Gość: ble ble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 20:40 Brunatny kolor wygrywa! Dwóch niskich myślicieli zostaje więc obwinionych wprowadzeniu neofaszyzmu na parkiety pałaców władzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grześ Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem IP: *.devs.futuro.pl 07.05.06, 20:52 Autostrady morskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:45 Autostrady morskie - to termin wprowadzony przez Komisję Europejską dot.stałych tras żeglugowych. Szerzej na ten temtat w tzw. "Białej księdze. Europejska poltyka transportowa 2010; czas na decyzje". Rozdz. II "Integrowanie gałęzi transportu". Podrozdz. A."Integrowanie transportu morskiego, zeglugi śródladowej i kolei". Pkt. 1. "Rozwijanie autostrad morskich". Ich rozwój - jest ujęty jako zadanie priorytetowe Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Wyrusza w urzędy wszaków szyk zajadły 07.05.06, 21:54 Tu scejbaty, co miał złote zęby! Dzień dobji, nikt leppiej niż pjimasy wadzy nie psuje nam powietrze, ale niedługo zachodni i miejscowy wyż wywieje pjimasy w stronę Josji. Do gnojowicy wsadzili pluszaka, a na jego łebku dużego wszaka! Prowadzą eksperyment jak Mengele, na wolnej Polski jeszcze zdrowym ciele. Już zaszczepili, usadzili się w większości, przeciw ospie, nie dla wadzy trwałości! Leją gnojowicę, tworzą pluszaki, a na pluszakach mnożą im się wszaki. Wyrusza w urzędy wszaków szyk zajadły, to jakby pchły i plagi nas dopadły. Mamy obok Białorusi kraj wszaków, które przylgnęły do nas jak bydlaków! Rusza hodowla, dać do szkoły wszaka, Niech zrobią z ucznia nam nazibydlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . To ciąg dalszy skandalu jakim są Kaczyńscy, Lepper IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 07.05.06, 22:52 i Giertych jako ministrowie i wicepremierzy. Taki Wiechecki to tylko następna oznaka pogardy dla niedomytego narodu Lechitów i ich państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: To ciąg dalszy skandalu jakim są Kaczyńscy, L 08.05.06, 08:58 Nie to wspaniały przykład jak realizowany jest w Polsce program "Pierwsza praca". Oby tak dalej! Każdy maturzysta na sekretarza, każdy magister na posła, każdy podwójny magister na ministra, a doktorzy na premierów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooligans Zapewne zna biegle język angielski ,niemiecki być IP: *.pl 08.05.06, 10:32 może francuski . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też Doradca Błyskotliwa kariera: Adolf Hitler, Józef Stalin .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 11:29 Napoleon Bonaparte, Al Capone, Quasimodo i ... Odpowiedz Link Zgłoś
mihau2000 gazport w Swinoujściu, bo ... 07.05.06, 22:55 "Umieszczenie gazoportu w Świnoujściu spowoduje, że nie będziemy postrzegani jako peryferyjne województwo, lecz strategiczne." "My" to znaczy kto? Jako minister należy się wypowiadać w imieniu KRAJU, a nie ziomków. PS: ja też jestem za gazportem w świnoujściu, ale potrafie przytoczyć lepsze argumenty niż minister :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeszczecina jakich znowu ziomkow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 01:35 ale jakich znowu ziomkow :) przecie to zaden rodowity szczecinianin :) przyblakal sie tu biedaczysko pare lat temu i zgrywa swojaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksawery.jot Almagus brawo! 08.05.06, 00:26 Twój wiersz jest znakomity! Pozwolisz go wykorzystać na moim blogu? Jesli tak, daj znać: ksawery.jot@gazeta.pl Pozdrawiam ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem 08.05.06, 06:12 Kurduplowaci faszyści wprowadzili neonazistów na salony. Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem 07.05.06, 20:58 Teraz, chyba , każdy może wejść do rządu. Wszystko straciło na wartości i powadze. Czy naprawdę nie ma fachowców? Czy może wszyscy już uciekli z tego kraju, a zostali tylko politycy? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Zazdrość wam zawistnicy, zadrość, że młody 07.05.06, 21:40 wykształcony człowiek coś osiągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co.ty.powiesz Re: Zazdrość wam zawistnicy, zadrość, że młody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:45 Pewnie, że im zazdrość. Jak z LPR, to mimo wykształcenia i krótkiego, ale zawsze, doświadczenia - to z pewnością nie nadaje się na żadne stanowisko. Gdyby to był drugi Kwachu, bez wykształcenia, bez doświadczenia (wtedy gdy zostawał po raz pierwszy ministrem), ale za to z PZPR - ooo, to zaraz PeOwiacy zakrzyknęliby: ten to się nadaje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem 07.05.06, 22:01 brunatna obsliniona faszystowska ciota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic (L) Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 22:28 Nowy pan minister kibicowal kiedys widzewowi (nie obrazajac oczywiscie kibicow RTS-u) , polecam zdjecie we wczorajszym "Dzienniku" ....teraz mieszka w Szczecinie , ciekawe wiec czy teraz jest fanatykiem Pogonii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konopnyjasio Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem IP: *.chello.pl 08.05.06, 00:12 Jest fanatykiem pogoni za władzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 22:27 Posiadam umiejętności lania gnojowicą . W papę przywalić też potrafię . O ekonomii pojecia wielkiego nie mam ale staram się dużo czytać. Angielskiego nie znam ;rosyjski słabo. Mam więc chyba kwalifikacje na ministra, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Co za hipokryzja! IP: *.chello.pl 07.05.06, 22:30 Nie chcą przekształcenia PŻM w spółke dla uniknięcia prywatyzacji a tymczasem Brzezicki do spółki z LPR-ami wyprowadził z PŻM cały majątek, cholerni złodzieje, i tacy teraz rządzą Odpowiedz Link Zgłoś
torquemada007 Re: Co za hipokryzja! 07.05.06, 22:42 Czy to ten, co to jego zdjęcie jest w Dzienniku sobotnim??? Jesli tak, to żal patrzeć, jak ten kraj upada!!! Powinien ze wstydu podać się do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiamak tak to ten a zdjecie mozna sobie zobaczyc tu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 01:20 www.spieprzajdziadu.com/index.php/?p=276 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooligans He,obok to pewnie obecni doradcy pana ministra IP: *.pl 08.05.06, 10:37 No nie ,języków to pewnie jednak nie zna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawarow Co zlego jestna tym zdjęciu??? IP: 217.113.224.* 08.05.06, 23:04 Zdjecie pochodzi najprawdopodobniej z wyjazdu kibiców Widzewa na Legie o mistrzostwo Polski,ktore Widzew wygrał............co w tym dziwnego...........minister nikogo nie bił tylko w pociągu śpiewał np. Kto wygra mecz???........co w tym dziwnego............czy to zbrodnia w tym kraju chodzic na mecze czy jeździć na wyjazdy kibicować swojej drużynie pilkarskiej??? Paranoja i stereotypy w tym kraju zniechęcają............też byłem na tym meczu...............z nikim się nie biłem..............śpiewaliśmy pieśni...........po meczu świetowaliśmy wygrana nad Legią i Mistrzostwo Polski dla Widzewa.............Co w tym złego??? Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka J.e.b.a.n.i faszysci doszli do wladzy :(( niestety 07.05.06, 22:51 Polak madry jest dopiero po szkodzie. I ch** niech to wszystko rozpierd**** w 4 litery to moze dopiero u rodakow cos zaswieci w glowie ze mialo byc pieknie a jest po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _real_ ja już nie mam siły IP: *.pp.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 22:57 jestem już tak q.r.w.a. zażenowany, tak mi wstyd, że już nawet nie wiem co napisać nigdy nie myslalem że emigruje, ale zrobie to niedlugo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem IP: *.ols.vectranet.pl / 88.156.63.* 07.05.06, 23:04 Typowy, pewny siebie dyletant czyli facet, który wie zbyt mało aby wiedzieć czego nie wie i stąd przekonanie, że wie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Ale dno 07.05.06, 23:43 Minister (czyli kierujący resortem państwa, całego państwa) mówi: Gazoport powinien być u nas, my mamy odbiorców, to my powinniśmy coś tam - mówi "my" mając na myśli Szczecin. Mamy prezydenta PiSu, teraz w rządzie jest minister Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiamak Re: Ale dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 01:29 pomijajac mierny styl wypowiedzi pana "ministra" to jesli to co mowi jest prawda, ze wiekszosc odbiorcow bylaby i tak z okolic szczecina i jesli koszty budowy i eksploatacji gazoportu bylyb nizsze w swinoujsciu jak w gdansku to czemu nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Małpa 07.05.06, 23:48 Takie same kwalifikacje ma małpa, żeby zostać ministrem rolnictwa. Z tym, że jeszcze mogłaby zostać podsekretarzem stanu ds. ekologii. Odpowiedz Link Zgłoś
vegas Re: Małpa 08.05.06, 00:03 Dzisiaj minister rolnictwa Lepper powiedział w TVP2, że ma kwalifikacje, bo zajmuje się rolnictwem od urodzenia. Gdyby chodził do szkoły, to zostałby ministrem edukacji, a tak to Giertych go wysiudał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 00:02 Dawne zdjęcie pana ministra: grafika.redakcja.pl/wydania.okladka.aspx/500/0/dziennik/1146863897602.jpg --- www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vegas Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem 08.05.06, 00:06 Szkoda, że nie wstawili całej okładki od "Polityki" z '98 roku. Dla tych, którzy nie wiedzą, okładkę zdobiło to właśnie zdjęcie z podpisem "Liga Chuliganów". Odpowiedz Link Zgłoś
ksawery.jot Liga chuliganów! 08.05.06, 00:34 Zgadza się! Okładka "Polityki" była prezentowana w TVN24 w programie "Szkło kontaktowe". Stanąłem jak wryty! Wielkie zdjęcie przyszłego ministra, wtedy jeszcze chuligana i pogrubiony tytuł: "Liga chuliganów". Brawo panie Marcinkiewicz i b-cia Kaczyńscy!!! Brawo!!! Tfu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem IP: 209.89.159.* 08.05.06, 02:36 Czy naprawde w Polsce nie ma ludzi bardziej kompetentnych na ministerialne stanowiska? Kiedy wreszcie przestanie sie brac pod uwage ludzi z ugrupowan partyjnych,a zastapi sie ludzmi doswiadczonymi,wyksztalconymi w tym kierunku? Wybierani sa najczesciej ludzmi przypadkowo,kumotersko dobieranymi. Mialo byc lepiej,a wszystko idzie w zlym kierunku. Biedna Polko,znajdzie sie geniusz,ktory wreszcie madrze zarzadzi krajem? Czy mozna miec dume z tego,ze sie jest Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: wiem, wiem prof Geremek byłby lepszy 08.05.06, 09:32 Geremek byl w MSZ i sie na tym znal. Wiechecki jest ministrem od spraw morskich a sie na tym nie zna. To chyba dosc proste, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis doświadczenie, o Boże! IP: *.76.classcom.pl 08.05.06, 08:50 >- Oprócz tego przez dwa lata stałem na czele zespołu LPR, który przed wyborami opracowywał program rozwoju gospodarki morskiej. Naszym celem było m.in. powołanie ministerstwa gospodarki morskiej i rybołówstwa. Miałem wówczas kontakt z branżą morską. Fragment mojej pracy magisterskiej dotyczył żeglugi śródlądowej i morskich autostrad. Myślę, że to wystarczające doświadczenie.< Fragmenty pracy magisterskiej jako doświadczenie, ręce i nogi opadają.... Toć to teoria, a nie praktyka (czytaj doświadczenie)! Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Wiechecki - mistyfikacja LPR! 08.05.06, 08:50 1. Nie da się studiować jednoczesnie prawa i ekonomii - chyba, że na jakiejś kiepskiej prywatnej uczelni, gdzie poziom naukowy u dydaktyczny sięga chodnika. 2. Zatem niejaki Wiechecki nie jest ani prawnikiem ani ekonomistą, chyba, że jest geniuszem, ale wtedy musiałby pokazać swój genialny indeks (lub indeksy) np. z UJ, z samymi piątkami i ocenami celujacymi? - tylko, że w takim przykadku zostaje się na uczelni. 3. Zatem "geniusz" Wiechecki, to po prostu "eugeniusz" - koszmarna mistyfikacja LPR! 4. Ciekawi mnie w jaki sposób "zrobił" ten facet aplikację sędziowską (to jakaś kpina i wstyd dla szczecińskiego środowiska prawniczego!) a także w jaki sposób został on wpisany na listę adwokacką (może za czapke gruszek?)? 5. Wszystkie te superkwalifikacje zawodowe, które uzyskuje się latami ciężkiej pracy, niejaki Wiechecki zrobił w dwa lata, w wolnych chwilach pomiędzy bieganiem na zebrania Młodziezy Wszechpolskiej, bieganiem na zebrania partyjne LPR, uczestniczeniem w kampaniach wyborczych i biciem piany na innych Forach? 6. Wmawianie ludziom, że mamy do czynienia z "wybitnym fachowcem", to jakaś niebywała kpina ze zdrowego rozsądku! Zastanawiam się, co się dzieje w tym Szczecinie, skoro w ważnych społecznie dziedzinach można uzyskać fikcyjne papiery na posiadanie fikcyjnych kwalifikacji. 7. Proponuję, by niejaki Wiechecki do kolekcji swoich kwalifikacji "dorobił" sobie jeszcze np. dyplom lekarza (przy jego "wybitnych zdolnościach" zrobi to w jeden rok!), oraz przynajmniej ze dwa doktoraty oraz habilitację np. z "bicia piany przy pomocy miksera węgierskiego". Mogę temu Cwaniaczkowi za pewną opłatą pożyczyć taki archiwalny węgierski kikser! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: Wiechecki - mistyfikacja LPR! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 09:28 jak Oni to robią,że tacy młodzi dostają takie stołki, syn po trzech fakultetach zarabiał 800,-zł, do tego trzy języki znał, musiał wyemigrować i za granicą pracuje w restauracji. Tak wysoko wykfalwikowany człowiek. Płakać mi się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem 08.05.06, 10:59 kolo ma jeszcze mleko pod nosem, szlag mnie jasny trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem IP: 149.156.12.* 08.05.06, 11:06 A mnie intresuje jak minister Wiechecki trafił w ciagu 4 lat po ukończeniu studiów na listę sędziowską i zrobił aplikaturę adwokacką? Przecież korporacje "sa takie ywmagajace". A jesze w tym czasie kończył studa ekonomiczne i przygotowywał ekspertyzy sla eurodeputowane nie mówiąc już o działaności politycznej. W taim przyp[adku Gdyby PiS był rzczywiście Prawem i Sprawiedliwoścom zamiast manowania powinno sprawdzić się przestrzeganie procedur uamieszczenia na liście sendzowskiej i aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Jak poseł Wiechecki został ministrem 08.05.06, 11:07 Kto mu dał dyplom ??? Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo bandyta,faszysta..ministrem z nadania Kaczyńskich 08.05.06, 12:19 to są prawdziwe preferencje polityczne Kaczyńskich ! Lenin ciągle żywy! Odpowiedz Link Zgłoś