Gość: POLSKA- Dziki kraj IP: *.8-67.tampabay.res.rr.com 11.06.06, 22:35 dziki kraj! 6 zeta szok/? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LMB Myślę, że ma większe znaczenie IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 23:03 "A klienci są oburzeni: - Jak ktoś zarabia kilka tysięcy złotych, to 20, czy 40 zł nie ma dla niego żadnego znaczenia." Szacunek do oszczędności rośnie wraz z przychodem. Takie komunistyczno-katolickie myślenie: jak ktoś ma więcej, to będzie więcej płacić (bo ma więcej - to jest argument). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy hmmm IP: 80.50.251.* 12.06.06, 00:40 "W naszych urządzeniach można wypłacić nawet 10 zł i to się w najbliższym czasie nie zmieni - zapewnia Robert Moreń z Banku Pekao" ja tam moge minimum 20... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo powinni monety wkładać jak ktoś ma np tylko 9 zł IP: *.cable.mindspring.com 12.06.06, 02:44 Odpowiedz Link Zgłoś
milena-schefs No właśnie... 12.06.06, 10:26 to nieprawda, że w bankomatach Pekao można wypłacić 10 złotych. Ten bankowiec sam nie wie, co mówi. 20 to absolutne minimum Odpowiedz Link Zgłoś
obaryb Re: No właśnie... 12.06.06, 11:07 A zdarzało mi się te 20 PLN otrzymać jako 2x10! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jejcer hore Re: No właśnie... IP: *.net.autocom.pl 12.06.06, 23:27 spróbuj użyć opcji inna kwota i tam wpisać 10 zł mi się udaje;] Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Najlepiej tylko banknoty 200 zł !!! Bogaty kraj... 12.06.06, 15:20 Najlepiej tylko banknoty 200 zł !!! Bogaty kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J_P Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.ppath.umn.edu 11.06.06, 23:04 ciekawa koncepcja banku - wplacasz pieniadze na swoje konto, potem masz do wyboru albo pyplate w banku za 6 zl od operacji albo w bankomacie lae - jak przyznaja bankowcy - lepiej jak klient banku nie wyplaca z bankomatu za czesto bo to jest dla banku klopotliwe . Nastepny etap to podwyzszenie prowizji za wyplaty w oddziale + skrocenie czasu pracy oddzialow i przeniesienie owych np. w Bieszczady lub na Kajmany + bankomaty wypacajace minimum 500 lub 1000 zl . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsadsa Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.e-wro.net.pl 11.06.06, 23:13 w PKO BP od dawna nie można wypłacić mniej niż 50 zł. Jak patrzę na warunki oferowane przez banki to uważam, że robią sobie z nas coraz większe jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snakemaycry Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.toya.net.pl 11.06.06, 23:20 Ja od dawna wyplacam 20 i 40, i nawet 60 zł w PKO BP, i nie mam z tym problemu, z wyjątkiem jak zabranie banknotów akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 00:00 Gość portalu: dsadsa napisał(a): > w PKO BP od dawna nie można wypłacić mniej niż 50 zł. Od dawna? Tzn od ilu godzin? :-> Ja wczoraj wypłaciłem 40zł :-) A tak w ogóle, jeśli ktoś uważa się za biednego i jednocześnie godzi się płacić 6zł/mies za prowadzenie konta, to już jest jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1977r Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 09:01 nieprawda. w bankomatach pko bp mozna wypłacić 20 pln, jesli tylko banknoty o takich nominałach są w danym bankomacie. wbrew pozorom pko bp to chyba najbardziej przyjazny bank dla klientów detalicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
neimi Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 09:11 Przestań, odeszłam z tego banku bo mnie wkurzyli olewaniem klienta indywidualnego - przeszłam tam, gdzie czuję się doceniona jako klient (nie powiem, gdzie, bo nie po to piszę, aby robić reklamę). Stańmy w prawdzie, PKO BP w nosie ma klientów indywidualnych... Odczułam to na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 18:12 Polecam PKO BP pod postacia Inteligo. Kompletnie inna bajka i wielki profesjonalizm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 12.06.06, 23:23 intelgo? najbardziej po je..y bank internet. na naszym rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Az PKO BP/Pekao SA to niezła komuna! Średniowiecze! IP: 199.67.203.* 12.06.06, 15:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.chello.pl 11.06.06, 23:49 jeszcze wieksze skrucenie :D ing i tak jest czynny tylko pon-pia chyba 9-17 jesli sie nie myle, zenada nie rozumiem klientow tego koszmarku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starosta 6zł/mies IP: *.magma-net.pl 11.06.06, 23:17 Chyba biedni ludzie nie trzymają pieniędzy w banku, gdzie ROR kosztuje 6zł/mies. Chociaż z drugiej strony chyba tylko banki intwernetowe oferują konta za 0- 1zł/mies a niezamożnych albo nie stać na internet albo mu nie ufają (zresztą nie tylko oni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrrr Re: 6zł/mies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:59 W budżetówce - zmuszają do tego, żeby wypłata szła przelewem, a nie do łapki... [zmniejszanie kosztów dla zakładu]... Jak dostane 740 zł wypłaty, to te 40 zł sobie poleży do następnego miesiąca.. Fajnie, jak nie wiem co :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryvgbh mbank jest the best!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:18 www.mbank.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArcin Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:30 ING robi się coraz gorszy! Cieszę się, że zlikwidowałem tam konto. Teraz namawiam żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:40 Też mysle o rezygnacji z usług ING - jest drogo a poziom usług coraz gorszy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darko Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:35 Przecież to głupie stwierdzenie, że większość ludzi wypłaca grubsze kwoty to mógł wypowiedzieć tylko człowiek ograniczony pod sufitem masakra to co z nami wyprawiają kraj głupoty i absurdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja A ja płacę 10 zł / za miesiąc w banku Raiffaisen. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:37 I jakoś z przyzwyczajenia i lenistwa nie chce mi się zminiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sven Re: A ja płacę 10 zł / za miesiąc w banku Raiffai IP: 199.67.203.* 12.06.06, 15:42 Boś kiep! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brian Griffin 1 funt za obsluge rachunku?? IP: *.bulldogdsl.com 11.06.06, 23:46 jak czasem czytam te artykuly to wydaje sie ze wyjechalem z 100 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
rupagita skandal! 11.06.06, 23:51 mam konto w UK prowadzenie konta za darmo karta do bankomatu za darmo obsluga przez internet/telefon za darmo przelewy w obrebie banku za darmo przelewy do innych bankow za darmo oczywiscie Polakom wmawia sie, ze placac za konto otrzymuja nie wiadomo co a potem zdziera sie z nich kazdy grosz gdzie niby ta konkurencja na rynku uslug bankowych ja sie pytam? w porownaniu do naszych zarobkow nizszych niz na zachodzie koszty uslug bankowych sa jeszce wyzsze jak dlugo jeszcze damy sie tak wyciskac? ps. po wprowadzeniu oplaty w pkobp za przysylanie mi wyciagu po kazdej transakcji mailem grzecznie podziekowalam za te usluge niestety nadal bule za prowadzenie konta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: skandal! IP: *.range81-158.btcentralplus.com 12.06.06, 00:41 bank first direct: prowadzenie konta - 0 karta debetowa - 0 wszelkie przelewy poza zagranicznymi - 0 obsluga 24/7 - 0 mozliwosc wplat i obslugi w oddzialach HSBC - 0 polskie banki to biedni zlodzieje, ktorzy okradaja biednych Ludzi w biednym Kraju. Smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spr1 Re: skandal! IP: 212.106.168.* 12.06.06, 01:21 cztery lata temu wrocilem z uk i do dzis mam tam konto. co kwartal wyciag poczta na polski adres, rok temu skonczyly mi sie karty - debet i kredytowa - przyslali do domu w polsce wszystko za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J_P Re: skandal! IP: *.agoff.umn.edu 12.06.06, 02:44 mam konto w banku w usa i sprawdzilem warunki kilku bankow - 0 opat za czeki 0 oplat za karte debetowa 0 oplat za "obsluge" , 0 oplat nza bankowosc on-line czyli przez net, 0 oplat za wyplacanie z automaty we wlsnej sieci .... w Polszcze sie traktuje klientow (i tez obywateli w urzedach) jako surowiec do wyzyskania - tradycja siegajaca pewnie czasoe jeszcze przed Mieszkiem I Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek zero ... różnic 27.05.08, 23:10 Gość portalu: J_P napisał(a): >mam konto w banku w usa i sprawdzilem warunki kilku bankow - 0 opat >za czeki 0 oplat za karte debetowa 0 oplat za "obsluge" , 0 oplat >nza bankowosc on-line czyli przez net, 0 oplat za wyplacanie z >automaty we wlsnej sieci Mam konto w mbanku - zero opłat za konto, zero za przelewy, zero za kartę płatniczą, zero za wypłaty w sieci bankomatów euronetu i paru innych banków. Ok. 5% odsetek z lokaty minus podatek Belki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.wolfson.cam.ac.uk 12.06.06, 00:07 w Anglii wyplata w bankomatach wszystkich bankow w tzw. LINKU jest darmowa, prowadzenie konta jest darmowe, karty kredytowe i debetowe sa darmowe, ksiazeczki czekowe sa darmowe, bankowosc internetowa jest darmowa, przelewy sa darmowe i oprocentowanie konta jest wyzsze; na dodatek przy zakladaniu konta w banku bank placi klientowi 20 funtow tylko za to ze klient decyduje sie akurat na ten konkretny bank albo mozna wybrac sbie przent z listy prezentow; jedyne za co sie placi tutaj to za kredyty, a to co w Polsce sie dzieje to zwykla lichwa ale Polak Polakowi Zlodziejem Zawsze Byl, Jest i Bedzie; taka mentalnosc; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eddy Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.06.06, 00:38 A w USA bankomaty wypłacają tylko w banknotach 20-dolarowych. Innych banknotów bankomaty nie uznają. Taka jest ta Ameryka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo w USA są też 50 tki i 10(rzadko) IP: *.cable.mindspring.com 12.06.06, 02:48 Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 09:15 Gość portalu: eeeee napisał(a): >........., a to co w Polsce sie dzieje to > zwykla lichwa ale Polak Polakowi Zlodziejem Zawsze Byl, Jest i Bedzie; taka > mentalnosc; Jak już tak narzekasz na tą polska lichwę , to przyjmij do wiadomości,że prawie wszystkie polskie banki (oprócz PKO BP i paru niewielkich banków ) są filiami tych wspaniałych banków zagranicznych nie biorących żadnych prowizji. I te właśnie filie odprowadzają całkiem spore kwoty do centrali ( po to aby w kraju macierzystym usługi bankowe były darmowe ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gab Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:12 mam konto studenckie w bph, zalozone kilka lat temu - 3 zl za konto, 5 zl za obsluge karty (chyba ze dokonam nia 3 x w miesiacu jakiejs transakcji). i co? heh. coraz czesciej mysle nad przejsciem do mbanku. tyle, ze wszystkie przelewy via net w bph mam za darmo. ale to chyba jedyny plus tego konta... Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 08:26 nie są za darmo - są wliczone w te opłaty płacisz co miesiąc 8 zł w BPH - to jest 16 przelewów w mBanku jeśli w ciągu miesiąca robisz mniej przelewów to Ci się opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~bounty killer Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.gl.digi.pl 12.06.06, 00:21 a jak o godzinie 22 bede chcial wybrac MOJE np 30 zl z konta to co mam zrobic? czekac az bank laskawie otworzy swe salony nastepnego dnia rano i bede mogl dostac MOJE pieniadze?!?!?!?! paranoja! to bezczelne zlodziejstwo, uniemozliwienie mi dostepu do MOICH pieniedzy, zmuszanie mnie do wyplaty kwoty ktorej nie potrzebuje aktualnie!!! wszystkie polskie banki to banda zlodzei, a przoduje w tym polski oddzial Citibanku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzki Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 12.06.06, 02:01 co za bezsens...... w bankomatach euronetu w wawie od kilku lat jest minimum 50 (mój braciszek w Czest wybiera czasem mniejsze kwoty) i jakoś mi to nie przeszkadza.... przywykłem do tego.... z igły widły robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradany Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.06.06, 08:15 Nie rozumiecie dlaczego tak jest? prezesi banków w polsce zarabiają relatywnie najwięcej na świecie-ktoś musi się złożyć"dobrowolnie" na te zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: co za BZDURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:47 Mam lepszy pomysł - skocz sam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machy Re: co za BZDURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:49 a ja czasem wyplacalem wlasnie w ing 80zl, teraz bede wyplacac 50 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.06, 02:09 "Z małych wypłat korzystała stosunkowo nieliczna grupa klientów" Mozna by pomyslec, ze w banku jedynie bogata klientela, gdyz kiedy przechodze kolo bankomatow, to mimochodem widze, jak ludzie wlasnie czesto male kwoty pobieraja. W Niemczech najnizsza kwota w bankomatach jest 5 euro, czyli banknot o najnizszym nominale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: 193.193.181.* 12.06.06, 03:00 tylko narzekać potraficie. to 4 artykuł o ingu ostatnio. śmierdzi to z daleka checią wykończenia konkurencji. i jeszcze te komentarze jak to pko dzielnie będzie wszystkie nominały do bankomatów wkładał. nie to co ten brzydki ing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topol-1 Witamy pracownika ING Banku Śląskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:28 inetnum: 193.193.181.0 - 193.193.181.255 netname: BSKNET descr: Bank Slaski S.A. w Katowicach country: PL tinyurl.com/oe48c Może zamiast szukania na siłę wrogów, zweryfikowalibyście np. tabelę opłat i prowizji, hę? Dobra usługa obroni się sama. Oj, to biedne i pokrzywdzone ING... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Witamy pracownika ING Banku Śląskiego IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 12.06.06, 11:53 niezle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Witamy pracownika ING Banku Śląskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:44 Hehe, dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubsol Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: 212.185.43.* 12.06.06, 12:46 Panie Jacku, no jak tak można??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik cinkciarska mentalnosc IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.06.06, 05:45 Wszedzie na swiecie wiadomo, ze wiekszosc bankow zachowuje sie jak pazerni kombinatorzy. Notuja rekordowo wysokie zyski, a z klientow zdzieraja kazdy grosz. Jak masz na koncie setki tysiecy czy miliony to jestes przez nich traktowany jak pan. Natomiast jezeli jestes zwyklym zjadaczem chleba to twoj wlasny bank robi ci laske, ze cie obsluzy. Nic nowego pod sloncem. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: cinkciarska mentalnosc 12.06.06, 08:29 > Natomiast jezeli jestes zwyklym zjadaczem chleba to twoj wlasny bank r > obi ci laske, ze cie obsluzy. Nic nowego pod sloncem. A w którym banku robią laskę za możliwość obsługi klienta ?? Bo ja chętnie bym tam przeniósł konto.... ;-)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
provocateur Re: cinkciarska mentalnosc 12.06.06, 12:25 Laskę robi gruby i obleśny ochroniarz z obwisłym brzuchem. Dorabia sobie do pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop kretynom Re: cinkciarska mentalnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:01 nie dostrzegłes, że kolo nie ma polskich znaków na klawiaturze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.chello.pl 12.06.06, 08:18 Jak ing bank nie-Śląski napisze wyraznie jako np nalepka gdzie sa te bankomaty po 10 -20 zl wyplacaja a nie gadaja bajek w centrum Katowic nie ma nigdzie bankomaty z wyplacaniem 10-20-30-40 Odpowiedz Link Zgłoś
provocateur Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 08:24 A ja słyszałem, że sektor bankowy ma ostatnio krociowe zyski. Czemu te oszczędności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Bankomaty tylko dla bogatych :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:48 provocateur napisał: > A ja słyszałem, że sektor bankowy ma ostatnio krociowe zyski. Czemu te > oszczędności? No właśnie z tych oszczędności powstają te krociowe zyski :) Odpowiedz Link Zgłoś
provocateur Re: Bankomaty tylko dla bogatych :( 12.06.06, 09:58 Czyli sprawdza się truizm, że ludzka chciwość nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetman Nie narzekajcie klienci, tylko coś zróbcie... IP: 217.74.68.* 12.06.06, 08:24 Ja już dawno wyniosłem się z ING z powodu drakońskich opłat i teraz mam konto z przelewami za friko. A bankomatów nie mniej niż ING i spółka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek490 Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: 83.230.125.* 12.06.06, 08:58 ING od lat ma w nosie klientów. To najgorszy bank w Polsce, największe prowizje, najgorsze kursy wymiany walut i najwolniejsza obsługa. Ostatnio nie wystarczy podać pesel, aby cos załatwić, a tak jest wszedzie, ale trzeba miec 26 cyfrowy nr konta. Ogólnie chała, nie bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient ING Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:38 Masz rację ING to nowa odmiana komunizmu w polskiej bankowości, a i jeszcze gorzej bo Żydy niemiłosierne(bez obrazy dla Żydów). W ING ostatnio bez podania 26 cyfrowego numeru odmówili mi nawet wpłaty na moje własne konto i to po odstaniu swoich 30 min. do kasy. Tak jakbym musial ze soba nosic ten numer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankrut Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:00 ING zbierają na kolejną bezsensowną reklamę z Kondratem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emarik Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:41 A żeby było ciekawiej to w miesiąc po zakończeniu emisji z Kondratem kończą się te "wysokie" procenty i już tylko zdzierają. Wiem bo mam konto swoje i firmy w ING ale juz niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
tul_tul Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 09:06 Piotr Utrata, hmmm... niezłe nazwisko dla rzecznika banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.06, 09:06 W bankomatach PEKAO S.A. nie możliwym jest wypłacenie kwoty niższej niż 20 PLN, więc słowa rzecznika w artykule są nieprawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wapniak Pokrętne tłumaczenie ukrywające drugie dno. IP: *.pl 12.06.06, 09:10 Autor tekstu nie zauważył jeszcze jednego aspektu. Jeżeli klient będzie miał utrudniony dostęp do wypłacenia gotówki to nie wypłaci 49zł do następnej wpłaty na konto (np. wynagrodzenia, renty czy zasiłku). Jeżeli tą kwotę policzyć razy ilość takich klientów... to jest to chyba lepszy zysk niż koszt uzupełniania bankomatów. A na pewno dodatkowy. A wydawałoby się, że konkurencja wymusi na bankach lepsze (dla klientów) rozwiązania. Niestety dużym bankom zaczyna się wywracać w głowie, i wolą wyciąć mniejsze banki by konkurencji nie było pod płaszczykiem "dobra klientów". Patrz kredyty mieszkaniowe w obcych walutach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petrus-29 Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.gorzow.mm.pl 12.06.06, 09:17 a jaką najmniejszą kwotę można wypłacić z bankomatu ING w holandi ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.77.classcom.pl 12.06.06, 09:51 A JA PO WPROWADZENIU W ING DODATKOWEJ MIESIECZNEJ OPLATY ZA KORZYSTANIE Z KARTY ZLIKWIDOWAłEM POPROSTU KONTO, KTORE MIALEM KILKA LAT I NIE JEST MI WCALE PRZYKRO. SKIEROWALEM SIE DO MBANKU. HOWGH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: 213.199.233.* 12.06.06, 10:33 >to nie jest dodatkowa opłata za korzystanie z karty >to jest ta sama opłata co w ubiegłych latach tylko podzielona przez 12 >płacisz miesięcznie a nie raz w roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oranje Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.cable.casema.nl 12.06.06, 23:24 Tak jak w przypadku innych banków, możesz udać się do dowolnego bankomatu i wypłacić bez prowizji (chyba, nigdy nie próbowałem 5ciu) od 10 euro wzwyż, co jako procent przeciętnych dochodów równa się tu mniej więcej polskim 10 złotych. Ja osobiście bardzp lubię bankomaty ING w Holandii, bo wypłacając np. 50 euro można wybrać sobie w jakich konkretnie nominałach życzymy sobie tę kwotę - np. 2x20 + 10, albo 5x10 itp. Odpowiedz Link Zgłoś