Gość: Marcin IP: *.icpnet.pl 11.12.05, 22:45 Gratulacje! Choć sprawa nabycia gruntu pod nowe skrzydło jest niejasna, to cieszę się, że taki obiekt stoi w Poznaniu. Przyciąga on gości i jest na prawdę symaptycznym miejscem. Oby więcej takich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dog_in_the_fog Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś 11.12.05, 22:54 No i piwo "dog in the fog" najlepsze na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebaka je.. te 9 mln Kluczyka. przeciez tytul najlepszeg IP: *.kalisz.mm.pl 11.12.05, 23:37 na swiecie przyciagnie 9 mln turystow, z ktorych kazdy wyda o wiele wiecej niz 1 zeta w poznaniu. BRAVO KULCZYK VIVAT STARY BROWAR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_junak Re: je.. te 9 mln Kluczyka. przeciez tytul najlep IP: *.crowley.pl 12.12.05, 12:42 co? wygrał jakis moloch w poznaniu? u mnie na dzielnicy jest taki fajowy warzywniak - uważam, że jest on najlepszym centrum handlowym we wszechświecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz najlepsze piwo? IP: 213.77.49.* 12.12.05, 07:55 To są rzygotliwe popłuczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYMPATYK Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 23:50 NO I CO Z TEGO ALE JEST DRUGI W POLSCE PO WARSZAWCE Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Wydrukować i powiesić na ścianie, w ramce 12.12.05, 09:51 Ten post nadaje się do muzeum polskości. Wydrukuję go sobie i oprawię w ramkę. Pardon, w ramkie. Zawiśnie obok kadrów z "Sami swoi". Razem stworzą antidotum na pro-polskie uczucia. Za każdym razem, jak będę żałował, że wyjechałem z Polski, popatrzę sobie na ramkie i zrobi mi się lepiej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Te sponsorowane bzdety już były !!! 12.12.05, 12:50 Te sponsorowane bzdety już były !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hektor_wektor Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś 11.12.05, 23:50 Nic tylko gratulować inwestorom! W Poznaniu nie było donioślejszej inwestycji w ciągu ostatnich kilku, kilkunastu lat i pewnie długo nie będzie, a szkoda. Zmiany jakie zaszły w obrębie SB są ogromne i miejmy nadzieje, że pójdą tylko w co raz lepszym kierunku. Należy pamiętać o dwóch wymiarach SB: komercyjnej i artystycznej. Wiele osób zapomina o tej drugiej, a trzeba przyznać, że działa ona wyśmienicie i w ciągu ostatnich 2 lat mieliśmy do czynienia z naprawdę ciekawymi wydarzeniami muzycznymi, filmowymi i nie tylko. h_w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adic Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 23:57 "w ciągu ostatnich 2 lat mieliśmy do czynienia z naprawdę ciekawymi wydarzeniami" Np. z palowaniem uczestnikow marszu rownosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riczard Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 02:04 To wlasnie w Starym Browarze goscila dwudniowa konferencja na temat tolerancji gejow itd. przed marszem rownosci.Na marsz wysli wlasnie z Browaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:00 bylem tam i potwiedzam jest to naprawdę miejsce które robi wrażenie , ma klimat człowiek czuje sie bezpiecznie jest ciekawie zaranżowane i wogóle naj naj , Kulczyka choc go nie znam i go nie lubie to jednak tutaj oddam mu szacunek bardzo dobrze wydał pieniądze i stworzył miejsce wyjątkowe Poznańiacy jest czego wam zazdrościć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Stary Browar - najlepszy na świecie-SUPER IP: *.chem.uni.torun.pl 12.12.05, 09:15 Typowo POLSKIE zdanie i zachowanie:) Cytuję:"KULCZYK CHOĆ GO NIE ZNAM I GO NIE LUBIE, TO...." Zastanówcie się nad tym co wypisujecie. Jak się kogoś nie znam, to nie ma się o nim nic do powiedzenia, tym bardziej stwierdzenie, że się go nie lubi wydaje się śmieszne:)))))))))) Pewnie "wiedzę" czerpie się z brukowców i stąd potem takie emocje i głupie wypowiedzi:)))) Bawcie się dobrze:))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Ach te amerykanskie rekordy swiatowe.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:54 ...kazdy kto chociaz troche zna Ameryke zna ten show.... Amerykanie maja wpojone, ze sa pepkiem swiata.... ...i choc z geografia jest nie u wszystkich za dobrze, wiedza, ze nie sa sami na tej planecie.... Tak wiec, aby twierdzic, ze sa definitywnie najlepsi na swiecie potrzebuja miedzynarodowego "tla"..... Oglaszaja zawody o mistrzowstwo swiata, chociaz biora w nich zaledwie kilka panstw, wybranych czasem selektywnie czy przez przypadek.... Tak jest na przyklad z boksem zawodowym i wieloma innymi rewalizacjami....rywalizuja tylko ci, ktorym udalo sie w jakis sposob byc zauwazonym przez organizatorow..... W szkole mojego syna niedawno ogloszono mistrzowstwa w rzucaniu takim smiesznym, wykrzywionym patykiem (rodem ponoc z Malazji) przez siebie do tylu, do tarczy....a poniewaz w tej szkole jest sporo studentow z roznych zakatkow swiata nazwano to Mistrzostwami Swiata.... Podobnie jest w innych dziedzinach jak konkursy architektoniczne.... Czasami daja komus innemu wygrac taki quazi-konkurs.... Amerykanie dzis intensywnie penetruja planety Ukladu Slonecznego.... Jak nie wykryja zycia na zadnej z nich to beda juz organizowali tylko Mistrzowstwa Ukladu Slonecznego..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jast Re: Ach te amerykanskie rekordy swiatowe.... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 12.12.05, 01:51 a ty masz kaca??? takich bzdur nie na temat to sie rzadko tu czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Drobna róznica 12.12.05, 09:46 Gość portalu: jast napisał(a): > a ty masz kaca??? > > takich bzdur nie na temat to sie rzadko tu czyta. Sprawdziłem organizatora tego konkursu, w którym Stary Browar otrzymał nagrodę. Grup w klasyfikacji jest chyba z sześć, każda na inny metraż, więc jedyne, co można powiedzieć to że Stary Browar otrzymał nagrodę w swojej, bardzo wąskiej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adastra Re: Drobna róznica IP: *.icpnet.pl 12.12.05, 15:51 > Gość portalu: jast napisał(a): > > > a ty masz kaca??? > > > > takich bzdur nie na temat to sie rzadko tu czyta. > > Sprawdziłem organizatora tego konkursu, w którym Stary Browar otrzymał nagrodę. > Grup w klasyfikacji jest chyba z sześć, każda na inny metraż, więc jedyne, co > można powiedzieć to że Stary Browar otrzymał nagrodę w swojej, bardzo wąskiej > klasie. Hmm.. Mi nie udało się dotrzeć do tych informacji, ale strona organizatora zrobiła na mnie bardzo kiepskie wrażenie - ostatni news na niej jest ..z sierpnia br. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Wiekszosc tych konkursow robi Towarzystwo Wzajemne 12.12.05, 10:36 Wiekszosc tych konkursow robi Towarzystwo Wzajemnej Adoracji..... Za odpowiednie wsparcie finansowe, odpowiednia reklama i promocja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riczard Gratulacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 02:01 Gratulacje dla Pani Grazyny Kulczyk i szacunek za jej wizje ,upor i pracowitosc.A jesli chodzi o teren pod rozbudowe to byly dwa przetargi i nikt sie nie zglosil,prezydent obnizyl cene(mogl wedlug prawa obnizyc jeszcze nizej) i Kulczyk kupil.Park( byly cmentarz ewangelicki) Kulczyk kupil od gminy ewangelickiej.Kulczyk przeznaczyl 13,8 mln. miastu na modernizacje drog wzamian za pozwolenie na rozbudowe Starego Browaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 03:38 Nagroda sponsorowana, to i artykuł sponsorowany... Wystarczy wejść na stronę tej "prestiżowej organizacji", żeby się przekonać, że utrzymuje się ona z przyznawania różnych nagród... Podejrzewam, że jeśliby dobrze policzyć, to nagród jest tyle, ile członków :) Myślałem jednak, że GW trzyma pewien standard... Ale cóż, czasy się zmieniają. A może autor artykułu miałby coś do powiedzenia na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Wiekszosc tych konkursow robi Towarzystwo Wzajemn 12.12.05, 10:39 Wiekszosc tych konkursow robi Towarzystwo Wzajemnej Adoracji..... Za odpowiednie wsparcie finansowe, odpowiednia reklama i promocja...... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Digo Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 08:40 Wrocław pozdrawia Poznań;P Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś 12.12.05, 09:43 Szkoda, że w Krakowie nie wybierają pracowni architektonicznych po jakości pracy, ale pewnie po jakości łapów i powstaja takie koszmarki jak Sheraton, czy nowy dworzec. No ale u nas wybierają urzędnicy, a tam znająca się na sztuce osoba prywatna. Zazdroszczę Poznaniowi. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Pierwsze miejsce za..... 12.12.05, 09:50 Ja przyznaje SB pierwsze miejce za... najbardziej pokrecony parking! ;) Tak skolowany, jak po wjezdzie tam, jeszcze nigdy nie bylem - nawet po politrowce sliwowicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arler Prawie jak Silesia City Center w Katowicach.... IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 12.12.05, 12:19 dlaczego nagrody nieprzyznano SCC?! przecież to centrum handlowe miało zastapić centrum katowic...samorządowcom katowic gratulujemy pomysłu...rozbraja mnie szczególnie WARSZAWSKI kataryniarz...nie lepiej było zamówić orkiestre śląską jak to kiedyś grali pod oknami familoków?... Odpowiedz Link Zgłoś
wirmary Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś 12.12.05, 16:05 Czy znajdzie sie wreszcie ktos kto szczerze przyzna,że ten obiekt z czerwonej cegły jest poprostu...brzydki,ze "król jest nagi"? Te nieustanne zachwyty doprowadzają mnie do furii.Owszem,wewnętrzny wystrój jest pełen rozmachu i blichtru,ale całość???Byłem tam raz aby sprawdzić o co ten zgiełk,ale był to ostatni raz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Jeśli nie "ta cegła", to co? IP: *.icpnet.pl 12.12.05, 20:26 Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, faktem jednak jest, że: - większości odwiedzających SB się podoba - brak jest podobnych obiektów w Polsce Jeśli "ta czerwona cegła" w tym miejscu Tobie nie podoba się, to chętnie przeczytam co zatem Ci się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEKA Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 16:15 A jo myśloł jerunie, że bydzie o piwie;-O Odpowiedz Link Zgłoś
olek_k11 Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś 12.12.05, 16:53 pomijając nagrodę - Stary Browar jest naprawdę imponującym osiągnięciem architektonicznym. To może być kultowe miejsce w Poznaniu.Chociaż ,jeśli chodzi o zakupy, to wolę inne miejsca w P-niu- to Stary Browar ma swój styl- i myślę ,że P. Kulczykowie nie postawili tego obiektu tylko w celach komercyjnych i chwała im za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek A w Bydgoszczy rozwalono DRUKARNIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 19:50 W Bydgoszczy zburzona niemalże 200 letnią drukarnie. Tak rzadzi w Bydgoszczy Kondom i jego swita. W zamian za legalne i mniej legalne łapóweczki z firmy Vertano wyburzaja drukarnie by w jej miejsce postawic szklane pudełko które za kilka lat bedzie razic swoja estetyka. Mozna było wzorem poznania zrewitalizowac budynek i zrobic centrum handlowe z prawdziwego zdarzenia. Teraz pozostaje liczyc jedynie na Focus Center który zaadaptuje w normalny sposób budynki po zakładach mięsnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ender Re: Stary Browar Grażyny Kulczyk - najlepszy na ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 20:57 nie w Poznaniu, a w Kulczykowie :) Odpowiedz Link Zgłoś