Dodaj do ulubionych

Bankomaty tylko dla bogatych?

IP: *.8-67.tampabay.res.rr.com 11.06.06, 22:35
dziki kraj! 6 zeta szok/?
Obserwuj wątek
    • Gość: LMB Myślę, że ma większe znaczenie IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 23:03
      "A klienci są oburzeni: - Jak ktoś zarabia kilka tysięcy złotych, to 20, czy 40
      zł nie ma dla niego żadnego znaczenia."

Szacunek do oszczędności rośnie wraz z przychodem. Takie
      komunistyczno-katolickie myślenie: jak ktoś ma więcej, to będzie więcej płacić
      (bo ma więcej - to jest argument).
      • Gość: Indy hmmm IP: 80.50.251.* 12.06.06, 00:40
        "W naszych urządzeniach można wypłacić nawet 10 zł i to się w najbliższym
        czasie nie zmieni - zapewnia Robert Moreń z Banku Pekao"

ja tam moge minimum 20...
        • Gość: kolo powinni monety wkładać jak ktoś ma np tylko 9 zł IP: *.cable.mindspring.com 12.06.06, 02:44
        • milena-schefs No właśnie... 12.06.06, 10:26
          to nieprawda, że w bankomatach Pekao można wypłacić 10 złotych. Ten bankowiec
          sam nie wie, co mówi. 20 to absolutne minimum
          • obaryb Re: No właśnie... 12.06.06, 11:07
            A zdarzało mi się te 20 PLN otrzymać jako 2x10!
          • Gość: jejcer hore Re: No właśnie... IP: *.net.autocom.pl 12.06.06, 23:27
            spróbuj użyć opcji inna kwota i tam wpisać 10 zł
            mi się udaje;]
        • anna-dark Najlepiej tylko banknoty 200 zł !!! Bogaty kraj... 12.06.06, 15:20
          Najlepiej tylko banknoty 200 zł !!! Bogaty kraj...
    • Gość: J_P Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.ppath.umn.edu 11.06.06, 23:04
      ciekawa koncepcja banku - wplacasz pieniadze na swoje konto, potem masz do
      wyboru albo pyplate w banku za 6 zl od operacji albo w bankomacie lae - jak
      przyznaja bankowcy - lepiej jak klient banku nie wyplaca z bankomatu za czesto
      bo to jest dla banku klopotliwe . Nastepny etap to podwyzszenie prowizji za
      wyplaty w oddziale + skrocenie czasu pracy oddzialow i przeniesienie owych np. w
      Bieszczady lub na Kajmany + bankomaty wypacajace minimum 500 lub 1000 zl .
      • Gość: dsadsa Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.e-wro.net.pl 11.06.06, 23:13
        w PKO BP od dawna nie można wypłacić mniej niż 50 zł. Jak patrzę na warunki
        oferowane przez banki to uważam, że robią sobie z nas coraz większe jaja.
        • Gość: snakemaycry Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.toya.net.pl 11.06.06, 23:20
          Ja od dawna wyplacam 20 i 40, i nawet 60 zł w PKO BP, i nie mam z tym problemu, z wyjątkiem jak zabranie banknotów akurat.
        • mr.yez Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 00:00
          Gość portalu: dsadsa napisał(a):

> w PKO BP od dawna nie można wypłacić mniej niż 50 zł.

Od dawna? Tzn od ilu godzin? :->
          Ja wczoraj wypłaciłem 40zł :-)

A tak w ogóle, jeśli ktoś uważa się za biednego i jednocześnie godzi się płacić 6zł/mies za prowadzenie konta, to już jest jego sprawa.
        • madzia1977r Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 09:01
          nieprawda. w bankomatach pko bp mozna wypłacić 20 pln, jesli tylko banknoty o
          takich nominałach są w danym bankomacie. wbrew pozorom pko bp to chyba
          najbardziej przyjazny bank dla klientów detalicznych.
          • neimi Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 09:11
            Przestań, odeszłam z tego banku bo mnie wkurzyli olewaniem klienta
            indywidualnego - przeszłam tam, gdzie czuję się doceniona jako klient (nie
            powiem, gdzie, bo nie po to piszę, aby robić reklamę). Stańmy w prawdzie, PKO
            BP w nosie ma klientów indywidualnych... Odczułam to na własnej skórze.
            • Gość: mp Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 18:12
              Polecam PKO BP pod postacia Inteligo. Kompletnie inna bajka i wielki
              profesjonalizm ;)
              • Gość: ds Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 12.06.06, 23:23
                intelgo?
                najbardziej po je..y bank internet. na naszym rynku
        • Gość: Az PKO BP/Pekao SA to niezła komuna! Średniowiecze! IP: 199.67.203.* 12.06.06, 15:39
      • Gość: n Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.chello.pl 11.06.06, 23:49
        jeszcze wieksze skrucenie :D ing i tak jest czynny tylko pon-pia chyba 9-17
        jesli sie nie myle, zenada nie rozumiem klientow tego koszmarku

• Gość: starosta 6zł/mies IP: *.magma-net.pl 11.06.06, 23:17
      Chyba biedni ludzie nie trzymają pieniędzy w banku, gdzie ROR kosztuje 6zł/mies.
      Chociaż z drugiej strony chyba tylko banki intwernetowe oferują konta za 0-
      1zł/mies a niezamożnych albo nie stać na internet albo mu nie ufają (zresztą
      nie tylko oni)
      • Gość: wrrrrr Re: 6zł/mies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:59
        W budżetówce - zmuszają do tego, żeby wypłata szła przelewem, a nie do łapki...
        [zmniejszanie kosztów dla zakładu]...
        Jak dostane 740 zł wypłaty, to te 40 zł sobie poleży do następnego miesiąca..
        Fajnie, jak nie wiem co :/
    • Gość: ryvgbh mbank jest the best!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:18
      www.mbank.com.pl
    • Gość: MArcin Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:30
      ING robi się coraz gorszy!
      Cieszę się, że zlikwidowałem tam konto. Teraz namawiam żonę.
      • Gość: M Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:40
        Też mysle o rezygnacji z usług ING - jest drogo a poziom usług coraz gorszy :-(
    • Gość: darko Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:35
      Przecież to głupie stwierdzenie, że większość ludzi wypłaca grubsze kwoty to
      mógł wypowiedzieć tylko człowiek ograniczony pod sufitem
      masakra to co z nami wyprawiają
      kraj głupoty i absurdu
    • Gość: Ja A ja płacę 10 zł / za miesiąc w banku Raiffaisen. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:37
      I jakoś z przyzwyczajenia i lenistwa nie chce mi się zminiać.
      • Gość: Sven Re: A ja płacę 10 zł / za miesiąc w banku Raiffai IP: 199.67.203.* 12.06.06, 15:42
        Boś kiep!
    • Gość: Brian Griffin 1 funt za obsluge rachunku?? IP: *.bulldogdsl.com 11.06.06, 23:46
      jak czasem czytam te artykuly to wydaje sie ze wyjechalem z 100 lat temu
    • rupagita skandal! 11.06.06, 23:51
      mam konto w UK
      prowadzenie konta za darmo
      karta do bankomatu za darmo
      obsluga przez internet/telefon za darmo
      przelewy w obrebie banku za darmo
      przelewy do innych bankow za darmo

oczywiscie Polakom wmawia sie, ze placac za konto otrzymuja nie wiadomo co
      a potem zdziera sie z nich kazdy grosz
      gdzie niby ta konkurencja na rynku uslug bankowych ja sie pytam?
      w porownaniu do naszych zarobkow nizszych niz na zachodzie koszty uslug
      bankowych sa jeszce wyzsze
      jak dlugo jeszcze damy sie tak wyciskac?

ps. po wprowadzeniu oplaty w pkobp za przysylanie mi wyciagu po kazdej
      transakcji mailem grzecznie podziekowalam za te usluge
      niestety nadal bule za prowadzenie konta...
      • Gość: trelemorele Re: skandal! IP: *.range81-158.btcentralplus.com 12.06.06, 00:41
        bank first direct:
        prowadzenie konta - 0
        karta debetowa - 0
        wszelkie przelewy poza zagranicznymi - 0
        obsluga 24/7 - 0
        mozliwosc wplat i obslugi w oddzialach HSBC - 0

polskie banki to biedni zlodzieje, ktorzy okradaja biednych Ludzi w biednym Kraju.
        Smutne
        • Gość: spr1 Re: skandal! IP: 212.106.168.* 12.06.06, 01:21
          cztery lata temu wrocilem z uk i do dzis mam tam konto. co kwartal wyciag poczta
          na polski adres,
          rok temu skonczyly mi sie karty - debet i kredytowa - przyslali do domu w polsce
          wszystko za darmo...
      • Gość: J_P Re: skandal! IP: *.agoff.umn.edu 12.06.06, 02:44
        mam konto w banku w usa i sprawdzilem warunki kilku bankow - 0 opat za czeki 0
        oplat za karte debetowa 0 oplat za "obsluge" , 0 oplat nza bankowosc on-line
        czyli przez net, 0 oplat za wyplacanie z automaty we wlsnej sieci .... w
        Polszcze sie traktuje klientow (i tez obywateli w urzedach) jako surowiec do
        wyzyskania - tradycja siegajaca pewnie czasoe jeszcze przed Mieszkiem I
        • darr.darek zero ... różnic 27.05.08, 23:10
          Gość portalu: J_P napisał(a):
          >mam konto w banku w usa i sprawdzilem warunki kilku bankow - 0 opat
          >za czeki 0 oplat za karte debetowa 0 oplat za "obsluge" , 0 oplat
          >nza bankowosc on-line czyli przez net, 0 oplat za wyplacanie z
          >automaty we wlsnej sieci

Mam konto w mbanku - zero opłat za konto, zero za przelewy, zero za kartę
          płatniczą, zero za wypłaty w sieci bankomatów euronetu i paru innych banków. Ok.
          5% odsetek z lokaty minus podatek Belki.

• Gość: eeeee Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.wolfson.cam.ac.uk 12.06.06, 00:07
      w Anglii wyplata w bankomatach wszystkich bankow w tzw. LINKU jest darmowa,
      prowadzenie konta jest darmowe, karty kredytowe i debetowe sa darmowe,
      ksiazeczki czekowe sa darmowe, bankowosc internetowa jest darmowa, przelewy sa
      darmowe i oprocentowanie konta jest wyzsze; na dodatek przy zakladaniu konta w
      banku bank placi klientowi 20 funtow tylko za to ze klient decyduje sie akurat
      na ten konkretny bank albo mozna wybrac sbie przent z listy prezentow;

jedyne za co sie placi tutaj to za kredyty, a to co w Polsce sie dzieje to
      zwykla lichwa ale Polak Polakowi Zlodziejem Zawsze Byl, Jest i Bedzie; taka
      mentalnosc;

• Gość: Eddy Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.06.06, 00:38
        A w USA bankomaty wypłacają tylko w banknotach 20-dolarowych. Innych banknotów
        bankomaty nie uznają. Taka jest ta Ameryka!
        • Gość: kolo w USA są też 50 tki i 10(rzadko) IP: *.cable.mindspring.com 12.06.06, 02:48
      • cics Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 09:15
        Gość portalu: eeeee napisał(a):
        >........., a to co w Polsce sie dzieje to
        > zwykla lichwa ale Polak Polakowi Zlodziejem Zawsze Byl, Jest i Bedzie; taka
        > mentalnosc;

Jak już tak narzekasz na tą polska lichwę , to przyjmij do wiadomości,że prawie
        wszystkie polskie banki (oprócz PKO BP i paru niewielkich banków ) są filiami
        tych wspaniałych banków zagranicznych nie biorących żadnych prowizji. I te
        właśnie filie odprowadzają całkiem spore kwoty do centrali ( po to aby w kraju
        macierzystym usługi bankowe były darmowe ? )
    • Gość: gab Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:12
      mam konto studenckie w bph, zalozone kilka lat temu - 3 zl za konto, 5 zl za obsluge karty (chyba ze dokonam nia 3 x w miesiacu jakiejs transakcji). i co? heh. coraz czesciej mysle nad przejsciem do mbanku. tyle, ze wszystkie przelewy via net w bph mam za darmo. ale to chyba jedyny plus tego konta...
      • mut Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 08:26
        nie są za darmo - są wliczone w te opłaty
        płacisz co miesiąc 8 zł w BPH - to jest 16 przelewów w mBanku
        jeśli w ciągu miesiąca robisz mniej przelewów to Ci się opłaca
    • Gość: ~bounty killer Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.gl.digi.pl 12.06.06, 00:21
      a jak o godzinie 22 bede chcial wybrac MOJE np 30 zl z konta to co mam zrobic?
      czekac az bank laskawie otworzy swe salony nastepnego dnia rano i bede mogl
      dostac MOJE pieniadze?!?!?!?! paranoja! to bezczelne zlodziejstwo,
      uniemozliwienie mi dostepu do MOICH pieniedzy, zmuszanie mnie do wyplaty kwoty
      ktorej nie potrzebuje aktualnie!!! wszystkie polskie banki to banda zlodzei, a
      przoduje w tym polski oddzial Citibanku!
      • Gość: Gorzki Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 12.06.06, 02:01
        co za bezsens...... w bankomatach euronetu w wawie od kilku lat jest minimum 50
        (mój braciszek w Czest wybiera czasem mniejsze kwoty) i jakoś mi to nie
        przeszkadza.... przywykłem do tego....

z igły widły robią
      • Gość: okradany Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.06.06, 08:15
        Nie rozumiecie dlaczego tak jest? prezesi banków w polsce zarabiają relatywnie
        najwięcej na świecie-ktoś musi się złożyć"dobrowolnie" na te zarobki.
    • Gość: pawel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ooo Re: co za BZDURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:47
        Mam lepszy pomysł - skocz sam !!!
      • Gość: machy Re: co za BZDURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:49
        a ja czasem wyplacalem wlasnie w ing 80zl, teraz bede wyplacac 50 ;)
    • Gość: hmmm Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.06, 02:09
      "Z małych wypłat korzystała stosunkowo nieliczna grupa klientów"
      Mozna by pomyslec, ze w banku jedynie bogata klientela, gdyz kiedy przechodze
      kolo bankomatow, to mimochodem widze, jak ludzie wlasnie czesto male kwoty
      pobieraja. W Niemczech najnizsza kwota w bankomatach jest 5 euro, czyli banknot
      o najnizszym nominale.
      • Gość: phi Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: 193.193.181.* 12.06.06, 03:00
        tylko narzekać potraficie. to 4 artykuł o ingu ostatnio. śmierdzi to z daleka
        checią wykończenia konkurencji. i jeszcze te komentarze jak to pko dzielnie
        będzie wszystkie nominały do bankomatów wkładał. nie to co ten brzydki ing
        • Gość: topol-1 Witamy pracownika ING Banku Śląskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:28
          inetnum: 193.193.181.0 - 193.193.181.255
          netname: BSKNET
          descr: Bank Slaski S.A. w Katowicach
          country: PL

tinyurl.com/oe48c
          Może zamiast szukania na siłę wrogów, zweryfikowalibyście np. tabelę opłat i prowizji, hę? Dobra usługa obroni się sama. Oj, to biedne i pokrzywdzone ING...
          • Gość: Grzesiek Re: Witamy pracownika ING Banku Śląskiego IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 12.06.06, 11:53
            niezle ;-)
            • Gość: M Re: Witamy pracownika ING Banku Śląskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:44
              Hehe, dobre
        • Gość: hubsol Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: 212.185.43.* 12.06.06, 12:46
          Panie Jacku, no jak tak można???
    • Gość: eurofanatik cinkciarska mentalnosc IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.06.06, 05:45
      Wszedzie na swiecie wiadomo, ze wiekszosc bankow zachowuje sie jak pazerni kombinatorzy. Notuja rekordowo wysokie zyski, a z klientow zdzieraja kazdy grosz. Jak masz na koncie setki tysiecy czy miliony to jestes przez nich traktowany jak pan. Natomiast jezeli jestes zwyklym zjadaczem chleba to twoj wlasny bank robi ci laske, ze cie obsluzy. Nic nowego pod sloncem.
      • mut Re: cinkciarska mentalnosc 12.06.06, 08:29
        > Natomiast jezeli jestes zwyklym zjadaczem chleba to twoj wlasny bank r
        > obi ci laske, ze cie obsluzy. Nic nowego pod sloncem.

A w którym banku robią laskę za możliwość obsługi klienta ??
        Bo ja chętnie bym tam przeniósł konto....
        ;-))))))))))))))))))
        • provocateur Re: cinkciarska mentalnosc 12.06.06, 12:25
          Laskę robi gruby i obleśny ochroniarz z obwisłym brzuchem. Dorabia sobie do
          pensji.
        • Gość: stop kretynom Re: cinkciarska mentalnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:01
          nie dostrzegłes, że kolo nie ma polskich znaków na klawiaturze?
    • Gość: Miki Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.chello.pl 12.06.06, 08:18
      Jak ing bank nie-Śląski napisze wyraznie jako np nalepka gdzie sa te bankomaty
      po 10 -20 zl wyplacaja a nie gadaja bajek w centrum Katowic nie ma nigdzie
      bankomaty z wyplacaniem 10-20-30-40
    • provocateur Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 08:24
      A ja słyszałem, że sektor bankowy ma ostatnio krociowe zyski. Czemu te
      oszczędności?
      • Gość: tomeczek Bankomaty tylko dla bogatych :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:48
        provocateur napisał:

> A ja słyszałem, że sektor bankowy ma ostatnio krociowe zyski. Czemu te
        > oszczędności?

No właśnie z tych oszczędności powstają te krociowe zyski :)
        • provocateur Re: Bankomaty tylko dla bogatych :( 12.06.06, 09:58
          Czyli sprawdza się truizm, że ludzka chciwość nie zna granic.
    • Gość: Hetman Nie narzekajcie klienci, tylko coś zróbcie... IP: 217.74.68.* 12.06.06, 08:24
      Ja już dawno wyniosłem się z ING z powodu drakońskich opłat i teraz mam konto z
      przelewami za friko. A bankomatów nie mniej niż ING i spółka.
    • Gość: jedrek490 Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: 83.230.125.* 12.06.06, 08:58
      ING od lat ma w nosie klientów. To najgorszy bank w Polsce, największe
      prowizje, najgorsze kursy wymiany walut i najwolniejsza obsługa. Ostatnio nie
      wystarczy podać pesel, aby cos załatwić, a tak jest wszedzie, ale trzeba miec
      26 cyfrowy nr konta. Ogólnie chała, nie bank.
      • Gość: Klient ING Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:38
        Masz rację ING to nowa odmiana komunizmu w polskiej bankowości, a i jeszcze
        gorzej bo Żydy niemiłosierne(bez obrazy dla Żydów). W ING ostatnio bez podania
        26 cyfrowego numeru odmówili mi nawet wpłaty na moje własne konto i to po
        odstaniu swoich 30 min. do kasy. Tak jakbym musial ze soba nosic ten numer.
    • Gość: bankrut Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:00
      ING zbierają na kolejną bezsensowną reklamę z Kondratem
      • Gość: Emarik Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:41
        A żeby było ciekawiej to w miesiąc po zakończeniu emisji z Kondratem kończą się
        te "wysokie" procenty i już tylko zdzierają. Wiem bo mam konto swoje i firmy w
        ING ale juz niedługo.
    • tul_tul Re: Bankomaty tylko dla bogatych? 12.06.06, 09:06
      Piotr Utrata, hmmm... niezłe nazwisko dla rzecznika banku.
    • Gość: bee Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.06, 09:06
      W bankomatach PEKAO S.A. nie możliwym jest wypłacenie kwoty niższej niż 20 PLN,
      więc słowa rzecznika w artykule są nieprawdziwe.
    • Gość: Wapniak Pokrętne tłumaczenie ukrywające drugie dno. IP: *.pl 12.06.06, 09:10
      Autor tekstu nie zauważył jeszcze jednego aspektu. Jeżeli klient będzie miał
      utrudniony dostęp do wypłacenia gotówki to nie wypłaci 49zł do następnej wpłaty
      na konto (np. wynagrodzenia, renty czy zasiłku). Jeżeli tą kwotę policzyć razy
      ilość takich klientów... to jest to chyba lepszy zysk niż koszt uzupełniania
      bankomatów. A na pewno dodatkowy. A wydawałoby się, że konkurencja wymusi na
      bankach lepsze (dla klientów) rozwiązania.

Niestety dużym bankom zaczyna się wywracać w głowie, i wolą wyciąć mniejsze
      banki by konkurencji nie było pod płaszczykiem "dobra klientów". Patrz kredyty
      mieszkaniowe w obcych walutach.
    • Gość: Petrus-29 Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.gorzow.mm.pl 12.06.06, 09:17
      a jaką najmniejszą kwotę można wypłacić z bankomatu ING w holandi ??????
      • Gość: tom Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.77.classcom.pl 12.06.06, 09:51
        A JA PO WPROWADZENIU W ING DODATKOWEJ MIESIECZNEJ OPLATY ZA KORZYSTANIE Z KARTY
        ZLIKWIDOWAłEM POPROSTU KONTO, KTORE MIALEM KILKA LAT I NIE JEST MI WCALE
        PRZYKRO. SKIEROWALEM SIE DO MBANKU. HOWGH!
        • Gość: gaga Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: 213.199.233.* 12.06.06, 10:33
          >to nie jest dodatkowa opłata za korzystanie z karty
          >to jest ta sama opłata co w ubiegłych latach tylko podzielona przez 12
          >płacisz miesięcznie a nie raz w roku
      • Gość: Oranje Re: Bankomaty tylko dla bogatych? IP: *.cable.casema.nl 12.06.06, 23:24
        Tak jak w przypadku innych banków, możesz udać się do dowolnego bankomatu i wypłacić bez prowizji (chyba, nigdy nie próbowałem 5ciu) od 10 euro wzwyż, co jako procent przeciętnych dochodów równa się tu mniej więcej polskim 10 złotych. Ja osobiście bardzp lubię bankomaty ING w Holandii, bo wypłacając np. 50 euro można wybrać sobie w jakich konkretnie nominałach życzymy sobie tę kwotę - np. 2x20 + 10, albo 5x10 itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka