Dodaj do ulubionych

Dlaczego w kablówkach znikają kanały

IP: *.netburg.pl 01.01.03, 20:39
Wybralista sobie Sejm to se teraz oglądajta TVP i się cieszta...
Obserwuj wątek
    • Gość: ?? Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.01.03, 20:47
      Operatorzy kablowi! Nie nabijajcie ludzi w balona! Kanały Ard,
      RTl, Sat1 itp. nie popwrócą! Nadawcy nie chcą lub nie mogą
      podpisać umów z polskimi sieciami tvk.
    • Gość: Andrzej Lepper Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 21:17
      Balcerowicz musi odejść, he he he.
      • Gość: echnaton Aby Zdrajcy Lepperowi zrobić miejsce? IP: *.interserv.net.pl / 192.168.2.* 02.01.03, 02:06
    • Gość: Edytka Sójta Mają być tylko bajki w telewizji. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 21:20
      Ja nie znam innych języków i mają być tylko polskie
      programy!!!!!!!!!
      • Gość: Bronek Re: Mają być tylko bajki w telewizji. IP: *.proxy.aol.com 01.01.03, 22:41
        Gość portalu: Edytka Sójta napisał(a):

> Ja nie znam innych języków i mają być tylko polskie
        > programy!!!!!!!!!

to sie ucz
    • Gość: nauczycielka Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.03, 21:20
      To rzeczywiscie skandal, ze nie ma ani jednej niemieckiej stacji
      na Aster City. Gdzie studenci maja sie "douczac"? Jestem
      pracownikiem Instytutu Germanistyki UW i wiem, ze b. wielu
      naszych studentow korzystalo z tej formy kontaktu z jezykiem.
      Nie wspominam juz o tym, ze filmy dokumentalne z niemieckich
      stacji telewizyjnych byly siwetnym materialem na zajecia z
      jezyka niemieckiego. Wchodzimy do UE, a Aster City napewno nas
      od niej oddala, albo nie Aster City, tylko nasza wspaniala
      sejmowa elita! Bylismy, jestesmy i bedziemy w ten sposob
      zasciankiem.
      • Gość: mg Zaj... sie poducza!!! IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.03, 21:53
        Zwlasza z wszelkiego rodzaju durnowatych talkshow. Ha ha
        • Gość: nauczycielka Re: Zaj... sie poducza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.03, 22:03
          W niemieckiej telewizji nie ma wylacznie talk showow, a jak sie czlowiek chce
          uczyc jezyka, to najlepiej na kryminalach. Nie musi to koniecznie byc
          przemowienie noworoczne kanclerza RFN!
          • Gość: MBS Re: Czy istnieje telewizja polska? IP: *.dyn.optonline.net 01.01.03, 22:23
            Gość portalu: nauczycielka napisał(a):

> W niemieckiej telewizji nie ma wylacznie talk showow, a jak sie czlowiek chce
            > uczyc jezyka, to najlepiej na kryminalach. Nie musi to koniecznie byc
            > przemowienie noworoczne kanclerza RFN!

Co mnie ciekawi to akurat w mojej lokalnej telewizji (Cablevision/IO) nie ma
            zadnych polskich kanalow. Wydaje mi sie ze na 400 kanalow gdzie jest sporo np.
            hiszpanskich programow powinno byc co najmniej kilka polskich. Osobiscie nie
            ogladam telewizji zbyt duzo wiec nie jestem pewny czy ogladalbym wiele
            programow polskich ale samo to ze na tak wiele kanalow nie ma widocznych
            kanalow polskich wcale.

MBS
            • Gość: Jaracz Re: Czy istnieje telewizja polska? IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 03.01.03, 19:58
              Gość portalu: MBS napisał(a):

> Gość portalu: nauczycielka napisał(a):
              >
              > > W niemieckiej telewizji nie ma wylacznie talk showow, a jak sie czlowiek c
              > hce
              > > uczyc jezyka, to najlepiej na kryminalach. Nie musi to koniecznie byc
              > > przemowienie noworoczne kanclerza RFN!
              >
              > Co mnie ciekawi to akurat w mojej lokalnej telewizji (Cablevision/IO) nie ma
              > zadnych polskich kanalow. Wydaje mi sie ze na 400 kanalow gdzie jest sporo
              np.
              > hiszpanskich programow powinno byc co najmniej kilka polskich. Osobiscie nie
              > ogladam telewizji zbyt duzo wiec nie jestem pewny czy ogladalbym wiele
              > programow polskich ale samo to ze na tak wiele kanalow nie ma widocznych
              > kanalow polskich wcale.
              Gdy mieszkalem w akademiku w BRD mialem TV Polonia, wiem ze czasem jest (byl)
              tez TV PULS, a na Premiere jest chyba tylko "Polonia 1" (nie mylic z TV
              Polonia), gdzie ida same TV Markety:/ Totalny kicz.
              Ale TV Polonia w akademiku byla dla mnie blogoslawienstwem w tamtym czasie:)

pozdr

Jaracz
      • Gość: andrzej Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.pl / 10.72.4.* 03.01.03, 20:55
        Fajny temat. Ogladam Aster City od kilku tygodni. Ledwie zdazylem wybrac
        swoja ulubiona stacje (Travel) a juz musialem sie z nia rozstac. W
        miedzyczasie otrzymalem idiotyczny list od Aster City z wyraznymi sygnalami ze
        bedzie gorzej. Wracajac do tematu niemieckich stacji, to obecna oferta Aster
        City w jezykach angielskim i francuskim pozostawiaja rownie wiele do zyczenia.
        Ile mozna ogladac wiadomosci rotujace w polgodzinnym cyklu, czy telenowele. Z
        drugiej strony dostep do materialw jezykowych dla chetnych do wiedzy jest i tak
        nieporownywalny z tym jaki oferowaly realia powiedzmy lat 80tych, wiec dla
        chcacych nie bedzie przeszkod.

• Gość: ja Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.chello.pl 01.01.03, 22:34
      ja nie wybierałam i teraz nie mam arte i 3sat-u
      • Gość: ja Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.chello.pl 01.01.03, 22:35
        za karę
    • Gość: Bronek Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.proxy.aol.com 01.01.03, 22:40
      Gość portalu: oglądacz napisał(a):

> Wybralista sobie Sejm to se teraz oglądajta TVP i się
      cieszta...
      ale ten sejm to se jaja robi z tych biednych ludzi jeszcze niech
      wprowadza pory do oddychania , czas na seks i jeszcze pare
      innych nowinek . Prawa autorskie a to dobre , moze prawa sejmowe
      albo rzadowe . Ogladac tylko TVP i basta , panstwo prawa
      Zycze szczescia w Nowym Roku 2003
      • Gość: ks Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.netburg.pl 01.01.03, 23:08
        Przecież można puszczać cały czas obrady "Sejmu" przerywane
        wystąpieniami naszych demokratycznie {o zgrozo! głupie ludzie
        macie co chceta!} posłów i czlonków rządu i wypełni to lukę w
        wielojęzykowości i zapełni szerokie spektrum programów :
        horrory ,tragikomedie... A w zasadzie dlaczego nie ma ustawy o
        likwidacji tv satelitarnych - w tylu krajach oglądaja tylko
        jedynie słuszne tv rządowe i są b.zadowoleni-radośnie maszeruja
        w pochodach i skanduja na akademiach ku czci!
    • Gość: kali Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 07:40
      Powraca PRL dyktatura i traktowanie społeczeństaw jak smieci
      przez sejm irade krajowa która przeciez wymyslił sejm
    • Gość: kade Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.01.03, 09:38
      Sejm bez perspektyw myślowych mówi nam wprost: róbta co chceta.
      No to należy się zorganizować w grupy, założyć porządne
      pieczarki, rozdzielacze itp. i kanałów będzie do woli - za
      darmo, bez durnowatych umów, bo przedsięwzięcie nie będzie w
      celach zarobkowych. Kablówki można walnąć w kochę i wysłać na
      drzewo, bo oni są tylko od kasowania. Za roczne opłaty na kabel
      jest już prawie instalacja sat-tv.
      • Gość: Maya Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: 195.205.189.* 04.01.03, 15:41
        Gość portalu: kade napisał(a):

> Sejm bez perspektyw myślowych mówi nam wprost: róbta co chceta.
        > No to należy się zorganizować w grupy, założyć porządne
        > pieczarki, rozdzielacze itp. i kanałów będzie do woli - za
        > darmo, bez durnowatych umów, bo przedsięwzięcie nie będzie w
        > celach zarobkowych. Kablówki można walnąć w kochę i wysłać na
        > drzewo, bo oni są tylko od kasowania. Za roczne opłaty na kabel
        > jest już prawie instalacja sat-tv.
        Oczywiście, jeśli zna się wszystkie języki świata jest to proste. W takim
        wypadku wystarczy kupić talerz satelitarny i nakierować go gdzie się chce. Ja
        znam angielski i rosyjski, ale najchętniej oglądałam francuską Planete, z
        lektorem oczywiście, bo nie znam francuskiego. A w nowy rok obudziłam się jak
        zwykle, włączyłam kanał 19, gdzie była Planete i przeżyłam wstrząs. AsterCity w
        ogóle nie raczyła mnie uprzedzić o zmaianach, nie przysłali mi żadnego listu,
        tylko rachunek wyższy niż parę miesięcy temu. Ja się pytam, dlaczego mam płacić
        więcej za mniej oglądania?!?!?
    • pawelkowalczykx Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały 02.01.03, 09:53

> Wybralista sobie Sejm to se teraz oglądajta TVP i się cieszta...

ŚWIĘTA RACJA - głupole w Sejmie nie wiedzą po co tam siedzą, podnoszą tylko
      ręce, bo tak im ktoś każe. Ciąg dalszy bubli z Wiejskiej; w końcu zostanie do
      oglądania Teatr Telewizji i bezludna wyspa. Ale widocznie tak ma być,
      wybraliśmy Samoobronę, Lige Polskich Rodzin i SLD to odglądajmy Wiadomości.

Pozdrawiam,
      Pawel
    • Gość: Irek Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.toya.net.pl / 192.168.2.* 02.01.03, 10:12

> Wybralista sobie Sejm to se teraz oglądajta TVP i się
      cieszta...
      A może to sprawka krajowych nadawców telewizji satelitarnej jak
      Cyfra+ i Polsat Cyfrowy? Przecież rozgoryczeni telemaniacy będą
      mogli oglądać bez przeszkód za pomocą dekoderów satelitarnych.
      • Gość: Magis Re: Dziady, Rząd i KRRiTV IP: *.zabki.net.pl / 10.4.5.* 02.01.03, 20:06
        Co za dziadowska ustawa - nas Polaków zrobi zaściankiem Europy. Kto ma interes
        w takiej ustawie - udziałowcy TV sat. A kto to chce za wszelką cenę podnieść
        zyski z instalacji TV sat i abonamentów. Kilku dziadów z Wiejskiej i KRRiTV.
    • Gość: widz Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: 62.233.200.* 02.01.03, 10:21
      Tyle narzekamy na sejm, a przecież aby ustawa weszła w życie musi pod nią podpisać się prezydent (jak widać wszystkich polaków nie oglądających kablówek)
      • mario11a Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały 02.01.03, 10:45
        Dziwi mnie jedna sprawa, że to nie niemickie, francuskie tv żądają opłat od
        polskich tv kablowych, (co byłoby zrozumiałe) tylko sami polacy (twórcy tej
        idiotycznej ustawy) uniemożliwiają innym oglądanie tych programów.
        To jest skandal!!!
    • Gość: pol Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.kutno.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 11:22
      Będziemy oglądać Arirang, Mango 24, Bloomberg, CNBC, DW,
      Polonia1, TV Puls, TV Niepokalanów, inne tego typu "wartościowe"
      prgramy. SKANDAL!!! Brawa dla twórców tej idiotycznej ustawy
      • Gość: wawka Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.mst.gov.pl 03.01.03, 11:58
        Arirang mnie porazil, długo nie mogłam uwierzyć w to co widzę. bolesna kpina
    • Gość: abonent TO WSZYSTKO JEST NIEPRAWDA IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.01.03, 11:40
      Programy w Aster City znikały już wcześniej. AC prowadzi dziwną politykę
      związaną z brakiem gotówki. Od kumpla, który pracuje w jednej z firm BRE, wiem,
      że BRE ściąga pieniądze od swoich firm zależnych, m.in. od AC. Wiąże się to z
      dużymi stratami, jakie w ub. roku zrobił Wojciech Kostrzewa, prezes BRE. Drugim
      działaniem Kostrzewy jest sprzedaż aktywów. AC trafił w inne ręce. Podejrzewam,
      że dostawcy programów nie mieli płacone i to oni odłączyli się od AC. Koniec
      roku jest naturalnym terminem wygasania umów. Jakoś nie było tego problemu rok
      temu. Inne sieci nie odłączają stacji, wbrew temu co pisze autor artykułu,
      przynajmniej nie na taką skalę i nie te popularne. Inne dziwne działanie AC to
      podnoszenie ceny za abonament. Robią to bezpośrednio lub kombinując z VAT-em. W
      2002 roku były 3 podwyżki, a ostatnia polegała na tym, że podniesiono wartość
      netto, a obniżono VAT (przerzucając netto z TV do internetu), tak więc cena
      brutto tylko nieznacznie wzrosła. Tak na prawdę wzrost ceny abonamentu wyniósł
      ponad 5% (internet+TV), chociaż inflacja jest dużo niższa.
      • Gość: P Re: TO WSZYSTKO JEST NIEPRAWDA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.01.03, 11:49
        Co za bzdury. BRE ma oczywiscie problemy i sćiąga gotówkę skąd
        się da, ale tak się składa, że nie jest on właścicielem
        AsterCity. Poczytaj troche zamiast się wymądrzać. Kupił go
        amerykański fundusz, żeby od razu ukrócić plotki - jeden z
        największych w świecie specjalizujący się w kablówkach, tak więc
        brak kasy w Aster City, czy też machlojki z BRE, to czysta
        bzdura. Dla mamuta mrówka w postaci BRE nie jest warta zachodu z
        jakimiś ryzykownymi gierkami.
        • Gość: Levy A dokladniej przez.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.03, 13:07
          ...konsorcjum trzech funduszy inwestycyjnych: Hicks, Muse, Tate
          & Furst, Emerging Markets Partnership i Argus Capital Partners.

Pozdrowienie dla specow od rynku TMT....
    • Gość: Lukasz Zniknely bo kablowki "po polsku" OLAŁY klientów!!!!!! IP: 195.116.133.* 02.01.03, 12:31
      dlaczego Aster nie poinformowal w grudniowym rachunku ze od
      stycznia nie bedzie tych kanalów?Na co szla kasa w AS skoro od 2
      lat podnieli abo o ponad 100% a kanalow nie przybywalo (nie
      liczac kolejnych plansz reklamowych i stacji typu polonia1 lub
      tv niepokalanow2).Jak zwykle nie ma winnych a operatorzy
      wszystko zwalaja na sejm bo tak jest najprosciej- my jestesmy
      wspaniali i bezbledni!Tylko co maja powiedziec klienci ktorych
      wartosc kablowki spadla o 30% a cena jest utrzymana i ktorzy nie
      maja mozliwosci wyboru bo np w W-wie sa 2 duze kablowki i nie ma
      prawie zadnej mozliwosci zmiany operatora.Ps. moze AS dorzuci
      przynajmije drugi kanal HBO bo miejsca maja teraz mase po
      wyrzuceniu kanalow.No i mozgliby dorzucic zamiastatych 10stacji
      np. C+ odkodowany bo chyba sie cos klientom nalezy ale ja w cuda
      nie wierze i koncze HwDOperatorom Kablowym a szczegolnie
      zlodziejom z AS!!!!!!
    • Gość: Telewidz Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: proxy / 213.77.7.* 02.01.03, 13:15
      Czubki i debile siedzą w sejmie.
      W d_pach się przewraca. P_erdolnięci w czubek mózgu.
      • Gość: Posłowie - Idioci CHWD - AS i Książki Panowie .. Książki !!! IP: *.banpol.com.pl 02.01.03, 14:19
        Popieram koncepcję przedmówcy:

ChWD AS - zrywam umowę i instaluję niezależny talerz.
        A tak poza tym: Książki Panowie i Panie, Książki !!!
        (mniej ogłupiające).
        Wariant mniej ekstremalny: przytrzymać im kasę za styczniową
        fakturę.
        • Gość: Maya Re: CHWD - AS i Książki Panowie .. Książki !!! IP: 195.205.189.* 04.01.03, 16:01
          Gość portalu: Posłowie - Idioci napisał(a):

> Popieram koncepcję przedmówcy:
          >
          > ChWD AS - zrywam umowę i instaluję niezależny talerz.
          > A tak poza tym: Książki Panowie i Panie, Książki !!!
          > (mniej ogłupiające).
          > Wariant mniej ekstremalny: przytrzymać im kasę za styczniową
          > fakturę.
          Nie mam aż takich zdolności językowych, żeby oglądać wszystko bez lektora. Ja
          nie należę do oglądaczy stacji typu Romantica (w ogóle jej nie
          zaprogramowałam), również Niepokalanów czy Puls nie nadają niczego, co mogłoby
          mnie zainteresować. Ja namiętnie oglądam kanały typu Discovery, Planete i
          Reality TV. Inne warszawskie kablówki nie mają pełnej oferty, bo np. z
          Discovery jest tylko Discovery Channel, a nie ma np. Sci Treka, nie ma tam też
          wielu innych rzeczy, które mogłyby być interesującą dla mnie propozycją.
          Patrząc na to, co sie dzieje upewniam się, że telewizja służy ogłupianiu i
          dostarcza ludziom tylko tego, co mogą zrozumieć swoimi małymi rozumkami jacyś
          neandertalczycy. Skoro płacę, chcę oglądać to, co mnie interesuje, a nie
          bzdety, które są obrazą dla człowieka inteligentnego. Jeśli zniknie choćby
          jeden z kanałów, które oglądałam dotąd przestanę płacić i proponuję, żeby inni
          również przestali. Tylko tego typu naciski mogą okazać się skuteczne.
          • Gość: UnDead Re: CHWD - AS i Książki Panowie .. Książki !!! IP: *.teleinformatica.com.pl 17.01.03, 22:31
            Gość portalu: Maya napisał(a):

> Skoro płacę, chcę oglądać to, co mnie interesuje, a nie
            > bzdety, które są obrazą dla człowieka inteligentnego. Jeśli zniknie choćby
            > jeden z kanałów, które oglądałam dotąd przestanę płacić i proponuję, żeby inni
            > również przestali. Tylko tego typu naciski mogą okazać się skuteczne.

No git.. tylko co przestaniesz płacić? Podatki? To Cię zamkną w ciupie.. przecież to nie jest wina kablówek, tylko tych buraków, którzy wprowadzili ustawę preferującą odcinanie nas od świata.. BTW: czy wiecie, że te neandertale powołują się na dopasowywanie polskiego prawa do prawodastwa UE?!

Naprawdę... sam czytałem! Buahahahaha... idiotyzm!

-U.
    • forward Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały 02.01.03, 15:48
      Jako szczęśliwy posiadacz kablówki z grodu Kraka nie mam TVN 24, MCM, BBC
      Prime, M6. Teraz coś ma zniknąć,aż strach pomyśleć co dadzą w zamian.

Forward
      • Gość: magda Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.duna.pl 02.01.03, 16:56
        M6,BBC prime i CNBC wystarczą mi do szczęścia.tęsknię za SKY NEWS,który
        niedawno mi zabrali...JAK SIĘ NIE MA CO SIĘ LUBI,TO SIĘ LUBI CO SIĘ MA ;-)))
        magda
        • Gość: pawo Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.01.03, 17:27
          nie każdy mat tyle szczęścia,by być kobietą.Inni potrzebują do szczęścia wiele
          więcej.
    • Gość: Serena Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.pl 02.01.03, 17:27
      Ta sprawa jest idiotyczna.
      Skandalem jest przede wszystkim to że Aster nie uprzedził odpowiednio
      wcześniej o możliwość wyłączeni programów.
      A ja jestem rekordowo poszkodowana, ponieważ pod choinkę kupiłam sobie nowy
      telewizor tylko i wyłącznie dlatego że poprzedni był jednosystemowy i mój
      ulubiony program M6 był czarno-biały.
      Teraz mam nowy telewizor a w miejsce mojego programu śliczną kolorową planszę.
      Sama nie wiem czy śmiać się czy płakać....
      • Gość: Andy Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.pl 02.01.03, 19:14
        A Wy jestescie mlodzi/!/ i nie wiecie.
        Jak tylko pojawily sie pierwsze satelity do transmisji programow TV, to
        posiadanie anteny TVSAT, w Polsce bylo uwarunkowane otrzymaniem zgody od
        Ministra Komunikacji I Lacznosci.Lata 80-te - wcale nie takie odlegle.Sejm PRL
        rowniez proponowal aby rejestrowac przywozone zza granicy odtwarzacze-recordery
        VIDEO/o ktorych 2+1 spiewalo piosenke.../, oraz rejestrowac
        komputery .Oczywistosc glupoty tych pomyslow byla zanadto widoczna - ale
        zezwolenie na instalacje "miski na dachu" trzeba bylo posiadac.
        Dzis chyba po cichutku wracamy do tego /albo dzieci tamtych poslow dorosly i
        daly sie wybrac do parlamentu.../
        • Gość: Maya Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: 195.205.189.* 04.01.03, 16:07
          Gość portalu: Andy napisał(a):

> A Wy jestescie mlodzi/!/ i nie wiecie.
          > Jak tylko pojawily sie pierwsze satelity do transmisji programow TV, to
          > posiadanie anteny TVSAT, w Polsce bylo uwarunkowane otrzymaniem zgody od
          > Ministra Komunikacji I Lacznosci.Lata 80-te - wcale nie takie odlegle.Sejm
          PRL
          > rowniez proponowal aby rejestrowac przywozone zza granicy odtwarzacze-
          recordery
          >
          > VIDEO/o ktorych 2+1 spiewalo piosenke.../, oraz rejestrowac
          > komputery .Oczywistosc glupoty tych pomyslow byla zanadto widoczna - ale
          > zezwolenie na instalacje "miski na dachu" trzeba bylo posiadac.
          > Dzis chyba po cichutku wracamy do tego /albo dzieci tamtych poslow dorosly i
          > daly sie wybrac do parlamentu.../
          Jestem dzieckiem tamtych czasów i w naiwności swojej sądziłam, że tamte czsy
          już nie wrócą!!!!! To jest totalna załamka, bo widzę, że co sie polepszy, to
          zaraz się popieprzy. I o co my właściwie walczyliśmy?!?!?
    • Gość: Lukasz Widze ze w mediach lansuja poglad ze to Sejmu wina IP: 195.116.133.* 02.01.03, 20:37
      a tak wcale nie jest.Otoz kablowki o tym ze taka ustawa wchodzi wiedzialy od
      dawna i mialy czas na zalatwienie umow i zrzucanie winy na wszystkich innych
      tylko nie na siebie jest troche smieszne.Ale ja sie juz przyzwyczailem do
      chamstwa ze strony opow kablowki Aster City (ciaglego podnoszenia abo bez
      jakichkolwiek przyczyn, ograniczanie kanalow) ze tym razem mowie HWD kablowce i
      przestaje placic abo
      • franzmaurer Re: Widze ze w mediach lansuja poglad ze to Sejmu 02.01.03, 21:00
        Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> a tak wcale nie jest.Otoz kablowki o tym ze taka ustawa wchodzi wiedzialy od
        > dawna i mialy czas na zalatwienie umow i zrzucanie winy na wszystkich innych
        > tylko nie na siebie jest troche smieszne.

Dobra, ale moze tak ab ovo - czy owa regulacja prawna jest np. wymogiem
        unijnym?? Bo ja tam jestem niekumaty i do konca nie wiem...

Jak sobie czytam takie cos:
        euro.pap.com.pl/cgi-bin/europap.pl?grupa=9&ID=79 - a z kabelka znikaja
        mi RTL'ele i inne takie to sie zastanawiam kto kogo robi w bambuko mowiac
        o "telewizji transgranicznej", budowaniu spoleczenstwa informacyjnego i innych
        takich slodko brzmiących duperelach...

A jakie to larum było kiedy nagle w Hameryce zniknela na pare dni z jakiejs tam
        platformy Polonia TV...

Srodek Europy... XXI wiek... Integracja z Unią... zajady pękają...
        • manu2806 Re: Widze ze w mediach lansuja poglad ze to Sejmu 02.01.03, 23:46
          Tlumacze zagadnienia prawne (bez szczegolow):

*DO TEJ PORY* operatorzy tvk mogli nadawac programy tv (takze zagraniczne) BEZ
          UMOWY z ich pierwotnymi nadawcami. Oczywiscie nie za darmo, lecz za "slusznym
          wynagrodzeniem". W kazdym razie operator tvk nie potrzebowal zgody nadawcy
          pierwotnego na reemitowanie jego programu.

*OD TEJ PORY* reemitowanie programow przez tvk moze odbywac sie WYLACZNIE NA
          PODSTAWIE UMOWY z nadawca pierwotnym.

AC wylaczyla programy, z ktorych nadawcami nie zdazyla badz nie zdolala zawrzec
          stosonych umow.

Nowelizacja byla wymogiem wiazacym Polske jako czlonka Miedzynarodowej
          Organizacji Wlasnosci Intelektualnej (WIPO). Nie bylo to zwiazane z procesem
          dostosowywania prawa polskiego do wspolnotowego.

Tym, co mozna zarzucic Sejmowi w tej kwestii, jest niepozostawienie operatorom
          tvk przyzwoitego czasu na zawarcie wymaganych umow. W kazdym razie, klopoty
          wywolane ta nowelizacje sa w duzej mierze przejsciowe.

Coraz bardziej uciazliwe dla kablowek wydaja sie byc niczym obecnie
          nieograniczone roszczenia z tytulu praw autorskich organizacji typu ZASP,
          ktorych rozpasanie przekroczylo normy przyzwoitosci.
          • chrunka Re: Widze ze w mediach lansuja poglad ze to Sejmu 03.01.03, 12:38
            sprostowanie jakże ważne (reszta wypowiedzi nienaganna)

do tej pory panowało przekonanie że co jest free to air jest free of charge
            nadawcom z którymi tvk nie mieli umowy NIE PŁACONO WCALE !!! wiem, bo siedze w
            tej branży, krótko mówiąc - tvk ściągały z nieba co po nim latało i kazały Wam
            płacić mimo że same nie płaciły za produkt, gdyby jak twierdzisz płaciły to z
            pewnością umowy by istniały bo płatnośc musi sie odbywać na podstawie jakiegoś
            dokumentu
            tak więc korzystały z tego, że nie wszyscy nadawcy mają swoich przedstawicieli
            w Polsce i nie mają jak kontrolowac rynku, nadmienię, że i ci, któryz mają
            przedstawicielstwa byli robieni w jajo bo niekodowane wersje językowe i tak tvk
            ściągały za darmo śmiejąc się za plecami, a przecież ktoś wykłada kasę,
            żeby "zrobić" jakiś kanał tv- to raz, dwa- co wkurza najbardziej-Wy abonenci
            płaciliście za coś co tvk ściągała za darmo

aby mieć dostęp do niekodowanych kanałów niemieckich, francuskich itp wystarczy
            kupić, wcale nie za straszną kasę tuner cyfrowy i nastawić sie na HotBird lub
            Astrę (na Astrze jest więcej niemieckich)

jak juz pisano, tvk dawno wiedziały że ustawa sie zmieni (min 3 lata) ale
            czekały do końca żeby z siebie przed Wami , abonentami, zrobić kozła ofiarnego
            i powiedzieć, że to nie one nawaliły tylko Sejm
            • Gość: Mariusz Re: Widze ze w mediach lansuja poglad ze to Sejmu IP: *.ia.pw.edu.pl 10.01.03, 15:34
              chrunka napisał(a):

> do tej pory panowało przekonanie że co jest free to air jest free of charge
              > nadawcom z którymi tvk nie mieli umowy NIE PŁACONO WCALE !!! wiem, bo siedze

[ciach]

>
              > aby mieć dostęp do niekodowanych kanałów niemieckich, francuskich itp
              wystarczy
              >
              > kupić, wcale nie za straszną kasę tuner cyfrowy i nastawić sie na HotBird lub
              > Astrę (na Astrze jest więcej niemieckich)
              >

Czy wyobrażasz sobie, żeby w miastach zaczęły na ścianach i dachach rosnąć lasy
              anten satelitarnych (np. 40 mieszkań * 2 telewizory to daje 40 anten i 80
              zestawów)?

Bo ja nie. Kablówka jest właśnie od tego, żeby takiej paranoi nie było i żeby
              do oglądania programów z kilku satelitów nie trzeba było za każdym razem
              obracać talerza.
    • rubeus mam upc i ..... 02.01.03, 21:32
      jak na razie mi nie poznikały kanały - kierownictwo firmy zapowiada, że
      niektóre kanały mniej popularne mogą zniknąć z oferty.
    • Gość: Yosarian Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.waw.pl 03.01.03, 15:15
      Nie jest to pierwszy bubel ustawowy. Pozostaje mieć tylko
      nadzieję, że ostatni (ale jestem chyba naiwny).
      • Gość: kufel Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 03.01.03, 17:05
        ...bo za darmo tvk sciaga programy, kaza Wam za to placic i robia Was w h...
        Nic nie ma za darmo !!! Czy ktos z Was pomyslal, ze nawet jak sciagaja za darmo
        na podstawie "free to air", to firma owa musiala zainwestowac ogromne pieniadze
        w sprzet, rozbudowe sieci kablowej, ktorej w Polsce nie bylo( najwyzej BARDZO
        skromna siec telefoniczna - ale nie ona jest nosnikiem tvk, a co Wy
        zaplaciliscie za jej rozwoj stanowi maly procent)tabun technikow, by kazdy z
        Was siedzac wygodnie w fotelu o kazdej porze dnia w sensie technicznym
        koncentrowal sie najdalej na tv-pilocie. I tak mnozyc...
        TV poloska jest takze "free to air" , lecz w krajach poza Polska kaza nam
        placic za to (mieszkam w USA) slone pieniadze ( $20/miesiac, gdzie kazda inna
        DODATKOWO poza podstawowym abonamentem stacja nie przekracza $10/mo)
        Stacje Europy Zachodniej tez inwestuja nie male pieniadze w transmisje.
        Za darmo? Czemu nie, ale co Polska ma do zaoferowania dla rownowagi bilansu-NIC
        Po za tym tylko 3% -> 5% Polakow zna jakis jezyk obcy na tyle, by mogl z danej
        stacji skorzystac. Jest wiec to protest bardzo waskiego grona, prawie ze
        margines spoleczny( oczywiscie w chwalebnym znaczeniu)ludzi wyksztalconych,
        gdzie reszta patrzy tepo na zmieniajace sie obrazki na ekranie. Warto dodac, ze
        dominujacym jezykiem obcym w tym "marginesie" jest jezyk angielski, gdzie
        francuski, niemiecki, hiszpanski, czy inny europejski stanowi w tym
        JUZ "marginesie" nie wielki odsetek
        Polska musi stworzyc warunki prawne i finansowe dla powstawania stacji
        polskojezycznych, tak by pakiet tvk objal cale spoleczenstwo, a nie wybrane
        elity intelektualne( nie mysle tu o TV Rydzyk, ale o tematycznie i politycznie
        roznych stacjach, by nie rozgladac sie na obcych, ale by kazdy Polak mial wybor
        we wlasnym kraju znalesc cos dla siebie w jezyku najbardziej dla niego
        zrozumialym
        Ludzie!!! Oduczcie sie w koncu tej jeszcze za PRL-u, a w Polsce wciaz zywej
        doktryny: "..bo mi sie (cos tam - tu wpisac) za darmo NALEZY "
        W kapitalizmie NIC sie Wam za darmo NIENALEZY , nawet jesli ktos cos tam ma za
        darmo, to nie znaczy, ze Wy tez.
        Ziemia rodzi za darmo, to znaczy, ze zarcie w sklepie tez ma byc ZA DARMO ???!!
        To tyle.
    • Gość: mahoney p$!@$##$#$#$@ rzad IP: *.man.polbox.pl 03.01.03, 16:13
      niedobrze sie robi przy tych debilach z sld , dzis nie obejrzalem kwalifikacji
      do insbrucka na rtl , innych ciekawych programow tez nie ma , brakuje tego
      niemieckiego profesjonalizmu , a co jest w zamian u mnie przynajmniej ruskie
      gowno i amerykansko-koreanska stacja . dziekuje sld , teraz nienawidze was
      jeszcze bardziej , po co k**** ten zapis w ustawie , kto was kupil tym razem
      zlodzieje ? Zdrowa tkanka narodu p@##@## was całkowicie
      • Gość: XIONC Re: p$!@$##$#$#$@ rzad!!! @#@$@@$# abonament!!! IP: proxy / 213.77.7.* 03.01.03, 17:05
        Już niedługo zamiast liści wisieć będą komumiści!!!!!!!!!!!!! Chuj w dupę
        bandytom z LSD, PSL i wszystkim skurwysynom z Woronicza od dziś wypierdalam te
        kanały z mojego TV!!!! Jak ja się kurwa cieszę że ani złamanego grosza w życiu
        nie zapłaciłem za pierdolony abonament.
    • Gość: BLUELIGHTEMITER>> ZMIECIEMY SLDUPĘ!!! IP: proxy / *.gennet.ee 03.01.03, 18:45
      www.bluelightemiter.com
    • Gość: Maciek Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.acn.pl 03.01.03, 19:53
      W związku z zaistniałą sytuacją i usunięciem programów
      niemieckojęzycznych wystosowałem do AsterCity następujęcego
      maila. Dzielę się nim z Państwem:

Witam!
      Jestem Waszym klientem od początku istnienia Aster City. Bogatą
      ofertą programową, którą mnie raczyliście cieszyłem się zarówno
      w życiu prywatnym jaki i zawodowym. A może nawet szczególnie w
      tym drugim. Ale ponieważ moja praca jest moim życiem, tedy
      wszystko się ładnie wiązało i czyniło mnie szczęśliwym abonentem
      Aster-City.
      Nazywam się Maciej Ejsmond-Mechowski i jestem członkiem Zarządu
      Sekcji Warszawskiej Polskiego Stowarzyszenia Nauczycieli Języka
      Niemieckiego.
      Jako tenże przeżyłem 1 stycznia br. jeden z większych
      kulturowych szoków mego życia - zostałem "odcięty" od świata,
      jednym głupawym posunięciem pozbawiony kontaktu z programami,
      które - jak się z pewnością domyślacie - były intergralną
      częścią mego życia oraz niezastąpioną pomocą i najcenniejszym
      materiałem w wykonywanej przeze mnie działalności zawodowej.
      Na rok przed wstąpieniem Polski do Unii Europejskiej, w czasie,
      kiedy nauka języków obcych (wykorzystująca przecież wszelkie
      możliwe pomoce oraz media!!!) stała się naturalną koniecznością,
      likwidacja praktycznie wszystkich wartościowych programów
      niemieckojęzycznych jest niczym innym jak karygodnym i
      skandalicznym posunięciem uwsteczniającym Waszą ofertę oraz
      kompromitującym Was jako Operatora i Dostawcę telewizyjnych
      programów zagranicznych.
      Żywiąc szczerą nadzieję, że świadomi jesteście powagi oraz
      konsekwencji tego przedsięwzięcia, liczę na możliwie jak
      najszybsze przywrócenie skasowanych programów!!!
      Słowa te wystosowuję do Was w imieniu wszystkich nauczycieli
      języka niemieckiego w Warszawie, wszystkich uczących się tegoż
      oraz wielbicieli kultury i zainteresowanch życiem naszego
      najbliższego "zachodniego" Sąsiada.
      Życzę Wam owocnych negocjacji ze wszystkim siłami decyzyjnymi
      oraz możliwości rychłego poinformowania nas, że wszystko
      jest "po staremu".
      Na małą kpinę zakrawa życzenie noworoczne :"By ten nowy rok
      opodobnił się - w wiadomej kwestii - do tego lepszego -
      poprzedniego!", lecz w zaistniałej sytuacji trudno dla nas
      wszystkich o lepsze! Tegoż więc Wam życzę i pozdrawiam.
      Na-razie-nie-zainteresowany-Waszą-ofertą Maciej Ejsmond-
      Mechowski
    • Gość: Jasiek Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.03, 00:07
      Gdzie problem,kupic satelite i nie dac kablowkom zarobic!
      • Gość: Mirko Re: Dlaczego w kablówkach znikają kanały IP: *.pbk.pl / 10.0.100.* 07.01.03, 12:34
        Właśnie to jest problem!!!!!!!!!! Kupując satelitę dajesz zarobić Solorzowi
        (Polsat Cyfrowy) lub Vivendi do spólki z Lwem Rywinem (Cyfra+). Obie sieci w
        zeszłym roku cienko przędły, więc czuję że ta listopadowa ustawa jest dziełem
        własnie jednego lub obu z wymienionych wyżej panów.

Ludzie, nie głusujcie już na SLD, bo to najbardziej skorumpowana partia na
        świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka