Dodaj do ulubionych

Zaczyna się wojna między sklepami z elektroniką

IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 21.09.05, 00:33
i co znowu beda handlowac jakas lipa made in china albo inne filipiny???mam to w dupie wole uzywane ale z japonii
Obserwuj wątek
    • blq biorąc pod uwagę ceny na internetowych aukcjach... 21.09.05, 01:18
      ... oj jest z czego zejśc, panowie.. jest z czego... skoncza sie marże 100%, a
      zaczną 20-30%. Może nawet 10, tak byłoby najlepiej.

Przydaly by sie jeszcze nowe salony z telefonami komorkowymi, bo to co robi
      Germanos i reszta - jak zarabia na naiwniakach - to "bania mała" ...
      telefony-złomy sprzedaje po 600zł.

"siemensa c65 mamy dla pani. tylko 599"
      • Gość: kid Re: biorąc pod uwagę ceny na internetowych aukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:39
        Gdzie ty słyszałeś o marzach 100%? Chyba w sklepie z ciuchami a nie ze sprzętem
        AGD RTV.
        • Gość: szeryf Re: biorąc pod uwagę ceny na internetowych aukcja IP: *.echostar.pl 21.09.05, 11:42
          nie bierzcie za bardzo pod uwage aukcji internetowych, roi sie tam przeciez od
          oszustow i zamiast projektora za 5tys dostaniecie w paczce marchewke i
          ziemniaki... wiem cos o tym... sam zostalem niedawno oszukany, wole wydac wiecej
          a miec pewnosc ze dostane to za co placilem
          • Gość: Emilia Re: biorąc pod uwagę ceny na internetowych aukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:34
            To masz pecha. Solidne firmy tez wystawiaja z necie.
      • Gość: strom Re: biorąc pod uwagę ceny na internetowych aukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:32
        ... to wiele z ofert pochodzi z przemytu lub "spadło" z TIR'a
    • Gość: xxuk Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 21.09.05, 01:26
      Taaa, to pewnie ci sami co w londynie poplajtowali.... W sumie nawet nawet fajne
      wyprzedaze byly.
      • Gość: Randone Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.bmly.cable.ntl.com 21.09.05, 01:38
        Dixons? Z czym do ludzi. W UK nie mogl sobie poradzic z kosztami i zlikwidowal wiekszosc sklepow i przeniosl handel do netu. Drozyzna i kiepski wybor. Nie maja szans ze sklepem dla idiotow.
    • Gość: to ja w ktorej sieci Agora ma udzialy? IP: *.nsw.bigpond.net.au 21.09.05, 01:31
      produkty z Chin moga byc bardzo dobre i bardzo zle. Jezeli produkuja dla znanej
      firmy z dostarczonych elementow, a technologia jest OK, wtedy i produkt jest
      dobry. Jesli kupisz podrobki, wtedy mozesz zalowac.
      • Gość: c Re: w ktorej sieci Agora ma udzialy? IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 07:09
        w vobis oczywiscie :)
        • Gość: ja Re: w ktorej sieci Agora ma udzialy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 07:38
          Vobis tani???
          Kto to pisał?
          W byle sklepie komputerowym jest taniej i obsługa coś wie (mam doświadczenie z gdyńskim Vobisem - nawet płyty CD mieli droższe)
          • Gość: szeryf Re: w ktorej sieci Agora ma udzialy? IP: *.echostar.pl 21.09.05, 11:44
            chyba faktycznie maja udzialy w vobisie, bo to jest przeciez jeden z drozszych
            sklepow komputerowych
          • Gość: kat Re: w ktorej sieci Agora ma udzialy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:49
            dokladnie nie kupowac w Vobisie zdzieraja tylko kase !!
    • Gość: Jawa Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 05:57
      Nie wiem kim jest i co sobą przedstawia Pani Wioletta Batóg z Metra ale MM może
      ma najniższe ceny w Europie ale nie w Polsce.We Wrocławiu,nawet w centrum
      miasta sprzęt elektroniczny a głownie komputerowy i fotograficzny można kupić w
      mniejszych rodzimych firmach o około 5% taniej.MM stosuje oklepany chwyt dużych
      marketów-kilka pozycji o dość wątpliwej jakości trochę tańszych( jako wabik) a
      za konkrety drożej jak u innych.Albo raty bez procentów-dany artykuł
      przykładowo droższy o 50 zł jak w innym sklepie- i klient i tak mniej lub
      bardziej świadomie płaci te odsetki.Reasumując,sprzęt jest coraz tańszy i
      łatwiej dostępny-jak się pisze sponsorowany artykuł w tak renomowanej gazecie
      to trochę więcej finezji a nie na poziomie podrzuconej pod drzwi gazetki
      reklamowej.Amen
      • bronek.talar Zaczyna się bitwa a nie wojna!!! Wygrać bitwę to.. 21.09.05, 17:25
        Gość portalu: Jawa napisał(a):

> Nie wiem kim jest i co sobą przedstawia Pani Wioletta Batóg z Metra ale MM może
        >
        > ma najniższe ceny w Europie ale nie w Polsce.We Wrocławiu,nawet w centrum
        > miasta sprzęt elektroniczny a głownie komputerowy i fotograficzny można kupić w
        >
        > mniejszych rodzimych firmach o około 5% taniej.MM stosuje oklepany chwyt dużych
        >
        > marketów-kilka pozycji o dość wątpliwej jakości trochę tańszych( jako wabik) a
        > za konkrety drożej jak u innych.Albo raty bez procentów-dany artykuł
        > przykładowo droższy o 50 zł jak w innym sklepie- i klient i tak mniej lub
        > bardziej świadomie płaci te odsetki.Reasumując,sprzęt jest coraz tańszy i
        > łatwiej dostępny-jak się pisze sponsorowany artykuł w tak renomowanej gazecie
        > to trochę więcej finezji a nie na poziomie podrzuconej pod drzwi gazetki
        > reklamowej.Amen

nie to samo co wygrać wojnę. Przykład Węgier... Hipermarkety z elektroniką i
        AGD. Koń by się uśmiał!!!To dotyczy sklepów dla idiotów i Dixons. Niska cena nie
        bierze się z niczego. Marże w tej branży przecież nie są wysokie a nikt nie
        będzie dopłacał. Jest kilka rozwiązań na zrobienie niskiej ceny; koszty wejścia
        pokryje dostawca sprzętu w postaci haraczu za wejście do sieci albo za niską
        cenę dostaniemy lowendowy produkt pod jakąś średnio pozycjonowaną marką.
        Chińczyków jest przecież dużo i muszą coś przecież robić. No nie? Kupuje poźniej
        taki naiwniak telewizor 29" bo przecież o takim mu się śniło nocami za powiedzmy
        499zł a potem okazuje się, że równie dobrze mógł oddać te pieniądze biednym albo
        wyrzucić w błoto. W imieniu DIXONS i własnym zapraszam na zakupy. Życzę powodzenia!
    • Gość: oops Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 06:50
      "...naprawdę najniższe ceny gwarantują tzw. resellerzy (lokalne sklepy, sieci
      typu Vobis). Według specjalistycznego dwutygodnika "CRN" sprzedają taniej np.
      sprzęt komputerowy." A co innego ma niby twierdzić CRN czyli Computer Reseller News?
      • Gość: Gość Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.isuzu.pl 21.09.05, 07:28
        Vobis jest lokalną siecią o zasięgu ogólnopolskim ;-))))))
        A Vobis przecierz nie jest Polski więc zasięg firmy jest co najmniej
        międzynarodowy (może być jeszcze między kontynentalny...)

To ma taki sens jak kurdupel o wzroście dwuch metrów....

Pytanie od kogo autor artykułu dostał prezenty...
        • Gość: u3 Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 07:59
          a umiesz czytać ze zrozumieniem? w nawiasie jest: lokalne sklepy przecinek sieci
          typu Vobis. innnymi słowy są to dwie różne grupy sklepów
    • Gość: ja eBay i Orange pokazały-z dużej chmury mały deszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 07:34
    • krzszy1 Re: Kiedy zacznie się wojna z z pazernym państwem 21.09.05, 07:56
      Coż z tego że sprzęt elektroniczny jest coraz tańszy skoro pozostałe dobra drożeją .
    • Gość: konsument Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 21.09.05, 08:07
      Bardzo dobrze, że będzie konkurencja bo ceny sprzętu elektr.w Polsce w
      porównaniu do zarobków są bardzo wysokie.Kto to wiadział żeby telewizor
      kosztował 5 czy 6 tysięcy a zarobki 1 tys.Czy człowiek ma przez pół roku nic nie
      jedząc i nie płacąc rachunków zbierać żeby kupic gó..any telewizor ? To jest
      chore, a aparaty cyfrowe ponad 2 tys.to nie dla ludzi tylko dla super
      bogaczy.Bardzo sie ciesze i powinno byc więcej takich sklepów żeby przeciętny
      zjadacz chleba na takie produkty miał pieniądze i nie musiał brac pożyczek które
      trzeba podwójnie spłacać.
      • giuseppe53 a telewizor za 599 do 999 nie laska? 21.09.05, 09:09
        jezeli zarabiasz odpowiednio to cie stac na telewizor za 6000 zetow a jezeli
        nie, to jest wystarczajaco duzo ofert juz od 500 zlotych, rusz sie i poogladaj.
        Albo wyprowadz sie do panstw w ktorych zarobisz na ten odbiornik. I tyle.
    • Gość: olek Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: 193.24.200.* 21.09.05, 08:10
      czy ktoś wie czy w Kielcach też będzie Electro World?
      • Gość: tomasz Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.man.poznan.pl 21.09.05, 08:20
        A ja kupuje w necie, sprawdzam np. na www.skapiec.pl najtansze oferty, a do
        'idiotycznego' sklepu ide tylko oglądać, o! Przyda sie jeszcze jedna wystawa ;)
        • Gość: ziuta Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 21.09.05, 09:29
          byłam na tym twoim skompcu bo tylko tak to można na opisac tam są takie ceny że
          lepiej już wyluzuj deep space and nothing more jak w twojej głowie
          • poczciwiec Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni 21.09.05, 09:56
            ziuta nie mścij się
      • Gość: Misio Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: 62.29.160.* 26.09.05, 18:00
        Żartujesz sobie? Po co, kiedy i tak Kielce za kilka lat maja być zlikwidowane :)
    • yavorius Niech mnie nie rozśmieszają... 21.09.05, 08:34
      Telewizor plazmowy, który w Euro RTV AGD kosztuje 8999, ja kupiłem za 6450 w
      prywatnej firmie. Ręce opadają...
      • poczciwiec Re: Niech mnie nie rozśmieszają... 21.09.05, 09:58
        Euro RTV AGD jest państwowa?
      • Gość: oklamany Re: Niech mnie nie rozśmieszają... IP: 212.76.37.* 21.09.05, 13:08
        w tym Euro AGD sprzedali mi radiomagnetofon zapewniając że ma autoreverse - nie
        miał!!!!
        • Gość: janbar Re: Niech mnie nie rozśmieszają... IP: 217.153.29.* 22.09.05, 03:03
          Mozesz oddac powolujac sie na przepis ustawy o "braku zgodnosci towaru z umowa"
          Poszukaj strony Federacji Konsumentow.

Pozdrawiam,

janbar.:))
    • bajbek Promocje to ściema a MM jest tylko dla idiotów 21.09.05, 08:38
      Niedawno chciałem kupić w MM kartę firewire z kablem do kamery cyfrowej.
      Wyglądało to tak:
      1) cena samej karty - 59 zł
      2) cena przewodu - 75 zł!
      Oczywiście mieli komplet ale za 100 zł ale to i tak za drogo. Podziękowałem im,
      obróciłem się na pięcie i wyszedłem. W zwykłym sklepie komputerowym kupiłem
      kartę z kablem i softem do edycji video za 70 zł.
      Promocje MM to jedna wielka ściema bo towaru w dniu promocji to mają raptem 1
      lub 2 sztuki na cały sklep. Oczywiście obok stoi towar prawie "identyczny" ale
      dwa razy droższy. Nie dajcie nabijać się na promocje.
      MM TYLKO DLA IDIOTÓW
      • Gość: bik Re: Promocje to ściema a MM jest tylko dla idiotó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:05
        bajbek napisał:

> Promocje MM to jedna wielka ściema bo towaru w dniu promocji to mają raptem 1
        > lub 2 sztuki na cały sklep. Oczywiście obok stoi towar prawie "identyczny" ale
        > dwa razy droższy. Nie dajcie nabijać się na promocje.
        > MM TYLKO DLA IDIOTÓW

Pozwolę się nie zgodzić. 26 sierpnia w MM rozpoczęła się wyprzedaż, na której
        pojawiłem się o godz. 10 z gazetką (otwierali o 7). O tej porze nie było tylko
        3 rzeczy (akumulatorki, ładowarka, słuchawki - bardzo atrakcyjne cenowo)
        wymienionych w gazetce. Resztę można było bez problemu zakupić. 25 sierpnia
        sprawdziłem w Internecie ceny na te towary w Polsce, Niemczech i - jeśli to było
        możliwe - w USA. Ta wyprzedaż to naprawdę nie była ściema.
        • bajbek Re: Promocje to ściema a MM jest tylko dla idiotó 21.09.05, 12:38
          W jakim mieście to było?
          Nagrywarki DVD Lite-On Dual Layer po 150 zł też były?
          • pype Re: Promocje to ściema a MM jest tylko dla idiotó 13.10.05, 14:32
            Były! W M1 50 szt.
    • kuubaa Daje Wam do myślenia ten kawałek: 21.09.05, 08:45
      "A prawdziwym rajem niskich cen są sklepy i aukcje internetowe. Nowy projektor
      Panasonica, który w markecie kosztuje ok. 8 tys. zł, można na Allegro kupić za
      5 tys. zł. Aparaty cyfrowe są tańsze o przynajmniej kilkaset, a telewizory
      plazmowe nawet o kilka tysięcy złotych."
      Dlaczego jest taniej? Bo bez podatków, akcyzy i cła!!! Więc głosujcie na
      socjalistów a będzie jeszcze drożej.
      • Gość: bik Re: Daje Wam do myślenia ten kawałek: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:09
        kuubaa napisała:

> "A prawdziwym rajem niskich cen są sklepy i aukcje internetowe. Nowy projektor
        > Panasonica, który w markecie kosztuje ok. 8 tys. zł, można na Allegro kupić za
        > 5 tys. zł. Aparaty cyfrowe są tańsze o przynajmniej kilkaset, a telewizory
        > plazmowe nawet o kilka tysięcy złotych."

Kolejna bzdura w GW. Na Allegro podczas licytacji przedmioty często osiągają
        większą cenę niż w normalnym sklepie z obsługą, polską gwarancją i wszelkimi
        prawami dla konsumenta. Poza tym sklepy sprzedające na Alledrogo często mają
        niższe ceny u siebie w sklepie fizycznym lub internetowym. Poza tym w sklepach
        bez problemu można się potargować. Naprawdę przerabiałem to ostatnio.
    • Gość: papi-bubu Jaka wojna ??? IP: *.chello.pl 21.09.05, 09:01
      1. Co to sa "przychody" ??? Tak nazywa sie chyba "obroty" ?
      2. "Pani analityk" firmy PMR Publications: pierwsze starcie miedzy gigantami...
      Z JEDNYM MARKETEM W Wawie ?!!! Gratuluje oceny pani Malgosiu ! :-) !
      3.Pozdrawiam Allegrowiczow ! Najbardziej tych, ktorzy juz musieli naprawic
      "plazme" kupiona u "wojtek 236" z Moniek !!! :-) !!!

Milego dnia i zakupoff !
      • jorn Re: Jaka wojna ??? 21.09.05, 10:26
        Gość portalu: papi-bubu napisał(a):

> 1. Co to są "przychody" ??? Tak nazywa sie chyba "obroty" ?

To się nazywa "przychody", zwane też jest "obrotami".

Ale są też w artykule kwiatki:
        1. "jego obsługa jest nieziemska i lepsza od konkurencji z Marsa i... Saturn".
        Co oznaczają te kropki w tym miejscu? Chyba to, że panu redaktorowi skojarzyło
        się z nazwą sieci sklepów "Saturn". Nie wie za to, że również istnieje sieć
        sklepów AGD pod nazwą "Mars". No ale ta sieć nie ma sklepów w Warszawie, więc
        dla pana redaktora nie istnieje...
        2. "A duże rabaty dostają głównie dzięki płaceniu za towar własną (a nie
        pożyczoną z banku) gotówką.". A co dostawcę obchodzi, w jaki sposób nabywca
        finansuje swoje zakupy? To, że obracają własną gotówka wpływa na ich koszty
        obsługi finansowej i pozwala obniżyć własne ceny sprzedaży, ale nie ma wpływu
        na rabaty uzyskiwane od dostawców! Podstawy ekonomii się kłaniają.
        3. "w dwóch marketach w Pecs i Debrecen ograniczył powierzchnię". Nie "w
        Debrecen", tylko "w Debreczynie". Albo bądźmy konsekwentni i w innym
        miejscu "artykułu" piszmy "w Budapest".
        4. "Nowy projektor Panasonica, który w markecie kosztuje ok. 8 tys. zł, można
        na Allegro kupić za 5 tys. zł.". Gazeta walczy z nielegalnymi handlarzami na
        ulicach Warszawy i jednocześnie promuje takich samych w sieci? Bo przecież te
        niskie ceny na Allegro są skutkiem sprzedaży towaru jeśli nie z kradzieży, to
        co najmniej z przemytu.
        • Gość: milky Re: Jaka wojna ??? IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 11:09
          odnosnie drugiego punktu. niską cene mozesz zaproponować wtedy kiedy placisz za
          towar wlasna gotówką, bo nie wliczasz do ceny kosztów kredytów (w branzy
          elektronicznej gigantycznych). min. dlatego neonet (jedna z wiekszych sieci z
          elektronika) chcial wejsc na gielde bo potzebowal wlasnie takiego kapitalu
          obrotowego.

a jesli chodzi o allegro, to spzedaje tam multum fim komputerowych, któe
          legalnie płaca podatki. tak jak moja. a ceny mam z pewnoscia nizsze niz w MM.
          uwazasz ze wszyscy na allego to zlodzieje i pzemytnicy?
          • Gość: mkopek Re: Jaka wojna ??? IP: *.ericsson.net 21.09.05, 11:41
            Dokaldnie- duzo firm sprzedjacych w internecie (nie tylko allegro - patrz ile
            taniej jest w sklepach internetowych w por. do MM) robi to zupelnie legalnie
            placxac wszystkie podatki. Jesli ktos sprzedaje sprzet kupiony w Niemczech czy
            Holandii nie znaczy to, ze jest przemytnikiem ani ze robi to nielegalnie.
    • Gość: embart Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.206.114.198.telsat.wroc.pl 21.09.05, 09:22
      Hmm... ciekawe
      nie wiem czy kolega zdaje sobie sprawę że większość elektroniki już dłuszy czas
      pochodzi z Chin i to nawet renomowanych producentów
    • Gość: wit polecam sklepy internetowe IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 21.09.05, 09:30
      w zeszłym tygodniu zamówiłem na www.mfe.pl telewizor byl to moj pierwszy zakup
      w sklepie internetowym. mialem pewne obawy czy wszystko bedzie ok, panowie
      dostarczyli do domu telewizor o umowionej godzinie a co najważniejsze byl o ok
      20% tańszy od ceny w mediamarkt.

