy o RAYANAIR. 04.08.05, 20:29
        Prosze Cie, bez takich sciem. Dzieki strajkom ZZ w Alitali kilka razy zdarzylo
        mi sie nie doleciec na czas tam gdzie chcialem. Nie wspomne juz o tym, ze
        zagadanym stewardesom zdarza sie pomijac pasazerow gdy rozdaja napoje. Alitalia
        jakos nie moze sie zreformowac i dlatego ledwo egzystuje.
        A wogole to kto jest autorem tej strony? Anonim?
      • Gość: anti Re: Oto link i troche prawdy o RAYANAIR. IP: 198.63.192.* 05.08.05, 19:43
        co to za sronka? wszystko pisane anonim, pasazer, zadnych imion i nazwisk.
        belkot niesamowity. co do lini southwest to maja one zwiazki zawodowe ale
        wewnetrzne nie jakas tam solidarnosc albo inna mafie. te zwiazki sa prawdziwymi
        zwiazkami w firmie i dbaja o firme i o pracownikow. wiedza jakie problemy sa i
        probuja je roziazywac.
        dzieki takim firmom jak ryanair zwiazki zawodowe sa skazane na porazke. im
        szybciej tym lepiej. im mniej zwiazkowcow gornikow/kolejarzy/rolnikow tym
        lepiej. ostanio wszycy pracownicy ryanair dostali podwyzke 3%. ale tylko ci co
        nie byli zwiazkowcami. bo z tymi caly czas trwaja rozmowy o podwyzce wiec
        leniuchy zwiazkowe na razie nie dostali podwyzki. i dobrze im tak: niech sie
        wezma do rpacy to moze dostana.
    • Gość: weteran Re: Ryanair leci na Polskę IP: *.autocom.pl 04.08.05, 21:19
      Mozeby wreszcie ktos pomyslal o lotach do LUXEMBURGA?Sa tam instytucje
      europejskie,lata tam masa Polakow i innych urzednikow a jedyny lot bezposredni
      jest z Warszawy,inne z koszmarnymi przesiadkami za horendalne ceny!Przeciez
      taki samolot z Krakowa moglby robic miedzy-ladowanie w Luxemburgu?WHY NOT?
    • Gość: rojo Re: Ryanair leci na Polskę IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 03:43
      Kiedy w Katowicach pojawi sie godny konkurent dla Wizzair na polaczenia do Londynu. Po przekretach Airpoloni pozostal tylko Wizzair, a jak narazie wszys tkie nowo pojawiajace sie w Polsce tanie linie lotnicze nie planuja polaczen z Pyrzowic.
    • Gość: nathan LOT do walki! IP: *.cpe.unwired.net.au 06.08.05, 01:50
      Jest fajnie ze Ryanair i inni dopiero teraz chca latac do Polski. Fakt jest
      taki, LOT i Central Wings sa polskie firmy, czyli, tworza praca dla POLAKOW W
      POLSCE!
      LOT i Central Wings tylko ma jeden problem, ma za malo samolotow. LOT i
      potrzebuje 30 nowych Boeingow 737 albo Airbusow A320 a nie 13. LOT potrzebuje
      20 Embraerow 170/190 a nie tylko 6!!!!!!!!!! Central Wings ma 5 beoing 737, a
      potrzebuje 20!
      Kiedy LOT czy Central wings beda lecic NONSTOP z Polski do Birmingham,
      Bordeaux, Baku, Cario, Turin, Dubrovinik/Split, Varna, Glasgow, Amman, Naples,
      Almaty, Belgrade???
      • Gość: Qubak Re: LOT do walki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:37
        E tam.

> Kiedy LOT czy Central wings beda lecic NONSTOP z Polski do Birmingham,
        > Bordeaux, Baku, Cario, Turin, Dubrovinik/Split, Varna, Glasgow, Amman,
        Naples,
        > Almaty, Belgrade???

do większości z tych kierunków zapewne nigdy. kto by latał tymi rejsami??
        Almaty?? nasze związki raczej wyłącznie historyczne, gospodarczo mizeria.
        Amman?? Dla kogo?? taaa... no kilka europejskich portów na pewno fajnych, ale
        żeby uruchomić rentowne połączenie to przynajmniej 4 rejsy tygodniowo. i tu
        pojawia się problem... a Frankfurtem to z racji geografii raczej nie będziemy.

pozdro q
    • Gość: carlo Jakiś Idiota????? IP: *.aster.pl 06.08.05, 15:27
      "Jego zdaniem, zagrożeniem dla tanich linii na pewno nie będzie uruchamiana
      przez tradycyjne linie lotnicze konkurencja - LOT powołał Centralwings,
      Lufthansa ma udziały w Germanwings.

- To się jeszcze nigdy nie udało i nie uda. Przede wszystkim dlatego, że
      tradycyjne linie nie mają zielonego pojęcia, jak prowadzić niskokosztowy
      biznes - mówi O'Leary.

Ryanair na pewno będzie również chciał wejść na kolejne lotniska - również do
      Warszawy. - Rozmawiamy, ale na razie nie jesteśmy zadowoleni. Będziemy latać do
      Warszawy na naszych warunkach, a nie na warunkach lotniska w stolicy. Tak
      robimy wszędzie, dlatego mamy zysk - zapowiada szef Ryanair."

EDYTKO MIKOŁAJCZYK- rzeczniczko PPL i Lotniska Chopina w WAW- mam nadzieje,że
      czuwasz- pozdrawiam, Twój były kolega z WOT/ piotr
      • Gość: carlo Re: Jakiś Idiota?????ps IP: *.aster.pl 06.08.05, 15:38
        Będziecie kol.prezesie lądować w Warszawie , jak dostaniecie pozwolenie na
        lądowanie:))) A ja pobawie sie w tzw dziennikarskie śledztwo- jak to sie
        stanie;)))
    • toja3003 leci, leci - a gdzie wyląduje, bo z lotniskami 08.08.05, 13:05
      to u nas tak sobie. A potem jeszcze
      trzeba gdzieś stamtąd dojechać, a z drogami
      to też tak sobie. Nie dziwię się,
      że wielu ludzi woli podymać na niemiecką stronę
      i stamtąd dawać dalej - różnica klasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka