Dodaj do ulubionych

Géant i Leader Price na sprzedaż

20.05.06, 02:48
Walmart da popalic darmozjadom ze zwiazkow! Nie dopusci do infestacji
urzednikami zwiazkowymi.
Zadnych zwiazkow, zadnej solidarnosci dzialaczy zwiazkowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: minio Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.hsd1.co.comcast.net 20.05.06, 03:08
      wal mart jest do d..y, dba tylko o swoj brzuch kosztem najbiedniejszych....no
      i trzeba go ignorowac.... :)
      • Gość: Tomek Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.resnet.purdue.edu 20.05.06, 09:00
        > wal mart jest do d..y, dba tylko o swoj brzuch kosztem najbiedniejszych....

A mimo to ci najbiedniejsi co tydzień jeżdżą do tego wyzyskiwacza autobusami i
        wracają z zakupami.
        • Gość: corgan jak WalMart wykończył wszystkie sklepy w okolicy IP: *.chello.pl 20.05.06, 10:49
          no to chyba ludzie nie mają wyjścia jak walić tylko tam...
          • Gość: Tomek Re: jak WalMart wykończył wszystkie sklepy w okol IP: *.resnet.purdue.edu 20.05.06, 19:42
            Nie, to działa odwrotnie - ludzie walą do Walmarta, i dlatego inne sklepy się
            zamyka.
          • lucky81 Jakimi metodami wykończył? 20.05.06, 19:57
            Czyżby ludzie nie kupowali w Walmarcie, póki ten nie wysłał swoich tajniaków do
            małych sklepów i ich nie rozwalił?
          • Gość: ktosia Re: jak WalMart wykończył wszystkie sklepy w okol IP: 87.239.24.* 20.05.06, 22:50
            Wal - Mart jest fajny. Byłam w takich wal-martach w stanach zjednoczonych i są
            spoko :)
            • Gość: Grzesiek Re: jak WalMart wykończył wszystkie sklepy w okol IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 21.05.06, 09:06
              a ja bylem w walmarcie w Meksyku i to najgorszy supermarket jaki widzialem, ale
              podobno te w usa sa o wiele lepsze.
        • Gość: marcin120 Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.141-81-70.mc.videotron.ca 21.05.06, 03:44
          fakt, codziennie widze te "biedote" przed sklep sieci wal mart obok kotrego
          jezdze do swojej pracy, jak na biednych maja dosc porzedne samochody. Ale ja
          nie o tym a widzieliscie kiedys co robia codziennie rano pracownicy tej siec
          przed praca? Mialem okazje zobaczyc ich poranne zajecie przed
          otwarciem. "menago" wydawal komendy a oni ladnie ustawienie robili
          przysiady "pajacyki" i ogulnie wygladali na "bardzo zadowolonych" Niestety w
          moim miescie wiekszosc obslugi w tych sklepach to emigranci z Azji lub mlodzi
          ludzie zarabiajacy na nauke. Jednak to co wyprawial z nimi ten barabn w
          garniturku, nie bylo ani smieszne ani motywujace. A i jeszcze jedno jakis
          kretyn na poczatku tego watku zauwazyl ze dadza popalic zwiazkom itd. Zycze ci
          zebys musial tam pracowac wtdy moze baranie zalapiesz po co sa zwiazki.
    • Gość: zaorac was [...] IP: *.hsd1.or.comcast.net 20.05.06, 05:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: mietek Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.widzew.net / *.widzew.net 20.05.06, 07:34
      Skończyły się darmowe ulgi gruntowe i inne to sprzedają następny kupi i ulgi
      dostanie . A Polski handel ma płacić podatki to samo z fabrykami bosch i inne i
      gdzie tu konkuręcja to rasizm . Teraz powinno żądać się zapłacenia zaległych
      podatków
      • maqoofka Re: Géant i Leader Price na sprzedaż 20.05.06, 09:55
        Masz rację. Mamy dbać o polski handel. Dlaczego zagraniczniacy mają niczym
        nieuzasadnione ulgi?
        • Gość: mk Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:12
          Tow. Balcerowicz to wymyślił, żeby poprawić statystyki inwestycji
          zagraniccznych.
          • Gość: Maniek A mi szkoda Geant ... IP: 193.0.122.* 21.05.06, 23:50
            Mial to co potrzbowalem - nie bylo tego ani w Tesco ani w Auchan ...

Glownie Łaciate, Milko, Mlekovita, Mlekpol, woda Kinga i pare innych rzeczy ...

Wszystko w jednym miejscu i wyraznie taniej niz w "polskich sklepach" ...
        • Gość: mckarla Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 22:04
          Polski handel? Czyli co? Straganiki, targowiska i sprzedarz z lozek polowych -
          dziekuje nie. Chce miec prawo wybor, niech nikt sie nie probuje mi go zabierac.
          • Gość: makkarol Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.chello.pl 21.05.06, 19:34
            Obudź się!

Mamy już 2006 rok. Przespałaś ostatnie 15 lat!
    • Gość: mirek5847123 Re:Tesco to najgorszy sklep!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 20.05.06, 08:33
      Najgorsze towary i obsluga pod psem!!!
      • Gość: kropek Powiem ci, ze tak samo oceniam toto w UK, ale IP: *.range86-134.btcentralplus.com 20.05.06, 09:47
        maja najwiekszy udzial w miejscowym rynku, bo bezmozgie tatalajstwo wali do
        Tesco jak w dym.
      • Gość: Miki Re:Tesco to najgorszy sklep!!! IP: *.user.ono.com 20.05.06, 12:01
        Nie tylko najgorszy ale i żydowski.
        • yola13 Drogi gosciu Miki 20.05.06, 17:24
          nikt za przeproszeniem nie zmusza cię do robienia zakupów w sieci Tesco, masz
          inne sieci do wyboru i inne sklepy
      • Gość: Miki Które sieci są żydowskie. Tesco to wiem, a reszta? IP: *.user.ono.com 20.05.06, 12:01
        Kto wie?
        • Gość: kurka Re: Które sieci są żydowskie. Tesco to wiem, a re IP: *.eklon.pl / *.crowley.pl 20.05.06, 13:16
          najbardziej zydowskie sa:
          - marcpol (nazwa zmieniona ze "sztycman"),
          - piotr i pawel (nazwa zmieniona z "icek i mosze"),
          - zabka (nazwa zmieniona z "goldbaum"),
          - bomi (nazwa zmieniona z "rozenc-mart"),
          i jeszcze pare innych. trzeba zawsze uwazac gdzie sie kupuje :)
          • Gość: che Re: Które sieci są żydowskie. Tesco to wiem, a re IP: *.pszczynska.silesianet.pl 20.05.06, 18:06
            zajebiste :)
            • Gość: MW Re: Które sieci są żydowskie. Tesco to wiem, a re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:31
              dzięki. już se zapisałem.
              ;)
      • Gość: olek_skype Re:Tesco to najgorszy sklep!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.06, 12:22
        Eee tam - zaraz najgorszy - wcale nie taki zły zwłaszcza stoisko z napojami,
        piekarnia itd ,no i CHEROKEE
    • Gość: Marek Nigdy niczego tam nie kupiłem i nie kupię IP: 80.51.186.* 20.05.06, 08:58
      Bo w hipermarketach sprzedają szajs totalny.
      Nie rozumiem, dlaczego te sklepy jeszcze nie padły? :)
      • Gość: laik Re: Nigdy niczego tam nie kupiłem i nie kupię IP: *.toya.net.pl 20.05.06, 09:08
        ...bo ludziom WYDAJE sie ze kupuja tanio ;)
      • Gość: Tomek Bo ja tam kupuję IP: *.resnet.purdue.edu 20.05.06, 09:08
        Podobają mi się ceny.
      • Gość: olek_skype Re: Nigdy niczego tam nie kupiłem i nie kupię IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.06, 12:20
        Nie padły,bo tam jest jednak taniej ,a to ze badziewie sprzedaja ( nie zawsze )
        to prawda :/
    • Gość: olo Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 20.05.06, 09:19
      Niech to będzie Wal-Mart proszę.
    • Gość: tolek Pewnie nie mają komu dać w łapę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 09:35
    • Gość: kropek W UK to ASDA - z prawami pracowniczymi nie jest IP: *.range86-134.btcentralplus.com 20.05.06, 09:43
      tak zle (bo jak sadze to kwestia egzekwowania prawa), ale kasjerka, co
      pracowala w malej brytyjskiej sieci kolo mnie, a na czas remontu przeniosla sie
      do ASDA, znow wrocila do innej niewielkiej brytyjskiej sieci, tez kolo mnie,
      gdzie jest zadowolona - podobno w ASDA b.malo placa, dziewczyna (miejscowa,
      zadna zastepcza polska sila) nie miala pelnych 6 funtow.
      • jaroslaw.szczerbak Bardzo mało to jest 5.05 funta 20.05.06, 10:53
        Gość portalu: kropek napisał(a):

> podobno w ASDA b.malo placa, dziewczyna (miejscowa,
        > zadna zastepcza polska sila) nie miala pelnych 6 funtow.
    • Gość: Dave Skonczyl sie czas ulg podatkowych? IP: 195.70.5.* 20.05.06, 09:51
    • Gość: gitity Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.chello.pl 20.05.06, 09:58
      No tak, tu się nic i nikomu nie opłaca :(
      • caesar_pl Re: Géant i Leader Price na sprzedaż 20.05.06, 10:12
        Policzcie sobie sami:w Wal Marcie pracuje 20 osob zarabiajac 800 dolcow miesiecznie czyli 16 000 $ razem plus powiedzmy 30% na emeryture itd od firmy czyli 20 000$ kosztuje cala zaloga.Obrot tego sklepu to sa miliony miesiecznie,liczac 5% zysku to dalej dziesiatki tysiecy $...!Musi Robert Walton zarabiac paredziesiat mld dolcow rocznie - odjal by sobie ten 1 miliard i dal kasjerkom po 1200$ miesiecznie!
        Ale ja wiem o co chodzi!Za pare lat te 1200 bedzie za malo - beda chciec ...patrz od poczatku..
        • Gość: autochton rentownosc takich sieci jest okolo 0,5% IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.06, 18:59
          wiec policz sobie ile jeden market zarabia.
          No ale czytanie bilansow to zbyt trudne dla wiekszosci forumowiczow ;-)
        • Gość: Tomek Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.resnet.purdue.edu 20.05.06, 20:25
          Jeśli tak Ci się podoba ten biznes, to w niego inwestuj! Albo bierz kredyt i
          zakładaj własną sieć.
    • meta-kris Re: Géant i Leader Price na sprzedaż 20.05.06, 10:10
      Ale jesteś prymitywny, stając po stronie wyzyskiwaczy, a nie wyzyskiwanych. W
      całym cywilizowanym świecie działają związki zawodowe i jest to OK (ktoś musi
      chronić pracowników przed nadmiernym wyzyskiem)
      • Gość: MG Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: 62.111.139.* 20.05.06, 10:36
        chyba nie widzisz, ze role sie odwrocily. zwiazki wyzyskuja kieszenie
        wszystkich podatnikow (tak jest w "cywilizowanym swiecie"), a to w postaci
        wczesniejszych emerytur dla gornikow, albo w postaci przywilejow socjalnych
        ktore kosztuja gospodarke wystarczajaco duzo, zeby w ogole nie oplacalo sie
        zakladac firmy i uczciwie pracowac. zyj sobie wygodnie w swojej utopii...
        • Gość: Tomek Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.resnet.purdue.edu 20.05.06, 20:28
          Dodam utrudnienia przy zwalnianiu pracowników, które skutecznie odcinają
          konkurencyjnych pracowników od rynku pracy.
      • sas-korwit Re: Géant i Leader Price na sprzedaż 20.05.06, 13:39
        O.K.
        tylko na zachodzie związki na ogół mają siedziby na zewnątrz zakładów pracy i
        nie żerują na swoim niejako z natury przeciwniku.
        Ci co chcą przystępują do związku i w nim opłacają składki i z nich utrzymywany
        jest zarząd związku, jego siedziba, pensje pracowników, telefony i.t.p.
        Dlatego członkiem związku może zostać pracownik firmy, która zatrudnia jednego
        człowieka.
        Co niezwykle istotne pracodawca na ogół wie, ilu jego pracowników jest w
        związku, natomiast nie wie kto to jest.
        Związek w stosunku do pracodawcy występuje jako podmiot zewnętrzny, bez względu
        na to czy w danym zakładzie są związkowcy czy ich nie ma.
        Dlatego gdyby powstał Związek Zawodowy Pracowników Handlu, to z racji jego
        zasięgu i potencjalnej ilości członków byłaby to potęga.
        I n.p. Tesco czy inny potentat typu Biedronka mógłby indywidualnym
        pracownikom "nagwizdać", bo nigdy by nie wiedzieli który z nich jest
        związkowcem.
        Związek na terenie zakładu pracy to totalna kontrola: kto jest związkowcem, kto
        szumi, ile razy i o co się upomina.
        Działacze związkowi są jeszcze jakoś chronieni, ale szeregowcy są na "odstrzał".
        Nie za każdym razem dla szeregowej Anny Walentynowicz będzie od razu strajk
        całej stoczni.
        Natomiast gdyby uposażenie działaczy było zależne od dobrowolnych składek
        członków związku to naprawdę walczyliby z "przeciwnikiem" pracodawcą, a nie
        pozorowali tej walki jak to często robią, aby nie stracić stołka finansowanego
        w gruncie rzeczy przez ich potencjonalnego "wroga".
        Silny zewnętrzny Związek Zawodowy byłby postrachem, bo jego akcje protestacyjne
        lub bojkoty byłyby z racji skali naprawdę groźne dla nieuczciwych i często,a
        właściwie prawie zawsze, bezczelnych pracodawców - vide "Biedronka".
        "Pracownicy Handlu Wszstkich Krajów Łączcie Się" - myślę, że to niełe hasło,
        bo "Solidarność" jakoś siadła i nie ma pomysłu na nowe czasy i nowe w nich
        warunki.
        I to by było na tyle.
    • panikazia walmart na docreview 20.05.06, 10:13
      jestem swiezo po filmie o walmarcie

niezli sa
      1.produkuja swoje wyroby w chinach to wiadomo, jak wszyscy, wysyskujac nadmiar
      ubogivh rak do pracy i w ameryce poludniowej jeszcze maja manufaktury
      2.wykorzystuja swoich pracownikow nie placac im obowiazujacych stawek
      minimalnych, oszukujac na nadgodzinach czyli case zabka
      3.nie ubezpieczaja pracownikow - co nie wiem czy w polsce jest mozliwe, w
      stanach jest i tam pracownicy korzystaja ze stanowego ubezpieczenia
      4.dostaja wciaz kary za zanieczyszczanie srodowiska
      5.i w stanach akurat na ich parkingach przestepczosc rosnie, jak im wladze karza
      pilnowac bezpieczenstwa poza budynkiem to zakladaja kamery ale nikt nie oglada
      tego co kamery filmuja;)
      6. i w stanach wykanczaja wszystkie sklepy w okolicy - mowie o prowincji,
      okolica ubozeje

tyle widzialam na filmie, ciekawe wszystko tylko polowe mozna by wyciac

no...ale walmartu jeszcze tutaj nie bylo

i nie cierpie tego powyzszego gadania o tych glupich ludziach ktorzy kupuja
      badziewie w supermarketach bo "mysla" ze jest taniej
      to sa ludzie ktorzy uwazaja na kazda zlotowke i dla nich to wazne ze maslo jest
      tansze o polowe w stosunku do malego sklepiku i tyle
      i obrzydliwe jest to pogardliwe komentowanie "glupcow"
      a kase supermarketom nabijaja nie ci ktorzy tak bardzo musza oszczedzac tylko ci
      ktorzy lubia te miejsca, spedzaja tam czas, a oni poniekad tez sa ofiarami
      starego/nowego ustroju. stary ich zubozyl, nowy nauczyl tylko zakupow, jako
      sposobu spedzania wolnego czasu
      • Gość: Jan Re: walmart na docreview IP: *.versanet.de 20.05.06, 10:35
        Mnie cieszy,ze Walmart, TYLKO w Niemczech ma straty ,od 13 lat,od 1992 roku,jak kupil niemiecka siec Wertkaufow.Niech sie stleniaja jak najszybciej,bo maja drogo i tandete.Oczywiscie,jak go masz pod nosem,to trudno wysilic sie i leciec do dalszego sklepu,by maslo kupic 5 centow taniej.No ale jednak znajda sie tacy Niemcy,bo inaczej Wal mart robil by kariere w Niemczech,a tak robi beeee..
        • panikazia Re: walmart na docreview 21.05.06, 13:42
          w niemczech maja zwiazki zawodowe w walmarcie wiec pewnie nie moga sobie
          poczynac tak jak w stanach to robia
          gdzie proby powstania zwiazkow zduszaja w zarodku
      • Gość: Kasia z USA Re: walmart na docreview IP: *.dsl.hstntx.swbell.net 20.05.06, 16:04
        Tez ogladalam ten film. Dokladnie tak to w rzeczywistosci wyglada. Sytuacja
        ludzi pracujacych w Walmart jest tragiczna w Stanach i tak tez bedzie i w
        Polsce. Mam nadzieje, ze nie dojdzie do tej transakcji. Chyba nikt nie chce
        widziec w Polsce malych i wiekszych miast z Walmartem w centrum miasta, a wokol
        nic tylko pozamykane male sklepiki, okna zabite deskami itp.
        • Gość: Jasio z USA Re: walmart na docreview IP: *.nyc.res.rr.com 21.05.06, 03:20
          w USA leniow, komuchow i pacyf juz nam wiecej nie trzeba. Jak ci sie nie podoba
          to zabieraj swoj gruby tylek do Polszy, i tam protestuj przeciw Wal-Martowi.
          Zwiazki zawodowe zabijaja Ameryke, a Wal-Mart jest jedyna wielka firma ktora to
          rozumie. Osobiscie nie kupuje tam, bo maja tanioche, ale dla niektorych takie
          smiecie, ktore tam sprzedaja to odpowiedni poziom. Wiec jak sa chetni do
          kupowania, to czemu im odmawiac? Bogaci i tak pojda gdzies indziej, gdzie jest
          lepsze zaopatrzenie, a te wlasnie sklepy z lepszym zaopatrzeniem nie zostana
          nidgy wyparte z rynku przez Wal-Mart, bo kazdy chodzi tam, gdzie dla niego
          odpowiednio. Fajny bylby swiat gdyby kazdy mogl sobie kupowac w najlepszych
          sklepach, ale obecnie jest na nim duzo ludzi niedouczonych, glupich, leniwych,
          itp., dla ktorych Wal-Mart to odpowiedni poziom. Wal-Mart jest potrzebny, aby
          te niziny spoleczne mialy gdzies robic zakupy. Naprawde nie rozumiem tej waszej
          komuszej mentalnosci, ktora nie rozumie praw rzadzacym swiatem...
          • panikazia pan jan z usa 21.05.06, 13:43
            jaka pogarda dla wszystkich?

oj biednys ty jasiu ciemny i biedny:)
          • kobieta.pracujaca1 Re: walmart na docreview 23.05.06, 00:20
            ojjj Ty prosty Jasiu... Szkoda mi Ciebie bardzo. Miałam nie odpisywać na to co
            powypisywałeś, ale krew mnie zalała...A ty kim jesteś, prosty człowieczku, nie
            Polakiem???A może już John? Tłuści to są Amerykańce,upasieni na fast foodach. Co
            ty możesz o nas wiedzieć chłopczyku. Siedzisz sobie tam w Ameryce(jeśli tam
            rzeczywiście jesteś),pracujesz gdzieś na ZMYWAKU i wielkiego Amerykańca zgrywasz
            ??? Jesteś OBLEśNY !!!! Wróć do tej "Polszy" i wykaż się bohaterze...zobaczymy,
            czy jak popracujesz za 600pln i będziesz miał na utrzymaniu rodzinę, to czy też
            będziesz taki mądry!!! "śmieci"...BRAK mi na ciebie słów prostaku!!!!
          • Gość: Polaris Re: walmart na docreview IP: *.toya.net.pl 29.05.06, 20:56
            Mnie w Leader proce podoba się to że prawie wszystkie (nie wszystkie) produkty
            sa produkowane w polsce, nie podoba mi się to że pracownicy zarabiają po 500-600
            pln. Ja rozumiem że wykształcenia nie potrzeba żeby pracować w takim sklepie,
            jednak w ten sposób dobrych pracowników sklepy nie bedą miały, ludzie nie czują
            się doceniani, praca jest ciężka, a pracownicy nie utożsamiają sie z siecią, na
            tym traci sklep, marka i klienci.
      • Gość: Tomek Re: walmart na docreview IP: *.resnet.purdue.edu 20.05.06, 21:04
        > 1.produkuja swoje wyroby w chinach to wiadomo, jak wszyscy, wysyskujac nadmiar
        > ubogivh rak do pracy i w ameryce poludniowej jeszcze maja manufaktury

A ci wyzyskiwani Chińczycy nie próbują uciekać?

> 2.wykorzystuja swoich pracownikow nie placac im obowiazujacych stawek
        > minimalnych, oszukujac na nadgodzinach czyli case zabka
        > 3.nie ubezpieczaja pracownikow - co nie wiem czy w polsce jest mozliwe, w
        > stanach jest i tam pracownicy korzystaja ze stanowego ubezpieczenia

Pracownicy też nie próbują uciekać?

> 4.dostaja wciaz kary za zanieczyszczanie srodowiska

Może kary są nieadekwatne do zanieczyszczeń? A może nie zanieczyszczają aż tak
        bardzo, więc kary małe i mimo wszystko się biznes opłaca, a społeczeństwo
        dostaje rekompensatę za zanieczyszczenia w postaci kar.

> 5.i w stanach akurat na ich parkingach przestepczosc rosnie

Ja tam mimo wszystko ryzykuję.

> 6. i w stanach wykanczaja wszystkie sklepy w okolicy - mowie o prowincji,
        > okolica ubozeje

A może w tych sklepikach po prostu nikt nie ma ochoty kupować?
        • panikazia Re: walmart na docreview 21.05.06, 13:51

A ci wyzyskiwani Chińczycy nie próbują uciekać?

nikt ich tam nie wiezi, sami chca, bo gdzie indziej jest bardzo malo pracy
          wiec sa farciarzami ze maja prace w fabryce, maja niefarta ze nie urodzili sie w
          polsce bo obejmowalyby ich prawa pracownicze ktore akurat w europie chronia
          takich ludzi

>

Pracownicy też nie próbują uciekać?

oczywiscie ze nie sa niewolnikami, jw, tylko w stanach

> 4.dostaja wciaz kary za zanieczyszczanie srodowiska

Może kary są nieadekwatne do zanieczyszczeń? A może nie zanieczyszczają aż tak
          bardzo, więc kary małe i mimo wszystko się biznes opłaca, a społeczeństwo
          dostaje rekompensatę za zanieczyszczenia w postaci kar.

i tak sie oplaca placic kary, bo biznes przynosi ogromne zyski, dzieki taniej
          sile roboczej

> 5.i w stanach akurat na ich parkingach przestepczosc rosnie

Ja tam mimo wszystko ryzykuję.

tez tam robilam zakupy

> 6. i w stanach wykanczaja wszystkie sklepy w okolicy - mowie o prowincji,
          > okolica ubozeje

A może w tych sklepikach po prostu nikt nie ma ochoty kupować?

oczywiscie ze sklepiki upadaja nie dlatego ze w nocy chodzi pan z walmartu i
          kradnie im towar i wybija szyby
          tylko dlatego ze maja niskie ceny, a maja niskie ceny bo jw

nie jestem specjalista w tej dziedzinie, ot czasem slucham,czytam i ogladam

to co obejrzalam na filmie mi sie nie podobalo
          a taka rzecz jak przestepczosc czy zanieczyszczanie srodowiska pokazuje tylko
          styl dzialania biznesowego i firmy dbajace o swoj image dbaja o te sprawy
          poboczne, a walmart nie dba o image bo wie ze zawsze znajda sie ci biedni bez
          wyjscia ktorych bedzie mogl zatrudnic w swoich sklepach
          i tyle
    • Gość: bywalec... Géant i Leader Price na sprzedaż... IP: *.microchip.net.pl 20.05.06, 10:54
      No i gdzie ja bedę kupował nachos po rozsądnej cenie? Monopol zaczyna sięgac nawet najbardziej chyba konkurencyjnej formy sprzedaży- sklepów wielkopowierzchniowych.
    • Gość: Cube Nareszcie!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.06, 10:55
      porannakawa napisała:

> Walmart da popalic darmozjadom ze zwiazkow! Nie dopusci do infestacji
      > urzednikami zwiazkowymi.
      > Zadnych zwiazkow, zadnej solidarnosci dzialaczy zwiazkowych.

Super! Pewnie to wszystko jest niepotrzebne, bo praca jest tam (na kazdym
      stanowisku) swietnie oplacana?! To rozumiem.
      • Gość: brutasek Re: To sie w Polsce przyjmie IP: *.pools.arcor-ip.net 20.05.06, 11:12
        Brudne, przykurzone hale, smierdzace, pogniecione badziewie na wieszakach,
        telewizory i inne rozsortowane w przejsciach i przykurzone, straszna klientela
        takie klimaty od ktorych wialo sie w prlku. Raz myslalem ameryczka w europie no
        to zobaczymy to cudo no i potem 2 tygodnie bezsennych nocy i przerywany sen
        nocny krzykiem grozy.
        • Gość: j Re: To sie w Polsce przyjmie IP: *.chello.pl 20.05.06, 16:47
          na czym jestes?
    • Gość: tege i nie bedzie juz najlepszych nachos... :/ IP: *.icpnet.pl 20.05.06, 11:17
    • Gość: corgan WalMart jest na starcie na gorszej pozycji IP: *.chello.pl 20.05.06, 11:38
      bo hipermarkety jak wchodzily miały opinię pozytywną a do tego czasu zdażyły
      sobie ja mocno nadwyrężyć i popsuć; w najlepszym wypadku wypadku ludzi maja do
      nich stosunek obojętny.

Ale opinia o WalMart zdążyła wkroczyć do Polski na długo zanim oni chcieliby do
      tej Polski wejść. Bo spośród wszystkich supermarketów WalMart ma opinię
      zdecydowanie najgorszą jako firma która uporczywie łamie prawa pracownicze,
      płaci grosze (znaczy sie centy) itp. wiele można by wymieniać.

Gdyby weszli na pocz. lat 90tych z czystym kontem mogliby polecieć na fali "oto
      do Polanezji wkracza żywe ucieleśnienie 'emerikan drim' gdzie ludzie ciezko
      pracują a potem są bogaci" a teraz będzie im trudniej. no cóż... nikt nie
      powiedział że musi być łatwo :)

Mogą kupić budynki z blachy ale nie wiem czy przekonają do siebie ich załogę,
      klientów, rynek itp.
      • panikazia Re: WalMart jest na starcie na gorszej pozycji 21.05.06, 13:54

"Ale opinia o WalMart zdążyła wkroczyć do Polski na długo zanim oni chcieliby do
        tej Polski wejść. Bo spośród wszystkich supermarketów WalMart ma opinię
        zdecydowanie najgorszą jako firma która uporczywie łamie prawa pracownicze,
        płaci grosze (znaczy sie centy) itp. wiele można by wymieniać.

Gdyby weszli na pocz. lat 90tych z czystym kontem mogliby polecieć na fali "oto
        do Polanezji wkracza żywe ucieleśnienie 'emerikan drim' gdzie ludzie ciezko
        pracują a potem są bogaci" a teraz będzie im trudniej. no cóż... nikt nie
        powiedział że musi być łatwo :)"

przede wszystkim beda mieli zwiazki zawodowe od pierwszego dnia swojego
        funkcjonowania, wiec nie zdaza sie przed nimi ustrzec - mam nadzieje
        nie to zebym uwazala ze zwiazki zawodowe sa lekarstwem na wszystko, ale w takich
        miejscach musza byc

• Gość: veesper Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 11:45
      a ja lubię Tesco, przynajmniej wszystko mogę kupić w jednym miejscu...
      • Gość: vcx Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.chello.pl 20.05.06, 12:12
        Tylko tak dalej. Niedługo wszystko będziesz mógł kupić tylko w JEDYNYM miejscu.
        Nawet po bułki rano nie będziesz mógł zejść do osiedlowego sklepu na dół.
        Zamiast tego wsiądziesz w samochód raz na tydzień i przejedziesz się na
        przedmieścia. Fakt, że pieczywo Ci przez kolejne kilka dni nie sczerstwieje. Ale
        to dzięki polepszaczom :-)
        • Gość: FRN Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 20.05.06, 12:44
          Naprawde w to wierzysz czy tylko tak piszesz aby pisac?
          W Polsce ponoc od 10 lat nam to grozi ale jakos nie zauwazylem. W krajach w
          ktorych hiperhandel funkcjonuje dluzej tez male sklepiki ostaly...
          Czesc moze i padnie ale nie wszystkie.
        • blue911 Re: Géant i Leader Price na sprzedaż 20.05.06, 14:04
          Gość portalu: vcx napisał(a):

> Tylko tak dalej. Niedługo wszystko będziesz mógł kupić tylko w JEDYNYM
          miejscu.
          > Nawet po bułki rano nie będziesz mógł zejść do osiedlowego sklepu na dół.
          > Zamiast tego wsiądziesz w samochód raz na tydzień i przejedziesz się na
          > przedmieścia. Fakt, że pieczywo Ci przez kolejne kilka dni nie sczerstwieje.
          Al
          W Stanach jest b.ciekawa firma TARGET - tez taniocha,ale dobrej jakosci,ciekawy
          asortyment i mila obsluga. Wal-Mart: WON !!! Wyzyskiwacze najwyzszego stopnia!
          > e
          > to dzięki polepszaczom :-)
        • Gość: Tomek Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.resnet.purdue.edu 20.05.06, 20:33
          A dlaczego sklepik z bułkami miałby paść, skoro ludzie by w nim chętnie kupowali
          te bułki co rano?
    • krytyka.org South Park i Wal-Mart 20.05.06, 11:51
      Jako najlepszy komentarz do calej dyskusji na temat Wal-Martu proponuje odcinen
      South Parku: en.wikipedia.org/wiki/Something_Wall-Mart_This_Way_Comes -
      panowie Stone i Parker po raz kolejny pokazali, ze sa swietnymi publicystami.
      • corradocatani Re: South Park i Wal-Mart 20.05.06, 13:39
        Faktycznie niezłe.
    • Gość: Były klient GEANT Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: 87.206.30.* 20.05.06, 12:19
      Skoro cena na spodniach dla dziecka20zł była przekreślona , na koszu podano
      10 zł to w kasie wynosi ........ 40 zł
      Dyrektor marketu w Katowicach bezprawnie proponuje zakup za.....
      ...20 zł !!!
      Dopiero po interwencji PIH zwrócono niesłusznie pobraną, zawyżoną kwotę !!
      Dodam przeterminowane art. spożywcze ..
      JAKO BYŁY KLIENT TEJ SIECI CIESZĘ SIĘ ŻE WYCOFUJĄ SIĘ Z POLSKI ,
      SKORO TAK TRAKTOWALI KLIENTÓW , BYLE DALEJ OD POLSKI !!!!
    • myslacyszaryczlowiek1 Re: Géant i Leader Price na sprzedaż 20.05.06, 12:25
      A co robi Urząd Antymonopolowy? Niedługo doczekamy sytuacji, że Polskim handlem
      będzie rządzić paru facetów i wybierać dostawców, narzucać ceny na producentów i
      wciskać towar ze swoich krajów albo ze swoich fabryczek. To jest zbyt poważna
      sprawa aby do takiej sytuacji dopuścić. Przecież już teraz na lokalnych rynkach
      mamy monopol np. w Skierniewicach dwa hipermarkiety mają 95% rynku.
      Dlaczego nie ustali się wysokość mandatów od urzędów kontrolujących (PIP, PICh,
      i inne ) w zależności od uzyskiwanego obrotu od całej sieci. Co to jest 500 zł
      dla takiego hipermaketu. Może wtedy nie byłoby tak jaskrawego łamania praw
      pracowniczych.
      Dlaczego w Polsce dopuszcza się do takiej ekspansji różnych sieci handlowych?
      na zachodzie tego nie ma. Czy my musimy być zawsze mądrzy po szkodzie a nie
      chociaż w trakcie. Czy mamy doczekać akcji jak przed wojną Kupuj w polskich
      sklepach, tylko że ich już nie będzie.
      Ja nie chcę po jakąś drobną rzecz wartą 1,2 zł jechać przez pół miasta, bo
      wszystkie sklepy padły, i marnować 5 godź. bo w sklepie wielkim jak hangar tego
      wydawało się podstawowego artykułu nie było, a ile czasu zmarnowałem aby to
      stwierdzić i odszukać.
    • aron2004 Re: Géant i Leader Price na sprzedaż 20.05.06, 12:31
      Brawo! Ja mam nadzieję że to bojkot nacjonalistycznej Polski przez koncerny
      handlowe!!!
      • Gość: siekiera Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.aster.pl 20.05.06, 12:54
        aron2004 napisał:

> Brawo! Ja mam nadzieję że to bojkot nacjonalistycznej Polski przez koncerny
        > handlowe!!!

brawo
        niech te fransuskojezyczne naziole
        spie...dalaja z Polski
        jak najdalej!
        przedtem niech zaplaca nalezne podatki
        fook dem!!!
    • Gość: benito Niby sie wycofuje a jednak nie do konca IP: *.55.rev.vline.pl 20.05.06, 12:38
      W lodzkiej Manufakturze otwartej 3 dni temu stoi ich nowiusienki blaszak.
    • Gość: FreakyMisfit Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.05.06, 13:29
      Oby to był WalMart. Wyniszczająca wojna cenowa między tymi molochami zawsze służy klientowi.
      • Gość: pitekptook Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.lnet.pl 21.05.06, 11:24
        W wyniku wojny cenowej najbardziej cierpią dostawcy do
        hipermarketów /oczywiście 95 % towarów jest z Polski/, którzy są tak żyłowani
        na cenach, że pracownicy takich firm /zwłaszcza chodzi o produkty świeże /
        muszą tyrać w po kilkanaście godzin bez ustalonego grafiku.
    • Gość: leszek Re: Géant i Leader Price na sprzedaż IP: *.elk.mm.pl 20.05.06, 13:35
      spadać żabojady
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka