Dodaj do ulubionych

Elektroniczna wojna cenowa

• Gość: Media-Marketer electro world sprzedaje syf! IP: 10.120.51.* 20.10.05, 09:35
    • Gość: MM Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.plock.pl.auchan.com, / 62.148.92.* 20.10.05, 09:36
      a co z konkurencji jestes ze tak piszesz? żal ci :))))
      Polak zawsze bedzie narzekal...
    • Gość: Olaff Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: 212.160.172.* 20.10.05, 09:40
      A co do laptopów to Media Markt sam niedawno robił wielką wyprzedaż i ludzie
      się o nie zabijali, a ja osobiście wolał bym laptopa nieznanego producenta, a
      właściwie składacza (bo części składowe jak w każdym komputerze robi tylko
      kilka firm z Tajwanu) niż laptopa "firmowego" na częściach których od 2-3 lat
      nikt już nie produkuje (bo się zestarzały technologicznie i wydajnościowo)
      • Gość: x Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:34
        Błądzisz, synu. Jak kupowałem w Stanach Della (choć rozważałem też Toshibę - jak się okazało, dwa najchetniej kupowane modele laptopów w Stanach...), u nas takie komputerki bezmarkowe stały 2-3 razy drożej (a i tak podobnie wypasionych prawie nie było). Po 9 miesiącach zaczęły się pojawiać firmowe 2 razy droższe od mojego. Porządna firma gwarantuje ci, że części nie będą się ze sobą "gryzły" np. próbując uzyskać dostęp do wszelakich akceleratorów. Więc swoje twierdzenie o częściach używanych przez producentów "firmowych" możesz włożyć między bajki, a jak to nie pomoże - walnąć się dechą sedesową w pusty łeb. ;)
    • Gość: Ralph Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.server.ntli.net 20.10.05, 09:49
      A gdzie na Targówku? Może mi ktoś napisać gdzie na tym osiedlu jest
      supermarket? Jakoś nie mogę znaleźć...
    • Gość: Ath Odtwarzacze Eltax to markowy sprzęt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:04
      Szef Media Markt mógłby to wiedzieć, że Eltax to dobra duńska firma,
      produkująca dobre kolumny i odtwarzacze. Sami sprzedają zestawy kina domowego
      Yamaha z kolumnami Eltax Universe (zresztą bardzo przeciętne).
      • Gość: Piersi No i git, a Metro robi w pory, bo liczylo, IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.05, 10:08
        ze bedzie tak jak w niemczech dwoch duzych graczy jest kontrolowane przez te
        grupe i skutek taki, ze na ebay.de, wiekszosc produktow (tych drozszych, bo
        obnizke tanich zabijaja wysokie koszty pocztowe) jest 30 do 50% taniej.
        Niemieckie grupy kochaja byc monopolistami, tak jak sa u siebie i nie moga
        przebolec, ze w Polsce jest wieksza konkurencja, a nie tak jak w ukochanym
        faterlandzie 2 ogolnoniemickie sieci handlowe, ktore udaja, ze konkuruja choc
        maja jednegowlasciciela.
        • Gość: Jan Moze dzieki temu,ze nia ma konkurencji IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.05, 10:31
          ceny elektroniki i komputerow sa w Niemczech nizsze niz w Polsce?Przy duzo wyzszych zarobkach.Czyli cos z twoja teoria o 2 sieciach handlowych nie tak...
    • Gość: baraja Efekty tej wojny będą jednoznaczne IP: *.net.autocom.pl 20.10.05, 10:05
      Wytępi się wiele pomniejszych zakładów połączonych z serwisami, a ceny i tak
      wrócą do "normy" po 3 miesiącach.
    • Gość: PiSk Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: 82.160.70.* 20.10.05, 10:13
      Ten artyku przybijcie na ścianie w gabinecie Leppera, niech chłop się uczy praw
      rynku.
    • Gość: kris Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:15
      mam MATSUI 21" od 17 lat,ani razu nie naprawiany, czwarty pilot, więc nie
      zgodzę się że to zla marka, pozdr
    • barnaba75 A może by tak w internecie ceny umieścili? 20.10.05, 10:15
      Ciekawe dlaczego nikt z wielkich nie chce umieszczać swoich cen w internecie...
      może boją się tego, że nagle wszyscy by odkryli, że to najdroższe sklepy są....?
    • camel_3d a zywnosc rosnie... 20.10.05, 10:22
      no...ile TV i madgnetowidow mozna zjesc? za to ceny zywnosci rosna w
      zastraszajacym tempie..
    • polished Elektroworld - w internecie słabo to wygląda 20.10.05, 10:39
      zarówno polska strona jak i strony czeska i węgierska wyglądają marnie, nie
      lepiej niż media markt czy saturn. Nie ma katalogu produktów nie mówiąc już o
      sprzedaży online. Macierzysty Dixons jest dużo lepszu, nie mówiąc o innych
      poważnych sieciach.
    • junkier Kaczor sie dowie to obieca DVD po 90 groszy ! 20.10.05, 10:39
      Nie moze byc tak zeby jakas brytyjska siec obiecala wiecej niz obiecywacz nr 1,
      ktory wyprzedzil w ostatnich dniach nawet Leppera !
    • Gość: MARO Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:45
      No całe szczęście,że zorganizowali wyspecjalizowane służby medyczne,mam
      nadzieję,że psychiatrów również.
      • Gość: Randone Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.bmly.cable.ntl.com 20.10.05, 10:57
        Wystarczy wejsc na strone DIXONSA www.dixons.co.uk i porownac ceny z np. www.ebuyer.com. Chce miec dobry sprzet za mala kase. Na badziewie mnie nie stac. Pozniej zamiast cieszyc sie ze sprzetu bede walczyl z gwarancja albo z jakoscia. I prosze nie porownywac jakas tam Mitsumi czy inna dunska firme do renomowanych firm! Pewnie, ze mozna jezdzic FIATem, ale ja wole Mercedesa.
        • Gość: aja74 Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: 212.244.166.* 20.10.05, 14:11
          > prosze nie porownywac jakas tam Mitsumi czy inna dunska firme do renomowanych
          f
          > irm! Pewnie, ze mozna jezdzic FIATem, ale ja wole Mercedesa.

A ja odpowiem tak: mozna jezdzic Fiatem pelen wypas i ze wszystkiego korzystac
          a mozna mercedesem nie uzywajac pelnych mozliwosci tego auta. I to wylacznie
          dlatego ze mercedes to mercedes.
          Jak jest sie znawca to i owszem roznica jest ale jak nie to po co przeplacac.

AJA
    • Gość: Martine Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.toya.net.pl 20.10.05, 10:47
      No w końcu coś się ruszyło!!!
      Cey dolara i euro spadaja systematycznie juz od roku i dopiero teraz zaczynają
      spadać ceny na elektronike. Stanowczo za puźno.
      Wojna cenowa to najgorsza rzecz dla firmy, ale trzeba sie cieszyć bo w końcu to
      My na tym skorzystamy. Nie tak jak w sieciach komórkowych gdzie wszyscy mają
      umowy o utrzymywanie stałych cen, kiedy spokojnie mogliby je obniżyć bez
      uszczerbku na budżecie.
    • at_work Re: Elektroniczna wojna cenowa 20.10.05, 10:48
      Suuper!
      Byleby jakość sprzętu była na poziomie.

_
      Pies na kaczki.
    • gb5 Re: Elektroniczna wojna cenowa 20.10.05, 10:49
      Ludzie nie bądźcie frajerami !!!!!Marża w większości sklepów z elektroniką
      wynosi ok. 40 % !!!! Tylko zakupy w sklepach internetowych ew. Allegro daje
      możliwość zakupu najtaniej . Nie dajcie się dupcyć !!!!
    • boms Re: Elektroniczna wojna cenowa 20.10.05, 11:00
      Moja pralka ma 8 lat, zmywarka 6, i działaja bez zarzutu. Po co mam je
      wymieniać? I wydać 3 tyśna nowy sprzęt bo market musi zarobić? Bez sensu. Takie
      statystyki budują tylko ciśnienie społeczne na wydawanie kasy a nie jej
      kumulację. Ale markety sowicie opłacają tak wysuwane wnioski.
      • Gość: paweldaw Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.tele2.pl 20.10.05, 11:03
        A mnie nie udalo sie zobaczyc jakichkolwiek cen... Strona EW nie dziala - pewnie
        przeladowana, a jak widze juz linki do "gazetek ofertowych" do i tak nie moge
        ich sciagnac... szlak mnie trafia...
    • szopspacz Plany ekspansji... 20.10.05, 11:05
      Obce są mi przepychanki Kraków-Warszawa, Warszawa-Kraków bo wiem, że najchętniej
      oddają się jej Ci którzy za przeproszeniem są pierwszym pokoleniem w mieście. To
      tak tytułem wstępu gdyby ktos mi zarzucał, krakowskie kompleksy. Tak czy siak
      czytając o planach sieci ze zdumieniem nie odnotowuję obecności mojego miasta na
      trasie ekspansji.
      -No i żal Ci?-spyta ktoś. Otóż troszkę żal. Generalnie unikam sklepu "nie dla
      idiotów", "Tesco" i innych marketów wielkopowierzchniowych ale po prostu lubię
      MIEĆ MOŻLIWOŚĆ, przejścia się, zobaczenia, porównania cen. To dziwne zachowanie
      mogę porównać w na stępujący sposób. Mieszkam u stóp Wawelu chociaż nie pamietam
      kiedy ostatnio byłem w którymkolwiek z obiektów na Wzgórzu ale gdyby próbowano
      go... nie wiem, zamknąc dla zwiedzających, pierwszy bym protestował.
      Druga sprawa: jeśli mnie pamięć geograficzna nie myli to Kraków nadal jest 3 co
      do ilości mieszkańców miastem w Polsce. Więc decyzja cokolwiek dziwna i choć
      trudno odperzeć tu ewentualne zarzuty o urażonej dumie, po prostu jestem zdziwony.
      • Gość: es Re: Plany ekspansji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:12
        Może prawda o skąpstwie krakusów-centusiów dotarła aż na Wyspy?
    • Gość: siiny 100 cali za 100 zlotych IP: *.hrk.pl 20.10.05, 11:11
      jak 100 calow telewizor plazmowy bedzie kosztowal 100 zlotych to tez sie skusze
      • rumpelstilzchen Re: 100 cali za 100 zlotych 20.10.05, 12:04
        Ja od wielu lat nie mam juz telewizora i nawet gdyby dawali za darmo, to nie
        chce. W koncu trzeba jeszcze placic abonament telewizyjny, a raczej nie mam
        ochoty sam placic za to, ze zostaje oglupiany.
        Co innego internet. Jak uznam stronke za niewarta odwiedzenia, to juz mnie tam
        wiecej nie zobacza.
    • Gość: Maciek Co to FRANCZYZA ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.10.05, 11:28
      Co oznacza stwierdzenie: "rozwijać się przez franczyzę" ?
      • polished Re: Co to FRANCZYZA ? 20.10.05, 11:58
        tzn. kazdy (kto ma kasę powiedzmy 2 mln zł na start) może kupić licencję na
        taki sklep a właściwie prawo do ich szyldu i korzystania ze wspólnej reklamy za
        powiedzmy 1% obrotu. Oni kupują towar centralnie a sklepy od nich po jakiejś
        tam cenie i same to pozniej sprzedaja na wlasnyc rachunek. Sam budujesz sklep,
        zatrudniasz personel itd.
        • Gość: Funky Re: Co to FRANCZYZA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:11
          polished napisał:

> tzn. kazdy (kto ma kasę powiedzmy 2 mln zł na start) może kupić licencję na
          > taki sklep a właściwie prawo do ich szyldu i korzystania ze wspólnej reklamy
          za
          >
          > powiedzmy 1% obrotu. Oni kupują towar centralnie a sklepy od nich po jakiejś
          > tam cenie i same to pozniej sprzedaja na wlasnyc rachunek. Sam budujesz
          sklep,
          > zatrudniasz personel itd.

Czlowieku, ironii w pytaniu nie pojales ...
    • screwball im wiecej konkurencji tym lepiej 20.10.05, 12:01
      • rumpelstilzchen Re: im wiecej konkurencji tym lepiej 20.10.05, 12:05
        Dokladnie. Ale im wiecej supermarketow, tym mniejszy konkurencja, bo male firmy
        zmuszone sa do zwijania interesu.
    • screwball im wiecej konkurencji tym lepiej 20.10.05, 12:07
      wystarczy spojrzec na takie dziedziny jak telekomunikacja, gdzie najpierw
      dominowal jeden monopolista TPsa i komorkowy Centertel (telefony po 4tys pln),
      teraz kiedy rynek sie troche zliberalizowal od tamtych czasow, ceny spadly a
      jakosc sie poprawila, choc wciaz daleko nam do wolnego rynku.
      To samo powinno miec miejsce w eneregtyce (wiem wiem- PIS...), gazownictwie,
      gornictwie (wiem wiem:) i wielu innych branzach. Na konkurencji traca tylko
      pasozyty: monopolisci, zwiazki zawodowe i inne swiete krowy, zyskuje zas cala
      reszta.
      PS: czekamy na WalMarta

• Gość: zbyszko Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.10.05, 12:39
      może autor wyjaśni czytelnikom co to jest franczyzna.W encyklopedi nie ma jak
      również w slowniku wyrazow obcych.
      • screwball Re: Elektroniczna wojna cenowa 20.10.05, 12:43
        Gość portalu: zbyszko napisał(a):

> może autor wyjaśni czytelnikom co to jest franczyzna.W encyklopedi nie ma jak
        > również w slowniku wyrazow obcych.

--powinno byc raczej : "franszyza", widocznie slowniki sa nie na czasie
    • Gość: Gina Do Piotra Mączyńskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:04
      Euro RTV AGD oferuje zniżkę nawet do 75%, a nie o 75% co stanowi różnicę!!!!
      W rzeczywistości można liczyć na jakieś 25% mniej...
      • Gość: meerkat Jakze ciagle daleko od USA... :-(((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:45
        Nie bede tu robil nikomu reklamy, ale 42calowy LCD mozna kupic w USA
        za 10000 PLN (w przeliczeniu) a analogiczny, plazmowy, markowy- za 5000 PLN.

Markowy laptop 15.4" z Sempronem 2800+, 512 RAM i 80 GB HD kosztuje ok. 3200 PLN

19" monitor komputerowy to ok. 1000 PLN

PCet z Athlon64 4000+, 1 MB RAM, 250 GB HD i nagrywarka- ok. 3000 PLN

a Polsce... :-(((

Sciagnijcie se sprzet z USA, jesli mozecie, oczywiscie, uniknac unijnego cla i
        VAT-u (ktory w Ameryce nie istnieje), albo poproscie kogos, zeby wam w walizce,
        bez opakowania przywiozl.

Ja sam przywiozlem przyjaciolce rok temu caly komp, bez skrzynki, w czesciach,
        lacznie z 19" LCD, napedem i dwuwiatrakowym, zmiennym, cichym chlodzeniem)

Byla cala w skowronkach :-))))

Polecam sieci CompUSA [.com] i BestBuy [ditto]
        • Gość: Funky Re: Jakze ciagle daleko od USA... :-((((((((((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:13
          Lodowke tez mam SE w czesciach przywiezc ... ? ;>>
          • saikokila Re: Jakze ciagle daleko od USA... :-((((((((((((( 20.10.05, 19:34
            Gość portalu: Funky napisał(a):

> Lodowke tez mam SE w czesciach przywiezc ... ? ;>>

Może znajomy będzie wracał po paru latach i weźmie jako mienie przesiedleńcze... ;o)
        • Gość: wieloram 1 MB RAM-u? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:05
          1 MB RAM-u? pjdzie na tym.... monitor?
          • meerkat1 Re: 1 MB RAM-u? 20.10.05, 20:25
            Sorry, JEDEN GIGA. Czujny jestes! :-)))

Wiecej niz 2 GB w 32 bitowym systemie tez nie udzwignie!

Trzeba na Viste poczekac - jeszcze rok! :-(((

Przyznaje tez, ze z zabraniem lodowki do samolotu moga byc klopoty.

Chyba, ze lecisz...AEROFLOTEM!

"AEROFLOTEM LETAT'
            TO KAK TIGRA YEBAT'
            SZMIESZNO, NO...STRASZNO!"
        • r306 Meer!!!! 20.10.05, 21:02
          Kurcze, jak chcesz udawac, ze piszesz ze Stanow, to chociaz sie zaloguj!
          Chlopie! hehehehe
          • meerkat1 Re: Meer!!!! 22.10.05, 15:09
            doopku zalosny!!!!

idz na jakis kurs podstawowej wiedzy o 'proxy servers'! :-)))))

Oh, and flush yourself down the toilet first!
    • Gość: maclaw13 Re: Elektroniczna wojna cenowa IP: *.hydral.com.pl / *.hydral.com.pl 20.10.05, 14:55
      No jak mam kupic za 100zl lodowke ktora wytrzyma rok to wole dac 250 za taka co wytrzyma 20 lat. A wy co o tym myslicie?

ps. ceny przykladowe ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka