Dodaj do ulubionych

Liczba milionerow w USA - nanowsze dane!

30.09.05, 22:12

Dzis podano wlasnie najaktualniejsza statystyke.

Liczba milionerow w Stanach Zjednoczonych wzrosla do osmiu milionow
dziewieciuset tysiecy.

8.9 miliona!

Jakze waska to i elitarna grupa, prawda? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: USAjest+++ Ja tez juz MILIONER jestem !!!!! IP: *.ny325.east.verizon.net 01.10.05, 11:47
      Bo domek, ktorego Europejczyk pewnie nie kupilby nawet na dacze nad jeziorem
      jest juz wart ponad milion !!!!
      A kupilem go za 210 000 dziewiec lat temu :))))
      Jak mojeje mamusi wyslalem zdjecie po zakupie, to dostala ciezkich problemow z
      sercem, bo myslala ze syn skonczyl na smietnisku . Domek nie wyglada duzo
      lepiej,tylko okolica poszla w "gore" znacznie, chociaz dzialka dalej jest
      miedzy highwayem a ruchliwa droga lokalna.
      Ale czy to moja wina, ze dzis kazdy, kto ma credit score powyzej 200 dostaje
      kredyt i kupuje dom, nie zwracajac zadnej uwagi na to co kupuje, byle szybko i
      drogo? Przeciez gdyby nie to to dalej mieszkalbym w brzydkiej postindustrialnej
      strefie, z dzis tam same "rezydencje".
      Ameryka jest na dobrym kursie, jak moja tektura skoczy do 2 baniej to sprzedam
      i pewnie wroce do Polski na spokojna starosc.
      • meerkat1 Re: Ja tez juz MILIONER jestem !!!!! 01.10.05, 12:32
        "Ameryka jest na dobrym kursie, jak moja tektura skoczy do 2 baniej to sprzedam
        i pewnie wroce do Polski na spokojna starosc."

SPOKOJNA? :-)))

A najnowszy telewizyjny POPiS ogladales?

Bo ja przypadkiem- tak! ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

P.S. Zacznij juz skladac na moped.

Bo przy rosnacych cenach benzyny i gazu w RP czym innym raczej nie pojezdzisz!

• Gość: USAjest+++ Re: Ja tez juz MILIONER jestem !!!!! IP: 70.18.2.* 01.10.05, 15:51
          > A najnowszy telewizyjny POPiS ogladales?
          >
          > Bo ja przypadkiem- tak! ;-
          )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A co to POPiS?
          Z 2 mln szybko zamienionym na Euro to ja i POPIS i DOPIS mam gleboko w dupie.
      • Gość: Bill Gates jr. Re: Ja tez juz MILIONER jestem !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:11
        No właśnie. Proponuję brać pod uwagę tylko tych, którzy nie są zadłużeni i mają
        1 mil US$ w gotówce lub złocie. Czas oddzielić ziarno od plew :)
        • 0sa Re: Ja tez juz MILIONER jestem !!!!! 01.10.05, 23:40
          Gość portalu: USAjest+++ napisał(a):

. . .
          > Ale czy to moja wina, ze dzis kazdy, kto ma credit score powyzej 200 dostaje
          > kredyt. . .

Wyglada ze zapewne gdzies slyszales cos o "credit score" ale realiow
          otrzymywania kredytu to zapewne nie znasz nigdzie i napewno nie w USA i napewno
          nie z "credit score" 200. -:)))
          • Gość: USAjest+++ Synus IP: *.ny325.east.verizon.net 02.10.05, 02:22
            Moj CS byl miedzy 800- 825 jak ty spuszczlaes w pieluchy miekka , rzadka kupke.
            Nie bede Ci robil ykladu na ten temat, bo twoje jasno swiadcza, ze jestes
            zyciowo bardzo naiwny.
            Ironicznie stweirdzilem ,ze kazdy kto ma CS powyzej 200 dostaje mortgage, bo
            jest to autentycznie wcale nie tak dalekie od prawdy. trudniej dostac dzis AMEX
            Gold niz 500 000 mortgage. Co dalej z tego wyniknie - ano , na pewno nic
            dobrego.

• 0sa Re: Credit 101. . . 02.10.05, 03:54

> Moj CS byl miedzy 800- 825 jak ty spuszczlaes w pieluchy miekka , rzadka kupke.

To tobie jednak potrzeba bylo 800 lub 825 a nie 200?

> Nie bede Ci robil ykladu na ten temat, bo twoje jasno swiadcza, ze jestes
              > zyciowo bardzo naiwny.
              > Ironicznie stweirdzilem ,ze kazdy kto ma CS powyzej 200 dostaje mortgage, bo
              > jest to autentycznie wcale nie tak dalekie od prawdy.

Znasz przynajmniej jeden przypadek gdziekolwiek w USA gdzie ktos dostal $500,000
              tylko na ladna gebe i Credit Score 200? Nie znasz? A znasz moze jeden za 300?
              Nie? Moze za 400??? Nadal nie? Moze 500? Nadal takiego nie ma w calych USA?

> trudniej dostac dzis AMEX Gold niz 500 000 mortgage. Co dalej z tego
              > wyniknie - ano , na pewno nic dobrego.

A niby kiedy bylo latwiej uzyskac $500,000 na jakakolwiek karte (American
              Express, Visa, MasterCard obojetnie czy karta ta byla Blue, Gold, Platinium,
              Black czy Titanium) niz morgage?

I niby dlaczego mialoby byc latwiej?

Jezeli Ty nie pojmujesz dlaczego kredyt na nieruchomosci jest latwiejszy do
              uzyskania (czytaj mniej ryzykowny dla banku) i z reguly moze byc dlatego
              wielokrotnie tanszy to powyzsze zdanie jeszcze raz potwierdza ze cos gdzies
              slyszales o kredycie i o "Credit Score" ale nie masz nawet najmniejszego
              elementarnego pojecia o kredycie i to nie tylko kredycie w USA ale gdziekolwiek
              poniewaz ryzyko kredytu oblicza sie na calym swiecie podobnie. :)
              • Gość: u Re: Credit 101. . . IP: *.ny325.east.verizon.net 02.10.05, 05:04
                Te, idz sie utop, co?
                Albo wytrzeziej, bo bredzisz facet
                • 0sa Re: Credit 101. . . 02.10.05, 06:20
                  Gość portalu: u napisał(a):

> Te, idz sie utop, co?
                  > Albo wytrzeziej, bo bredzisz facet

Ja osobiscie nie pije ale nie zabraniam innym. Jestes albo malym, powiedzmy
                  najwyzej 16-letnim gowniarzem (malo parwdopodobne) albo starszym facetem (bardzo
                  prawdopodobne) ktory jednak na pewno nie ukonczyl szkoly sredniej
      • 0sa Re: Aprobata mamusi. . . 02.10.05, 03:26

> Bo domek, ktorego Europejczyk pewnie nie kupilby nawet na dacze nad jeziorem
        > jest juz wart ponad milion !!!!
        > A kupilem go za 210 000 dziewiec lat temu :))))
        > Jak mojeje mamusi wyslalem zdjecie po zakupie, to dostala ciezkich problemow z
        > sercem, bo myslala ze syn skonczyl na smietnisku . Domek nie wyglada duzo
        > lepiej,tylko okolica poszla w "gore" znacznie, chociaz dzialka dalej jest
        > miedzy highwayem a ruchliwa droga lokalna.
        > Ale czy to moja wina, ze dzis kazdy, kto ma credit score powyzej 200 dostaje
        > kredyt i kupuje dom, nie zwracajac zadnej uwagi na to co kupuje, byle szybko i
        > drogo? Przeciez gdyby nie to to dalej mieszkalbym w brzydkiej postindustrialnej
        >
        > strefie, z dzis tam same "rezydencje".
        > Ameryka jest na dobrym kursie, jak moja tektura skoczy do 2 baniej to sprzedam
        > i pewnie wroce do Polski na spokojna starosc.

Nie bardzo rozumiem czemu sie żalisz? Czy dlatego ze nie jestes Europejczykiem?
        Czy dlatego ze kupiles dom w zlym miejscu (location! location!)? Lub nie
        zwracales uwagi na co kupujesz? Czy po prostu rozchodzi sie o to ze mamusia nie
        zaaprobowala wyboru synka?
      • 0sa Re: Dom z aprobatą mamusi. . . 02.10.05, 07:36
        . . .
        > Jak mojeje mamusi wyslalem zdjecie po zakupie, to dostala ciezkich problemow z
        > sercem, bo myslala ze syn skonczyl na smietnisku . Domek nie wyglada duzo
        > lepiej,tylko okolica poszla w "gore" znacznie, chociaz dzialka dalej jest
        > miedzy highwayem a ruchliwa droga lokalna.

Bzdura. W Northport nie ma takich domow w cenie okol $1,000,000. W tej chwili
        masz 181 domow wystawionych na sprzedaz w Northport i pomimo ze nie ma domu
        dokladnie za $1,000,000 to sa domy za mniej i wiecej.

Niemniej jednak w tym przedziale cenowym kupisz co prawda uzywany dom (16 - 25
        lat) ale ktorym na pewno nie zawstydzilbys mamusi.

Po pierwsze nieco o okolicy czyli jak wyglada Northport, NY (Long Island). Jest
        to bardzo typowa, mala (okolo 22 tys mieszkancow) miejscowosc na Long Island
        niezbyt daleko od Manhattanu. Sredni wiek mieszkancow tam to 39.4 lata i srednia
        rodzina sklada sie z 2.79 ludzi a srednia zarobkow rodziny tam to $91 tys.
        rocznie wiec nadal wszystko raczej bardzo typowe do okolic New York i biorac pod
        uwage srednie zarobki domy sa tam raczej tez przystepne. Dzisiaj na sprzedaz w
        calym Northport jest 181 (z uwagi na to ze niektore "listings" sa powtarzane
        realnie jest to nieco mniej) domow z cenami wywolawczymi od $435,000 do $3,900,000.

Pomimo ze za $1,000,000 akurat nie ma zadnego domu to sa tam domy nieco ponizej
        i powyzej tej sumy. Nie ma jednak zadnego domu w tym przedziale cenowym o ktory
        moglbys sie powstydzic mamusi w Polsce. Nie beda to wielkie domy na warunki
        amerykanskie ale napewno pomieszcza typowa rodzine i nawet mamusie. Typowy dom w
        tym przedziale cenowym bedzie na zacisznej ulicy lub cul-de-sac umieszczony na
        typowej pod Nowym Yorkiem, wymanicurowanej dzialce nieco wiekszej niz 1 Acre
        (4,046 m kw). Typowa dzialka posiada prywatny wjazd, basen lub dwa i patio.

Dwu lub trzy-garazowy i bedzie miec 10 lub wiecej pokoji z mieszkalna
        powierzchnia 3,500 sq ft (325m kw.) lub wiecej, na zacisznej ulicy lub
        cul-de-sac. Bedzie miec Centralna Klimatyzacje, Centralne Ogrzewanie i kominki i
        oczywiscie bedzie wyposazony we wszystko co jest potrzebne do wprowadzenia sie
        czyli np. kuchnia standardowo wyposazona w piece, kuchnki, lodowke, zmywarke. W
        pralni bedzie pralka i suszarka etc.

Jest malo prawdopodobne ze zawstydzilbys swoja mamusie takim domem nawet jezeli
        mialbyc naprawde wymagajaca mamusie europejke. . .

P.S. A jak to sie stalo ze mamusia europejka a Ty nie?
        • 0sa Re: Dom z aprobatą mamusi. . . 02.10.05, 08:09
          Nalezy dodac wazna sprawe czyli polozenie
        • Gość: USAjest+++ Re: Dom z aprobatą mamusi. . . IP: 70.18.6.* 02.10.05, 18:36
          >
          > Bzdura. W Northport nie ma takich domow w cenie okol $1,000,000. W tej chwili
          > masz 181 domow wystawionych na sprzedaz w Northport i pomimo ze nie ma domu
          > dokladnie za $1,000,000 to sa domy za mniej i wiecej.

Ciebie naprawde bawi wypisywanie takich kretynstw ? Pogoda ladna, idz na spacer.
          • 0sa Re: Dom z aprobatą mamusi. . . 02.10.05, 22:09

> > Bzdura. W Northport nie ma takich domow w cenie okol $1,000,000. W tej
            > > chwili masz 181 domow wystawionych na sprzedaz w Northport i pomimo ze
            > > nie ma domu dokladnie za $1,000,000 to sa domy za mniej i wiecej.
            >
            >
            > Ciebie naprawde bawi wypisywanie takich kretynstw ? Pogoda ladna, idz na spacer

A co? Nie potrafisz poslugiwac sie przegladarka poza gazeta.pl???
            • Gość: Thea Re: Dom z aprobatą mamusi. . . IP: *.pools.arcor-ip.net 03.10.05, 00:44
              Powiedzcie koledzy z Ameryki, czym tu chcecie zaimponowac?
              Chicago Boys pozdrawjaja, nieprawdaz?
    • Gość: starycynik Re: Liczba milionerow w USA - nanowsze dane! IP: *.lr.centurytel.net 02.10.05, 19:28
      Tez cos. W Polsce kazdy byl milionerem w 90 roku. Tyle ze potem wymieniono
      walute, moze juz czas w USA.
      • 0sa Re: Liczba milionerow w Polsce 02.10.05, 22:54
        Gość portalu: starycynik napisał(a):

> Tez cos. W Polsce kazdy byl milionerem w 90 roku. Tyle ze potem wymieniono
        > walute, moze juz czas w USA.

No wlasnie czy nie mogli od razu skasowac jeszcze ze dwa zera
      • meerkat1 ZAWISC NIEUDACZNIKOW! :-))) 06.10.05, 10:09
        Gość portalu: starycynik napisał(a):

> Tez cos. W Polsce kazdy byl milionerem w 90 roku. Tyle ze potem wymieniono
        > walute, moze juz czas w USA.

W USA nigdy nie WYMIENIONO waluty. I NIGDY NIE WYMIENIA.

Wprowadza sie najwyzej stopniowo nowe, trudniejsze do sfalszowania banknoty
        (ostatnio np. 20tki i 50tki, za rok-dziesiatki i setki).

Mozesz wejsc do kazdego wiekszego banku w USA i zazadac wymiany dUlarow
        z polowy XIX stulecia. Wezma, bo sa NADAL HONOROWANE!

"SIE NIE UTRZYMA TEN KRAJ!"
        [a juz zwlaszcza Northport :-)))))))))))))))))))))]
        --------------------------------------------------------------------------------
        LIS NIE MOGAC DOSIEGNAC WINOGRON POCIESZAL SIE, ZE SA MALE I KWASNE (Lafontaine)
    • Gość: Jan Re: Liczba milionerow w USA - nanowsze dane! IP: *.dip.t-dialin.net 03.10.05, 00:53
      Wydaje mi sie ,ze te 8.5 mln milionerow to dotyczy calego swiata.Jesli sie myle,prosze o sprostowanie,jesli to nieprawda,to prosze o nakopanie do dupy mowiacym nieprawde...
    • Gość: LastBoyscout Re: Liczba milionerow w USA - nanowsze dane! IP: *.ca-sanfranc0.sa.earthlink.net 03.10.05, 01:07
      > Jakze waska to i elitarna grupa, prawda? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))<<<

Uzywanie w statystykach definicji milionera, ktory NOMINALNIE posiada milion
      dolarow jest zwykla manipulacja. Mozna w ten sposob dojsc do zupelnie
      idiotycznego wniosku, ze juz za dziesiec, dwadziescia lat lat (wartosc dolara
      spada historycznie o polowe w ciagu dekady ) wiekszosc Amerykanow bedzie
      milionerami poniewaz wiekszosc z nich posiada dom, ktory splaci a ktory bedzie
      wtedy warty wiecej niz milion dolarow.
      Pomijajac fakt, ze typowy Amerykanin coraz mniej korzystnie (ryzykownej) dla
      siebie dywersyfikuje swoj portfel inwestycyjny to FAKTEM JEST, ze mimo
      gwaltownego wzrostu cen nieruchomosci w USA, wzrost cen innych produktow a
      zwlaszcza uslug powoduje, ze REALNIE prawdziwych Amerykanskich milionerow po
      prostu ubywa.
      Trudno jednak nie przyznac, ze na calym swiecie ta sytuacja wypada chyba jeszcze
      gorzej wiec mozna przyjac, ze biedniejący Amerykanie są REALNIE coraz bogatsi w
      stosunku do SREDNIEJ swiatowej.
      Byloby fascynujacym zajeciem dotarcie do statystyk, uwzgledniajacych WSZELKIE
      czynniki ekonomiczne, polityczne, spoleczne, ekologiczne itp. ale wydaje sie to
      niemozliwe ze wzgledu na subiektywizm oceny wielu zjawisk.

• cervonycapturek Re: Liczba milionerow w USA - nanowsze dane! 06.10.05, 00:15
        Gość portalu: LastBoyscout napisał(a):
        . . .
        > Pomijajac fakt, ze typowy Amerykanin coraz mniej korzystnie (ryzykownej)
        > siebie dywersyfikuje swoj portfel inwestycyjny to FAKTEM JEST, ze mimo
        > gwaltownego wzrostu cen nieruchomosci w USA. . .

Nauczcie sie czytac najpierw. Artykul wyraznie stwierdza ze w zeszlym roku
        przybylo stosunkowo duzo bogaczy w USA
    • Gość: Lelekl Gdyby wprowadzili podatek 3 x 15 % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 07:27
      To liczba milionerów wzrosłaby kilkakrotnie ! Co jednak zrobić ze zwiększoną
      liczbą biedaków ?
      Reform PO nie wytrzymałaby nawet ameryka (USA)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka