zupa_wolowa 12.06.06, 16:14 Następny milion myk z kraju... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: johnny_blaze oficjalne dane.. IP: 217.41.240.* 12.06.06, 16:15 A o tym gdzie najwiecej ich pracuje, pan Tomek raczyl zapomniec?? To oczywiste ze w budownictwie i w tzw. gastronomii, ale oficjalne dane inne.. Jak wszedzie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lumpeninteligent Re: oficjalne dane.. 12.06.06, 17:12 > A o tym gdzie najwiecej ich pracuje, pan Tomek raczyl zapomniec?? To > oczywiste ze w budownictwie i w tzw. gastronomii, ale oficjalne dane inne.. > Jak wszedzie;)) A skad masz te swoje wspaniale dane? Z sufitu? Ostatnie oficjalne dane Home Office (na podstawie rejestracji WRS!!!) wykazaly, ze ok. 40% Polakow podjelo prace w administracji i biznesie (pierwsze miejsce w rankingu), a ok. 25% w gastronomii i hotelarstwie (drugie miejsce w rankingu)... Masz jakies poparcie dla swoich danych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny_blaze Re: oficjalne dane.. IP: 217.41.240.* 12.06.06, 17:23 Zapraszam na wedrowke po np. edynburskich barach; caly Inverness!, okolice Glasgow oraz zach. wybrzeze Szkocji od Stranrear w gore; jak ktos siedzi w urzedzie lub przed kompem, to zawsze bedzie wierny oficjalnym danym. Mowie to jako byly pracownik RUP-u w pld. Polsce.. Teraz od 3,5 roku w Szkocji. Dane WRS,hehh.. Przyznac Ci moge racje w jednym wiecej ich zatrudnionych jest w hotelarstwie niz w budownictwie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Ale to wszystko wygląda jakoś szalone IP: *.pl 12.06.06, 22:14 Dziwaczne i pokręcone ,jakieś , takie jakieś . No nie wiem, widziałem w TV mordziątka wykręcone i pyszczki rumiane ,twierdzace ,że Polacy są mało mobilni ,mało robotni ;). Bochniarzowa mlaskajac twierdziła : Jak to,wysyłają do niej CV i nie wiedzą czym firma sie zajmuje i jak się nazywa właściciel ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny_blaze Re: oficjalne dane.. IP: 217.41.240.* 12.06.06, 17:42 A propos "danych z sufitu", nie musisz daleko szukac, przeczytaj artykul na tym samym portalu odnosnie migracji rejestrowanej od 1 maja 2005.. Przeciez KAZDE stanowisko pracy w administracji i biznesie musi byc i jest zarejestrowane w Home Office..Z natury rzeczy, to tylko przyklad Szkocji, wiec nie madrz sie na forum i nie zadawaj "retorycznie glupich" pytan, bo jeszcze co niektorzy uwierza;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych 77 Re: oficjalne dane.. IP: *.pl / *.pronets.pl 12.06.06, 17:57 Ja juz mam podpisany kontrakcik roczny z firmą która robi konserwy rybne w Szkocji. A teraz pytanko za 100 pnkt: W jakim charakterze będę tam pracował??? 1. Oparator wózka widłowego PUDŁO!!! 2. Robol od patroszenia ryb?? PUDŁO!!! 3. Pracownik bufetu zakładowego? PUDŁO!!! 4. Asystent planisty produkcji i spec od zakupów ( tak na początek) BINGO!!! Po opłaceniu chaty ( 2 pokojowe mieszkanie i będę mieszkał tam SAM ) i kupieniu żarcia ( niekoniecznie w Lidlu) zostanie mi jakieś 1400 FUNTÓW w kieszeni. Po ponad pół roku bezrobocia zaczyna wreszcie świecić u mnie słońce ( i to jak)!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi_78 Re: oficjalne dane.. IP: *.chello.pl 12.06.06, 19:19 Krzychu, tak trzymaj. Pamietaj unikaj Polakow zagranica a zajdziesz daleko. Nie poto wyjezdzasz aby znowu byc w polskim piekielku. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian $2600 na czysto... 12.06.06, 19:41 Gratuluje choc widze, ze juz smazysz rybe... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: oficjalne dane.. 12.06.06, 21:45 Gość portalu: Krzych 77 napisał(a): > Ja juz mam podpisany kontrakcik roczny z firmą która robi konserwy rybne w > Szkocji. A teraz pytanko za 100 pnkt: > > W jakim charakterze będę tam pracował??? > > 1. Oparator wózka widłowego PUDŁO!!! > > 2. Robol od patroszenia ryb?? PUDŁO!!! > > 3. Pracownik bufetu zakładowego? PUDŁO!!! > > 4. Asystent planisty produkcji i spec od zakupów ( tak na początek) BINGO!!! > > Po opłaceniu chaty ( 2 pokojowe mieszkanie i będę mieszkał tam SAM ) i kupieniu > > żarcia ( niekoniecznie w Lidlu) zostanie mi jakieś 1400 FUNTÓW w kieszeni. > > Po ponad pół roku bezrobocia zaczyna wreszcie świecić u mnie słońce ( i to > jak)!! pozdrawiam!!! ja tam bym wybieral WOZEK WIDLOWY, sounds like fun! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Polacy mile widziani w Szkocji IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.06, 16:29 Dziwne!! Bylem na Sylwestra u znajomych w Szkocji i mowili mi ze maja juz dosyc tych z Europy Wschodniej. Uwazaja ze Polakow, Litwinow i innych jest juz za duzo i powinni wracac tam skad przyjechali. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lze-uzytkownik Re: Polacy mile widziani w Szkocji 12.06.06, 17:19 > Dziwne!! Bylem na Sylwestra u znajomych w Szkocji > i mowili mi ze maja juz dosyc tych z Europy Wschodniej. > Uwazaja ze Polakow, Litwinow i innych jest juz za duzo > i powinni wracac tam skad przyjechali. !!! Tak? To ciekawe... Ja tu mieszkam i moi pracodawcy prosza zebym sciagnal wiecej kolegow z Polski, nie placa mi mniej niz Brytyjczykowi a uwazaja ze pracujemy lepiej (awansowalem szybciej od kolegow Szkotow i Anglikow z ktorymi zostalem przyjety). Dla rozwiania watpliwosci nie pracuje ani w kuchni ani na zmywaku - jestem inzynierem. Nigdzie nie spotkalem sie z podejsciem, zeby wiecej nas nie przyjezdzalo... Polecam www.szkocja.eu - inicjatywa rzadu szkockiego, to chyba powinno pokazac jakie jest podejscie Szkotow. ----- łże-użytkownik Odpowiedz Link Zgłoś
marecki6663 Re: Polacy mile widziani w Szkocji 12.06.06, 16:43 Jeżeli w Polsce nie nastąpią istotne zmiany w tym względzie to w w naszym kraju zostaną sami emeryci i renciści. Wystarczy tylko zrewidować wydawanie pieniędzy z budżetu Państwa. Należy zredukować administrację państwową i samorządową (6 krotnie większa niż za PRL), należy ograniczyć wydatki na Kościół (ostatnio na służbę zdrowia zabrakło a na świątynię w Wilanowie, fundusz kościelny...... czy watykańskie uczelnie środki znalazły się. Takich zbędnych wydatków można by wyliczać w nieskończoność i napisać książkę. Pozdrawiam ze Szkocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imw Re: Polacy mile widziani w Szkocji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 18:10 a kto ma te zmiany przeprowadzić ? znam wielu młodych, którzy głosowali na PiS bo "dowali" bogatym ... sami strzelili sobie w kolana :( dzisiejsi "Anglicy" popierali podatek progresywny, bo bogatych stać na wysokie podatki Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Polacy mile widziani w Szkocji 12.06.06, 17:12 hehe "Jak powiedział, Polacy najczęściej są zatrudniani w szpitalach, a także w sektorze usług, wymagających wysokich kwalifikacji" najczesciej eh? wysokie kwalifikacje eh? moze chodzilo o "pracy na wysokosci" raczej? Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Jak tak dalej pójdzie.. 12.06.06, 17:33 To nie będzie kim rządzić w tym kraju... vivat pis! Fraglesowe widzenie świata fraglesi.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
gaijin123 Re: Jak tak dalej pójdzie.. 12.06.06, 17:48 Bedzie, bedzie. Przeciez ktos w koncu wybral obecna ekipe grabiaca. Wartosciowi ludzie, ktorzy chca cos w zyciu osiagnac, wyjada, a ciemnogrod i zmuszeni sytuacja zyciowa zostana. Pozdrawiam z daleka (vide moj nick). Pracuje w swoim zawodzie (inzynier) i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Polacy mile widziani w Szkocji IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.06.06, 17:36 Ja nie wyjadę - nie znam języka. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Polacy mile widziani w Szkocji 12.06.06, 17:38 Gość portalu: FreakyMisfit napisał(a): > Ja nie wyjadę - nie znam języka. dlatego ksionrzeczkiem napisali po polsku, siadaj w autobus i jazda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Polacy mile widziani w Szkocji IP: 193.130.178.* 12.06.06, 18:10 Bardzo przepraszam a co niby ma nas zatrzymac w Polsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Polacy mile widziani w Szkocji IP: *.3.cust.bredband2.com 12.06.06, 18:28 Ale tylko w Szkocji w innych krajach walą Polaków po ich wąsiatych pyskach Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Kiedy Polacy beda mile widziani w Polsce? nt 12.06.06, 18:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Z tym milym widzeniem to jest roznie IP: 193.195.186.* 12.06.06, 18:44 Mieszkam w Szkocji od 4 lat. Powiem tak. Mile widza nasz pracodawcy bo maja tania sile robocza. Nie wszyscy ale generalnie Szkocji woleli by nas nie widziec u siebie. Wkurza mie tez take podejsci do tzw ludzi z Europy Wschodnie. Trakuja nas z leka podarda. W tym kraju jedynie mnie trzymaja pieniadze, reszta jest do kitu. Z podoga na czele. pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exSzkot Wlasnie wrocilem ze Szkocji. Zimno jak diabli caly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 19:03 rok. A z praca dos ciezko i malo placa. Czekaja na nas cos jak my czekamy na Bialorus. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Wlasnie wrocilem ze Szkocji. Zimno jak diabli 12.06.06, 19:10 zimno , to prawda, ale ponoc szkockie labedzie --> pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARO Re: Polacy mile widziani w Szkocji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 19:15 Z naszego kraju powinni wyjechać politycy szkodzący najbardziej. Persona non grate !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jja21 Re: Polacy mile widziani w Szkocji 12.06.06, 19:24 Ha ha... Wysokich kwalifikacji - machaja miotla w prawo ? Odpowiedz Link Zgłoś
starchaser SUPER!! 12.06.06, 19:57 wyjeżdzajcie! a my tu zostajemy :) bo nam tu dobrze.. a dzięki waszym wyjazdom tylko rosną nasze pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi_78 Re: SUPER!! IP: *.chello.pl 12.06.06, 19:58 Z ciekawosci, o ile wzrosla twoja? Z 1200 bruttno na 1300? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pie..ięty Re: SUPER!! IP: *.chello.pl 12.06.06, 20:55 z 2700 brutto na 5500 brutto. Kierownik był zaambitny i pojechał. Został wózkowym w magazynie, gdzieś na wyspach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi_78 Re: SUPER!! IP: *.chello.pl 12.06.06, 21:03 One man's fun is another's hell :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Szkockie góry... 12.06.06, 20:01 Trzeba się chyba wreszcie zastanowić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiori1 a za komuny ilu wyksztalconych mlodych wyjechalo IP: *.3.15.vie.surfer.at 12.06.06, 20:16 a za komuny ilu mlodych wyksztalconych ludzi wyjechalo i jakos nikt sie tym nie przejmowal . Kazdy sobie radzil jak mogl najlepiej zeby uciec od rezimu komunistycznego. A teraz taka rozpacz , wyjechali to dobrze za maja pozwolenie na praca , bo w okresie rezimu komunistycznego na zachodzie traktowali Polakow tylko do zmywania garow , sprzatania . Mowi sie najlepsze sprzataczki to z Polski . A te czasy sie na szczescie zmienily i jesli ktos ma dobry zawod zna jezyk to jego start jest latwiejszy. Nie jest to taka tragedia posiedziec za granica , nauczyc sie jezyka , zdobyc doswiadczenie . Za komuny nawet powrot byl utrudniony , byly paszporty jednorazowego przekroczenia granicy , wiec urwany kontakt z najblizszymi. Moze tak zacznie gazeta pisac o tych ciezkich czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pie..ięty Pedały jadą do Szkocji. Milion sukienek już czeka. IP: *.chello.pl 12.06.06, 20:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ep ja chcialbym podziekowac wszystkim wyjezdzajacym IP: *.media4.pl 12.06.06, 21:50 dzieki wam zaczyna brakowac rak do pracy, pojawia sie presja placowa. mozemy wiecej wywalczyc, pracodawcy zaczynaja sie budzic z letargu. ja nie mam ochoty stad wyjezdzac. pomijajac polityczna trepancje czaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dusza_Blada Praca rencyma a praca glowa. Sa rozmaite metody... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 12.06.06, 22:09 Te wynalazki www.ideal-heating.com/article.php?a=50 sa Made In Poland. Polscy ludzie sprzedaja i instaluja, polscy ludzie importuja, polscy ludzie (w PL) produkuja. Ten szalony koncept nazywa sie EXPORT. Ostatnio wpadli na podoby pomysl Czajniki i dlatego towarow made in China jest duzo, bo jest ich duzo. Polakow (myslacych?) jest malo i dlatego zamiast eksportowac - wyjezdzaja zbierac ziemniaki i winogrona. Za to co widac na fotkach bierze sie 20 tys. usd z wykonaniem. No ale to sie moze Polakom nie oplacac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r-mi [off] Re: Polacy mile widziani w Szkocji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:20 Miło wiedzieć, że gdzieś tam ludzie docenią zaradnych, wykształconych polaków oraz zapewnią im możliwość godziwego życia i rozwojum również dla dobra Szkocji. A tutaj tylko głupota, czarni i moher. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Sz. Re: Polacy mile widziani w Szkocji IP: *.l2.c2.dsl.pol.co.uk 18.06.06, 01:39 Bardzo fajnie jak tacy politycy będą dalej się opier.... a nie pracować to wszyscy powinni wyemigrować POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś