Dodaj do ulubionych

problem z tabletkami

02.05.06, 13:06
Od ponad 3 miesiecy biore tabletki antykoncepcyjne i do tej pory nie mialam
zadnych problemow. Co jakis czas pojawialy sie male krwawienia
(miedzymiesiaczkowe)ale tak jak podano w ulotce na poczatku to normalne.
Niestety teraz, dostalam okres i to w dodatku 10 dni przed terminem( zostalo
mi jeszcze 8 tabletek z opakowania)Raczej to nie moze byc krwawienie
miedzymiesiaczkowe bo jest dosc obfite, tak jak zazwyczaj mam przy okresie.
Teraz nie wiem, co mam robic- czy nadal mam brac tabletki i skonczyc to
opakowanie?i poczekac kilka dni, czy dostane okres( jescze raz ;(( )Musze
dodac, ze zawsze tabletki biore w terminie i nie zdarzylo mi sie, aby o nich
zapomniec. Dzieki za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: mexicana22 Re: problem z tabletkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:10
      Najlepiej jakbys poszla do lekarza i zapytala to jest zbyt powazny temat jak na
      forum przeciez chodzi o twoje zdrowie ,mozliwe ze rozregulowalas sobie cykl moze
      bierzesz jakies inne leki ..
      pozdrawiam
      • aksamitka23 Re: problem z tabletkami 02.05.06, 13:25
        Powinnaś brac tabletki do końca! Też tak miałam, to ma związek z silnym
        stresem,denerwowaniem się! Wtedy mozesz dostac okres wczesniej lub pożniej mimo
        ze bierzesz tabletki i powinno być jak w zegarku. Polecam wizyte u ginekologa!
        na wszelki wypadek!
        • Gość: ailischia Re: problem z tabletkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:30
          idz do ginekologa a nie pytsz sie na forum..... powodzenia
        • tatiana251 Re: problem z tabletkami 02.05.06, 13:55
          Ostatni tydzien bardzo ciezko pracowalam, malo spalam i jadlam- chyba jeszcze
          nigdy tak ciezko. We wtorek,gdy wrocilam do domu, to nawt krew z nosa mi
          leciala, a to mi sie jeszcze nigdy nie zdarzylo. Moze to rzeczywiscie
          rozregulowanie cyklu, ale jesli tak to, jak teraz powinnam zaczac nowe
          opakowanie ?skonczyc to opakowanie, odczekac i na 8 dzien rozpoczac nowe
          opakowanie?
          • Gość: mexicana22 Re: problem z tabletkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 23:55
            dziewczyno wyluzuj swiat nie kreci sie wokol pracy szkoda twojego zdrowia
    • Gość: nuda Re: problem z tabletkami IP: *.tvk.torun.pl 02.05.06, 15:59
      idz do ginekologa lepiej, nigdy nic nie wiadomo.
    • libertine21 Re: problem z tabletkami 02.05.06, 16:18
      a jakie to tabletki HARMONET?
      • tatiana251 Re: problem z tabletkami 02.05.06, 20:29
        mercilon- bardzo dobrze sie czulam, zadnych niepozadanych objawow do tej pory
        nie zaobserwowalam. A do lekarza na razie isc nie moge bo jestem zagranica.
        Ostatni raz bylam 3miesiace temu i wszystko bylo w porzadku.Nie wiem czy
        poczekac do nastepnego okresu...
        • Gość: fdf Re: problem z tabletkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 17:01
          Co za granica za k.. robisz, że potrzebujesz tzw tabletek
    • Gość: Aga Re: problem z tabletkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 00:03
      wszystko sie moze rozregulowac i zmienic, jesli masz tak stresujace zycie...
      bierz normalnie, staraj sie wrocic do rownowagi i powinno sie unormowac. Jesli
      nie - idz do ginekologa
    • libertine21 Re: problem z tabletkami 03.05.06, 17:07
      Brac tabletki tak jak zawsze. ja tez to mialam i tak sie zdarza poprostu z
      nerwow ze stresu tak reaguja tabletki i twoje cialo .mnie akurat zostaly 2
      tabletki do konca i tez sie martwilam co zrobic a ginekolog mi powiedzial ze to
      przez przesilenie wiosenne i kazal mi skonczyc to opakowanie zrobic 7 dni
      przerwy a w osmym dniu zaczac nowe opakowanie.Nawet jesli mialas plamienie
      krwawienie i pozniej nie bedziesz miala okresu to nic sie nie stanie.Nie martw
      sie bedzie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka