Gość: Media-Marketer electro world sprzedaje syf! IP: 10.120.51.* 20.10.05, 09:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.plock.pl.auchan.com, / 62.148.92.* 20.10.05, 09:36 a co z konkurencji jestes ze tak piszesz? żal ci :)))) Polak zawsze bedzie narzekal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaff Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: 212.160.172.* 20.10.05, 09:40 A co do laptopów to Media Markt sam niedawno robił wielką wyprzedaż i ludzie się o nie zabijali, a ja osobiście wolał bym laptopa nieznanego producenta, a właściwie składacza (bo części składowe jak w każdym komputerze robi tylko kilka firm z Tajwanu) niż laptopa "firmowego" na częściach których od 2-3 lat nikt już nie produkuje (bo się zestarzały technologicznie i wydajnościowo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:34 Błądzisz, synu. Jak kupowałem w Stanach Della (choć rozważałem też Toshibę - jak się okazało, dwa najchetniej kupowane modele laptopów w Stanach...), u nas takie komputerki bezmarkowe stały 2-3 razy drożej (a i tak podobnie wypasionych prawie nie było). Po 9 miesiącach zaczęły się pojawiać firmowe 2 razy droższe od mojego. Porządna firma gwarantuje ci, że części nie będą się ze sobą "gryzły" np. próbując uzyskać dostęp do wszelakich akceleratorów. Więc swoje twierdzenie o częściach używanych przez producentów "firmowych" możesz włożyć między bajki, a jak to nie pomoże - walnąć się dechą sedesową w pusty łeb. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.server.ntli.net 20.10.05, 09:49 A gdzie na Targówku? Może mi ktoś napisać gdzie na tym osiedlu jest supermarket? Jakoś nie mogę znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ath Odtwarzacze Eltax to markowy sprzęt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:04 Szef Media Markt mógłby to wiedzieć, że Eltax to dobra duńska firma, produkująca dobre kolumny i odtwarzacze. Sami sprzedają zestawy kina domowego Yamaha z kolumnami Eltax Universe (zresztą bardzo przeciętne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piersi No i git, a Metro robi w pory, bo liczylo, IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.05, 10:08 ze bedzie tak jak w niemczech dwoch duzych graczy jest kontrolowane przez te grupe i skutek taki, ze na ebay.de, wiekszosc produktow (tych drozszych, bo obnizke tanich zabijaja wysokie koszty pocztowe) jest 30 do 50% taniej. Niemieckie grupy kochaja byc monopolistami, tak jak sa u siebie i nie moga przebolec, ze w Polsce jest wieksza konkurencja, a nie tak jak w ukochanym faterlandzie 2 ogolnoniemickie sieci handlowe, ktore udaja, ze konkuruja choc maja jednegowlasciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Moze dzieki temu,ze nia ma konkurencji IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.05, 10:31 ceny elektroniki i komputerow sa w Niemczech nizsze niz w Polsce?Przy duzo wyzszych zarobkach.Czyli cos z twoja teoria o 2 sieciach handlowych nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baraja Efekty tej wojny będą jednoznaczne IP: *.net.autocom.pl 20.10.05, 10:05 Wytępi się wiele pomniejszych zakładów połączonych z serwisami, a ceny i tak wrócą do "normy" po 3 miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSk Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: 82.160.70.* 20.10.05, 10:13 Ten artyku przybijcie na ścianie w gabinecie Leppera, niech chłop się uczy praw rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:15 mam MATSUI 21" od 17 lat,ani razu nie naprawiany, czwarty pilot, więc nie zgodzę się że to zla marka, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba75 A może by tak w internecie ceny umieścili? 20.10.05, 10:15 Ciekawe dlaczego nikt z wielkich nie chce umieszczać swoich cen w internecie... może boją się tego, że nagle wszyscy by odkryli, że to najdroższe sklepy są....? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d a zywnosc rosnie... 20.10.05, 10:22 no...ile TV i madgnetowidow mozna zjesc? za to ceny zywnosci rosna w zastraszajacym tempie.. Odpowiedz Link Zgłoś
polished Elektroworld - w internecie słabo to wygląda 20.10.05, 10:39 zarówno polska strona jak i strony czeska i węgierska wyglądają marnie, nie lepiej niż media markt czy saturn. Nie ma katalogu produktów nie mówiąc już o sprzedaży online. Macierzysty Dixons jest dużo lepszu, nie mówiąc o innych poważnych sieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Kaczor sie dowie to obieca DVD po 90 groszy ! 20.10.05, 10:39 Nie moze byc tak zeby jakas brytyjska siec obiecala wiecej niz obiecywacz nr 1, ktory wyprzedzil w ostatnich dniach nawet Leppera ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARO Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:45 No całe szczęście,że zorganizowali wyspecjalizowane służby medyczne,mam nadzieję,że psychiatrów również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Randone Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.bmly.cable.ntl.com 20.10.05, 10:57 Wystarczy wejsc na strone DIXONSA www.dixons.co.uk i porownac ceny z np. www.ebuyer.com. Chce miec dobry sprzet za mala kase. Na badziewie mnie nie stac. Pozniej zamiast cieszyc sie ze sprzetu bede walczyl z gwarancja albo z jakoscia. I prosze nie porownywac jakas tam Mitsumi czy inna dunska firme do renomowanych firm! Pewnie, ze mozna jezdzic FIATem, ale ja wole Mercedesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: 212.244.166.* 20.10.05, 14:11 > prosze nie porownywac jakas tam Mitsumi czy inna dunska firme do renomowanych f > irm! Pewnie, ze mozna jezdzic FIATem, ale ja wole Mercedesa. A ja odpowiem tak: mozna jezdzic Fiatem pelen wypas i ze wszystkiego korzystac a mozna mercedesem nie uzywajac pelnych mozliwosci tego auta. I to wylacznie dlatego ze mercedes to mercedes. Jak jest sie znawca to i owszem roznica jest ale jak nie to po co przeplacac. AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martine Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.toya.net.pl 20.10.05, 10:47 No w końcu coś się ruszyło!!! Cey dolara i euro spadaja systematycznie juz od roku i dopiero teraz zaczynają spadać ceny na elektronike. Stanowczo za puźno. Wojna cenowa to najgorsza rzecz dla firmy, ale trzeba sie cieszyć bo w końcu to My na tym skorzystamy. Nie tak jak w sieciach komórkowych gdzie wszyscy mają umowy o utrzymywanie stałych cen, kiedy spokojnie mogliby je obniżyć bez uszczerbku na budżecie. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Re: Elektroniczna wojna cenowa 20.10.05, 10:48 Suuper! Byleby jakość sprzętu była na poziomie. _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
gb5 Re: Elektroniczna wojna cenowa 20.10.05, 10:49 Ludzie nie bądźcie frajerami !!!!!Marża w większości sklepów z elektroniką wynosi ok. 40 % !!!! Tylko zakupy w sklepach internetowych ew. Allegro daje możliwość zakupu najtaniej . Nie dajcie się dupcyć !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boms Re: Elektroniczna wojna cenowa 20.10.05, 11:00 Moja pralka ma 8 lat, zmywarka 6, i działaja bez zarzutu. Po co mam je wymieniać? I wydać 3 tyśna nowy sprzęt bo market musi zarobić? Bez sensu. Takie statystyki budują tylko ciśnienie społeczne na wydawanie kasy a nie jej kumulację. Ale markety sowicie opłacają tak wysuwane wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweldaw Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.tele2.pl 20.10.05, 11:03 A mnie nie udalo sie zobaczyc jakichkolwiek cen... Strona EW nie dziala - pewnie przeladowana, a jak widze juz linki do "gazetek ofertowych" do i tak nie moge ich sciagnac... szlak mnie trafia... Odpowiedz Link Zgłoś
szopspacz Plany ekspansji... 20.10.05, 11:05 Obce są mi przepychanki Kraków-Warszawa, Warszawa-Kraków bo wiem, że najchętniej oddają się jej Ci którzy za przeproszeniem są pierwszym pokoleniem w mieście. To tak tytułem wstępu gdyby ktos mi zarzucał, krakowskie kompleksy. Tak czy siak czytając o planach sieci ze zdumieniem nie odnotowuję obecności mojego miasta na trasie ekspansji. -No i żal Ci?-spyta ktoś. Otóż troszkę żal. Generalnie unikam sklepu "nie dla idiotów", "Tesco" i innych marketów wielkopowierzchniowych ale po prostu lubię MIEĆ MOŻLIWOŚĆ, przejścia się, zobaczenia, porównania cen. To dziwne zachowanie mogę porównać w na stępujący sposób. Mieszkam u stóp Wawelu chociaż nie pamietam kiedy ostatnio byłem w którymkolwiek z obiektów na Wzgórzu ale gdyby próbowano go... nie wiem, zamknąc dla zwiedzających, pierwszy bym protestował. Druga sprawa: jeśli mnie pamięć geograficzna nie myli to Kraków nadal jest 3 co do ilości mieszkańców miastem w Polsce. Więc decyzja cokolwiek dziwna i choć trudno odperzeć tu ewentualne zarzuty o urażonej dumie, po prostu jestem zdziwony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Plany ekspansji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:12 Może prawda o skąpstwie krakusów-centusiów dotarła aż na Wyspy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siiny 100 cali za 100 zlotych IP: *.hrk.pl 20.10.05, 11:11 jak 100 calow telewizor plazmowy bedzie kosztowal 100 zlotych to tez sie skusze Odpowiedz Link Zgłoś
rumpelstilzchen Re: 100 cali za 100 zlotych 20.10.05, 12:04 Ja od wielu lat nie mam juz telewizora i nawet gdyby dawali za darmo, to nie chce. W koncu trzeba jeszcze placic abonament telewizyjny, a raczej nie mam ochoty sam placic za to, ze zostaje oglupiany. Co innego internet. Jak uznam stronke za niewarta odwiedzenia, to juz mnie tam wiecej nie zobacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Co to FRANCZYZA ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.10.05, 11:28 Co oznacza stwierdzenie: "rozwijać się przez franczyzę" ? Odpowiedz Link Zgłoś
polished Re: Co to FRANCZYZA ? 20.10.05, 11:58 tzn. kazdy (kto ma kasę powiedzmy 2 mln zł na start) może kupić licencję na taki sklep a właściwie prawo do ich szyldu i korzystania ze wspólnej reklamy za powiedzmy 1% obrotu. Oni kupują towar centralnie a sklepy od nich po jakiejś tam cenie i same to pozniej sprzedaja na wlasnyc rachunek. Sam budujesz sklep, zatrudniasz personel itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Re: Co to FRANCZYZA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:11 polished napisał: > tzn. kazdy (kto ma kasę powiedzmy 2 mln zł na start) może kupić licencję na > taki sklep a właściwie prawo do ich szyldu i korzystania ze wspólnej reklamy za > > powiedzmy 1% obrotu. Oni kupują towar centralnie a sklepy od nich po jakiejś > tam cenie i same to pozniej sprzedaja na wlasnyc rachunek. Sam budujesz sklep, > zatrudniasz personel itd. Czlowieku, ironii w pytaniu nie pojales ... Odpowiedz Link Zgłoś
rumpelstilzchen Re: im wiecej konkurencji tym lepiej 20.10.05, 12:05 Dokladnie. Ale im wiecej supermarketow, tym mniejszy konkurencja, bo male firmy zmuszone sa do zwijania interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
screwball im wiecej konkurencji tym lepiej 20.10.05, 12:07 wystarczy spojrzec na takie dziedziny jak telekomunikacja, gdzie najpierw dominowal jeden monopolista TPsa i komorkowy Centertel (telefony po 4tys pln), teraz kiedy rynek sie troche zliberalizowal od tamtych czasow, ceny spadly a jakosc sie poprawila, choc wciaz daleko nam do wolnego rynku. To samo powinno miec miejsce w eneregtyce (wiem wiem- PIS...), gazownictwie, gornictwie (wiem wiem:) i wielu innych branzach. Na konkurencji traca tylko pasozyty: monopolisci, zwiazki zawodowe i inne swiete krowy, zyskuje zas cala reszta. PS: czekamy na WalMarta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.10.05, 12:39 może autor wyjaśni czytelnikom co to jest franczyzna.W encyklopedi nie ma jak również w slowniku wyrazow obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
screwball Re: Elektroniczna wojna cenowa 20.10.05, 12:43 Gość portalu: zbyszko napisał(a): > może autor wyjaśni czytelnikom co to jest franczyzna.W encyklopedi nie ma jak > również w slowniku wyrazow obcych. --powinno byc raczej : "franszyza", widocznie slowniki sa nie na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Do Piotra Mączyńskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:04 Euro RTV AGD oferuje zniżkę nawet do 75%, a nie o 75% co stanowi różnicę!!!! W rzeczywistości można liczyć na jakieś 25% mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Jakze ciagle daleko od USA... :-(((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:45 Nie bede tu robil nikomu reklamy, ale 42calowy LCD mozna kupic w USA za 10000 PLN (w przeliczeniu) a analogiczny, plazmowy, markowy- za 5000 PLN. Markowy laptop 15.4" z Sempronem 2800+, 512 RAM i 80 GB HD kosztuje ok. 3200 PLN 19" monitor komputerowy to ok. 1000 PLN PCet z Athlon64 4000+, 1 MB RAM, 250 GB HD i nagrywarka- ok. 3000 PLN a Polsce... :-((( Sciagnijcie se sprzet z USA, jesli mozecie, oczywiscie, uniknac unijnego cla i VAT-u (ktory w Ameryce nie istnieje), albo poproscie kogos, zeby wam w walizce, bez opakowania przywiozl. Ja sam przywiozlem przyjaciolce rok temu caly komp, bez skrzynki, w czesciach, lacznie z 19" LCD, napedem i dwuwiatrakowym, zmiennym, cichym chlodzeniem) Byla cala w skowronkach :-)))) Polecam sieci CompUSA [.com] i BestBuy [ditto] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Re: Jakze ciagle daleko od USA... :-((((((((((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:13 Lodowke tez mam SE w czesciach przywiezc ... ? ;>> Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: Jakze ciagle daleko od USA... :-((((((((((((( 20.10.05, 19:34 Gość portalu: Funky napisał(a): > Lodowke tez mam SE w czesciach przywiezc ... ? ;>> Może znajomy będzie wracał po paru latach i weźmie jako mienie przesiedleńcze... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieloram 1 MB RAM-u? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:05 1 MB RAM-u? pjdzie na tym.... monitor? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: 1 MB RAM-u? 20.10.05, 20:25 Sorry, JEDEN GIGA. Czujny jestes! :-))) Wiecej niz 2 GB w 32 bitowym systemie tez nie udzwignie! Trzeba na Viste poczekac - jeszcze rok! :-((( Przyznaje tez, ze z zabraniem lodowki do samolotu moga byc klopoty. Chyba, ze lecisz...AEROFLOTEM! "AEROFLOTEM LETAT' TO KAK TIGRA YEBAT' SZMIESZNO, NO...STRASZNO!" Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Meer!!!! 20.10.05, 21:02 Kurcze, jak chcesz udawac, ze piszesz ze Stanow, to chociaz sie zaloguj! Chlopie! hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Meer!!!! 22.10.05, 15:09 doopku zalosny!!!! idz na jakis kurs podstawowej wiedzy o 'proxy servers'! :-))))) Oh, and flush yourself down the toilet first! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maclaw13 Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.hydral.com.pl / *.hydral.com.pl 20.10.05, 14:55 No jak mam kupic za 100zl lodowke ktora wytrzyma rok to wole dac 250 za taka co wytrzyma 20 lat. A wy co o tym myslicie? ps. ceny przykladowe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś