Dodaj do ulubionych

Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom?

IP: 212.160.172.* 16.09.05, 13:51
NIE NIE NIE !!!! Oby to się nie stało, bo ja mam jeszcze cheć na zakup Altei
w przyszłości. Jest baaaaaaaaaaardzo ładna.

Bob
Obserwuj wątek
    • Gość: bΞLLiCoکΞ Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.crowley.pl 16.09.05, 13:54
      O zgrozo. Seaty bez punktów NCAP?
      • Gość: kk A ja chcialem kupic SEATa IP: *.phy.ilstu.edu 16.09.05, 20:14
        Jak sie nie pospiesze, to trzeba bedzie wymyslec inny samochod
    • caesar_pl Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? 16.09.05, 14:03
      Seat przynosi od lat straty.A czemu Skoda zyski?A moze Hiszpanie jak wszyscy poludniowcy to flejtuchy?
      • Gość: bΞLLiCoکΞ Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.crowley.pl 16.09.05, 14:19
        bo skoda jest tania i bez charakteru
        • meerkat1 Czemu VW zaprzecza? :-))) 16.09.05, 14:42
          Bo w ten sposob potwierdza! :-)))

Najpierw VW zaprzeczyl, ze zwolni 10,000 pracownikow.

Potem potwierdzil, ze rozwaza masowe "redukcje", ale glownie poprzez atrycje.

Potem VW zaprzeczyl ze zwolni 14000, glownie w Niemczech, i przerzuci czesc
          produkcji do Portugalii i jeszcze wieksza do Meksyku. (gdzie JUZ produkuje).

Potem VW zaprzeczyl, ze zmniejszy zatrudnienie o 30 tys. osob (glownie w
          Miemczech).

Nastepnie prezes VW powiedzal CNN, ze VW musi wygospodarowac dodatkowy miliard
          euro oszczednosci by uniknac plajty, ale nie zdecydowal jeszcze w jaki
          konkretnie sposob to osiagnie.

Za ostatniej chwili: prezes VW zaprzeczyl jakoby uzaleznial rozmiary redukcji
          od wyniku wyborow i rozmiarow reform jakie po nich ew. nastapia. :-)))))))))))))
          • Gość: _MMMM Re: Czemu VW zaprzecza? :-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 18:01
            >>produkcji do Portugalii i jeszcze wieksza do Meksyku. (gdzie JUZ produkuje)

JUZ? to bedzie jakies 20 lat... gratuluje refleksu
        • Gość: ja Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:10
          skoda tania ? dzis bylem u nich jak zobaczylem ceny oktawi (plyta golfa, wiec
          kompakt z bagaznikiem) to niestety wole inne samochody.
      • Gość: Adam Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.piasta.pl 17.09.05, 22:44
        W 2004 roku zyski firmy SEAT po opodatkowaniu wyniosły 145 milionów euro, co
        stanowi wzrost o 7,8% w stosunku do roku poprzedniego.

myślenie nie boli, wystarczy użyć szarych komórek.
        A możenie potrafisz korzystać z wyszukiwarek??

Seat jako jedna z niewielu firm od kliku lat przynosi zyski.
    • Gość: koral Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.chello.pl 16.09.05, 14:11
      To po cholere o tym piszą jak to nieprawda?
      • Gość: Kumix Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: 217.96.18.* 16.09.05, 14:15
        dlaczego nieprawda?
    • Gość: SLon Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.pl 16.09.05, 14:40
      No, to piknie! Te tysiące ludzi, którzy kupili seaty będą na lodzie. Chińczycy
      słyną z kiepskiej jakości, więc...
      A seat ma jedną, bezsprzeczną zaletę, która być może, przeszkadza Niemcom - jest
      interesujący, by nie rzec - ładny. Nie jest tandetny jak skoda i nie jest
      "czołgopodobny" jak VW. I jest jakościowo w porządku. Choć drogi w eksploatacji
      (serwis).
      No i sprzedaż do Chin raczej jest murowana, bo wyniki przemysłu automotive lecą
      na pysk - jest recesja. Seat nie jest wyjątkiem, bo chyba jeszcze bardziej na
      morde leci VW.
      Jeżeli Hiszpanie się nie obudzą... to będą jak my - kiedyś mieliśmy własny
      przemysł samochodowy, a dziś - d...
      • Gość: Krzysztof K. Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.fema.pl / *.icm.edu.pl 16.09.05, 14:59
        SLon - gadasz głupoty. Niech sprzedadzą do Chin, a nawet do Korei Północnej.
        Seat wcale nie jest dobry.
        • meerkat1 Re: Volkswagen sprzeda Seata Polakom? 16.09.05, 15:04
          Moze sladem Opla- do Gliwic? :-)
      • Gość: dsdf Chińczycy słyną z kiepskiej jakości... IP: 69.156.136.* 16.09.05, 15:26
        Mimo, iż jakość mają kiepską, to Ci jakoś nie przeszkadza używanie komputera,
        który prawie ze stuprocentowym prawdopodbieństwem jest zrobiony przynajmniej
        częściowo w Chinach lub na Taiwanie (też Chiny).

Możesz jeszcze argumentować, iż twój Intel nie jest produkowany w Chinach tylko
        w Malezji, ale tan przecież też robią buble (jak i w Korei, skąd prawdopodobnie
        pochodzą co niektóre kości zamontowane na chińskiej płycie głownej...).

No, chyba że jako szczęśliwy posiadacz Athlona jesteś dumny, gdyż przynajmniej
        processor został zrobiony w Europie...
        • Gość: Bartekpawel Re: Chińczycy słyną z kiepskiej jakości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:40
          Tajwan to nie Chiny.

• Gość: dsdf Re: Chińczycy słyną z kiepskiej jakości... IP: 69.156.136.* 16.09.05, 15:53
            "Tajwan to nie Chiny..."

Tajwan może nie chciałby być Chinami, ale o ile wiem sami Tajwańczycy nie
            ogłosili niezależności pańswtowej od Chin.

Dla mnie Tajwan jest tak samo chiński, jak NRD i RFN były państwami niemieckimi.
            • ferris.b Re: Chińczycy słyną z kiepskiej jakości... 16.09.05, 16:08
              Otoz nie. Casus RFN-NRD jest zlym przykladem. Co najwyzej Tajwanczykow mozna porownac do
              Austriakow. Wspolne korzenie, czesciowo wspolna historia (radze poczytac podreczniki) i
              czesciowo wspolny jezyk bo chinczyk tajwanczyka mowiacego po tajwansku nie zrozumie

• Gość: hh Re: Chińczycy słyną z kiepskiej jakości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:44
                Made in Taiwan R.O.C.

R.O.C. = Republic of China

A Czang Kai-szek to skąd się wziął na Tajwanie?
                Całe dziesięciolecia rządziła Tajwanem partia stawiająca sobie za cel
                zjednoczenie z kontynentalnymi Chinami i uważająca swój rząd za legalny rząd Chin.

> Otoz nie. Casus RFN-NRD jest zlym przykladem. Co najwyzej Tajwanczykow mozna po
                > rownac do
                > Austriakow.

A do kogo można porównać Bawarczyków?
                • Gość: Bayern Re: Chińczycy słyną z kiepskiej jakości... IP: 212.65.27.* 18.09.05, 13:28
                  i widac ze nie masz pojecia..bawrczycy sa bardziej austriaccy anizeli pruscy!!!
                  jedz do munchen a zobaczysz...
            • ferris.b Re: Chińczycy słyną z kiepskiej jakości... 16.09.05, 16:14
              Nie oglosili bo maja instynkt samozachowawczy. wiedza ze jakby to zrobili to piec minut pozniej na
              wyspe spadnie grad pociskow rakietowych ktore blyskawicznie obroca wyspe w perzyne. a w zapasie
              jest jeszcze atom.
              no wiec maja swoja suwerennosc, 'cicha' niepodleglosc co na razie jest posunieciem rozsadnym i
              pozwala im sie rozwijac zamiast prowadzic wojne
        • heimer Re: Chińczycy słyną z kiepskiej jakości... 18.09.05, 19:37
          Gość portalu: dsdf napisał(a):

> częściowo w Chinach lub na Taiwanie (też Chiny).

To tak jak bys kiedys mowil, ze niemieckie sa do dupy bo sa produkowane w NRD
          albo w NRF( tez Niemcy).
      • jorn Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? 16.09.05, 15:32
        Czy Seaty są ładne, czy nie, to kwestia gustu - mnie nowe modele (może z wyj.
        Cordoby) się nie podobają, a już Altea w szczególnosci, przypomina mi
        skrzyżowanie czołgu z autobusem. Zdecydowanie wolę Skodę.
      • Gość: SkośnoOki Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.chello.pl 16.09.05, 16:00
        Co Ty wiesz o Chińczykach? Jeszcze kilka lat i wysadzą w kosmos niejednego
        producenta ZA DROGICH produktów w wielu różnych branżach. Uczą się i doskonalą
        BARDZO szybko, mają pęd do wiedzy i potrafią produkować również LUKSUSOWE
        PRODUKTY. Niech przyjdą i wygryzą takie napompowane do granic marki jak VW,
        które swoją nieudaloną politykę przerzucają na końcowego klienta każąc mu płacić
        absurdalne kwoty za produkt, który ktoś inny może dostarczyć za ułamek ceny.

China Uber Alles! :D
        • Gość: german Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: 212.65.27.* 18.09.05, 13:30
          widac ze nie masz pojecia o luksusie...jakie luksusy produkuja chinczycy?!!
          tandetne zabawki i ubrania!!
      • Gość: SkośnoOki Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.chello.pl 16.09.05, 16:03
        FYI

VW jakoś się jeszcze trzyma jedynie dzięki temu, że ma markę AUDI, na której
        świetnie zarabia. Marka VW jest deficytowa.

Pozdrowienia!
        • Gość: Ray Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.Torun.PL 19.09.05, 17:42
          Czekalem az ktoz napisze, ze VW dyszy jeszcze bo ma Audi. To ta marka wprowadza
          innowacje (quatro, silniki FSI itd.). VW bierze to do siebie i rozdaje w
          rodzinie. Poza Skoda (ktora cenie jako firme ale samochodzy mi sie nie podobaja)
          i Audi (nie wspomne o debilnych pomyslach typu Bugati za 1 mln ojro, luksusowe
          marki ktore sie nie sprzeaja czy proba z Pydonem;) to VW pogubil sie totalnie.
          Powinni wrocic do korzeni - POLO, GOLF i Passat za rozsadne ceny dla LUDZI. Od
          luksusu to ma Audi i tyle. Mam tylko nadzieje, ze nie odbije sie to
          niekorzystnie wlasnie na Audi. Pozdrawiam

--------------
      • ferris.b Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? 16.09.05, 16:17
        Chinczycy slyna z kiepskiej jakosci? to raczej my chcemy jak najnizszych cen. a oni, jako jedyni,
        potrafia produkowac tak tanio jak my tego chcemy. a ze jakosc nizsza? a jaka ma byc za taka cene?
    • Gość: Krzysztof K. Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.fema.pl / *.icm.edu.pl 16.09.05, 14:56
      Bob, seaty się psują, to gó..ana marka!
      • Gość: politolog Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:31
        Ogólnie samochody z koncernu volkswagena sa nudne i brzydkie a skoda do tego
        jeszcze tendetna i przereklamowana , seat był tu wyjątkiem , próbował przykuwać
        oko i czeszto mu sie udawało ale i tak sa tylko jedne prawdziwe samochody na
        świecie: to marki japońske: Mazda , Toyota i Honda reszta to podróby samochodów
        kto jeżdził ten wie:)
        • tiges_wiz Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? 16.09.05, 15:42
          Wszystko ladnie ... tylko sprzedac sie nie chce ..
        • caesar_pl Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? 16.09.05, 16:02
          Dobrze,ze w VW nie mysla tak jak ty.No bo wlascie twoj ulubieniec Seat przynosi straty a Skoda czy Golf zyski...

Gość portalu: politolog napisał(a):

> Ogólnie samochody z koncernu volkswagena sa nudne i brzydkie a skoda do tego
          > jeszcze tendetna i przereklamowana , seat był tu wyjątkiem , próbował przykuwać
          >
          > oko i czeszto mu sie udawało ale i tak sa tylko jedne prawdziwe samochody na
          > świecie: to marki japońske: Mazda , Toyota i Honda reszta to podróby samochodów
          >
          > kto jeżdził ten wie:)
        • Gość: SkośnoOki Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.chello.pl 16.09.05, 16:09
          OK, słuszna ocena, ale to jak się te auta prezentują na rynku jest również
          kwestią strategii korporacji. Seat z założenia miał konkurować z markami o
          'sportowym zacięciu' jak Alfa Romeo Fiata.
          • Gość: Ray Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.Torun.PL 19.09.05, 17:50
            ... jeszcze uplynie sporo wody nim bedzie mogl z AR konkurowac. AR ma za soba
            legende, osiagi, wyscigi ze srebrnymi strzałami, samochodami Horcha (tera to
            jest wlasnie wspaniale AUDI). AR kryzys ma za soba (polityka po wykupieniu AR
            przez Fiata w latach 80-tych: rosyjska kiepska stal, blachy za licencje na
            produkcje aut fiatopodobnych - a co za tym idzie korozja straszna). Dzisiaj AR
            wraca na swoje miejsce - i to mnie cieszy. Nie wszystko jeszcze jest tak jak bym
            sobie zyczyl ale jest na dobrej drodze. I seatowi nie wystarczy Pan Da Silva,
            ktoremu pomysly sie skonczyly i kopiuje tylne lampy. klamki w tylnych drzwiach z
            AR. Design to jedno, dusza auta to drugie. Zastanawialem sie nawet na Altea - mi
            sie podoba. Czar prystka jak sie usiadzie - plastiki spasowane OK ale tak
            tandetne jak ruskie zabawki. Brrrr.... Wszedzie mozna popukac i slychac jak w
            bebenku....
    • ferris.b Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? 16.09.05, 16:09
      Chcesz kupic Altee? To powinines sie cieszyc. Przeciez jak chinczycy beda ja robic, to bedzie duzo
      tansza :) wiec chyba lepiej, no nie?
      • Gość: retarder Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.185.broadband3.iol.cz 16.09.05, 16:52
        co chcesz od skody dupku ? widziałes nową octawke ? w niemczech kupuja ją jak
        cholera bo dobra,tania, i luksusowa jak na tą klasę. Porównaj inne samochody tej
        klasy a potem pisz.myślę że sam jeździsz 126p. IDIOTO. Ja przesiadłem się z
        Passata 1.9 tdi rok 99 na skodę !.9 tdi.rok 05 Komfort praktycznie taki sam
        -wersja elegance a ta cena !!!! Autko bomba.Seat jest szmelc. Precz z polskim
        motoryzacyjnym syfem !!!!
        • Gość: politolog Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:16
          Hehe no włsnie tacy frustraci i chamidała jak ty jeżdzą skodzinami to
          typowe:)))) A żę przesiadłeś sie z gówna na gó.. to i nigdy sie nie dowiesz na
          czym polega przyjemność z jazdy prawdziwym samochodem czyli japończykiem
          biedaku w aucie dla frajerów łykających kazdą reklamę jak słowo boże:)))

Gość portalu: retarder napisał(a):

> co chcesz od skody dupku ? widziałes nową octawke ? w niemczech kupuja ją jak
          > cholera bo dobra,tania, i luksusowa jak na tą klasę. Porównaj inne samochody
          te
          > j
          > klasy a potem pisz.myślę że sam jeździsz 126p. IDIOTO. Ja przesiadłem się z
          > Passata 1.9 tdi rok 99 na skodę !.9 tdi.rok 05 Komfort praktycznie taki sam
          > -wersja elegance a ta cena !!!! Autko bomba.Seat jest szmelc. Precz z polskim
          > motoryzacyjnym syfem !!!!
          • Gość: retarder Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.185.broadband3.iol.cz 16.09.05, 18:55
            Japończycy mają dobre samochody ? Ja myślałem ze jezdżą rykszami.hahaha !!!
            Japończyk do europejczyka umywa się. Europa to jest to a ty żółtku jeździsz
            japońskim gó...nem bo na lepsze cię nie stac.Howgh.
            • Gość: Ray Re: Volkswagen sprzeda Seata Chińczykom? IP: *.Torun.PL 19.09.05, 18:07
              ... tak, to nazywa sie powazna dyskusja. Niemiec jest be, Japonczyk jest be..
              Nie, nie , nie niemiec OK, japonczyk OK. Boze ludzie jakie frustracje
              wyladowujecie przez posiadanie auta. Rozumuje, ze drogie auto wystarczy by czuc
              sie OK ? A jak ktos ma francuza (no ja mam Puga206SW i to w dyzlu!!!) oraz
              włocha (no drugie moje to FiatPanda) to chyba juz wogole to jakis frajer.... No
              nie daj Boj zmienie jeszcze na Skode i po mnie. A jak dodam ze uwielbiam AR oraz
              Audi no to juz calkiem pewnie dziwak. Nie wspomne o jedynym boskim aucie z
              silnikiem Wankla (toz to japoniec a one przeciez sa be). Dodam ze marzy mi sie
              jeszcze kilka samochodow (no VOLVO przeciez to nie volvo tylko Ford, a on jak
              wiadomo jest g... wort i fiat to jego brat...)

-----------------STOP FRUSTRATOM SAMOCHODOWYM ------------------------------
    • Gość: Ruti Biorąc pod uwagę stosunek niektórych ich dealerów. IP: *.eranet.pl 16.09.05, 16:44
      ..to czemu nie np. taki Lech Szymczyk ul. Połczyńska W-wa...tacy nie
      profesjonalni i do niczego, że ich do sądu podałem....
      Gorszych cwaniaków i chamstwa nie znam.
    • Gość: ZEUS i słusznie.. te Seaty juz dzis wygladaja IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 16.09.05, 17:08
      jak koszmar z dalekiego wschodu..
    • caesar_pl Musza sprzedac 16.09.05, 17:15
      Seata, bo w Niemczech nie moga zwolnic i nie moga obnizyc pensji.A robol w Wolfsburu
      zarabia srednio ponad 4 000 brutto.
      • Gość: loco Re: Musza sprzedac IP: *.acn.waw.pl 16.09.05, 20:07
        4000 czego brutto?
        • caesar_pl Re: Musza sprzedac 16.09.05, 20:22
          Euro..
    • Gość: miki Ostatnia promocja seata - CHAMSTWO IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 18.09.05, 20:43
      W sobotę rano byłem u seata w salonie, bo miał to być weekend cudów - czytaj
      seat cordoba juz od 29900. Sprzedawca wyśmiał mnie mówiąc iż auta za 30000 to
      były w sprzedazy w latach 90-tych. A seaty w promocji wszystkie wysprzedali już
      w piątek. A oni mogą zaproponować cordobę w super okazji za 44000. Czyli
      standardowo robimy ludzi w ..., a przy okazji może ktoś coś kupi. Dla mnie to
      jest po prostu CHAMSTWO.
      • meerkat1 Nie tylko VW! 19.09.05, 09:45
        Daimler-Chrysler rozpocznie wkrotce w ChRL produkcje sedanu Chrysler 300C - na
        poczatek wylacznie na rynek chinski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka