Gość: rafal IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 21.09.05, 00:33 i co znowu beda handlowac jakas lipa made in china albo inne filipiny???mam to w dupie wole uzywane ale z japonii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blq biorąc pod uwagę ceny na internetowych aukcjach... 21.09.05, 01:18 ... oj jest z czego zejśc, panowie.. jest z czego... skoncza sie marże 100%, a zaczną 20-30%. Może nawet 10, tak byłoby najlepiej. Przydaly by sie jeszcze nowe salony z telefonami komorkowymi, bo to co robi Germanos i reszta - jak zarabia na naiwniakach - to "bania mała" ... telefony-złomy sprzedaje po 600zł. "siemensa c65 mamy dla pani. tylko 599" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Re: biorąc pod uwagę ceny na internetowych aukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:39 Gdzie ty słyszałeś o marzach 100%? Chyba w sklepie z ciuchami a nie ze sprzętem AGD RTV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeryf Re: biorąc pod uwagę ceny na internetowych aukcja IP: *.echostar.pl 21.09.05, 11:42 nie bierzcie za bardzo pod uwage aukcji internetowych, roi sie tam przeciez od oszustow i zamiast projektora za 5tys dostaniecie w paczce marchewke i ziemniaki... wiem cos o tym... sam zostalem niedawno oszukany, wole wydac wiecej a miec pewnosc ze dostane to za co placilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: biorąc pod uwagę ceny na internetowych aukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:34 To masz pecha. Solidne firmy tez wystawiaja z necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strom Re: biorąc pod uwagę ceny na internetowych aukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:32 ... to wiele z ofert pochodzi z przemytu lub "spadło" z TIR'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxuk Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 21.09.05, 01:26 Taaa, to pewnie ci sami co w londynie poplajtowali.... W sumie nawet nawet fajne wyprzedaze byly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Randone Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.bmly.cable.ntl.com 21.09.05, 01:38 Dixons? Z czym do ludzi. W UK nie mogl sobie poradzic z kosztami i zlikwidowal wiekszosc sklepow i przeniosl handel do netu. Drozyzna i kiepski wybor. Nie maja szans ze sklepem dla idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja w ktorej sieci Agora ma udzialy? IP: *.nsw.bigpond.net.au 21.09.05, 01:31 produkty z Chin moga byc bardzo dobre i bardzo zle. Jezeli produkuja dla znanej firmy z dostarczonych elementow, a technologia jest OK, wtedy i produkt jest dobry. Jesli kupisz podrobki, wtedy mozesz zalowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: w ktorej sieci Agora ma udzialy? IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 07:09 w vobis oczywiscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: w ktorej sieci Agora ma udzialy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 07:38 Vobis tani??? Kto to pisał? W byle sklepie komputerowym jest taniej i obsługa coś wie (mam doświadczenie z gdyńskim Vobisem - nawet płyty CD mieli droższe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeryf Re: w ktorej sieci Agora ma udzialy? IP: *.echostar.pl 21.09.05, 11:44 chyba faktycznie maja udzialy w vobisie, bo to jest przeciez jeden z drozszych sklepow komputerowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: w ktorej sieci Agora ma udzialy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:49 dokladnie nie kupowac w Vobisie zdzieraja tylko kase !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jawa Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 05:57 Nie wiem kim jest i co sobą przedstawia Pani Wioletta Batóg z Metra ale MM może ma najniższe ceny w Europie ale nie w Polsce.We Wrocławiu,nawet w centrum miasta sprzęt elektroniczny a głownie komputerowy i fotograficzny można kupić w mniejszych rodzimych firmach o około 5% taniej.MM stosuje oklepany chwyt dużych marketów-kilka pozycji o dość wątpliwej jakości trochę tańszych( jako wabik) a za konkrety drożej jak u innych.Albo raty bez procentów-dany artykuł przykładowo droższy o 50 zł jak w innym sklepie- i klient i tak mniej lub bardziej świadomie płaci te odsetki.Reasumując,sprzęt jest coraz tańszy i łatwiej dostępny-jak się pisze sponsorowany artykuł w tak renomowanej gazecie to trochę więcej finezji a nie na poziomie podrzuconej pod drzwi gazetki reklamowej.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
bronek.talar Zaczyna się bitwa a nie wojna!!! Wygrać bitwę to.. 21.09.05, 17:25 Gość portalu: Jawa napisał(a): > Nie wiem kim jest i co sobą przedstawia Pani Wioletta Batóg z Metra ale MM może > > ma najniższe ceny w Europie ale nie w Polsce.We Wrocławiu,nawet w centrum > miasta sprzęt elektroniczny a głownie komputerowy i fotograficzny można kupić w > > mniejszych rodzimych firmach o około 5% taniej.MM stosuje oklepany chwyt dużych > > marketów-kilka pozycji o dość wątpliwej jakości trochę tańszych( jako wabik) a > za konkrety drożej jak u innych.Albo raty bez procentów-dany artykuł > przykładowo droższy o 50 zł jak w innym sklepie- i klient i tak mniej lub > bardziej świadomie płaci te odsetki.Reasumując,sprzęt jest coraz tańszy i > łatwiej dostępny-jak się pisze sponsorowany artykuł w tak renomowanej gazecie > to trochę więcej finezji a nie na poziomie podrzuconej pod drzwi gazetki > reklamowej.Amen nie to samo co wygrać wojnę. Przykład Węgier... Hipermarkety z elektroniką i AGD. Koń by się uśmiał!!!To dotyczy sklepów dla idiotów i Dixons. Niska cena nie bierze się z niczego. Marże w tej branży przecież nie są wysokie a nikt nie będzie dopłacał. Jest kilka rozwiązań na zrobienie niskiej ceny; koszty wejścia pokryje dostawca sprzętu w postaci haraczu za wejście do sieci albo za niską cenę dostaniemy lowendowy produkt pod jakąś średnio pozycjonowaną marką. Chińczyków jest przecież dużo i muszą coś przecież robić. No nie? Kupuje poźniej taki naiwniak telewizor 29" bo przecież o takim mu się śniło nocami za powiedzmy 499zł a potem okazuje się, że równie dobrze mógł oddać te pieniądze biednym albo wyrzucić w błoto. W imieniu DIXONS i własnym zapraszam na zakupy. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oops Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 06:50 "...naprawdę najniższe ceny gwarantują tzw. resellerzy (lokalne sklepy, sieci typu Vobis). Według specjalistycznego dwutygodnika "CRN" sprzedają taniej np. sprzęt komputerowy." A co innego ma niby twierdzić CRN czyli Computer Reseller News? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.isuzu.pl 21.09.05, 07:28 Vobis jest lokalną siecią o zasięgu ogólnopolskim ;-)))))) A Vobis przecierz nie jest Polski więc zasięg firmy jest co najmniej międzynarodowy (może być jeszcze między kontynentalny...) To ma taki sens jak kurdupel o wzroście dwuch metrów.... Pytanie od kogo autor artykułu dostał prezenty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u3 Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 07:59 a umiesz czytać ze zrozumieniem? w nawiasie jest: lokalne sklepy przecinek sieci typu Vobis. innnymi słowy są to dwie różne grupy sklepów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja eBay i Orange pokazały-z dużej chmury mały deszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 07:34 Odpowiedz Link Zgłoś
krzszy1 Re: Kiedy zacznie się wojna z z pazernym państwem 21.09.05, 07:56 Coż z tego że sprzęt elektroniczny jest coraz tańszy skoro pozostałe dobra drożeją . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 21.09.05, 08:07 Bardzo dobrze, że będzie konkurencja bo ceny sprzętu elektr.w Polsce w porównaniu do zarobków są bardzo wysokie.Kto to wiadział żeby telewizor kosztował 5 czy 6 tysięcy a zarobki 1 tys.Czy człowiek ma przez pół roku nic nie jedząc i nie płacąc rachunków zbierać żeby kupic gó..any telewizor ? To jest chore, a aparaty cyfrowe ponad 2 tys.to nie dla ludzi tylko dla super bogaczy.Bardzo sie ciesze i powinno byc więcej takich sklepów żeby przeciętny zjadacz chleba na takie produkty miał pieniądze i nie musiał brac pożyczek które trzeba podwójnie spłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 a telewizor za 599 do 999 nie laska? 21.09.05, 09:09 jezeli zarabiasz odpowiednio to cie stac na telewizor za 6000 zetow a jezeli nie, to jest wystarczajaco duzo ofert juz od 500 zlotych, rusz sie i poogladaj. Albo wyprowadz sie do panstw w ktorych zarobisz na ten odbiornik. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: 193.24.200.* 21.09.05, 08:10 czy ktoś wie czy w Kielcach też będzie Electro World? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.man.poznan.pl 21.09.05, 08:20 A ja kupuje w necie, sprawdzam np. na www.skapiec.pl najtansze oferty, a do 'idiotycznego' sklepu ide tylko oglądać, o! Przyda sie jeszcze jedna wystawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 21.09.05, 09:29 byłam na tym twoim skompcu bo tylko tak to można na opisac tam są takie ceny że lepiej już wyluzuj deep space and nothing more jak w twojej głowie Odpowiedz Link Zgłoś
poczciwiec Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni 21.09.05, 09:56 ziuta nie mścij się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: 62.29.160.* 26.09.05, 18:00 Żartujesz sobie? Po co, kiedy i tak Kielce za kilka lat maja być zlikwidowane :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Niech mnie nie rozśmieszają... 21.09.05, 08:34 Telewizor plazmowy, który w Euro RTV AGD kosztuje 8999, ja kupiłem za 6450 w prywatnej firmie. Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
poczciwiec Re: Niech mnie nie rozśmieszają... 21.09.05, 09:58 Euro RTV AGD jest państwowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oklamany Re: Niech mnie nie rozśmieszają... IP: 212.76.37.* 21.09.05, 13:08 w tym Euro AGD sprzedali mi radiomagnetofon zapewniając że ma autoreverse - nie miał!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janbar Re: Niech mnie nie rozśmieszają... IP: 217.153.29.* 22.09.05, 03:03 Mozesz oddac powolujac sie na przepis ustawy o "braku zgodnosci towaru z umowa" Poszukaj strony Federacji Konsumentow. Pozdrawiam, janbar.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bajbek Promocje to ściema a MM jest tylko dla idiotów 21.09.05, 08:38 Niedawno chciałem kupić w MM kartę firewire z kablem do kamery cyfrowej. Wyglądało to tak: 1) cena samej karty - 59 zł 2) cena przewodu - 75 zł! Oczywiście mieli komplet ale za 100 zł ale to i tak za drogo. Podziękowałem im, obróciłem się na pięcie i wyszedłem. W zwykłym sklepie komputerowym kupiłem kartę z kablem i softem do edycji video za 70 zł. Promocje MM to jedna wielka ściema bo towaru w dniu promocji to mają raptem 1 lub 2 sztuki na cały sklep. Oczywiście obok stoi towar prawie "identyczny" ale dwa razy droższy. Nie dajcie nabijać się na promocje. MM TYLKO DLA IDIOTÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: Promocje to ściema a MM jest tylko dla idiotó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:05 bajbek napisał: > Promocje MM to jedna wielka ściema bo towaru w dniu promocji to mają raptem 1 > lub 2 sztuki na cały sklep. Oczywiście obok stoi towar prawie "identyczny" ale > dwa razy droższy. Nie dajcie nabijać się na promocje. > MM TYLKO DLA IDIOTÓW Pozwolę się nie zgodzić. 26 sierpnia w MM rozpoczęła się wyprzedaż, na której pojawiłem się o godz. 10 z gazetką (otwierali o 7). O tej porze nie było tylko 3 rzeczy (akumulatorki, ładowarka, słuchawki - bardzo atrakcyjne cenowo) wymienionych w gazetce. Resztę można było bez problemu zakupić. 25 sierpnia sprawdziłem w Internecie ceny na te towary w Polsce, Niemczech i - jeśli to było możliwe - w USA. Ta wyprzedaż to naprawdę nie była ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
bajbek Re: Promocje to ściema a MM jest tylko dla idiotó 21.09.05, 12:38 W jakim mieście to było? Nagrywarki DVD Lite-On Dual Layer po 150 zł też były? Odpowiedz Link Zgłoś
pype Re: Promocje to ściema a MM jest tylko dla idiotó 13.10.05, 14:32 Były! W M1 50 szt. Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Daje Wam do myślenia ten kawałek: 21.09.05, 08:45 "A prawdziwym rajem niskich cen są sklepy i aukcje internetowe. Nowy projektor Panasonica, który w markecie kosztuje ok. 8 tys. zł, można na Allegro kupić za 5 tys. zł. Aparaty cyfrowe są tańsze o przynajmniej kilkaset, a telewizory plazmowe nawet o kilka tysięcy złotych." Dlaczego jest taniej? Bo bez podatków, akcyzy i cła!!! Więc głosujcie na socjalistów a będzie jeszcze drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: Daje Wam do myślenia ten kawałek: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:09 kuubaa napisała: > "A prawdziwym rajem niskich cen są sklepy i aukcje internetowe. Nowy projektor > Panasonica, który w markecie kosztuje ok. 8 tys. zł, można na Allegro kupić za > 5 tys. zł. Aparaty cyfrowe są tańsze o przynajmniej kilkaset, a telewizory > plazmowe nawet o kilka tysięcy złotych." Kolejna bzdura w GW. Na Allegro podczas licytacji przedmioty często osiągają większą cenę niż w normalnym sklepie z obsługą, polską gwarancją i wszelkimi prawami dla konsumenta. Poza tym sklepy sprzedające na Alledrogo często mają niższe ceny u siebie w sklepie fizycznym lub internetowym. Poza tym w sklepach bez problemu można się potargować. Naprawdę przerabiałem to ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papi-bubu Jaka wojna ??? IP: *.chello.pl 21.09.05, 09:01 1. Co to sa "przychody" ??? Tak nazywa sie chyba "obroty" ? 2. "Pani analityk" firmy PMR Publications: pierwsze starcie miedzy gigantami... Z JEDNYM MARKETEM W Wawie ?!!! Gratuluje oceny pani Malgosiu ! :-) ! 3.Pozdrawiam Allegrowiczow ! Najbardziej tych, ktorzy juz musieli naprawic "plazme" kupiona u "wojtek 236" z Moniek !!! :-) !!! Milego dnia i zakupoff ! Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Jaka wojna ??? 21.09.05, 10:26 Gość portalu: papi-bubu napisał(a): > 1. Co to są "przychody" ??? Tak nazywa sie chyba "obroty" ? To się nazywa "przychody", zwane też jest "obrotami". Ale są też w artykule kwiatki: 1. "jego obsługa jest nieziemska i lepsza od konkurencji z Marsa i... Saturn". Co oznaczają te kropki w tym miejscu? Chyba to, że panu redaktorowi skojarzyło się z nazwą sieci sklepów "Saturn". Nie wie za to, że również istnieje sieć sklepów AGD pod nazwą "Mars". No ale ta sieć nie ma sklepów w Warszawie, więc dla pana redaktora nie istnieje... 2. "A duże rabaty dostają głównie dzięki płaceniu za towar własną (a nie pożyczoną z banku) gotówką.". A co dostawcę obchodzi, w jaki sposób nabywca finansuje swoje zakupy? To, że obracają własną gotówka wpływa na ich koszty obsługi finansowej i pozwala obniżyć własne ceny sprzedaży, ale nie ma wpływu na rabaty uzyskiwane od dostawców! Podstawy ekonomii się kłaniają. 3. "w dwóch marketach w Pecs i Debrecen ograniczył powierzchnię". Nie "w Debrecen", tylko "w Debreczynie". Albo bądźmy konsekwentni i w innym miejscu "artykułu" piszmy "w Budapest". 