polecam sklep www.mfe.pl sa tez inne ale w tym interesujacy mnie telewizor byl
      najtanszy
      pozdrawiam
      • kraq fajnie, kolejny sklep tylko dla idiotow 21.09.05, 09:41
        moze miedzy soba sie beda wycinali cenowo ale wystarczy poszukac w internecie
        gdzie kazdy taki sam sprzet jak w tych marketach mozna kupic taniej i to bez
        specjalnej łachy pt. promocje, okazje, wyprzedaze itd. roznica na sprzecie agd
        wartosci 2000-2500 pln potrafi wynosic nawet 500 pln miedzy sklepem dla idiotow
        a sklepami internetowymi. jak to ktos napisal - przyda sie kolejna wystawka,
        zeby poogladac na zywo, to co chce sie zakupic w necie
      • Gość: bik Re: polecam sklepy internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:20
        Gość portalu: wit napisał(a):

> w zeszłym tygodniu zamówiłem na www.mfe.pl telewizor byl to moj pierwszy zakup
        > w sklepie internetowym. mialem pewne obawy czy wszystko bedzie ok, panowie
        > dostarczyli do domu telewizor o umowionej godzinie a co najważniejsze byl o ok
        > 20% tańszy od ceny w mediamarkt.
        >
        > polecam sklep www.mfe.pl sa tez inne ale w tym interesujacy mnie telewizor byl
        > najtanszy

Oczywiście masz dużo racji, ale nie zgodziłbym się z twierdzeniem, że sprzedaż w
        MM to tylko ściema.

Np. w sklepie, który wymieniłeś Panasonic TX29PM1 kosztuje 1129PLN. Od 26.
        sierpnia w MM można było go kupić za 999PLN. I schodził jak ciepłe bułeczki.
        Inny przykład: Grundig MFW 82-2510/8 kosztuje w mfe.pl 2509PLN. 26. sierpnia
        można było go kupić bez problemu w moim MM za 1599PLN. Plazma Sony KE P42M1 - w
        mfe.pl cena 8999PLN (zalecana przez producenta). 26 sierpnia w MM bez problemu
        za 5999PLN. Naprawdę ta oferta MM z 26 sierpnia to nie była żadna ściema.
        Specjalnie się wybrałem tam, aby to sprawdzić i sam kupiłem parę rzeczy po
        naprawdę atrakcyjnych cenach.
    • Gość: Kazik Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:21
      Piękna reklama dla Vobis'a
    • Gość: koko Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.crowley.pl 21.09.05, 10:36
      Zakupy elektroniki w internecie... Aha, już sie rozpędziłem. A co zrobić jak
      szmelc się popsuje? Wiem coś o tym, bo się skusiłem na radio-CD samochodowe w
      Pixmanii. Pierwsza przesyłka - szmelc nie działa, zwrot na własny koszt,
      przysyłają drugie - działa 4 dni, znów biegnę na pocztę i płacę, czekam,
      czekam, ch.. mnie strzela, okazuje się, że wg serwisu szmelc dotarł na miejsce,
      a wg biura nie i ja mam w to wnikać i próbować tłumaczyć. W sumie kosztowało
      mnie to jakieś pół roku gó..anej korespondencji oraz oczywiście koszty
      przesyłek do Francji, bo kwotę za sprzęt mi łaskawie zwrócili. W życiu nie
      kupię czegoś, czego w razie awarii nie będę mógł rzucić sprzedawcy na pysk z
      okrzykiem "Reklamacja!!! I nie z gó..anej gwarancji oszuście, ale z
      niezgodności towaru z umową". Innym też tak polecam.
    • Gość: YO! Ja i tak bede kupował w necie. IP: 193.30.160.* 21.09.05, 10:51
      Polecam, jest dużo taniej niż w tych MM czy Euro. To są sklepy dla idiotów. A
      ten będzie kolejnym.
    • Gość: eugman Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: 62.87.178.* 21.09.05, 10:51
      Pożyjemy zobaczymy póki co mogą skoczyc z cenami do Allegro czy Ebay'a!!!
    • Gość: LukasK Jak to jest z tanim sprzętem IP: 217.153.71.* 21.09.05, 10:53
      Zazwyczaj, jeśli chce się kupić jakieś urządzenie, trzeba iść do małego sklepu,
      gdzie sprzedają ludzie, którzy się znają, albo spędzić wiele czasu wertując
      dokumentację i opinie w internecie, a na końcu trzeba iść do MM albo innego
      marketu po konkretny model, o którym ich pseudosprzedawcy niewiele wiedzą.
    • Gość: Rasiak Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.veracomp.pl 21.09.05, 11:31
      Dicsons płaci gotówką... to jak sie to ma tego, ze wymusza (po prstu przesyla
      informacje bez negocjacji) ze od dzis ma 270 zni terminu platnosci? (przyklad
      rzeczywisty)
    • maddrake Media Markt najniższe ceny ??? G...no prawda 21.09.05, 12:14
      W czerwcu kupowałem "zestaw" AGD do nowego mieszkania: cały "niezbędnik" czyli
      pralka, lodówka, kuchenka i okap... Cena w MM była w sumie (natych samych
      towarach !!!) prawie 25 % wyższa niż ta, którą uzyskałem w k'Witku - Krakusy
      wiedzą o którym miejscu piszę :) Do tego jeszcze MM chciał ze mnie zedrzeć za
      tansport i wniesienie na piętro...
      • Gość: ja Re: Media Markt najniższe ceny ??? G...no prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:41
        coś w tym jest
        kupowałem nową lodówkę
        głównym ograniczeniem były jej wymiary - na rynku właściwie tylko 2 modele spełniały wymagania co do wielkości
        w internecie producent reklamował ją jako lodówkę o cenie poniżej 1390 PLN
        w MM była po 1290 PLN (+ transport) i trzeba czekać 4-5 dni
        w innym sklepie po 1250 PLN, ale powiedzieli że opuszczą do 1150 PLN (+ transport) i dostępna od ręki
        kupiłem przez internet w małym sklepiku (20 km od mojego mieszkania) do którego bym normalnie nie trafił
        kosztowała 1050 PLN (transport gratis) nawet się nie targowałem - dostarczyli ją w 24 godziny
    • Gość: polecam www.techmarket.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:36
    • Gość: kiki Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: 62.29.248.* 21.09.05, 12:40
      ja jak przymierzałem sie do zakupu aparatu cyfrowego najpierw poszedłem do MM.
      Canon S2 kosztowal tam 2399 (sam aparat z 16MB kartą :) ). W prywatnej firmie
      kupilem aparat+akumulatory+ladowarka+karta 1GB !!+pokrowiec+adaptor pod USB dla
      karty za 2230 (oczywiście z gwarancją i instrukcją PL). MM dla idiotów,
      popieram!!
      • Gość: ja Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:46
        elektronika, zwłaszcza "cyfrówki" tanieje z tygodnia na tydzień
        średni czas produkcji danego modelu "cyfrówki to 3-4 miesiące"
        MM ma ogromne zapasy
        a małe sklepiki sprzedają towar na bieżąco
        dlatego mają towar nowszy o te kilka tygodni i tańszy (ew. lepiej wyposażony)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka