Gość: oglądacz IP: *.netburg.pl 01.01.03, 20:39 Wybralista sobie Sejm to se teraz oglądajta TVP i się cieszta... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ?? Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.01.03, 20:47 Operatorzy kablowi! Nie nabijajcie ludzi w balona! Kanały Ard, RTl, Sat1 itp. nie popwrócą! Nadawcy nie chcą lub nie mogą podpisać umów z polskimi sieciami tvk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Lepper Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 21:17 Balcerowicz musi odejść, he he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echnaton Aby Zdrajcy Lepperowi zrobić miejsce? IP: *.interserv.net.pl / 192.168.2.* 02.01.03, 02:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edytka Sójta Mają być tylko bajki w telewizji. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 21:20 Ja nie znam innych języków i mają być tylko polskie programy!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Mają być tylko bajki w telewizji. IP: *.proxy.aol.com 01.01.03, 22:41 Gość portalu: Edytka Sójta napisał(a): > Ja nie znam innych języków i mają być tylko polskie > programy!!!!!!!!! to sie ucz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.03, 21:20 To rzeczywiscie skandal, ze nie ma ani jednej niemieckiej stacji na Aster City. Gdzie studenci maja sie "douczac"? Jestem pracownikiem Instytutu Germanistyki UW i wiem, ze b. wielu naszych studentow korzystalo z tej formy kontaktu z jezykiem. Nie wspominam juz o tym, ze filmy dokumentalne z niemieckich stacji telewizyjnych byly siwetnym materialem na zajecia z jezyka niemieckiego. Wchodzimy do UE, a Aster City napewno nas od niej oddala, albo nie Aster City, tylko nasza wspaniala sejmowa elita! Bylismy, jestesmy i bedziemy w ten sposob zasciankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Zaj... sie poducza!!! IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.03, 21:53 Zwlasza z wszelkiego rodzaju durnowatych talkshow. Ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Zaj... sie poducza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.03, 22:03 W niemieckiej telewizji nie ma wylacznie talk showow, a jak sie czlowiek chce uczyc jezyka, to najlepiej na kryminalach. Nie musi to koniecznie byc przemowienie noworoczne kanclerza RFN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MBS Re: Czy istnieje telewizja polska? IP: *.dyn.optonline.net 01.01.03, 22:23 Gość portalu: nauczycielka napisał(a): > W niemieckiej telewizji nie ma wylacznie talk showow, a jak sie czlowiek chce > uczyc jezyka, to najlepiej na kryminalach. Nie musi to koniecznie byc > przemowienie noworoczne kanclerza RFN! Co mnie ciekawi to akurat w mojej lokalnej telewizji (Cablevision/IO) nie ma zadnych polskich kanalow. Wydaje mi sie ze na 400 kanalow gdzie jest sporo np. hiszpanskich programow powinno byc co najmniej kilka polskich. Osobiscie nie ogladam telewizji zbyt duzo wiec nie jestem pewny czy ogladalbym wiele programow polskich ale samo to ze na tak wiele kanalow nie ma widocznych kanalow polskich wcale. MBS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Re: Czy istnieje telewizja polska? IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 03.01.03, 19:58 Gość portalu: MBS napisał(a): > Gość portalu: nauczycielka napisał(a): > > > W niemieckiej telewizji nie ma wylacznie talk showow, a jak sie czlowiek c > hce > > uczyc jezyka, to najlepiej na kryminalach. Nie musi to koniecznie byc > > przemowienie noworoczne kanclerza RFN! > > Co mnie ciekawi to akurat w mojej lokalnej telewizji (Cablevision/IO) nie ma > zadnych polskich kanalow. Wydaje mi sie ze na 400 kanalow gdzie jest sporo np. > hiszpanskich programow powinno byc co najmniej kilka polskich. Osobiscie nie > ogladam telewizji zbyt duzo wiec nie jestem pewny czy ogladalbym wiele > programow polskich ale samo to ze na tak wiele kanalow nie ma widocznych > kanalow polskich wcale. Gdy mieszkalem w akademiku w BRD mialem TV Polonia, wiem ze czasem jest (byl) tez TV PULS, a na Premiere jest chyba tylko "Polonia 1" (nie mylic z TV Polonia), gdzie ida same TV Markety:/ Totalny kicz. Ale TV Polonia w akademiku byla dla mnie blogoslawienstwem w tamtym czasie:) pozdr Jaracz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.pl / 10.72.4.* 03.01.03, 20:55 Fajny temat. Ogladam Aster City od kilku tygodni. Ledwie zdazylem wybrac swoja ulubiona stacje (Travel) a juz musialem sie z nia rozstac. W miedzyczasie otrzymalem idiotyczny list od Aster City z wyraznymi sygnalami ze bedzie gorzej. Wracajac do tematu niemieckich stacji, to obecna oferta Aster City w jezykach angielskim i francuskim pozostawiaja rownie wiele do zyczenia. Ile mozna ogladac wiadomosci rotujace w polgodzinnym cyklu, czy telenowele. Z drugiej strony dostep do materialw jezykowych dla chetnych do wiedzy jest i tak nieporownywalny z tym jaki oferowaly realia powiedzmy lat 80tych, wiec dla chcacych nie bedzie przeszkod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.chello.pl 01.01.03, 22:34 ja nie wybierałam i teraz nie mam arte i 3sat-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.chello.pl 01.01.03, 22:35 za karę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.proxy.aol.com 01.01.03, 22:40 Gość portalu: oglądacz napisał(a): > Wybralista sobie Sejm to se teraz oglądajta TVP i się cieszta... ale ten sejm to se jaja robi z tych biednych ludzi jeszcze niech wprowadza pory do oddychania , czas na seks i jeszcze pare innych nowinek . Prawa autorskie a to dobre , moze prawa sejmowe albo rzadowe . Ogladac tylko TVP i basta , panstwo prawa Zycze szczescia w Nowym Roku 2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.netburg.pl 01.01.03, 23:08 Przecież można puszczać cały czas obrady "Sejmu" przerywane wystąpieniami naszych demokratycznie {o zgrozo! głupie ludzie macie co chceta!} posłów i czlonków rządu i wypełni to lukę w wielojęzykowości i zapełni szerokie spektrum programów : horrory ,tragikomedie... A w zasadzie dlaczego nie ma ustawy o likwidacji tv satelitarnych - w tylu krajach oglądaja tylko jedynie słuszne tv rządowe i są b.zadowoleni-radośnie maszeruja w pochodach i skanduja na akademiach ku czci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 07:40 Powraca PRL dyktatura i traktowanie społeczeństaw jak smieci przez sejm irade krajowa która przeciez wymyslił sejm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kade Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.01.03, 09:38 Sejm bez perspektyw myślowych mówi nam wprost: róbta co chceta. No to należy się zorganizować w grupy, założyć porządne pieczarki, rozdzielacze itp. i kanałów będzie do woli - za darmo, bez durnowatych umów, bo przedsięwzięcie nie będzie w celach zarobkowych. Kablówki można walnąć w kochę i wysłać na drzewo, bo oni są tylko od kasowania. Za roczne opłaty na kabel jest już prawie instalacja sat-tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: 195.205.189.* 04.01.03, 15:41 Gość portalu: kade napisał(a): > Sejm bez perspektyw myślowych mówi nam wprost: róbta co chceta. > No to należy się zorganizować w grupy, założyć porządne > pieczarki, rozdzielacze itp. i kanałów będzie do woli - za > darmo, bez durnowatych umów, bo przedsięwzięcie nie będzie w > celach zarobkowych. Kablówki można walnąć w kochę i wysłać na > drzewo, bo oni są tylko od kasowania. Za roczne opłaty na kabel > jest już prawie instalacja sat-tv. Oczywiście, jeśli zna się wszystkie języki świata jest to proste. W takim wypadku wystarczy kupić talerz satelitarny i nakierować go gdzie się chce. Ja znam angielski i rosyjski, ale najchętniej oglądałam francuską Planete, z lektorem oczywiście, bo nie znam francuskiego. A w nowy rok obudziłam się jak zwykle, włączyłam kanał 19, gdzie była Planete i przeżyłam wstrząs. AsterCity w ogóle nie raczyła mnie uprzedzić o zmaianach, nie przysłali mi żadnego listu, tylko rachunek wyższy niż parę miesięcy temu. Ja się pytam, dlaczego mam płacić więcej za mniej oglądania?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelkowalczykx Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały 02.01.03, 09:53 Gość portalu: oglądacz napisał(a): > Wybralista sobie Sejm to se teraz oglądajta TVP i się cieszta... ŚWIĘTA RACJA - głupole w Sejmie nie wiedzą po co tam siedzą, podnoszą tylko ręce, bo tak im ktoś każe. Ciąg dalszy bubli z Wiejskiej; w końcu zostanie do oglądania Teatr Telewizji i bezludna wyspa. Ale widocznie tak ma być, wybraliśmy Samoobronę, Lige Polskich Rodzin i SLD to odglądajmy Wiadomości. Pozdrawiam, Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.toya.net.pl / 192.168.2.* 02.01.03, 10:12 Gość portalu: oglądacz napisał(a): > Wybralista sobie Sejm to se teraz oglądajta TVP i się cieszta... A może to sprawka krajowych nadawców telewizji satelitarnej jak Cyfra+ i Polsat Cyfrowy? Przecież rozgoryczeni telemaniacy będą mogli oglądać bez przeszkód za pomocą dekoderów satelitarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magis Re: Dziady, Rząd i KRRiTV IP: *.zabki.net.pl / 10.4.5.* 02.01.03, 20:06 Co za dziadowska ustawa - nas Polaków zrobi zaściankiem Europy. Kto ma interes w takiej ustawie - udziałowcy TV sat. A kto to chce za wszelką cenę podnieść zyski z instalacji TV sat i abonamentów. Kilku dziadów z Wiejskiej i KRRiTV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: 62.233.200.* 02.01.03, 10:21 Tyle narzekamy na sejm, a przecież aby ustawa weszła w życie musi pod nią podpisać się prezydent (jak widać wszystkich polaków nie oglądających kablówek) Odpowiedz Link Zgłoś
mario11a Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały 02.01.03, 10:45 Dziwi mnie jedna sprawa, że to nie niemickie, francuskie tv żądają opłat od polskich tv kablowych, (co byłoby zrozumiałe) tylko sami polacy (twórcy tej idiotycznej ustawy) uniemożliwiają innym oglądanie tych programów. To jest skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.kutno.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 11:22 Będziemy oglądać Arirang, Mango 24, Bloomberg, CNBC, DW, Polonia1, TV Puls, TV Niepokalanów, inne tego typu "wartościowe" prgramy. SKANDAL!!! Brawa dla twórców tej idiotycznej ustawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawka Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.mst.gov.pl 03.01.03, 11:58 Arirang mnie porazil, długo nie mogłam uwierzyć w to co widzę. bolesna kpina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent TO WSZYSTKO JEST NIEPRAWDA IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.01.03, 11:40 Programy w Aster City znikały już wcześniej. AC prowadzi dziwną politykę związaną z brakiem gotówki. Od kumpla, który pracuje w jednej z firm BRE, wiem, że BRE ściąga pieniądze od swoich firm zależnych, m.in. od AC. Wiąże się to z dużymi stratami, jakie w ub. roku zrobił Wojciech Kostrzewa, prezes BRE. Drugim działaniem Kostrzewy jest sprzedaż aktywów. AC trafił w inne ręce. Podejrzewam, że dostawcy programów nie mieli płacone i to oni odłączyli się od AC. Koniec roku jest naturalnym terminem wygasania umów. Jakoś nie było tego problemu rok temu. Inne sieci nie odłączają stacji, wbrew temu co pisze autor artykułu, przynajmniej nie na taką skalę i nie te popularne. Inne dziwne działanie AC to podnoszenie ceny za abonament. Robią to bezpośrednio lub kombinując z VAT-em. W 2002 roku były 3 podwyżki, a ostatnia polegała na tym, że podniesiono wartość netto, a obniżono VAT (przerzucając netto z TV do internetu), tak więc cena brutto tylko nieznacznie wzrosła. Tak na prawdę wzrost ceny abonamentu wyniósł ponad 5% (internet+TV), chociaż inflacja jest dużo niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: TO WSZYSTKO JEST NIEPRAWDA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.01.03, 11:49 Co za bzdury. BRE ma oczywiscie problemy i sćiąga gotówkę skąd się da, ale tak się składa, że nie jest on właścicielem AsterCity. Poczytaj troche zamiast się wymądrzać. Kupił go amerykański fundusz, żeby od razu ukrócić plotki - jeden z największych w świecie specjalizujący się w kablówkach, tak więc brak kasy w Aster City, czy też machlojki z BRE, to czysta bzdura. Dla mamuta mrówka w postaci BRE nie jest warta zachodu z jakimiś ryzykownymi gierkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Levy A dokladniej przez.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.03, 13:07 ...konsorcjum trzech funduszy inwestycyjnych: Hicks, Muse, Tate & Furst, Emerging Markets Partnership i Argus Capital Partners. Pozdrowienie dla specow od rynku TMT.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Zniknely bo kablowki "po polsku" OLAŁY klientów!!!!!! IP: 195.116.133.* 02.01.03, 12:31 dlaczego Aster nie poinformowal w grudniowym rachunku ze od stycznia nie bedzie tych kanalów?Na co szla kasa w AS skoro od 2 lat podnieli abo o ponad 100% a kanalow nie przybywalo (nie liczac kolejnych plansz reklamowych i stacji typu polonia1 lub tv niepokalanow2).Jak zwykle nie ma winnych a operatorzy wszystko zwalaja na sejm bo tak jest najprosciej- my jestesmy wspaniali i bezbledni!Tylko co maja powiedziec klienci ktorych wartosc kablowki spadla o 30% a cena jest utrzymana i ktorzy nie maja mozliwosci wyboru bo np w W-wie sa 2 duze kablowki i nie ma prawie zadnej mozliwosci zmiany operatora.Ps. moze AS dorzuci przynajmije drugi kanal HBO bo miejsca maja teraz mase po wyrzuceniu kanalow.No i mozgliby dorzucic zamiastatych 10stacji np. C+ odkodowany bo chyba sie cos klientom nalezy ale ja w cuda nie wierze i koncze HwDOperatorom Kablowym a szczegolnie zlodziejom z AS!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telewidz Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: proxy / 213.77.7.* 02.01.03, 13:15 Czubki i debile siedzą w sejmie. W d_pach się przewraca. P_erdolnięci w czubek mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posłowie - Idioci CHWD - AS i Książki Panowie .. Książki !!! IP: *.banpol.com.pl 02.01.03, 14:19 Popieram koncepcję przedmówcy: ChWD AS - zrywam umowę i instaluję niezależny talerz. A tak poza tym: Książki Panowie i Panie, Książki !!! (mniej ogłupiające). Wariant mniej ekstremalny: przytrzymać im kasę za styczniową fakturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: CHWD - AS i Książki Panowie .. Książki !!! IP: 195.205.189.* 04.01.03, 16:01 Gość portalu: Posłowie - Idioci napisał(a): > Popieram koncepcję przedmówcy: > > ChWD AS - zrywam umowę i instaluję niezależny talerz. > A tak poza tym: Książki Panowie i Panie, Książki !!! > (mniej ogłupiające). > Wariant mniej ekstremalny: przytrzymać im kasę za styczniową > fakturę. Nie mam aż takich zdolności językowych, żeby oglądać wszystko bez lektora. Ja nie należę do oglądaczy stacji typu Romantica (w ogóle jej nie zaprogramowałam), również Niepokalanów czy Puls nie nadają niczego, co mogłoby mnie zainteresować. Ja namiętnie oglądam kanały typu Discovery, Planete i Reality TV. Inne warszawskie kablówki nie mają pełnej oferty, bo np. z Discovery jest tylko Discovery Channel, a nie ma np. Sci Treka, nie ma tam też wielu innych rzeczy, które mogłyby być interesującą dla mnie propozycją. Patrząc na to, co sie dzieje upewniam się, że telewizja służy ogłupianiu i dostarcza ludziom tylko tego, co mogą zrozumieć swoimi małymi rozumkami jacyś neandertalczycy. Skoro płacę, chcę oglądać to, co mnie interesuje, a nie bzdety, które są obrazą dla człowieka inteligentnego. Jeśli zniknie choćby jeden z kanałów, które oglądałam dotąd przestanę płacić i proponuję, żeby inni również przestali. Tylko tego typu naciski mogą okazać się skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UnDead Re: CHWD - AS i Książki Panowie .. Książki !!! IP: *.teleinformatica.com.pl 17.01.03, 22:31 Gość portalu: Maya napisał(a): > Skoro płacę, chcę oglądać to, co mnie interesuje, a nie > bzdety, które są obrazą dla człowieka inteligentnego. Jeśli zniknie choćby > jeden z kanałów, które oglądałam dotąd przestanę płacić i proponuję, żeby inni > również przestali. Tylko tego typu naciski mogą okazać się skuteczne. No git.. tylko co przestaniesz płacić? Podatki? To Cię zamkną w ciupie.. przecież to nie jest wina kablówek, tylko tych buraków, którzy wprowadzili ustawę preferującą odcinanie nas od świata.. BTW: czy wiecie, że te neandertale powołują się na dopasowywanie polskiego prawa do prawodastwa UE?! Naprawdę... sam czytałem! Buahahahaha... idiotyzm! -U. Odpowiedz Link Zgłoś
forward Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały 02.01.03, 15:48 Jako szczęśliwy posiadacz kablówki z grodu Kraka nie mam TVN 24, MCM, BBC Prime, M6. Teraz coś ma zniknąć,aż strach pomyśleć co dadzą w zamian. Forward Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.duna.pl 02.01.03, 16:56 M6,BBC prime i CNBC wystarczą mi do szczęścia.tęsknię za SKY NEWS,który niedawno mi zabrali...JAK SIĘ NIE MA CO SIĘ LUBI,TO SIĘ LUBI CO SIĘ MA ;-))) magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawo Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.01.03, 17:27 nie każdy mat tyle szczęścia,by być kobietą.Inni potrzebują do szczęścia wiele więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serena Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.pl 02.01.03, 17:27 Ta sprawa jest idiotyczna. Skandalem jest przede wszystkim to że Aster nie uprzedził odpowiednio wcześniej o możliwość wyłączeni programów. A ja jestem rekordowo poszkodowana, ponieważ pod choinkę kupiłam sobie nowy telewizor tylko i wyłącznie dlatego że poprzedni był jednosystemowy i mój ulubiony program M6 był czarno-biały. Teraz mam nowy telewizor a w miejsce mojego programu śliczną kolorową planszę. Sama nie wiem czy śmiać się czy płakać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.pl 02.01.03, 19:14 A Wy jestescie mlodzi/!/ i nie wiecie. Jak tylko pojawily sie pierwsze satelity do transmisji programow TV, to posiadanie anteny TVSAT, w Polsce bylo uwarunkowane otrzymaniem zgody od Ministra Komunikacji I Lacznosci.Lata 80-te - wcale nie takie odlegle.Sejm PRL rowniez proponowal aby rejestrowac przywozone zza granicy odtwarzacze-recordery VIDEO/o ktorych 2+1 spiewalo piosenke.../, oraz rejestrowac komputery .Oczywistosc glupoty tych pomyslow byla zanadto widoczna - ale zezwolenie na instalacje "miski na dachu" trzeba bylo posiadac. Dzis chyba po cichutku wracamy do tego /albo dzieci tamtych poslow dorosly i daly sie wybrac do parlamentu.../ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: 195.205.189.* 04.01.03, 16:07 Gość portalu: Andy napisał(a): > A Wy jestescie mlodzi/!/ i nie wiecie. > Jak tylko pojawily sie pierwsze satelity do transmisji programow TV, to > posiadanie anteny TVSAT, w Polsce bylo uwarunkowane otrzymaniem zgody od > Ministra Komunikacji I Lacznosci.Lata 80-te - wcale nie takie odlegle.Sejm PRL > rowniez proponowal aby rejestrowac przywozone zza granicy odtwarzacze- recordery > > VIDEO/o ktorych 2+1 spiewalo piosenke.../, oraz rejestrowac > komputery .Oczywistosc glupoty tych pomyslow byla zanadto widoczna - ale > zezwolenie na instalacje "miski na dachu" trzeba bylo posiadac. > Dzis chyba po cichutku wracamy do tego /albo dzieci tamtych poslow dorosly i > daly sie wybrac do parlamentu.../ Jestem dzieckiem tamtych czasów i w naiwności swojej sądziłam, że tamte czsy już nie wrócą!!!!! To jest totalna załamka, bo widzę, że co sie polepszy, to zaraz się popieprzy. I o co my właściwie walczyliśmy?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Widze ze w mediach lansuja poglad ze to Sejmu wina IP: 195.116.133.* 02.01.03, 20:37 a tak wcale nie jest.Otoz kablowki o tym ze taka ustawa wchodzi wiedzialy od dawna i mialy czas na zalatwienie umow i zrzucanie winy na wszystkich innych tylko nie na siebie jest troche smieszne.Ale ja sie juz przyzwyczailem do chamstwa ze strony opow kablowki Aster City (ciaglego podnoszenia abo bez jakichkolwiek przyczyn, ograniczanie kanalow) ze tym razem mowie HWD kablowce i przestaje placic abo Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Widze ze w mediach lansuja poglad ze to Sejmu 02.01.03, 21:00 Gość portalu: Lukasz napisał(a): > a tak wcale nie jest.Otoz kablowki o tym ze taka ustawa wchodzi wiedzialy od > dawna i mialy czas na zalatwienie umow i zrzucanie winy na wszystkich innych > tylko nie na siebie jest troche smieszne. Dobra, ale moze tak ab ovo - czy owa regulacja prawna jest np. wymogiem unijnym?? Bo ja tam jestem niekumaty i do konca nie wiem... Jak sobie czytam takie cos: euro.pap.com.pl/cgi-bin/europap.pl?grupa=9&ID=79 - a z kabelka znikaja mi RTL'ele i inne takie to sie zastanawiam kto kogo robi w bambuko mowiac o "telewizji transgranicznej", budowaniu spoleczenstwa informacyjnego i innych takich slodko brzmiących duperelach... A jakie to larum było kiedy nagle w Hameryce zniknela na pare dni z jakiejs tam platformy Polonia TV... Srodek Europy... XXI wiek... Integracja z Unią... zajady pękają... Odpowiedz Link Zgłoś
manu2806 Re: Widze ze w mediach lansuja poglad ze to Sejmu 02.01.03, 23:46 Tlumacze zagadnienia prawne (bez szczegolow): *DO TEJ PORY* operatorzy tvk mogli nadawac programy tv (takze zagraniczne) BEZ UMOWY z ich pierwotnymi nadawcami. Oczywiscie nie za darmo, lecz za "slusznym wynagrodzeniem". W kazdym razie operator tvk nie potrzebowal zgody nadawcy pierwotnego na reemitowanie jego programu. *OD TEJ PORY* reemitowanie programow przez tvk moze odbywac sie WYLACZNIE NA PODSTAWIE UMOWY z nadawca pierwotnym. AC wylaczyla programy, z ktorych nadawcami nie zdazyla badz nie zdolala zawrzec stosonych umow. Nowelizacja byla wymogiem wiazacym Polske jako czlonka Miedzynarodowej Organizacji Wlasnosci Intelektualnej (WIPO). Nie bylo to zwiazane z procesem dostosowywania prawa polskiego do wspolnotowego. Tym, co mozna zarzucic Sejmowi w tej kwestii, jest niepozostawienie operatorom tvk przyzwoitego czasu na zawarcie wymaganych umow. W kazdym razie, klopoty wywolane ta nowelizacje sa w duzej mierze przejsciowe. Coraz bardziej uciazliwe dla kablowek wydaja sie byc niczym obecnie nieograniczone roszczenia z tytulu praw autorskich organizacji typu ZASP, ktorych rozpasanie przekroczylo normy przyzwoitosci. Odpowiedz Link Zgłoś
chrunka Re: Widze ze w mediach lansuja poglad ze to Sejmu 03.01.03, 12:38 sprostowanie jakże ważne (reszta wypowiedzi nienaganna) do tej pory panowało przekonanie że co jest free to air jest free of charge nadawcom z którymi tvk nie mieli umowy NIE PŁACONO WCALE !!! wiem, bo siedze w tej branży, krótko mówiąc - tvk ściągały z nieba co po nim latało i kazały Wam płacić mimo że same nie płaciły za produkt, gdyby jak twierdzisz płaciły to z pewnością umowy by istniały bo płatnośc musi sie odbywać na podstawie jakiegoś dokumentu tak więc korzystały z tego, że nie wszyscy nadawcy mają swoich przedstawicieli w Polsce i nie mają jak kontrolowac rynku, nadmienię, że i ci, któryz mają przedstawicielstwa byli robieni w jajo bo niekodowane wersje językowe i tak tvk ściągały za darmo śmiejąc się za plecami, a przecież ktoś wykłada kasę, żeby "zrobić" jakiś kanał tv- to raz, dwa- co wkurza najbardziej-Wy abonenci płaciliście za coś co tvk ściągała za darmo aby mieć dostęp do niekodowanych kanałów niemieckich, francuskich itp wystarczy kupić, wcale nie za straszną kasę tuner cyfrowy i nastawić sie na HotBird lub Astrę (na Astrze jest więcej niemieckich) jak juz pisano, tvk dawno wiedziały że ustawa sie zmieni (min 3 lata) ale czekały do końca żeby z siebie przed Wami , abonentami, zrobić kozła ofiarnego i powiedzieć, że to nie one nawaliły tylko Sejm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Widze ze w mediach lansuja poglad ze to Sejmu IP: *.ia.pw.edu.pl 10.01.03, 15:34 chrunka napisał(a): > do tej pory panowało przekonanie że co jest free to air jest free of charge > nadawcom z którymi tvk nie mieli umowy NIE PŁACONO WCALE !!! wiem, bo siedze [ciach] > > aby mieć dostęp do niekodowanych kanałów niemieckich, francuskich itp wystarczy > > kupić, wcale nie za straszną kasę tuner cyfrowy i nastawić sie na HotBird lub > Astrę (na Astrze jest więcej niemieckich) > Czy wyobrażasz sobie, żeby w miastach zaczęły na ścianach i dachach rosnąć lasy anten satelitarnych (np. 40 mieszkań * 2 telewizory to daje 40 anten i 80 zestawów)? Bo ja nie. Kablówka jest właśnie od tego, żeby takiej paranoi nie było i żeby do oglądania programów z kilku satelitów nie trzeba było za każdym razem obracać talerza. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus mam upc i ..... 02.01.03, 21:32 jak na razie mi nie poznikały kanały - kierownictwo firmy zapowiada, że niektóre kanały mniej popularne mogą zniknąć z oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yosarian Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.waw.pl 03.01.03, 15:15 Nie jest to pierwszy bubel ustawowy. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że ostatni (ale jestem chyba naiwny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kufel Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 03.01.03, 17:05 ...bo za darmo tvk sciaga programy, kaza Wam za to placic i robia Was w h... Nic nie ma za darmo !!! Czy ktos z Was pomyslal, ze nawet jak sciagaja za darmo na podstawie "free to air", to firma owa musiala zainwestowac ogromne pieniadze w sprzet, rozbudowe sieci kablowej, ktorej w Polsce nie bylo( najwyzej BARDZO skromna siec telefoniczna - ale nie ona jest nosnikiem tvk, a co Wy zaplaciliscie za jej rozwoj stanowi maly procent)tabun technikow, by kazdy z Was siedzac wygodnie w fotelu o kazdej porze dnia w sensie technicznym koncentrowal sie najdalej na tv-pilocie. I tak mnozyc... TV poloska jest takze "free to air" , lecz w krajach poza Polska kaza nam placic za to (mieszkam w USA) slone pieniadze ( $20/miesiac, gdzie kazda inna DODATKOWO poza podstawowym abonamentem stacja nie przekracza $10/mo) Stacje Europy Zachodniej tez inwestuja nie male pieniadze w transmisje. Za darmo? Czemu nie, ale co Polska ma do zaoferowania dla rownowagi bilansu-NIC Po za tym tylko 3% -> 5% Polakow zna jakis jezyk obcy na tyle, by mogl z danej stacji skorzystac. Jest wiec to protest bardzo waskiego grona, prawie ze margines spoleczny( oczywiscie w chwalebnym znaczeniu)ludzi wyksztalconych, gdzie reszta patrzy tepo na zmieniajace sie obrazki na ekranie. Warto dodac, ze dominujacym jezykiem obcym w tym "marginesie" jest jezyk angielski, gdzie francuski, niemiecki, hiszpanski, czy inny europejski stanowi w tym JUZ "marginesie" nie wielki odsetek Polska musi stworzyc warunki prawne i finansowe dla powstawania stacji polskojezycznych, tak by pakiet tvk objal cale spoleczenstwo, a nie wybrane elity intelektualne( nie mysle tu o TV Rydzyk, ale o tematycznie i politycznie roznych stacjach, by nie rozgladac sie na obcych, ale by kazdy Polak mial wybor we wlasnym kraju znalesc cos dla siebie w jezyku najbardziej dla niego zrozumialym Ludzie!!! Oduczcie sie w koncu tej jeszcze za PRL-u, a w Polsce wciaz zywej doktryny: "..bo mi sie (cos tam - tu wpisac) za darmo NALEZY " W kapitalizmie NIC sie Wam za darmo NIENALEZY , nawet jesli ktos cos tam ma za darmo, to nie znaczy, ze Wy tez. Ziemia rodzi za darmo, to znaczy, ze zarcie w sklepie tez ma byc ZA DARMO ???!! To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahoney p$!@$##$#$#$@ rzad IP: *.man.polbox.pl 03.01.03, 16:13 niedobrze sie robi przy tych debilach z sld , dzis nie obejrzalem kwalifikacji do insbrucka na rtl , innych ciekawych programow tez nie ma , brakuje tego niemieckiego profesjonalizmu , a co jest w zamian u mnie przynajmniej ruskie gowno i amerykansko-koreanska stacja . dziekuje sld , teraz nienawidze was jeszcze bardziej , po co k**** ten zapis w ustawie , kto was kupil tym razem zlodzieje ? Zdrowa tkanka narodu p@##@## was całkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XIONC Re: p$!@$##$#$#$@ rzad!!! @#@$@@$# abonament!!! IP: proxy / 213.77.7.* 03.01.03, 17:05 Już niedługo zamiast liści wisieć będą komumiści!!!!!!!!!!!!! Chuj w dupę bandytom z LSD, PSL i wszystkim skurwysynom z Woronicza od dziś wypierdalam te kanały z mojego TV!!!! Jak ja się kurwa cieszę że ani złamanego grosza w życiu nie zapłaciłem za pierdolony abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLUELIGHTEMITER>> ZMIECIEMY SLDUPĘ!!! IP: proxy / *.gennet.ee 03.01.03, 18:45 www.bluelightemiter.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.pl 03.01.03, 19:53 W związku z zaistniałą sytuacją i usunięciem programów niemieckojęzycznych wystosowałem do AsterCity następujęcego maila. Dzielę się nim z Państwem: Witam! Jestem Waszym klientem od początku istnienia Aster City. Bogatą ofertą programową, którą mnie raczyliście cieszyłem się zarówno w życiu prywatnym jaki i zawodowym. A może nawet szczególnie w tym drugim. Ale ponieważ moja praca jest moim życiem, tedy wszystko się ładnie wiązało i czyniło mnie szczęśliwym abonentem Aster-City. Nazywam się Maciej Ejsmond-Mechowski i jestem członkiem Zarządu Sekcji Warszawskiej Polskiego Stowarzyszenia Nauczycieli Języka Niemieckiego. Jako tenże przeżyłem 1 stycznia br. jeden z większych kulturowych szoków mego życia - zostałem "odcięty" od świata, jednym głupawym posunięciem pozbawiony kontaktu z programami, które - jak się z pewnością domyślacie - były intergralną częścią mego życia oraz niezastąpioną pomocą i najcenniejszym materiałem w wykonywanej przeze mnie działalności zawodowej. Na rok przed wstąpieniem Polski do Unii Europejskiej, w czasie, kiedy nauka języków obcych (wykorzystująca przecież wszelkie możliwe pomoce oraz media!!!) stała się naturalną koniecznością, likwidacja praktycznie wszystkich wartościowych programów niemieckojęzycznych jest niczym innym jak karygodnym i skandalicznym posunięciem uwsteczniającym Waszą ofertę oraz kompromitującym Was jako Operatora i Dostawcę telewizyjnych programów zagranicznych. Żywiąc szczerą nadzieję, że świadomi jesteście powagi oraz konsekwencji tego przedsięwzięcia, liczę na możliwie jak najszybsze przywrócenie skasowanych programów!!! Słowa te wystosowuję do Was w imieniu wszystkich nauczycieli języka niemieckiego w Warszawie, wszystkich uczących się tegoż oraz wielbicieli kultury i zainteresowanch życiem naszego najbliższego "zachodniego" Sąsiada. Życzę Wam owocnych negocjacji ze wszystkim siłami decyzyjnymi oraz możliwości rychłego poinformowania nas, że wszystko jest "po staremu". Na małą kpinę zakrawa życzenie noworoczne :"By ten nowy rok opodobnił się - w wiadomej kwestii - do tego lepszego - poprzedniego!", lecz w zaistniałej sytuacji trudno dla nas wszystkich o lepsze! Tegoż więc Wam życzę i pozdrawiam. Na-razie-nie-zainteresowany-Waszą-ofertą Maciej Ejsmond- Mechowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.03, 00:07 Gdzie problem,kupic satelite i nie dac kablowkom zarobic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.pbk.pl / 10.0.100.* 07.01.03, 12:34 Właśnie to jest problem!!!!!!!!!! Kupując satelitę dajesz zarobić Solorzowi (Polsat Cyfrowy) lub Vivendi do spólki z Lwem Rywinem (Cyfra+). Obie sieci w zeszłym roku cienko przędły, więc czuję że ta listopadowa ustawa jest dziełem własnie jednego lub obu z wymienionych wyżej panów. Ludzie, nie głusujcie już na SLD, bo to najbardziej skorumpowana partia na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś