Gość: ziutosław IP: *.chello.pl 04.02.03, 18:16 ciota bank w odstawkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bushum Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP IP: 62.167.136.* 04.02.03, 18:43 Ja i prawie wszystcy znajomi oddalismy karty citibanku. Oprocentowanie jest za wysokie. Kursy wymiany walut sa zlodzieskie. A obsluga klienta jest arogancka i sztywno sie trzyma nie wygodnych dla klienta zasad na ktorych bank oczywiscie sporo zarabia. To samo dotyczy kont w citibanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP IP: *.media4.pl 04.02.03, 20:49 Fakt, oprocentowanie Citi jest faktycznie nie do przyjecia.. Ale wymusza racjonalne uzywanie karty kredytowej- zakupy i zwrot calosci dlugu w terminie..:) Natomiast co do obslugi, w moim wroclawskim oddziale jest rewelacyjnie. Telefoniczna pozostawia sporo do zyczenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient PKO BP Karty kredytowe: ofensywa PKO BP fikcja IP: *.zgierz.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 21:12 Ładnie napisane, ale fakty są inne. Starałem się o taką kartę w PKO BP. Przez 20 lat posiadałem konto w tym banku, żadnych problemów debetowych, kryteria dochodowe przekraczałem dla danej karty. Odpowiedź była odmowna. Myślę, że wreszcie należy opuścić tak gościnny bank. Na szczęście istnieje konkurencja na rynku bankowym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP fikcja IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 19:28 Marzenia PKO! Byłem w identycznej sytuacji. Też 20 lat miałem ROR w PKO i spełniałem warynki dochodowe. I odmówiono mi karty. I nawet nie pofatygowano sie, żeby mnie o tym poinformować! Sam musiałem iść do banku. Złożyłem wniosek w Citi (przez internet). Przedstawiciel banku sam przyszedł do mnie z formularzem. I cena za karte jest o połowe niższa (promocja). A co do oprocentownia...Przy większych zakupach wystarczy zadzwonić do Citi i poprosić o rozłożenie spłaty na raty. Oprocentowanie spada o 10% w skali roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fs Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 07:44 No coz, moje doswiadczenia z PKO BP sa raczej negatywne - jak to mawiaja moi ciezko doswiadzceni znajomi: PKO BP to nie bank, to PKO BP. Równie jednak zlą, o ile nie gorsza, mam opinie o Citibanku (nazywanego w Europie Zachodniej Shitbankiem). Moj "romans" z nim trwal tylko kilka miesiecy. W tym krókim okresie nie wykonal on poprawnie ani jednego mojego zlecenia. Dawalem polecenie otwarcia tzw. lokaty otwartej - tworzona byla lokata zamkniete. Zazyczylem sobie otwarcia lokaty tygodniowej odnawialnej - otwierana byla lokata miesieczna. Skladane przeze mnie reklamacje byly uprzejmie przyjmowane lecz nic sie dalej nie dzialo. Malo tego - moj tzw. opiekun (mialem konto CitiGold) mial do mnie pretensje, ze w ogole skladalem reklamacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mayka Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.03, 09:29 Cha! Cha! Widzę, że nie tylko ja mogę popsioczyć na Citibank!! Otóż najświeższa moja sprawa to rozpatrzenie reklamacji przez Citi w ciągu 10 miesięcy!!! Dwa dni temu dostałam list, że łaskawie rozpatrzyli reklamację z 23 marca 2002!! KPINA I JESZCZE RAZ KPINA! W tamtym roku chcąc zapłacić kartą Citi w sklepie okazało się, że karta jest zablokowana! Zablokowali ot tak sobie ... dlaczego? Tego nie udało mi się do dzisiaj ustalić. W tej sprawie mam bardzo bogatą korespondencję. Czego w tych listach nie ma .... że skorzystałam z promocji (nie korzystałam), że dostalam aparat fotograficzny (którego nie dostałam). Takie mi pierdoły wypisują, że można się usmarkać ze śmiechu. W kolejnych listach "uściślają" treść poprzednich pism zmieniając tym samym ich treść kompletnie!! I takie kwiatki cały czas już od 6 miesięcy!! NIEPOPUSZCZĘ !! Problem z tym bankiem (CITIBANK oczywiście) polega na tym, że oni NIGDY nie przyznają się do błędów. Są aroganccy, butni, jurni i wychodzą z pozycji siły. Tak jest w całej strukturze Citibank. Mogę jeszcze dodać, że usługi internetowej w Citi nie mogę uruchomić od mniej więcej roku, chociaz co jakiś czas wydzwaniam w tej sprawie do nich. Oczywiście serwis Citi nie jest w stanie mi pomóc. Wysłali mi kilka standardowych uwag ale po moich drążących pytaniach zamilkli!! Patałachy!! Natomiast PKO BP udzieliło mi w tydzień kredytu mieszkaniowego przy minimalnych wymogach dokumentowych. Natomiast szybko zaminiłam ten kredyt w innym banku na dwukrotnie niżej oprocentowany. Pozdrawiam wszystkich - niedajcie się Citi robic w konia!! A zapomniałabym - BPH PBK wypuściło na rynek kartę kredytową i ma oprocentowanie chyba 21% i wogóle jest tańsza!! Rzeczpospolita zamieściła ranking kart w tamtym roku jak ktoś chce to niech szuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP IP: 213.17.181.* 05.02.03, 09:46 Nie wyobrażam sobie by taki bank poradził sobie z problemem kart kredytowych na poważniejszą skalę. Mam smutne doświadczenia z kontami ROR w PKO BP. Albo skomplikowane procedury albo opieszałość pracowników sprawiły, że bank nie potrafił przeprowadzić bezproblemowo tak typowej transakcji jak likwidacja konta. Zajęło to im 3 miesiące i nawet po tym czasie stale mieli jakieś problemy związane z nieistniejącym już rachunkiem. W CITI mam konto i rachunek karty kredytowej od początku istnienia banku w Polsce i nigdy nie miałem żadnych problemów. Niemniej podoba mnie się optymizm PKO BP, niech się rozwijają, a klientom życzę by PKO nie komplikowało im życia tak jak w przypadku wszystkich członków mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP - A Diners Club?? IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 05.02.03, 10:12 Zapomnieliście o Diners Club - do tej pory te karty wydawała sama organizacja DC. Teraz trafią "pod strzechy". O ile strzechy będzie na nie stać - 300PLN opłaty rocznej, za to okres bezprocentowy do 8 tygodni. No i prestiż karty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP IP: 217.153.60.* 05.02.03, 11:57 Oferta PKO BP jeżeli chodzi o karty kredytowe wydaje się być atrakcyjna dla mniej zarabiajacych klientów. Dla tych, któryz chcą realizować większe transakcje przy pomocy kart (obroty miesięczne rzędu kilka tysięcy złotych) niekorzystne będzie obowiązkowe ubezpieczenie spłaty zadłużenia wwysokości 0.06% od salda zadłużenia. Tak naprawdę jest to ukryta prowizja od każdej transakcji. U konkurencji się tego nie spotyka, tego typu ubezpieczenie jest albo darmowe albo dobrowolne. Za to za ubezpieczenie od nieautoryzowanych transakcjji trzeba dodakowo płacić. Po uwzględnieniu tych dodatkowych opłat ta oferta nie jest wcale tak tania, jak to wygląda na pierwszy rzut oka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informed A może Bank Pekao SA? IP: 4.2.* / *.lodz.mm.pl 05.02.03, 12:31 Pewnie sie wielu osobom narażę, ale Pekao SA (nie mylic z PKO BP SA) to dobry bank. Kilka lat tamu skradziono mi we Wloszech karte Visa Classic, a nie autoryzowane zakupy siegnely setek USD, i Bank uznal reklamacje, co prawda po pol roku, ale zwrocil cala kwote lacznie z odsetkami. A nie bylo wtedy żadnych okresow gwarancyjnych przy zastrzeganiu kart. ale tak naprawde wszystko zalezy od obslugi i konkretnego oddzialu. Jest taki jeden oddzial w Łodzi, XI, który polecam. A mile panie z wyprzedzeniem zawsze o ciekawych rzeczach poinformuja, tak więc Pekao w marcu ma wprowadzic karty kredytowe o interesujacym oprecentowaniu, które maja zastąpić dotychczasowe dosyć atrakcyjne pożyczki tematyczne.Obecnie mają debetową MasterCard z 30 dniowym limitem, a w połaczeniu z promocją Shella jest bezprowizyjna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serafin Re: A może Bank Pekao SA? IP: 213.25.159.* 05.02.03, 14:30 Ja też jestem dość zadowolony z usług banku PEKAO S.A. Co prawda oferowane przez ten bank konta osobiste (EUROKONTA) nie są tanie, ale ma to swoje dobre strony (mniej klientów przy okienkach, mniejsze kolejki). A swoją drogą to ten bank ma chyba kłopoty z pozyskiwaniem nowych klientów, skoro zaproponował mi status klienta VIP, z osobistym doradcą i takimi tam pierdołami (nie wiem dokładnie jakie, nie skorzystałem). Miesięczne wpływy na moje konto to ok. 1300 zł. Fakt nie miewam debetów, saldo na moim rachunku z reguły jest dość wysokie. Zaraz na początku moich kontaktów z tym bankiem zaproponowano mi również (przez pierwszy rok za darmo!) kartę VISA Classic (nie skorzystałem, po co mi to), ale to tylko dlatego, że spieprzyli coś przygotowując moją kartę MAESTRO, i podobno nie dałoby się jej uaktywnić (nie zdążyłem nawet sprawdzić, a już wymienili mi kartę na nową wraz z przeprosinami i wspomnianą ofertą specjalną). Poza tym od czasu do czasu dzwonią, aby poinformować mnie o jakichś atrakcyjnych promocjach. To miłe. Generalnie - moje wrażenia z kontaktów z bankiem PEKAO S.A. są pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Ja proponuje BPH PBK SA!!! IP: localhost:* 14.02.03, 20:44 Z Citi nie mialem doswiadczenia, ale PKO BP jest na prawde zalosny. Fatalna obsluga prawie w kazdym oddziale lub ekspozyturze, wszystko trudno zalatwic, tylko czeki sa tanie i spox. Reszta nie spelnia standartow XXI wieku. Karty sie nie nadaja do placenia, przynjamniej debetowe, bo czesto nie moze uzyskac autoryzacji, bo nie ma polaczenia z baniem lub takie tam... Juz dawno sie z niego wynioslem! W BPH PBK SA mam konto od 2 lat i jestem bardzo zadowolony.:) Wprawdzie do niedawna nie bylo w BPH kart kredytowych, ale moglem korzystac z obciazeniowej "charge". Po wejsciu kart kredytowych Silver i Gold systemow Visa i Mastercard moglem ja wymienic za darmo za kredytowa, pomimo, ze nie spelnialem kryteriow zarobkowych (2500PLN). to troche duzo, zle karta jest spox. Nigdy od dwoch lat nie zdazylo mi sie, aby z winy banku moja karta nie byla autoryzowana podczas zakupow. Wszyscy wiedza jak wtedy patrzy sprzedawca na kupujacego...:/ Polecam wszystkim bank BPH PBK SA, szczegolnie jesli chodzi o ROR. Sa tam rozne bajery oprocz kart platniczych, np. konto Srebrny lub ZXloty Sezam, ale to kazdy z was sie o tym sam moze przekonac. Pozdrawiam! Powodzenia z bankami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pecus Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP IP: proxy / 195.245.213.* 05.02.03, 13:25 I znowu "redaktorzyna" nie potrafi dowiedziec sie najprostrzych rzeczy i rozpowszechnia swoja wizje Citybanku, jako pierwszego wystawcy kart kredytowych w naszym karaju. Moze warto dowiedziec sie troszke wiecej ZANIM zacznie sie pisac artykuluki. Pierwsza karte KREDYTOWA wydawal bank PeKaO S.A. dlugo przed wejsciem na nasz rynek Citybanku - byla to karta systemu MasterCard z wizerunkiem Mikolaja Kopernika. Wtedy zdaje sie nosila inna nazwe (nie pamietam), ale teraz nazywa sie PARTNER. Jak zwykle, kazdemu "redaktorzynie" polecam analize tematu PRZED napisaniem, bo cale zycie bedzie "redaktorzyna", a nie redaktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macacz Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP IP: 66.207.104.* 07.05.03, 19:34 "Niemal wszystkie karty kredytowe mają okres, kiedy korzystanie z kredytu jest darmowe, tzn. płacisz tylko za użytkowanie karty ..." Za jakie uzytkowanie karty? Ale ludzie sie daja w chuj robic, hehe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP IP: *.net-technology.com.pl 27.05.03, 13:07 Fantastycznie czas nastał stosowny by jeden z największych banków - jeszcze polski , zaczą doganiać inne, ale zaraz nasówa się pytanie czy nie lepiej przegonić...może by tak Panowie portmonetki elektroniczne? Jak już inwestować , to może prekursorsko, ...w kraju, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Karty kredytowe: ofensywa PKO BP IP: *.pkp.com.pl 26.06.03, 12:00 Chyba kierownictwo PKO BP nie ma Internetu lub nie czyta o sobie. Okazuje się, że dalej lekceważy swoich klientów.Przeczytałem poprzednie listy i okazuje się, że moje doświadczenie jest takie same jak poprzedników. Złożyłem wniosek o wydanie karty płatniczej i odmówiono mi bez podania nawet przyczyny.Pomimo tego ,że: od wielu lat jestem współwłaścicielem ROR w tym banku,nigdy nie miałem problemów z regulowaniem nalezności, mam stałą pracę i dochody w wysokości kilkakrotnie przekraczającej średnią krajową a żeby było śmieszniej- żona jest pracownikiem tego banku! Idę do konkurencji, czego i Wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona PKO BP jest OK IP: 217.153.29.* 04.08.03, 11:58 Mam trochę inne doświadczenia niż opisane powyżej. Mam ROR w PKO BP i jestem bardzo zadowolona. Karta debetowa jest tania i nigdy nie miałam problemów z autoryzacją, saldo otrzymuję na skrzynkę pocztową. Natomiast z Banku BPH wyniosłam się po roku, bo za dużo nerwów kosztowała mnie każda wizyta w nim. Pomimo stałych dochodów nie mogłam zrobić nawet złotówki debetu, obsługa niezbyt sympatyczna, kolejki, nievzynne bankomaty itd... Natomiast karta kredytowa CITY Banku to moja największa porażka. Odsetki i kary są horendalne i czekam z utęsknięniem na moment kiedy sie będę ja mogła pozbyć. Złodziejstwo a nie karta. Odpowiedz Link Zgłoś