4. "Nowy projektor Panasonica, który w markecie kosztuje ok. 8 tys. zł, można na Allegro kupić za 5 tys. zł.". Gazeta walczy z nielegalnymi handlarzami na ulicach Warszawy i jednocześnie promuje takich samych w sieci? Bo przecież te niskie ceny na Allegro są skutkiem sprzedaży towaru jeśli nie z kradzieży, to co najmniej z przemytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milky Re: Jaka wojna ??? IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 11:09 odnosnie drugiego punktu. niską cene mozesz zaproponować wtedy kiedy placisz za towar wlasna gotówką, bo nie wliczasz do ceny kosztów kredytów (w branzy elektronicznej gigantycznych). min. dlatego neonet (jedna z wiekszych sieci z elektronika) chcial wejsc na gielde bo potzebowal wlasnie takiego kapitalu obrotowego. a jesli chodzi o allegro, to spzedaje tam multum fim komputerowych, któe legalnie płaca podatki. tak jak moja. a ceny mam z pewnoscia nizsze niz w MM. uwazasz ze wszyscy na allego to zlodzieje i pzemytnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkopek Re: Jaka wojna ??? IP: *.ericsson.net 21.09.05, 11:41 Dokaldnie- duzo firm sprzedjacych w internecie (nie tylko allegro - patrz ile taniej jest w sklepach internetowych w por. do MM) robi to zupelnie legalnie placxac wszystkie podatki. Jesli ktos sprzedaje sprzet kupiony w Niemczech czy Holandii nie znaczy to, ze jest przemytnikiem ani ze robi to nielegalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embart Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.206.114.198.telsat.wroc.pl 21.09.05, 09:22 Hmm... ciekawe nie wiem czy kolega zdaje sobie sprawę że większość elektroniki już dłuszy czas pochodzi z Chin i to nawet renomowanych producentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit polecam sklepy internetowe IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 21.09.05, 09:30 w zeszłym tygodniu zamówiłem na www.mfe.pl telewizor byl to moj pierwszy zakup w sklepie internetowym. mialem pewne obawy czy wszystko bedzie ok, panowie dostarczyli do domu telewizor o umowionej godzinie a co najważniejsze byl o ok 20% tańszy od ceny w mediamarkt. polecam sklep www.mfe.pl sa tez inne ale w tym interesujacy mnie telewizor byl najtanszy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kraq fajnie, kolejny sklep tylko dla idiotow 21.09.05, 09:41 moze miedzy soba sie beda wycinali cenowo ale wystarczy poszukac w internecie gdzie kazdy taki sam sprzet jak w tych marketach mozna kupic taniej i to bez specjalnej łachy pt. promocje, okazje, wyprzedaze itd. roznica na sprzecie agd wartosci 2000-2500 pln potrafi wynosic nawet 500 pln miedzy sklepem dla idiotow a sklepami internetowymi. jak to ktos napisal - przyda sie kolejna wystawka, zeby poogladac na zywo, to co chce sie zakupic w necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: polecam sklepy internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:20 Gość portalu: wit napisał(a): > w zeszłym tygodniu zamówiłem na www.mfe.pl telewizor byl to moj pierwszy zakup > w sklepie internetowym. mialem pewne obawy czy wszystko bedzie ok, panowie > dostarczyli do domu telewizor o umowionej godzinie a co najważniejsze byl o ok > 20% tańszy od ceny w mediamarkt. > > polecam sklep www.mfe.pl sa tez inne ale w tym interesujacy mnie telewizor byl > najtanszy Oczywiście masz dużo racji, ale nie zgodziłbym się z twierdzeniem, że sprzedaż w MM to tylko ściema. Np. w sklepie, który wymieniłeś Panasonic TX29PM1 kosztuje 1129PLN. Od 26. sierpnia w MM można było go kupić za 999PLN. I schodził jak ciepłe bułeczki. Inny przykład: Grundig MFW 82-2510/8 kosztuje w mfe.pl 2509PLN. 26. sierpnia można było go kupić bez problemu w moim MM za 1599PLN. Plazma Sony KE P42M1 - w mfe.pl cena 8999PLN (zalecana przez producenta). 26 sierpnia w MM bez problemu za 5999PLN. Naprawdę ta oferta MM z 26 sierpnia to nie była żadna ściema. Specjalnie się wybrałem tam, aby to sprawdzić i sam kupiłem parę rzeczy po naprawdę atrakcyjnych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:21 Piękna reklama dla Vobis'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.crowley.pl 21.09.05, 10:36 Zakupy elektroniki w internecie... Aha, już sie rozpędziłem. A co zrobić jak szmelc się popsuje? Wiem coś o tym, bo się skusiłem na radio-CD samochodowe w Pixmanii. Pierwsza przesyłka - szmelc nie działa, zwrot na własny koszt, przysyłają drugie - działa 4 dni, znów biegnę na pocztę i płacę, czekam, czekam, ch.. mnie strzela, okazuje się, że wg serwisu szmelc dotarł na miejsce, a wg biura nie i ja mam w to wnikać i próbować tłumaczyć. W sumie kosztowało mnie to jakieś pół roku gó..anej korespondencji oraz oczywiście koszty przesyłek do Francji, bo kwotę za sprzęt mi łaskawie zwrócili. W życiu nie kupię czegoś, czego w razie awarii nie będę mógł rzucić sprzedawcy na pysk z okrzykiem "Reklamacja!!! I nie z gó..anej gwarancji oszuście, ale z niezgodności towaru z umową". Innym też tak polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YO! Ja i tak bede kupował w necie. IP: 193.30.160.* 21.09.05, 10:51 Polecam, jest dużo taniej niż w tych MM czy Euro. To są sklepy dla idiotów. A ten będzie kolejnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugman Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: 62.87.178.* 21.09.05, 10:51 Pożyjemy zobaczymy póki co mogą skoczyc z cenami do Allegro czy Ebay'a!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Jak to jest z tanim sprzętem IP: 217.153.71.* 21.09.05, 10:53 Zazwyczaj, jeśli chce się kupić jakieś urządzenie, trzeba iść do małego sklepu, gdzie sprzedają ludzie, którzy się znają, albo spędzić wiele czasu wertując dokumentację i opinie w internecie, a na końcu trzeba iść do MM albo innego marketu po konkretny model, o którym ich pseudosprzedawcy niewiele wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.veracomp.pl 21.09.05, 11:31 Dicsons płaci gotówką... to jak sie to ma tego, ze wymusza (po prstu przesyla informacje bez negocjacji) ze od dzis ma 270 zni terminu platnosci? (przyklad rzeczywisty) Odpowiedz Link Zgłoś
maddrake Media Markt najniższe ceny ??? G...no prawda 21.09.05, 12:14 W czerwcu kupowałem "zestaw" AGD do nowego mieszkania: cały "niezbędnik" czyli pralka, lodówka, kuchenka i okap... Cena w MM była w sumie (natych samych towarach !!!) prawie 25 % wyższa niż ta, którą uzyskałem w k'Witku - Krakusy wiedzą o którym miejscu piszę :) Do tego jeszcze MM chciał ze mnie zedrzeć za tansport i wniesienie na piętro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Media Markt najniższe ceny ??? G...no prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:41 coś w tym jest kupowałem nową lodówkę głównym ograniczeniem były jej wymiary - na rynku właściwie tylko 2 modele spełniały wymagania co do wielkości w internecie producent reklamował ją jako lodówkę o cenie poniżej 1390 PLN w MM była po 1290 PLN (+ transport) i trzeba czekać 4-5 dni w innym sklepie po 1250 PLN, ale powiedzieli że opuszczą do 1150 PLN (+ transport) i dostępna od ręki kupiłem przez internet w małym sklepiku (20 km od mojego mieszkania) do którego bym normalnie nie trafił kosztowała 1050 PLN (transport gratis) nawet się nie targowałem - dostarczyli ją w 24 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: 62.29.248.* 21.09.05, 12:40 ja jak przymierzałem sie do zakupu aparatu cyfrowego najpierw poszedłem do MM. Canon S2 kosztowal tam 2399 (sam aparat z 16MB kartą :) ). W prywatnej firmie kupilem aparat+akumulatory+ladowarka+karta 1GB !!+pokrowiec+adaptor pod USB dla karty za 2230 (oczywiście z gwarancją i instrukcją PL). MM dla idiotów, popieram!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zaczyna się wojna między sklepami z elektroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:46 elektronika, zwłaszcza "cyfrówki" tanieje z tygodnia na tydzień średni czas produkcji danego modelu "cyfrówki to 3-4 miesiące" MM ma ogromne zapasy a małe sklepiki sprzedają towar na bieżąco dlatego mają towar nowszy o te kilka tygodni i tańszy (ew. lepiej wyposażony) Odpowiedz Link Zgłoś