Dodaj do ulubionych

Gdy emocje ustąpią, wróci hossa

25.05.06, 23:14
Najlepiej zapytać specjalisty. Ja jestem zadowolony z doradztwa w Xelion.
Dzięki radom doradcy nie tylko nie straciłem, ale jeszcze udało mi sie
korzystnie zainwestować nawet w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Generalnie od
początku stycznia, od kiedy wpłaciłem do nich oszczędności jestem już prawie
20% na plusie.
Obserwuj wątek
    • sh3yt3n Re: Gdy emocje ustąpią, wróci hossa 25.05.06, 23:39
      Warto poświęcić też trochę czasu na analizę, a nie wierzyć jedynie analitykom.
      Czyż nie jest tak że wypowiedzi analityków dla mediow kształtują zachowanie
      inwestorów indywidualnych? I chociaż mają oni ograniczony wpływ na giełdę to
      jednak zawsze mają. Mniej zaufania - więcej zdrowego rozsądku. A co do doradców
      - jeśli ma się szczęście trafić na dobrego doradcę, rzeczywiście warto
      skorzystać. Jednak marka firmy doradczej to nie wszystko.
    • Gość: Monia Re: Gdy emocje ustąpią, wróci hossa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.06, 00:16
      Stary, ty tam pracujesz, prawda? I po nocach jeszcze walczysz o prowizję?
      • Gość: gosc Re: Gdy emocje ustąpią, wróci hossa IP: *.hrl.com 26.05.06, 01:24
        jak mowia; rynku nie oszukasz, spekulacja a la long zawsze konczy sie zle, badz
        rozwazny w inwestowaniu
    • Gość: Tom Re: Gdy emocje ustąpią, wróci hossa IP: 57.70.22.* 26.05.06, 03:43
      Akcje spadaja na calym swiecie - Polska nie jest inna (i to chyba dobrze)
      • Gość: bemix2 Re: Gdy emocje ustąpią, wróci hossa IP: 217.153.88.* 26.05.06, 08:47
        Tak , można tworzyć własne analizy i być zdroworozsądkowym, ale i tak o
        zmianach decyduja najwięksi. Nam sie wydaje , że za 3 dni powinno tąpnąć, a to
        trwa cały miesiąc. Wyciągniesz pieniadze teraz to będziesz wkurzony , że na
        pozostałych 27 dniach niczego nie zarobiłeś. Politykę dyktuja duzi, my możemy w
        to zagrać , albo nie !
    • stan123 To chyba jest tylko podpuszczanie 26.05.06, 11:01
      Inwestowalem na gieldzie Nowoyorskiej od lat '60-tych. Widzialem wiele spadkow
      na gieldzie i kazdy z nich zawsze zaczynal sie kiedy mali inwestorzy zaczynali
      inwestowac masowo. Taka sama sytuacja jest teraz w Polsce. Ze statystykami nie
      radze walczyc. Wbrew wszystkim glosom radze wyprzedawac, nawet z duzymi
      stratami bo bedzie jeszcze gorzej przez najblizszy rok. To co pisza experci to
      chyba jest tylko podpuszczanie bo oni sami z pewnoscia "likwiduja swoje
      pozycje".

• Gość: dubrownik Re: To chyba jest tylko podpuszczanie IP: *.rz / 141.6.8.* 26.05.06, 11:59
        Stan 123 jest przytomny. Gratuluje. Tez wyszedlem wczoraj z funduszy akcji.
        Spadki jescze przed nami, a jak czytam takich analitykow tym bardziej sie
        upewniam , ze mialem racje
        • Gość: Magda Re: To chyba jest tylko podpuszczanie IP: 62.233.165.* 26.05.06, 12:24
          Nawet jeśli przez rok będzie jeszcze nie najlepiej, warto pieniądze potrzymać i
          czerapać profity za lat np. 3. Od kiedy to sprzedaje się fundusze kiedy spadają?
          Teraz dopiero jest moment na kupno. Nie rozumiem, dlaczego ludzie kupują jak
          ceny są wysokie, a sprzedają jak ceny spadają. W taki sposób to się nigdy nie
          zarobi.
          • koprofag4 Re: To chyba jest tylko podpuszczanie 26.05.06, 13:01
            ale po co kupowac teraz jak niedlugo bedzie jeszcze taniej?:)
            generalnie zgadzam sie ze stanem, czekaja nas kolejne spadki, a bo to pierwszy
            raz?

ponadto nie kazdy chce (lub moze co zreszta na jedno wychodzi) zamrazac sianko
            na co najmniej 3 lata (jak piszesz)
            ja np swoje oszczednosci mam zamiar wykorzystac w przyszlym roku, dlatego
            ciesze sie ze wyszedlem z gieldy 2 tygodnie temu...na najblizszy czas
            przewiduje ostrozniejsze (ale pewniejsze) sposoby inwestowania:)
    • Gość: rocco Xelion to polski Enron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 18:55
      Xelion nie płaci swoim pracownikom pensji , zarabiającycm tylko na prowizji ,zmuszanym do zakładania własnej działalności , a mimo tego zanotowali w ubiegłym roku 22 mln zł straty. Podobnie jak w Enronie jest tylko firmą wydmuszką , dzięki której kadra kierownicza może wypłacać sobie bajońskie premie za pierdzenie w stołki.
    • Gość: szabrownick "Specjalista" Adamiec KŁAMIE i dezinformuje!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:43
      Adamiec:
      "Drobni inwestorzy wpadli w panikę. Wiele osób straciło instynkt
      samozachowawczy. Kursy wielu spółek zmieniały się we wtorek o kilkadziesiąt
      procent."

Jasne, panie Adamiec. I ci sami drobni polscy inwestorzy powodowali, że indeks
      w Grecji spadał we wtorek o -6%, w Czechach - 6%, w Turcji o -8% a w Rosji
      nawet o -12%. Wszystko przez nich - pobiegli do Domów Maklerskich i zaczęli
      wyprzedawać akcje Emerging Markets równocześnie na całym świecie.
      A pod okiem jedzie mi czołg T-34 :-)

Adamiec:
      "Wierzę jednak, że hossa na warszawskiej giełdzie ma przed sobą jeszcze trzy-
      cztery lata wzrostów. W tym czasie mamy szansę na kolejne historyczne rekordy.
      Dla indeksu 20 największych spółek - WIG20 - realnym poziomem jest 4 tys.
      punktów, a dla WIG - 50 tys. pkt."

Oczywiście, panie Adamiec. Globalne fundusze wycofują się z Polski i z innych
      rynków rozwijających się od jesieni 2005 r., a wycofywanie przyspieszyły w
      kwietniu -maju w związku z:
      a) wizją dalszych podwyżek stóp przez FED,
      b) końcem łatwych japońskich pieniędzy do pożyczenia i wzrostem rentowności
      japońskich papierów dłużnych,
      c) wysychającą światową płynnością monetarną i prowadzeniem przez najważniejsze
      banki centralne silnie dezinflacyjnej polityki monetarnej,
      a Pan tu o nowych rekordach. Aby były nowe rekordy trzeba mieć wzrosty a nie
      spadki tempa przyrostu podaży pieniądza - to przecież abecadło każdego
      Zarządzającego Funduszem, a Pan podobno też to robi.

Pan nie może być tak głupi by tego nie wiedzieć, bo inaczej nie zdałby Pan na
      Doradcę Inwestycyjnego - pozostaje więc tylko jedno wyjaśnienie - Pan CELOWO
      KŁAMIE I DEZINFORMUJE i to bez mrugnięcia okiem, tak w żywe oczy....
      • te_was Re: "Specjalista" Adamiec KŁAMIE i dezinformuje!! 30.05.06, 15:05
        Może tak ostro bym nie traktował biednego eksperta. -:)
        W końcu do analiz bierze się ok. 50 wskaźników, może akurat nie te ma w dyspozycji?
        Generalnie nie jestem optymistą, za duży procent kapitału giełdowego stanowią
        pieniądze drobnych ciułaczy, którzy muszą raz stracić (jak ci w 1994), żeby się
        czegoś nauczyć. To zasada, prywatnie życzę im jak największych zysków.
        A "smart money" ucieka z giełdy od jesieni ub. roku, więc jaka perspektywa ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka