Dodaj do ulubionych

Wylądował Ryanair

30.10.05, 19:53
A jak to wyglądało w Łodzi - więcej szczegółów tutaj
www.lotniskodlalodzi.org/media.php
Obserwuj wątek
    • pogromca_mrowek Wyczuli koniunkturę.Skad wiedzieli ze Kaczka wygr? 30.10.05, 22:13
      • gordon26 powstanie PisuAir bilety w jedna stronę rakowieck 01.11.05, 15:15
        a, ale to początek prowadzą negocjacje z lotniskami na wschodzie. gułag
        kamczatka, syberia, kaukaz. co najwazniejsze bedą to najtańsze linie na swiecie
        bo bilety za zupełna darmochę. no i tranasport na lotnisko gratis, jedyna
        niedogodnościa bedzie pobudka o 6 rano przez pracowników przewoznika ABW-Bus
    • Gość: MIG-21 Tylko po co? IP: *.osk.pl / *.osk.pl 30.10.05, 23:40
      Na lotnisku tryskali radością. - Kiedyś musieliśmy się tłuc pociągami, bo
      podróżowaliśmy przez Warszawę lub Gdańsk. Teraz lądujemy niemal pod domem -
      stwierdziła.

Tylko po co "tłukli" się przez Gdańsk i Warszawę mając ... Berlin obok.
      • Gość: liberał Re: Tylko po co? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 00:09
        po co tłukli się pociągami, skoro są przecież taksówki - prywatne i nie
        dotowane.../
      • Gość: geograf Faktycznie, Berlin lezy obok Bydgoszczy ;) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.11.05, 03:14
        Gość portalu: MIG-21 napisał(a):

> Tylko po co "tłukli" się przez Gdańsk i Warszawę mając ... Berlin obok.

Berlin obok Bydgoszczy? Ktos tu sie zna na geografii... ;)
        • Gość: geograf My bad! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.11.05, 03:19
          OK, moja pomylka. Myslalem, ze chodzilo o Bydgoszcz a nie Szczecin. Ale Berlin wcale nie lezy tak duzo dalej od Gdanska a jak ktos nie zna jezykow obcych to mimo wszystko wygodniej jest wracac przez porty krajowe.
    • Gość: wings Wylądował Ryanair - Polacy masowo wylatuja z IP: *.orange.pl 31.10.05, 09:04
      Polski, wiekszoswc kupuje bilety tylko w 1 strone!!Nie ma po co wracac, do
      kaczek i rydzyka???
      • Gość: AK Re: Wylądował Ryanair - Polacy masowo wylatuja z IP: *.adsl.highway.telekom.at 31.10.05, 14:59
        --------------------------------------------------------------------------------
        Polski, wiekszosc kupuje bilety tylko w 1 strone!!Nie ma po co wracac, do
        zgnilej opozycji PO, Tuska i SLD???
        • Gość: Bartek oj juz nie wybrzydzaj IP: 195.190.143.* 31.10.05, 21:14
          siedz sobie wygodnie w fotelu i pij piwo

pozdrowienia z Tyrolu
    • Gość: LMB Brawo uprzedzenia IP: *.icpnet.pl 31.10.05, 10:29
      "Kiedyś musieliśmy się tłuc pociągami, bo podróżowaliśmy przez Warszawę lub Gdańsk."

Do Szczecina przez Warszawę, w sytuacji gdy z Berlina można dojechac pociągiem
      prawie podmiejskim...
      • Gość: test Re: Brawo uprzedzenia IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.05, 12:28
        A co dalej? Jak pozniej dojechac do Bialegostoku? 3= za czytanie ze
        zrozumieniem...
        • jorn Re: Brawo uprzedzenia 31.10.05, 16:26
          Gość portalu: test napisał(a):

> A co dalej? Jak pozniej dojechac do Bialegostoku? 3= za czytanie ze
          > zrozumieniem...

No właśnie, proszę czytać ze zrozumieniem: nie chodziło o Białystok, tylko
          Szczecin!
    • Gość: rudy stop G8 IP: 155.136.80.* 31.10.05, 11:46
      samoloty to najbardziej zanieczyszczajacy transport na swiecie , irlandczycy
      troche zarobia , zanieczyscza , ale przynajmniej polacy moga poleciec do UK i
      nastukac troche funtow , moze zdadza sobie sprawe , ze nie sa takie potrzebne
      do szczescia , a przeciw globalizacji jestem i G8 nie lubie
      • Gość: Polonia A gdzie tanie hotele ? IP: *.fra.bpool.celox.de 31.10.05, 21:08
        Tylko jeszcze tanich hoteli w Polsce brakuje - czekamy na to !
        Musi byc taniej niz w Grecji czy Hiszpanii, to wtedy na urlop do Polski
        przyjedziemy :-)
    • Gość: Slawek Re: Wylądował Ryanair IP: 80.169.171.* 31.10.05, 14:32
      Samolot ma dziure w kadlubie za pilotami
      • Gość: bobo... Re: Wylądował Ryanair IP: *.Red-83-40-196.dynamicIP.rima-tde.net 31.10.05, 18:59
        Ja kupilam bilet powrotny z Dublina do Rzeszowa z przesiadka w London Stansted
        za jedyne 72 euro! Z piec lat temu placilam 400 funtow irlandzkich za bilet
        powrotny LOT/BA z Dublina do Krakowa! Z Krakowa do Rzeszowa wlasnie tluklam sie
        pociagiem. Niech zyja tanie linie lotnicze!
        • Gość: nate A co LOT robi? NIC! IP: *.cpe.unwired.net.au 31.10.05, 21:46
          Jesli nie Ryanair, no by nie bylo rejsow z Lodzi do Londynu. LOT nie jest w
          stanie otworzyc rejsow z Lodzi do Warszawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Nie kazdy nie lecic przez warszawie. Kiedy LOT to w konciu zrozumi!
          • Gość: hamster Re: A co LOT robi? NIC! IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 31.10.05, 22:11
            co to za belkot?? zwlaszcza 2 ostatnie zdania. Zapomniec po polski, czy
            spieszyles sie do WC ??
            • sangawly Re: A co LOT robi? NIC! 01.11.05, 01:20
              Jest najprawdopodobniej cudzoziemcem. Troche wyrozumialosci...chomiku!
      • Gość: hej Re: Wylądował Ryanair IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.05, 19:51
        Nie rozumię tego entuzjazmu ze w Polsce ląduje Ryanair...mamy juz polskie tanie
        linie lotnicze i nikt o tym nie trąbi tak jak o Ryanairze.
        Do Londynu mozecie poleciec za 1 zł...

Pracowalam w Ryanairze i uwierzcie mi ...praca tam porównywalana jest z ta w
        McDonaldzie ....kultura pracy? To nie istnieje

Ale co was pasażerów obchodzi ze Polki z wyższym wykształceniem lataja tam po
        1000 funtów na miesiac, same płaca za kurs i mundur... mało tego rzadko
        spotykaja się z szacunkiem ze strony szefowych.
        Dla Was pasazerów ważne jest by polecieć za 50 zł do Londynu...a najlepiejn za
        darmo

Troche patryjotyzmu ....!!!

• panbiolog Re: Wylądował Ryanair 01.11.05, 20:05
          chm,tanie linie np. wizzair odbijaja sobie zawyzajac oplaty dodatkowe, co jest
          nie fair. natomiast nikt nie zmusza polskich wyksztalconych ludzi do pracowania
          w ryanairze, ja tam np. pracuje w innej od ryanaira firmie za 1400 funtow i
          jestem bardzo dobrze, partnersko traktowany.
          Jakkolwiek pozdrawiam!
        • Gość: dymek Re: Wylądował Ryanair IP: 83.167.240.* 12.11.05, 04:33
          Nikt nie musi pracowac tam gdzie go zle traktuja... albo moze walczyc o swoje w zwiazkach zawodowych, niska cena to takze wplyw ilosci chetnych na przelot a nie zanizania plac. W handlu i uslugach wiekszy zysk generuje ilosc hurtowa niz drogi detal.
          • meerkat1 Panowie, troche perspektywy! ;-))))))))))))))))))) 14.11.05, 17:11
            Irlandzka linia obsluguje wylaczenie polaczenia KROTKODYSTANSOWE.

Caly jej tabor to Boeingi 737!

A jakie opcje maja obywatele IV-tej (?) RP na polaczeniach dalekodystansowych?!

ZADNYCH!

Moga najwyzej doleciec do Frankfurtu lub do Wiednia, by zabrac sie na United,
            Lufthanse, Quantas, Cathay czy Singapore Airlines, albo, w ostatecznosci do
            Amsterdamu i Londynu by poleciec KLM-em lub BA.

taaa.....

"TO MY JUZ PANSTWU DZIEKUJEMY!" ;-)))
    • hobotalk Re: Wylądował Ryanair 31.10.05, 20:22
      A jak to wygladalo w innych miastach (po angielsku):

www.airlinequality.com/Forum/ryan.htm
    • Gość: fredek z Radomia Re: Wylądował Ryanair IP: *.dsl.pipex.com 31.10.05, 22:51
      Leciaem w niedzielé do Londynu. Kupa dziadostwa to, co zrobili organizatorzy. Do
      konca nie bylo bezposredniego dojazdu z Lodzi Fabr. - w ostatniej chwili
      narodzil sié specjalny autobus, s ktorym przyjezdni nie wiedzieli. I to ma byc
      triumf- 'zdazylismy' mowi Prezydent, a przeciez mieli na to 4 m-ce - wystarczylo
      lekko zmodyfikowac trase autobusow 55 i 65 i nie trzebaby z niczym zdazac. To
      samo z PKS-em. Laskawcy zorganizowali w ostatniej chwili i to od 31-go (2-gi
      dzien wylotow PKS z W-wy, ktora ma w nosie ich lotnisko, gdyz ma swoje z rownie
      tanimi liniami. A wystarczylo znowu dokonac drobnych korekt w istniejacych juz
      polaczeniach, np. z Radomia, który jest bardziej potencjalnym klientem, niz
      Warszawka, czy z Piotrkowa. Z Radomia wystarczylo przyspieszyc wyjazd
      kursujacego juz autobusu (wyjazd zamiast o 6:00, o 5:00) i wszystko byloby w
      porzadku. Ale nie byloby wtedy PSEUDOSUKCESU w stylu 'ZDAZYLISMY'. Gdzie tu jest
      tzw. gospodarskie myslenie?
      • Gość: ja www.plb.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 10:15
        Dużo informacji o lotach na :

www.plb.pl
        • Gość: buscador PYTANIE DO OGÓŁU IP: *.fn.pl 01.11.05, 11:54
          Jak to jest z tymi promocjami? Reklamują się loty za 19pln, za 50pln nawet za
          złotówkę gdzieś widziałem ale jak wejdę na wyszukiwarkę połączeń w tych
          konkretnych firmach to najtańsze loty jakie znalazłem wychodzą 3-cyfrowo. Np. do
          Londynu poniżej 200pln nie znalazłem mimo iż się reklamowali, że za 60 lecą. Jak
          skorzystać z tych promocji? Czy to w ogóle prawda czy pic na wodę?
          • 1europejczyk Te tanie bilety trzeba kupowac na 6 miesiecy 01.11.05, 13:01
            wczesniej. System jest nastepujacy: miejsca w samolocie sa podzielone weglug
            ceny. W zaleznosci od wykupionego juz zapelnienia samolotu (a nie od terminu w
            ktorym kupujesz) bedziesz mial taka a nie inna cene.
            Kupowane w ostatniej chwili na przyklad na swieta moga Cie kosztowac wiecej niz
            na regularnych (nie tych low cost) liniach.
          • panbiolog Re: PYTANIE DO OGÓŁU 01.11.05, 20:09
            jesli zapoznasz sie z regulami promocji, o ktorych mowisz da ci to wskazowki
            kiedy rezrwowac i w jakim okresie. Jednak nawet w tym okresie terminy, ktore sa
            popularniejsze beda juz drozsze. Niektore linie, np. ryanair maja specjalny
            link do wyszukiwania najtanszych poloczen +- bodajze 20 dni (poszukaj w pasku
            na gorze linku). Pozdrawiam
      • Gość: ł Re: Wylądował Ryanair IP: 81.6.129.* 01.11.05, 19:33
        To w Radomiu ma przystanek PKS ???
    • Gość: tomasso Re: Wylądował Ryanair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 10:26
      bilet Gdańsk - Londyn Stansted udało mi się dostać za 53 zł (oczywiście ze
      wszystkimi opłatami). I jak tu nie lubić tanich linii?
    • Gość: buscador PYTANIE DO OGÓŁU IP: *.fn.pl 01.11.05, 11:55
      Jak to jest z tymi promocjami? Reklamują się loty za 19pln, za 50pln nawet za
      złotówkę gdzieś widziałem ale jak wejdę na wyszukiwarkę połączeń w tych
      konkretnych firmach to najtańsze loty jakie znalazłem wychodzą 3-cyfrowo. Np. do
      Londynu poniżej 200pln nie znalazłem mimo iż się reklamowali, że za 60pln lecą. Jak
      skorzystać z tych promocji? Czy to w ogóle prawda czy pic na wodę?
      • Gość: tomasso Re: PYTANIE DO OGÓŁU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:46
        nie wiem jak sprawdzałeś, ja nie miałem problemu z zakupem naprawdę taniego
        biletu, oto fragment potwierdzenia otrzymanego od Ryanair (bilet z Gdańska do
        Londyn Stansted):

PAYMENT DETAILS
        *********4.02 PLN Adult
        ********30.84 PLN Taxes,Fees & Charges
        ********18.03 PLN Aviation / WCHR Levy
        *********0.00 PLN Car Rental
        *********0.00 PLN Insurance
        ********52.89 PLN Total Paid

Może po prostu zamawiaj bilet odpowiednio wcześniej.
        pzdr
    • pocominowymail Re: Wylądował Ryanair 01.11.05, 15:12
      Dzisiaj piszą, że Ryanair lata do Polski, a o Poznaniu nie wspominją, mimo iż
      tam Ryanair ląduje od końca września. Dobra jest ta wyborcza...
    • Gość: marta oby nie zbankrutowal..... IP: 84.13.24.* 01.11.05, 19:00
      a ja sie ciesze ogromnie, ze w koncu mam w bydgoszczy tanie linie. sama
      mieszkam w anglii i dla mnie to duze ulatwienie dostac sie do domu rodzinnego w
      szybki i tani sposob. mam wielka nadzieje ze linie te nie zbankrutuja jak
      poprzednie!!!!!
    • Gość: anita Re: Wylądował Ryanair IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.05, 19:53
      Za bardzi sie rozentuzjazmowąl ten nasz polski lud.... a co z polskimi tanimi
      liniami lotniczymi...?

Ryanair to latajaca Biedronka .... McDonald w przestworzach.
      • Gość: Obserwator Re: Wylądował Ryanair IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.05, 20:10
        Ryanair to przede wszystkim linia o kosztach zdecydowanie nizszych niz u innych
        przewoznikow lotniczych. W polaczeniu z niezwykle sprawna organizacja przynosi
        to imponujace efekty, rowniez finansowe. Zyski ciagle rosna, a kapitalizacja
        gieldowa Ryanaira jest juz wieksza niz British Airways. Niestety pierwsza i tak
        naprawde jedyna polska tania linia lotnicza Air Polonia zostala doprowadzona do
        przymusowego upadku, mimo wielkiej szansy na sukces. Nastepnej juz raczej nie
        bedzie. Centralwings tania linia nie jest i nigdy nie bedzie, przede wszystkim
        ze wzgledu na poziom kosztow.
    • Gość: zwolo Re: Wylądował Ryanair IP: 80.28.38.* 01.11.05, 21:07
      a szanowna gazeta nie wie, ze lotnisko w szczecinie to dopiero piesn
      przyszlosci? nie sadze, zeby ryanair mial az tak male awionetki, zeby ladowaly
      na trawiastym poletku przy aeroklubie... poki co jedyne betonowe, poniemieckie,
      mamy w GOLENIOWIE, na szczescie jakies 40 km od szczecina.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka