Gość: ela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 02:14 a oni tylko o podatkach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Heraldek PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 02:21 I gdy jeszcze, jak powiedzial Pilsudski, wystrzelac polowe tego narodu, a druga polowe wywieszac, to zyloby sie w Polsce calkiem znosnie..... Z tego kraju ucieka sie nie tylko dla pieniedzy.... Gdy tak bylo, wszyscy uciekli by w latach 90-tych gdy dostali paszporty..... Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu jaj :( 28.07.06, 03:10 Ludzie czekaja na znak od niego, żeby on jakoś ludzi zjednoczył, zrobił jakieś akcje społeczne, powalczyć z kaczorami, przecież tyle ludzi go popiera i tyle ludzi by za nim poszło, tyle można zrobić.... W TV mógłby coś powiedzieć a można tylko odczuć że sorry, kaczyńscy teraz rządzą, na zasadzie - trudno, co zrobic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j IP: *.acn.waw.pl 28.07.06, 03:13 Twoj Tusk ciagle cos pieprzy w TV, generalnie od rzeczy. Za takim szkodnikiem jak on nikt nie pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j 28.07.06, 03:24 Pójdzie, ludzie pójdą tylko musi lepiej do nich trafiać, bardziej zdecydowanie. Niech konkretniej działa, a ludzie się przyłączą do jego akcji, szczegolnie mlodzi i wyksztalceni, ci ktorzy chca cos robic a ze nie ma z kim, nie ma wsparcia to i wyjezdzaja. Na tym polega bieda polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mustapha Mond Becwaly, czasy socjozaklinaczy sie w Polsce... IP: *.qc.sympatico.ca 28.07.06, 03:59 skonczyly dokladnie w 2005 jesienia. Dzisiaj w Polsce licza sie konkrety a nie przelewanie z pustego w pelne a jedyna partia ktora moze te konkrety dostarczc jest PiS i koalicja chociaz zajmie to jednak troche czasu po 16 latach paprania i gnojenia Polski przez neoliberalna dyktature pseudo-lewicy. Najlepsze co D.Tusk moze powiedziec to to ze wraz z J.M. Rokita poda sie do dymisji i poprosza wyborcow, w szczegolnosci tych co glosowali na PO, o wybaczenie za bledy, chciejstwo i dyletanctwo, to tylko kilka grzechow glownych tych nicponi. Sam Tusk i JMR powinni niezwlocznie wykupic bilety i udac sie na Madagaskar dokarmiac Lemury. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz nie zgadzam sie _______ 28.07.06, 04:41 Gość portalu: Mustapha Mond napisał(a): > skonczyly dokladnie w 2005 jesienia. Dzisiaj w Polsce licza sie konkrety a nie > przelewanie z pustego w pelne a jedyna partia ktora moze te konkrety dostarczc > jest PiS i koalicja chociaz zajmie to jednak troche czasu po 16 latach paprania > i gnojenia Polski przez neoliberalna dyktature pseudo-lewicy. > > Najlepsze co D.Tusk moze powiedziec to to ze wraz z J.M. Rokita poda sie do > dymisji i poprosza wyborcow, w szczegolnosci tych co glosowali na PO, o > wybaczenie za bledy, chciejstwo i dyletanctwo, to tylko kilka grzechow glownych > tych nicponi. Sam Tusk i JMR powinni niezwlocznie wykupic bilety i udac sie na > Madagaskar dokarmiac Lemury. PIS czyli kaczynscy sa zwyklymi populistami, jaroslaw kaczynski umie jedynie zajadle walczyc o wladze, ale nic poza tym nie umie. Jarek bierze wszystko i nie dzieli sie z nikim. Dyktatura pod dyktando jednego slusznego brata. To sie moze podobac tym co tesknia za PRLem, roznica jest taka ze wladza jest absolutna tyle ze poprzeciwnej stronie, nie zdrowa sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: nie zgadzam sie _______ 28.07.06, 06:01 plaszcz napisał: > To sie moz > e podobac tym co tesknia za PRLem, roznica jest taka ze wladza jest absolutna t > yle ze poprzeciwnej stronie, nie zdrowa sytuacja Nie zgadzam się. Dlaczego uważasz, że są po przeciwnej stronie niż nasi kochani socjalistyczni przywódcy? Przecież mają jak najbardziej socjalistyczno- komunistyczne idee. Socjalistyczne dlatego, iż próbują stworzyć rozdawnictwo socjalne (już po kilku miesiącach u koryta mamy efekty w postaci powiększającej się dziury budżetowej na następny rok, o czym mówił sam minister finansów). Komunistyczne dlatego, że dążą np. do UJEDNOLICENIA wypłacanych emerytur (tak, to nie pomyłka! Jest to pierwszy w historii świata tego typu schizofreniczny zamysł!). Jeśli uda im się, każdy, każdy emeryt otrzyma dokładnie taką samą emeryturę. Nieważne, czy wpłacał miliony, czy grosze, nieważne czy wniósł wiele do rozwoju jakości kraju, czy raczej wyniósł, nieważne czy przepracował lat 25, czy 40!! Jeśli nie jest to czystej wody komunizm (wszyscy mają takie same gardła), to cóż to jest?! I dlatego twierdzę z przekonaniem, że w Polsce (a nawet w Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich) nigdy jeszcze nie było realnego komunizmu - dopiero teraz szykuje się. Nawet w czasach słusznie minionych nikomu nie przeszłoby przez myśl, by robić tak samobójcze posuniecia. Jak oni mają czelność po czymś takim oczekiwać, że Polska nie wyludni się? Przecież po zsumowaniu ich obietnic i realnego, przeciwnego do obietnic działania okazują się kupą schizofreników cierpiących jednocześnie na rozdwojenie jaźni. Mówią jedno, robią drugie, oczekują trzeciego. Mienią się prawicą - śmiech na sali! Komunistyczno-faszystowska prawica - to jedyna rzecz, jaką osiągnęli - nowe nazewnictwo. A że przypomina ono "słony cukier"? Nieważne, po nas choćby potop! Dom wariatów! I to taki, gdzie pacjenci z sanitariuszami zamienili się rolami! SLD-owcy to przy nich prawdziwa prawica! Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 w papierowej GW jest komentarz a w nim postulat 28.07.06, 08:04 m.inn.równych dla wszystkich praw podatkowych (o ile dobrze pobierznie zrozumiałem) To jest właśnie przykład rzeczywistej i jedynie sprawiedliwej równosci! Równość wobec prawa. I na ile społeczeństwo stać - równość szans. Zabrakło mi tam tylko jednej grupy - kleru! Oni też, a nawet przede wszystkim, mają płacić podatki, zwłaszcza że nie mają na utrzymaniu rodzin!!! Wszyscy obywatele muszą mieć takie same prawa i obowiązki podatkowe, bez wyjątków. Z kwotą wolną od podatku przypadającą na każdą osobę będącą na utrzymaniu podatnika a nie na samego podatnika (tu dobry pomysł Kluzy) Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 "Warto być Polakiem", ale nie w IV RP :) 28.07.06, 08:08 W Londynie - owszem :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: "Warto być Polakiem", ale nie w IV RP :) 28.07.06, 09:26 Warto być Polakiem w Polsce, ale Polsce bez Kaczyńskich. To szkodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: "Warto być Polakiem", ale nie w IV RP :) 28.07.06, 09:36 Warto czytac to forum z rana, cisnienie samo skacze, mozna zaoszczedzic na kawie. Jak czytam te bzdury co frazeologią z ubieglej epoki tworza coponoktorzy to wlos deba staje. Jak mozna byc tak slepo zapatrzonym w tą paskudną partyjke PiS ktora jeszcze 2 lata temu miala notowania w okolicach 7%. Ich pomysly zakrawają na kpine. Jak juz jakas partia (w tym wypadku PO) zaproponuje cos bardzo sensownego to na forum jest krytykowana w kazdy mozliwy sposob, byle tylko nie merytorycznie. Z kolei bezsensowne trwonienie pieniedzy przez PiS - becikowe, tudzież inne populistyczne uchwaly są przyjmowana z owacja na stojaco. Nie miesci mi sie w glowie jak czlowiek na tyle inteligentny aby nauczyc sie obslugi komputera moze byc na tyle politycznym ignorantem aby popierac partie takie jak PiS, So i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Ze wsparciem prezydenka,_nurem w stronę denka. 28.07.06, 09:46 Jeszcze przed wyborami! Na twej ulicy nie ma gnojowicy, ale po apelu kaczycy, katolewicy? Ze wsparciem prezydenka, nurem w stronę denka. Wyborcze zwiastowanie i jest bulgotanie! Kościelny pazerny czy liberalny niekaralny? Jeśli nie chcesz być bez roboty z przyczyny kościelnej wspólnoty! Nie radź się moherowej cioty, co doradzi tylko miernoty. Nie zwycięży marsz głupoty, wywalcie te wredne miernoty! Potrzeba wolnego człowieka, u niego za pracą nie czeka! Hasło. Wieź udział w Obywatelskim Ruchu, nie kończ u wszaków na obuchu! Odzew. „My PiSiORki jak Bóg nam pomoże, to nasikamy naszym kaczkom morze!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spawacz Polskie niewolniki uciekają IP: *.pl 28.07.06, 10:11 Polskie niewolniki uciekają,pracujące w Polsce za pańską jałmużnę. A więc PO ,chce tak zrobić ,obniżać podatki i takie tam tere fere . A potem polskie byznesmeny (UB ,ZOMO,Bocniarzowe,Kulczyki itp) utworzą multum miejsc pracy za 600 zł . I co ,w prasie pojawią się artykuły : "Co się dzieje 20 % bezrobocia,a im się robic nie chce !!" "Sciągać do roboty kałmuków ze wschodu !" ,"Obnizać koszty pracy,wypłata tyle co łaska,twierdzi expert Biznes Center Clapp ! Jedyny ratunek dla Polski ,to wydłużyć dzień pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aevenien Re: Polskie niewolniki uciekają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:40 Chciałam tylko powiedzieć że nie wszyscy myślą o wyjeździe. Mam zielona kartę i mogłam po skończeniu studiów wyemigrowac na stałe do USA. Wyjechałam na rok i jednak wróciłam. W Polsce nie miałam większych problemów ze znalezieniem pracy za całkiem przyzwoite pieniądze. Fakt że razi mnie tu wiele rzeczy ale staram się coś robić i nie narzekac tylko na to jak w tej Polsce jest do d..y. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Wystarczy, ze czesc wyjedzie i jest katastrofa. 28.07.06, 15:50 Wystarczy, ze czesc mlodych ludzi wyjedzie i jest katastrofa. A Polske opusci jeszcze masa ludzi. To co proponuje PO i Lewica przyszlo zdecydowanie za pozno. Takie rzeczy trzeba bylo robic (a nie tylko mowic...) wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomiczek7 Re: "Warto być Polakiem", ale nie w IV RP :) 28.07.06, 10:35 Akurat PO popierałem, ale po ich przyklaśńięciu skanmdaliczne ustawie lustracyjnej, która zakłada, że najpierw IPN oskarża, a onbywatel musi udowdnic swoja niewinnośc, stracili moje poparcie. Prawo opiera się na dpmniemaniu niewinności. To winę trzeba udowdnić, a nie odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: "Warto być Polakiem", ale nie w IV RP :) 28.07.06, 11:16 Obsługi komputera można nawet małpy nauczyć - robili już takei badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola_z_dywit ****Skutki antynarodowej polityki PO ******** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:18 Hipokryci z PO podmoszą lament.Polska racja stanu się im przypomniała. Gdybym nie słyszała jakim to dobrodziejstwem jest emigracja z ust Tuska Milera i im podobnych mogłabym uwierzyć w szczerość tych deklaracji. Warto przypomnieć co postulowała Samoobrona,jaki jest bilans strat i zysków i jakie remedium jest przewidziane z jej strony. Niestety diagnoza Samoobrony była trafna w 100%. Dlatego należy wprowadzić jej program kompleksowo,a iluzjami medialnymi w wykonaniu ludzi odpowiedzialnych za ruinę Ojczyzny nie zajmować się ,bo po prostu nic mądrego nie mają do zaoferowania po skutkach ich polityki widząc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jad.z.geby.tuska U_l_g_i__T_A_K_ - Tuske NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.try.wideopenwest.com 28.07.06, 15:11 genose tuske to jadowity psychopata ! sterowany z zewnątrz ... nie można z czubkiem-agentem budować przyszłości Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia-tuska Re: U_l_g_i__T_A_K_ - Tuske NIE !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.try.wideopenwest.com 28.07.06, 15:18 Gość portalu: jad.z.geby.tuska napisał(a): > genose tuske > to jadowity psychopata ! > sterowany z zewnątrz ... > > nie można z czubkiem-agentem > budować przyszłości Polski ! Platforma z tuskiem razem z Kwachem i SLD zachącała całymi latami młodzież i specjalistów do emigracji z Polski !!! sabotażyści z PO i Tusek są współodpowiedzialni razem z postkomuną za wypędzanie Polaków z Polski !!! ps w US, Francji czy W.Bryt. uznani by zostali za zdrajców stanu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: w papierowej GW jest komentarz a w nim postul 28.07.06, 08:29 wan4 napisał: > m.inn.równych dla wszystkich praw podatkowych (o ile dobrze pobierznie > zrozumiałem) To jest właśnie przykład rzeczywistej i jedynie sprawiedliwej > równosci! Równość wobec prawa. I na ile społeczeństwo stać - równość szans Czy masz na mysli podatek liniowy? Marzenia ściętej głowy. Nie za tej koalicji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat nie rat Re: w papierowej GW jest komentarz a w nim postul IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 28.07.06, 09:46 Wszyscy obywatele muszą mieć takie same prawa i obowiązki podatkowe, bez > wyjątków. Z kwotą wolną od podatku przypadającą na każdą osobę będącą na > utrzymaniu podatnika a nie na samego podatnika (tu dobry pomysł Kluzy) HMMM a nie uważasz że właśnie ci którzy mają na utrzymaniu "nie podatnika" czyli osobe nie odprowadzającą podatków, która jednak korzysta z usług świadczonych przez państwo lecz za nie nie płaci - więc może opiekun powinien. Wiem że to skrajny liberalizm (w który nie wierze) lecz jeśli rozmawiamy o sprawiedliwości to trzeba przyznać że jedynie skrajny liberalizm jest sprawiedliwy przecie nawet ten "skrajnie liberalny" podatek liniowy - straszny wampir liberalizmu - jest skrajnie niesprawiedliwy, gdyż aby było s [prawiedliwie każdy z obywateli powinien odprowadzać taką samą kotę podatku, gdyż płaci państwu za świadczenie dokładnier tych samych usług - bogaco przecie nie korzystają z publicznej opieki zdrowotnej w opcji VIP. Odpowiedz Link Zgłoś
tomiczek7 Re: w papierowej GW jest komentarz a w nim postul 28.07.06, 10:37 A dlaCZEGO POSLOWIE I sentaorpowioe nie płaca podatków, choć ich diety sa traktowane jako dochody. To jest według Ciebie równośc podatkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: nie zgadzam sie _______ IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 28.07.06, 09:23 wszystko prawda - w 100%. Tylko ze Polacy sa tak glupi ze mysla ze jak bedzie rowno to im osobiscie bedzie lepiej. A jak jest rowno to wiekszosc jest gorzej - tylko kto to skuma... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: nie zgadzam sie _______ 28.07.06, 09:25 na izolację Polski przez Kaczyńskich. To skandal.!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat nie rat Re: nie zgadzam sie _______ IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 28.07.06, 09:37 Momencik momencik czy zrównanie świadczeń oznacza również zrównanie składek na ZUS? Bo jeśli tak to niesiesz dobrą nowinę. Płacąc mniej na ZUS mniej zmarnotrawię i będe miał lepszą emeryturę samodzielnie inwestując zarabianą kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubba Re: nie zgadzam sie _______ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 23:13 Oj naiwny , naiwny. A skąd od razu taka pewność? EMERYTURY mają być zrównane a nie składki!!!! Niezła komuna co? Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Prośba o link 28.07.06, 10:05 > Komunistyczne dlatego, że dążą np. do UJEDNOLICENIA wypłacanych emerytur (tak, > to nie pomyłka! Jest to pierwszy w historii świata tego typu schizofreniczny > zamysł!). Jeśli uda im się, każdy, każdy emeryt otrzyma dokładnie taką samą > emeryturę. Nieważne, czy wpłacał miliony, czy grosze, nieważne czy wniósł wiele > > do rozwoju jakości kraju, czy raczej wyniósł, nieważne czy przepracował lat 25, > > czy 40!! Czy ktos moze wrzucic link do źródła tej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: nie zgadzam sie _______ 28.07.06, 11:11 o ile dobrze pamietam, ujednolicenie emerytur proponuje niejaki Gwiazdowski z centrum im. A. Smitha. Odpowiedz Link Zgłoś
mrpiotrp Re: nie zgadzam sie _______ 28.07.06, 11:16 Oczywiście że zwolnienie z podatku powoduje nieuczciwa konkurencję, natomiast zwolnienie z płacenia składek na ZUS zubaża przyszłego emeryta/rencistę. Ja proponuję, aby wszyscy wyjeżdżający za granice płacili w dalszym ciagu składki emerytalne w Polsce. Mamy przeciez system solidarności społecznej i dlaczego ja - tylko dlatego że zostałem w kraju - mam płacic na emerytury i renty rodziców i dziadków tych wszystkich którzy wyjechali, bo marzy im sie bogatsze życie na saksach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: nie zgadzam sie _______ IP: *.tvkdiana.pl / 84.38.95.* 28.07.06, 20:44 Nie wszystkim marzy się bogatsze życie na saksach. Niektórzy nie mogą znaleźć pracy i nie mają na czynsz. Znam kogoś, kto pracował w prywatnej firmie, ale właściciel zwinął interes i pracownik został "na lodzie". A że jest w wieku między 40 a 50 lat, nikt go nie chce. Rząd myśli tylko o młodych. Dla nich są różne programy (Absolwent, Pierwsza Praca itp.) i prywatni pracodawcy (a tacy przeważają) wolą wziąć młodego i niedoświadczonego, którego utrzymanie mniej ich kosztuje, bo mają różne dopłaty. Zaraz ktoś mi odpisze, że gdyby ten człowiek był wybitnym fachowcem w swojej dziedzinie, to znalazłby pracę bez trudu. Ale weźcie Państwo pod uwagę, że kiedy on się edukował, żyliśmy w całkiem innym kraju. Praca była dla wszystkich i w każdym zawodzie. Wyedukowało się masę ludzi, których zawody nie przystają do współczesnej Polski i nie są już potrzebne. Można się niby przekwalifikować, ale jemu szwankuje zdrowie i może pracować tylko głową. Jakie wyjście? Iść na rentę? Ale mógłby jeszcze przez około 20 lat płacić składki, gdyby tylko znalazł pracę. To też jest tragiczna sytuacja, że na tych starszych ludzi już nikt nie zwraca uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: germanik Re: nie zgadzam sie _______ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 08:52 przeciez macie busha Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: nie zgadzam sie _______ 28.07.06, 09:24 z coraz bardziej błędną polityką Kaczyńskich i PiSu. Czy wszyscy mają wyjechać z Polski aby to zrozumieli ?. Zostaną tylko ci na zasiłkach, a kto na to będzie łożył ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: nie zgadzam sie _______ IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 28.07.06, 12:02 wrojoz:pewnie zaczęli wyjeżdżać po wyborach co? a wcześniej były kolejki na granicach bo się pchali do Polski?Przypuszczam że jestes na żołdzie Adasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitty Re: nie zgadzam sie _______ IP: *.chello.pl 28.07.06, 09:56 CHEMY KONSTRUKTYWNEJ OPOZYCJI! TO NAM SIE PODOBA! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Powtarzasz puste frazesy bo sam tego nie wymyslisz 28.07.06, 07:21 Co masz wziąć na plecy to bierz i idź na umysł nie bierz bo mozesz cieżko zachorować Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Becwaly, czasy socjozaklinaczy sie w Polsce.. 28.07.06, 08:55 Tusk nie ma potrzeby z Rokita podawać się do dymisji z tego li tylko powodu że żadnej funkcji nie pełnią. To już lepiej aby podali się do dymisji bracia Kaczyńscy. Wtedy prawie by cała Polska oddetchneła. Więc jak nie wiesz co się dzieje w kraju to po co zaśmiecasz to forum? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Becwaly, czasy socjozaklinaczy sie w Polsce.. 28.07.06, 09:28 Brawo Tusk, przetrwamy tych oszołomów z PiSu, co niszczą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Becwaly, czasy socjozaklinaczy sie w Polsce.. IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 28.07.06, 10:50 stasi1:"podali do dymisji b.Kaczyńscy"Chciało by się co?na szczęście jest to tylko marzeniem tego forum w 99% antypolskiego za sprawą niejakiego Adasia M. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: Becwaly, czasy socjozaklinaczy sie w Polsce.. 28.07.06, 09:06 A ja sądze, że to nie podatki i nawet nie zarobki zachęcają do emigracji (jak się chce, to i w PL można zarabiać kokosy). Przynajmniej nie mnie. Raczej kwestie kulturowe, światopoglądowe, możliwości rozwoju itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniat Re: Becwaly, czasy socjozaklinaczy sie w Polsce.. IP: *.pan.pl 28.07.06, 09:12 O Boże! Widzisz i nie grzmisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukk Re: Becwaly, czasy socjozaklinaczy sie w Polsce.. IP: *.egb.pl 28.07.06, 09:17 hu-hu mamy prawdziwego PiSiorka... jak z obrazka :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek socjozaklinacze sie w Polsce maja swietnie: IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 28.07.06, 09:18 Kaczynski, Lepper, Mech, Jasinski, Giertych - przeciez to wszystko sa socjalisci! Wydaje ci sie ze jak ktos chodzi do kosciola to jest prawica??? Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 Cos ci sie w lebku pomieszalo. 28.07.06, 09:20 Liberalow wyzywasz od socjalistow, a komunistow u wladzy nazywasz prawica? Elementarne braki w wyksztalceniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Becwaly, czasy socjozaklinaczy sie w Polsce.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:54 Jak narazie tak konkretnie to wiadomo tylko, że PIS nie spełnia swoich obietnic wyborczych. Nie wypowiadaj się w imieniu wyborców PO, bo najwyraźniej nie należysz do ich grona. Ja oczekuję raczej przeprosin od PISu za to z jakimi ludźmi stworzył koalicję. Wydaje mi się też, że to właśnie ta koalicja składa się z największych "socjozaklinaczy w Polsce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libero Re: Becwaly, czasy socjozaklinaczy sie w Polsce.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:06 czy to ty Jolu z Dywit nazywasz sie teraz Mustapha Mond ? Ten sam język politruków biura politycznego i takie same pieruły bez sensu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disperse Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 28.07.06, 11:34 Niestety, wydaje sie ze wieksza zcesc mlodych i wyksztalconych juz wyjechala za granice, druga polowa zapewne taki wyjazd planuje. Odpowiedz Link Zgłoś
modelorz Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j 28.07.06, 05:52 Za "szkodnikiem"? Kolega czy koleżanka pewnie ze wsi? Co tam u sołtysa? Jak żniwa? KRUS już opłacony? My tu sobie podyskutujemy, a kolega (czy koleżanka) niech idzie już na pole :) pozdrawiam ;) modelorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spawacz Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j IP: *.pl 28.07.06, 07:32 Ryszard Pietrzyk, prezes łódzkiej firmy Eldar zatrudniającej 150 osób przy produkcji bielizny. - Tylko poprzez obniżanie kosztów pracy można zatrzymać młodzież w Polsce. Pracodawca będzie mógł wtedy zatrudniać więcej osób. A one będą dostawać wyższe pensje. Jeśli ta ustawa wejdzie w życie, sam chętnie zatrudnię dodatkowo kilku młodych. He,he tzn. wyjezdzaja ci od szycia bielizny za 600 zł. A potem wąsaty byznesmen powie :Maszyn do szycia nastawałem ,ku....a ,a tu nikt nie chce przyjść do roboty ! PO to taka UW ,ja jakos nie pamietam ,żeby ci kolesie ,kiedykolwiek coś obniżyli ,Aferały Liberały ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex PO fan Tu(s)k jest mądry? To on rozpieprzył Platformę! IP: *.bph.pl 28.07.06, 10:03 gdzie teraz są liderzy PO - Olechowski, Kluska, Gilowska, Sośnierz, Płażyński. zamiast tego mamy koalicję z PSL i SLD. Nie tak to miało być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 04:12 plaszcz napisał: >... W TV mógłby coś powiedzieć a można > tylko odczuć że sorry, kaczyńscy teraz rządzą, na zasadzie - trudno, co zrobi > c.... Nie powie, bo nie umie. Ten typ tak ma. Za swoje słupki sondażowe Kaczyńscy powinni podziękować Platformie, a zwłaszcza jej szefom. Czy PO naprawdę nie potrafi znaleźć sobie lepszych liderów niż Donald Przepraszam-Że-Żyję Tusk, Jan Maria Jaki-Ja-Jestem-Elokwentny Rokita i Hanna G-W nie wiadomo dlaczego zwana "hieną"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sae Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j IP: *.btk.net.pl 28.07.06, 05:46 Teraz mowi sie o tusku kiedys mowilo sie lepperze ze zmieni cos w kraju jak robil blokady i wysypywal zboze to ile wtedy kosztowalo zboze a ile kosztuje w teraz. Czyli tusk czy nie tusk lepper czy nie lepper kaczory czy gesi i tak nic sie nie zmieni do dnia w ktorym stazy wyiadacze pragnacy wladzi i zachlannosc na kase beda siedzieli i nic nie robili. Odpowiedz Link Zgłoś
modelorz Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j 28.07.06, 05:54 Niestety, oni już szkolą nowe pokolenia... pozdrawiam modelorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haahaa delikatne roznice sa IP: 217.153.8.* 28.07.06, 10:05 Roznice, miedzy tym co mowi Tusk i Lepper. Nie mozna powiedziec, ze dwoje ludzi jest takich samych, gdy maja jedynie ten sam kolor wlosow. I jak dla mnie tu jest problem Polski. Polacy wsluchuja sie w ton wypowiedzi, a nie w tresc. Chca uslyszec, ze bedzie lepiej, ale nie sluchaja w jaki sposob ma sie to stac. Z reguly wystarcza, ze zabiora tym, czy tamtym zlodzieja. Bo w ogole, jak Polak ma zle, to nie dlatego, ze podstawowki nie ukonczyl tylko dlatego, ze ukradli mu. Nasi politycy sa wiernym odzwierciedleniem mozliwosci umyslowych naszego narodu. Dlatego wyksztalceni musza wyjezdzac, by lepiej zarabiac. Niestety jest ich za malo i w glosowaniach zawsze wygrywa populizm. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j 28.07.06, 07:07 czy zauważyłeś że były wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Tusk czeka na wlasciwy moment, walenie na oslep IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.07.06, 09:00 sukcesu nie przynosi. Nie boj nic, PiS-SO-LPR zostanie zmiecione. tak jak komuchy, ich kumple. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 28.07.06, 09:21 otoz to! I do tego dali Gronkiewicz zeby kandydowala na prezia w Warszawie - przeciez nikt jej tu nie lubi! PO mnie rozczarowuje bo co do socjalistow z PiS nie mialem zludzen (no dobra, moze mialem ale mniej). Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j 28.07.06, 09:25 > Ludzie czekaja na znak od niego, żeby on jakoś ludzi zjednoczył, zrobił jakieś > akcje społeczne, powalczyć z kaczorami, przecież tyle ludzi go popiera i tyle > udzi by za nim poszło, tyle można zrobić.... W TV mógłby coś powiedzieć a możn > a tylko odczuć że sorry, kaczyńscy teraz rządzą, na zasadzie - trudno, co zrobi > c.... Nic dodać, nic ująć.Niestety PO dumnie mieniaca się partią liberalną, z liberalizmem - za wyjatkiem dośc prymitywnej tezy,że podatek liniowy to cudowny lek na wszystko - nie ma nic wspólnego. To partia z głebi ducha konserwatywna, poglądy na sprawy społeczne maja takie same jak PiS. Stąd jest w defensywie. Im jest trudno protestowac przeciwko działaniom i poglądom z którymi w mniejszym lub większym stopniu sie zgadzają. Czy np; wiarygodnie brzmiałby protest rozmawiajacej z Duchem Świetym HGW przeciwko Radiu Maryja ? Czy ktos uwierzy JMR broniącemu praw mniejszości ? Czy Tusk,który uwalił (wraz z SLD i PiS ramię w ramię) rozsądny plan Hausnera jest wiarygodny gardłując o potrzebie reform ? Ale mogliby chociaż spróbować aktywnie protestować - a tam zupełna inercja.Liczą na to ,że PiS z przystawkami sami siebie zniszczą. Oby sie nie przeliczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Płatne studia IP: *.dobremiasto.net 28.07.06, 10:09 "Państwo inwestuje miliardy w wykształcenie", to niech wystawia rachunki tym co wyjeżdżają. Wykształcenie lekarza kosztuje od 500 tys. do miliona złotych. Niech taki konował odda pół bańki, a potem się mądrzy, że mu źle, że mało zarabia i w Anglii ma więcej. Oddaj państwu, jak ci tu źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanKropka Panie Tusk Najwyższy Czas na urlop a nie na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:05 te brednie 1. a co ze śmiesznie niskimi pensjami? 2. kto zapłaci za opiekę zdrowotną - prywatne ubezpieczenia przy zarobkach 800-1000 pln ? 3. nie boi się Pan inflacji jak młodzi wystąpią o kredyty? 3a. kto i na jaki procent udzielać je ma? Panie Tusk przestań pan walić te głupoty i smuty. Jeśli w polsce ma być liberalizm to w wersji UPR albo system socjalny podobny do europejskiego( zachodniego) a nie taka bzdetologia co ją pan dziś wygłaszasz w intensywnym poszukiwaniu wyborców. Przegrałeś Pan dwa razy wybory - poprostu słaby byłeś i co teraz nauczyłeś się trochę popukizmu co nic Cię nie kosztuje i znów coco jambo i do przodu. Nie męcz wstydu sobie oszczędź!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Program bez szans. 28.07.06, 18:31 Kazdy mlody dobrze wyedukowany i znajacy jezyk angileski wlasnie powinien byc zachecany do wyjazdu z Polski aby nabyl wiedzy i orientacji w swiecie, ktora moglaby procentowac po ewentualnym powrocie do kraju. Oferta jest smieszna, nie da sie juz dzis latwo rozkrecic biznesu majac nawet wiecej pieniedzy i ulg a wiekszosc z tych otumanionych programem i tak musialaby splajtowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: TUSK mnie wkurza, jest mądry ale brakuje mu j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:54 Taa Tusk i mądra akcja... Buhaha. cały czas opowiadał ze uproscić system, żadnych zwolnień, ulg itd. A teraz zwolnienia, dotacje i itd.. działania pod publiczkę i zupełnie odmienny program niż podczas wyborów. Kompletna paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania 15 sierpnia wyjezdzamy cala rodzina do Londynu IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 28.07.06, 07:35 Wyjezdzamy stad bo nie podoba nam sie to co dzieje sie na polskiej scenie politycznej i tego czym takie zachowania groza w przyszlosci. Mam 2 dzieci w wieku szkolnym i nie chce by zyly w kraju wyznaniowym podszytym strachem , donosami, inwigilacja itp. Sprzedalismy wszystko oboje z mezem mamy tam prace i szanse na zycie godne XXI wieku. Kocham swoje miasto i kraj,ale nie moge w nim mieszkac bo jestem inna kulturowo niz koalicja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: 15 sierpnia wyjezdzamy cala rodzina do Londy IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 28.07.06, 09:19 powodzenia! Pare miesiecy temu emigracja byla glownie zarobkowa, a teraz doszlo kilka innych powodow - wszystkie zwiazane z nowa socjalistyczno-narodowa koalicja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuiteraz Re: 15 sierpnia wyjezdzamy cala rodzina do Londy IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 28.07.06, 11:57 ania:a tak naprawdę to chodzi o szmal, nieprawdaż?Jakie tu państwo wyznaniowe?Chcesz to chodzisz do koscioła a nie to nie,radio M.możesz wykasować(jak ja uczyniłem)księdza możesz nie przyjąć po kolendzie nikt nikogo nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: 15 sierpnia wyjezdzamy cala rodzina do Londy 28.07.06, 13:08 Gość portalu: Ania napisał(a): > Wyjezdzamy stad bo nie podoba nam sie to co dzieje sie na polskiej scenie > politycznej i tego czym takie zachowania groza w przyszlosci. > Mam 2 dzieci w wieku szkolnym i nie chce by zyly w kraju wyznaniowym > podszytym strachem , donosami, inwigilacja itp. biedactwo... zbyt mocno wierzysz w "dogmaty" głoszone przez Wyborczą i ałtorytety. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
tomiczek7 Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 07:52 Święte słowa. PO popiera polityczne pomnysły PIS, by stworzyć państwo totalitarne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marla16 Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 09:20 a ja jak wyjade, to tylko i wylacznie z braku pracy w zawodzie, ale jak tylko sie da wroce, to ze bede zarabiac za granica wiecej mnie nie skusi, bo wiem, ze nie odpowiada mi bycie gosciem, jestem wychowana w Polsce i najbardziej odpowiada mi towarzystwo Polakow, z obcokrajowcami jakso juz nie da sie tak dobrze porozumiec, no moze kilka takich osob znam, ale to wyjatki... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopl Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 14:06 -------------------------------------------------------------------------------- "Państwo wspierałoby też debiutujących pracowników. Oni i ich pracodawcy zwolnieni byliby ze składek rentowych. Pracownik miałby wyższą pensję, a pracodawca mniejsze koszty." I oczywiście pracodawca wywaliłby Pracowników którym musi płacić składki rentowe a po zakończeniu "debiutu" wywalilby tez debiutującyhc i przyjął sobie nowych, Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. Ale trop jest dobry. Neleży zwolnić z obowiązku składek rentowych. ALE WSZYSTKICH!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiopl Oświadczenie UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:17 UPR o skrajnie niesprawiedliwych pomysłach PO Platforma Obywatelska przedstawiła pomysły na ograniczenie wyjazdów obywateli polskich poza granice kraju. Pomijając fakt, że ta sama partia agitowała wszelkimi środkami za przyłączeniem Polski do Wspólnity Europejskiej, czego konsekwencją są masowe wyjazdy, warto spojrzeć na istotę tych niesprawiedliwych pomysłów. Ludzie, w tym młodzi, wyjeżdzają z Polski, ponieważ kilkunastoletnie rządy UD, KL-D, UW i AWS, przeplatane rządami SLD-PSL-UP doprowadziły do niemal 20 procent bezrobocia (wśród młodzieży 40 procent) i zadłużenia skarbu państwa na kwotę 500 mld zł. Wielu działaczy PO to w prostej linii działacze wyżej wymienionych, odpowiedzialnych za taki stan spraw formacji politycznych - już nieistniejących. Znani są też parlamentarzyści PO, którzy jeszcze kilka miesięcy temu zachwalali publicznie exodus młodych Polaków z kraju. Najnowsze pomysły Platformy nie różnią się w swoim charakterze od dotychczasowych pomysłów tej partii i korespondują z pomysłami SLD ( "pierwsza praca"). Oto one (za "Gazetą Wyborczą"): Z ustawy skorzystałby każdy, kto do tej pory nie pracował w Polsce. Jeśli zdecydowałby się otworzyć firmę, mógłby liczyć na: - nisko oprocentowany kredyt inwestycyjny z Banku Gospodarstwa Krajowego do 100 tys. zł; - dwuletnie zwolnienie ze składek ZUS (płaciłby tylko składkę chorobową); - dwuletnie zwolnienie z podatku dochodowego; - zwolnienie z podatku od nieruchomości (jeśli zgodzi się samorząd lokalny). Państwo wspierałoby też debiutujących pracowników. oni i ich pracodawcy zwolnieni byliby ze składek rentowych. Pracownik miałby wyższą pensję, a pracodawca mniejsze koszty. Powstaje pytanie - dlaczego z kredytu, do którego dopłacać mają inni podatnicy mogliby korzystać ci, którzy nigdy w Polsce nie pracowali? Czy dyskryminacja tych, którzy obecnie utrzymują w podatkach m.in. Platformę Obywatelską jest zasadą działania tej partii? Dlaczego zwolnienie ze składek ZUS obejmować ma wybrańców Platformy Obywatelskiej? Czy "konserwatywno-liberalna" PO nie rozumie, że zwolnienie ze składek wszystkich spowodowałoby nieznany dotąd wzrost gospodarczy, spadek bezrobocia i bogacenie się Polaków? Dlaczego za przywilej nielicznych płacić będą wszyscy w podatkach uzupełniających braki FUS? Dlaczego nieliczni mają być zwolnieni z podatku dochodowego i podatku od nieruchomości? Czy nie będą korzystali z usług państwa w zakresie zapewnienia im bezpieczeństwa itd? Podsumowująć: dlaczego PO promuje NIESPRAWIEDLIWOŚĆ jako ustawową zasadę? Rozumiemy, że takie niesprawiedliwe i dyskryminacyjne rozwiązania obowiązują już w Polsce ( www.upr.org.pl/main/artykul.php? strid=1&katid=74&aid=3308 , www.upr.org.pl/main/artykul.php? strid=1&katid=74&aid=3314 ) i dają nieuzasanione przywileje najczęściej firmom spoza Polski. Czy jednak rozwiązaniem jest brnięcie w jeszcze głębszą niesprawiedliwość? Nie mieliśmy co prawda złudzeń co do "liberalizmu" PO, jednakże publicznie przedstawiane przez tą formację pomysły godne są SLD, czy innych zwolenników interwencjonizmu. Zbliżające się wybory i słabnące sondaże PO traktujemy jako okoliczność usprawiedliwiającą powyższe. Wojciech Popiela Prezes UPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janzkatowic Re: Oświadczenie UPR IP: *.chello.pl 28.07.06, 15:06 To co pisze Prezes Unii Poltyki Realnej jest niestety nierealne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiopl Re: Oświadczenie UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:54 To znaczy: co jest nierealne?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sulineczka Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.res.east.verizon.net 28.07.06, 15:34 Po pierwsze nie z " tego"kraju, a z naszego kraju. Po drugie nie ucieka sie, a wyjezdza, w odroznieniu od przeszlosci, nie takiej znow dawnej. Nie mozna byc i mlodzieza i najlepszym fachowcem, na to trzeba czasu, wiec nie lamentujmy. Nie , to nie jest zle , ze mlodziez wyjezdza, bo nauczy sie wlasciwego stosunku do pracy, faktu, ze trzeba te prace cenic, nauczy sie poslugiwac obcym jezykiem - wszystko to jakby bylo malo wazne przez wiele radosnych lat rozwijajecego sie swietnie socjalizmu. Na pewno natomiast nalezy tworzyc nowe miejsca pracy, aby ludzie mieli wybor. Dla Irlandii nie byl tragedia exodus jej obywateli przez lata. teraz wracaja, Irlandia ma sie dobrze, oni maja sie dobrze takze. Spojrzmy na Portugalie i Hiszpanie - to samo. Grecja - to samo. Po prostu przez wieloletnie zapoznienia, zle szkolnictwo, " tu mi wisizm" propagowany przez panstwo, bo latwiej zapijaczonymi i oglupionymi rzadzic niz spoleczenstwem znajacym swoje prawa. Przestanmy narzekac na to, na co czekalismy przez wiele dziesiecioleci, a jest top wolnosc wyboru i skupmy sie na tworzeniu alternatywy dla wyjazdow, uproscmy procedury, stopniowo zmniejszmy podatki, zmienmy prawo, ktore jest przyczyna wielu rozgoryczen i skupmy sie raczej,,na na odebraniu uprawnien " swietym krowom", na zlikwidowaniu ukladow kryminogennych, z ktorych tak umiejetnie korzystala wladza przez tyle lat ( czesto we wspolpracy ze swietm przeste) I tym razem nie przez zadna gruba kreske, bo okazuje sie, ze nie byl to dobry pomysl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.06, 18:15 Naturalnie ,nie dla pieniedzy wszyscy uciekaja . Zlodziejstwo, Bandytyzm , Mafia ,Korupcja- to sa glowne przyczyny ,oprocz tego nasza opinia w Europie ,lepiej nie pisac co mysla o Polakach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyrx Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.autocom.pl 28.07.06, 02:33 Mam 40 lat i dwa mieszkania na własność. A mimo to chcę sprobować emigracji... Polska jest zapyziałym, zwariowanym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retirement A ja na odwrot IP: *.chi.dsl-w.verizon.net 28.07.06, 02:40 Mamy w USA dom w ktorym mieszkamy wiekszosc roku, plus dom letni w gorach i zimowy na tropikalnej plazy. Dzieci dorosle i prosperuja. Mamy zamiar sprzedac ten glowny dom i wrocic do Warszawy, bo nam brakuje teatrow, rozmow, i ogolnie poczucia ze jestem u siebie, a Polska pomalu staje sie znowu Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: A ja na odwrot 28.07.06, 02:45 Zycze szcescia. Tylko niech Pan nie przywozi sobie zbyt drogiego samochodu. A z tymi kulturalnymi rozmowami to sie Pan tez tak nie napala....Co do teatru to ostatnio Pani Janda chciala wybudowac....to sie "parkingowi" nie zgodzili. Bedzie sie Pan swietnie bawil. Radze tez kupic sobie mieszkanie w strzezonej dzielnicy. No i najwazniejsze niech Pan nie liczy na to ze jest Pan "prawdziwym Polakiem". Hahahaha Pan napisze za rok jak sie Panu podoba.... Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: A ja na odwrot 28.07.06, 02:55 Ja wrocilem do Polski po pietnastu latach. Przezywszy pare lat w Polsce musialem emigrowac ponownie. Corka wracala z placzem ze szkoly, zawisc, agresja, koltunstwo to sa cechy Polakow. Obecnie corka skonczyla uniwersytet, a ja sam, co roku odwiedzam kraj, bo to jest moj kraj. Rozmawiajac z ludzmi, obserwujac co sie wolkol dzieje nie mam watpliwosci, ze najwiekszym problemem Polski sa POLACY. O dziwo wiekszosc z nich to wyborcy PiS. Jezeli potraficie sie odciac od powszechnego koltunstwa, bedziecie byc moze szczesliwi, ale lepszym miejscem na osiedlenie jest gleboki las i dom z wysokim parkanem. Do teatru w koncu, zawsze mozna dojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kierski Re: A ja na odwrot IP: *.arcabit.com 28.07.06, 09:36 Mam wrażenie, że coraz więcej odcina się od kołtuństwa pozostawiając kołtuństwo w Polsce... za ogonem samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: A ja na odwrot 28.07.06, 09:20 Rozumiem, ze obecna Polska coraz bardziej przypomina panu Polske z czasow pana mlodosci czyli z czasow Gomulki lub Gierka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: A ja na odwrot IP: *.wspiz.edu.pl 28.07.06, 10:35 Człowieku ty aby napewno wiesz co mówisz? Ja się moge zamienić w każdej chwili. Poza rokiem przrwy i oddechu ot tego co się dzieje w tym chorym kraju, po powrocie moge powiedzie, że chyba tak źle jeszcze nie było. Obawiam się, że zaczyna być nam bliżej do Białorusi niz do normalengo demokratycznego państwa. Ciekawe jak będą wyglądały następne wybory, powinni nam też przysłać komisje jak do Konga czy Palestyny. Nie wiem jak miała by wyglądać Polska bo jakoś nie pamiętam momentu jak było normalnie. A te czasy, które znam tylko z książek do historii- wtedy też nie było normalnie. Chyba my poprostu nie możemy mieć własnego kraju bo go musimy rozpiep***** Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars a ja wyjechalem i wogole nie tesknie 28.07.06, 02:41 Prosze Panow. Mlodym potrzeba nie tylko pieniedzy. Te zreszta na emigracji przychodza tak latwo ze i za 20 lat nie zdolacie stworzyc takich warunkow. W Polsce brakuje jeszcze wielu innych zalet normalnosci. Bujajcie sie. Mnie szkoda Polski - Polakow mi nie szkoda (J. Nowak Jezioranski) Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz ja wyjechalem i wogole nie tesknie - PIES Ci morde 28.07.06, 03:16 alterpars napisał: > Prosze Panow. Mlodym potrzeba nie tylko pieniedzy. Te zreszta na emigracji > przychodza tak latwo ze i za 20 lat nie zdolacie stworzyc takich warunkow. W > Polsce brakuje jeszcze wielu innych zalet normalnosci. Bujajcie sie. Mnie szkod > a > Polski - Polakow mi nie szkoda (J. Nowak Jezioranski) A TY CO WYJECHALES LEDWO CO I JUZ MOWISZ O POLAKACH "WY". A TO TY JUZ NIE POLAK, KOMPLEKSY POJECHALEŚ LECZYĆ ZA GRANICĄ ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kierski Re: ja wyjechalem i wogole nie tesknie - PIES Ci IP: *.arcabit.com 28.07.06, 09:37 Nie o Polakach, tylko o politykach - takim podgatunku, który myśli, że myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haahaa dzisiaj wielu mowi o Polakach "WY" IP: 217.153.8.* 28.07.06, 10:21 jestesmy gleboko podzieleni. Polska liberalna i socjalna. To jest fakt i trudno sie dziwic. Poglady w obydwu grupach sa mocno zakorzenione. Prosze mi wybaczyc, zle ciezko mi mowic o wyborcach Kaczynskiego, Leppera i Giertycha, inaczej niz "WY". Ciezko, bo w trakcie ostatnich wyborow Ci wszyscy atakowali wsciekle liberalow w kazdej reklamowce w tv. A teraz to wlasnie ja za to place. Bo dzieki naszemu socjalistycznemu rajowi moja placa sie za bardzo nie podniesie w kraju. Moja placa jest rozdawana tym, ktorzy szydza z wyksztalcenia. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 02:57 Gość portalu: zyrx napisał(a): > Mam 40 lat i dwa mieszkania na własność. A mimo to chcę sprobować emigracji... > Polska jest zapyziałym, zwariowanym krajem. Jest zapyziałym bo jemy duzo pyz a pyzy robi sie z kartofli :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Są możliwości zarabiania - to wyjeżdzają. IP: *.acn.waw.pl 28.07.06, 03:11 A i plecy bezpieczne, bo w każdej chwili można wrócić. Nic nadzwyczajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nestor Re: Są możliwości zarabiania - to wyjeżdzają. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.07.06, 03:41 Bzdury.Wyjezdzaja i beda wyjezdzac bo Polska nie oferuje zadnej stabilizacji zadnych perspektyw i zadnej pomocy.Mowienie ze ulgi podatkowe (i od razu dla rownowagi pozbawic ich prawa do zasilku ) to dokladnie to samo co oszukiwanie i mamienie lekarzy ze beda zmiany na lepsze.Polska to bankrut i nie ma zadnych szans na radykalne poprawy a pojecie ojczyzny dzis nie istnieje;ojczyzna jest to miejsce gdzie czlowiek moze sie realizowac i zyc godnie,byc szanowanym i docenianym.Ta banda na wszystkich szczeblach zarzadzania nadal oszukuje probujac kreowac nowych niewolnikow ktorzy beda ich utrzymywac przy korytach. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Są możliwości zarabiania - to wyjeżdzają. 28.07.06, 06:16 Gość portalu: nestor napisał(a): > Ta banda na wszystkich szczeblach zarzadzania nadal oszukuje > probujac kreowac nowych niewolnikow ktorzy beda ich utrzymywac przy korytach. To sformułowanie pasuje równie dobrze do Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nsrt Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.range86-138.btcentralplus.com 28.07.06, 03:42 PO co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druid Nie sama kasa, czlowiek zyje IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 28.07.06, 03:46 Wyjezdza sie z Polski w poszukiwaniu normalnosci i aby uciec od przyslowiowej polskiej bezinteresownej zawisci. Jak czlowiek otoczony jest samymi marudami, to chocby nie wiem jak pogody byl w duchu, to i tak w koncu musi ulec temu powszechnemu marazmowi. Nie wiem co jest tego przyczyna, ale Polska posiada niesamowicie depresyjny klimat - i to w kazdym wymiarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Nie sama kasa, czlowiek zyje 28.07.06, 03:57 Gość portalu: druid napisał(a): > Wyjezdza sie z Polski w poszukiwaniu normalnosci i aby uciec od przyslowiowej > polskiej bezinteresownej zawisci. > > Jak czlowiek otoczony jest samymi marudami, to chocby nie wiem jak pogody byl w > duchu, to i tak w koncu musi ulec temu powszechnemu marazmowi. > > Nie wiem co jest tego przyczyna, ale Polska posiada niesamowicie depresyjny > klimat - i to w kazdym wymiarze :) To mieszkancy wytworzyli ten klimat. Jeste zatechly, ciezki, nie zdrowy i prawie wszedzie zalatuje kadzidlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Nie sama kasa, czlowiek zyje IP: *.ny325.east.verizon.net 28.07.06, 04:42 mysle ze masz racje,Rodacy zdekompleksiaja sie,brak im wiary w nowe zycie,dlaczego? Sam kiedys bylem w zapasci,nie mialem ani centa w kieszeni,wyszlem z tego tylko praca,ciezka praca . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genyo Re: Nie sama kasa, czlowiek zyje IP: *.ppp.dion.ne.jp 28.07.06, 04:00 zycie w otoczeniu moherow i radyja jest tak obrzydliwe, ze lepiej dostac raka, albo wyjechac i tyle. PO moze mowic "nie wyjezdzajcie" gdy przejmie wladze i opodatkuje radyjo, a najlepiej wysle je na marsa, czy ksiezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Nie sama kasa, czlowiek zyje IP: *.wspiz.edu.pl 28.07.06, 10:41 Racja, nawet Polacy na emigracji są jacyś weselsi. Może dlatego, że nie muszą się przejmować co nasz kochany za-rząd znowu wykombinował? Odpowiedz Link Zgłoś
gazamate Re: Nie sama kasa, czlowiek zyje 28.07.06, 14:18 Weselsi to pewnie są bo więcej chleją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.ny325.east.verizon.net 28.07.06, 04:12 nie ma o czym mowic,duzo Polakow chcialoby wrocic do Ojczyzny na starosc,ale po co?Lepiej Polske odwiedzac anizeli w niej umrzec... z rak oprawcow lysych lub tych na szczycie w garniturach szytych na miare(przydalby sie tym potylikom jakis dobry krawaciarz,bo te krawaty ,ktore maja na karkach sa nie w modzie,chyba ze w CHINACH ! Odpowiedz Link Zgłoś
neiden jak poprawic gospodarke w polsce 28.07.06, 04:15 a.zlikwidowac biurokracje do minimum -przejsc na system usa. b. nie zatrudniac profesorow w rzadzie. rozwijac wlasny przemys. zmniejszy bezrobocie.ulgi podatkowe na rozwuj przdsiebiorstw. c. zlikwidowac licea -wiecej szkol technicznych. d. zniesc calkowicie podatki dla polakow pracujacych poza granicami panstwa.-zainwestuja w polske.to bylby dobry poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: jak poprawic gospodarke w polsce IP: *.ny325.east.verizon.net 28.07.06, 04:21 Z wielkim szacunkiem popieram panska wypowiedz i pozdrawiam zarazem . Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: jak poprawic gospodarke w polsce 28.07.06, 06:55 Gość portalu: jojo napisał(a): > Z wielkim szacunkiem popieram panska wypowiedz i pozdrawiam zarazem . Będę bardzo wdzięczy za wytłumaczenie, w jaki sposób można z wielkim szacunkiem popierać wypowiedź. Albo może wystarczy już tłumaczenie, w jaki sposób można z wielkim szacunkiem popierać cokolwiek. Nie mogę się powstrzymać. Muszę to powiedzieć: wart Pac pałaca, a pałac Paca. Mówię o Panu i autorze postu, na który Pan był łaskaw tak inteligentnie odpowiedzieć. Po prostu cudo. Każę sobie oba posty wydrukować i wmurować w ten pałac po prostu. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: jak poprawic gospodarke w polsce 28.07.06, 06:48 neiden napisał: > a.zlikwidowac biurokracje do minimum -przejsc na system usa. W USA jest biurokracja mniejsza niż w Polsce - hihihi! Aha, poza tym nie wiem czy wiesz, ale od jakiegoś czasu Polska należy do Unii Europejskiej, a co za tym idzie musi swą biurokrację dopasowywać do niej, a nie do USA. Oczywiście według Ciebie to wystarczy wziąć i przejść na system USA (nawiasem mówiąc cóż to konkretnie jest za wspaniały system?). Najpierw należy oczywiście wziąć i wystąpić z UE, ale to szczegół, prawda? b. nie zatrudniac > profesorow w rzadzie. rozwijac wlasny przemys. zmniejszy bezrobocie.ulgi > podatkowe na rozwuj przdsiebiorstw. Możesz wytłumaczyć, dlaczego akurat wyedukowanych ludzi według Ciebie nie powinno być w rządzie? Hmmm, teraz właśnie tak jest i Polska pięknie się stacza. W jaki sposób "rozwijać wlasny przemysł"? Czy on gdzieś leży zwinięty? A może należy ustanawiać mądre prawo, które będzie przyjazne przedsiębiorcom? No ale do tego potrzebni są "profesorowie" i prawnicy, których tak nie lubisz w rządze. Za profesorów Lepperów raczej należy liczyć raczej na dodatkowe obciążenia przedsiębiorców na poczet finansowania populistycznych pomysłów. Poza tym "przemys" pisze się "przemysł", "zmniejszy bezrobocie" powinno być "zmniejszyć bezrobocie", a "rozwuj" pisze się przez "ó". Czy to przypadkiem nie dlatego tak nie lubisz ludzi uczonych?? c. zlikwidowac licea -wiecej szkol > technicznych. Pięknie! Znów wziąć i zlikwidować! Nie dam rady się śmiać. Gdzieżeś się uchował? W jakiejś monarchii absolutnej?? Dobre sobie: wziąć i zlikwidować licea! No wtedy to już każdy będzie pisał tak, jak Ty. Nie pomyślałeś, że każdy zawód potrzebny jest? O co Ci chodzi? Skąd ta zawiść w kierunku humanistów? To ludzie kształceni w liceach, a potem na uniwersytetach pracują potem jako prawnicy, lekarze, nauczyciele polskiego, geografii, historii - także w szkołach technicznych, itp. O CO CI CHODZI?? PISZESZ ABY TYLKO POSTUKAĆ W KLAWIATURĘ?? d. zniesc calkowicie podatki dla polakow pracujacych poza > granicami panstwa.-zainwestuja w polske.to bylby dobry poczatek. Z prośbą o całkowite zniesienie podatków to Polacy akurat powinni zwracać się do odpowiednich urzędów w krajach, w których pracują, ale w pozytywne rezultaty nie wierzę szczerze mówiąc. Podejrzewam, że takie urzędy będą jednak obstawały przy tym, by Polacy płacili podatki na dokładnie takich samych zasadach jak obywatele kraju, w którym pracują. Jeśli zaś przez punkt d. chciałeś nieudolnie poruszyć kwestię podwójnego opodatkowania, to w znacznej mierze jesteś niedoinformowany. Z wieloma krajami, ostatnio z Wielką Brytanią, odpowiednie porozumienia zostały podpisane. Poza tym "Polskę" i "Polaków" pisze się z dużej litery. Z małej litery piszemy jedynie przymiotniki pochodzące od słowa "Polska". Poprzez pisanie o obywatelach danego kraju z dużej litery daje się do zrozumienia, że ma się do nich jako całości minimalny chociaż szacunek. Dobre wychowanie po prostu tego wymaga. Reasumując chyba jednak zrobiłbyś znacznie lepiej nie pisząc w ogóle swego postu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.k Re: jak poprawic gospodarke w polsce IP: *.chello.pl 28.07.06, 09:11 mądra odpowiedź-trzeba mieć dużo cierpliwości aby tak odpisywać pzdr.Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
dieldok Re: jak poprawic gospodarke w polsce 28.07.06, 09:21 ty chyba pracujesz gdzies w biurkracji panstwowej, duzo czasu i zero w glowie Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: jak poprawic gospodarke w polsce 28.07.06, 13:14 d_arek_d napisał: > Możesz wytłumaczyć, dlaczego akurat wyedukowanych ludzi według Ciebie nie > powinno być w rządzie? może temu, że wiekszość z nich to dobrzy teoretycy, ale nieudacznicy. Jak tylko się za coś konkretnego wezmą. to spartolą :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
zabojca_starych_dziadow co niektorzy komentatorzy to sie tak ..... 28.07.06, 23:01 podniecaja ze zylka w d... peka im prawie. Prawda jest taka bla bli blu bla a mlodzi wyjezdzaja...tak tak dziadziu babciu wnusie tyz jada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja_stara Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.nyc.res.rr.com 28.07.06, 04:40 Tak, bo oni juz sie przyzwyczaili do zycia w nienormalnosci i tylko kasa im w glowie. Ja moge placic wieksze podatki oby mi ksiadz w telewizorze dzieci nie straszyl i przedszkolu nie wychowywal na zboczenca katola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.ny325.east.verizon.net 28.07.06, 04:48 Masz Pan/Pani calkowita racje,Coz wiecej? God bless You ! Odpowiedz Link Zgłoś
milena9 Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 04:49 Pomysl dobry, mam nadzieje ze przeforsuja go bez ustépstw i wejdzie w zycie,co do reszty opinii,sama jestem obecnie za granicá bo praca w polsce niepozwolilaby mi zyc na obecnym poziomie bez pomocy rodziców,dzieki tej pracy studiuje w polsce wymaga to troche wiecej wysilku i kosztów ale nadal jest dobrze. Co do Pana z domem w ameryce-jak pan na niego zarobil-w Polsce????? podejrzewam ze na emigracji.Co do stanu naszej obecnej poltyki radze wczesniej poduczyc sie ekonomii, a potem oceniac poczynania Pisu lub innych opowiadaczy bajek.Co do Tuska- wszyscy tacy cwani zeby okreslic go ze niema jaj - owszem ma, a oprócz tego inteligencjé-mam dosyc chamstwa-jak ktos chce wiedziec co Tusk ma do powiedzenia to poprostu go sluchajcie.Przynajmniej jest na poziomie i nie musi sie za siebie wstydzic obrazajac kogos tylko po to by dojsc do celu po trupach. A wina niewolno obarczac jednej osoby-winne jest niestety spoleczenstwo-kazdy ma szansé zmienic cos poprzez glosowanie ale czemu czesto pieprzy sprawe a potem ma pretensje do innych.Co mi powiecie o Kurskim? Ten frajer wogóle niepowinien istniec w zyciu politycznym.Ale odkryl jedno-polakom da sie wcisnac kazdy kit-puscic to w radiu lub telewizji-i zaraz zmieniaja poglady jak chorágiewka na wietrze.Lodówka ze znikajacymi produktami i misiem- przeznaczona dla umyslowo opóznionych.Tak tak proszé rodaków-brak podstawowej wiedzy i dziwna zawisc miedzy sobá oraz sklonnosc do szukania zwady zbiera swoje plony od lat.Wazne zeby ludzie zastanowili sie czego chca i jak to osiagnac uczciwa praca.Liczenie na pomoc ze strony panstwa to wielki blad.Zeby cos brac trzeba tez cos dawac.Z pustego dzbana nie nalejesz.Z milá chécia zaplace podatki w Polsce chce wrócic do niej i prowadzic wlasny biznes-jak narazie niemam poprostu mozliwosci.A do polityków apelujé- wiecej zdrowego rozsadku,troski o wlasny kraj i spoleczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kg4mvp zostań w Polsce.... 28.07.06, 05:13 Ile lat w Polsce nie mozna zrobic jednej autostrady EW i jednej NS? Nie mowie czy to wina SLD czy AWS, czy kogokolwiek. Jako caly narod/kraj powinnismy sie totalnie za to wstydzic. Ale to jest tylko symptopm. Inwestycje w infrastukture, budownictwo, technologie. Gdzie sie to kurna odbywa? Inwestycje w kwalifikacje ludzi? Walka z korupcja, etc...? Moim zdaniem PROPOZYCJA PO JEST SZKODLIWA. Jedyna szansa to ze duzo ludzi wyjedzie, wlasna praca nabierze doswiadczenia i kapitalu, wroci i w koncu zmieni cos w Polsce. Niestety prawda jest tez taka ze starsze pokalenia musza wymrzec. Dopoki w wyborach decyduje ludzie "straconych pokolen" Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: zostań w Polsce.... 28.07.06, 06:08 nie wiem czy wszyscy z was którzy tak tuaj plują na Polskę robią to z dziecinnej przekory czy też calkiem normalnie z głupoty... a może to jakaś dobrze zorganizowana grupa prostaków... ja w takim razie też coś od siebie dorzuce... od okolo 20 lat mieszkam za granicą, a w międzyczasie byłem pare razy w Polsce... i to że sytuacja zmusiła wielu Polaków (między innymi moich rodziców) do wyjazdu z Polski, bardzo mnie akurat cieszy... w przypadku moich rodziców to napewno polepszyła się ich sytuacja materialna a my pokończyliśmy szkoły... wiec wszystko cacy... ale wlaśnie tutaj można zobaczyć o wiele więcej chamstwa niż kiedykolwiek da się zobaczyć w Polsce... a to dlatego że im człowiek więcej ma, a przy okazji jest za głupi żeby z tego korzystać, to robi sie bardziej chciwy, zawistny, wystraszony... w Polsce jest indywidualizm (niestety czasami zniekształcony) a tutaj jest po prostu samolubstwo... dlatego ta emigracja przypomni wielu wyjeżdżającym co jest w życiu najważniejsze... bon voyage ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kg4mvp Re: zostań w Polsce.... 28.07.06, 07:00 Widzisz Krzysiu, ty nie musiales zdawac nowej matury w Polsce i nie jestes posrod tych 20% ktorym minsterstwo zabroni ubiegania sie o przyjecie na studoe, bo nie przekroczyli jakiegos absolutnego progu na tescie ktory jest zupelnie nowy i nie zkalibrowany do poziomu wiedzy uczniow. Ponadto, Polski nie opluwamy, tylko krytykujemy. I to w dodadku z konstuktywnymi sugestiami. Zarzycajac innym glupote i prostactwo wydejesz sie nie wiedziec zbyt dobrze o czym piszesz. Czym sie maje te "problemy zamoznosci" ktore opisujesz do beznadzieji zycia na popegierrowskiej prowincji bez wyksztalcenia i bez pracy? Co Ty pierdzielisz ze rodzicom sie materialnie polepszylo, ale zobaczyli duzo chmstwa bo <<im człowiek więcej ma, a przy okazji jest za głupi żeby z tego korzystać, to robi sie bardziej chciwy, zawistny, wystraszony... >> ???? Pogadaj z emerytami w Polsce, ktorzy maja po 700 zl na miesiac i powiedz im ze jak by mieli 3700 to by sie zrobili chciwi i chamscy... Sorry ale nie wiesz o czym piszesz i zanim zaczniesz krytykowac poglady innych jako glupie...... szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: zostań w Polsce.... 28.07.06, 08:15 widzisz nie chodziło mi akurat o to żeby ciebie obrazać (mój post akurat niefortunnie podczepiłem pod twoim komentarzem, który akurat mi się podobał, przepraszam)... miałem na myśli pare innych osób które nie przebieraja w słowach, a do konstruktywności też im bardzo daleko... te przez ciebie tak okreslone 'problemy zamożności' są oczywiście do znieśienia... nie nażekam... lecz gdy to chamstwo, szczegolnie to północno-amerykańskie sie rozpleni, a potrzeba jeszcze jednej, dwóch generacji to porównamy wtedy, gdzie jest lepiej mieszkać... ludzie w czasie podobnych dyskusji często mi zarzucają że ja nie mieszkam w Polsce więc nie wiem o czym mówię albo wogóle nie powinienem sie odzywać... tylko że ja tu mieszkam a w Polsce jestem wystarczająco często żeby być w stanie porównać mentalność ludzi... zadam ci pytanie... jaki myślisz jest poziom inteligencji spoleczeństwa w którym w DRUGIEJ klasie licealnej sa przeprowadzane testy na umiejetność pisania i czytania? gdzie historia jest uczona raptem przez 8 miesiecy, 4 z tego to historia kanady a drugie 4 to calej reszty... przykładów jest wiele... dlatego to spoleczeństwo jest za głupie żeby korzystać z tego dobrobytu... jeszcze jeden przykład... stolówki na tutejszym uniwersytecie maja najdroższe jedzenie w mieście... a tylko dlatego że cześć studentów, tych zamożniejszych ma to w dupie bo i tak tatuś placi, a ta biedniejsza po prostu sie z tym pogodzila... powiem ci tak... tutaj by nie było takich białych marszów jak całkiem niedawno w Polsce... nawet gdyby to byl Jan Paweł II... idąc dalej, zaskakują mnie opinie wielu forumowiczów uważajacych że wszyskiemu jest winna nowa wladza... nawet sobie jeszcze nie porzadzili a tu tyle śmieci jest na nich leci... jeżeli sie nie mylę to problemy z którymi sie Polska teraz boryka zostały spowodowane przez poprzednią ekipę... głównie SLD i im podobni... jakoś nie widze żeby choć jedna osoba tutaj ich krytykowała... za to na PiS to ile sie da... dlatego uważam ze okreslając tą grupę ludzi jako glupków lub zorganizowanych prostaków nie odbiegam za daleko od prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
rubucio Re: zostań w Polsce.... 28.07.06, 09:50 Ja mam od kilku tygodni dylemat, otwierać tutaj firme czy za te pieniądze emigrować, ale nie do Irlandi, Angli, tylko np. Norwegia, Szwecja. Boje sie tego że jak mi nie wyjdzie z firmą, to nikt mi nie pomoże zostane sam z długami i każdy będzie miał mnie w d**ie. A za te pieniądze które mam na otowrzenie firmy tutaj, moge spokojnie przez jakis czas posiedziec na emigracji i szukac tam pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuiteraz Re: zostań w Polsce.... IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 28.07.06, 12:21 krzysio28:Pewno niedawno korzystasz z tego forum i nie wiesz że prawie wszyscy forumowicze są na usługach REDAKTORA NACZELMEGO.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rubucio Re: zostań w Polsce.... 28.07.06, 10:13 kg4mvp napisał: > Widzisz Krzysiu, ty nie musiales zdawac nowej matury w Polsce i nie jestes > posrod tych 20% ktorym minsterstwo zabroni ubiegania sie o przyjecie na studoe, > > bo nie przekroczyli jakiegos absolutnego progu na tescie ktory jest zupelnie > nowy i nie zkalibrowany do poziomu wiedzy uczniow. A czemu reszta zdała ? prosta odpowiedz bo sie uczyła do tej matury. Niech płacą za swoje błędy skoro są juz dorośli, wkońcu to jest egzamin dojżałości. A z tego co wiem nowa matura byla banalnie prosta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sae Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.btk.net.pl 28.07.06, 05:40 Dziwicie sie ze ludzie uciekaja za chlebem co ma ich tu trzymac maja pracowac za nedzne pieniadze sam pracuje w polsce i predzej sie garba dorobie niz czego kolwiek.Nagminnie w kazdym zakladzie pracy pracodawca lamie przepisy wobec pracownika i nikt zato sie nie bieze znowu powiecie ze niema pieniedzy na zwiekszenie kontroli w zakladach pracy chcecie rozwiazac problem to dajcie ludzia naprawde zarobic niech najnizsza krajowa nie wynosi 650 zł a 1650 zł to zobaczymy czy ludzie beda uciekac z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Przede wszytkim zlikwidowac korupcje i... 28.07.06, 05:45 ...przestepczosc. bez tego nie da sie nic budowac a pprz okazji to demoaralizuje mlodych ludzi , ktorzy wczesniej czy pozniej te droge zaakceptuja. Nalezy zakonczyc okres przejsciowy kolejnej RP zwany takze przez niektorych "czasami przewal gospodarczych". Zmainy podatkow sa istotne ale w drugiej kolejnosci. Bez bezpieczenstwa i uczicwosci niezbuduje sie zsadnego zdrowego systemu, ktory moglby sie liczyc gdziekolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Przede wszytkim zlikwidowac korupcje i... 28.07.06, 07:09 pocalujta_wujta napisał: > ...przestepczosc. bez tego nie da sie nic budowac a pprz okazji to demoaralizuj > e mlodych ludzi , ktorzy > wczesniej czy pozniej te droge zaakceptuja. > > Nalezy zakonczyc okres przejsciowy kolejnej RP zwany takze przez niektorych "cz > asami przewal > gospodarczych". > > Zmainy podatkow sa istotne ale w drugiej kolejnosci. > > Bez bezpieczenstwa i uczicwosci niezbuduje sie zsadnego zdrowego systemu, ktory > moglby sie liczyc > gdziekolwiek Jak historia pokazuje, korupcję i przestępczość można doprowadzić do minimalnego poziomu jedynie w państwach totalnie totalitarnych. Sugerujesz coś ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Przede wszytkim zlikwidowac korupcje i... 28.07.06, 09:59 pocalujta_wujta napisał: > ...przestepczosc. bez tego nie da sie nic budowac a pprz okazji to demoaralizuj> e mlodych ludzi , ktorzy > wczesniej czy pozniej te droge zaakceptuja. > > Nalezy zakonczyc okres przejsciowy kolejnej RP zwany takze przez niektorych "czasami przewal gospodarczych".> > Zmainy podatkow sa istotne ale w drugiej kolejnosci.> > Bez bezpieczenstwa i uczicwosci niezbuduje sie zsadnego zdrowego systemu, ktory moglby sie liczyc gdziekolwiek. A może bez 'Prawa' i 'Sprawiedliwości'? Takiej falandyzacji prawa i relatywizacji moralności dawno nie było. Za uczciwa jestem, żeby na to patrzeć bez bólu, wysiadam. PS. dla forumowych szczekaczek - nie nie mam się czego bać, zawsze pracowałam w zagranicznych firmach za uczciwe pieniądze - nie musiałam iść na państwowe koryto, jak niektórzy obecni nieudacznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo co za bzdury 28.07.06, 10:04 korupcje mozna w Polsce zlikwidowac w jeden sposob - ograniczyc ilosc koncesjonowanych dobr. A jesli chodzi o uczciwosc to pewnie mowisz o Giertychu co przewalil bank WBR i Lepperze co nakradl kasy od kumpli i w nagrode zostali wicepremierami? Odpowiedz Link Zgłoś
modelorz Czesi inwestują 28.07.06, 05:49 i przyciągają zagraniczny kapitał :) Ale u nas nacisk pada nie na "kapitał", ale na "zagraniczny", czyli "obcy". Panowie rządzący będą bronić naszej suwerenności poprzez ograniczanie napływu tego kapitału... Kiedy te głąby dojdą do tego, że trzeba spojrzeć na to z szerszej perspektywy? Mieszkamy w Europie, a nie tylko w Polsce! pozdrawiam modelorz Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 W Czechach jest jak w Polsce !!!!!!!! 28.07.06, 08:01 Polsce Zachodniej, nie ma żadnej różnicy np. między polską, a czeską częścią Śląska, te same realne płace, te same blokowiska, ściana wschodnia to co innego, ale Zachód Polski nie musi mieć absolutnie żadnych kompleksów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pająk jeruzalem czeskie porn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:39 oczywiście nie jest podobne do polskiego. kwestia obyczajowości. nie tylko pieniądze się liczą. może uciekamy bo nie chcemy czarnych przy władzy oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmoknij_wuja Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.nyc.res.rr.com 28.07.06, 05:57 Inaczej niż np. Czesi. - Czesi budują autostrady, zbroją tereny pod inwestycje. To sprzyja inwestowaniu, przyciąga zagraniczny kapitał, tak powstają nowe miejsca pracy. My zaś mamy ogromną rzeszę rencistów i najmłodszych na świecie emerytów - mówi Mordasewicz. - Efekt jest taki, że Polacy masowo emigrują za chlebem, a Czesi nie. ILE KOSCIOLOW WYBUDOWALI CZESI OD 1990 ? JEDEN ? PEWNIE IMIENIA sw. FRANKA ZAPPY ? To smieszne jak sponsozy PO zaczynaja sie bac ze wszyscy niewolnicy im uciekna i beda musieli zwolnic kierowcow i kucharki. Zycie POparancy to nie tylko pieniadze. To konfort psychiczny ktorego katolicka zaklamana polska nie moze i nigdy nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 06:17 a ile Czesi wypuścili dziewczynek na rynek porno??? Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 09:06 Masz rację. Ja lubie Czechów,ale to o czym piszesz zawsze mnie zdumiewało. To juz lepsza chyba polska droga - zarabiać w Londynie czy Dublinie niz zarabiac d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.06, 05:59 OD kiedy to budżet płaci zasiłki absolwentom no od kiedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Krakowian Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 06:26 a ty pewnie wolisz o lustracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyrokita Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.chello.pl 28.07.06, 06:42 Jeśli nadal w Polsce "zarobki" będą oscylować w granicach 700-1000zł, umowy o pracę będą na czas ograniczony, a nadgodziny nie będą płacone, to apel PO jest wołaniem na puszczy. Na Zachodzie w/w pieniądze można dostać na "łapę" za 1 tydzień pracy. Za polski "zarobek" nijak wyżyć samotnej osobie, a mając rodzinę lepiej się powiesić! PO lobbuje za polskimi kapitalistami bo jest przez nich wspierana! Wszelkie ulgi pracodawcy zostawią w swoich kieszeniach, i dalej będą łupić rodaków. Bezrobocie jest nadal wysokie, i pracodawcom nie grozi brak siły roboczej do pracy. A jak zabraknie Polaków, PO załatwi im Ukraińców i Ruskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranger Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.vnnyca.adelphia.net 28.07.06, 06:53 Czasami zastanawiam sie co mam powiedziec...I mysle, ze ani PO (KLD...), ani PiS, juz dla Polski nic nie zrobia..To Wszystko juz bylo. Potrzeba nowej partii, nowych ludzi. Nadzieja, moze w tych co wyjechali do Anglii , Irlandii, moze wroca... Jest to tak cholernie przykre, ze jestemy wrzodem na d..e Euoropy. My , kiedys dumny narod. Pozdrawiam z Kalifornii Odpowiedz Link Zgłoś
kg4mvp tak jak pisze powyzej... pokolenia musza wymzec 28.07.06, 07:27 Niestety chyba musimy przyjac, ze przezywszy 20, 30, 40 lat w PRL-u, ludzie nie moga sie nauczyc myslec innymi kategoriami niz instynkt samozachoawczy im wpajal przez lata. Glowna roznica, zaryzykowal bym twierdzenie, to postrzeganie perspektywy czasowej. Mentalnosc PRL-u jest taka: dorwac sie do koryta i zagabic co mozna teraz, bo za rok to nie wiadomo co to bedzie. Mentalnosc rynkowa jest dlugofalowa. Ludzie musza zrozumiec ze po pierwsze proste prawo wlasnosci pozwalu budowac dobrobyt i sie tego prawa domagac od "panstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 06:58 Zgadzam się z Tobą.W większości wypadków polskie firmy dobrze stoją,a pracodawcom dobrze się powodzi. Zmniejszanie im podatków nic tu nie pomoże,bo oni już teraz mało płacą,bo mają urzędników w swoich kieszeniach. Mniejsze podatki to mniej pieniędzy dla lekarzy,nauczycieli,rencistów-mniej wykształconych młodych ludzi,większa dziura w budżecie,a w konsekwencji zapaść gospodarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 07:23 Gość portalu: marek napisał(a): > Zgadzam się z Tobą.W większości wypadków polskie firmy dobrze stoją,a > pracodawcom dobrze się powodzi. Zmniejszanie im podatków nic tu nie pomoże,bo > oni już teraz mało płacą To może podaj mi nazwy państw UE, w których procentowy koszt zatrudnienia jest wyższy niż w Polsce. Bardzo proszę. Nie przekonasz mnie, że to akurat tylko w Polsce pracodawcy mają taką samolubną mentalność, a już w innych krajach są cacy. Dlaczego więc w innych państwach na zachód od nas (i nawet już w niektórych na wschód) pracodawcy mogą więcej płacić pracownikom? Po pierwsze jest konkurencja na rynku pracy, a państwo nie miesza się do gospodarki i jest przyjazne pracodawcom, a po drugie - ważniejsze - mogą sobie na to pozwolić, bo koszt utrzymania pracownika takiego pracodawcy nie dobija. W Polsce w wielu już dziedzinach również jest konkurencja na rynku pracy, ale i tak pracodawcy na podwyższenie pensji pracownikowi by go u siebie utrzymać po prostu nie stać. Bankrutujący ZUS i podatki idące na górników, rolników, Kościół oraz populistyczne rozdawnictwo przedsiębiorców po prostu dobijają. PS Nie jestem przedsiębiorcą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kg4mvp jak pracodawcom jest tak dobrze... 28.07.06, 07:12 ...to zostan cwaniczku pracodawca i nie narzekaj. Jak by tak bylo latwo, to kazdy by to zrobil i mial wszystko w D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demaskator Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: 217.153.161.* 28.07.06, 10:39 Płaca płacona przez pracodawcę ze wszelkimi składowymi powinna być płacą brutto. W tej chwili płaca brutto jest tylko części9ą płacy którą płaci pracodawca. Dopóki nie widzisz kto ,ile i na co KRADNIE z pieniędzy które płaco pracodawca to jesteś ślepy. Jeżeli Państwo mniej kradnie to Ty masz wyższą płacę netto. Jeżeli produkty nie są obłożone lichwirskimi podatkami(akcyzami i jak je zwać) to za te same pieniądze kupisz więcej. Kto ma więc racje Platforma czy Ślepcy? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: PO mówi: zostań GŁUPI w Polsce 28.07.06, 07:06 pomysły Platformy podobają się biznesmenom i biznesłumenom. A co to ma współnego z młodzieżą wiejącą z kraju przed polskimi biznesmenami i biznesłumenami? Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 07:12 A po co? Zeby faszystow miec na karku? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Podatki to podstawa systemu gospodarczego 28.07.06, 07:18 Oczywiscie najlepiej powiedzieć chcielibysmy abo zrobiono taki tak, bo ludzie potrzebuja tego i tego, to chwyta, przez 40 lat tak mówiono i przed paxdziernikowymi wyborami też, "ciemny" ludek to kupuje za kazdym razem. Tylko jak przyjdzie do konkretnej roboty to sie pilnuje stołków jak najdłuzej i narzeka na "onych" co im nie dają zrobic, mimo ze maja większość w parlamencie. Każdy nieudacznik chce do władzy i chce dzielić nasze podatki. Tak zatkał sie poprzedni system i nie tylko u nas, mamy szczęście ze to było w miare łagodnie, mogło byc gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc99 Hipokryci z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:21 > Tylko zmniejszenie klina podatkowego zatrzyma ucieczkę Polaków z kraju - > twierdzi PO. I proponuje ułatwienia dla absolwentów. Ciekawe tylko że jak szliście (jak wam się wydawało) do władzy to o zusie nawet się nie zająkneliście - jedynym problemem według Was był pit oligarchów. Teraz pewnie zaczniecie jeszcze przekonywać że Wasze 3x15 to miało być zus+cit+vat a nie pit+cit+vat? Spóźniony refleks czy zwykła hipokryzja? Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja dc99, rozumiem że teraz będziesz głosować na PO! 28.07.06, 12:36 Patrz co sam pisałeś, teraz PO realizuje twój program: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=45853783&a=45856679 >Podnieść pensje albo obniżyć tzw. klin podatkowy. Przez 16 lat KLD-SLD i inni >POpaprańcy nie uważali tego za konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: 82.177.161.* 28.07.06, 07:25 Szkoda że pan poseł Chlebowski nie wie że absolwenci nie dostają zasiłków ale cieszę się że myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus2053 Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.07.06, 07:47 PO niech lepiej niczego nikomu nie doradza. To kolejne skupisko nieudacznikow nigdy niczego dobrego w Polsce nie dokona, a jak dojdzie przypadkiem do wladzy, zrobi powtorke z TKM. Kto moze, niech wyjezdza, poki nas jeszcze chca w krajach, w ktorych sie daje zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Schizofrenia PO 28.07.06, 07:54 Przecież wyjazdy Polaków to efekt wejścia do Unii, które PO popierała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc99 Re: Schizofrenia PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:58 > Przecież wyjazdy Polaków to efekt wejścia do Unii, które PO popierała... ... przy pomocy wrzasków Rokity "Nicea albo śmierć"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gap Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:50 Prowadzę działalność gospodarczą, i co miesiąc obiecuję sobie, że ją zlikwiduję bo ZUS i wysoki VAT zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
qvintesencja Debilizm na tony 28.07.06, 07:50 Ludzie wypisuja tony debilizmow swiadczacych o beznadziei w ich glowach. Polska jest normalnym krajem wsrod tych srednio rozwinietych i na dodatek z komunistyczna przeszloscia. Wystarczy wziac do porownania byle demoludy i latwo zobaczy sie ze wszedzie jest calkiem podobnie a sytuacja faluje w okresach 5-10 lat. Pierwszy przyklad: Slowacja. Najpierw byly rzady mentniakow o dyktatorskich zapedach, pozniej przyszli reformatorzy a teraz ichni pis plus ekstremisci. Drugi przyklad: Wegry. Populizm rozwalil kompletnie finanse publiczne i cala ekonomia spada w powazny kryzys. Trzeci przyklad: Czechy. W latach 90 potezny kryzys systemu bankowego, pozniej nieco lepiej a ostatnie wyborow to jak na razie pat rzadzenia, rzadu nie mozna utworzyc. Jak na tym tle wyglada sytuacja w Polsce? Ano calkiem przecietnie co najmniej. A jak wyglada sytuacja w Polsce w stosunku do krajow najwyzej rozwinietych? Oczywsicie bardzo cienko. Ale nie z powodu polityki tylko z tego ze ludzie maja niski poziom umiejetnosci i pracy. Dlatego nie potrafia tworzyc konkurencyjnych produktow ktore mozna drogo sprzedawac. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Re: Debilizm na tony 28.07.06, 10:27 Z całym postem sie zgadzam. Z wyjątkiem tego: > A jak wyglada sytuacja w Polsce w stosunku do krajow najwyzej rozwinietych? > Oczywsicie bardzo cienko. Ale nie z powodu polityki tylko z tego ze ludzie maja > > niski poziom umiejetnosci i pracy. Dlatego nie potrafia tworzyc konkurencyjnych > produktow ktore mozna drogo sprzedawac. Nie jest to prawdą do konca. Nie chodzi o niski poziom umiejetnosci i pracy, ale o brak prywatnego kapitału ktory normalne kraje wypracowywały 45 lat po wojnie. My wypracowywalismy wspólne huty, kopalnie i inny przemysł ciezki. Wytwarzamy wciąż mało z powodu komuny - dopiero od jej upadku doganiamy kraje najbogatsze. Statystyki GDP (PPP) per capita dla roznych krajow sa na imf.org - porownac sobie historie od 1980 do 2006... Odpowiedz Link Zgłoś